7.3.11

Η Μαρίν Λεπέν για την Γαλλία!

Μια Λε Πέν στον δεύτερο γύρο.


marine_le_pen_2011Απογοητευτικά για τον Νικολά Σαρκοζί ευρήματα, έχει η τελευταία δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Γαλλία, για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με αυτές, η Μαρίν Λε Πέν, κόρη του θρυλικού Ζαν Μαρί Λε Πέν και νυν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, βρίσκεται με ποσοστό 2% μπροστά του στην εκλογική κούρσα. 23% δίνουν οι δημοσκοπήσεις της εφημερίδας Le Parisien στην Λε Πειν και μόλις 21% στον Νικολά Σαρκοζί.
Πρόκειται για μια επαναλήψη του 2002, όταν ο πατέρας της νέας πρόεδρου του Εθνικού Μετώπου, είχε περάσει στον δεύτερο γύρο, για να ηττηθεί τότε από τον Ζάκ Σιράκ. Για πολλούς αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς εδώ και καιρό η δημοφιλία τόσο της Μαρίν Λε Πεν όσο και του Εθνικού Μετώπου βρίσκεται στο κατακόρυφο, ειδικά αφού ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται να μην έχει πολλές ελπίδες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ιδιαίτερα εάν έχει ως αντίπαλο τον γνωστό Στρός - Καν του ΔΝΤ.
Φυσικά ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι ακόμη μακρύς και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι εάν η Μαρίν Λε Πεν συνεχίσει να "καλλιεργεί" την δημοφιλία της, αλλά και να αναπτύσσει τις αυστηρές πολιτικές που ζητούν οι Γάλλοι, ιδιαίτερα στα ζητήματα της μετανάστευσης και της "Γαλλικής ταυτότητας" που πλέον τίθεται ισχυρά στο προσκήνιο.
Ας μην ξεχνάμε, ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Νικολά Σαρκοζί κυριολεκτικά "λεηλάτησε" τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου, ποντάροντας σε μια "σκληρή" ατζέντα στα ζητήματα αυτά, την οποία όμως δεν τήρησε παρά εν μέρει και με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Η "θριαμβευτική" επάνοδος του Εθνικού Μετώπου στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, σίγουρα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις όχι μόνο σε αυτή την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
www.elkosmos.gr 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More