19.9.11

Ήλθαν...

Επέλασις τοποτηρητών…

reichenbachΟ νέος υπερπρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ έφτασε στην χώρα μας. Με την άφιξη του στην Αθήνα σήκωσε μανίκια και έπιασε αμέσως δουλειά. Ξεκίνησε επαφές με τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου και άρχισε να ενημερώνεται για όλα τα θέματα για τα οποία θα είναι αρμόδιος. Ουσιαστικά με την διακυβέρνηση της χώρας μας. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίσει τους υπουργούς τους οποίους θα ελέγχει, διότι η συνεργασία τους με τον κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ θα έχει βάθος χρόνου, εφ' όσον η κυβέρνηση Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να υφίσταται τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου. Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ράιχενμπαχ επί Ελληνικού εδάφους ήταν:<< Δουλειά μας είναι να υποστηρίζουμε την Ελλάδα, γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ>>.
Ο κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ είναι Γερμανικής καταγωγής και υπήρξε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και σήμερα είναι επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν. Στα καθήκοντα του κ. Ράιχενμπαχ θα είναι να καταγράψει τα κακώς κείμενα της Δημόσιας διοίκησης και να συνδράμει την Ελληνική κυβέρνηση, στην εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο μας έχει επιβάλει η Τρόικα για την έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση και να επισπεύσει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Όπως ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες η παρουσία του Γερμανού επιτηρητή στην χώρα μας θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, μετά τον διορισμό του σε αυτή την θέση από τον κ. Μπαρόζο, η παρουσία του εδώ είναι για να επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος που μας επέβαλε η Τρόικα. Δήλωσε επίσης ότι: <<Όπου υπάρχουν αποκλίσεις στο πρόγραμμα αυτός θα επεμβαίνει δίνοντας συγχρόνως τις δικές του λύσεις>>. Ποιος κοροϊδεύει ποιον επί τέλους σε αυτήν την χώρα.
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα παρακολουθεί τα πάντα στην Δημόσια διοίκηση ανακαλώντας στην τάξη τους υπουργούς του κ. Παπανδρέου όταν θα διαπιστώνει αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα. Φυσικά τον κ. Ράιχενμπαχ έχουν ακολουθήσει και οι επιτέλλεις του οι οποίοι θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του μέσα στα υπουργεία. Στο μικροσκόπιο επίσης του κ. Ράιχενμπαχ θα μπουν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι δαπάνες των Νοσοκομείων. Η πρώτη έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ θα υποβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ε.Ε. και τον κ. Μπαρόζο, ο οποίος είναι και ο εργοδότης του. Θα αφορά δε η έκθεση αυτή την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων από την Κομισιόν.
Και φυσικά ο κατ' όνομα και μόνο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μετά τις έκτακτες συσκέψεις που είχε στο μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ,τους τραπεζίτες και άλλους αξιωματούχους, για να μπορέσει να συνέλθει από το στρες των συσκέψεων αυτών πήρε το πολυτελές και πανάκριβο κανό του, μετέβη στην παραλία του Σχινιά, για να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα. Από κοντά τον ακολούθησε και η προσωπική του φρουρά για λόγους ασφαλείας, αλλά και το Λιμενικό διότι δεν είναι καθόλου απίθανο κάνοντας αμέριμνος την άθληση του με το κανό να μας χαθεί όπως την άλλη φορά και να τον ψάχνει ολόκληρος ο στόλος.
Ενώ λοιπόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα σενάρια περί πτωχεύσεως και οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας είχαν φουντώσει και ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν αναστατωμένος με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη λόγω της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός μας είχε επιδοθεί και μάλιστα για πολλές ώρες στην άθληση με το κανό του. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ο κοινός νους. Ο άνθρωπος βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία και το γνωρίζει πολύ καλά μάλιστα. Πρόσφατες άλλωστε είναι οι εκδηλώσεις λατρείας που του επεφύλαξε ο λαός της Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του στην πόλη για την ΔΕΘ. Τόσο δε μεγαλειώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς στον λαοπρόβλητο "σοσιαλιστή" ηγέτη, ώστε χρειάστηκαν 7.000 αστυνομικοί για τον προστατεύσουν από τα μπουγέλα, τις βρισιές και τα φάσκελα. Και γι' αυτόν τον λόγο τον υποδέχονταν οι διάφοροι αξιωματούχοι από τις πλαϊνές πόρτες. Δύναμης του η αγάπη του λαού και για τα τον λόγο αυτόν οι αίθουσες στις οποίες θα εκφωνούσε τους πανηγυρικούς που του είχαν γράψει, είχαν οχυρωθεί σαν αστακοί. Τι να πει κανείς.
Το θέμα είναι ότι αυτός ο επικίνδυνος για την Ελλάδα πολιτικός(;) πρέπει να φύγει άμεσα, καθώς επίσης και η ΔΕΚΟ των αργόσχολων στελεχών του που παριστάνουν τους υπουργούς. Οι πατριωτικές δυνάμεις στην πατρίδα μας είναι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αλλά δεν το γνωρίζουν. Θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν και να αναδείξουν από τον πατριωτικό χώρο τον ηγέτη ο οποίος θα συμπαρασύρει όλους τους πατριώτες και ο οποίος θα δώσει όραμα και προοπτική σε όλους τους εξαθλιωμένους Έλληνες. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου στον πατριωτικό χώρο για διχόνοιες και μικροπολιτικές. Η σωτηρία της πατρίδας από το σημερινό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να περιμένει. Οι γνήσιοι Έλληνες πατριώτες πρέπει να ενωθούν. Πρέπει να αναζητήσουμε τον ηγέτη ο οποίος θα σώσει το λαό και την πατρίδα. Ο ηγέτης υπάρχει και περιμένει να τον καλέσουμε. Θα το τολμήσουν οι Έλληνες πατριώτες;
Νίκος Παπαγεωργίου
 www.elkosmos.gr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More