19.1.10

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.



Το εθνοκτόνο νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην διαδικτυακή διαβούλευση με την διαγραφή δεκάδων χιλιάδων σχολίων, φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή στις 25 Ιανουαρίου.

Γράφει ο Τάκης Καμπύλης, δημοσιογράφος της Καθημερινής, διαπλεκώμενος με την ΜΚΟ του Αλιβιζάτου "Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" η οποία ΣΥΝΕΤΑΞΕ το νομοσχέδιο και συντάκτης του άρθρου ''H λογική της θέλησης της πλειοψηφίας είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική'':

"Ως έχει στις βασικές του διατάξεις θα κατατεθεί, πιθανότατα στις αρχές της μεθερχόμενης βδομάδας, το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας. Αν και δεν αποκλείεται να γίνουν την τελευταία στιγμή μερικές διορθώσεις ή τροποποιήσεις, αυτές θα αφορούν μόνον ήσσονος σημασίας ζητήματα. Ωστόσο, τέτοιες τροποποιήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιχειρηματολογήσει ότι συμπεριλαμβάνει στο νομοσχέδιο και προτάσεις ή απόψεις (πέραν των ακραίων) που κατατέθηκαν στο σχετικό διαδικτυακό διάλογο από το opengov.gr".
(Πηγή: Η ιθαγένεια στον δρόμο προς τη Βουλή)

Το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να περάσει το νομοσχέδιο με έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις αντιδράσεις.

Όμως οι σχεδιαστές του ψηφοθηρικού νομοσχεδίου δεν έχουν υπολογίσει ότι η επίσπευση της ψήφισης του, θα λειτουργήσει καταλυτικά στον ξεσηκωμό των Έλληνων. Οι πλειοψηφία των Ελλήνων, πάνω του 80% τάσσονται κατά του νομοσχεδίου! Όμως η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την αποστροφή του λαού από την ΝΔ για να καταλάβει την εξουσία και να επιβάλει τα αντιδημοκρατικά της μέτρα.


Άδωνις και Δραγώνα!!!!!!


Φτιάξε μία Μ.Κ.Ο μπορείς !!!!


- Οχι!...
- Γιατί, ρε κορόιδο;
Υπάρχουν ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιτελούν έργον ευγενές! Η κυβερνητική όμως χρηματοδότηση θα τις διαφθείρει, αν ήδη δεν το έχει κατορθώσει. Καλόν θα ήταν λοιπόν να απευθύνονται για πόρους αυτές οι οργανώσεις στους πολίτες, ώστε να παραμείνουν πράγματι (μη-κυβερνητικές και) ωφέλιμες.


Οι λοιπές ΜΚΟ συνιστούν πληγή.


Μια ορδή (δέκα φορές περισσότερες ΜΚΟ υπάρχουν εδώ από όσες σε ολόκληρη τη Γερμανία, με τον δεκαπλάσιο πληθυσμό) επιτήδειων λυμαίνεται τον κρατικό κορβανά, τους φόρους του απλού πολίτη με απίστευτο θράσος κι ανυπόκριτη βουλιμία.


Για ένα εύρος θεμάτων που ξεκινούν απ' τα..............
ανθρώπινα δικαιώματα και την ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας και φθάνουν έως τις ανησυχίες τινών για τη χλωρίδα στο Κόσσοβο

η πατρίδα σιτίζει (πλουσιοπάροχα) πάνω από 60.000 (ή μήπως πάνω από 100.000) ευαίσθητους συμπολίτες μας, μέσα από 130-150 οργανώσεις (ενώ την πιστοποίησή τους περιμένουν άλλες 350!)

Τα ποσά που έχουν απορροφήσει (ευφημισμός του κατασπαράξει) πολλές απ' αυτές τις οργανώσεις είναι απίστευτα: 910.000 ευρώ για την «κοινωνική ενδυνάμωση» σεισμόπληκτων στο... Πακιστάν, 102.000 ευρώ (κι άλλες 159.000 ευρώ από κοινού με άλλη ΜΚΟ) για ανακαίνιση σχολείου στο Κιρκούκ!!

Χείμαρρος τα χιλιάρικα: 870.000 ευρώ για «δράσεις» (τι βαρβαρισμός!) όπως η επιμόρφωση νομικών για το... κράτος... δικαίου στη.., Μολδαβία!! (Τα στοιχεία από έρευνα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»).

Μόνον τη διετία 2005-6 οι ΜΚΟ διαχειρίστηκαν πάνω από 220.000.000 ευρώ -χείμαρρος τα χιλιάρικα, ποτάμια τα εκατομμύρια. Απ' την τσέπη του Μήτσου (που δεν τον αντέχει η οικονομία).

Για πολλές - ή μάλλον λίγες απ' αυτές τις ΜΚΟ έχει έρθει στο φως σκαστή κακοδιαχείριση, όπως με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, όπου τα εκατομμύρια έβγαλαν φτερά σαν άγγελοι κι άντε πιάσ' τα - περί τα 14.600.000 ευρώ έλλειμμα και 4.000.000 ευρώ χρέη στις τράπεζες και δύο χιλιάδες ιδιώτες! Θεϊκά πράγματα.

*****

Σε περίοδο ισχνών αγελάδων όπου η κυβέρνηση κάνει περικοπές στο υστέρημα των εργαζομένων, είναι να απορεί κανείς πώς αυτές οι οργανώσεις μένουν απείραχτες. Δεκάδες οργανώσεις σφραγίδες (όπως για την... εκλογική διαδικασία στην Αρμενία) αλλά

και στελέχη ΜΚΟ με «υπέρογκους μισθούς», σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε προσφάτως στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Γ. Μαυρίκος, ένας χαρούμενα κολασμένος χορός χρυσοκάνθαρων, λιγούρηδων και πονηρών στην καμπούρα ημών και υμών.

Ομως. Ποιος φοβάται τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις; Και γιατί ψοφοδεές

στέκει το κράτος μπροστά τους, χρηματοδοτώντας μάλιστα ορισμένες απ' αυτές που σέρνουν τη χώρα στα δικαστήρια και την διαπομπεύουν κατηγορώντας την ότι καταπιέζει «φρικτά, βάναυσα και απάνθρωπα» μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων, Τσάμηδων και Βλάχων»;

Γιατί οι κυβερνήσεις, πράσινες και γαλάζιες, χρηματοδοτούν οι ίδιες τους κατηγόρους των έργων τους;

Δεν είναι οξύμωρο. Είναι ραγιάδικο.

Πλήθος απ' αυτές τις οργανώσεις που κινούνται στα θολά νερά και τις γκρίζες ζώνες συνδέονται (κι επίσης χρηματοδοτούνται) με ευγενή Ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Soros Fund Management, του «παγκόσμιου πολίτη» όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο κυρ Σόρος.

Με μητρικό (εν είδει πολυεθνικής) το πολυπράγμον Ιδρυμα Σόρος (κι άλλα τέτοια ομοειδή) ένα πλέγμα, ένα ολόκληρο δίκτυο ΜΚΟ, εγχωρίων κι αλλότριων, ανακατεύεται με θέματα ακόμα και ακαδημαϊκής έρευνας, συγγραφείς παιδαγωγικών βιβλίων (ου μην και λογοτεχνικών ή ιστορικών) όπως κι άλλων κρίσιμων για τη διαμόρφωση της κυρίαρχης ιδεολογίας στη χώρα.

Τι μέλλει γενέσθαι με όλα αυτά, τώρα μάλιστα που κυβερνά ο φίλος των ΜΚΟ Γιωργάκης; (άλλωστε σαν ΜΚΟ λειτουργεί κι ο ίδιος) - Τίποτα!

Θα τους πληρώνουμε απ' τους φόρους μας, να μας κρατάνε σούζα...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.Ι.2010 stathis@enet.gr


Εμείς τι περιμένουμε;;

Το σκυλολόι των Μ.Κ.Ο και των ''αντιρατσιστών'' οργανώνει συγκέντρωση υπέρ της ιθαγένειας.Εμείς τι κάνουμε;;Δεν κουνιέται φύλλο



 ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ .ΕΜΕΙΣ ΑΔΡΑΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους μετανάστες, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια, οργανώνουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Ομόνοια, οργανώσεις της Αριστεράς, ομάδες υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων και κίνηματα κατά του ρατσισμού.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=122236


Ακομή και Ιρανοί φοβούνται την Καμπούλ της Ευρώπης!!

 

Ιρανός λαθρομετανάστης στο κανάλι “France24”:...Προτιμώ να γυρίσω στο Ιράν,εδώ η κατάσταση μοιάζει με την Καμπούλ..Βίντεο






Δείτε και το παρακάτω βίντεο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην πατρίδα μας από ρεπορτάζ που έκανε τον Οκτώβριο του 2009, το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι “France24” (στα αγγλικά)

Το κανάλι ακολουθεί τον Αλί από το Ιράν που μετά από ένα μήνα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Παγανή της Μυτιλήνης, αφήνεται ελεύθερος (με την προϋπόθεση να εγκαταλείψουν ‘οικειοθελώς’ την χώρα). Όνειρό του Αλί είναι να πάει στην Αθήνα και από εκεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης . Όταν φτάνει στην Αθήνα το όνειρο διαλύεται γρήγορα και πανικόβλητος από την κατάσταση που βλέπει,λέει το εξής:

«Προτιμώ να γυρίσω στο Ιράν. Είναι πολύ καλύτερα εκεί! Εδώ μοιάζει με την Καμπούλ! Υπάρχουν πάρα πολύ Αφγανοί. Άφησα την βαλίτσα μου στα πόδια μου μόλις ήρθα και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα λεπτό…»


Αντε τώρα να ξαναγίνει γαμήλιο τραπέζι!

Ληστεία με πυροβολισμούς σε τραπέζι γάμου....4 Αλβανοί οι δράστες


Απίστευτο θράσος από Αλβανούς κακοποιούς,έκαναν πλιάτσικο σε γαμήλιο τραπέζι.
.Δεν σεβάστηκαν ένα από τα πιο ιερά έθιμα της χώρας,το γαμήλιο τραπέζι.
Την ώρα που το γλέντι γάμου,ήταν στο αποκορύφωμα του σε ταβέρνα επί της λεωφόρου Πάρνηθος,4 Αλβανοί εισέβαλαν μέσα και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και θαμώνες.Η λεία τους ήταν περίπου 5.000 ευρώ μερικά κινητά και ρολόγια.
Στην ταβέρνα εκείνη την ώρα βρισκόταν άνθρωποι κάθε ηλικίας και μικρά παιδάκια.
 Μάλιστα, οι ληστές την ώρα που διέφευγαν από την ταβέρνα πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων και οι 4 ήταν Αλβανοί...........και σας το γράφω γιατί κάποια ΜΜΕ έχουν σταματήσει να γράφουν εθνικότητες των δραστών,νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξει κάτι..
Λες και ο κόσμος είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει.....τι συμβαίνει γύρω του...
Να τους δώσετε αμέσως ιθαγένεια κε Παπανδρέου για να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία για να αποφύγετε και τέτοιου είδους κοινωνικά προβλήματα .
Νίκος Αγαπηνός. 


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


Δεν καθόσουνα στα αυγά σου βρέ Μπιρμπίλω μου.



ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ........
"Ένα από τα μεγάλα πράγματα θα ήταν να απελευθερώσει κανείς οικοδομικά τετράγωνα από το κέντρο της πόλης και να τα κάνει πράσινο. Νομίζω ότι αυτό είναι που λείπει στην Αθήνα με όλες τις άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Αντί να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο όπως είναι σήμερα, να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο στα τέσσερα με πεζοδρομήσεις, με ενδιάμεσους δρόμους, να δημιουργείς και να αποδίδεις τον δημόσιο χώρο στους πολίτες, στον πεζό και στον ποδηλάτη. Να βομβαρδίσεις την Αθήνα, σαν να μπορείς να της πάρεις τις πολυκατοικίες της και να την αδειάσεις."
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_7364.html
Επι της ουσίας τώρα.Δεν πρόκειται βέβαια να μας γκρεμίσει κανείς το σπίτι.Βρήκαν όμως νεα μηχανή αφαίμαξης της ακίνητης περιουσίας.
Κανείς δεν θα μπορεί να ενοικιάσει η να πουλήσει το σπίτι του αν δεν έχει ''πράσινο'' πιστοποιητικό'' το οποίο θα βγάζουν οι ''ενεργειακοί'' επιθεωρητές με το αζημίωτο βέβαια.

Η ενεργειακή επιθεώρηση ενός σπιτιού που πρόκειται να πουληθεί ή να ενοικιαστεί αναμένεται να
κοστίζει περί το 1 έως 1,5 ευρώ/τ.μ., καθώς το ζήτημα του κόστους έχει τεθεί επίσης προς διαβούλευση.

Και βεβαίως για να μην πάρεις χαμηλό βαθμό πιστοποιητικού θα πρέπει να προχωρήσεις σε ανακατασκευή του σπιτιού δηλ πρόσθετα έξοδα.
Αν κάποιο σπίτι πάρει χαμηλό πιστοποιητικό -οι βαθμίδες είναι Α, Α-, Β-, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η- ουσιαστικά δείχνει προς τον ενοικιαστή ή τον αγοραστή ότι η χρήση του συνεπάγεται μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος και,άρα, ενδεχομένως να τίθεται σε μειονεκτική θέση ο πωλητής ή ο μισθωτής στη διαδικασία μιας διαπραγμάτευσης.




Τι λέτε ρε....να βάλουμε στις σχολ. αίθουσες και τον Κεμάλ ;;;



Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωαπαικού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων, κάποιοι κύκλοι αρχίζουν να φέρνουν σε συζήτηση αυτό που μέχρι σήμερα ουδείς διανοείτο να προτείνει!

Σε σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, μεταξύ των δηλώσεων συνταγματολόγων όπως ο κ. Αλιβιζάτος παρουσιάζεται και η άποψη του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου, δρ Θεολογίας και Σύμβουλου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ο οποίος αναφέρει ότι:

«σήμερα οι εικόνες κοσμούν τις τάξεις όπως οι ήρωες του ’21 και ο γεωφυσικός χάρτης. Δεν είμαι υπέρ της αφαίρεσής τους. Τα αναρτημένα σύμβολα μπορούν να αυξηθούν για να εκφράζουν όλους τους μαθητές: θα μπορούσαν να προστεθούν σύμβολα άλλων δογμάτων, εφόσον στην τάξη έχουμε αλλοδαπούς μαθητές, αλλά και άλλες προσωπικότητες- διεθνούς εμβέλειας. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε τις τάξεις “λευκά κελιά”, αλλά ελκυστικούς χώρους μάθησης με τους οποίους οι μαθητές να ταυτίζονται. Η ουδετεροθρησκεία προήλθε από το κίνημα του Διαφωτισμού, ωστόσο στον ευρωπαϊκό πολιτισμό σημαντικό ρόλο έπαιξε μέχρι σήμερα και η θρησκευτικότητα»

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις που επιδιώκουν την μετατροπή της Ελλάδος σε πολυπολυτισμική κοινωνία δεν προσβλέπουν στην αποκαθήλωση των Χριστιανικών συμβόλων από τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους. Η αποκαθήλωση αφορά την θέση αυτών που προασπίζονται την ανεξιθρησκεία και δεν αποτελούν πλειοψηφία στην χώρα μας.

Αντίθετα, όπως θα αρχίσουν σιγά σιγά οι Έλληνες να αντιλαμβάνονται, ο πραγματικός στόχος των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης είναι η εισαγωγή ξένων συμβόλων στην ελληνική παιδεία! Θρησκευτικών, ιστορικών και άλλων! Με το σκεπτικό του κ. Γιαγκάζογλου, σε μερικά χρόνια οι ελληνικές τάξεις και οι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να διακοσμούνται με ισλαμικά σύμβολα, με εικόνες των Αλβανών εθνικών "ηρώων" (έναν έχουν, και αυτός είναι "κλεμμένος"), των UCKαδων μαφιόζων, και των πακιστανών ιμάμηδων!

Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την χώρα μας. Δεδομένων των δημογραφικών πιέσεων, αν οι Έλληνες δεν εκδιώξουν τους ξένους εισβολείς, σε λίγα χρόνια η επιβολή της ξένης "κουλτούρας" θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Λαμβάνοντας πολιτικά δικαιώματα, οι λαθρομετανάστες θα αποκτήσουν νόμιμη και "δημοκρατική" οδό να απαιτήσουν επίσημα πλέον, την επιβολή του "πολυπολυτισμού" στην ζωή μας!

ΕΨ


Ο Καλλικράτης!

«Κόσοβο» η Θράκη με τουρκική πατέντα!


Μια με τον «Καλιγούλα» (κατ’ ευφημισμόν «Καλλικράτη»), μια με την απόδοση δικαιώματος ψήφου στους επελθόντες λαθραίως πεινώντες και διψώντες (εν ταυτώ και πολλοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου) από κάθε σημείο του ορίζοντος και τώρα με την, τουλάχιστον απερίσκεπτη, ενέργεια της διανοίξεως οδού που θα ενώσει το μουσουλμανικό στοιχείο της Βουλγαρίας με αυτό των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, ε… δεν απαιτείται τίποτε άλλο για να συμπεράνει κανείς ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας (εν προκειμένω της Ελλάδος) σήμερα!…Εκτός εάν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιο ή παράφρονα. Τότε το ζήτημα αλλάζει. Ας δούμε το θέμα αναλυτικά:
Μετά κραυγών ενθουσιασμού και κυμβάλων άνοιξε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 (σημειώστε την ημερομηνία καθότι αποτελεί την αφετηρία τεράστιας περιπέτειας για το Έθνος) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο νομό Ξάνθης, μια οδική αρτηρία που θα ενώνει απαξάπαντες τους μουσουλμάνους της Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας με αυτούς των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Οι… αλαλάζοντες ήσαν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοβ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου και – φυσικά – εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου.
Έτσι ικανοποιείται και το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την διάβαση αυτή η Άγκυρα.
Ο νέος συνοριακός σταθμός μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας στην περιοχή Θερμών στο Νομό Ξάνθης είναι μία εξέλιξη για την οποία βετεράνος διπλωμάτης διατύπωσε την εκτίμηση πως «Κάποτε θα κλάψουμε πικρά για την απόφαση αυτή».
Μία σχετικά μικρή συνοριακή διάβαση, η οποία κατασκευάστηκε και κατόπιν…τουρκικής απαίτησης! Η Τουρκία ζητούσε ιδιαίτερα πιεστικά (υπάρχει η σχετική αλληλογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών) να ανοίξουν μικρές συνοριακές διαβάσεις, ειδικά στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.
Το απίστευτο είναι ότι ετοιμάζεται μία ακόμα τέτοια διάβαση για την περιοχή Κύμης Οργάνης στο Νομό Ροδόπης, την στιγμή που αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας Κάρτζαλι – Κομοτηνής!
Και όμως: Η Ελλάδα είχε δικαίωμα εντός της Ε.Ε. να αρνηθεί την διάνοιξη αυτών των διαβάσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και σε αντιστάθμισμα να έδινε επιπλέον διαβάσεις στο νομό Έβρου ή στο νομό Δράμας.
Ποιος θα εμποδίσει τα επόμενα, είκοσι ή τριάντα, χρόνια την δημιουργία ενός σκηνικού με εκατομμύρια μουσουλμάνων, ελεγχόμενων από την Τουρκία (και βέβαια, αυτό είναι το πρόβλημα) και μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα περικυκλωμένων από εκατομμύρια ελεγχόμενων από την Άγκυρα, τουρκόφωνων ή μη, μουσουλμάνων (αλλά πάντα ελεγχόμενων από την Άγκυρα) στα δυτικά και βόρεια και την Τουρκία στα ανατολικά;
Το αποτέλεσμα αυτών των συνοριακών διαβάσεων θα είναι να έρθουν σε άμεση επαφή ένας πληθυσμός περί των 800.000 τουρκόφωνων Βούλγαρων μουσουλμάνων (το 10% του πληθυσμού της Βουλγαρίας) με τις 200.000 Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής οι οποίοι Βούλγαροι μουσουλμάνοι όχι απλώς δεν θεωρούνται θρησκευτική μειονότητα όπως ισχύει στην Ελλάδα με βάση τη συνθήκη της Λοζάννης, αλλά είναι χαρακτηρισμένοι ως «τουρκική μειονότητα» και μάλιστα με αυξημένα προνόμια μετά το 1990..
Η τουρκική αυτή μειονότητα στη Βουλγαρία εκπροσωπείται από το πολιτικό κόμμα «Κίνημα για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία» το οποίο στις τοπικές εκλογές του 2007 έλαβε στο γειτονικό νομό Κάρτζαλι συντριπτική πλειοψηφία. Ο δυναμισμός του τουρκικού κόμματος στην Βουλγαρία είναι τέτοιος ώστε το 2005 συμμετείχε στην σύνθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης.
Η κατασκευή αριθμού διασυνοριακών περασμάτων σαν και αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα στην ορεινή Ροδόπη, θα δημιουργήσει μία κατάσταση πολλαπλών περασμάτων με την έγκριση των δύο κυβερνήσεων.
Στο άμεσο μέλλον είναι βέβαιο ότι με την δημιουργία αυτών των συνοριακών διαβάσεων (που τόσα χρόνια επίτηδες έμεναν κλειστά για όλους τους παραπάνω λόγους) θα έχουμε μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων των δύο χωρών να αποκτούν οικογενειακές (οι μικτοί γάμοι έχουν ήδη αρχίσει), φιλικές και εμπορικές σχέσεις και αναμφίβολα λόγω του γεγονότος ότι η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε. δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την μετακίνηση των Βούλγαρων μουσουλμάνων στις ελληνικές περιοχές, όπου και σήμερα υπερτερεί το μουσουλμανικό στοιχείο. Ήδη αρκετές εκατοντάδες Βούλγαροι μουσουλμάνοι έχουν μετεγκατασταθεί στην Θράκη.
Πρακτικά σε τριάντα χρόνια από σήμερα, βάσει του ρυθμού δημογραφικής αύξησης των μουσουλμάνων των δύο χωρών και της αντίστοιχης μείωσης του χριστιανικού πληθυσμού, ένας αριθμός περί των 3.000.000 μουσουλμάνων θα κατοικεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στη Θράκη, αφήνοντας μόνο μία μικρή νησίδα, το νομό Έβρου, όπου όμως και εκεί έχει αυξηθεί η παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Και όλα αυτά με ένα τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή το οποίο εξακολουθεί προκλητικά να προσπαθεί να αλλάξει το χαρακτήρα της μειονότητας στην Ελλάδα από θρησκευτικής σε εθνική και να εκτουρκίσει τους Πομάκους, οι οποίοι και στην βουλγαρική πλευρά των συνόρων διαβιούν σε σημαντικούς αριθμούς.
Δεν θα πρέπει να ξεφύγει της προσοχής μας το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για τις μειονότητες σε Ελλάδα και Βουλγαρία με την επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και το προσωπικό τηλεφώνημα στο Βούλγαρο Πρωθυπουργό για τη διατήρηση των δελτίων ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ίδρυση γραφείου που θα ασχολείται με τις υποθέσεις των τουρκικών μειονοτήτων που ζουν σε γειτονικές χώρες και τέλος η τρομοκρατία που ασκεί η Τουρκία στους Πομακικούς πληθυσμούς στην Ελλάδα.
Όλα αυτά δεν έγιναν ούτε γίνονται τυχαία από την Τουρκία. Στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης στην ελληνική Θράκη. Η διαρκής και εύκολη μετάβαση των πληθυσμών και από τις δύο πλευρές δεν θα αργήσει να φέρει αυτό το αποτέλεσμα που επιθυμεί η Άγκυρα, την πλήρη αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού στην ελληνική Θράκη.
Δεδομένου δε ότι οι Βούλγαροι Μουσουλμάνοι ως Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εγκαθίστανται όπου επιθυμούν εντός των ορίων της ΕΕ, η προώθηση της πολιτικής της διασυνοριακής μετακίνησης θα διευκολύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Και αν έρθουμε και στις εκκολαπτόμενες αλλαγές στο διοικητικό χάρτη της χώρας με την αύξηση των αρμοδιοτήτων των αιρετών τοπικών αρχόντων τότε η κατάσταση γίνεται πιο ανησυχητική.
Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον οι Βούλγαροι αυτοί πολίτες δεν θα ψηφίζουν και για την εκλογή Περιφερειαρχών, γεγονός τεραστίας σημασίας αν αναλογιστεί κανείς την τάση προς ομοσπονδιοποίηση της χώρας που περιέχεται στο πνεύμα του διοικητικού διαχωρισμού της Ελλάδας σε 13 Περιφέρειες με αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες.
Δυστυχώς τα Βαλκάνια δεν είναι ούτε βόρεια Ευρώπη, ούτε κεντρική Ευρώπη. Στα Βαλκάνια υπάρχει η Τουρκία, ένα κράτος που προωθεί τον αναθεωρητισμό, τον ηγεμονισμό και την δορυφοριοποίηση των γειτονικών της κρατών.

elora.gr


Επί τέλους ........

Κύπρος: Εντείνεται το πρόγραμμα εκταφών για αγνοούμενους


Με οκτώ ομάδες εκταφής -έξι στο βόρειο και δύο στο νότιο τμήμα της Κύπρου- η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) θα εντατικοποιήσει το έργο της κατά το 2010 για την ανεύρεση και ταυτοποίηση λειψάνων, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έναρξη του προγράμματος για την εκταφή, ταυτοποίηση και επιστροφή λειψάνων αγνοουμένων στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2006, η ΔΕΑ εντόπισε τμήματα σκελετών, που ανήκουν σε περισσότερα από 600 άτομα και έχει ταυτοποιήσει και επιστρέψει στις οικογένειές τους οστά 196 αγνοουμένων (145 Ελληνοκυπρίων και 51 Τουρκοκυπρίων). Όπως αναφέρεται, «το έργο της εκταφής και ταυτοποίησης της ΔΕΑ διέπεται από σχολαστική επιστημονική διαδικασία και ακριβείς κανόνες και στηρίζεται στα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα και πρακτικές.

Πολύτιμη συμβουλή παρέχεται από τους εμπειρογνώμονες της Ανθρωπολογικής Ομάδας της
Αργεντινής και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού». «Οι έρευνες της ΔΕΑ -συνεχίζει η ανακοίνωση- διεξάγονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των οικογενειών, των οποίων οι αγαπημένοι αγνοούνται (άρθρο V.1 των Κανονισμών των Διαδικασιών της) και των οποίων ο πόνος και η ευαισθησία πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους.
Σημειώνεται ότι η εντολή της ΔΕΑ είναι καθαρά ανθρωπιστική: Να διακριβώσει την τύχη των αγνοουμένων, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η ΔΕΑ δεν αποπειράται να διακριβώσει την αιτία θανάτου, ή να καταλογίσει ευθύνες για το θάνατο αγνοουμένων (άρθρο 11 των Όρων Αναφοράς της).
Για να επιτύχει στην αποστολή της, η ΔΕΑ χρειάζεται τη βοήθεια όλων των ενδιαφερομένων και, ιδιαίτερα, όσων έχουν σχετικές πληροφορίες, ή είναι σε θέση να τις εξασφαλίσουν».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα, οι οικογένειες, πέραν των 1.800 Κυπρίων και από τις δύο κοινότητες, εξακολουθούν να αναμένουν να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.
Η ΔΕΑ ευχαριστεί όλες τις χώρες, που έχουν κάνει εισφορά και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον έτσι ώστε, μαζί με τις εισφορές από την Κύπρο, το έργο της να συνεχιστεί χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις.


Θα το μπορέσουν;;;;;;;

«Βέτο» στο ΝΑΤΟ ετοιμάζει η Ελλάδα!


ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ «ΒΕΤΟ» για το σύνολο της νέας δομής του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να τραβήξει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας αν η Συμμαχία κινηθεί, όπως διαφαίνεται, στον ρυθμό της Άγκυρας και εμμείνει στο σχέδιό της για εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας. Η διαδικασία για την ακύρωση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας που είχε κάνει σε υπηρεσιακό επίπεδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε την εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου πτεράρχου, βρίσκεται σε λεπτή φάση συζητήσεων με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Επί της ουσίας η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξήγησε ότι μια ρύθμιση για την κατανομή διοικητικών θέσεων «που συνιστούν και επίδειξη σημαίας των κρατών-μελών» δεν μπορεί να είναι ετεροβαρής, ούτε να δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αυτή του περασμένου Μαΐου. Αυτό συνέβαινε από το ότι Ελλάδα και Τουρκία θα εναλλάσσονταν στη διοίκηση ενός αεροπορικού κέντρου επί ελληνικού εδάφους (Λάρισα), ενώ στο υπερκείμενο αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης ο διοικητής είναι Αμερικανός και για τη θέση του επιτελάρχη προβλεπόταν εναλλαγή.
Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε πλευρά της Συμμαχίας και στην Ουάσιγκτον ότι η εντύπωση που άφησε να συντηρείται η προηγούμενη κυβέρνηση περί δήθεν ελληνικής συμφωνίας δεν αποτελεί θέση της χώρας, ούτε έχει καταχωριστεί στα πρακτικά αφού έγινε στο πλαίσιο συζήτησης των αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Μήνυμα μέσω Βουλής
Καθώς η Αθήνα βλέπει ότι όχι μόνο η Άγκυρα αλλά και άλλοι σύμμαχοι επιχειρούν να οχυρωθούν πίσω από τη συζήτηση του περασμένου Μαΐου, έσπευσε τις προάλλες να διαμηνύσει- με απάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου, σε γραπτή ερώτηση στη Βουλή- ότι η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει τα θεσμικά της περιθώρια: «Όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ λαμβάνονται με ομοφωνία και υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης (ακόμα και με τη χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας) στην περίπτωση κατά την οποία δεν ικανοποιούνται οι εθνικές θέσεις», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε γραπτή απάντησή του στον κ. Κ. Αϊβαλιώτη που έγινε «φύλλο και φτερό» από τις ξένες παρεμβάσεις στην Αθήνα. Η σαφής προειδοποίηση μέσω της γραπτής απάντησης που έδωσε ο υπουργός ήρθε ως συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων που έχουν κάνει οι κ.κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης σε διάφορα επίπεδα εν όψει της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προωθεί λύση με Έλληνα διοικητή σταθερά στη Λάρισα και στη θέση του Νο2 είτε μονίμως Αμερικανό είτε έναν εναλλασσόμενο Βούλγαρο ή Ρουμάνο. Στο δε Στρατηγείο της Σμύρνης διεκδικεί κάτω από τον υπάρχοντα Αμερικανό διοικητή δύο υψηλές θέσεις, η μία εκ των οποίων είναι του επικεφαλής των επιχειρήσεων.




Οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού !



Ένα τέταρτο έστησε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό ο Έλληνας ομόλογός του και ήταν γρίφος που οφειλόταν η καθυστέρηση, αφού η συνεννόηση των δεκάδων διπλωματικών και άλλων υπαλλήλων των δύο πλευρών ήταν διαρκής.
Τι συνέβη και μέσα στο κρύο ο Μπόικο Μπορίσοφ ντυμένος με το παλτό του τον ανέμενε μπροστά από το σημείο όπου θα έκοβαν την κορδέλα, ενώ η ανησυχία υπήρχε και στους 150 περίπου δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο των εγκαινίων από τις δύο χώρες. Η αμηχανία του ήταν εμφανής. Η εξήγηση δόθηκε με την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού μια και ήθελε να τον συναντήσει αντιπροσωπεία κατοίκων των Θερμών για να του θέσει αιτήματά της.
Πράγματι ανεβαίνοντας αφού έφθασε με στρατιωτικό ελικόπτερο γλυτώνοντας την μισή και πλέον οδική διαδρομή –μαρτύριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφυγε για λίγο από το δρόμο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Θερμών, τους μουσουλμάνους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Τσετίν Μάντατζη αλλά και την νομαρχιακή σύμβουλο Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν αλλά και κατοίκους της περιοχής, ενώ αμέσως μετά συνέχισε για το σημείο όπου είχε οριστεί να γίνει η σχετική τελετή.
Στην ελληνική πλευρά σχεδόν δεν έγινε τίποτα απολύτως, χρησίμευε ο χώρος σαν πάρκινγκ των οχημάτων, λεωφορείων και των ειδικών βαν της ΕΡΤ για την απ’ ευθείας μετάδοση δορυφορικά της όλης τελετής.
Όλα συνέβησαν επί βουλγαρικού εδάφους, όπου υπήρχε σχετική εξέδρα με την μικροφωνική από όπου έγινε ο αγιασμός, οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, για να οδεύσουν όλοι ανεξαιρέτως στο Ζλάτογκρατ την όμορφη συνοριακή παραδοσιακή πόλη. Οι Βούλγαροι παρά την πιο άθλια εικόνα οικονομική και πολιτική κατάφεραν να κερδίσουν κι εδώ τις εντυπώσεις.


Πατρίδα και αριστερά



Patria ο muerte, αυτό ήταν το διεθνιστικό σύνθημα των Κουβανών επαναστατών...

«Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» ονόμαζαν οι Σοβιετικοί τον αντιφασιστικόν αγώνα κατά των Ναζί...

«Η διαμαρτυρία είναι πατριωτισμός» διαδήλωναν οι Αμερικανοί εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ...

..................................................

Τούτων ούτως εχόντων, αναρωτιέμαι τι γύρευε ο Κατσαντώνης (δεδομένου ότι δεν γνώριζε πως είναι Ελληνας) στα Φάρσαλα, αυτός ένας επινοημένος...

Επιτέλους! καλά νέα -μετά από πολύ καιρό- απ' τον ΣΥΡΙΖΑ!

Υστερα από μία περίοδο διχόνοιας και ερίδων που ταλάνισαν έως παράλυσης σχεδόν τις συνιστώσες και τη συνισταμένη, βρέθηκε επιτέλους ο κοινός τόπος, το τίμιο ξύλο, η ιερά σινδόνη που μπόρεσε να τους τυλίξει όλους σε ένα ψήφισμα ενότητας:

υπέρ της κυρίας Δραγώνα! Θαύμα-θαύμα!

Και διαφωνώ απολύτως με το πνεύμα εφημερίδων όπως το «Εθνος», που παίρνει το πράγμα στο ψιλό γράφοντας:

«Αυτό και αν είναι είδηση... Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης ενός... κυβερνητικού στελέχους γιατί, όπως υποστηρίζουν, δέχεται επίθεση από ακροδεξιούς κύκλους».

Δεν ξέρω αν στους «ακροδεξιούς κύκλους» ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα, ή αν όποιος άλλος έχει κάτι να αντιλέξει στα λεγόμενα από την υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Δραγώνα, πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή να κλειστεί σε ψυχιατρείο, αλλά

πρέπει να παραδεχθώ, όσον κι αν μου είναι θλιβερά κωμικό, ότι ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί, διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να 'χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη.

Είναι πλέον θεία μωρία να χαρίζουν κάποιοι αριστεροί την πατρίδα στους ακροδεξιούς εθνικιστές που επανειλημμένως άλλωστε την έχουν προδώσει, και ταυτοχρόνως να συντάσσονται με όλο εκείνο το σύστημα που εξαπολύει την ιδεολογική τρομοκρατία που χρειάζεται η εξουσία για να κυριαρχεί.

Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς, συνδεόταν πάντα με ξένες δυνάμεις.

Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς (που είναι ικανή να συκοφαντήσει για εθνικισμό και τη μάνα της) βρίσκεται στην πλευρά που υπηρετεί υπάλληλος η κυρία Δραγώνα.

Παρατράβηξε το αστείο -ούτε καν ανήθικο κι ηλίθιο δεν είναι...


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More