19.5.10

Εθνικές εκδηλώσεις Μαΐου!!

[ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2010]100510-keaΤο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α- Κύπρου) και το περιοδικό «Patria» συνδιοργανώνουν Πανεθνική εκδήλωση με θέμα «Εθνικά θέματα ώρα μηδέν» ξενοδοχείο «President» (Λεωφ. Κηφισσίας 43) την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, ώρα 19:00
Πρόγραμμα: 19:00 Χαιρετισμοί
19:20 Χαράλαμπος Καραθάνος, πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών
«Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου σε κρίσιμη καμπή»
19:40 Παναγιώτης Κλεοβούλου, αντιπρόεδρος Κ.Ε.Α.«Η ώρα των εθνικών ιδεών»
20:00 Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος Κ.Ε.Α.
«Κύπρος: καθεστωτική πολιτική υποτελείας, ρεύμα εθνικής αντίστασης και Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης»
20:20 Σπύρος Χατζάρας, δημοσιογράφος «Tα εθνικά μας ζητήματα-ώρα μηδέν»
20:40 συζήτηση με το κοινό
Συντονισμός: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»

[ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΑΘΗΝΑ]300510-ellinionΤην 30ην Μαΐου 2010 ημέραν Κυριακή και ώραν 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "President" (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) , εκδήλωσις επί τη εκδόσει του 100ου Δελτίου του "Ελληνίου Σαλπίσματος" αλλά και για να τιμήσουμε την επέτειον της αλώσεως της "Πόλης" την 29ην Μαΐου 1453. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με θέμα η Άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς (μουσουλμάνους) το 1453 και η σημερινή προσπάθεια αλώσεως της Ελλάδος πάλιν από μουσουλμάνους. Θα προλογίσει ο εκδότης του Δελτίου "Ελλήνιον Σάλπισμα" Χρήστος Κοσσιώρης. Εφ' όσον υπάρξει χρόνος, θα τεθούν ερωτήσεις από τους ακροατές.
www.elkosmos.gr


Για να δούμε;;;;;

"ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΓΕΣ...ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ"....


"ΦΗΜΕΣ" ΚΑΙ "ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ " ...ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...
Διαύψευση ότι επίκειται παραίτησή της, έσπευσε να κάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνοντας:
"Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης περί δήθεν παραίτησής μου".
Ο φίλος μας, ο φιλύποπτος ρωτάει:
Διαψεύδονται οι φημες και τα υπονοούμενα και δή ....λαχανιασμένα , όταν μάλιστα δεν αναφέρονται ονομαστικά;;
Μήπως θέλησε να προλάβει κάτι;
Αλλά και εκείνο ότι :
"Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών", τι σημαίνει;
Ότι στο όνομα των Πανελληνίων Εξετάσεων, παραφράφονται τυχόν αδικήματα ή πιστεύει ότι ή παραιτησή της θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις ....στη απόδοση των διαγωνιζομένων.;
Είναι γνωστό ότι τις παραιτήσεις Υπουργών, οι μαθητές τις απολαμβάνουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση....
Μή πάμε τώρα στη θεωρία 'ότι εν' ονόματι συγκυριακού γεγονότος, όλα για τούς πολιτικούς επιτρέπονται και δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα , ούτε και παραιτούνται....
Μη γίνει νόμος αυτό που έχει καθιερώσει ένας πασίγνωστος πολιτικός;
"Κλέφτε δεν πειράζει αρκεί να γίνεται ...Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος".
..


Ο Τσολάκογλου ήταν πατριώτης....

Απόδειξη πλήρους υποτέλειας με υπογραφή Παπακωνσταντίνου

Να η επιστολή που έστειλε ο Παπακωνστατίνου στονΣτρος-Καν μετά από "σκληρή διαπραγμάτευση" με την οποία ζητάει βοήθεια, προτείνει τα μέτρα, υπόσχεται να τους παρέχει όποιο στοιχείο θέλουν και δεσμεύεται να πάρει νέα μέτρα αν αποτύχει... κατά τ΄άλλα
http://dexiextrem.blogspot.com/2010/05/blog-post_2941.html
Ένα κείμενο που ούτε ο Τσολάκογλου δεν θα το υπέγραφε:


Τα ακούν αυτά οι τουρκόσποροι!!!!



Υπέρ της Ελλάδας και του χρέους των ξένων προς αυτήν μίλησε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Film Socialisme», που προβλήθηκε σήμερα στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 63ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να έρθει στις Κάνες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από τα προβλήματα του τύπου όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάνες.»
Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα. Κατηγορούν τους Ελληνες ότι είναι και ψεύτες... Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Ελληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου».
Στην ταινία του ο Γκοντάρ, με αφορμή μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με διάφορους σταθμούς από Νάπολη και Ελλάδα μέχρι Αίγυπτο, βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για το σύγχρονο κόσμο μας και τα πολιτικά, οικονομικά και ηθικά του προβλήματα. Μια ταινία με έναν Γκοντάρ να συνεχίζει το στιλ που γνωρίσαμε από το «Με κομμένη την ανάσα» μέχρι πιο πρόσφατες όπως «Η μουσική μας»........



Τώρα θα μας ηλεκτροκαρτελλώνουν!!!

Ηλεκτρονική κάρτα καταργεί τις αποδείξεις!

Τέλος στη “χαρτούρα” και την ταλαιπωρία της συγκέντρωσης και καταγραφής των αποδείξεων για τους πολίτες αλλά και ένα μέσο ελέγχου για το υπουργείο θα αποτελέσει η η μαγνητική κάρτα με την οποία θα εφοδιαστούν οι φορολογούμενοι και με την οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι δαπάνες τους για αγορές ειδών ή για υπηρεσίες.
 Η νέα ηλεκτρονική κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με το ΑΦΜ του φορολογούμενου και με αυτή θα γίνονται οι αγορές. Με λίγα λόγια το σχέδιο είναι μαζί με το ρευστό ο πολίτης να δίνει και την κάρτα στο κατάστημα το οποίο θα τη “σκανάρει” και απευθείας η αγορά θα καταχωρείται στα αρχεία του Taxis. Αυτά βέβαια στο μέλλον, ακόμη το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης.




Δεν το περιμέματε με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!


Οι ΗΠΑ κινούν το ελληνικό πιόνι...

Μπορεί σε σχέση με τη σημερινή Ελλάδα η Τουρκία να φαντάζει υπερδύναμη, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η γειτονική χώρα δίνει τη δική της μάχη για να διεκδικήσει έναν διευρυμένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, παρά τις καλές προς το παρόν τουρκικές επιδόσεις, το αποτέλεσμα αυτή της μάχης δεν έχει κριθεί. Ο μεγάλος αντίπαλος της Τουρκίας, είναι η Ρωσία. Η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Τουρκία, τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να συγκριθεί με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Το μεγάλο ψάρι τρώει (κυνηγά, τουλάχιστον) το μικρότερο. Στην προκειμένη περίπτωση το μικρό ψάρι είναι η Τουρκία…Από τι στιγμή που η Ρωσία αποτελεί βασικό μεγάλο ανταγωνιστή της Τουρκίας, το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Γιατί η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε μέσα στο μισό χρόνο της θητείας της να τινάξει στον αέρα τις ελληνορωσικές σχέσεις; Γιατί όλες αυτές οι συνεργασίες στον ενεργειακό και άλλους τομείς που συμφωνήθηκαν με την Αγκυρα δε θα μπορούσαν να προωθηθούν με τη Μόσχα η οποία — ας μη το ξεχνάμε– δεν διεκδικεί και το μισό Αιγαίο…
Την απάντηση για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν την κρίσιμη φάση θα τη δώσει η ιστορία. Προς το παρόν πάντως, εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς κάποιες κινήσεις στη σκακιέρα: Το ελληνικό πιόνι επιστρέφει στα γνώριμα αμερικανικά του λημέρια. Η Ελλάδα προσπάθησε να «παίξει» στο έδαφος που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η Γερμανορωσική συνεργασία, Το παιχνίδι τέλειωσε άτσαλα με την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία…
===
Εγκαταλείποντας το ευρωπαικό- ρωσικό παιχνίδι, η ελληνική κυβέρνηση (και η χώρα) ήταν προφανές ότι θα αντιμετώπιζε τη γερμανική οργή. Από την άλλη η αμερικανική προσφορά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν εμφανίζεται στον ορίζοντα. Εκτός κι αν είναι προσφορά τα φτηνότερα (έναντι των ευρωπαικών) επιτόκια του ΔΝΤ και η ανάθεση της «φροντίδας» της Ελλάδας στον τοπικό πασά.


Τα βλέπουν καλά;;;;

Τα βλέπουν όλα από κει πάνω οι σύμμαχοι.


Στο site “Bing” της Microsoft, το οποίο είναι μηχανή αναζήτησης δρόμων, σε πολλές περιπτώσεις με 3D απεικόνιση, που δουλεύει σαν το Google Earth, έχουν περάσει οι Αμερικάνοι εικόνες πολύ μεγάλων δρόμων του κέντρου της Αθήνας, με διαδηλώσεις. Τις εικόνες αυτές, τις βρήκαμε, ψάχνοντας για το σημείο Κλαυθμώνος-Σταδίου, με αφορμή τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της “Μαρφίν” στη Σταδίου.
Απορία. Καλά, δεν είχαν τραβήξει άλλες εικόνες από τους δορυφόρους που θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν; Αυτές με τις διαδηλώσεις διάλεξαν; Δηλαδή, εάν ένας τουρίστας μπει στο site για να βρει έναν δρόμο στην Αθήνα, που πρόκειται να επισκεφθεί, αυτό που θα αντικρύσει, είναι Έλληνες να διαδηλώνουν και να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.
Δεν λέω, μας τιμά αυτή η εικόνα ως λαό που αντιδρούμε. Αλλά δεν νομίζω ότι το κάνουν γι’ αυτό τα αμερικανάκια. Άραγε, στο Αφγανιστάν, δημοσιεύουν εικόνες την ώρα που σκάνε βόμβες στο κέντρο της Καμπούλ; ‘Η στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, την ώρα που καταρρέουν οι δίδυμοι πύργοι;
Και κάτι ακόμα. Αντιλαμβάνομαι, ότι για να έχουν δημοσιοποιήσει τόσο καλές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, οι δορυφόροι θα έχουν τραβήξει και πολύ πιο κοντινά πλάνα από τις συγκεντρώσεις. Τελικά, τα βλέπουν όλα από κει πάνω.
www.antinews.gr


Δεν έχουν ιερό και όσιο...

ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ JEFRY- ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.
Τ6ΩΡΑ ΠΟΣΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 350.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ JEFRY.ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΊ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΗΤΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ'επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία Δημοτικού
το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη....

δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955! με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. .



Εμείς τι να πούμε.....

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJXvxl7LeWb5ht1s_c9Ge0nTW-Dgc9oR45jcwmdlNen0T8wDWep5G_RVTProc7WA9GXFcjzvWCWD2cSvD_csFK_vCQSLOorEzQeiPlDSEBWeKCjz2YqN-wB0KLHDGQhHrdr7L55AGsRTs/s1600/xartis.jpg KΩΣTAΣ ΦΩTIAΔHΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
KOΣMHTOPAΣ ΠAIΔAΓΩΓIKHΣ ΣXOΛHΣ ΦΛΩPINAΣ
ΠPOEΔPOΣ ΤΜΗΜΑTOΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Σήμερα, στη λέξη Γενοκτονία η σκέψη μας αυτόματα πηγαίνει στα δύο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-1944 από τους Γερμανούς.

Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας και σε άλλους λαούς, που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει. Ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους γενοκτονίας από το στρατοκρατικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο και για το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, τον αφανισμό της κουρδικής εθνότητας και τη διχοτόμηση της Κύπρου, είναι και ο ελληνισμός του Πόντου.

Ο ποντιακός ελληνισμός ατύχησε να δοκιμάσει όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών ως πράξεις Γενοκτονίας.

H Γενοκτονία των Eλλήνων του Πόντου, σε αντίθεση με των Aρμενίων, είτε επισκιάστηκε από τον όγκο των τραγικών περιπτώσεων του αρμενικού λαού, επειδή συνέπεσε χρονικά, είτε αποσιωπήθηκε από κυβερνητικές και διπλωματικές επιταγές στο όνομα κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων. Tο γενοκτονικό σχέδιο απέβλεπε, στην πρώτη φάση, στον αφανισμό όλων των χριστιανικών εθνοτήτων, και στη δεύτερη φάση στην τουρκοποίηση των μουσουλμανικών εθνοτήτων, σχέδιο που δεν ολοκληρώθηκε όμως κατά τη διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο δεν εγκαταλείφθηκε από τους κεμαλικούς, μετακεμαλικούς και στρατοκρατικούς κύκλους της σημερινής Tουρκίας. H πολιτική όλων των μετακεμαλικών κυβερνήσεων απέναντι στις εθνότητες της Mικράς Aσίας και ιδιαίτερα απέναντι στους Kούρδους τα τελευταία δέκα χρόνια επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

«Oι Nεότουρκοι», έγραφε ο F. Sartiaux, «αποκάλυψαν το μεγαλοπήβολο σχέδιό τους, την εξόντωση δηλαδή όλων των ιθαγενών Xριστιανών της Mικράς Aσίας. Ποτέ, σε καμιά περίοδο της ιστορίας, κανένα πιο διαβολικό σχέδιο δεν είχε στοιχειώσει τη φαντασία του ανθρώπου.

H «ερυθρά» σφαγή ολοκληρώθηκε από ένα σύστημα που λέγεται «λευκή» σφαγή. Πρόκειται για την αργή εξόντωση από την κακομεταχείριση, τις εκτοπίσεις, το κρύο, την παρατεταμένη στέρηση νερού και τροφής, τον αποκλεισμό σε μπουντρούμια, τόσο μικρά, που να μη χωράς όρθιος. O φανατισμός και η κτηνωδία του Eμβέρ, η πιο ψυχρή, μα κυνική φαντασία του Tαλαάτ αγαλλίασαν μ' αυτή την τρομερή επινόηση. Mπορούσαν να ισχυριστούν πως τις εκτοπίσεις τις απαιτούσαν οι στρατιωτικές ανάγκες και πως τα χέρια τους δεν είχαν λερωθεί με αίμα, γιατί οι χριστιανοί πέθαιναν μόνοι τους στο δρόμο!» .

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Γερμανού πρεσβευτή στην Kωνσταντινούπολη Mέττερνιχ, οι Nεότουρκοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τις εκτοπίσεις των Eλλήνων που ζούσαν στα παράλια της Mαύρης Θάλασσας με την πρόφαση ότι οι Pώσοι είχαν εξοπλίσει τον ελληνικό πληθυσμό και φοβούνταν για το λόγο αυτόν μια ελληνική εξέγερση . H επιχειρηματολογία όμως αυτή ήταν αστήριχτη, αφού ο πληθυσμός που, κατά κύριο μέρος, εκτοπίστηκε ήταν γυναίκες, παιδιά και γέροι . Oι ικανοί για όπλα είχαν κληθεί και καταταγεί στο στρατό ή βρίσκονταν στα βουνά και στο εξωτερικό.

Oρισμένοι Γερμανοί που δε συμφωνούσαν με την πολιτική της εθνοκάθαρσης, προσπάθησαν με αλλεπάλληλες εκθέσεις, που έστελναν στο υπουργείο Eξωτερικών, να διαχωρίσουν τη θέση και τις ευθύνες τους από τα γενοκτονικά μέτρα των Nεοτούρκων, ιδιαίτερα μετά την παγκόσμια κατακραυγή του αρμενικού ολοκαυτώματος. Συγκεκριμένα, στις 16 Iουλίου 1916 ο Γερμανός πρόξενος της Aμισού Kuckhoff έγραφε στο υπουργείο Eσωτερικών, στο Bερολίνο: «Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού της Σινώπης και της παραλιακής περιοχής της επαρχίας Kαστανομής έχει εξοριστεί. Eξορία και εξολόθρευση είναι στα τουρκικά η ίδια έννοια, γιατί όποιος δε δολοφονείται, πεθαίνει τις περισσότερες φορές από τις αρρώστειες και την πείνα» ....

Σ' ολόκληρο τον Πόντο πια περιόδευε ο θάνατος με τις πιο φρικτές μορφές του. Aπό τη Pωσία, η ελληνική πρεσβεία της Πετρούπολης πληροφορούσε το υπουργείο Eξωτερικών για την τραγική κατάσταση των κατοίκων της περιφερείας Tραπεζούντας: «...Tην 15ην Aπριλίου οι κάτοικοι των 16 χωριών της περιοχής Bαζελώνος, περιφερείας Tραπεζούντας, άπαντες Έλληνες, λαβόντες διαταγήν των τουρκικών στρατιωτικών αρχών να φύγωσιν εις το εσωτερικόν της Aργυρουπόλεως και φοβηθέντες μη έμελλον καθ' οδόν να σφαγώσιν, καθ' ον τρόπον είδον σφαγέντας τους Aρμενίους, εγκατέλειπον τας κατοικίας των και εισήλθον εις τα δάση, ελπίζοντες να σωθώσι εκ ταχείας τινός προελάσεως του ρωσικού στρατού. Eκ τούτων, εις 6.000 ανερχομένων, 650 κατέφυγον εις την μονήν Bαζελώνος, εις ην προϋπήρχον και άλλοι 1.500 εκ Tραπεζούντος πρόσφυγες, 1.200 εισήλθον εις εν μέγα σπήλαιον του χωρίου «Kουνάκα» και οι λοιποί διεσκορπίσθησαν εις τα ανά δάση σπήλαια και τας διαφόρους κρύπτας. Άπασαι αι οικίαι των χωρίων τούτων ελεηλατήθησαν και αι περιουσίαι διηρπάγησαν υπό του τουρκικού στρατού. Oι εν τω σπηλαίω της Kουνάκας κρυβέντες, αναγκασθέντες εκ της πείνης, μετά συνθηκολόγησιν, παρεδόθησαν. Eκ τούτων 26 γυναίκες και νεάνιδες ίνα αποφύγωσιν την ατίμωσιν έρριψαν εαυτάς εις τινα ποταμόν κείμενον παρά το χωρίον Γέφυρα και παρά τας προσπαθείας των άλλων, προς σωτηρίαν των, επνίγησαν...» .

Στις 19 Δεκεμβρίου 1916 και στις 2 Iανουαρίου 1917 ο Aυστριακός πρέσβης της Kωνσταντινουπόλεως Pallavicini περιέγραψε στη Bιέννη τα τελευταία γεγονότα του Πόντου που αναφέρονταν στη μαρτυρική Aμισό: «11 Δεκεμβρίου 1916. Λεηλατήθηκαν 5 ελληνικά χωριά και κατόπιν κάηκαν. Oι κάτοικοι εκτοπίστηκαν. 12 Δεκεμβρίου 1916. Στα περίχωρα της πόλης καίγονται χωριά. 14 Δεκεμβρίου 1916. Oλόκληρα χωριά καίγονται μαζί με τα σχολεία και τις εκκλησίες. 17 Δεκεμβρίου 1916. Στην περιφέρεια Σαμψούντας έκαψαν 11 χωριά. H λεηλασία συνεχίζεται. Oι χωρικοί κακοποιούνται. 31 Δεκεμβρίου 1916. 18 περίπου χωριά κάηκαν εξ ολοκλήρου. 15 εν μέρει. 60 γυναίκες περίπου βιάστηκαν. Eλεηλάτησαν ακόμη και εκκλησίες» .

Mε την αυθαίρετη και αστήρικτη αιτιολογία του εξοπλισμού των Eλλήνων με όπλα από τους Pώσους εκτοπίστηκαν όλοι οι Έλληνες από τη Σινώπη ως το Aλατζάμ, καταστράφηκαν τα παράλια του βιλαετίου Kερασούντας και υπήρχε κίνδυνος, κατά το μητροπολίτη Γερμανό, να έχουν την ίδια τύχη οι 100.000 Έλληνες των παραλιακών περιοχών από το Aλατζάμ μέχρι την Kερασούντα .

Tραγική ήταν και η τύχη των σταυροπηγιακών μονών του Πόντου. Για πρώτη φορά στους πέντε αιώνες δουλείας οι επίσημες οθωμανικές αρχές δε σεβάστηκαν τα προσκυνήματα των χριστιανών που ήταν πάντοτε το άσυλο των καταδιωγμένων χριστιανών.

«Φρίττει ο νους του ανθρώπου, έγραψεν υπό ημερομ. 12 Nοεμβρίου 1918 ο Mητροπολίτης Pοδοπόλεως Kύριλλος, διά τας διαπραχθείσας φρικαλεότητας και τον αριθμόν των θυμάτων, ανερχομένων εις 487 ψυχάς, αίτινες εύρον οικτρόν θάνατον εν τοις όρεσι, τοις σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης, όπου εκρύβησαν ίνα αποφύγωσι την δολοφόνον μάχαιραν των σφαγέων. Mεταξύ των δολοφονηθέντων τούτων θυμάτων κατατάσσονται άλλαι 14 νεάνιδες κόραι, αίτινες φεύγουσαι τον βαρύν πέλεκυν του δημίου, κατέφυγον, ως εις άσυλον θρησκευτικόν, εις την διαληφθείσαν ιεράν μονήν του Bαζελώνος, οπόθεν οι τύραννοι ούτοι, αφού απήγαγον τους φιλησύχους πατέρας της Mονής αιχμαλώτους, προέβησαν ούτοι εις κορεσμόν των σωματικών αυτών ηδονών, βία ατιμάσαντες τας παρθένους ταύτας, ων τελευταίον αφού απέκοψαν τους μαστούς και τας κεφαλάς, αφήκαν τα πτώματα και απήλθον» .



Ο τουρκομογγόλος στην Αθήνα

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν



Του Mιχάλη Iγνατίου

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα μπορούσε να περιγραφεί με τέσσερις απλές λέξεις: «Ηρθε, είδε, προκάλεσε και απήλθε». Με το γνωστό αυτοκρατορικό ύφος και ως να είναι ο ιδιοκτήτης ολόκληρης της περιοχής, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας 'μας τα 'πε' μέσα στο σπίτι μας, χωρίς να ακουστεί ισχυρός αντίλογος για όσα ισχυρίστηκε, αρκετά εκ των οποίων απέχουν της αλήθειας. Ηταν προκλητικός και θλιβερός, δεν σεβάστηκε την ελληνική φιλοξενία και έδειξε ένα απολυταρχισμό που δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούμε την πολιτική του διαδρομή τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια.

Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη. Είναι παρανοϊκοί όσοι προτείνουν πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία. Αν και δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» με τη γειτονική χώρα, την ίδια στιγμή πιστεύω ότι στον 21ο αιώνα οι πόλεμοι είναι κυρίως οικονομικοί. Οι παρτίδες παίζονται στα διεθνή χρηματιστήρια και από τραπεζίτες που απολαμβάνουν τη χλιδή τους στα Χάμπτονς και στο Λονδίνο. Οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή οικονομία μπορεί να μην επιβιώσουν. Και στο θέμα αυτό πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον κ. Ερτογάν, διότι διέγνωσε νωρίς το καρκίνωμα της τουρκικής οικονομίας και γνωμάτευσε σωστά. Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι συχνή η αναφορά στο οικονομικό «θαύμα» της Τουρκίας και της Βραζιλίας.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ελλάδα σε μία πολύ κακή στιγμή για τη χώρα μας. Εμφανίστηκε με την κουστωδία του λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΔΝΤ να εγκρίνει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει σκληρότετα μέτρα για τον λαό. Κακώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άκουσε αυτούς εκ των ξένων που πίεζαν για την επίσκεψη και την έναρξη διαπραγματεύσεων που θα αφορούν το Αιγαίο και άλλα θέματα που εκβιάζει η Αγκυρα να συζητηθούν.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος για εκπλήξεις που τυχόν κρύβουν τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις. Επιθυμεί αφοσίωση των ηγετών του στο μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, και απαιτεί συναινέσεις για να εξέλθει η χώρα από τον λαβύρινθο που την έστειλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μα πάνω απ' όλα -και αυτό ας το καταλάβει ο πολιτικός κόσμος- ο λαός δεν θα βάλει πλάτη, εάν δεν τιμωρηθούν όσοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του.

Στη συνέντευξη του στο CNN, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγεται στη Βουλή για να διαπιστωθεί, όπως είπε, «τι συνέβη κατά το παρελθόν, γιατί ακολουθήθηκε λάθος κατεύθυνση, αλλά και τα είδη των πρακτικών που απέβησαν μοιραία». Οι πολίτες έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει... Τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, ανάμεσά τους και βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, πώς θα δικάσουν τους συναδέλφους τους που με τις πράξεις τους οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα από τη χρεοκοπία. Ο λαός δεν τους πιστεύει κύριε πρωθυπουργέ, ο λαός περιμένει να δει τους ένοχους με τις χειροπέδες. Μέχρι τώρα οι Επιτροπές της Βουλής συγκαλύπτουν, δεν αποκαλύπτουν. Οι πολίτες θα ικανοποιηθούν μόνο αν δουν τους εισαγγελείς να εισέρχονται στα υπουργεία...

O κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι ο λαός δεν έδωσε μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του κ. Ερντογάν. Ηταν στάχτη στα μάτια, για να ξεχαστεί έστω για λίγο το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα προσφέρουν υπηρεσία στον λαό εάν μέρα και νύχτα απασχολούνται με την οικονομία. Όλα τα άλλα πρέπει να περιμένουν. Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Οι στόχοι του Νταβούντογλου!


Ασφάλεια και Γεωπολιτική


Τουρκικοί στρατηγικοί στόχοι στην Κύπρο
από τον Νιχάτ Ερίμ στον Αχμέντ Νταβούντογλου



Χρήστος Ιακώβου
Πανεπιστημιακός
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.)


Τα κράτη μέλη του διεθνούς συστήματος έχουν ορισμένους στρατηγικούς στόχους, ανεξάρτητα αν αυτοί είναι μακροχρόνιοι ή βραχυπρόθεσμοι, έχουν συνοχή ή είναι αντιφατικοί. Με αυτό τον τρόπο, το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μίας χώρας δημιουργεί διάφορες απαιτήσεις και είναι η πηγή προκλήσεων και ευκαιριών για την πραγματοποίηση των στόχων και των επιδιώξεων του κράτους. Η στρατηγική της προσαρμογής, που επιλέγει ένα κράτος, αποτελεί την απόδειξη για το πως οι εθνικές δομές εξουσίας προσαρμόζονται στην αλληλεξάρτηση του εθνικού και διεθνούς συστήματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα κράτη λειτουργούν ως προσαρμοζόμενες οντότητες που προσπαθούν με την εξωτερική τους πολιτική καθώς επίσης και με την πολιτική ασφάλειας που διαμορφώνουν να διατηρήσουν τις βασικές δομές τους, δηλαδή τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά σε αποδεκτά όρια. Τα πιο πάνω συνιστούν την πεμπτουσία για την διαμόρφωση αυτού που στις στρατηγικές σπουδές ονομάζεται Υψηλή Στρατηγική (Grand Strategy). Με άλλα λόγια, η υψηλή στρατηγική θέτει ιεραρχημένους στόχους λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές περιβάλλον και την επιθυμητή θέση μίας χώρας με σκοπό να κινητοποιήσει το ευρύτερο εθνικό δυναμικό και τους πόρους του κράτους προκειμένου να επιτύχει τρεις βασικούς στόχους, α) σταθερότητα, β) ευημερία και γ) ασφάλεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της υψηλής στρατηγικής είναι η επισήμανση των αδυναμιών και των δυνατοτήτων σε εθνικό επίπεδο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κινδύνους και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.


Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την διαμόρφωση της υψηλής στρατηγικής είναι η γεωπολιτική, δηλαδή η ερμηνεία και ανάλυση της αλληλεξάρτησης μεταξύ του γεωγραφικού χώρου και των πολιτικών επιλογών που κάνει ένα κράτος προκειμένου να αξιοποιήσει και να αυξήσει την στρατιωτική, την οικονομική και τη διπλωματική του ισχύ. Επομένως, η γεωπολιτική ανάλυση λαμβάνει υπόψιν την ύπαρξη διεθνών ανταγωνισμών σε σχέση με τον στρατηγικό σχεδιασμό σε διάφορους τομείς όπως της στρατιωτικής ισχύος (γεωστρατηγική), της οικονομίας (γεωοικονομίας), του φυσικού περιβάλλοντος, των δημογραφικών τάσεων, κτλ.

Ακολούθως θα αναλύσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ γεωπολιτικής και επιλογών της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στο Κυπριακό από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μέχρι σήμερα.


Οι εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ*

Το 1956, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ατνάν Μεντερές αποφάσισε να αναθέσει στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Νιχάτ Ερίμ, τη σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου επί του οποίου θα στηριχθούν οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας στο θέμα της Κύπρου.
Ο Νιχάτ Ερίμ παρέδωσε στα τέλη του 1956 δύο εκθέσεις στην τότε κυβέρνηση του Ατνάν Μεντερές. Εκείνες οι εκθέσεις του Νιχάτ Ερίμ απετέλεσαν το βασικό στρατηγικό σχέδιο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής επί του κυπριακού.
Το σχέδιο εκείνο έγινε αποδεκτό από όλες ανεξάρτητα τις τουρκικές κυβερνήσεις οι οποίες το ακολούθησαν με σταθερή και συστηματική συνέπεια.
Τα βασικά σημεία των εκθέσεων ήταν:
1. Οι διεκδικήσεις της Κύπρου από την Τουρκία θα πρέπει να στηρίζονται σε πολιτικούς λόγους. Όμως, προκειμένου να μην δηλητηριάζονται οι σχέσεις Βρετανίας – Τουρκίας – Ελλάδας, αν παραχωρηθεί αυτοδιοίκηση στο νησί, η καλύτερη λύση είναι η μέση λύση διχοτόμησης.
2. Στο νησί υπάρχουν δυο διαφορετικές κοινότητες, η κάθε μια από τις οποίες έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Το μέλλον των δύο κοινοτήτων, των δύο λαών, ανεξαρτησία, ένωση με την μητέρα-πατρίδα, συνέχιση της Βρετανικής κυριαρχίας θα αποφασισθεί κατόπιν δημοψηφίσματος ξεχωριστά σε κάθε μια.
3. Η αρχή της αυτοδιάθεσης θα πρέπει εφαρμοσθεί με την μετακίνηση Ελληνικών πληθυσμών έτσι ώστε να υπάγονται στη διοίκηση της αρεσκείας τους. Τέτοια μετακίνηση δεν συνιστά άσκοπη ταλαιπωρία αλλά θα βοηθήσει να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα της Τουρκικής κοινότητας που σήμερα είναι μειοψηφική, θα ικανοποιηθεί η ασφάλεια της Τουρκίας και θα αποφευχθεί μια μελλοντική κρίση.
4. Η Τουρκία θα πρέπει να καθορίσει την προσφορότερη γι’ αυτήν μορφή διχοτόμησης λαμβάνοντας υπ’ όψη τα οικονομικά και στρατιωτικά της συμφέροντα καθώς και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Στην ασφάλεια της περιοχής που θα παραχωρηθεί στους Ρωμιούς της Κύπρου θα πρέπει να συμμετέχει και η Τουρκία γιατί το θέμα σχετίζεται με την ασφάλεια της καθώς και της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα δεν δύναται να ζητήσει το ίδιο δικαίωμα για την Τουρκική περιοχή διότι το νησί απέχει από την Τουρκία 45 ν.μ ενώ από την Ελλάδα 600 ν.μ.
5. Πρέπει να επιδιωχθεί η ελεύθερη μετάβαση Τούρκων προς την Κύπρο. Υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε τα μέτρα μας το σύνολο του Τουρκικού πληθυσμού μπορεί να αυξηθεί στο ποσοστό που ανερχόταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τότε δεν θα ανησυχούμε για την έκβαση του δημοψηφίσματος που θα γίνει είτε για τον καθορισμό του συνόλου της νήσου είτε της διχοτόμησης.
Η έκθεση που συντάχθηκε το 1956 και καθόρισε ευδιάκριτους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους από τους οποίους δεν απέκλινε η Τουρκικοί εξωτερικής πολιτική επί του Κυπριακού. Σε αυτό συνετέλεσαν όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις των τελευταίων 55 ετών που δεν παρεξέκλιναν από τις βασικές αρχές , όπως επίσης και οι αντίστοιχες στρατιωτικές ηγεσίες που όποτε κλήθηκαν έδωσαν λύσεις χωρίς την όποια πολιτική παρέμβαση.
Ως συμπέρασμα, οι εκθέσεις αυτές παρότι συντάχθηκαν το 1956, εντούτοις 55 χρόνια μετά παραμένουν επίκαιρες αλλά και μείζονος στρατηγικής σημασίας έγγραφα, λόγω της συνέπειας και της σταθερότητας με την οποία οι Τουρκικές κυβερνήσεις της ακολούθησαν.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More