12.4.10

Ληγμένα φυσικά!


Έδωσε συνέντευξη ο Γιωργάκης Jeffrey Παπανδρέου και είπε με το γνωστό ύφος: "Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε"! Ποια μάχη κέρδισε δεν γνωρίζουμε. Μήπως επειδή θα πάρει από τους Ευρωπαίους δάνειο με λίγο χαμηλότερο τόκο, ή επειδή απέφυγε το ΔΝΤ για λίγο διάστημα;

Μήπως σωθήκαμε από την χρεωκοπία και δεν το καταλάβαμε; Ας διάβαζε και λίγο τις αναλύσεις κάποιων ειδικών που γράφουν ότι μάλλον δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος.

Ερωτηθείς για την προεκλογική του δήλωση «υπάρχουν τα λεφτά», αναφέρει:... «Λεφτά βεβαίως και υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα- και αυτό το είχα επίσης πει προεκλογικά, αλλά κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν- είναι πού πήγαν τα λεφτά. Κατασπαταλήθηκαν και δεν βρίσκονται στα δημόσια ταμεία».

«Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο. Οι κερδοσκόποι αυτό θα το γνωρίζουν», τονίζει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Το ερώτημα είναι αν αυτός ο μηχανισμός θα πείσει τις αγορές απλώς ως όπλο στο τραπέζι. Αν δεν τις πείσει, είναι ένας μηχανισμός ο οποίος υπάρχει και μπορεί να αξιοποιηθεί», σημειώνει.

Διευκρινίζει, παρόλ’ αυτά, ότι ο μηχανισμός αυτός δεν ήταν ούτε είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης. «Αλλά βεβαίως αν χρειαστεί υπάρχει. Αρα έχουμε πια ένα δίχτυ ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά, παρόλ’ αυτά, ότι η Ευρώπη έχει χάσει μέρος της δυναμικής της και τονίζει πως η κρίση έχει θέσει σε δοκιμασία την Ευρώπη, το βιοτικό επίπεδο και τα κεκτημένα των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

«Σε αυτές τις συνθήκες, θεωρώ πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης της 25ης Μαρτίου για τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Ευρώπη, ένα ουσιαστικό και μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της εμβάθυνσης της συνεργασίας», επισημαίνει.

Άρες μάρες κουκουνάρες


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More