20.11.10

Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

Έρχονται τα "δικά του παιδιά" .Ετοιμάζεται η πλήρης άλωση της δημόσιας διοίκησης.


Παπανδρέου ψηφίζει
Σε γενικό ξεκαθάρισμα των αντιφρονούντων απ’ όλες τις θέσεις - κλειδιά του Δημοσίου προχωράει η κυβέρνηση ώστε να προωθήσει σ’ αυτές «παιδιά» του ΠΑΣΟΚ. Για το σκοπό αυτό θα περάσουν από κρίση όσοι κατέχουν σήμερα νευραλγικά πόστα στις δημόσιες υπηρεσίες με έμφαση στους διευθυντές, προϊσταμένους και τμηματάρχες.
Ηδη εντός του μηνός θα έχουν οριστικοποιηθεί οι λίστες με τους κομματικά αρεστούς και τους πολιτικά αντιφρονούντες, ώστε να κινηθεί η διαδικασία προαγωγής των πρώτων και δίωξης των τελευταίων. Το εργαλείο που θα ξεχωρίσει την «ήρα από το στάρι» είναι η συνέντευξη (που υποτίθεται ότι θα καταργούσε με την άνοδό του στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ) του υποψηφίου για αναρρίχηση στα υψηλά δώματα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας.
Προκειμένου να επιτευχθεί η άνοδος των πολιτικών φίλων του κυβερνώντος κόμματος καταργήθηκε το κατώτατο όριο βαθμολόγησης των προϊσταμένων οργανικών μονάδων που ήταν οι 100 μονάδες. Ετσι τα κομματικά ελεγχόμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αφού πρώτα μέσω πονηρών ερωτήσεων όπως «ποια κατά τη γνώμη σας ήταν η καλύτερη κυβέρνηση μετά τη Μεταπολίτευση;», εκμαιεύσουν τα πολιτικά «πιστεύω» του κρινόμενου για προαγωγή, θα τον βαθμολογούν όχι με βάση τα ουσιαστικά και τυπικά του προσόντα, αλλά σύμφωνα με την εικόνα του πολιτικού οπαδού που παρουσιάζει.
Σε απλά ελληνικά, με την κατάργηση της κλιμάκωσης της βαθμολογίας στη συνέντευξη, δίνεται η δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να τοποθετήσει «ημέτερους» σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα… ξηλώνοντας παράλληλα όσους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κομματικά διαπιστευτήρια.
Προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της πλήρους άλωσης της δημόσιας διοίκησης από το κυβερνών κόμμα, εντάσσονται και η δραστική μείωση της μοριοδότησης των υπηρεσιακών εκθέσεων από 700 σε 300 μόρια και η κατάργηση του περιορισμού να λαμβάνονται υπόψη μόνο οι εκθέσεις της τελευταίας πενταετίας.
Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο είναι και η μείωση της διοικητικής εμπειρίας (άσκηση καθηκόντων προϊσταμένων) και της μοριοδότησης του συνολικού χρόνου υπηρεσίας (30 έτη) από 600 στα 300 μόρια. Ολ’ αυτά γίνονται προκειμένου το ΠΑΣΟΚ «ξύνοντας τον πάτο» του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου, να δημιουργήσει μια στρατιά υπαλλήλων (χωρίς πολλά προσόντα και εμπειρία), πιστά αφοσιωμένους σ’ αυτό με αντάλλαγμα το διορισμό τους σε θέσεις ευθύνης που ούτε στο καλύτερο όνειρό τους δεν φαντάζονταν. Αν αυτό αποτελεί αξιοκρατία, τότε η λέξη έχει χάσει την έννοιά της!
πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More