19.1.10

Δεν καθόσουνα στα αυγά σου βρέ Μπιρμπίλω μου.



ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ........
"Ένα από τα μεγάλα πράγματα θα ήταν να απελευθερώσει κανείς οικοδομικά τετράγωνα από το κέντρο της πόλης και να τα κάνει πράσινο. Νομίζω ότι αυτό είναι που λείπει στην Αθήνα με όλες τις άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Αντί να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο όπως είναι σήμερα, να θεωρείς ένα οικοδομικό τετράγωνο στα τέσσερα με πεζοδρομήσεις, με ενδιάμεσους δρόμους, να δημιουργείς και να αποδίδεις τον δημόσιο χώρο στους πολίτες, στον πεζό και στον ποδηλάτη. Να βομβαρδίσεις την Αθήνα, σαν να μπορείς να της πάρεις τις πολυκατοικίες της και να την αδειάσεις."
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_7364.html
Επι της ουσίας τώρα.Δεν πρόκειται βέβαια να μας γκρεμίσει κανείς το σπίτι.Βρήκαν όμως νεα μηχανή αφαίμαξης της ακίνητης περιουσίας.
Κανείς δεν θα μπορεί να ενοικιάσει η να πουλήσει το σπίτι του αν δεν έχει ''πράσινο'' πιστοποιητικό'' το οποίο θα βγάζουν οι ''ενεργειακοί'' επιθεωρητές με το αζημίωτο βέβαια.

Η ενεργειακή επιθεώρηση ενός σπιτιού που πρόκειται να πουληθεί ή να ενοικιαστεί αναμένεται να
κοστίζει περί το 1 έως 1,5 ευρώ/τ.μ., καθώς το ζήτημα του κόστους έχει τεθεί επίσης προς διαβούλευση.

Και βεβαίως για να μην πάρεις χαμηλό βαθμό πιστοποιητικού θα πρέπει να προχωρήσεις σε ανακατασκευή του σπιτιού δηλ πρόσθετα έξοδα.
Αν κάποιο σπίτι πάρει χαμηλό πιστοποιητικό -οι βαθμίδες είναι Α, Α-, Β-, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η- ουσιαστικά δείχνει προς τον ενοικιαστή ή τον αγοραστή ότι η χρήση του συνεπάγεται μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος και,άρα, ενδεχομένως να τίθεται σε μειονεκτική θέση ο πωλητής ή ο μισθωτής στη διαδικασία μιας διαπραγμάτευσης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More