10.12.10

Τι συμβαίνει κ. Πρωθυπουργέ;

Παράθυρο δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισαβόνας


|

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος...
 
Παράθυρο δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισαβόνας
...για την αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας, απαντώντας σε σχετική πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. O πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό το σενάριο είναι υπαρκτό, στην περίπτωση που τα συμπεράσματα της επικείμενης κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., που θα διεξαχθεί το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας.
"Ίσως να πρέπει να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός" είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξουν αποφάσεις κατά των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.
"Το είπα στην Μέρκελ και τους άλλους πως εάν η διάσταση και είναι τέτοια θα πάω σε δημοψήφισμα. Να δούμε πως θα είναι αυτή διαπραγμάτευση και θα το αντιμετωπίσουμε" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Ντροπή να μην έχουμε τζαμί στην Αττική»! «Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για τη λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».
Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, θα συναντήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί 16-17 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου, έπειτα από γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών του Μεγάρου Μαξίμου με τις ηγεσίες των κομμάτων, θα συναντηθεί στις 10.00 π.μ. με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 π.μ. με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στις 12.30 μ.μ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More