20.7.11

Από που αντλεί αυτό το θράσος ο τουρκομογγόλος;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ Η KKTC!

Εφ. Ραντικάλ 20-7-2011

 Ερντογάν : Η ζημιά δεν έρχεται από τους Τούρκους
Ο Ερντογάν μιλώντας στην γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας στην KKTC, για μια ακόμη φορά τόνισε ότι αν η διοίκηση των Ρωμιών αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. χωρίς να έχει προηγηθεί λύση, τότε η Τουρκία θα παγώσει όλες τις σχέσεις με την Ε.Ε. Ζήτησε επίσης να αφήσουν τις ανησυχίες τους οι Ρωμιοί.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Ο πρωθυπουργός εν περιλήψει είπε τα εξής : ¨ Στέκομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη μπροστά στην αγία μνήμη αυτών που πολέμησαν και έπεσαν υπέρ πατρίδος σε αυτά τα χώματα. Ας ξέρει όλος ο κόσμος ότι η αδερφοσύνη και η αλληλεγγύη μας με τους Τουρκοκυπρίους είναι ζωντανή και φρέσκια όπως την πρώτη μέρα και έτσι θα συνεχιστεί. Αποτελεί χρέος μας να υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους την αξιοπρέπεια όχι μόνο των Τουρκοκυπρίων αλλά όλων των ανθρώπων. Διακηρύσσουμε για μια ακόμη φορά σε όλο τον κόσμο την πίστη και την θέληση μας για ειρήνη. Η κυβέρνηση της KKTC και η βουλή της ως αδερφό κράτος θα συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής. Η ΚΚΤC έφτασε μέχρις εδώ μέσα σε ενότητα και ομοψυχία και στηρίζοντας τις εθνικές της αξίες.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η KKTC ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ
Εμείς στα πλαίσια των θεμελιωδών αρχών της Τουρκικής Δημοκρατίας στοχεύσαμε στην ασφάλεια και στην ευημερία της περιοχής. Μέσα από ενότητα καρδιά και ιδεών με την KKTC προσπαθήσαμε για επίλυση. Η Κύπρος επί μισό αιώνα είναι στην επικαιρότητα των Ηνωμένων Εθνών. Η KKTC και η Τουρκία είναι η πλευρά που επιδεικνύουν θέληση για λύση.
ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ
Η Νότια Κύπρος που είπε όχι στην προσέγγιση και στην ειρήνη επιβραβεύτηκε και η KKTC που είπε ναι τιμωρήθηκε. Η KKTC παρά τις αδικίες προσπαθεί για ειρήνη και λύση. Πλέον όμως το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Οι συνομιλίες που ξεπέρασαν πλέον τα 3 έτη έφτασαν στο τελικό τους στάδια. Σχεδιάζεται ο19ος γύρος συνομιλιών. Ευχόμαστε να επιφέρει αποτέλεσμα. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι το παράθυρο για επίλυση δεν θα είναι ανοιχτό για πάντα. Εάν οι Ρωμιοί χωρίς λύση αναλάβουν την προεδρία της Ε.Ε, αυτό είναι κάτι που θα παγώσει πλήρως τις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. Να μην περιμένει κανείς ότι εμείς θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την Ε.Ε., έστω και ως περιοδική προεδρία της Ε.Ε. Δεν υπάρχει κράτος ¨Κύπρος¨. Υπάρχει η Διοίκηση των Ρωμιών και η KKTC.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Η πλευρά των Ρωμιών θα πρέπει να αφήσει τις αβάσιμες ανησυχίες. Η εκκλησία στην Νότια Κύπρο λέει ότι η χρησιμοποίηση ρεύματος από την KKTC είναι αμαρτία. Αυτοί ζούνε πολύ πίσω από την εποχή μας. Εγώ λέω στη Νότια Κύπρο πως «Το πρόβλημα είναι μέσα σας. Από τους Τούρκους ζημία δεν έρχεται».

Σχόλιο : Έτσι είναι, αν ονομάζεις επιχείρηση ειρήνης την εισβολή και κατοχή το 1974, μετά φυσικά και έχεις την προπέτεια να λες πως ¨Από Τούρκους ζημία δεν έρχεται¨… Η φωτογραφία δεν είναι από το άρθρο. Την βρήκαμε στο δίκτυο και είναι η αφίσα με την οποία γέμισαν τα κατεχόμενα εν όψει του ερχομού του …σουλτάνου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More