19.12.09

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ...

Μετά την συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για την διαφθορά είμαστε υποχρεωμένοι να το επαναφέρουμε .

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.
Πρωταθλήτρια στη διαφθορά αναδείχθηκε η Ελλάδα μεταξύ των 27 χωρών μελών της Ευρώπης από την οργάνωση <<Διεθνής Διαφάνεια >> με βάση τα στοιχεία από 6 διαφορετικές έρευνες που διενεργήθηκαν το 2008 και 2009 από 6 ανεξάρτητους οργανισμούς . Πρώτη λοιπόν στην Ευρώπη η χώρα μας στην διαφθορά και 71η στο σύνολο 180 χωρών στον κόσμο .
Από αρχαιοτάτων χρόνων στην ιστορία των λαών παρουσιάζονται κρούσματα διαφθοράς και μάλιστα από δημόσιους άνδρες εν μέσω δημοκρατίας. Όταν λοιπόν τα κρούσματα αυτά της διαφθοράς δεν αντιμετωπίζονται δραστικά τότε τα κράτη αυτά καταρρέουν και οι κοινωνίες τους οδηγούνται σε αδιέξοδο με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τους λαούς τους .
Από την ημέρα που καθιερώθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία ως σύστημα διακυβέρνησης των λαών από την ίδια ημέρα ξεκίνησαν και τα σκάνδαλα των κοινοβουλευτικών . Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από μία μηχανή παραγωγής σκανδάλων τα γρανάζια της οποίας κινούν οι ίδιοι οι κοινοβουλευτικοί και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά στη χώρα μας .
Δυστυχώς δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι λαοί οι οποίοι εξαπατημένοι από την συντεχνία των κοινοβουλευτικών , ρίχνουν , λάδι , για να δουλέψει η συγκεκριμένη μηχανή παραγωγής σκανδάλων . Έχουμε λοιπόν σκάνδαλα πολιτικά ,σκάνδαλα κοινωνικά και κυρίως σκάνδαλα οικονομικά τα οποία για μεν τους κοινοβουλευτικούς είναι μέσο εύκολου πλουτισμού για τον λαό είναι φτώχια , ανέχεια ,εξευτελισμός .Ο λαός συνεχώς καλείται να πληρώνει για να γεμίζουν τα άδεια θησαυροφυλάκια του κράτους τα οποία όλοι γνωρίζουμε ποιος τα έχει στεγνώσει από το χρήμα .Είναι επομένως γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικοί δεν μπορούν να ζήσουν δίχως την οσμή του χρήματος .
Με την επάνοδο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην χώρα μας το έτος 1974 ξεκίνησαν και τα σκάνδαλα των κοινοβουλευτικών τα οποία και εξακολουθούμε να υφιστάμεθα ως λαός μέχρι σήμερα .Με την κατάρρευση της Φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ το 2004 το οποίο φυσικά είχε φροντίσει να αμνηστεύσει όλα τα σκάνδαλα των στελεχών του , με ναυαρχίδα το σκάνδαλο του κτηματολογίου , το οποίο άρον-άρον πλήρωσε ο ελληνικός λαός επί υπουργεία κ. Σουφλιά και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όπου τα Golden boys του συστήματος Σημίτη λεηλάτησαν τις οικονομίες των αφελών μικροεπενδυτών .Μετά το ΠΑΣΟΚ , την εξουσία καταλαμβάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας .
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Ν.Δ. φώναζε σε όλους τους τόνους ότι , όταν θα γίνει κυβέρνηση θα επανιδρύσει το κράτος για να σταματήσουν τα σκάνδαλα και οι κλεψιές και φυσικά θα τιμωρούσε τους ενόχους όσο ψηλά και αν ήσαν στην κυβερνητική εξουσία . Ξεκινά η διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. με το σύνθημα ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις ξεκινούν οι σεμνοί και ταπεινοί τα σκάνδαλα και τα κατορθώματα των προηγουμένων .
Σκάνδαλα , σκάνδαλα , σκάνδαλα, σκάνδαλα με τα καρτέλ του γάλακτος, σκάνδαλα με τις υποκλοπές των τηλεφώνων ,σκάνδαλα με τα ερωτικά DVD της Ζαχοπουλιάδας , σκάνδαλα με τα ομόλογα των ταμείων, και όλα αυτά σεμνά και ταπεινά για μη δυσαρεστήσουν τον λαό .’Ίσως η ανασφάλεια της εξουσίας τους οδήγησε να ξεκινήσουν την λεηλασία νωρίς – νωρίς γιατί ποιος γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο , οι άλλοι βλέπεται είχαν την εξουσία μία δεκαετία συνεχώς .
Για πολλούς μήνες η χώρα μας ζούσε και ανέπνεε με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου . Ο ελληνικός λαός είχε ξεχάσει τα καθημερινά του προβλήματα ,προβλήματα οικονομικά ,κοινωνικά, υγείας , παιδείας αφού τα ελεγχόμενα και διαπλεγμένα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούνται μόνο με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου . Η αντιπολίτευση προσπαθούσε να εμπλέξει στο σκάνδαλο αυτό ανώτατα κυβερνητικά στελέχη η δε κυβέρνησης χωρίς να αρνείται ότι κάτι έχει συμβεί το απέδιδε ουσιαστικά σε παραλήψεις κατώτερων διοικητικών στελεχών .
Κάτω από την λαϊκή κατακραυγή οι κοινοβουλευτικοί αναγκάζονται να συστήσουν εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή η οποία θα εξέταζε εάν υπάρχουν ευθύνες και για πολιτικά πρόσωπα . Εφόσον διαπιστωθεί από την επιτροπή ότι ενέχονται στο σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα τότε θα υπάρξει προανακριτική επιτροπή για να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο αφού θα ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Όταν λοιπόν ήλθε ουσιαστικά η ώρα των ευθυνών η βουλή έκλεισε για διεξαγωγή εκλογών και έτσι όλοι απηλλάγησαν από των ευθυνών τους .
Νίκος Αγαπηνός .


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More