11.5.10

Αμήν και πότε.....


Στο αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...και κατά το τέλος του ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε για τους δολοφονηθέντες της MARFIN σύσσωμος ο κόσμος του ΠΑΟΚ...φώναζε "να καεί να καεί το μπουρ... η βουλή"...φυσικά δεν σχολιάστηκε από κανένα κανάλι...ο φόβος φυλάει τα έρμα...


Δεν γνώριζε τίποτα ......

Αναρμόδιος για το Βατοπέδι δήλωσε ο Ρουσόπουλος


Με τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, αυτή την ώρα, και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά, συνεχίζονται οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι είχε καταθέσει στην προηγούμενη Εξεταστική που ερεύνησε το σκάνδαλο Βατοπεδίου

Είπε ότι δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος με τις ανταλλαγές , οι μοναχοί δεν του ζήτησαν ποτέ τίποτα και ότι στη μία και μοναδική φορά στο γραφείο του, ο ίδιος τους παρέπεμψε στον Ευάγγελο Μπασιάκο.

Δήλωσε επίσης πως είχε πνευματική σχέση με τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο κι ότι συχνά πήγαινε στο Άγιο Όρος για να εξομολογηθεί, ενώ παραδέχεται ότι τον επισκέφτηκαν μία φορά στο σπίτι του, με τη διευκρίνιση ότι αυτό έγινε για κοινωνικούς λόγους…

Έθεσε εξάλλου στην διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής ότι θέτει στη διάθεση τους όλα τα οικονομικά στοιχεία, λογαριασμούς, πόθεν έσχες κλπ τα δικά του και της συζύγου του, Μάρας Ζαχαρέα.
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της Μονής Βατοπεδίου ολοκληρώνει τις εργασίες της εντός της εβδομάδας. Την Πέμπτη οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας θα ενημερώσουν την Εξεταστική αναφορικά με την αποκωδικοποίηση των τραπεζικών λογαριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να κινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.


Φθάνει η ώρα τους.....

 

Εμετικές εμφανίσεις πολιτικών και δημοσιογράφων


Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εχθές, επιβεβαίωσαν δυστυχώς ότι οι πολιτικοί μας έχουν χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα και συνεχίζουν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις ανοησίες τους.

Όσοι άντεξαν από την αηδία να τους παρακολουθήσουν, τόσο αυτούς όσο και τους δημοσιογράφους καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω.

Η μεν Ντόρα Μπακογιάννη...

μεταξύ όλων των άλλων αστείων και γραφικών που είπε, ισχυρίστηκε ότι ως υπουργός εξωτερικών ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ της χώρας και γι΄αυτό δεν έδρασε πιο αποτελεσματικά στην κυβέρνηση Καραμανλή!!!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο βασικό ερώτημα πως θα ζήσει ο συνταξιούχος των 700 ευρώ μετά τις περικοπές που κάνει η κυβέρνηση των αρπακτικών, είπε ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα.

Ο απίστευτος Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλος, με ελαφρό μειδίαμα είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνει κινούνται προς την κατεύθυνση ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Τι να γράψω άλλο ρε παιδιά στο Θεό που πιστεύεται;
Είναι δυνατόν ακόμα και τώρα οι άχρηστοι και κυρίως υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι να ισχυρίζονται τέτοια πράγματα;
Είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βιάζουν παρά φύση τη νοημοσύνη μας;
Είναι δυνατόν να προκαλούν με τον πιο αναίσχυντο τρόπο;

Δυστυχώς είναι δυνατόν.
Απέναντι δε σ΄αυτήν την πρόκληση, είδαμε και ψοφοδεής, χαμερπής, φοβισμένους και έρποντες δημοσιογράφους να κάνουν στην ουσία πλάτες στους πολιτικά τελειωμένους εκπροσώπους των κομμάτων.

Είδα το Χατζηνικολάου και τις άλλες κυριούλες του πάνελ να επαναστατούν όταν η Μπακογιάννη είπε ότι και τα ΜΜΕ έχουν ευθύνη για το σημερινό κατάντημα, ενώ έκαναν τις κότες όταν συζητούσαν για το πόθεν έσχες των πολιτικών, αρνούμενοι να συζητήσουν το πως καταχρεωμένα κανάλια συνεχίζουν να εκπέμπουν, και πως ιδιοκτήτες εφημερίδων με 1000 φύλλα διαθέτουν βίλες και κότερα.

Δεν είδα τον Πρετεντέρη να λέει στον υπουργό ότι εάν δε μπορεί να απαντήσει σ΄αυτό το ερώτημα το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να πάει σπίτι του.

Δεν είδα τους "Φακέλλους" να ρωτάνε τον υπουργό ποιο από τα αισχρά μέτρα που πήρε πλήττει ανάλογα τους έχοντες και κατέχοντες και πως είναι δυνατόν να μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη όταν βουλευτές και υπουργοί ξεβράκωτοι όταν μπήκαν στην πολιτική εμφανίζονται σήμερα με παλάτια και τεράστιες περιουσίες.

Αποτυχημένοι πολιτικοί και τσιράκια δημοσιογράφοι κατέστρεψαν αυτόν τον τόπο και συνεχίζουν να σκυλεύουν τώρα το πτώμα της χαμηλής και μεσαίας τάξης.
Έως ότου τεθούν όλοι αυτοί απέναντι στο λαό αντιμετωπίζοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν θα συνεχίσουμε να αηδιάζουμε από το ελεεινό θέαμα που προσφέρουν.

Θέλω να πιστεύω ότι η ώρα που αποδοθούν οι ευθύνες και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι πλησιάζει. Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι θα πληρώσουν κι αυτοί και μάλιστα σκληρά.
Ο λαός πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το άδικο τίμημα που του χρέωσαν.
Έρχεται και η δικιά τους η ώρα.


Πως ο περιούσιος θα υποδουλώσει την Ευρώπη....

 Τι συζητάνε στην Ζυρίχη το ΔΝΤ και οι Τραπεζίτες με τον Σόρος;
Κεκλεισμένων των θυρών σήμερα διεξάγεται μυστική συνάντηση Ντ. Στρος Καν, Ευρωπαίων και Κινέζων τραπεζιτών και FED με special guest το Τζορτζ Σόρος.
Μία μόλις ημέρα μετά την καθίζηση του ευρωμηχανισμού στήριξης η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας διοργανώνει σήμερα σύσκεψη στρογγυλής τράπεζας με ειδικό προσκεκλημένο τον Τζωρτζ Σόρος.
Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος ο Ντομινίκ Στρος Καν, πρόεδρος του ΔΝΤ, ο Ζαν Κλωντ Τρισέ της ΕΚΤ, ο Αξελ Βέμπερ της Γερμανικής Bundesbank, ο κυβερνήτης της κινεζικής κεντρικής τράπεζας Ζου Ξιαο Γουάν και ο αντιπρόεδρος της FED, Ντόναλντ Κον.
Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των  θυρών σε πολυτελές θέρετρο της Ζυρίχης.
Τι μπορεί να θέλουν να (συν)ζητήσουν οι ανωτέρω από τη γηραιά αλεπού της κερδοσκοπίας, μία μόλις ημέρα μετά από την ψυχρολουσία στην οποία υπέβαλλαν οι αγορές το φιλόδοξο πλήν προβληματικό πακέτο των 700 δις ευρώ;
DK


Αφού το επιτρέπουμε....

Μια χώρα-κουνούπι, με πολλά κιλά θράσος


MILOSOSKIΕίναι προκλητικοί και αμετανόητοι οι γείτονές μας στα Σκόπια. Μια χώρα μικρή, με πρωτόγονες υποδομές, εν πολλοίς εξαρτώμενη οικονομικά, πολιτικά και ενεργειακά, από την Ελλάδα. Σε μια κακόφημη γειτονιά, στα Δυτικά Βαλκάνια, εθνολογικά ανομοιογενής, με τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα, με χαμηλό επίπεδο ζωής. Κι όμως, η ΠΓΔΜ θεωρεί πως έχει την πολυτέλεια να προκαλεί τους πάντες: την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Το μεγάλο πρόβλημα στα Σκόπια, είναι η απίστευτη αμετροέπεια των πολιτικών τους, που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι (και λόγω της γεωπολιτικής τους περιοχής), βρίσκονται στη μέγγενη. Καυγάδες με τη Βουλγαρία, καυγάδες με την Ελλάδα, καυγάδες με τα Τίρανα και το διεθνές προτεκτοράτο, το Κοσσυφοπέδιο, καυγάδες (και δη ένοπλοι) με την οικεία αλβανική μειονότητα. Επίδειξη αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδας, με προκλητική οικειοποίηση ιστορίας και συμβόλων, καταπίεση της ελληνικής μειονότητας και τώρα νέα πρόκληση και δη στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δομών.
Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός νέος πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο «πολύς» Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο άνθρωπος που σπούδασε με ελληνικά χρήματα στις ΗΠΑ και την έκανε «γυριστή», χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονική Προεδρία», προκαλώντας όλους τους Έλληνες. Και πώς να μην αποθρασυνθούν οι εκπρόσωποι της γειτονικής μας χώρας, όταν η Αθήνα προτίθεται να μοιράσει ελληνικές υπηκοότητες αφειδώς σε σλαβόφωνους εγκληματίες πολέμου, αφήνει τα αεροπλάνα με τα προκλητικά εθνικά λογότυπα να προσγειώνονται στην Κέρκυρα (έτσι δεν είναι κυρία μου;) και βάζει πλάτη σε πολλά «αιτήματα» των Σκοπιανών;
Η δε αντίδραση της Αθήνας, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ήταν μάλλον νερόβραστη: «Λυπούμαστε που οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να χρησιμοποιούν επισήμως τον όρο “μακεδονικός”, για να προσδιορίσουν την προεδρία που αναλαμβάνει η χώρα τους εκ περιτροπής», είπε μεταξύ άλλων. «Λυπούμαστε»! Οι τζαμαρίες στα Σκόπια έτριξαν, οι δε σοβινιστές πολιτικοί τους χαμογέλασαν...
Είναι καιρός η Ελλάδα να αναπροσαρμόσει την πολιτική της. Να μιλήσει με τους Αλβανούς των Σκοπίων, να ζητήσει αυτά που εγγυώνται οι διεθνείς συμβάσεις για την ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ (δεν έχουν μάλλον «ακούσει» κάτι για τους εκεί ομοεθνείς μας στο ελληνικό ΥΠΕΞ;) και να πιέσει τη σλαβική ηγεσία να αφήσει κατά μέρος τους αλυτρωτισμούς και να συζητήσει σοβαρά με την Ελλάδα για τη λύση του ζητήματος του ονόματος.
 Νίκος Χιδίρογλου
Ελεύθερη Ώρα


Τι να μας πει ο χοντρομ......

Ετοιμάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής...

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ετοιμάζεται να σπάσει την σιωπή του. Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Ευάγγελο Αντώναρο να ετοιμάσουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα στα οποία επικρίνεται η κυβέρνησή του.

Τα τρία λαμόγια του τι να μας πουν. Αντί να παραιτηθούν και να φύγουν από την Ελλάδα περιμένουμε να δούμε τι θα πουν στον Καραμανλή  για να μας και αυτός.
Ούστ καραγκιόζηδες. 
Νίκος Αγαπηνός.


Συγχαρητήρια κ. Ραγκούση, ο λαός δεν θα σας ξεχάσει όταν θα έλθει η ώρα του!

 
 
Ως καταστροφή του ιστορικού ιστού των τελευταίων 3.000 χρόνων της ιστορίας της Ελληνικής κοινωνίας, χαρακτηρίζει τον «Καλλικράτη» το Πατριωτικό Μέτωπο, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η διαδικασία αλλαγής του χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιχειρεί η κυβέρνηση, με την σιωπηρή μάλιστα ανοχή όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Στην τρισχιλιόχρονη ιστορία αυτού του τόπου, η τοπική κοινωνία ήταν πάντα αυτή που έλεγχε τον τοπικό άρχοντα και ο τοπικός άρχοντας αναδεικνύονταν από την άμεση επαφή του με τα μέλη της κοινότητας.
Το σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνεχίζει την ολιγαρχική δομή του πολιτεύματος, προάγοντας συνεχώς και κυνικά τον συγκεντρωτισμό. Απομακρύνει τον πολίτη από την τοπική διαχείριση της εξουσίας και τους δημοτικούς άρχοντες από τον έλεγχο της κοινωνίας.
Τοπικότητα με απόσταση 80 χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου, δεν νοείται. Και όλα τα περί του ευρωπαϊκού μοντέλου φληναφήματα είναι απλά επικοινωνιακά παιχνίδια, δεδομένου ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει τέτοιου τύπου υδροκέφαλους Δήμους.
Η Γαλλία για παράδειγμα, έχει κοινότητες των 70 ατόμων, και κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε να τις εντάξει σε Δήμους, με την έδρα τους δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Το σημερινό έστω σαθρό καθεστώς της Τ.Α. πρέπει να διατηρηθεί και να βελτιωθεί προς όφελος της μικρότερης κοινότητας και ακόμη περισσότερο, να καταργηθούν οι προληπτικοί έλεγχοι της διοίκησης, οι οποίοι παράγουν διαφθορά, κατασπατάληση πόρων και καθυστέρηση στην εκτέλεση έργων.
Τέλος, αφού η κυβέρνηση δηλώνει ότι επιθυμεί να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο, ας επιλέξει το θετικότερο στοιχείο από αυτό, που βεβαίως έχει να κάνει με την απόδοση των τοπικών πόρων στην τοπική κοινωνία. Και ας ξεκινήσει επιστρέφοντας το ένα τρίτο από την έμμεση και άμεση φορολογία που παράγεται από την τοπική κοινωνία, σε αυτήν, όπως πχ γίνεται στη Δανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μια που όλα όσα ακούγονται ως επιχειρήματα, στην ουσία επιχειρούν να κρύψουν τους ανομολόγητους πόθους των σοσιαλφιλελεύθερων διαχειριστών της εξουσίας, να στήσουν ένα ακόμη πυλώνα απρόσωπης και ανεξέλεγκτης κεντρικής εξουσίας μακριά από τον φυσικό του ελεγκτή, πού είναι ο Ελληνικός Λαός.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More