21.1.12

Να τον χαίρονται οι σοσιαληστές.


Ο κόσμος καίγεται… ο Γιώργος πάει Κόστα Ρίκα
Πάει, λέει, ο Γ. Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα για ... να προεδρεύσει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
Δεν συμφωνούμε με τον αρθρογράφο του newsbomb ότι η παρουσία του είναι απαραίτητη στην Ελλάδα και ότι δεν πρέπει να φύγει τώρα.
Αντιθέτως, ποτέ δεν ήταν πιο περιττή η παρουσία του στην Ελλάδα από ότι τώρα!
Εξ άλλου τι να κάνει πλέον στην Ελλάδα;


Στο ΔΝΤ την έβαλε, με τις αλχημίες και με τα στημένα εικονικά "δημοψηφίσματα" και τις λοιπές δόλιες ή άδολες ενέργειες στον πολιτικό και οικονομικό τομέα οι οποίες οφείλοντο είτε σε ασχετοσύνη, είτε σε εκτέλεση εντολών, είτε σε ευήθεια κατάφερε να καταστρέψει τη χώρα, έτσι ώστε να μην έχει τίποτα άλλο να της κάνει...

Ας πάει να προεδρεύσει ( από τον πρόεδρο κρίνονται και τα λοιπά μέλη.....) στη σοσιαληστρική διεθνή μια και αρέσκεται να ομιλεί για σοσιαλισμό, πράσινη...ανάπτυξη και πράσινα άλογα...
(Ας υπήρχε ανάπτυξη στη χώρα και ας ήταν και...ροζ! Το πράσινο μας ...μάρανε!)


Θα ήταν ευχής έργον- και για τον ίδιο, να ζητούσε- με την ευκαιρία- πολιτικό άσυλο στη Κόστα Ρίκα, ώστε να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες των πράξεών του στην Ελλάδα.
Για την κατάντια της χώρας και τις ευθύνες εκείνων που την κατέστρεψαν, να είναι σίγουροι ΟΛΟΙ οι διατελέσαντες είτε πρωθυπουργοί, είτε υπουργοί είτε Διευθυντές Τραπέζης Ελλάδος, ότι θα λογοδοτήσουν αρμοδίως θα επιμοιρασθούν οι ευθύνες ενός εκάστου και όσοι βρεθούν ένοχοι θα τιμωρηθούν βαρύτατα και με ποινές σκοπιμότητος, ώστε στο μέλλον οι επόμενοι κυβερνήτες αυτής της χώρας να το σκέφτονται καλά πριν αποφασίσουν την διάπραξη παρομοίων πράξεων και παραλείψεων.
Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει και δεν είναι δυνατόν οι καταστροφείς της Χώρας να μείνουν ατιμώρητοι.
EFENPRESS


ΥΓ
Δεν πιστεύουμε να πάει με το Προεδρικό αεροσκάφος....
http://efenpress.blogspot.com


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!

Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!

Η Ελλάδα τούτες τις έσχατες ημέρες της παγκοσμιοποίησης δέχεται τον πιο βρώμικο πόλεμο που έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία της. Έναν ακήρυχτο πόλεμο φθοράς που έχει κυριεύσει την κοινωνία μας με στόχο την εξουδετέρωση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων αμύνης της Πατρίδος μας. Τα πλεονεκτήματα αυτά αντικατοπτρίζονται στις αξίες και τις παραδόσεις της φυλής μας. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η αφοσίωση των Ελλήνων στα εφόδια της ψυχής. Η Πίστη μας που είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά κάνοντας κάστρο άπαρτο την Ελλάδα και βασιλιά μας τον ίδιο τον Θεό.

Πας μη Έλλην Βάρβαρος λέγανε οι πάντοτε πιστοί και ρωμαλέοι προπάτορές μας. Είχαν απόλυτο δίκιο διότι όταν οι πρόγονοι των «μεγάλων» της εποχής μας βαδίζανε στο χτίσιμο και την επέκταση των καταυλισμών που ονόμαζαν τάχα πολιτείες με βάση το ένστικτο και τους σκοπούς άλλων σκοτεινών πάντοτε υπάρξεων, οι δικοί μας χτίζανε τις πολιτείες και τις πλατύνανε με τον πολιτισμό και το ατσάλι μα με το βλέμμα ψηλά και το ανάστημα όρθιο.

Με τον πολιτισμό οι Έλληνες ριζώσανε στις συνειδήσεις των ελεύθερων ανθρώπων και μάθανε στους βάρβαρους τι εστί πολιτεία που ζυμώνει την πέτρα με την εργασία και τη δύναμη του νου αντάμα με τη δύναμη του σώματος, σχηματοποιώντας ιερούς τόπους και προμαχώνες ανυπέρβλητους που τους ορίσαμε στο όνομα του πολιτισμού. Με το ατσάλι ο πολιτισμός έγινε Καστροπολιτεία και η Καστροπολιτεία Αυτοκρατορία και Κοσμοκρατορία με το παράστημα του Όρθιου Έλληνα. Και με το βλέμμα ψηλά ατενίζουμε το Θεό ευχαριστώντας τον που μας έκαμε την ύψιστη Τιμή να είμαστε από ψηλή γενιά και απόστολοι των μεγάλων μηνυμάτων Του. Σωστοί Έλληνες, άξιοι Μαχητές του Φωτός.

Αν θέλουμε να μείνουμε Έθνος Ζωντανό, τότε θα ψάξουμε τη δύναμη του παλέματος και της δημιουργίας πάλι μέσα μας. Γιατί με τον καιρό τον πολύ στην δούλεψη αχρείων τυχοδιωκτών, αφήσαμε την φλόγα του Ελληνισμού ατροφική να τρεμοσβήνει. Περάσανε πολλές και βαριές οι σκιές από κοντά μας, αλλά αδιαφορήσαμε, γιατί δεν είχε ακόμη μπει η αρρώστια του νεοταξισμού επάνω στο δικό μας το κορμί τάχα.

Όμως προηγουμένως η ίδια αυτή αρρώστια είχε ισοπεδώσει τη γειτονιά μας ολόγυρα από τα σύνορά μας. Αλλά εμείς πιστέψαμε πως δεν θα μας επισκεφτεί. Κι ας είχαμε προηγουμένως, όχι πολλά χρόνια πίσω, χάσει μια ολάκερη βυζαντινή αυτοκρατορία εγκαταλείποντας πίσω ελληνικά εδάφη και ελληνικές ψυχές, σκλαβωμένα όλα στα αθύρματα του δυνάστη που τώρα εξαγοράζει την λευτεριά μας. Τα παθήματά μας ήρθαν γιατί μυαλό δεν βάλαμε και διώξαμε την Πίστη την ελληνική που χρόνια μας θρέφει. Η αλαζονεία και η εξαχρείωση μπήκαν από της Κερκόπορτας το μεγάλο κενό διαπερνώντας τα τείχη και δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ.

Όμως για καλή μας τύχη δεν εγκατέλειψαν την Ελληνική Καστροπολιτεία στα δεσμά της και οι Φρουροί της Πίστης που βάσταξαν το Ελληνικό Αίμα καθάριο με την συνείδηση σιμά στον Πατέρα Θεό. Οι Ήρωες της Φυλής που κάνανε τον Ηρωισμό συνώνυμο με τον Ελληνισμό παλέψανε και παλεύουνε ακόμη κι όταν οι αλαζόνες και εξαχρειωμένοι ελληνόφωνοι δικάζανε τον Κολοκοτρώνη παλαιότερα και τους οϋκάδες στις μέρες μας, αφού τρέμουνε και μισούν μαζί την στολή του Έλληνα Στρατιώτη όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γιατί ο Έλληνας Στρατιώτης και ο Εθνικιστής που δεν μαντρώνονται στο Σύστημα έχουν μέσα τους ακατάλυτη Πίστη στα πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής. Με πρώτο πεπρωμένο αυτό του Ηγέτη Ταγού της οικουμένης κι όχι του ουραγού των βαρβάρων.

Τα χρόνια της ψευτοδημοκρατίας των προσκυνημένων, τραχιά και άγονα μαζί, πήραν κάτω από τον νεοταξικό οδοστρωτήρα την ελληνική γλώσσα που την απλοποίησαν και την κάνανε τάχα πιο προσιτή στα παιδιά μας, παστρικιά δυτική κι όχι πλέον δική μας λαλιά. Αλλά πάλι δεν βάλαμε μυαλό γιατί το κακό πριόνιζε την Πίστη μας αλλά δεν είχε ακουμπήσει ακόμη το τραπέζι, τη στέγη και τη γη του δικού μας μικρόκοσμου.

Και στη συνέχεια η γάγγραινα των άπιστων εσωτερικών βαρβάρων και των «περιούσιων» εκφραστών της παγκόσμιας διακυβέρνησης πιάσανε την Θρησκεία. Ζητήσανε να κατεβάσουμε τα σύμβολα της Ορθοδοξίας από τους δημόσιους χώρους, να αποβάλλουμε το Θεό από τα σχολεία μας ακόμη, να αλλάξουμε χαρτιά και διατυπώσεις ελπίζοντας πως θα φτάσουμε να αποδεχτούμε τον δικό τους θεοποιημένο και σάπιο εαυτό. Και μας βρήκανε πάλι μπόσικους. Μας ζητήσανε να δώσουμε μαζί με τα σκλαβωμένα και τα έως τώρα λεύτερα εδάφη σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, νησιά. Και κωλυσιεργήσαμε. Και τώρα θωρώντας μας για άπιστους μας λένε να δώσουμε την Ελλάδα για να ζήσουμε με μια λαιμαριά στο λαιμό.

Αλλά για τον Εθνικοκοινωνισμό μας ο Έλληνας είναι πάντοτε ο Πιστός Στρατιώτης που παίρνει δύναμη από τα νάματα της Φυλής μας, ικανός να σκορπίσει τα σκότη με την ακοίμητη φλόγα της Αιώνιας και Μεγάλης Ελλάδος. Τώρα πλέον περνάμε με επαναστατική ορμή στην Εθνική Αντεπίθεση να καθαρίσουμε τον οίκο μας και να ξαναγίνουμε κυρίαρχοι της Πατρίδος μας. Κυρίαρχοι της δικής μας Μεγάλης Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com


Όλοι δίπλα τους. Να τους συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους εναντίον των πουλημένων πολιτικών!



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗPEPONHS+MOYZAKITHS.JPEG
Αγαπητοί Συνάδελφοι bloggers,Καθημερινά αποδεικνύεται, ότι η δύναμη των blogs, είναι τεράστια.Ας την εκμεταλλευτούμε, κι ας ξεκινήσουμε έναν αγώνα συμπαράστασης στους δυο ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, τον κ. Πεπόνη και τον κ. Μουζακίτη, που ζητούν την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρεόυ και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Πόπη Σουφλή
http://olympia.gr


Δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ....

Το ελλαδικό κράτος δολοφονεί την ελληνική οικογένεια για να τα δίνει σε αλλοδαπές οικογένειες!

Αλβανός: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο... 
Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.
Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίο ήταν καλά πληροφορημένος.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!
Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απένταντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!
Μια άλλη απορία:
Τέτοιου είδους ελληνοποιήσεις θα κάνει η Ελλάδα; Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητος και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους.
Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας.
Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού. 
Σχόλιο: Έπαιρνε η αλλοδαπή το επίδομα γιατι την σπίτωσε το χαιβάνι και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι, είπαν να το δίνουν σε όλους την ώρα που τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες πεινάνε...Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ
Διαβάστε τα σχετικά για το συνήγορο του Πολίτη.
Δείτε σχετικά με το θέμα την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνη.


Πριν από ένα μήνα τον χειροκροτούσε όρθιος από τα έδρανα των υπουργών!

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με νέα ηγεσία»
Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα χωρίς τον Γιώργο»!

Την εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με νέα ηγεσία, εκφράζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πάντως πως αυτό δεν αρκεί για να πάει καλά το κόμμα, το οποίο όπως τονίζει, θα πρέπει να αλλάξει και πολιτική και φυσιογνωμία.
Ο κ. Λοβέρδος, στη συνέντευξή του, τονίζει πως είναι βέβαιος για την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, επισημαίνοντας πως ήδη «είμαστε στην επόμενη μέρα και ο χρόνος τρέχει αντίστροφα». Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν πάει χρονικά πιο πίσω, καθώς, όπως λέει «δεν υπάρχει χρόνος αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες για κομματικές διεργασίες».
Χαρακτηρίζοντας ως «λάθος», το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε επαρκείς αναπτυξιακές πολιτικές, ο κ. Λοβέρδος υπερασπίζεται το έργο του στο υπουργείο Υγείας τονίζοντας πως παρά την κρίση το ΕΣΥ δεν έχασε καμία υποδομή του.
«Η χρήση έκλεισε με εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε και παλαιές οφειλές», δηλώνει ο κ. Λοβέρδος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 1,65 δισ. ευρώ. Μάλιστα αποκαλύπτει πως ήδη εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση πέντε υπουργών για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ 5.500 νέοι γιατροί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Εξαπατημένοι Εκπαιδευτικοί.


Πλήρης απαξίωση του εκπαιδευτικού λειτουργήματος  
στην Ελλάδα του 2012.

Γιατί έτσι το θέλει το Υπουργείο...
Της Αθηνάς Παπαδοπούλου


Όλοι βρίζουν την παιδεία. Ο καθένας για τους λόγους του. Είναι γεγονός, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει τα χάλια του. Και συνεχώς γράφονται διάφορα για το χαμηλό επίπεδο μάθησης στη δημόσια εκπαίδευση, για τις απαράδεκτες πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθειά του να βγάλει τούβλα να σταθούν ως πολίτες μέσα σε μία απαιτητική κοινωνία… Δεν είναι ψέματα όλα αυτά. Δεν τα αμφισβητεί κανείς. Σήμερα όμως θέλω να παρουσιάσω μια άλλη οπτική του θέματος, που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο έχει αποσιωπηθεί και οι περισσότεροι δε γνωρίζουν: την οπτική των εξαπατημένων εκπαιδευτικών.


Σε αρκετούς κλάδους επικρατεί ο θεσμός της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης. Προσλαμβάνονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές, αφού το Υπουργείο δεν ανοίγει οργανικές θέσεις. Κι αυτό είναι μία τεράστια κοροϊδία, ένα ψέμα, μια ΑΠΑΤΗ:

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε ακριβώς πώς έχει το πράγμα:

Υπάρχει ο ωρομίσθιος, ο οποίος έχει μέχρι 4 δουλείας (προσέξτε τον τόνο) την εβδομάδα. Η αμοιβή του είναι ΓΕΛΟΙΑ, δε φτάνει ούτε για να πληρώσει το νοίκι του, το οποίο είναι κάτι απαραίτητο, αν θέλει να μπει σε μια τέτοια θέση. Γιατί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο Σουφλιώτης πρέπει να πάει στη Σάμο, ο Σαμιώτης στα Γιάννενα, ο Γιαννιώτης στην Κρήτη, ο Κρητικός στη Βέροια κ.ο.κ. Γιατί δε μπορεί να προσλαμβάνεται ο καθένας στον τόπο του;;; Αν μαζί με το ενοίκιο υπολογίσει κανείς και ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα και λοιπά πάγια έξοδα, καταλαβαίνει την απάτη της υπόθεσης είτε αυτή λέγεται «ωρομίσθιος» είτε «αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου» (ωρομίσθιος πολυτελείας). Γιατί, απ’ όσο θυμάμαι, η ώρα πληρώνεται (ΑΝ πληρωθεί στην ώρα της κι όχι στο τέλος της χρονιάς – πράγμα απίθανο) γύρω στα… 8 ευρώ! Κάντε το λογαριασμό μόνοι σας!

Μετά τον ωρομίσθιο είναι ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου. Αυτός έχει από 5 έως 15 ώρες. Η ουσιαστική του διαφορά από τον απλό ωρομίσθιο; Έχει τα «δικαιώματα» ωρομισθίου, αλλά… τις υποχρεώσεις αναπληρωτή!!! Και το κερασάκι στην τούρτα: αν κάποιος κληθεί κάπου κι αρνηθεί τη θέση (γιατί ας πούμε είναι στου διαόλου τη μάνα και δεν τον συμφέρει για λίγες ώρες), σβήνεται από τον πίνακα για την τρέχουσα χρονιά! Δηλαδή, όπως και να ‘χει, είσαι υποχρεωμένος να ξενιτευτείς και να πληρώσεις, αντί να σε πληρώσουν! Είμαστε η μόνη χώρα, όπου πληρώνουμε για να εργαστούμε!!!

Τέλος έχουμε τους αναπληρωτές. Αυτοί είναι καλά από οικονομικής άποψης, αλλά έχουν το ίδιο πρόβλημα με τους άλλους, όσον αφορά τη νομαδική ζωή. Πρέπει δηλαδή να γυρίσουν όλη την Ελλάδα για αρκετά χρόνια, ώστε να πάρουν τα απαιτούμενα μόρια για οργανική θέση. Στο μεταξύ δε μπορούν να στεριώσουν κάπου, να ριζώσουν, να κάνουν μια σχέση και να «ανοίξουν σπίτι» ως φυσιολογικοί άνθρωποι. Πρέπει να είναι νομάδες, γιατί έτσι θέλει το Υπουργείο.

Σε πάρα πολλούς κλάδους τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καθώς οι οργανικές θέσεις είναι πραγματικά ελάχιστες επί σκοπού, ακριβώς για να προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι ή ΑΜΩ, λόγω του χαμηλού κόστους τους. Αναπληρωτές δεν προτιμώνται για τον ίδιο λόγο. Γιατί «λεφτά υπάρχουν»…

Αυτό οδηγεί στην άρνηση πολλών εκπαιδευτικών να συμπληρώσουν θέσεις, οι οποίες τελικά μένουν κενές – κυρίως σε χωριά και ακριτικές περιοχές – με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη προσωπικού και τα παιδιά να μη διδάσκονται όσα πρέπει. Εδώ θα αναφέρω ένα δικό μου βίωμα: όταν πρόπερσι κλήθηκα ως ωρομίσθια στη Σάμο, στην υποδοχή μόνο κόκκινα χαλιά δε μου στρώσανε. Η φήμη μου είχε φτάσει πριν από ‘μένα. Σύντομα κατάλαβα το γιατί. Την προηγούμενη χρονιά στο ένα σχολείο, στο οποίο δίδαξα, δεν υπήρχε καθηγήτρια γερμανικών και το θεωρούσαν τρομερό προνόμιο να τους «καταδεχτεί» κάποια για… 300 ευρώ το μήνα…

Έπειτα απ’ όλα αυτά, θα ήθελα να καταδείξω και το έτερον άτοπον, εκείνο της διαδικασίας πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Το θέμα είναι ένα ανέκδοτο! Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος για ποιον λόγο να γίνονται εξετάσεις ξανά και ξανά (το κόστος των οποίων, όπως λένε, είναι υψηλό) και να μην απορροφώνται πρώτα οι ήδη επιτυχόντες, προτού ξαναγίνουν εξετάσεις; Εκείνο το «επιτυχών μη διοριστέος» είναι εξίσου ανόητο και άτοπο με το «η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε».

Είναι ντροπή για μια χώρα του «πολιτισμένου κόσμου», όπως θέλουμε να λεγόμαστε, να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Να μη μπορεί να παρέχει τα βασικά στον μείζονα αυτόν κλάδο της παιδείας! Και είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή το γεγονός, ότι αυτά αποσιωπούνται και παραμένουν άγνωστα για την πλειοψηφία, έτσι ώστε να κατηγορούνται οι εκπαιδευτικοί συνεχώς, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο πόλεμος που δεχόμαστε από το σύστημα και που μας στερεί κάθε ενθουσιασμό για το έργο μας, αφού νιώθουμε ότι μας λοιδωρούν. Καλό είναι να συνειδητοποιήσει ο κόσμος σε τι θέση βρισκόμαστε και να μας βοηθήσουν να επιτελέσουμε το λειτούργημά μας, χωρίς να δεχόμαστε πόλεμο ΚΑΙ από αυτούς.
 http://vergianni.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More