1.5.11

Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.




Σε μια εθνική κοινότητα η πληθυσμιακή ατμομηχανή που στηρίζει και αναπτύσσει το Κράτος είναι αναμφίβολα η Εθνική Εργατική Τάξη και η Νεολαία του. Είναι εκείνο το ζωντανό κύτταρο που με την παραγωγή του εθνικού προϊόντος και την δημιουργία του εθνικού εισοδήματος εξασφαλίζει την αυτάρκεια και την ελευθερία των πολιτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών του Εθνικού Κράτους. Η εργασιακή ειρήνη και επάρκεια της εθνικής κοινότητας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την συνοχή της κοινωνίας και την υπεροχή του Κράτους στη διεθνή πολιτική σκηνή όταν υπάρχει συνεργασία των τριών κυριοτέρων συνιστωσών, της Κρατικής Εξουσίας, της Εργασίας και της Εργοδοσίας μέσα από τον σχηματισμό μιας ενιαίας Παραγωγικής Διαδικασίας.

Το συμφέρον του Έθνους είναι η συνεργασία των μερών του παραγωγικού ιστού κι όχι η διαίρεση αυτού σε υποτιθέμενες αντιμαχόμενες τάξεις. Μια διαφοροποίηση που εφευρέθηκε προκειμένου να αδυνατίσει το εθνικό κράτος για να χάσει την δυνατότητα της εξέλιξης σε Μεγάλη Δύναμη ώστε να υπαχθεί στη δουλική μορφή του πολυεθνικού κράτους που μη μπορώντας να εγείρει αυτόνομη δράση γίνεται έρμαιο των διεθνιστικών πλουτοκρατικών εξελίξεων. Ταυτόχρονα η προσχηματική πάλη των τάξεων ποδηγετεί την ίδια την παραγωγική διαδικασία αφού οι φυτευτές κοινωνικές συγκρούσεις δεν επιτρέπουν τη συνεννόηση όχι μόνο της εκάστοτε κυβέρνησης με τον παραγωγικό ιστό αλλά ούτε και ανάμεσα στην ίδια την εργατική τάξη.

Ο συνδικαλισμός ως μηχανισμός προστασίας της εργατικής τάξης και προώθησης των συμφερόντων αυτής αναδείχτηκε στα πλαίσια των δολιοφθορών που υπέστη κατ’ ουσία το εθνικό κράτος. Αναδύθηκε εντός ενός ετερόφωτου και δουλικού κράτους που δεν θέλει ενωμένο τον εργαζόμενο, αφού πολύ απλά ο εργαζόμενος, είτε το θέλουν απάτριδες και διεθνιστές είτε όχι, έχει Πατρίδα και ξέρει πως η προάσπιση της εργασίας είναι συνυφασμένη με την ελευθερία και την παραμονή της εργασιακής του τύχης στα δικά του χέρια. Έτσι το δημοκρατικό όπως τάχα το ονομάζουν κράτος σπέρνει τα κομματικά του ζιζάνια στις συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητός ο λόγος που το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και νομοθετημάτων στην Πατρίδα μας προωθήθηκαν και εξασφαλίστηκαν σε περιόδους ακμής του Ελληνικού Έθνους. Δηλαδή σε περιόδους που το Καθεστώς υπήρξε Εθνικό και Λαϊκό και την εξουσία ασκούσε ο Ελληνικός Εθνικισμός. Διότι στις συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές ο λαός δραστηριοποιούταν ως μια, ενιαία και συμπαγής μάζα δίχως εξωτερικές παρεμβάσεις αφού οι όποιες πιέσεις αφήνονταν εκτός εθνικών ορίων και με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και τον πλέον αμείλικτο. Και τούτο διότι δεν υπήρχε η κομματική διάσπαση της εθνικής και της κοινωνικής δραστηριότητας δεξιά και αριστερά, αλλά το Εθνικιστικό Κράτος διατηρούσε την ενότητα Πολιτείας και πολιτών δίνοντας ενεργό ρόλο και πρόσθετα κίνητρα στον Έλληνα Εργαζόμενο καλύπτοντας τις ανάγκες της Ελληνικής Νεολαίας για εργασιακή δημιουργία.

Ο Πατέρας του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού και του Όχι, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν απολύτως φυσιολογικό να υπάρξει και ο Πατέρας του Δικαίου της Ελληνικής Εργατικής Τάξης. Εκείνος που προσέδωσε στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας την ενότητα και την ταχύτητα μιας καλοκουρδισμένης πολιτειακής ατμομηχανής. Γρήγορα λοιπόν η Εθνική Κυβέρνηση της 4ης Αυγούστου και του κόμματος των Ελευθεροφρόνων του Ι. Μεταξά προχώρησε στην ρύθμιση της οκτάωρης ανθρωπίνως εξορθολογισμένης απασχόλησης, της υποβοηθητικής υπερωριακής αμοιβής, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του ασφαλιστικού συστήματος, του ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι γνωστό ακόμη πως ο Ι. Μεταξάς ενσωμάτωσε στην κυβέρνησή του τον πρώην Αριστερό συνδικαλιστή Δημητράτο με εντολή να εφαρμοστούν τα φιλεργατικά μέτρα όπως και συνέβη.

Πολιτική σκέψη όμως και έργο της Εθνικής Κυβέρνησης του Εθνάρχη και Εθνικοκοινωνιστή Ηγέτη Ιωάννη Μεταξά είναι και ο ερχομός, η τέλεση και η θεσμική κατοχύρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα. Διότι οι μεγάλες εξαγγελίες θέλουν και μεγάλα έργα, η δε Εθνική Λαϊκή Ενότητα των Εργαζομένων απαιτεί στιβαρή αποφασιστικότητα. Απαιτεί συνέπεια λόγων και έργων δηλαδή ως απόδειξη εθνικής ευθύνης και ειλικρίνειας. Η Ελληνική Εργατική Πρωτομαγιά ως ημέρα Τιμής των θυσιών των Εργαζομένων αλλά και ως ανάδειξη του κεντρικού ρόλου της Εργατικής Τάξεως δίχως επιμέρους διακρίσεις στην υπηρεσία του Ελληνικού Έθνους φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Εθνικοκοινωνικής Παράταξης, της Παράταξης όλων των Ελλήνων. Η Εθνικιστική Εργατική Πρωτομαγιά αναδεικνύει τα κοινά συμφέροντα των Ελλήνων Εργαζομένων που δεν έχουν κανένα άλλο χρώμα πλην ενός και μόνο, του γαλανόλευκου λάβαρου του Ελληνικού Έθνους. Και οι Έλληνες Εργαζόμενοι έχουν κατοχυρώσει την Πίστη τους στο Ελληνικό Κράτος με το ίδιο τους το Αίμα.

Ναι λοιπόν, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ανήκει μονάχα στην Καθαρή και Έντιμη Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού που επιθυμεί να καταστεί αυτόφωτη και αληθινά Μεγάλη Δύναμη. Και θα το δείξει για μια φορά ακόμη με τη συμμετοχή του στην Ελληνική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μάη στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 12 το μεσημέρι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.




Οι υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα και οι ενδοτικοί διάλογοι συνεχίζουν να ξεγλιστρούν σαν τον κλέφτη στο πολιτικάντικο σκότος σε βάρος του Ελληνικού Έθνους. Την ίδια στιγμή η μισητή Τουρκία που το καθεστώς θέλει να κάνει το λαό μας να τη δει φιλικά περικυκλώνει επικίνδυνα την Πατρίδα μας, εξυπηρετώντας παράλληλα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Διεθνιστικού Νεοταξισμού.

Στην Κύπρο είχαμε την απόπειρα νεοκυπρίων κομμουνιστών να κάψουν πριν λίγες μέρες τρεις ελληνικές σημαίες χρησιμοποιώντας δόλια ένα τοπικό λαμπριάτικο έθιμο. Με τον Πατριώτη Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο να παρεμβαίνει καταλυτικά λέγοντας ότι «η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά».

Παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο Χριστόφια να συνεχίζει τις προκλητικές συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη Ερόγλου για τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας(!) υποβιβάζοντας κάθε ώρα και στιγμή την Κύπρο από νόμιμο καθεστώς σε απλή κοινότητα. Ό,τι δηλαδή είχε αρνηθεί να πράξει ο ελληνόψυχος αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος. Και παράλληλα η Τουρκία επιδιώκει να πετύχει πολυμερή διάσκεψη με την Ελλάδα και τον Οργανισμό για τις αερομεταφορές προκειμένου να νομιμοποιήσει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Στο ζήτημα των Σκοπίων είχαμε προσφάτως την μετονομασία του εθνικού σταδίου του νεοταξικού μορφώματος σε «Φίλιππος ο Β της Μακεδονίας». Ο δε πρόεδρος του αριστερού ενδοτικού συνονθυλεύματος Τσίπρας δίνοντας συνέντευξη στην σκοπιανή τηλεόραση «Κάναλ 5» μας θύμισε ότι το κόμμα του δεν θεωρεί μείζονα πρόβλημα το θέμα της ονομασίας του μορφώματος που αφού η πολιτική τάξη των γραικύλων το άφησε να λιμνάσει στα χώματα της σκλάβας Βόρειας Μακεδονίας Μας ως ένα ακόμα τμήμα ανθελληνικού κλοιού από πάνω μας, μπορεί να λάβει το όνομα!

Και ενώ οι πολιτικάντηδες ρίχνουν ολοένα και πιο βαθιά την πατρίδα μας στον νεοταξικό βόρβορο με την εθνοκτόνα και σημαδεμένη απάθειά τους, η Τουρκία προβαίνει σε συστηματικές κινήσεις επεκτατικής γεωπολιτικής στρατηγικής σε βάρος μας. Προχωρεί με απόλυτη συνέπεια στα νεοοθωμανικά της σχέδια που γνωρίζει βέβαια άριστα ότι περνούν από την υποδούλωση της Ελλάδος από απόψεως επικυριαρχίας και εν συνεχεία από απόψεως εθνικής εκμηδένισης. Οι Τούρκοι γνωρίζουν αυτό που αγνοούμε εμείς. Δεν χωράει και η Ελλάς και η Τουρκία στην ίδια περιοχή. Και ασφαλώς δεν έχει κανένα νόημα η ταύτιση συμμάχων και επιδιωκόμενων στόχων.

Ανακοίνωσε λοιπόν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν την κατασκευή διώρυγας στον Βόσπορο που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά. Θα αποσυμφορήσει μας λένε τον Βόσπορο. Η αλήθεια είναι ότι τα ενεργειακά παιχνίδια και οι νατοϊκές ασκήσεις στις ζώνες μείζονος ενδιαφέροντος της Ρωσίας την έχουν εγκλωβίσει άσχημα σε βαθμό τέτοιο ώστε να αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να κατηφορίσει με άγριες διαθέσεις προς την περιοχή μας αναζητώντας διέξοδο. Η συγκεκριμένη διώρυγα που επιθυμεί να φτιάξει η Τουρκία εξυπηρετεί μια χαρά τα σχέδια του σιωνιστικού νεοταξισμού εγκλωβίζοντας παράλληλα την Ελλάδα και θέτοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στον ελληνορωσικό αγωγό Πύργου – Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ η Τουρκία οικοδομεί τη στρατηγική συμμαχία με το έτερο νεοταξικό μόρφωμα του Κοσσυφοπεδίου στηριγμένη στην ισλαμική θρησκεία και την κοινή οθωμανική παράδοση. Ο Τούρκος πρέσβης στην Πρίστινα ανέφερε ότι «η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο διατηρούν φιλικές και αδελφικές σχέσεις οι οποίες προκύπτουν από τα βάθη της ιστορίας». Ο δε αναφερόμενος ως ερευνητής των τουρκοαλβανικών σχέσεων Σελάμ Σκόνδρα διαπιστώνει αλλαγές στις σχέσεις με την διακυβέρνηση Ερντογάν για λόγους θρησκευτικούς αλλά και εξωτερικής πολιτικής στα Δυτικά Βαλκάνια που κατευθύνεται, λέει, περιφρουρητικά για το Κοσσυφοπέδιο, την Βοσνία και την Αλβανία.

Παράλληλα η Τουρκία εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής ανάμεσα σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο. Επιπλέον ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ συναντήθηκε στην Βοϊβοντίνα με τους πολιτικούς ηγέτες Σερβίας και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των παλαιών συγκρούσεων από ένα κλίμα συνεργασίας στο ευρωπαϊκό όραμα που πρώτη η ελληνόφωνη κατοχική ηγεσία έχει στρώσει για λογαριασμό των τουρκομογγόλων. Κι αυτό για να μην κουραστούν να ζητήσουν και νέα ελληνικά εδάφη! Στο μεταξύ καταρρίπτεται εκ νέου ο μύθος των κακών σχέσεων Νεοταξισμού και ΗΠΑ με την Τουρκία δήθεν λόγω της θέσης των τελευταίων για την αρμενική γενοκτονία, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα απευθύνει κοινές εκκλήσεις με τον Ερντογάν για τη «συμμόρφωση» Λιβύης και Συρίας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί τον Τούρκο για τις υπηρεσίες της χώρας του.

Και πως άραγε αντιδρά το ελληνόφωνο καθεστώς στις κυκλωτικές κινήσεις των εχθρών μας προκειμένου να απωλέσουμε συμμαχικά ερείσματα, εναλλακτικές γεωστρατηγικές επιλογές και διεκδίκηση εθνικών δικαίων; Δίδοντας εθελόδουλα γη και ύδωρ σε χάρτες, τουρκικούς επιχειρηματικούς εισοδισμούς και ξεπούλημα στρατοπέδων δια λόγους «εξορθολογισμού» που μας υπαγορεύει το εθνοκτόνο μνημόνιο!

Να γίνει λοιπόν άμεσα κατανοητό πως η επιβίωση της Ελλάδος περνάει μονάχα μέσα από το μεγάλωμα αυτής και την καταστροφή των εχθρών της. Μέσα δηλαδή από τον ελληνικό γεωπολιτικό θρίαμβο. Πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται η τέλεια συντριβή των προσκυνημένων πολιτικών του ντόπιου νεοταξισμού και η οριστική νίκη του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Και όχι μόνο...


Φύγε κ. Πρωθυπουργέ, είσαι επικίνδυνος!

Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η χώρα βυθίζεται στο χάος και στην καταστροφή. Καθώς οι φήμες περί χρεωκοπίας γίνονται κρωγμοί αρπακτικών «ορνέων» της διεθνούς τοκογλυφίας, αιωρουμένων πάνω από το ζωντανό ακόμη «πτώμα» της Ελλάδος. Με τα αντιλαϊκά μέτρα σας οι πολίτες αισθάνονται τα γαμψά ράμφη και σουβλερά τους νύχια , όλο και πιο βαθιά στις σάρκες μας. Ο λαός είναι οργισμένος και σύντομα θα εκραγεί. Η Ελλάς σήμερα είναι ο Προμηθέας Δεσμώτης με τους γύπες να τις τρώνε το συκώτι. Ο πλούτος της χώρας διαρπάζεται. Οι επόμενες γενιές χρεώνονται. Η αύξηση των spread (επιτόκιο δανεισμού εν σχέσει με το Γερμανικό) και τα CDS (ασφάλιστρα δανείων) να έχουν εκτοξευθεί στις 1100 και 1450 αντιστοίχως, είναι ένδειξη ότι η μοιραία στιγμή της Αναδιάρθρωσης (=Χρεωκοπίας) πλησιάζει...

Η χώρα βρίσκεται σε... http://apneagr.blogspot.com/2011/05/blog-post.html
 
 


Κουράζονται οι κοπρίτες;

ΑΙΣΧΟΣ !!! Η Ελευθεροτυπία κατηγορεί τους Ξεκούραστους !!!


Είναι ΝΤΡΟΠΗ
Κουρασμένο μπορείτε να λέτε μόνο τον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του…
Οι σημερινοί κυβερνώντες είναι ξεκούραστοι , ακούραστοι και σε επιφυλακή συνεχώς για να “σώσουν την πατρίδα”
Πώς έρχεστε εσείς κύριοι της Ελευθεροτυπίας και μιλάτε για κουρασμένους στο πρωτοσέλιδό σας ;;;
Και να ήταν μόνο αυτό ;;;

Πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα του ΔΝΤ ανακαλύπτουν τα στελέχη του ΔΝΤ ;;;
Και εσείς το αναμεταδίδεται ;;;
Δεν καταλαβαίνετε ότι παίζετε το παιχνίδι των “κερδοσκόπων” και μπορεί να κατηγορηθείτε για αυτό ;;;
Ευτυχώς πάντως που δεν το στείλατε αυτό το άρθρο σε κάποιο email σας γιατί θα κινδυνεύατε…
Το Δημοσίευσε ο Antilogos


Απλά το μεταφέρουμε!

Ὄχι ἡ χώρα προελεύσεως στὰ πιστοποιητικὰ τῶν ἀλλοδαπῶν;

 
Ἀλήθεια, γιατί;
Ποιός ὁ λόγος; Γιατί ὁ Ῥαγκούσης δὲν ἐπιθυμεῖ νὰ καταγράφεται ἡ χώρα προελεύσεως τῶν ἑλληνοποιημένων ΛΑΘΡΟμεταναστῶν; Τί θέλει νὰ κρύψῃ; Μήπως τὶς, λόγῳ καταβολῶν του, ὄχι καὶ τόσο ἀγαθὲς προθέσεις πρὸς τὴν Πατρίδα μας; 
Η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα για την αλλοίωση της Εθνικής της ταυτότητας και εν ο καιρώ αφανισμός της είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερη! Σειρά αυτή την φορά έχει ο Σα-Ραγκούσης ο οποίος πήρε την εξής απόφαση:

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Σα-Ραγκούσης (όπως και η ξαδέρφη του Χάνα Νταλάρα Σα-Ραγκούση) θέλει/θέλουν να αφανιστεί ο Έλληνας και ο Ελληνισμός δείτε το παρακάτω άρθρο περί της ταυτότητος του/τους .
Γιατί ἀλήθεια ὁ Χατζάρας τὸν ὀνομάζει Σαραγκούση; Ραγκούσης ή Σαραγκούσης?
Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο από το αρχείο του Ellis island
Διαβάζουμε
 Όνομα: Βικτωρία (Victoria)
Επώνυμο : Σαραγκούση (Saragousi)
Εθνικότητα: Αγγλική/Εβραϊκή
Τελευταία διαμονή: Καλλίπολη, Ελλάς
Ημ. Αφίξεως: 8 Σεπ.1920
Ηλικία : 23 ετών
Πλοίο :ΠΑΤΡΙΣ
Λιμάνι Αναχώρησης:Πειραιεύς
Συμπέρασμα. Μόλις πάτησε στην Αμερική, έβγαλε την κουκούλα της Ελληνίδας και από Βίκυ Ραγκούση, έγινε Βικτωρία Σαραγκούση (Victoria Saragousi)
Στο Άουσβιτς έχουμε δύο Σαραγκούσση
JO1995p12379-12388 Saragoussi Allègre né le 2 février 1910 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne) JO1995p12379-12388 Saragoussi Bitty né en 1909 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)
ΥΓ.Γιαννάκη, η θεία από το Αμέρικα έστελνε ντόλαρς στον παππού; Ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, πρώην Δήμαρχος Πάρου, είναι Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η Άννα ΡΑΓΚΟΥΣΗ-Νταλάρα, κατάγεται από τη Πάρο και εκτός από σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα, είναι και βουλευτής Β’ περιφέρειας της Αθήνας, φυσικά του Τζέφρι ΠΑΣΟΚ.


 κι ἐδῶ
 
Κνωσσόπολις
Ἀλλὰ τί εἶναι αὐτὴ ἡ Χανούκα, ἀπὸ τὴν ὁποίαν φέρει τὸ ὄνομά της ἡ Χάνα; Κάτι ἔνδοξον;    
Πολλοί έχουν ακούσει “ ακροδεξιούς” και “ ρατσιστές” όπως τον Πλεύρη να μιλάει για τους Εβραίους. Ο Πλεύρης Κατηγορείται από τα ΜΜΕ ως ένας κακός ρατσιστής άνθρωπος που μισεί τους καλούς συνανθρώπους του. Κανείς Αδέκαστος των ΜΜΕ δεν ανέφερε ποτέ και την άλλη πλευρά των πραγμάτων, για παράδειγμα να ενημερώσει τον κόσμο για την μεγάλη Εβραϊκή εορτή Χανουκα…
για να δούμε λοιπόν τι εορτάζει αυτή η μεγάλη εορτή των Εβραίων:
Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάν δρου,Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη).
Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου. Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδαAish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδαhttp://www.aish.com/h/c/b/48970041.html) όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη.
Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
1. Την Χανουκά φροντίζουν να τιμούν δια κομματικού αντιπροσώπου οι κοινοβουλευτικοί μας «εθνοπατέρες» (περιλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ – δείτε επισυναπτόμενο)
2.  Η Ορθοδοξία και η ελληνική Εκκλησία, εορτάζει κι αυτή το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός την 1η Αυγούστου, τιμώντας, όχι βέβαια τον Έλληνα Αντίοχο, αλλά τους Εβραίους « Αγίους Μακκαβαίους» καθώς και την μητέρα τους Σολομονή, ακόμα και τον διδάσκαλό τους Ελεάζαρο
[σύμφωνα με επίσημες διαδικτυακές χριστιανικές σελίδες (οι οποίες όμως πέφτουν σε αντιφάσεις), οι 7 αδελφοί Μακκαβαίοι πιστοί στον Θεό, βασανίστηκαν φρικτά και εκτελέσθηκαν από τον βάρβαρο, κακό Έλληνα βασιλιά γιατί δεν έφαγαν από τα απαγορευμένα φαγητά που τους πρόσφερε (!!!;;;). Τα συμπεράσματα δικά σας…]
Ὅπως ἀντιλαμβάνεστε Ἕλληνες, τὸ θέμα ΛΑΘΡΟμετανάστευσις τὸ διαχειρίζονται πρόσωπα, ποὺ ὄχι μόνον δὲν ἐπιθυμοῦν νὰ τὸ λύσουν.. Ἀλλὰ νὰ μᾶς τοὺς ἐγκαταστήσουν ἐδῶ διὰ παντός! Πρὸς τοῦτο ἑτοιμάζονται νὰ τοὺς χαρίσουν κάτι ἑκατομμύρια στρέμματα γῆς… Πρὸς τοῦτο τοὺς ἑλληνοποιοῦν μὲ ἀπίστευτες ταχύτητες… Πρὸς τοῦτο ἀγνοοῦν τὸ Σύνταγμα! 
Θὰ περάσουμε καλά; Κι αὐτοί καλλίτερα; Λέτε;
Φιλονόη.
Υ.Γ. Κι ἐγὼ ποὺ εἶχα μίαν ἀγωνία γιὰ τὰ ἑλληνικὰ τῆς Νταράλα… Τώρα ἐξηγοῦνται πολλά… Πάρα πολλά!
Φωτογραφία ἀπὸ city press


Ας πρόσεχαν οι Αθηναίοι.


Το πολυπολυτισμικό- πολυφυλετικό μοντέλο του Δήμου Ιξελλών των Βρυξελλών, που αποτελεί την πλέον επικίνδυνη περιοχή της πρωτεύουσας του Βελγίου θέλει να εφαρμόσει στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας!
Ο Καμίνης θέλει να χωρίσει το 6ο διαμέρισμα σε ζώνες με βάση την προέλευση των αλλοδαπών!!!
δείτε και το δημοσιεύμα της εφημρίδας ΠΑΡΟΝ που προειδοποιεί για τις βλέψεις Καμίνη


ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ + ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ = Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ REAL ESTATE

Συμπαραστάτες στις επιδιώξεις Καμίνη οι διακτινιζόμενοι δήθεν κάτοικοι της περιοχής που μαζι με την γνωστή πολυκάτοικο έχουν καταγράψει ένα-ένα τα εγκατελελειμένα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα ώστε να είναι πρόσφορα για ..."αξιοποίηση"!!!!
Παρακάτω βλέπετε τον χάρτη της περιοχής με τα κτίρια που έχουν επισημάνει!
Ο χάρτης δημοσιεύτηκε στην Αυγή της Κυριακής συνοδεύοντας ένα "αρθρο" με τίτλο "Η Δυναμική της πόλης: Η περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα" και παρουσιάστηκε πρόσφατα σε έκθεση θολοκουλτουριάρηδων...που φυσικά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από όλους τους πρόθυμους "επαγγελματίες" αντιρατσιστές!
Δεν χρειάζεται να πούμε πως στο άρθρο της  ΑΥΓΗΣ  αναφέρεται πως η καταγραφή γίνεται για την "αξιοποίηση" των κτιρίων αυτών....
4 σελίδες άρθρο για να πείσουν πως τα κτίρια χρειάζονται...αξιοποίηση...τέτοια πρεμούρα τους έχει πιάσει!

αλήθεια...."αξιοποίηση" δεν λέει και η κυβέρνηση το ξεπούλημα;

Δεν τους έχει περάσει από το μυαλό πως για να βελτιωθεί η ζωή στην περιοχή δεν θέλει εμπορικά κέντρα...ούτε εστίες πολυπολιτισμού...άλλα πράγματα θέλει...αλλά μάλλον αυτά δεν έχουν κέρδος!!!



Θα επανέλθουμε σύντομα...


Θέλει να μας τα αλλάξει όλα... τα φώτα!


Γ.Παπανδρέου: "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας"
Γ.Παπανδρέου: "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας"!
Με αναφορές στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Σημειώνοντας πως η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον αγώνα για αλλαγή, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναγνώριση κάθε ανθρώπου που εργάζεται και προσφέρει καθημερινά στη συλλογική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και τα «πολλά χρόνια αγώνων, που δόθηκαν με αίμα, ώστε ο σημερινός εργαζόμενος να έχει δικαιώματα», ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην σύγχρονη, πρωτοφανή κρίση και την απειλή που συνεπάγεται για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. «Από την κρίση δεν θα βγούμε παρά αντιμετωπίζοντας με τόλμη τις χρόνιες παθογένειες που κατέστησαν τη χώρα μας ευάλωτη την ώρα που ξεσπούσε η διεθνής οικονομική κρίση: την αδιαφάνεια, την ελλιπή εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, την ασθενή βάση της οικονομίας, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου», λέει. Παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων υπάρχουν 'στα χαρτιά', επικεντρώνει το πρόβλημα στην «έλλειψη εκείνων των κοινωνικών, των κρατικών και των οικονομικών δομών, που θα διασφαλίζουν για όλους μας τη δυνατότητα της ουσιαστικής άσκησης των δικαιωμάτων αυτών». Παραλληλίζει λοιπόν τον αγώνα που δίνει τώρα η χώρα με εκείνον που έδωσαν κάποτε οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους. «Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας. Τον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος, τις δομές της οικονομίας μας, το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα», επιμένει, τονίζοντας πως «μόνο έτσι θα εγγυηθούμε στα παιδιά μας μία Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη από τη σημερινή».
Αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, ο κ.Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν 'μαγικές συνταγές' και πως «τα εύκολα και ωραία λόγια δεν δίνουν λύσεις», ημί μόνον ανακυκλώνουν ή μεταφέρουν τα προβλήματα στο μέλλον. Αντίθετα, υποστηρίζει στο μήνυμά του ότι «δουλεύοντας όλοι μαζί, στηρίζοντας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα τα καταφέρουμε και θα χτίσουμε μία πατρίδα όπου κάθε πολίτης, κάθε εργαζόμενος, όχι μόνο θα έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά θα μπορεί στην πράξη να δημιουργήσει, να αναπτύξει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς την προσωπικότητά του, θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε να είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και πολίτης, που διαμορφώνει ο ίδιος το μέλλον του με τη δουλειά του, με τη συμμετοχή του». Κάνει άλλωστε λόγο για έναν αγώνα για τη 'συλλογική και προσωπική μας αξιοπρέπεια'.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
    ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Αθήνα, 30 Απριλίου 2011

   

    ΜΗΝΥΜΑ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

   

    Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον αγώνα για αλλαγή. Τον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και τελικά, την αναγνώριση της αξίας κάθε ανθρώπου, που εργάζεται και προσφέρει καθημερινά ένα σημαντικό μέρος από τη ζωή του στη συλλογική λειτουργία της κοινωνίας μας. Διότι αυτό το νόημα έχει η εργασία.

    Κάποτε όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα.

    Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνων, που δόθηκαν με αίμα, ώστε ο σημερινός εργαζόμενος να έχει δικαιώματα, να απολαμβάνει ένα μέρισμα από τον δικό του κόπο, από τη δική του δημιουργικότητα.

    Η φετινή επέτειος της Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία, πλήττει το επίπεδο ζωής κάθε οικογένειας, κάθε πολίτη, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τίποτα έτοιμο και δεδομένο, αλλά αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους μία καλύτερη ζωή.

    Από την κρίση δεν θα βγούμε παρά αντιμετωπίζοντας με τόλμη τις χρόνιες παθογένειες που κατέστησαν τη χώρα μας ευάλωτη την ώρα που ξεσπούσε η διεθνής οικονομική κρίση: την αδιαφάνεια, την ελλιπή εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, την ασθενή βάση της οικονομίας, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου.

    Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, δεν απειλούνται από την έλλειψη δικαιωμάτων που στα χαρτιά υπάρχουν, αλλά κυρίως από την έλλειψη εκείνων των κοινωνικών, των κρατικών και των οικονομικών δομών, που θα διασφαλίζουν για όλους τη δυνατότητα της ουσιαστικής άσκησης των δικαιωμάτων αυτών.

    Γι’ αυτό και ο αγώνας που δίνουμε σήμερα όλοι μαζί είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν που κάποτε έδωσαν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους.

    Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας. Τον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος, τις δομές της οικονομίας μας, το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

    Μόνον έτσι θα εγγυηθούμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη από τη σημερινή.

    Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Τα εύκολα και ωραία λόγια δεν δίνουν λύσεις. Απλώς, ανακυκλώνουν ή μεταφέρουν τα προβλήματα στο μέλλον, και πρακτικά τα καθιστούν βρόγχο για όλους τους πολίτες.

    Σήμερα δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να πάμε μπροστά.

    Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία στο μέλλον.

    Δουλεύοντας όλοι μαζί, στηρίζοντας τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα τα καταφέρουμε και θα χτίσουμε μια πατρίδα, όπου κάθε πολίτης, κάθε εργαζόμενος, όχι μόνον θα έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά θα μπορεί στην πράξη να δημιουργήσει, να αναπτύξει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς την προσωπικότητά του, θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε να είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και πολίτης, που διαμορφώνει ο ίδιος το μέλλον του με τη δουλειά του, με τη συμμετοχή του.

    Ο δικός μας αγώνας σήμερα, είναι αγώνας για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να αλλάξουμε την Ελλάδα.

    Είναι αγώνας για την συλλογική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.


Ο φον Δημητράκης στην Κύπρο.Ταξίδι αναψυχής;

Συζήτηση για Κυπριακό και Μέση Ανατολή είχαν Δρούτσας - Χριστόφιας.

Συζήτηση για το Κυπριακό, αλλά και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στη Λεμεσό, για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Μεσογειακών Χωρών, που έγινε με πρωτοβουλία του Μάρκου Κυπριανού.
Ο Δ. Δρούτσας, αφού ανέφερε ότι ο Κύπριος πρόεδρος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες όσον αφορά στο Κυπριακό, δήλωσε ότι ανησυχία προκαλούν οι προσπάθειες του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου να ξεφύγει και να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών που έχει συμφωνηθεί και να εκφράζει θέσεις και απόψεις που θυμίζουν μόνο το παρελθόν.

"Νομίζω δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτό και ο κ. Ερογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με εποικοδομητικές θέσεις και να μας πείσει όλους ότι πραγματικά επιθυμεί τη λύση και το ίδιο οφείλει και η Τουρκία να κάνει", ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού και θα στηρίζει τις προσπάθειες για μια λύση στο Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και πάντα με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για μιαν Κύπρο ενωμένη και απελευθερωμένη από τα τουρκικά στρατεύματα. "Είναι ένα αίσχος, είναι μια ντροπή, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει", τόνισε.

Επίσης, ο Δ. Δρούτσας απηύθυνε νέα έκκληση στην ηγεσία της Συρίας να τερματίσει τη βία. "Με μεγάλη ανησυχία ακούσαμε τα σημερινά νέα, πάλι χρήση βίας εναντίον των πολιτών", ανέφερε ο Δ. Δρούτσας και τόνισε: "Απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Συρίας να δώσει ένα τέλος στη βία και να σεβαστεί τις επιθυμίες που εκφράζει ο λαός της χώρας για μεταρρυθμίσεις".
Σχετικά με τη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι είναι επιτακτική ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης. "Δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα μόνο με στρατιωτικά μέσα και η διεθνής κοινότητα οφείλει και πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει τις προσπάθειες και στην κατεύθυνση πολιτικής λύσης", επισήμανε.


Η Καθολική εκκλησία έχει τους δικούς της "αγίους".

«Όσιος» ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'.



Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πιστοί, ηγέτες 16 χωρών και μέλη 87 επίσημων αποστολών παρακολούθησαν σήμερα την τελετή οσιοποίησης του πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος χοροστάτησε της τελετής, ανακήρυξε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' όσιο, λέγοντας πως από εδώ και στο εξής η μνήμη του θα τιμάται στις 22 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που χειροτονήθηκε Πάπας το 1978.

Το πλήθος στο άκουσμα αυτών των λέξεων και στη εμφάνιση μιας τεράστιας φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ να χαμογελά, άρχισε να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε κλάματα.

Μεταξύ όσων έσπευσαν να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή ήταν και η Γαλλίδα καλόγρια Μαρί Σιμόν Πιέρ, που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θεωρεί ότι θεραπεύτηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, χάρη σε θαυματουργή παρέμβαση του Πολωνού ποντίφικα.

Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου παρευρέθηκαν μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή της οσιοποίησης.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου μετατράπηκε σε μία γιγαντιαία τηλεοπτική οθόνη που παρουσιάζει την ιστορία της ζωής του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', ενώ δεσπόζει και μία τεράστια φωτογραφία του.

Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο ανοίχτηκε ο τύμβος του Ιωάννη Παύλου, για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου από σήμερα Κυριακή τίθεται σε προσκύνημα.

Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα αφιερωθεί στον -Πολωνό- όσιο.

Τη νύχτα του Σαββάτου έγινε ολονύχτια προσευχή στο αρχαίο Ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσσιμο της Ρώμης, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 150.000 πιστών.

Από το Σάββατο απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, ενώ σήμερα, Κυριακή απαγορεύονται οι πτήσεις σε όλο τον εναέριο χώρο της Ρώμης.

Ο δρόμος για την οσιοποίηση άνοιξε με την απόδοση ενός θαύματος στον Ιωάννη Παύλο Β', αλλά για να γίνει άγιος θα πρέπει να αναγνωριστεί και δεύτερο θαύμα. Κανονικά, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 50 χρόνια από το θάνατο κάποιου για να αγιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία, αλλά για τον Ιωάννη Παύλο Β' οι διαδικασίες προχωρούν αρκετά γρήγορα.

Το θαύμα που έχει αποδοθεί στον προηγούμενο Ποντίφικα αφορά τη θεραπεία της Γαλλίδας καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιερ, η οποία έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Η καλόγρια προσευχήθηκε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου (ο οποίος επίσης έπασχε από Πάρκινσον) δύο μήνες μετά το θάνατό του, και όπως δηλώνει ξαναγεννήθηκε, θεραπεύτηκε από τη νόσο και μπόρεσε ξανά περπατήσει, να γράψει και να οδηγήσει.


Ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη αγριεύει.

Νεκρός ο μικρός γιος του Καντάφι;











Νεκρός ο μικρός γιος του Καντάφι;
Στην Λιβύη, ένας από τους επτά γιους του Καντάφι και τρία εγγόνια του λέγεται ότι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών αεροσκαφών, στα δυτικά περίχωρα της Τρίπολης, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι νατοϊκές βόμβες σώριασαν σε ερείπια τους ενισχυμένους με μπετόν αρμέ τοίχους του πολυτελούς οικοδομικού συμπλέγματος. Τα τρία απανωτά χτυπήματα λίγο μετά το σούρουπο, πλήγματα ακριβείας, επιβεβαιώνουν τους Λίβυους ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι και η οικογένειά του είναι πλέον στόχος.

Νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του καθεστώτος, έπεσε ο έκτος κατά σειρά απ' τους επτά γιους του Λίβυου ηγέτη, που σπούδαζε στη Γερμανία και γύρισε πρόσφατα στην Τρίπολη για να βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του. Ο 29χρονος Σαϊφ αλ Άραμπ ζούσε μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας, αν και ήταν γνωστός λάτρης των ακριβών σπορ αυτοκινήτων και των νυχτερινών εξόδων σε πολυτελή κλαμπ. Σκοτώθηκαν και τρία εγγόνια του Καντάφι, λέει η κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος ο συνταγματάρχης κι η γυναίκα του, παρόντες στην οικογενειακή συγκέντρωση στη βίλα, διέφυγαν τον κίνδυνο.

"Ήταν μια επιχείρηση με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη μας" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι "εφαρμόζει τον νόμο της ζούγκλας, παραβαίνοντας το διεθνές δίκαιο και κάθε έννοια ηθικής".

Δυτικοί δημοσιογράφοι, που ξεναγήθηκαν από κυβερνητικά στελέχη στο οικοδομικό σύμπλεγμα δεν είδαν σορούς θυμάτων. Αντιθέτως είδαν, όπως είπαν, ανάμεσα στα συντρίμμια μια ανοικτή τηλεόραση και κατάλοιπα γεύματος. Και αναρωτήθηκαν πώς θα μπορούσε κάποιος να επιζήσει μιας τέτοιας καταστροφής.

Τα νέα σκόρπισαν ενθουσιασμό, από την μαρτυρική Μιζράτα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών απ' τις δυνάμεις του Καντάφι και μέτρησε χθες άλλους 17 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο ανήλικα αδέλφια, μέχρι το προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τη Βεγγάζη.

"Μας χαροποιούν τα σημερινά νέα. Δεν μένουν ατιμώρητοι οι θάνατοι των δικών μας. Τη μεγαλύτερη χαρά θα την πάρουμε όταν σκοτωθεί ο ίδιος ο Καντάφι" είπε κάτοικος της Βεγγάζης.

Το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Μπαμπ αλ Αζιζίγια με στόχο κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του γιου του Καντάφι. "Όλοι οι στόχοι είναι στρατιωτικής φύσεως. Δεν στοχεύουμε μεμονωμένα άτομα. Λυπούμαστε, πάντως, για κάθε απώλεια ζωής, ιδιαίτερα των αθώων πολιτών, λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης" δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More