31.1.10

Τιμή για τους πατριώτες τα κάγκελα της Δημοκρατίας !



Νίκος Αγαπηνός.


Περιοδικό PATRIA !!!!!!!

Το 21ο τεύχος του PATRIA κυκλοφορεί με μία σειρά από ενδιαφέροντα θέματα και τέσσερις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Έχοντας σαν κύριο θέμα του το μεταναστευτικό παρουσιάζει την άλλη πλευρά του προβλήματος και προτείνει λύσεις. Και γιορτάζοντας 20 τεύχη συνεχούς κυκλοφορίας προσφέρει στους αναγνώστες του ένα τηλεοπτικό ντοκουμέντο από τον πόλεμο της Βοσνίας και τις σφαγές που διαπράχθηκαν εκεί εναντίον των Σέρβων.

το editorial του περιοδικού
Τελικά το 2010 μπήκε με τους χειρότερους πιθανούς οιωνούς. Αν πούμε ότι τίποτε δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά, θα είμαστε υπερβολικοί; Ας μην ασχοληθούμε πάλι με το μεταναστευτικό και σε αυτά τα λίγα λόγια, τα εισαγωγικά. Ας δούμε όλα τα υπόλοιπα. 35 χρόνια μεταπολίτευσης, ήταν ικανά να μετατρέψουν την χώρα μας σε ένα στάβλο.
Από την πλευρά της οικονομίας; Σίγουρα τα ξέρετε;

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα και στους πάγκους των εφημεριδοπωλών  το περιοδικό PATRIA.
Ο εκδότης του περιοδικού  Δημήτρης Παπαγεωργίου βρίσκεται στις φυλακές της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας πολιτικός κρατούμενος , γιατί θέλει η πατρίδα του  να παραμείνει Ελληνική .
Καθήκον όλων μας είναι να υποστηρίξουμε την εκδοτική προσπάθεια του Έλληνα πατριώτη αγωνιστή  Δημήτρη  Παπαγεωργίου .
Το περιοδικό PATRIA πρέπει να βρεθεί στα χέρια κάθε Έλληνα  πατριώτη, σε κάθε ελληνικό σπίτι .
Νίκος Αγαπηνός.



Οι Έλληνες ήρωες δεν έχουν τέλος!!!!!

Μανώλης Μπικάκης ο Ήρωας που τσάκισε τον Αττίλα

Μανώλης Μπικάκης
Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού! Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 35 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…
ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ
ο Έλληνας «Ράμπο»
«...Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.
Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.
Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε.
Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!
Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές.
Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα.
Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!
Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν!
Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!
Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!
Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε!
Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…
Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ…
Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.
Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".
Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…
Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή - όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας - με την πίκρα της μη αναγνώρισης…
Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον - εν ζωή τότε - Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη…
Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόνΚανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι.
Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…»
Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου,
που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…
Πηγή


Αν τολμάτε περάστετο και τα λέμε...


Με την σύμπραξη της ΝΔ θα περάσει από την το βουλή νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες.
Το ακούτε αγαθοί Έλληνες Πατριώτες που πιστέψατε έστω και για μια στιγμή ότι κάτι άλλαξε στο κόμμα της ΝΔ;;
Θα γίνουν κάποιες αλλαγές για τα μάτια του κόσμου και θα ολοκληρωθεί η προδοσία.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΠΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
Το ΠΑΣΟΚ επειδή βλέπει ότι δεν μπορεί να περάσει το νομοσχέδιο μόνο του θα έχει και την υποστήριξη του Έλληνα Ορθόδοξου Πατριώτη ......
ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΑΕ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ,Η ΛΑΪΚΉ ΟΡΓΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ.


Ποιός τους κινητοποιεί ;;;;

Πανελλαδική απεργία ετοιμάζουν οι λαθρομετανάστες.'' Ενα όμορφο πολύμορφο πολυπολιτισμικό πέπλο που θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα.''



''24 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ......ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Στόχος μας είναι η διοργάνωση, την 1η Μαρτίου 2010, ειρηνικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία, πέρασε στην Ιταλία, την Ισπανία, σε μας και σταδιακά απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.
Θέλουμε η μέρα αυτή να σηματοδοτήσει δυναμικά την έναρξη μιας συζήτησης, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το τι θα συνέβαινε αν πραγματικά, τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους ή τις χώρες μας.
Σας καλούμε όλες και όλους να υφάνουμε μαζί ένα όμορφο πολύμορφο πολυπολιτισμικό πέπλο που θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα.[απειλητικό μου ακούγεται]
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/go.html

Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλαγούμε για πάντα από αυτούς !
Νίκος Αγαπηνός.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ !!!!!!



Ίμια 30-31 Ίανουαρίου 1996...
Ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος
και ο Έκτορας Γιαλοψός έπεσαν για την Πατρίδα..
Πότε θα μάθουμε την αλήθεια;
Θα περάσουν πολλά ακόμα χρόνια.....
Ας είναι καλά εκεί που είναι τα παιδιά και τα ευχαριστούμε!













Οι καραγκιόζηδες τι διδάσκουν στα παιδιά μας ;


Την πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες για να διδάσκει Αλβανικά στα παιδιά μας;
Πραγματικά όταν φθάνουν τέτοιες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο αισθανόμαστε ντροπή για ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφελληνίσουν τα παιδιά μας. Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα στην Σαλαμίνα την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μας εστάλησαν , η φιλόλογος της πρώτης τάξεως ζήτησε από τα παιδιά αρχικά να κλίνουν στο τετράδιο τους το ρήμα «είμαι» στα Αρχαία Ελληνικά και δίπλα να το γράψουν και σε όποια άλλη γλώσσα γνωρίζουν. Τα περισσότερα παιδιά λοιπόν το έκλειναν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά… κτλ. Η φιλόλογος όμως τους επεφύλασσε μια......έκπληξη! Όση ώρα τα παιδιά έγραφαν στο τετράδιο τους, η ίδια έγραφε στον πίνακα το ρήμα «είμαι» στα… Αλβανικά!
Τελειώνοντας λοιπόν τα παιδιά, τα υποχρέωσε να μεταφέρουν στο τετράδιο τους αυτό που έβλεπαν στον πίνακα, δηλαδή το ρήμα «είμαι» στα Αλβανικά!! Από τα παιδιά δεν αντέδρασε ούτε ένα, τουλάχιστον μέσα στην τάξη. Γνωρίζουμε ότι γονείς είχαν πρόθεση να διαμαρτυρηθούν στην διεύθυνση του σχολείου αλλά δεν γνωρίζουμε αν τελικά το έπραξαν. Εμείς απλά ερωτούμε την συγκεκριμένη κυρία αλλά και όποιον άλλο αρμόδιο γνωρίζει να μας απαντήσει. Με πιο δικαίωμα μια καθηγήτρια υποχρεώνει τα παιδιά μας να γράφουν Αλβανικά; Η κυρία αυτή πληρώνεται ή όχι από εμας τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες; Πληρώνεται από τα λεφτά των Ελλήνων για να διδάσκει Αλβανικά στα παιδιά μας;
..(( Λ ))..
http://ellinikiafipnisis.blogspot.com


Οτι και να κάνουν η Ελλάδα θέλει να ζήσει και θα ζήσει!!


Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι το 2015 που η χώρα μας σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα έχει 4.200.000 μετανάστες, κυρίως μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία, θα έχει παντού φαινόμενα πολύ οξύτερα από αυτά της Πάτμου (απόβαση λαθρομεταναστών) και της συνοικίας του Αγίου Παντελεήμονα της Αθήνας.
Η Ελλάδα με αριθμό μεταναστών μεγαλύτερο....... από τον ενεργό της πληθυσμό θα είναι αδύνατον να τους απορροφήσει και θα έχουμε πολυδιάσπαση της χώρας, πιθανόν αλλαγή του ονόματος της και άλλα, που άλλοι περισσότερο ειδικοί μπορούν να αναλύσουν και να προβλέψουν.
Εξ όσων γνωρίζω η χώρα μας προσπαθεί εδώ και χρόνια να λύσει το πρόβλημα της ηθελημένης από το επίσημο τουρκικό κράτος λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, μέσω της ΕΕ. Μέχρις όμως να το λύσει εκεί φαίνεται ότι θα έχει γίνει μη αναστρέψιμη καταστροφή.
Ένα είναι βέβαιον. Ότι αν συνεχίσουμε να διακατεχόμαστε από την ίδια αφέλεια (άκουσα εκπρόσωπο κόμματος να ευχαριστεί του λαθρομετανάστες που διάλεξαν τη χώρα μας), το 2015 ή και πριν θα έχουμε, ή το τέλος ή την αρχή του τέλους της Ελλάδας όπως την ξέρουμε. Θα το καταλάβουν οι αφελείς, δήθεν αντιρατσιστές, όταν το πρόβλημα θα έχει φτάσει την πόρτα τους.
Θα έχει τότε διαπραχθεί το μεγαλύτερο έγκλημα για τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων και για τον Ελληνικό πολιτισμό.
Κατά τα άλλα καλά κρατεί η πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού ότι είναι ρατσιστής, κτλ., χωρίς να γίνεται δήθεν αντιληπτό ότι δεν είναι θέμα ρατσισμού ή αντιρατσισμού, αλλά προγραμματισμένο από την Τουρκία έγκλημα αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού της χώρας.
Συμπέρασμα. Φαίνεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει περισσότερο να μουσουλμανοποιηθεί από ότι η Κύπρος να τουρκοποιηθεί, αφού στην Κύπρο έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα ενώ στην Ελλάδα μας επικρατεί κατευθυνόμενος ύπνος βαθύς.
Αιτία του τι συμβαίνει και στη Ελλάδα και στην Κύπρο είναι προφανώς η πολιτική των κυβερνησάντων τα τελευταία χρόνια τη χώρα με αρχή το 1996 την επιλογή του "εκσυγχρονιστή" Κώστα Σημίτη και όχι του Γεράσιμου Αρσένη ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ


Ο Τούρκικος επεκτατισμός !!!!

Ελληνικά νησιά και τουρκικός επεκτατισμός

Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού επεκτατισμού από την εποχή του αμοιβαίου «συμβιβασμού» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που επικυρώθηκε με την Συνθήκη της Λωζάνης στις 23 Ιουλίου 1923. Οι Τούρκοι, με κυρίαρχη την εξουσία του κεμαλικού κατεστημένου που ελέγχει πλήρως το παρακρατικό "Βαθύ Κράτος", έχουν την συνήθεια όταν υπογράφουν μια συνθήκη ή μια συμφωνία να θεωρούν πως πρέπει να απαιτούν μόνο τα δικαιώματα που εξασφάλισαν και να «ξεχνούν» όλες τις υποχρεώσεις τους. Με άλλα λόγια η Τουρκική Δημοκρατία από την ίδρυσή της, στις 29 Οκτωβρίου 1923, μέχρι και σήμερα διακρίνεται από μια ιδιότυπη νοοτροπία: Αξιοποιεί πλήρως ότι την βολεύει από τις συνθήκες και τις συμφωνίες που υπογράφει και παραπέμπει στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει από τις ίδιες συμφωνίες και συνθήκες. Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου δεν αποτελούν φυσικά εξαίρεση. Ένα κείμενο (γραμμένο το 1992) περιγράφει με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες την εξέλιξη και τις εξάρσεις του τουρκικού επεκτατισμού απέναντι στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Το κείμενο αυτό περιλαμβάνεται στον επίλογο του βιβλίου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» (1) και έχει ως εξής:
Τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου είναι ο επόμενος στόχος του Τουρκικού επεκτατισμού. «Προτιμώ να τα αποκαλώ νησιά του Αιγαίου και όχι Ελληνικά νησιά» δηλώνει στις 9/8/1976 ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μετέπειτα Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, στην εφημερίδα «Χουριέτ».


Ο ίδιος, με την ιδιότητα του αρχηγού της Τουρκικής αντιπολίτευσης, δύο χρόνια νωρίτερα, στις 9/6/1974, είναι περισσότερο αποκαλυπτικός για τα «επιχειρήματα» του Τούρκικου επεκτατισμού: «Οι διαφωνίες με την Ελλάδα προκύπτουν γιατί τα νησιά που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην Τουρκία ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία. Τα νησιά αυτά (του Αιγαίου) συνιστούν μέρος της Ανατολίας και για αιώνες ανήκαν στο Κράτος εκείνο που ήταν κύριο της Ανατολίας».
Ο Σαμπρί Ιχσαν Τσαγλαγιανγκίλ, που διετέλεσε Υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας, δηλώνει στις 4 Απριλίου 1975 πως «Το μισό Αιγαίο ανήκει στους Τούρκους και το άλλο μισό στους Έλληνες. Αυτή ήταν πάντα η επίσημη άποψη της Τουρκίας».
Και σε επίρρωση της «επίσημης» αυτής άποψης η Τουρκία ιδρύει τον ίδιο χρόνο (1975) την 4η Στρατιά, που την αποκαλεί «Στρατιά του Αιγαίου», με έδρα τη Σμύρνη. Η στρατιά αυτή δεν είναι εντεταγμένη στο ΝΑΤΟ και, φυσικά, δεν εξυπηρετεί κανένα αμυντικό σκοπό. Στη Σμύρνη βρίσκεται επίσης και το συντριπτικό ποσοστό των αποβατικών σκαφών της Τουρκίας μαζί με ένα μεγάλο αριθμό ελαστικών λέμβων που μεταφέρουν έως 12 άντρες σε κοντινές και απρόσιτες ακτές.


Προσπαθούν να διαλύσουν και τον Στρατό μας.

Απαιτείται αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Ελληνικό Στρατό

Όλα τα λύσανε και το μόνο που απέμενε ήταν να μειωθεί η θητεία από 12 μήνες σε 9! Αλλά γιατί 9 μήνες και να μην τους στέλνετε το απολυτήριο στο σπίτι, αφού μέχρι να μπουν θα βγουν; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...Αποδυναμώνουν την άμυνα γύρω μας, σε μια στιγμή που πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα. Όχι μόνο από ανατολάς. Όλοι έχουν βάλει στο μάτι τα ιμάτιά μας...Κι εμείς γκρεμίζουμε τείχη...Και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας ότι δεν οφείλουν τίποτα στην πατρίδα. Μόνο αυτή μας χρωστάει...Είναι επικίνδυνοι γιατί απογυμνώνουν τον στρατό! Χωρίς να είναι ΕΤΟΙΜΗ η υποδομή για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν με τη μείωση της θητείας, αφού έτσι θα στερηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις 30.000 άντρες. Την ώρα που έχουν ήδη μείνει χωρίς στρατιωτική παρουσία νησιά του Αιγαίου, που για εθνικούς λόγους είναι άκρως απαραίτητη, με δεδομένες τις τουρκικές προθέσεις. Επικίνδυνη είναι όμως και η στάση των Αρχηγών και των τριών όπλων.
Και ιδιαίτερα του Α/ΓΕΕΘΑ. Ξέρουμε ότι δεν συμφωνούν. Αλλά σιωπούν! Βάζοντας προφανώς πάνω απ' όλα την καρέκλα. Κι όχι την πατρίδα. Έχουν τεράστια ευθύνη. Απέναντι στον λαό, αλλά και στη χώρα. Ας μην το ξεχνούν. Υπάρχει και η παραίτηση σε αποφάσεις που πλήττουν την άμυνα που η χώρα τούς έχει εμπιστευθεί.
Το χάπι το χρυσώνει ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες από τη μείωση της θητείας θα καλυφθούν με προσλήψεις οπλιτών πενταετούς θητείας. Όμως, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί, μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να γίνει με ορίζοντα δεκαετίας. Δυστυχώς και εδώ στο πόδι όλα γίνονται.
Η μείωση της θητείας είναι ένα ακόμη ξήλωμα στο πλεκτό των αξιών και των ιδανικών που κληρονομήσαμε. Και χάρις σ' αυτά αντέξαμε. Κόντρα σε χίλιες δύο επιβουλές. Ελευθερία και ειρήνη και σεβασμός της κυριαρχίας σου και των συνόρων σου δεν δωρίζονται. Στηρίζονται μόνο στις δικές σου δυνάμεις. Και όταν είσαι αποφασισμένος για όλα...

ΥΓ.: Αλήθεια, κύριε υπουργέ, τι θα κερδίσουν οι νέοι μας με τους τρεις λιγότερους μήνες που θα υπηρετήσουν την πατρίδα; Θα πιάσουν πιο γρήγορα δουλειά; Θα τελειώσουν πιο σύντομα τις σπουδές τους; Οι τρεις μήνες είναι το πρόβλημά τους; Και πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσουν στο Δημόσιο οι 15.000 και πάνω προσλήψεις; Σε μια εποχή μάλιστα που έχει διογκωθεί επικίνδυνα το έλλειμμα;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More