27.3.11

Αναζητούμε ελπίδα!



Ζητείται  ελπίς… ή  Εύελπις.



Συμπληρώνουμε τριάντα επτά  (37) χρόνια μεταπολιτευτικής  κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και την φαυλοκρατική διακυβέρνηση της χώρας  από τους πολιτικούς. Μία διακυβέρνηση κατά την οποία οι πολιτικοί βγήκαν πλουσιότεροι και ο λαός φτωχότερος.  Η αυτοκατάργηση του στρατιωτικού καθεστώτος Ιωαννίδη, είχε ως αποτέλεσμα την  επιστροφή και πάλι των πολιτικών, οι οποίοι μας ήλθαν  αλαζόνες και προκλητικοί περισσότερο από ποτέ. Αποτέλεσμα της διακυβέρνησης τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν να φθάσει η πατρίδα μας στα χάλια που βρίσκεται σήμερα. Ουσιαστικά να έχουμε  χρεοκοπήσει,  και να έχει επέλθει καταστροφή  μεγαλύτερη από το 1922, στον οικονομικό, και εθνικό κατά κύριο λόγο τομέα. 
Κατάφεραν να καταντήσουν την χώρα του φωτός και του πολιτισμού, οικονομικό  επαίτη  της Ευρώπης και περίγελο ολόκληρου του κόσμου. Η  διακυβέρνησης της χώρας  έχει παραδοθεί σε ξένα  κέντρα αποφάσεων, κάτι που έχει παραδεχθεί, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, διευκρινίζοντας, ότι μόνο  για την οικονομία έχουν λόγο τα συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων.  Όποιος είναι αφελής τον πιστεύει. Οι Έλληνες έχουν φθάσει πλέον στα πρόθυρα  οικονομικής εξαθλίωσης. Η  φορομπηχτική οικονομική πολιτική του ανίκανου οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού,  δεν κάμει τίποτε άλλο από το πώς θα αφαιμάξει ακόμη περισσότερο τους  μη έχοντες και  μη κατέχοντες. 
Οι πολιτικοί ευθύνονται για την οικονομική κατάρρευση της πατρίδας μας. Αντί να φροντίσουν να σώσουν την χώρα από την καταστροφή, κατηγορούν ο ένας τον άλλο, ποιος έφταιξε λιγότερο και ποιος περισσότερο. Έχουν καταρρακώσει  τους θεσμούς, τους νόμους, και το σύνταγμα της  χώρας. Το σύνταγμα  το οποίο οι ίδιοι ψήφισαν. Έχουν διαπαιδαγωγήσει τον λαό στο ρουσφέτι, την κομπίνα, την συνδιαλλαγή, και την αποφυγή των υποχρεώσεων του  έναντι του κράτους, για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν για την πολιτική τους ανέλιξη.  Τον έκαναν ακριβώς σαν τα μούτρα τους.
Επί τριάντα  επτά  χρόνια οι πολιτικοί με τα τσιράκια τους,   εργατοπατέρες  συνδικαλιστές, δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να παρασύρουν τον λαό σε συνεχείς διεκδικήσεις. Να λαμβάνει προνόμια τα οποία δεν δικαιούται, και διάφορες κοινωνικές ομάδες συμπατριωτών μας να αυξάνουν τα εισοδήματα τους  σε βάρος άλλων. Να προτρέπουν τον λαό να ζει  εύκολη ζωή με δανεικά.  Και με αυτόν τον τρόπο τον κατάντησαν   δέσμιο των τραπεζών, αφού ήλθε πλέον η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός και χρήματα δεν υπάρχουν. Τα τρωκτικά του Δημοσίου, δεν άφησαν σάλιο στα θησαυροφυλάκια του κράτους. Δεν υπάρχουν χρήματα, για να λειτουργήσει το σπάταλο και αδηφάγο κράτος, που οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν. Επομένως ο εξωτερικός δανεισμός μας από τους διεθνείς τοκογλύφους  ήταν αναπόφευκτος. Τώρα τι μίζες  πέσανε γι’ αυτούς τους δανεισμούς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Την ευθύνη για το οικονομικό χάλι που σήμερα ζούμε φέρει εκτός των άλλων και η σημερινή κυβέρνησης Παπανδρέου, και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η πολιτική που άσκησε ο ίδιος, και οι συνεργάτες του επί ενάμισι περίπου  χρόνο στον τομέα της οικονομίας, ήταν μαθηματικά βέβαιο, ότι θα κατέληγε  εκεί που έχουμε φθάσει σήμερα. Δηλαδή στην πλήρη κατάρρευση της οικονομίας. Η χώρα μας έχει χάσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Δανείζεται με υψηλά επιτόκια,  και έχει  υποστεί την τριπλή κατοχή από το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε, και την Ε.Κ.Τ.
Και πως ήταν δυνατό να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο όταν ο σημερινός πρωθυπουργός, θέλοντας να πάρει την εξουσία από τη Ν. Δ. αντί να ενημερώσει τον λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα, έδινε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έπρεπε να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας  με πρόγραμμα και μέτρα. Μέτρα τα οποία θα βοηθούσαν την χώρα να βγει από την  οικονομική κρίση. Μία κρίση  που δημιούργησαν οι φαύλες προηγούμενες κυβερνήσεις, σε πολλές από τις οποίες και ο ίδιος είχε συμμετοχή. Αντί λοιπόν μέτρων, αυτός δημαγωγούσε, και κορόιδευε συνειδητά τον λαό με απατηλά συνθήματα ‘’λεφτά υπάρχουν’’, ‘’θα δοθούν αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού’’, ‘’ θα εγγυηθώ το εισόδημα των Ελλήνων’’ και άλλα τέτοια φληναφήματα.
Απεδείχθη όμως εκ των υστέρων ότι γνώριζε τα πάντα για την οικονομία της χώρας. Είχε ενημερωθεί πλήρως από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο ένα μήνα πριν τις εκλογές. Την απόφαση του για την κατοχή της Ελλάδος από τους Διεθνείς τοκογλύφους την πήρε μόνος του, βάσει  του σχεδίου που είχε καταστρώσει λίγο πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου2009. Αυτά απεκάλυψε και ο συνεργάτης του υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης.    Τι διαπιστώνεται σήμερα, από την μέχρι τώρα  διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.  Ότι ο πρωθυπουργός  ομολογεί ότι δεν κυβερνά ,αφού οι εντολές έρχονται έξωθεν, και  παίρνει πίσω όλα όσα είχε υποσχεθεί  στον λαό.  Έχει έναν υπουργό εθνικής οικονομίας, οποίος  λαμβάνει μόνο φορολογικά μέτρα  τα οποία  αναιρεί  την επομένη, την Τρίτη  φέρνει νέα, τα οποία θα αναιρέσει εν μέρει και πάλι την επομένη.
Έτσι λοιπόν  έχει επέλθει η οικονομική χρεοκοπία χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος ή κάποια μεγάλη φυσική καταστροφή στην χώρα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε καιρό ειρήνης. Ούτε ανασχηματισμός ούτε πρόωρες εκλογές πρόκειται να σώσουν το πολιτικό σύστημα και το κόμμα των πολιτικών. Ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του, και ζητά παραπομπή όλων των ενόχων  σε δίκη και καταδίκη. Να απαλλαγεί η χώρα από  πολιτικούς  λαμόγια,  κομπιναδόρους, κοπρίτες και  από όλους όσους χρηματίζονται.
ΟΙ πολιτικοί  έχασαν πλέον την εμπιστοσύνη του λαού. Η σημερινή  κοινοβουλευτική Πλουτοδημοκρατία  δεν μπορεί να δώσει λύσεις υπέρ   του Ελληνικού λαού. Η βουλή είναι πλέον εκτροφείο σκανδαλοποιών και βιομηχανία εύκολου πλουτισμού. Τα πολιτικά κόμματα τα παίρνουν από τους εθνικούς προμηθευτές για να προωθούν τα συμφέροντά τους. Οι βουλευτές πλέον δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους χωρίς προστασία. Όλο και ποιο συχνά ακούγεται το σύνθημα <<να καεί να καεί το μπ……  η βουλή>>.
Έφθασε πλέον η ώρα να ζητήσει ο λαός νέα διακυβέρνηση. Αυτή μόνο το Εθνικό κράτος μπορεί να του την προσφέρει. Ήλθε η ώρα να πάρει ο λαός τις τύχες στα χέρια του.
Από τους Έλληνες ζητείται ελπίς….. ή Εύελπις.
Νίκος  Παπαγεωργίου.   


Βλέπετε που πάνε οι επενδύσεις κ. Παπανδρέου!

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΣΤΛΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Εφ. Γενί Σαφάκ 26-3-2011.

H 85 εκ λιρών επένδυση της Νεστλέ είναι κάτι που με μια πέτρα πετυχαίνει πέντε πουλιά.
Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νιχάτ Εργκιούν μίλησε σχετικά με την 85 εκ. λιρών επένδυση της Νεστλέ στην Τουρκία. Ο Εργκιούν είπε πως ¨Αυτή είναι μια επένδυση που όπως λένε, με μια πέτρα πετυχαίνει πέντε πουλιά ¨.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νιχάτ Εργκιούν, σχετικά με την επένδυση της Νεστλέ στην Τουρκία δήλωσε πως «Αυτή είναι μια επένδυση που πώς να το πω, με μια πέτρα πετυχαίνει όχι ένα, δύο, τέσσερα, αλλά πέντε πουλιά. Ταυτόχρονα είναι μια επένδυση που φέρνει μια νέα τεχνολογία» . Ο Εργκιούν ανέφερε πως χάρη σε μια σειρά από στατιστικές και νούμερα, είναι ορατό πλέον το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η οικονομία.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ 160 ΑΤΟΜΑ
Ο Υπουργός Εργκιούν είπε πως η 85 εκ. λιρών επένδυση αυτή, σε πρώτο στάδιο θα απασχολήσει 160 άτομα και υπό αυτήν την έννοια είναι ένα καλό παράδειγμα, και περιέγραψε πως δίνει μεγάλη σημασία στην διεύρυνση των υπαρχόντων επενδύσεων, στον εκσυγχρονισμό τους, καθώς και στην δημιουργία πλήρως νέων επενδύσεων.
Ο Εργκιούν συνέχισε λέγοντας : ¨Πιστεύω πως η Νεστλέ μέσα σε λίγα χρόνια θα αισθανθεί την ανάγκη να μεγαλώσει αυτήν την επένδυση ‘ή να κάνει μια νέα επένδυση¨.


Με αυτή την κυβέρνηση της συμφοράς τι να περιμένουμε!



Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!



Οι προσβολές και οι προκλήσεις σε βάρος της Πατρίδος μας συνεχίζονται σε ρυθμό ανάλογο με την κλιμάκωση των αναταραχών στην Λιβύη και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η επιχείρηση της τουρκικής διείσδυσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα με συμμαχικές διεργασίες και η υποχωρητική απάθεια του καθεστωτικού ψευτορωμέϊκου δίνουν πλέον ορατές διαστάσεις στον κίνδυνο της απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Και ενώ λοιπόν η Μεσόγειος κυριολεκτικά φλέγεται, το νεοταξικό καθεστώς χτενίζεται και σφυρίζει αδιάφορα ζωσμένο από εχθρούς πανταχόθεν.

Στην πόλη της Κοζάνης είχαμε τους βανδαλισμούς σε βάρος προτομών ηρωικών μορφών του μακεδονικού αγώνα όπως αυτής του Ίωνος Δραγούμη που άγνωστοι την γκρέμισαν με χαρακτηριστική άνεση σε ώρα που υπήρχε κίνηση στο δρόμο. Ενέργειες που λαμβάνουν χώρα με μεγάλο θράσος μέσα σ’ ένα διαλυμένο κράτος όταν τα Σκόπια σέρνουν την Ελλάδα κατηγορούμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 επειδή δεν βάλαμε ακόμη τους γυφτοσκοπιανούς στους διεθνείς οργανισμούς. Αντί η Ελλάς να εγκαλεί τα Σκόπια για λαθροχειρία στο όνομα της Μακεδονίας Μας, γραικύλοι πολιτικάντηδες αφήνουν γυφτοσκοπιανούς να μπαινοβγαίνουν στην χώρα μας και κάποιους πεμπτοφαλαγγίτες να ασελγούν στην ιστορία και τις προτομές των μακεδονομάχων ηρώων μας.

Και στην Καβάλα μαθαίνουμε ότι το Κέντρο Οθωμανικών Σπουδών που ιδρύθηκε με τις ενέργειες του Ινστιτούτου Μωχάμεντ Άλι και του φιλότουρκου Αμερικανού καθηγητή Heath Lawry εκδίδει προπαγανδιστικό υλικό που λέει ότι «μοιράζουμε τα σύνορα, μοιράζουμε το παρελθόν». Προβαίνει μάλιστα σε εκδηλώσεις όπως διαλέξεις για τον ρόλο του Ιμπραήμ Πασά και του Μεχμέτ Αλί Πασά στην πόλη της Καβάλας, σεμινάρια για Έλληνες και Τούρκους διπλωματικούς και ελληνοτουρκικές καλλιτεχνικές συνευρέσεις!

Τι και αν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν από το υπουργείο εθνικής αμύνης οι ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου να μεταφερθούν οι στρατιώτες μας εγκαίρως στις μονάδες του νοτιοανατολικού Αιγαίου που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι. Αφού λεφτά υπάρχουν για την ανέγερση Τζαμιών σαν κι αυτό του Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο αξίας 4εκ ευρώ.

Όμως την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Τούρκους να εκπροσωπούν τα διπλωματικά τους συμφέροντα στη Λιβύη. Και αυτό επιτεύχθηκε με αφετηρία την επιχείρηση απελευθέρωσης τεσσάρων δημοσιογράφων της εφημερίδος Times της Νέας Υόρκης. Επιπλέον η Τουρκία έθεσε ως όρο για την συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στη Λιβύη να αναλάβει τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη. Η Τουρκία απαίτησε ξεκάθαρα τον έλεγχο της νότιας ΑΟΖ της Ελλάδος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ανέφερε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της περιοχής ανάμεσα σε Βεγγάζη και Κρήτη.

Η Ελλάδα έχει δώσει γη και ύδωρ μέσω αεροναυτικών υποστηρίξεων έστω και δίχως άμεση εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τον υπουργό εξωτερικών Δρούτσα να παραδέχεται πάντως ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την άμυνα της χώρας σε περίπτωση αντιποίνων από τον Καντάφι. Και ενώ ο υπουργός εθνικής αμύνης Βενιζέλος υποβαθμίζει την έννοια της ΑΟΖ στο επίπεδο της σύνδεσης με τα κύματα, τον αέρα και τους ζώντες οργανισμούς όταν η Τουρκία πατάει στο ζήτημα ΑΟΖ για να υφαρπάξει ελληνική κυριαρχία και υδρογονάνθρακες, οι Τούρκοι επιχειρούν ξεκάθαρα να καρπωθούν την υφαλοκρηπίδα νοτίως της Καρπάθου επεκτείνοντας την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι το όριο της ελληνικής χωρικής θάλασσας στα ανατολικά της Κρήτης.

Αυτή είναι η τουρκική επιδίωξη μετά την γνωστή παρεμπόδιση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους με την παράλληλη έκδοση της τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους ( NAVTEX ) που εξεδόθη πριν την οφειλόμενη ελληνική ένεκα της ημέτερης ολιγωρίας. Ακόμη και το διάβημα προς την Τουρκία έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών. Παράλληλα η Τουρκία δεσμεύει πολύ μεγάλη θαλάσσια έκταση για την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές της ασκήσεις στα νότια και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Ακριβώς δηλαδή στην περιοχή που θέλει να εισχωρήσει προκειμένου να κάνει ενεργειακές έρευνες όταν το ελλαδικό προδοτικό κατεστημένο εξακολουθεί να αδρανεί στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, ενώ οι κυβερνητικές συσκέψεις στο επίσης ενεργειακό ζήτημα του αγωγού Πύργου – Αλεξανδρούπολης έρχονται και παρέρχονται άνευ αποτελέσματος. Οι δε Ρώσοι από την Σερβία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν εξαγγέλλουν την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού South Stream από το 2012.

Ωστόσο τα κόμματα του νεοταξικού καθεστώτος ανέχονται τις αλβανικές προκλήσεις που σχετίζονται τόσο με την προσπάθεια αρνητικού επηρεασμού και προσεταιρισμού των Ελλήνων της Β. Ηπείρου σαν τους Βλάχους ενόψει απογραφικών διεργασιών με στημένες δημοσιογραφικές έρευνες και εκφοβισμούς είτε με την εκμετάλλευση ελληνικών παρουσιών σε εκδηλώσεις Τσάμηδων. Και οι μεν Βλάχοι δίνουν τις πρέπουσες ελληνικές απαντήσεις. Ο βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ Τσουμάνης τι δουλειά είχε στην εκδήλωση του κόμματος των Τσάμηδων «MEGA»;

Το νεοταξικό καθεστώς νομίζει ότι μπορεί να αποκοιμίζει για πολύ καιρό ακόμη τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Όμως η εθνική συνείδηση των Ελλήνων είναι ζωντανή και ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός έχει αναλάβει να τη μετουσιώσει σε πολιτική και εξουσιαστική πράξη εκδιώκοντας ανθέλληνες και βέβηλους από το Σώμα και τη γειτονιά της Μεγάλης Ελλάδος μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Εξ ανατολών...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΟΓΛΟΥ.

Εφ. Ζαμάν 25-3-2011.

Έρογλου : Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για τους πολίτες της KKTC.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της KKTC Ντερβίς Έρογλου τόνισε πως οι πολίτες της KKTC δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχείο της διαπραγμάτευσης. Ο Έρογλου ανέφερε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούνε, καθώς στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, θα υπερασπίζει μέχρι τέλους τα δίκαια του Τουρκοκυπριακού λαού.

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν από την προεδρία της Δημοκρατίας, ο Έρογλου συναντήθηκε με πολίτες από την συνοικία των καταγόμενων από την Ατάλια και από την συνοικία Ανατολίας, τους ενημέρωσε για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και άκουσε τις απόψεις τους.
Ο Έρογλου ανέφερε πως στις διαπραγματεύσεις αναζητούνται δρόμοι για μια συμφωνία και υπενθυμίζοντας πως τώρα το θέμα που συζητάνε είναι η ¨ιθαγένεια¨ είπε πως «Υπάρχουν τα πεπραγμένα μας. Εμείς θα τα συνεχίσουμε μέχρι την λύση, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη μας. Σχεδιάζοντας το μέλλον της KKTC, αν είναι να υπάρξει μια συμφωνία, μεταφέρουμε στην απέναντι πλευρά τους όρους μας¨.
Ο Έρογλου είπε πως ιδιαίτερα στο θέμα της ιθαγένειας υπάρχει ασυμφωνία, και πως το θέμα αυτό ενδιαφέρει τους πάντες.
Ο Έρογλου ανέφερε πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η KKTC, κρατά μια στάση η οποία εγγυάται τις ιθαγένειες που έχει αποδώσει, και είπε : ¨Επιθυμούμε όλοι οι πολίτες μας να αποτελέσουν πολίτες του νέου συνεταιρισμού. Φυσικά αν υπάρξει λύση, το νέο κράτος θα έχει το δικό του σύνταγμα και τους δικούς του νόμους για την μετανάστευση και την ιθαγένεια, οπότε αυτοί που θα ζητήσουν ιθαγένεια μετά την λύση, θα κριθούνε με βάση εκείνους τους νόμους¨.
Ο Έρογλου σχετικά με το θέμα των περιουσιών ανέφερε πως η θέση που παρουσίασε η πλευρά των Ρωμιών πως ¨σχετικά με τα ακίνητα πρέπει να αποφασίσουν οι παλιοί ιδιοκτήτες¨ δεν αποτελεί μια ρεαλιστική προσέγγιση και πως αυτό ακόμη και το ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό.Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) δεν το βρίσκει σωστό.
Ο Έρογλου είπε τα εξής : Με βάση το δικαστήριο έχει αναπτυχθεί ένας συναισθηματικός δεσμός των τωρινών ιδιοκτητών με τα σπίτια τους, που δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Η επίλυση αυτού του θέματος πρέπει να βασίζεται σε αυτόν τον ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Εμείς προβλέπουμε πως θα βρεθεί μια λύση περιορισμένη σε ανταλλαγές και αποζημιώσεις. Φυσικά αποτελεί αμετανόητη αρχή μας όταν γίνεται λόγος για απόδοση ακινήτου, να επιτραπεί η εγκατάσταση μικρού αριθμού ανθρώπων και με τρόπο που δεν θα διαταράξει την κοινοτική γαλήνη. Η εξορία ενός ανθρώπου από το μέρος όπου κάθεται για 37 χρόνια θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Εμείς δεν θέλουμε λύνοντας ένα πρόβλημα , να δημιουργήσουμε άλλα. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Δεν είναι δυνατόν να γυρίσουμε στο 1974 και στην προτεραία κατάσταση. ¨Όταν εμείς λέμε πως ¨Η εγγύηση των ΤΕΔ είναι εκ των ων ουκ άνευ¨ η απέναντι πλευρά ανησυχεί. Και όμως φυσικά η εγγύηση και το δικαίωμα επέμβασης από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Τουρκοκυπριακό λαό¨.
Σχόλιο : Αυτός ας λέει ότι θέλει. Ο Χριστόφιας όμως πως μπορεί και συζητά με αυτόν ;


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More