19.7.11

Στον δρόμο που χάραξε η Ρεπούση!

Γιατί δεν «άρεσε» στο υπουργείο Παιδείας το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού!


diamantopoulou_biblioΤο 2007, μετά από πολλούς μήνες εντατικού αγώνα των Ελλήνων πατριωτών, σε κάθε επίπεδο, ο τότε υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αντικατέστησε το περίφημο βιβλίο Ιστορίας της στ’ τάξης δημοτικού της κ. Ρεπούση. Ένα βιβλίο που είχε προκαλέσει πολλαπλά σκάνδαλα με τις διατυπώσεις που εμπεριείχε για αρκετά ιστορικά ζητήματα.
Και που υπήρξε η βάση του «αποδομητικού» κινήματος, που ονομάστηκε μάλιστα από αρκετούς Ρεπουσισμός, από το όνομα της συγγραφέως του βιβλίου. Χαρακτηριστικότερο ίσως απόσπασμα του  βιβλίου, ήταν ο «συνωστισμός» στο λιμάνι της Σμύρνης. Η δε υπεράσπιση του βιβλίου και της «φίλης» της Ρεπούση, άφησε την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, εκτός Βουλής στις εκλογές που έγιναν τότε. Φυσικά, η τότε ηγεσία της ΝΔ, φρόντισε να την «βολέψει» στέλνοντάς την στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά το μήνυμα του ελληνικού λαού είχε δοθεί.
 Μάθαμε μάλιστα τότε και για το περίφημο CDRESEE, το «Κέντρο για την Συμφιλίωση και την Δημοκρατία στην Κεντρική Ευρώπη» που προσπαθούσε να εφαρμόσει στην πράξη, στον χώρο της εκπαίδευσης, τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Τον επόμενο χρόνο, 2008, ανατέθηκε η συγγραφή νέου βιβλίου Ιστορίας για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σε ομάδα ιστορικών υπό τον καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Κολιόπουλο, στην οποία συμμετείχαν ο καθηγητής επίσης νεώτερης Ιστορίας Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ο φιλόλογος Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο σχολικός σύμβουλος Αθανάσιος Καλλιανιώτης. Το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού ήταν έτοιμο –ακόμα και στην ηλεκτρονική του μορφή– ήδη από τις αρχές του 2010 και παραδόθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) προς κρίση.
Έπειτα από πολλές παρατηρήσεις από τους κριτές, τις οποίες οι συγγραφείς αποδέχθηκαν και ενσωμάτωσαν στο βιβλίο ώστε το τελικό κείμενο να συμφωνεί απόλυτα με την αντιληπτική ικανότητα των μαθητών, το Ινστιτούτο ενέκρινε το περιεχόμενο και εισηγήθηκε στην υπουργό Παιδείας την εκτύπωση και διανομή του στα σχολεία.
Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιοι οι συγγραφείς, μέσα από το βιβλίο τους θέλουν να προωθήσουν «την εθνική συνείδηση χωρίς μισαλλοδοξία»  Επιπλέον, στο νέο βιβλίο η Επανάσταση του 1821 είναι η «Μεγάλη Επανάσταση» και, σε αντίθεση με το σύγγραμμα της κ. Ρεπούση, αναφέρει το ιστορικό δεδομένο ότι οι Έλληνες υπέφεραν κυρίως τους πρώτους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ γίνονται εκτενείς αναφορές στους Δασκάλους του Γένους, στους αγώνες των Σουλιωτών, στους ήρωες του 1821, στον Παύλο Μελά και στον Μακεδονικό Αγώνα. Όσον αφορά την επίμαχη φράση για τη Μικρασιατική Καταστροφή, το νέο σχολικό εγχειρίδιο χαρακτηρίζει «διωγμό» τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922.
Σύμφωνα όμως με ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε, μετά από εισήγηση της συμβούλου της υπουργού κ. Μπούντα, τη μη εκτύπωση του βιβλίου. Και ερωτά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, ποιο ήταν το σκεπτικό που προτάθηκε και τεκμηριώθηκε από την σύμβουλο της υπουργού αλλά και γιατί απορρίπτεται ένα βιβλίο, το οποίο ενεκρίθη από το αρμόδιο ινστιτούτου και το οποίο εισηγήθηκε την εκτύπωση και την διανομή του στα σχολεία.
Δεν θέλουμε να «μαντέψουμε» αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή η απόρριψη προέρχεται από τις ιδεολογικές θέσεις της ίδιας της υπουργού Διαμαντοπούλου, η οποία έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της «προοδευτικής» τάσης των αποδομητών. Είναι άλλωστε γνωστές οι θέσεις της, περί του «σύγχρονου σχολείου», που φτάνουν μέχρι του σημείου να θέλει να κάνει τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα των ελληνοπαίδων. Είναι σαφές ότι αυτός είναι ο λόγος που το βιβλίο κρίθηκε ακατάλληλο. Όπως είναι σαφές ότι όχι μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι προσανατολισμένη προς τα νεοταξικά και διεθνιστικά πρότυπα.
Δημήτρης Παπαγεωργίου 
Ελεύθερη Ώρα


Εδώ Ελλαδιστάν!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 50 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΑΙΣΧΟΣ!




ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 50 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΑΙΣΧΟΣΚανείς δεν μιλάει για την μεγάλη προδοσία που γίνεται στην Ελλάδα, που ξεπουλάμε με τον εφαρμοστικό νόμο ( διαβάστε τον νόμο με σχόλια εδώ ) τους αρχαιολογικούς χώρους, τα δάση μας, τις παραλίες, τα λιμάνια, τον ορυκτό μας πλούτο και φυσικά όλες τις ΔΕΚΟ κοψοχρονιά, για να εκταμιεύσουμε 50 δις, όταν χωρίς να πειράξουμε μισθούς και συντάξεις ούτε να αυξήσουμε το ΦΠΑ, μπορούμε να βρούμε τα 50 δις περικόπτοντας τις αλόγιστες δαπάνες για τους λαθρομετανάστες.

Κανείς δεν λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ούτε οι "υπερπατριώτες" του ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφησαν το μνημόνιο 1, ούτε φυσικά οι όψιμοι εθνοσωτήρες αριστερίζουσας ιδεοληψίας, τύπου Σεισάχθειας ή Σπίθας ακόμα και ο λαλίστατος οικονομολόγος Καζάκης που γυροφέρνει τους αγανακτισμένους πολίτες.



Λεφτά υπάρχουν αρκεί να ακολουθήσουμε εθνική πολιτική και όχι πολυπολιτισμική made in U.S.A., κύριοι της αριστεράς αλλά και της δεξιάς. Η αλληλεγγύη στους λαθρομετανάστες, η πολιτική των ανοικτών συνόρων και οι χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο. αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες βούλιαξαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της παγκοσμιοποίησης. Προμελετημένο σχέδιο που οι πάντες σιωπούν. Η Δανία εξοικονόμησε 6,7 δις αλλάζοντας μεταναστευτική πολιτική εμείς γιατί δεν το κάνουμε αλλά προτιμάμε να ξεπουλήσουμε την Ελλάδα αντί να αλλάξουμε μεταναστευτική πολιτική; Να σας πούμε γιατί. Διότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος υπηρετεί τους αμερικανούς και τους εβραίους τραπεζίτες και όχι τους έλληνες. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Σας παραθέτουμε όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε Περιοδικά και εφημερίδες αλλά οι πάντες κωφεύουν.
  • Α1 Σάββατο 21 Ιουνίου 2011 2 δις σε επιδόματα ανεργίας σε αλλοδαπούς. 736 ευρώ σύνταξη με ένα χρόνο ασφάλιση
  • Α1 5ης Μαΐου 2007 5,5 δις φεύγουν προς Αλβανία. Περισσότερα από 15 εκ. ευρώ την ημέρα τα τελευταία 7 χρόνια.
  • ΑΥΡΙΑΝΗ Πέμπτη 23 Ιουνίου 250.000 αλλοδαποί έπαιρναν παράνομες συντάξεις 700 ευρώ = 2δις ετησίως
  • 31 δις το παρεμπόριο (καθημερινή 30 Ιουνίου 2011) ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κάνει λόγο για 20 δις. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ, την οποία φέρνει στο φως η «PRESS Time» μιλάει για 25 δις
  • 150 εκατομμύρια ευρώ η επιβάρυνση του ΕΣΥ από αλλοδαπούς που είχαν δωρεάν νοσηλευτική περίθαλψη. Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Λομβέρδου στον ΣΚΑΙ
  • 75% επιδότηση από το κράτος εάν απασχολείς αλλοδαπούς εργαζομένους. (ΑΥΡΙΑΝΗ 26/03/09) Δηλ. εάν έχουν 1000 ευρώ μισθό μικτά τα 750 τα αναλαμβάνει το κράτος και τα 250 ο εργοδότης. Άρα 1.150.000 αλλοδαποί του ΙΚΑ x 750 σημαίνει 12 δις ετησίως
  • 350 εκατ. επιστροφή φόρου από παράνομους μισθούς από την εφορία (περιοδικό Επίκαιρα 19/5/2011)
  • 4,5 εκατ. σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών (περιοδικό Επίκαιρα: 03/02/2011)
Το ποσό των περίπου τεσσεράμισι εκατομμυρίων ευρώ αναλύεται ανά νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ως εξής:
- Ν.Α. Έβρου: 1.799.111,28
- Ν.Α. Σάμου: 1.180.308,65
- Ν.Α. Λέσβου: 751.582,37
- Ν.Α. Χίου: 308.959,01
- Ν.Α. Δωδεκανήσου: 303.653,99
- Ν.Α. Εύβοιας: 113.163,03
- Ν.Α. Κυκλάδων: 14.832,49
- Ν.Α. Μαγνησίας: 13.292,22
- Ν.Α. Χανίων: 10.949,96
- Ν.Α. Μεσσηνίας: 2.178,00
- Ν.Α. Φθιώτιδας: 1.170,16
- Ν.Δ. Πειραιά: 750,88


ΣΥΝΟΨΙΣ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 2 δις για επιδόματα 2 δις για συντάξεις 12 δις για επιδοτήσεις εργοδοτών 150 εκατ. Νοσήλεια 4,5 εκατ. έξοδα υποδοχής & φιλοξενίας αλλοδαπών
350 εκατ. επιστροφή φόρου -------------------- 14.504.500.000 τα έξοδα του κράτους

ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ 30 δις παρεμπόριο 5,5 δις προς Αλβανία 5,5 δις προς άλλες χώρες ---------------------- 41 δις ξένο συνάλλαγμα δηλ. φεύγουν από την Ελλάδα

ΑΘΡΟΙΣΜΑ: Πάνω από 55 δις ετησίως χάνονται για αλλοδαπούς
Σημειωτέον δεν υπολογίσαμε τα χρήματα σε Μ.Κ.Ο. υποστήριξης λαθρομεταναστών

Άρα, λεφτά υπάρχουν για τους αλλοδαπούς. Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν, ρατσιστές, μισέλληνες πολιτικοί !!
Όσο υπάρχουν παρεμπόριο αλλοδαπών και ανθελληνικοί ρατσιστικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι με επιδοτήσεις εργοδοτών που απασχολούν αλλοδαπούς και παράνομες συντάξεις και επιδόματα, η Ελλάδα ποτέ δεν θα ανακάμψει οικονομικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Το άρθρο 120 του Συντάγματος ενεργοποιήθηκε

Ζήτω η Ελλάς

Αναρτήθηκε από ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ

Πηγή...


Λεφτά υπάρχουν! Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.

Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!

Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!

Έλληνα φορολογούμενε, μπορεί να σου περικόψανε τον ήδη «πενιχρό» μισθό και τη σύνταξη, αλλά τουλάχιστον μπορείς να νιώθεις υπερήφανος, ότι πήγανε για καλό σκοπό... Για την αναστήλωση τζαμιών, οθωμανικών λουτρών και μνημείων!Απίστευτο; Kι όμως πραγματικό!!! Μετά την κυρία Διαμαντοπούλου, που βρήκε από το πουθενά χρήματα για 250 νέες προσλήψεις ιεροδιδιδασκάλων για να διδάξουν το κοράνι στη Θράκη, έρχεται και ο «γνωστός και μη εξαιρετέος κολλητός» του πρωθυπουργού, κ. Παύλος Γερουλάνος, να κάνει τη διαφορά!

Ξέρετε, λοιπόν, πόσα λεφτά δίνουμε για αναστηλώσεις τζαμιών και λοιπών οθωμανικών μνημείων; Μόνο 5.500.000 ευρώ!!!


Τώρα πως «λεφτά υπάρχουν» σε αυτή τη χώρα μόνο για τη διδασκαλία του κορανίου και για συντηρήσεις τζαμιών, παραμένει ένα μυστήριο!  Εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει... Γι' αυτό φαίνεται ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας,  κ. Κιλιτσντάρογλου, έπλεξε χθες το εγκώμιο του κ. Παπανδρέου, για το πόσο «φανταστικός» πρωθυπουργός είναι! Μήπως να μετονομαστείτε, τουλάχιστον, κ. Παπανδρέου, σε «πρωθυπουργός Τουρκίας», να μην μπερδευόμαστε και εμείς;

Όσο για τον υπουργό Πολιτισμού, απάντησε ο άνθρωπος ότι αυτά τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα»  του Γ' ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

Ποια «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα», κ. Γερουλάνε; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Στην Αθήνα ζείτε, όχι στην Αλικαρνασσό! Την αναστήλωση κάποιου ελληνικού μουσείου, που τα περισσότερα σήμερα βρίσκονται σε αποκαρδιωτική κατάσταση, δεν σκεφτήκατε να την εντάξετε σε αυτό το πλαίσιο;

«Λεφτά υπάρχουν», κ. Γερουλάνε μόνο για το «οικογενειακό» σας Μουσείο Μπενάκη και για...τα τζαμιά;;;

Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους...







Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More