6.5.10

Κοινοβουλευτικό θέατρο!!!!

Διαγραφή Ντόρας Μπακογιάννη απο ΝΔ, Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου απο Πασόκ – Τι συνέβη στην Βουλή

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/4/2/264142/Bakoyianni_Samaras1.jpg
Τέθηκε εκτός η Ντόρα Μπακογιάννη πριν λίγο με επιστολή Σαμαρά. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει οτι θα ψηφίσει υπέρ των σκληρών οικονομικών μέτρων σε μία τεταμένη συνεδρίαση στην Βουλή, με αποτέλεσμα να βγει εκτός κομματικής γραμμής δηλώνοντας πως αν ο Σαμαράς επιθυμεί μπορεί να την διαγράψει ο ίδιος, πράγμα που έγινε σηματοδοτώντας και ευθέως την μετωπική σύγκρουση των δύο.
Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και οι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου που δήλωσαν απλά παρών στην συνεδρίαση για τα οικονομικά μέτρα. Η Σοφία Σακοράφα αρνείται μέχρι στιγμής να αφήσει την έδρα της , ενώ Δημαράς και Οικονόμου δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής δηλώσεις.
Τα σενάρια που παίζουν  απο τις κακές γλώσσες είναι να κατέβει ανεξάρτητη, να κάνει δικό της κόμμα, όπως επίσης και κάποιοι που υποστηρίζουν πως έχει έρθει σε επαφές με τον Καρατζαφέρη. Το τι θα γίνει θα φανεί τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες. Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.
Το Παρασκήνιο του πως εξελίχθηκαν τα πράγματα σε τεταμένη ατμόσφαιρα για το νομοσχέδιο που θα κρίνει την μοίρα του τόπου:
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές: Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και Σοφία Σακοράφα που νωρίτερα ψήφισαν “παρών”. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς που έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη, που ήταν η μόνη από τους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Τα νέα οικονομικά μέτρα υπερψηφίστηκαν με 172 ψήφους. Από τους 296 βουλευτές που ψήφισαν,  οι 121 τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου και 3 δήλωσαν “παρών”. Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το θερμόμετρο ανέβηκε με την επίθεση που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς εναντίον του ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στις κατηγορίες του Γ. Παπανδρέου για την οικονομία.
“Ποιον κοροϊδεύετε; Ήρθαν οι υποβαθμίσεις της χώρας μας επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέβασε το έλλειμμα μέσα σε έξι μήνες” απάντησε ο Γ. Παπανδρέου στις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ για διαφθορά. “Η υποβάθμιση ήταν δυστυχώς τα δικά σας τα χρόνια. Ο κ. Καραμανλής που είναι; Γιατί τον κρύβετε; Να μιλήσει κάποια στιγμή και να απολογηθεί.” είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.
“Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε την ουσιαστική εξάρτηση της χώρας από ξένους” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ανέβηκε στο βήμα και εξαπέλυσε σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης. “Φτάσατε να μιλήσετε για δωράκια. Ποιος; Ο αρχηγός  του κόμματος του Μαυράκη με το δωράκι των 500 εκατ. ευρώ. Θα απαντήσω με μία λέξη μόνο: χρηματιστήρια. Για να μην πω υποβρύχια.  Δεν δεχόμαστε να μας κάνετε μάθημα υπευθυνότητας” είπε ο Α. Σαμαράς ως απάντηση στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι  “ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα σε χρεοκοπία” είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε “δεν με ενδιαφέρει αν αυτή θα είναι η τελευταία μου θητεία ως πρωθυπουργός. Αν το δίλημμα ήταν η πολιτική μου καριέρα ή η σωτηρία της χώρας δεν θα υπήρχε για μένα τέτοιο δίλημμα”.
Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η οξύτητα,δείχνει αδυναμία και αμηχανία.Κάθε ενήλικας γνωρίζει ότι δεν έχει σημασία ποιος γράφει κάτι αλλά ποιος το υπογράφει και το έχει υπογράψει όλο το υπουργικό συμβούλιο” ανέφερε ο  πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ κα την ΕΕ.
“Μιλάμε σήμερα για ένα μνημόνιο που με τα σημερινά δεδομένα  μέχρι το 2014 κόβει από το λαό 45 δις”, ανέφερε η γ. γ. του ΚΚΕ . Αλέκα Παπαρήγα.
“Λέτε στον ελληνικό λαό ότι θα αναγεννηθεί η Ελλάδα μετά από τις θυσίες. Από πού προκύπτει αυτό”, διερωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα,  παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το χρέος της Ένωσης αναμένεται να αυξηθεί.
«Τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό ότι αν δεν σκύψει το κεφάλι, ότι σε δυο – τρεις μήνες δεν θα μπορείτε να του καταβάλλετε τις συντάξεις».
“Θέλετε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση από την οποία θέλετε να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου”, αυτός είναι ο στόχος της δημοσιονομικής σας πολιτικής ανέφερε η κ. Παπαρήγα.
Για επιφανειακή αντίληψη των αιτίων της κρίσης κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως τα αληθινά αίτια κρύβονται σε χρόνιες πρακτικές κλεψιάς.
“Η ομολογία από τους δύο αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι ο καθένας  συνέβαλε στην κρίση αποτελεί ιδανικό σποτ για τις επόμενες εκλογές” είπε από το βήμα της  Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είστε υπερήφανοι για το που καταφέρατε να φτάσατε το δημόσιο χρέος διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την παρούσα κατάσταση “γιατί φοβήθηκαν να κυβερνήσουν”.
Με φόντο το σκάνδαλο της Siemens ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, εκτιμώντας ότι δεν έχουν πια να «πουν τίποτα» στους νέους τους τόπου. «Κανένας από τους δύο αποτυχημένους πόλος αυτού του συνασπισμού εξουσίας δεν μπορεί να εκφράσει το καινούριο», είπε ο κ. Τσίπρας. Οι εργαζόμενοι θρηνούν εκτός από το τραγικό συμβάν και το θάνατο του μέλλον τους , που τους στερείται με το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στην ακροδεξιά σημείωσε ότι ο ρόλος ήταν πάντα να στηρίζει το συμφέρον των λίγων και να στήνει προβοκάτσιες στο λαϊκό κίνημα. NewsTime


Αμαρτίες γονέων.......

Σκληρή δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη


Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΝΔ, η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ
Μεταξύ άλλων εκφράζει τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:
«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.
Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.
Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.
Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.
Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».
Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;
Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.
Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.
Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.
Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.
Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».
NAFTEMPORIKI.GR


Το κοινοβουλευτικό σκηνικό καταρρέει !

Εκτός Κ.Ο. της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
Λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έθεσε εκτος Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές του κόμματος Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, που ψήφισαν «παρών» επί του νομοσχεδίου.
Σχετικές επιστολές απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη λήξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.
To νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 172 ψήφους, εκ 296 ψηφισάντων. Ναι ψήφισαν 172 βουλευτές, όχι 121 και τρεις δήλωσαν «παρών». Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπερψήφισή του επί των άρθρων.
YΠΟΙΚ: Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις στο πιο σημαντικό ν/σ
Το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα δεν είναι ένα απλό νομοσχέδιο, αλλά το πιο σημαντικό, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Δεν νοούνται διαφοροποιήσεις σε τόσο σημαντικό ζήτημα, υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως δεν γίνεται τρεις άνθρωποι να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Σχολιάζοντας τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως η ΝΔ δεν πήρε τη σωστή απόφαση.
ΛΑΟΣ: Νικητής το ΠΑΣΟΚ με 3-1
«Απ’ ό,τι φαίνεται και σ’ αυτό το ματς νικητής βγαίνει το ΠΑΣΟΚ με 3-1!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχολιάζοντας τις διαγραφές που ακολούθησαν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More