11.4.10

Να μας πουν είναι Αριστεροί ή Ακροδεξιοί οι τρομοκράτες που συνέλαβαν;



Είναι οι τρομοκράτες που κτύπησαν με RPG-7 την πρεσβεία των ΗΠΑ; Τα ονόματά τους (ανανέωση)

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι έξι  συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, της ΣΕΧΤΑ, την ΟΠΛΑ κλπ (κατά τα φαινόμενα όλες αυτές οι οργανώσεις ήταν απλά διαφορετικά ονόματα της ίδια ομάδας) είναι οι: Μαζιώτης Νίκος του Αγαμέμωναν ετών 39, Παναγιώτα Ρούπα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόπουλος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32, Βουρνάς Κώστας του Δημητρίου ετών 30.

Στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα στα Καλύβια κατασχέθηκε σκληρός δίσκος με προκηρύξεις του "Επαναστατικού αγώνα" και προσχέδιο για επόμενη επίθεση. Χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες ενέργειες.
 η Π.Ρούπα είναι έγκυος και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο ένας από τους παραπάνω συλληφθέντες είναι ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον Λάμπρο Φούντα στην Δάφνη και πρόλαβε να διαφύγει! Το κινητό του Φούντα οδήγησε στις παραπάνω συλλήψεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πληροφορίες από κύκλους της Αστυνομίας αναφέρουν πιθανές συλλήψεις ατόμων που ενέχονται στο κτύπημα κατά τις αμερικανικής πρεσβείας πριν από τρία χρόνια με το RPG-7. Πριν λίγες ώρες η Ελληνική Αστυνομία, όπως έχει γράψει ήδη του defencenet.gr, γνωστοποίησε την σύλληψη έξι ατόμων μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα για δραστηριότητες στον πυρήνα της Ένοπλης Βίας στην Ελλάδα.
Η επιχείρηση εντοπισμού τους εξελίσσεται από την ημέρα του ενόπλου επεισοδίου στη Δάφνη, τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου, όπου μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας . Στη συνέχεια και μετά από έρευνες ανακοινώθηκε πώς ο Φούντας ήταν ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Κατά τις αρχές, οι τέσσερις συλληφθέντες, με καταγωγή από το Βόλο και τη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε σπίτια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Νέα Ιωνία.

Πάντα κατά την Αντιτρομοκρατική σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν κείμενα που μοιάζουν με προκηρύξεις του "Επαναστατικού Αγώνα και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στις προσαγωγές υπόπτων. Μια άλλη γιάφκα  εντοπίστηκε στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, όπου, επίσης, διεξήχθη έρευνα με την παρουσία της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώ με τη συνολική έρευνα ασχολούνται 10 εισαγγελείς.
Από κύκλους της Αντιτρομοκρατικής διοχετεύεται ότι στα σπίτια που ερευνήθηκαν βρέθηκαν εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανιχνεύτηκαν ίχνη πυρίτιδας.
Δύο από τα άτομα είναι γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ η γυναίκα είναι η φίλη ενός εξ αυτών.
Ένας εκ των δύο, είχε συλληφθεί το 1998 όταν σε βόμβα που δεν εξεράγη βρέθηκε αποτύπωμά του. Στην κατοχή του  βρέθηκε τότε ποσότητα εκρηκτικών καθώς και αριθμός όπλων. Είχε καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση 15 ετών, στο Eφετείο όμως, η ποινή μειώθηκε κατά πολύ, αφού ο εισαγγελέας είχε αποδεχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει βόμβα η οποία από κατασκευαστικό λάθος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει, αλλά και ότι ο κατηγορούμενος δεν έπραξε από δόλο.
Εντύπωση είχε προκαλέσει η άκαμπτη στάση του στο δικαστήριο, που του προσέδωσε τον χαρακτηρισμό του «σκληρού», γενικά όμως θεωρείται άτομο μειωμένης αντίληψης. Αποφυλακίστηκε τότε αμέσως μετά το εφετείο, αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του. Ο δεύτερος συλληφθείς, είναι η φίλη του.
Ο αντιεξουσιαστής είχε παλαιότερα συλληφθεί για ανυποταξία, αφού ήταν γνωστός αντιρρησίας συνείδησης, προφυλακίστηκε και μετά από απεργία πείνας αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί στόχο για τις αρχές ασφαλείας που τον παρακολουθούσαν συστηματικά και μάλιστα τον είχαν αναζητήσει δύο φορές στα Κύθηρα, όπου τον φιλοξενούσε φίλος του, όταν από λατομείο του νησιού εκλάπη ποσότητα εκρηκτικών.
Ανακρίνεται και η φίλη του, η οποία πρόσκειται επίσης στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι, τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους.
Ο τέταρτος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Λυκούργου 2. Η Αστυνομία ερεύνησε και ένα άλλο σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, επί της οδού Κύπρου και Ανθέων. To σπίτι επισκέπτονταν 3 άνδρες που δεν είχαν επαφή με τους γείτονες.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής άρχισε πριν από τρείς ημέρες μετά από πληροφορία για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα. Η Αντιτρομοκρατική αναζητούσε δύο αυτοκίνητα (το ένα με κλεμμένες πινακίδες) και το δεύτερο χρώματος λευκού. Επίσης η Αστυνομία αναζητούσε δύο μοτοσυκλέτες. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν έχουν το Θεό τους !!!!!

Που μπορούν να φθάσουν οι άνθρωποι...

...αντιτρομοκρατικό επικοινωνιακό σόου για να ξεχαστεί το… Δ.Ν.Τ. !


Το επικοινωνιακό σόου στην υπηρεσία της κυβέρνησης για να ξεχαστεί το… ΔΝΤ. 
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη πριν από λίγο όταν η Ελληνική Αστυνομία, προφανώς κατόπιν διαταγών του Μ. Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησης, κάλεσε με sms τους διαπιστευμένους συντάκτες να μεταβούν στη ΓΑΔΑ για να τους κάνει ανακοινώσεις για την τρομοκρατία.
Τυχαίο ότι στήθηκαν οι κάμερες μόλις ξεκίνησαν τα δελτία των 8; 
Τυχαίο ότι τα συγκεκριμένα δελτία θα ξεκινούσαν σήμερα με τα καταστροφολογικά σενάρια για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του ΔΝΤ;
Άλλο να ακούς ότι θα σου κόψουν το μισθό κι άλλο ότι συνέλαβαν τρομοκράτες, θέμα αρκετά δημοφιλές και πολύ καλό φάρμακο για να σου προκαλέσει… αμνησία.
Αναμφισβήτητη η επιτυχία, εφόσον πράγματι μιλάμε για εξάρθρωση πιθανότατα του Επαναστατικού Αγώνα. 
Μπράβο σε όσους συνέβαλαν στην υπόθεση, αν και η τυχαία συνάντηση στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας, ήταν...
...το κλειδί για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.
Αλλά να στήνουν επικοινωνιακά σόου αντίστοιχα της… Ρούλας Κορομηλά έτσι για να ξεχάσουμε σε τι κατάσταση μπαίνουμε τους επόμενους μήνες, αυτό ούτε η Χούντα με το ποδόσφαιρο δεν τα έκανε.
Δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλη ώρα;
Μα φυσικά, αλλά η τηλεόραση γιατρεύει τις πληγές των απανταχού αναξιοπαθούντων.
Γιατί όχι και των… ΔΝΤόπληκτων;
Επί της ουσίας
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ αυτών και μιας γυναίκας έχει προχωρήσει η Αστυνομία μετά από εφόδους σε σπίτια όλο το προηγούμενο βράδυ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία όπως προκηρύξεις, αποτυπώματα ίσως και DNA Που συνδέουν τα άτομα αυτά με τον Επαναστατικό Αγώνα.
Αν και η Αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, κρίνει ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Πιθανότατα ρόλο έπαιξε η συμπλοκή στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας και διέφυγε ένας ακόμη.
Η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει και σε άλλες προσαγωγές και πιθανότατα να ανακοινώσει νέες συλλήψεις ενώ κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για χτύπημα που ετοίμαζε αυτές τις ημέρες κάποια τρομοκρατική οργάνωση, μετά και τις εξελίξεις στην οικονομία.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι από τον Επαναστατικό Αγώνα φέρεται να έχουν «αποσχισθεί» και αυτονομηθεί άλλες οργανώσεις όπως η Σέχτα Επαναστατών, μια πιο σκληρή ομάδα καθώς και οι Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που φέρεται να δημιουργήθηκαν μετά τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2009.


Δ.Ν.Τ. !!!!

Πως σχεδιάσθηκε η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.!



Τά γεωστρατηγικά παίγνια, τα αυτογκόλ με τα spreads, τό ρεβεγιόν τού Μεγάλου Στοχαστή με τον κ. Ζαββό και τα δείπνα με τούς Σόρος και Πόλσον...


* Ο προφήτης κ. Σημίτης

...Οπως για παράδειγμα ο Στ. Ζαββός, στο σπίτι του οποίου (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Παρασκευής +13» την 1η Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός έκανε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων.  
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street» της 27ης Φεβρουαρίου 2010, να διοργανώνει δείπνο κερδοσκόπων στην «καρδιά» του Μανχάταν.
Σε αυτό μετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζ. Σόρος (ο οποίος είναι και κουμπάρος του) αλλά και ο περίφημος διαχειριστής επενδύσεων Τζ. Πόλσον, ο οποίος έχει ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας....

Ολο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται, και θα συνεχίσουν να έρχονται στό φώς γύρω απο τό Αμερικανικό big game καθώς και την ελληνική συμμετοχή σε αυτό...
Διαβάστε στήν...
σημερινή Ελευθεροτυπία (ευχαριστούμε τον φίλο γιά την υπόδειξη) λεπτομέρειες γιά πρόσωπα και συναντήσεις και δείτε πώς δένουν τα κομμάτια τού πάζλ...




Πώς μπαίνουν τα αυτογκόλ για τα σπρεντ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
Πιο κοντά στον μηχανισμό βοήθειας Ε.Ε. - ΔΝΤ ήρθε η Ελλάδα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, ανοίγοντας έτσι την «κερκόπορτα» για την είσοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η κυβέρνηση με τις διαρροές για την αμφισβήτηση του μηχανισμού το μόνο που κατάφερε στην ουσία ήταν το αναμενόμενο. Δηλαδή να δημιουργηθεί μια χιονοστιβάδα γεγονότων που καθιστούν σχεδόν αναπόφευκτη τη χρήση του. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου το κόστος δανεισμού για το Δημόσιο είχε υποχωρήσει στο 6,2%, ενώ το «ξόρκι» του μηχανισμού από την κυβέρνηση το εκτόξευσε στο 7,5%.

Το τέλος της διαδρομής, που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου, πιθανότατα καταλήγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μια που αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει στη διαδρομή αυτή, για όσους την έχουν παρακολουθήσει στενά, είναι πολυδιάστατα. Και τούτο γιατί από την έκβαση που θα έχει η «ελληνική τραγωδία», όπως την αποκαλούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, θα κριθεί εν πολλοίς η συνοχή της ευρωζώνης.

Τα γεωστρατηγικά υπέρτερα των κερδών

Κατά συνέπεια, τα «στοιχήματα» που παίζονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεν συνδέονται απλώς με οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν όλο αυτό το διάστημα κάποια τεράστια επενδυτικά κεφάλαια που ποντάρουν στην πτώση του ευρώ και την άνοδο του δολαρίου ή στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τα συμφέροντα είναι πρωτίστως «γεωστρατηγικά» και απορρέουν από την ενεργό συμμετοχή που θα αποκτήσουν οι ΗΠΑ μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην «καρδιά» της Ευρώπης, την ευρωζώνη. Η σθεναρή «αντίσταση», την οποία κρατάει προς το παρόν μόνος ο πρόεδρος του ΕΚΤ Ζ. Κλ. Τρισέ, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού, άρα στην ενεργό εμπλοκή του ΔΝΤ στην ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε λόγους γοήτρου.

* Η επίκληση ενός νέου μηχανισμού στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ από κυβερνητικούς κύκλους («Ε», 2/4) αποτελεί τελικά ένα «επικοινωνιακό σφάλμα», το οποίο κλιμακώθηκε με τα γνωστά αποτελέσματα ή αντανακλά πραγματικά τη βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό. Η στάση της, όπως γίνεται πλέον αντιληπτό από τις δηλώσεις Πεταλωτή και Παπακωνσταντίνου, έχει μεταστραφεί απ' αυτή που είχε διατυπωθεί μετά την επίτευξη της συμφωνίας. Ετσι, από το ότι «Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού» αφού απλώς επεδίωκε να «υπάρχει ένα όπλο επάνω στο τραπέζι», διολισθήσαμε υπό την πίεση της προηγούμενης εβδομάδας στο «προς το παρόν».

* Ερωτήματα προκαλεί επίσης και η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επίσημη διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος του «Market News». Την περασμένη Τρίτη, παρ' όλο που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε γίνει δέκτης αλλεπάλληλων αιτημάτων να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, το έπραξε το απόγευμα, μολονότι που η αγορά βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης υπό το κράτος πανικού.

* Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν σε λανθασμένους χειρισμούς (όπως για παράδειγμα ήταν και ο ατυχής χαρακτηρισμός περί «Τιτανικού»), ερωτήματα εγείρονται για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φροντίζοντας ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσει τη συμμετοχή του σε τεχνικά θέματα. Επίσης, ερωτήματα προκαλούν και οι εκλεκτικές συγγένειες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τον αμερικανικό παράγοντα.
Κυρίως δε όταν πρόκειται για άτομα που φαίρονται να διοργανώνουν δείπνα κερδοσκόπων. Οπως για παράδειγμα ο Στ. Ζαββός, στο σπίτι του οποίου (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Παρασκευής +13» την 1η Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός έκανε ρεβεγιόν το βράδυ των Χριστουγέννων. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zeus Capital που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και πρόεδρος του Harvard Business School Club στην Ελλάδα, εμφανίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street» της 27ης Φεβρουαρίου 2010, να διοργανώνει δείπνο κερδοσκόπων στην «καρδιά» του Μανχάταν.

Σε αυτό μετείχαν μεταξύ άλλων ο Τζ. Σόρος (ο οποίος είναι και κουμπάρος του) αλλά και ο περίφημος διαχειριστής επενδύσεων Τζ. Πόλσον, ο οποίος έχει ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/04/2010&id=149949

Wolf



Βιβλιοπαρουσίαση !!!!

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Συγγραφεύς: Κωνσταντίνος Ἰ. Χολέβας

Από τίς εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ κυκλοφόρησε προσφάτως τό νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χολέβα μέ τίτλο: «Στήν Ευρώπη ως Έλληνες». Ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας εἶίαι Πολιτικός Ἐπιστήμων, συγγραφεύς πολλῶν βιβλίων καί ἄρθρων μέ έμφαση στά ἐθνικά καί ἱστορικά θέματα καί ἀπό τό 1989 συνεργάζεται μέ τούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Πειραϊκῆς Ἐκκλησίας.
Στίς 210 σελίδες του νέου βιβλίου του ο συγγραφεύς αναλύει γεγονότα, παρουσιάζει σκέψεις καί προτάσεις καί προσπαθεί νά ἀπαντήσει στά ἀκόλουθα ερωτήματα: Πῶς μπορεῖ νά ἐπιβιώσει ἡ Ἑλληνορθόδοξη ταυτότητά μας μέσα στήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση; Ποιό εἶναι τό μέλλον τῶν ἐθνῶν καί τῶν ἐθνικῶν κρατῶν στήν ἐποχή μιᾶς προβληματικῆς πολυπολιτισμικότητας; Μήπως κάποιοι Ἕλληνες χρησιμοποιοῦν τήν Εὐρώπη ὡς πρόσχημα γιά νά προωθήσουν νομοθεσίες ἀντίθετες πρός τήν Ὀρθόδοξη Πίστη μας καί πρός τήν ἱστορική συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ; Ἐξ ἄλλου τό βιβλίο καταδεικνύει ὅτι ὅλοι οἱ λαοί τῆς Εὐρώπης προσπαθοῦν νά προωθήσουν τά ἐθνικά τους συμφέροντα καί νά προστατεύσουν τήν ἐθνική τους ἰδιοπροσωπία, ἐνῶ στήν Ἑλλάδα μία θορυβώδης μειοψηφία μᾶς καλεῖ νά κάνουμε τό ἀντίθετο!
Γράφει στόν Πρόλογό του ο Κων. Χολέβας τά εξής χαρακτηριστικά:
«....Αξίζει όλοι μας νά ἐργασθοῦμε συνειδητά μέ ἐπίγνωση ἑλληνικότητος καί μακρυά ἀπό συμπλέγματα μειονεξίας ὥστε ἡ Ἑλλάδα, ἡ Κύπρος και ὁ Οἰκουμενικός Ἑλληνισμός νά συνεχίσουν νά συνεισφέρουν δημιουργικά στήν οἰκοδόμηση τοῦ εὐρωπαϊκοῦ πολιτισμοῦ. Νά ἐργασθοῦμε γιά νά νά μεταλαμπαδεύσουμε τίς ἀξίες τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδος, τῆς Ὀρθοδοξίας, τῆς πονεμένης Ρωμηοσύνης καί τῆς ἑλληνικῆς λεβεντιᾶς στήν Εὐρώπη, Ἀνατολική καί Δυτική. Οἱ πρόγονοί μας κατόρθωσαν κάτω ἀπό πολύ δυσκολότερες συνθῆκες νά μήν τουρκέψουν. Ἐμεῖς καλούμαστε νά φερθοῦμε ὡς συνεπεῖς Ἕλληνες καί ὡς ἰσότιμοι Εὐρωπαῖοι. Οὔτε νά κλειστοῦμε στό καβοῦκι μας οὔτε νά φραγκέψουμε! Μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ καί μέ ἑλληνορθόδοξη αὐτοσυνειδησία θά τό ἐπιτύχουμε!».
Η Κεντρική Διάθεση του βιβλίου γίνεται από τό βιβλιοπωλείο Ἀθ. Σταμούλη, Αβέρωφ 2, Ἀθήνα, τηλ 210—5238305.


Βιβλιοπαρουσίαση !!!!

Θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας!


kaloudi ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ-ΚΑΛΟΥΔΗ
Έχει εκδόσει έως τώρα τέσσερα βιβλία: το πρώτο της μυθιστόρημα με τον ιταλικό τίτλο «IL PUSSA VIA DI QUA», των εκδόσεων «Il Grappolo», είναι μετάφραση από τα ελληνικά.
Το δεύτερο, «Η Πρέσβειρα των Χελιδονιών» από τις εκδόσεις Λιβάνη, βραβεύτηκε το 2003 στην εκπομπή «Να η ευκαιρία» του  Mega Channel.  «Ο Νούμερο 28», από τις εκδόσεις Ερωδιός, είναι το τρίτο της μυθιστόρημα και είναι η ιστορία ενός ταχυδρομικού περιστεριού και της παρέας του: φτερωτοί, δίποδα και τετράποδα θηλαστικά, στέλνουν το μήνυμα για την σωτηρία του πλανήτη μας.
kaloudi_vivlio Το βιβλίο της «Στα Χνάρια των Κομνηνών» των εκδόσεων Ερωδιός, είναι το τέταρτο κατά σειρά και είναι μία αληθινή ιστορία, διανθισμένη με ποντιακούς διαλόγους που ταξιδεύει τον αναγνώστη στις χαμένες πατρίδες. Επίσης, η συγγραφέας συμμετείχε σε δύο ποιητικές συλλογές: στην «Οδό ποιητών» και στους «Δεσμούς λόγου και υπόσχεσης», από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία. Και έπονται και άλλα! Επίσης, έχει διακριθεί για τη φιλοζωϊκή της δράση. Κυρίες και κύριοι, η Μαρία Μαυρίδου-Καλούδη.
Αλήθεια, μια αναφορά έστω και μυθιστορηματική στις «χαμένες πατρίδες», έχει νόημα, την εποχή μάλιστα που ο εθνομηδενισμός αποτελεί τη συνειδητή επιλογή μεγάλου τμήματος της πολιτικής & επιχειρηματικής «ελίτ»;
Ειδικά τώρα, όχι απλά έχει νόημα αλλά και επιβάλλεται. Η προσπάθεια εκμηδένισης της εθνικής μας συνείδησης δεν πρέπει να επιτραπεί να βρει προσοδοφόρο έδαφος. Θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας που στο άκουσμα και μόνο της λέξης «έθνος», έχυσαν τόνους τα δάκρυα και πότισαν με το αίμα τους κάθε γωνιά της «χαμένης» και υπάρχουσας πατρίδας μας. Το Έθνος είμαστε εμείς, ο λαός, η οικογένειά μας, με την ευρύτερή της έννοια.
Πώς μπορούμε να αποτινάξουμε από επάνω μας αυτό που αγαπάμε; Εθνικιστής δεν σημαίνει απαραίτητα μισώ τα άλλα έθνη, ή τα άλλα «πολιτικά χρώματα».
Ότι υποδαυλίζω τις προσπάθειες για καλές σχέσεις με τους γείτονές μου και αυτό το υποστηρίζω εγώ, που στην οικογένειά μου έχουμε ουκ ολίγα μέλη αλλοεθνή και πολιτικά ανήκουμε σε διάφορα κόμματα. Που η καλύτερή μου φίλη είναι η Τουρκάλα τραγουδίστρια Ντιλέκ Κότς. Και επιπλέον, όποιος αγαπάει το έθνος του, μπορεί να εκτιμήσει και να σεβαστεί παρόμοια συναισθήματα άλλων.
Προσφυγιά… Η λέξη είναι γεμάτη αρνητική φόρτιση. Όμως, για πολλούς Έλληνες, αποτέλεσε την πραγματικότητά τους. Πόσο στοιχίζει σε έναν άνθρωπο ο ξεριζωμός του από τις πατρογονικές εστίες; Και αν ισχύει το «όπου γης, πατρίς», γιατί πονά ο άνθρωπος όταν εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του;
Ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες είναι αβάσταχτα βαρύς. Είναι σαν να σε ξεριζώνουν από τον ομφάλιο λώρο σου με μανία.  Όσο ζούσαν οι παππούδες μου, το θέμα αυτό υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της οικογένειας. Είναι επόμενο το συναίσθημα αυτό να κυριαρχεί μέσα μου. Όσο για το «όπου γης πατρίς», δεν συμφωνώ.
Έζησα στην Γερμανία, διδάχτηκα στα σχολεία τους και όμως στιγμή δεν ένιωσα τον τόπο εκείνο δικό μου. Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και «όπου γης, φιλοξενούμενος».
«Με μαγιά το χώμα της πατρίδας μου». Αντέγραψα ένα στίχο από ποίημά σας, που περιλαμβάνεται στο μυθιστόρημά σας με τίτλο «Στα χνάρια των Κομνηνών». Επτά λέξεις, πολύς ανορθολογισμός. Έχει νόημα η ζωή χωρίς αυτόν, χωρίς μύθο, χωρίς μαγεία και χωρίς πνεύμα;
Το καλό με τα ποιήματα, για αυτό και καταφεύγουμε σ’ αυτά, είναι ότι μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας όπως τα νιώθουμε, χωρίς να νοιαζόμαστε για ορθολογισμούς. Όχι, η ζωή δεν θα είχε νόημα χωρίς τη μαγεία της ποίησης. Όμως σας πληροφορώ πως το χώμα, η χούφτα τα φουντούκια και το φύτεμά τους στα καινούργια χώματα, δεν είναι μία τυχαία έμπνευση. Είναι η περιγραφή μίας πραγματικότητας.
Η γενοκτονία των Ποντίων, απουσιάζει από τα σχολικά εγχειρίδια. Τι θα θέλατε εσείς να διδαχθούν τα παιδιά σας, όσον αφορά στην ιστορία;
Την αλήθεια. Δυστυχώς, η Ελλάδα διδάσκει την ιστορία της Ελλάδας και όχι του Ελληνισμού. Ο εκτός των συνόρων ελληνικός πολιτισμός, έχει πολλά να διδάξει στους νέους μας. Η απουσία της ιστορίας του και της γενοκτονίας, είναι αν μη τι άλλο, ασέβεια προς τη μνήμη των προγόνων  μας.
Νίκος Χιδίρογλου
Ελεύθερη Ώρα


Άρθρα πίσω από τα κάγκελα της Δημοκρατίας!

Πατησίων γωνία


060410-patission-gwniaγράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Στον θάλαμό μου, στις φυλακές του Κορυδαλλού ζουν 18 κρατούμενοι. 18 άτομα με τα οποία μοιράζομαι κάθε λεπτό της κάθε ημέρας, τους τελευταίους δύο μήνες και κάτι παραπάνω. 18 άτομα με τα οποία γνωρίζεσαι και μαθαίνεις αναγκαστικά όλη την ζωή τους, προκειμένου να περάσει η κάθε ημέρα. Προσωπικά, αισθάνομαι τυχερός που βιώνω αυτή την εμπειρία, καθώς έρχομαι σε επαφή με εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Αλλά αυτή είναι μία άλλη υπόθεση.
Εν προκειμένω, θα ασχοληθώ με την αντίδραση ενός από αυτούς, του Αχμέντ από την Συρία, στο άκουσμα της βομβιστικής επίθεσης στα Πατήσια: «Ποιος πάει και μένει στα Πατήσια πια;» Ο Αχμέντ μένει στον Κολωνό, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι καμία σχέση δεν έχει με τα Πατήσια από πλευράς εγκληματικότητας. Γι' αυτόν, το ζήτημα είναι οι Πακιστανοί και οι Βορειοαφρικανοί, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ζούγκλα.
Όταν το επόμενο πρωί συζητούσαμε τόσο για την βόμβα, όσο και για την δολοφονία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ από τους όποιας εθνικότητας ληστές, επανέλαβε την άποψή του για την κατάσταση στα Πατήσια.
Μία άποψη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια φωνάζουν για την υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας. Όλους αυτούς που επί τόσους μήνες, ενώ φώναζαν στην Πολιτεία για βοήθεια και την παρακαλούσαν να σκύψει στο πρόβλημά τους, αντιμετωπίστηκαν ως παρίες και περιθωριακοί από το σύστημα και ειδικότερα από τα αριστεροκρατούμενα ΜΜΕ, τα οποία τους αντιμετώπισαν ως εγκληματίες. Το περίεργο είναι ότι το ίδιο αυτό κύκλωμα σήμερα αναρωτιέται, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει εκεί που έφτασε σε αυτές τις περιοχές, με καθημερινές ληστείες, δολοφονίες και μύρια όσα.
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «στρουθοκαμηλισμό». Να πει ότι οι άνθρωποι αυτοί χώνουν το κεφάλι τους στο χώμα, για να μη δουν το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Αυτή όμως δεν είναι η αλήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί κρύβονται πίσω από δάκτυλό τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Και φροντίζουν να αποφεύγουν τις «νάρκες», ζώντας σε «ασφαλείς» περιοχές. Απλά αρνούνται να παραδεχθούν το τι συμβαίνει, γιατί αυτό θα καθιστούσε «άκυρη» την ιδεοληψία τους. Γι' αυτό και αναγκάζονται να κάνουν τους... χαζούς όταν ασχολούνται με το ζήτημα της εγκληματικότητας.
Είναι ο «ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο», τον οποίο όλοι βλέπουν, αλλά για τον οποίο κανείς δεν συζητά. Και «ελέφαντας» είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας στο μεταναστευτικό. Οι «ιθύνοντες» και οι «γνώστες» στα ΜΜΕ μιλούν για τον ρόλο της αστυνομίας, για την φτώχεια, για τα κοινωνικά προβλήματα. Τα πάντα θέτονται στο τραπέζι, εκτός από το μεταναστευτικό. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάποιο είδος «ταμπού», ένα «τοτέμ» που κανείς δεν επιτρέπεται ν' αγγίξει. Κι αν το κάνει, δεν είναι «σφαιρικός» ή «ανοικτόμυαλος», αλλά «ρατσιστής και ακροδεξιός» και άρα εν δυνάμει έγκλειστος στον Κορυδαλλό, όπως ο γράφων.
Είναι μια τρομακτική κατάσταση. Ο «αντιρατσισμός» που εκφράζουν ως πολιτική ορθότητα οι τηλεοπτικοί ταγοί του έθνους, έχει πάρει την μορφή θρησκείας, την οποία όποιος δεν αποδέχεται, πρέπει να υφίσταται τα μαρτύρια της «ιεράς εξέτασης».
Ως λυδία λίθος για όλα τα προβλήματα, για πάσα νόσον και μαλακίαν, παρουσιάζεται μία αξιοπερίεργη έννοια. Η «ανεκτικότητα» ή αγγλιστί «tolerance». Σε απλά ελληνικά τώρα: σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, όποιος κάνει την πάπια σε ό,τι συμβαίνει γύρω του, στην γειτονιά του, είναι de facto καλός άνθρωπος, ενώ όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί είναι μετενσάρκωση του Νέρωνα, έτοιμος να πετάξει στα λιοντάρια όποιον δεν... γουστάρει.
Ως κοινωνικό φαινόμενο είναι απλό. Οι «ελίτ» του Π. Ψυχικού, της Κηφισιάς και των τηλεοπτικών πλατό, αντιμετωπίζουν με θυμηδία και αηδία τα «λούμπεν» στοιχεία που στις φτωχογειτονιές τους τολμούν να θέλουν να υψώσουν τον λόγο. «Όλος ο κόσμος φοβάται» λένε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ όσοι Έλληνες ερωτούνται. «Δεν τολμάμε να βγούμε απ' το σπίτι μας» λένε άλλοι. Και οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνται, τι κάνει η αστυνομία. Μα τι να πρωτοκάνει η αστυνομία; Και να τους πιάσει, τι να τους κάνει; Πού να τους βάλει; Κάθε αστυνομικό τμήμα είναι γεμάτο. Και στις φυλακές; Πόσοι να χωρέσουν; Αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί και δημοσιογράφοι συνεχίζουν να ασχολούνται με άλλ' αντ' άλλων.
Ακούγαμε τόσον καιρό, ότι τα ζητήματα «ασφαλείας» στο εξωτερικό ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις. Σιγά-σιγά θα μπούμε και σ' αυτήν την κατάσταση και στην Ελλάδα. Τη στιγμή που φοβάσαι για τη ζωή σου, όλα τα' άλλα έρχονται δεύτερα. Ήδη αντιλαμβανόμενα το γεγονός τα κόμματα της Αριστεράς, κατηγορούν το ΛΑ.Ο.Σ. για εμπόριο φόβου. Όμως, δεν κάνει το ΛΑ.Ο.Σ. τις ληστείες, δεν βάζει τις βόμβες ούτε και έχει την ευθύνη του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». Αντιθέτως, αντιμετωπίζει το ζήτημα ρεαλιστικά.
Η ΝΔ από την πλευρά της, έχει μεγάλα βήματα να κάνει για να αποτινάξει την κληρονομιά του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των συν' αυτώ. Πρέπει όμως να πούμε ότι η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Α.Τ. Πατησίων ήταν μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.
Μεγαλύτερος ίσως εχθρός της ασφάλειας του πολίτη, είναι ο ίδιος ο υπουργός, υπεύθυνος για την προστασία του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι αντί να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να υλοποιήσει τις πολιτικές φαντασιώσεις του, σκεπτόμενος ίσως ένα χολυγουντιανό σενάριο για τη ζωή του. Κι εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι στην Αθήνα πέφτουν σαν τις μύγες.
www.elkosmos.gr


Η Ανάστασης ξημερώνει!

Καθήκον της ψυχής μας


040410-anastasiΣε μια κοινωνία που η βίαιη μετάλλαξή της έχει αρχίσει να παγώνει τις καρδιές των ανθρώπων, το μήνυμα της Ανάστασης μετατρέπεται σε μήνυμα επανάστασης. Ίσως αυτό να είναι και το μεγάλο λάθος των αποδομητών της ελληνικότητας, καθώς με το να επιχειρούν να εξαφανίσουν την εθνική και θρησκευτική συνείδηση, την ιστορική μνήμη, τις κοινωνικές δομές αλλά και αυτήν την ίδια την εθνική σύσταση της ελληνικής κοινωνίας, ξύπνησαν το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης στον Έλληνα.
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ακόμη και ο ήχος από τις καμπάνες των εκκλησιών αυτές τις μέρες, σε γειτονιές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η Βικτώρια, η Αττική, η Κυψέλη, η Πατησίων, αλλά και στα ακριτικά χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα αντίστασης. Μήνυμα αντίστασης ενάντια σε όλους εκείνους οι οποίοι κατάτρωνε ότι έχει απομείνει από την σάρκα αυτού του τόπου, και μάλιστα έχουν κάνει επάγγελμα αυτή τους την πράξη καθώς εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ ως ΜΚΟ αλλά ακόμη και ως στελέχη της κυβέρνησης. Παρηγοριά στον Έλληνα και την Ελληνίδα λοιπόν ο ήχος της καμπάνας. Ίσως αυτό μόνο να έχει απομείνει σε πολλές περιοχές που να θυμίζει ακόμη Ελλάδα, που να θυμίζει ποια είναι η ψυχή αυτού του τόπου, μια ψυχή την οποία κατάντησαν ένα πτώμα περιφερόμενο στα τηλεοπτικά παράθυρα των βραδινών δελτίων και των τηλεσκουπιδιών. Έναν λαό λεβέντη που τον κατάντησαν να παρακαλεί να γίνει stage, έναν λαό περήφανο που τον ταπείνωσαν πετώντας του κατάμουτρα την κατάργηση της εθνικής του περηφάνιας ξεφτιλίζοντας την παρέλαση της εθνικής του εορτής. Έναν λαό που τον έκαναν να αισθάνεται ένοχος να πει ποιος είναι και τι είναι, που τον έκαναν να αισθάνεται ένοχος για την πείνα της Αφρικής και της Ασίας, ένας λαός που παρακολουθεί αποσβολωμένος ένα ολόκληρο κύκλωμα αρρωστημένων μυαλών (γεμάτων με χιλιάδες ευρώ φυσικά) να τον βομβαρδίζει κάθε ώρα και στιγμή για τα δικαιώματα των ξένων, μα ποτέ δεν άκουσε τίποτα για τα δικά του δικαιώματα. Αυτός που έστησε αυτή τη χώρα, που υπηρέτησε στρατιώτης στα χιόνια του Έβρου ή σε κάποιο απομονωμένο νησί του Αιγαίου, αυτός που βλέπει τα ταμεία, τον δήμο, την τράπεζα, το κράτος να του ζητούν να πληρώνει και πάλι να πληρώνει, βλέπει να γίνεται αυτός ένα περιθώριο σε μια νέα πραγματικότητα που δεν τον θέλει στην ίδια του την πατρίδα.
Αυτή νομίζουμε πως είναι και η βαθύτερη ουσία όλων αυτών των καταστάσεων που βιώνουμε όλον αυτόν τον καιρό. Όλα αυτά αποσκοπούν πέρα από κάθε αμφιβολία στην κοινή συνιστάμενη της ολικής μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας. Είτε αυτό είναι οικονομική κρίση, είτε είναι «δικαιώματα μεταναστών» είτε είναι φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή , είτε είναι «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», όλα τελικώς συγκλίνουν προς τον ίδιο τελικό στόχο. Να δημιουργηθεί ένα κράτος με τους Έλληνες να είναι μια θλιβερός ταπεινωμένος και φοβισμένος πληθυσμός. Ένας εφιάλτης που τον βλέπουμε να φτάνει κάθε μέρα ολοένα και ταχύτερα, χωρίς κανείς να μπορεί να σταθεί απέναντί του με το μίσος της επίθεσης. Ίσως ακόμη και εμείς οι ίδιοι βυθισμένοι μέσα στην τραγικότητα της εφήμερης καθημερινότητας, των αναγκών της στιγμής, των προσωπικών αδυναμιών και της φιλοδοξίας, αδυνατούμε να διακρίνουμε σαφώς την ουσία αυτού που πραγματικά έρχεται.
Κινδυνεύουμε να μας προσπεράσουν οι εξελίξεις που δραματικά πυκνώνουν την κοινωνία, καθιστώντας την οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, ένα ποινικό μητρώο.
Ίσως εδώ να κρύβεται και το μεγάλο σφάλμα όλων αυτών των χρόνων ενός αγώνα: Το ότι το λεγόμενο εθνικιστικό κίνημα δεν κατόρθωσε ποτέ να παρουσιάσει στην κοινωνία έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, έτσι ώστε αυτός να καταστεί μέσα από την πολιτική, αγωνιστική, ιδεολογική και κοινωνική ζύμωση, ένα αληθές βίωμα, το οποίο θα γεννούσε τους επαναστάτες του αύριο και θα οδηγούσε την μεγάλη κοινωνική μάζα στην αντίσταση ενάντια στην επερχόμενη καταστροφή της. Αυτή είναι μια σκέψη η οποία κανέναν δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο.
Τις τελευταίες ήμερες βυθισμένος μέσα σε σκέψεις, και αναλογιζόμενος την Εβδομάδα των Παθών, έρχεται και ξανάρχεται στο μυαλό μου ο φίλος μου Δημήτρης Παπαγεωργίου. Αυτός που σηκώνει τον δικό του σταυρό γινόμενος ο ίδιος ένας Μάρτυρας της δικής μας αντίστασης. Οι συζητήσεις μας, οι κοινές μας αναζητήσεις, το πάθος μας για αγώνα περιτριγυρίζουν την σκέψη μου. Σαν επίλογο αντιγράφω μια φράση του «Η δική μας «ρήξη» με το σύστημα δεν δημιουργείται μέσω της «ελίτ» αλλά της καλλιέργειας μίας βαθύτατα συλλογικής και ουσιαστικά πρακτικής συνείδησης αντίστασης». Νομίζω πως τα λόγια αυτά εκφράζουν την ουσία ολόκληρου του αγώνα μας. Βάστα τον σταυρό σου Δημήτρη. Η Ανάσταση ξημερώνει.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης


Η κα Θάλεια!!!!

Ποιος θα μαζέψει την κυρία Θάλεια;


090310-dragwnaΕίναι σε όλους γνωστό το μεγάλο εθνικό έργο που επιτελεί η πραγματική και ηρωική δασκάλα κα Χαρά Νικοπούλου στο μειονοτικό σχολείο που βρίσκεται στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου. Την δασκάλα αυτή έβαλε στο στόχαστρο της η κα Θάλεια Δραγώνα. Η συγκεκριμένη κυρία έχει διορισθεί στο υπουργείο Παιδείας κ.λ.π. από τον Παπανδρέου ως ειδική γραμματέας του υπουργείου και από ότι φαίνεται έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο της που είναι ο εθνομηδενισμός. Είναι επίσης γνωστές οι απειλές της εναντίον της Χαράς Νικοπούλου η οποία υποστηρίζει με πάθος ότι οι Πομάκοι έχουν Ελληνική συνείδηση και αυτό προσπαθεί καθημερινά να το περάσει και στα παιδιά των Πομάκων, τους μαθητές της.
"Μη διανοηθείς να ντύσεις τους Πομάκους μαθητές με Ελληνικές παραδοσιακές στολές την 25η Μαρτίου, απείλησε η κα Θάλεια την Χαρά Νικοπούλου" (ΘΕΜΑ 28/3/2010).
"Δεν είσαι σωστή δασκάλα" φέρεται να είπε η κα Θάλεια απειλώντας την ταυτόχρονα με μετάθεση από το σχολείο που διδάσκει (ΘΕΜΑ 28/3/2010).
Αυτή η Ελληνίδα δασκάλα έπεσε στο στόχαστρο της κυρίας Θάλειας η οποία εξαντλεί όλη της την δραστηριότητα πως θα καταστρέψει το έργο το οποίο έχει επιτελέσει στα Πομακοχώρια του Έβρου η ηρωική αυτή δασκάλα, χωρίς να έχει την βοήθεια ούτε του υπουργείου Παιδείας κ.λ.π. ούτε άλλων φορέων. Φυσικά η υπουργός κα Διαμαντοπούλου δεν παίρνει θέση στο συγκεκριμένο θέμα άρα συμφωνεί με την υφισταμένη της.
Πέρα από όλα αυτά όμως όποια πέτρα και αν σηκώσεις που αφορά την αποδόμηση της Εθνικής μας ταυτότητας, τον εθνομηδενισμό, από κάτω θα βρεις την Δραγώνα. Αυτή συμμετέχει στη επιτροπή (παρέα) για την μεταναστευτική πολιτική που έχει ορισθεί με απόφαση του πρωθυπουργού Παπανδρέου. Θα παραθέσουμε τα ονόματα της επιτροπής για να γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να διασπασθεί ο φυλετικός και κοινωνικός ιστός των Ελλήνων και να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε ισλαμική χώρα. Διαβάστε λοιπόν.
Αλιβιζάτος Νίκος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημητριάδη Αντιγόνη αντιπρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, Δραγώνα Θάλεια γενική γραμματέας υπουργείου Παιδείας κ.λ.π. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών! Ζωγραφάκης Σταύρος επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Ivanova Diana μέλος Εθνικού Συμβουλίου (ποιος θα μας πληροφορήσει τι προσφέρει στην χώρα η κυρία αυτή;), Κοππά Μαριλένα ευρωβουλευτής - επίκουρη καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Λαμπρινίδης Σταύρος ευρωβουλευτής, Λυμπεράκη Αντιγόνη καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Μπεριάτος Ηλίας βουλευτής επικρατείας- καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπαδημητρίου Δημήτρης διευθυντής Migration Policy Institute Washington, Τζίμας Θέμης μέλος Εθνικού συμβουλίου, Τριανταφυλλίδου Άννα επίκουρη καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τσάκωνας Παναγιώτης επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μήπως θα μπορούσε να μας πληροφορήσει ο Πρωθυπουργός και οι οικονομικές του υπηρεσίες εάν οι παραπάνω αναφερόμενοι πληρώνονται για την εργασία την οποία προσφέρουν με την επιτροπή τους(παρέα) και εάν ναι πόσα χρήματα παίρνουν;
Συμπτωματικά ο Αλεβιζάτος τυγχάνει και μέλος του ΔΣ της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" που για δύο χρόνια επεξεργάστηκε το σχέδιο "Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας» και ουσιαστικά είναι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για διαβούλευση και ψηφίστηκε από την βουλή με μερικές ανώδυνες για τους λαθρομετανάστες μετατροπές. Για να γνωρίζουμε ποιοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή από ξένα κέντρα αποφάσεων, για να λάβουν την Ελληνική Ιθαγένεια τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που καθημερινά μπαίνουν λαθραία στην χώρα μας.
Για να επανέλθουμε και πάλι στην κυρία Θάλεια μετά τον διορισμό της στο Υπουργείο Παιδείας κ.λ.π. άρχισαν να αμφισβητούνται οι Πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών της ώστε να αναγκασθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πανάρετος και στενός φίλος του Παπανδρέου να υποσχεθεί ότι θα διερευνήσει εάν ισχύουν οι καταγγελίες ότι δηλαδή η ειδική γραμματεύς στερείται Πανεπιστημιακών τίτλων και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Ακόμη περιμένουμε!
Μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι η κα Θάλεια εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Ξάνθη! Δεν πήγε όμως να παρακολουθήσει την δοξολογία για την επέτειο, προφανώς η εκκλησία να της προκαλεί αλλεργία. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ο οποίος γνώριζε την παρουσία της στην πόλη και ότι εκπροσωπούσε την κυβέρνηση δήλωσε: "Εάν η Κυβέρνηση στέλνει αντιπροσώπους όπως η Δραγώνα στην περιοχή, καλά θα κάνει να μην στείλει στο μέλλον κανέναν να την εκπροσωπήσει».
Προς το παρόν όμως η κυρία θα πρέπει να μας παρουσιάσει τους Πανεπιστημιακούς της τίτλους για να σταματήσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί για αυτό το θέμα και να σταματήσει η αλαζονική της συμπεριφορά. Κάποιος επιτέλους να μαζέψει την κυρία Θάλεια.
Νίκος Παπαγεωργίου
www.elkosmos.gr 


Κράτος εν κράτει οι αφρικανοί!!!

Για την επίθεση Αφρικανών λαθροπωλητών στην ομάδα Παρεμπόριο Stop!


110410-lathrometanastesΗ ομάδα Παρεμπόριο Stop! η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες και κατοίκους της Αθήνας, πλαισιωμένη και από άλλους συμπολίτες μας απ' όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Απριλίου την πρώτη της ακτιβιστική ενέργεια. Είκοσι περίπου μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ΑΘήνας για να φωτογραφήσουν και να μαγνητοσκοπήσουν την ασύδοτη δράση των παρανόμων μικροπωλητών και την αδράνεια των αρμοδίων αρχών. Μεταξύ αυτών, γυναίκες και ηλικιωμένοι, που ανέλαβαν να διανείμουν φυλλάδια στο καταναλωτικό κοινό, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της αγοράς ειδών από παρανόμους μικροπωλητές.
Κατά την διάρκεια της δράσεως αυτής, ομάδα Αφρικανών παρανόμων μικροπωλητών, η οποία συντονιζόταν από κάποιον συμπατριώτη τους, ο οποίος δεν κρατούσε εμπορεύματα, αλλά ήταν οπλισμένος με ένα καδρόνι, επετέθη στα μέλη της ομάδας μας, τραυματίζοντας έναν 72χρονο κύριο. Εν συνεχεία άρχισαν να εκσφενδονίζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στις παρακείμενες καφετέριες, όπως τραπέζια, καρέκλες, μπουκάλια και ποτήρια, ενώ κτύπησαν με σιδηροσωλήνες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα τουλάχιστον πέντε μέλη της ομάδας Παρεμπόριο Stop! που μάταια καλούσαν σε βοήθεια την Ελληνική Αστυνομία.
Αυτό σε συνδυασμό με την αγανάκτηση των περαστικών και των θαμώνων των καφετεριών που βρέθηκαν στα καλά των καθουμένων σωριασμένοι κάτω, δημιούργησε ένταση, με τον κόσμο να καλεί την αστυνομία για βοήθεια. Δυστυχώς, η αστυνομία κατέφθασε όταν ήδη όλο το ιστορικό τρίγωνο είχε γίνει πεδίο μάχης με τους μαινόμενους Αφρικανούς να συγκεντρώνονται στην πλατεία Καπνικαρέα και να απειλούν αδιακρίτως όλον τον κόσμο με λοστούς και καδρόνια. Κατά την διάρκεια αυτών των γεγονότων, οι δράστες επιδίδονταν διαρκώς σε άσεμνες χειρονομίες, αλλά και σε ρατσιστικά σχόλια του τύπου «η μαύρη φυλή θα κυριαρχήσει και θα σας γ..., εσάς, τις γυναίκες και τις μανάδες σας». Εν συνεχεία, οι δυνάμεις της αστυνομίας που σιγά-σιγά κατέφθασαν, καταδίωξαν τους παρανόμους μικροπωλητές, προσαγάγοντας μάλιστα και 13 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και εν συνεχεία στο Τμήμα Αλλοδαπών.
Ο επικεφαλής της ομάδας Παρεμπόριο Stop!, Παναγιώτης Δούμας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, κατέθεσε το απόγευμα μήνυση για σύσταση συμμορίας και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προσκομίσει στον εισαγγελέα και το συγκεντρωθέν οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί, εάν ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες υπάρχουν και δράστες της ανωτέρω επιθέσεως.
Το Παρεμπόριο Stop! ευχαριστεί τα μέλη του που συμμετείχαν στην φωτογραφική εξόρμηση και επιφυλάσσεται για νέες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δελτίο Τύπου της ομάδας Παρεμπόριο Stop!


Οι πραγματικοί οικονομολόγοι!!!

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΛΜΕΡ

Υπό Κων/νου Κόλμερ

«Η εξυπηρέτησι (Ελληνικού) χρέους δεκάδων δις ευρώ κάθε έτος ενώ συγχρόνως μειώνεται το δημόσιον έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012, υπερβαίνει τις δυνατότητες της Ελλάδος – εκτός εάν η χώρα λάβει βοήθειαν από το εξωτερικό».

Φαϊνάνσιαλ Ταϊμς 16.3.10.

1.Το 1975 , την επαύριον της αποκαταστάσεως της «δημοκρατίας» , αντί επανιδρύσεως το ηττηθέντος Ελληνικού κράτους (στην Κύπρο , στο Αιγαίον και εις... Αθήνας) άρχισαν οι παροχές των πολιτικών πρός τον λαόν , διά των δανεικών και του εξωραϊσμού των ελλειμματικών προϋπολογισμών.

Εις πρώτη φάσιν (1975-1980) , με δειλά βήματα δημιουργικής λογιστικής (επί υπουργείας του Νίκου Δεβλέτογλου και του αλήστου μνήμης Αθανασίου Κανελλοπούλου, ως είχα αποκαλύψει στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ , δυστυχώς εις ότα μη ακουόντων) και εν συνεχεία , μετά το 1981 επί Ανδρέα Παπανδρέου , με τον αχαλίνωτο δανεισμόν και το σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα»!Από 408 δις.δρχ. το 1980 εις 11,8 τρις.δρχ. το 1990.(βλ.ΕΠΙΛΟΓΗ φεβρ.2010)

Ακολούθησε η ένταξι της Ελλάδος στην Ευρωζώνη επί Κώστα Σημίτη , οπότε συνεχίσθη ο καλπασμός των δανεικών , με την βοήθεια της ΕυρωΤραπέζης και το δημ.χρέος από 90% του ΑΕΠ εξετινάχθη στο 102%.

Έτσι εφθάσαμε στο μοραίον 2009 , με την αποθέωσι του εξωτερικού δανεισμού (ΕΧ) επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή:Με δημόσια έσοδα 50 δις. ευρώ , η Ελλάς εδανείσθη πέρυσι 103 δις. ευρώ στις ξένες αγορές και το ΕΧ έφθασε το 120% του ΑΕΠ..

Ως αποτέλεσμα του αφειδούς δανεισμού της χώρας τα σπρέντς διπλασιάσθησαν στο 7% και η Ελλάς κατέστη η πλέον καταχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης και ανά τον πλανήτη: εις 34.000 ευρώ per capita υπολογίζεται το ΕΧ μ’ αποτέλεσμα την επικειμένη ...de jure στασι πληρωμών , η οποία de facto έχει ήδη επισυμβεί προ πολλού.

Στο οικονομικό μάνατζμεντ συναντώνται δύο μορφές χρεοκοπίας:Η εμπροσδοβαρής και η οπισθοβαρής.Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα της διασώσεως της οικονομίας με θυσίες αλλά και ελπίδες ενώ η οπισθοβαρής χρεοκοπία εκθέτει το Τραπεζικό σύστημα στον έσχατο κίνδυνον της απωλείας των καταθέσεων.Προτιμητέα είναι η πρώτη σωτηρία , μ’ ό,τι αυτή συνεπάγεται μαζί με αναδιάταξι του εξωτερικού χρέους εις βάθος χρόνου μιάς εικοσαετίας δια ν’απαλλαγεί η χώρα από την «μαύρη τρύπα» του συνεχώς αυξανομένου νέου δανεισμού.Στην δευτέρα λύσιν , η παρούσα κυβέρνησις σύρεται στο ΔΝΤ , ενώ το πρόβλημα είναι η εξυπηρέτησι του ΕΧ , μέσης διαρκείας 7 ετών και ετησίως 55 δις. ευρώ δια τοκοχρεωλύσια με συναλλαγματικά έσοδα όχι μεγαλύτερα από 25 δις. ευρώ άνευ ανακτήσεως της εγχωρίου ανταγωνιστικότητος .

Εν πρώτοις , θα χρειασθούν και άλλα σοβαρά μέτρα περικοπής των δημοσίων ελλειμμάτων για να επιτευχθή η εξυγίανσι των δημοσίων οικονομικών από το 13% στο 3% το 2012.Αλλ’ η διακυβέρνησι του ΠαΣοΚ χρονοτριβεί και δεν ιεραρχεί τα απαραίτητα μέτρα.

Ανασυγκρότησι χωρίς νέους φόρους.

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής την τελευταία 35ετία , απεικονίζεται στις συνεχείς παλινωδίες των φορολογικών νομοσχεδίων και στους κρατικούς προϋπολογισμούς απιθάνου προχειρότητος που συνεχώς κατατίθενται , διά να διαψευσθούν την επομένην.Εφέτος λχ. είχαμε δύο μέχρι τούδε προϋπολογισμούς και τρείς δέσμε φορολογικών μέτρων...

· Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αλλάζει φορολογική νομοθεσία δύο-έως τρείς φορές ετησίως , εντείνουσα την οικονομική ανασφάλεια των επιχειρήσεων.

· Η χώρα δεν διαθέτει ακριβή ετήσιον απολογισμόν δημοσίων δαπανών , ώστε να υπάρχει διαφάνεια των λογαριασμών του κράτους και να γνωρίζουν τόσον οι υπουργοί όσον και οι υπήκοοι , την χρέωσι και την πίστωσι κάθε δαπάνης.Συνεπώς:

Πρώτον μέλημα πάσης κυβερνήσεως θα έπρεπε να ήταν η σταθερότης του φορολογικού καθεστώτος και όχι η επιβολή νέων φόρων.

Δεύτερον βήμα , η μεταρρύθμισι της φορολογικής διοικήσεως , χωρίς νέους φόρους , ώστε ν’αυξηθούν τα δημόσια έσοδα απ΄τη περισσυλλογή της φοροδιαφυγής.

Συγχρόνως απαραίτητες θεωρούνται σοβαρές περικοπές των δημοσίων δαπανών, όπως λχ. η διακοπή των σιδηροδρομικών ελλειμμάτων, ο περιορισμός των κρατικών αυτοκινήτων, η δραστική περικοπή των Ελληνικών πρεσβείων στο εξωτερικό , η απόλυσι των συμβασιούχων του δημοσίου , η χαλιναγώγησι του ΕΣΥ κλπ κλπ.

Τα μέτρα αυτά απουσιάζουν τελείως από το κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητος και Ανάπτυξης , δια την μείωσι του τρέχοντος ελλείμματος.Αντιθέτως παρατηρούνται και θεσμικές στρεβλώσεις του οικονομικού μάνατζμεντ:

· Τα υπουργεία «Οικονομικών» και «Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και...Ναυτιλίας» αποτελούν παγκοσμία πρωτοτυπία διασπάσεως της ενότητος της δημοσιονομικής διαχειρήσεως.

· Το μεν υπουργείον «Ανάπτυξης κλπ». προκαλεί διαστολή της δημ.δαπάνης , στην προσπάθεια του ν’απορροφήσει τους Κοινοτικούς πόρους και να πραγματοποιήσει «επενδύσεις» , μηδενικής προστιθεμένης αξίας , μ’αποτέλεσμα την διεύρυνσι του ελλείμματος στο ισοζύγιον εξωτερικών πληρωμών (10% του ΑΕΠ εφέτος ή 32 δις.$ ).

· Το δε υπουργείον Οικονομικών αυξάνει τους αμέσους φόρους εις εποχάς οικονομικής υφέσεως μέ συνέπειαν την ανάσχεσι των δημοσίων εσόδων και την δημιουργία φαύλου κύκλου φόρων- ελλειμμάτων.

Ως εκ τούτου , χρειάζεται η επανίδρυσι του αυτοτελούς υπουργείου Οικονομικών και του παλαιού υπουργείου Συντονισμού , διά ν’ασκείται η αναπτυξιακή πολιτική ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής.

Ο υπουργός Συν/μού θα ελέγχει και τ’ άλλα υπουργεία που κατήντησαν τροχοπέδη της αναπτύξεως. Συγκεκριμένως:

· Το υπουργείον Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθίσταται «μηχανή Ανεργίας» , αφού αντιδρά στην ελάφρυνσι της ιδιωτικής οικονομίας από περιττά βάρη , ως η κατάργησι των υπερβολικών εισφορών ΙΚΑ (άνω του 50% του μισθού) και ο περιορισμός των αποζημιώσεων απολυομένων , που εμποδίζει τις νέες προσλήψεις.Απορρίπτει επίσης την εργασιακή εβδομάδα τριών ημερών , που θα διέσωζε θέσεις απασχολήσεως , διαρκούσης της Υφέσεως , που ως φαίνεται θα είναι μακρά και επώδυνος.

· Το υπουργείον Κοινωνικής Ασφάλισης , ως πολλαπλασιαστής των βαρέων επαγγελμάτων και της αβασανίστου παροχής των 300.000 αναπηρικών συντάξεων , απορροφά πόρους άνω του 4% του ΑΕΠ και συντηρεί ένα σπάταλο διαχειριστικό μηχανισμό ίσο με 13% των συντάξεων, που είναι διεθνές ρεκόρ .

· Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διασπά την νοσοκομειακή περίθαλψι στο ΕΣΥ και στο ΙΚΑ και συσσωρεύει ελλείμματα 3 δις ευρώ ετησίως στα κρατικά νοσοκομεία.Η διοίκησι των νοσοκομείων του ΕΣΥ ανετέθη πάλι σε κομμάτικά στελέχη άσχετα με το αντικείμενον.

· Το υπουργείο Μεταφορών αποτελεί ένα διαχρονικό σκάνδαλο , που πρέπει να σταματήσει αλλά διστάζει να προχωρήσει στην απελευθέρωσι των αδείων επαγγελματικών αυτοκινήτων , βυτιοφόρων,ΤΑΞΙ κλπ.Στο σκέλος των Υποδομών αδυνατεί επί τρίμηνον ν’ανοίξει τα Τέμπη από τις κατολισθήσεις βράχων , χωρίζοντας την χώρα στα δύο...τμήματα.

· Το υπουργείον «Παιδείας και διαβίου μάθησης» ανίκανο να επιβάλλει αξιολόγησι των Ελληνικών πανεπιστημίων και την προστασία των εκπαιδευτικών χώρων από βανδάλους.Ανέχεται το 1/3 των σπουδαστών ΑΕΙ να είναι διά...βίου φοιτητές και τους καθηγητές διά βίου αναξιολογήτους.

· Το υπουργείον Περιβάλλοντος , Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής αδυνατεί να εκπονήσει το απαραίτητο Κτηματολόγιον , Δασολόγιον και Ακτολόγιον , δια να διασώσει την δημοσία περιουσία και το φυσικό περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη δόμησι.

· Το υπουργείον Τουρισμού και Πολιτισμού είναι το πρώτο που εκήρυξεν de facto στάσι πληρωμών ενώ αδυνατεί να κρατήσει τα αρχαιολογικά μουσεία ανοικτά πέραν της 2ας μεταμεσημβρίας.Διατρέφει επίσης δέ 3.500 δημοσιογράφους , με παχηλούς μισθούς στα 13 κρατικά κανάλια εις εποχάς ισχνών αγελάδων .

· Το υπουργείον Ανταγωνιστικότητας διατηρεί το αναχρονιστικό σύστημα δασμολογήσεως των προϊόντων διϋλίσεως πετρελαίου , μ’αποτέλεσμα ν’ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και χάνονται φόροι 2 δις. ευρώ ετησίως.Η υποχρέωσι διατηρήσεως αποθηκευτικών χώρων επί τρίμηνον στερεί την κατανάλωσι από τις εισαγωγές φθηνών υγρών καυσίμων , επ’ωφελεία ιδιωτικών μονοπωλίων.

· Το υπουργείον Ανάπτυξης (και Τροφίμων) παραμελεί την εξόρυξη πετρελαίου από το Ελληνικό υπέδαφος και υποθαλάσσιο χώρο και από κοινού με το υπουργείον Εξωτερικών , αδυνατεί να επεκτείνει την θαλασσία Ζώνη Αποκλειστικής Εκμετάλλευσης ως δικαιούται υπό του Διεθνούς Δικαίου.Η διατροφική αυτάρκεια της χώρας ευρίσκεται πέραν της φαντασίας του υπουργείου.

· Το υπουργείον «Δικαιοσύνης , διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δεν ενδιαφέρεται διά την ανακούφισι των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων αλλά παρέχει χάριν εις λαθερμπόρους ναρκωτικών.Εν τούτοις , με την ιδιωτικοποίησι των πρώην Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ) ως αποτέλεσμα εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων , τώρα που κατέστησαν ανώνυμες εταιρίες και εισήχθησαν στα διεθνή χρηματιστήρια , θ’απεφεύγετο η διπλή χρέωσι των αποσβέσεων , την μία ως «κόστος» στον ισολογισμό των και την άλλη , ως «πάγιο» στους λογαριασμούς του καταναναλωτού.Η κατάργησι του «παγίου» θα ενίσχυε τα χαμηλά εισοδήματα με 150 ευρώ ανά διμηνία -όπερ σημαντικόν.Ως πρός την δοθείσα χάρι των ναρκεμπόρων θα γεμίσωμ «βαποράκια» τώρα που κατηργήθη το υπουργείον Εμπορικής ναυτιλίας.

· Το υπουργείον Οικονομικών διστάζει να προχωρήσει στην απαλλαγή των μισθωτών και συνταξιούχων απ’ την υποχρέωσι υποβολής φορολογικής δηλώσεως (αφού ο φόρος των παρακρατείται στην πηγή) γεγονός θα ελάφρυνε τον φόρτον εργασίας των Εφορίων και θα επέτρεπε την συγκέντρωσι της προσοχής των στην είσπραξι του διαρρέοντος ΦΠΑ (4 δις. ευρώ).

· Γιά την περιστολή της γραφειοκρατίας , θα ημπορούσε ο αντιπρόεδρος κ.Θόδωρος Πάγκαλος να περιορίσει τα πιστοποιητικά διά πάσαν νόμιμο πράξι (λχ. απαιτούνται 16 πιστοποιητικά για την άδεια εγκαταστάσεως φωτοβολταϊκών , δύο παράβολα γιά την ανανέωσι αδείας οδηγήσεως , 12 πιστοποιητικά και χρόνος 6 μηνών γιά την σύστασιν ΑΕ,ΕΠΕ κλπ).Οι τυχαίοι ελέγχοι της αξιοπιστίας των και του «πόθεν έσχε» των πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων θα περιόριζε τον χρηματισμόν , εφ’όσον η τιμωρία θα ήταν η δήμευσι του αδικαιολογήτου πλουτισμού.

Η κατάργησι περιττών υπουργείων και δημ.υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη , διά την αποφυγήν της αναποφεύκτου διαστολής της δημοσίας δαπάνης , κατά τον νόμον Πάρκινσον.Λόγου χάριν:

· Ποίον νόημα έχει η ύπαρξις του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού , πλήν της επικαλύψεως αρμοδιοτήτων και σπατάλης δημοσίου χρήματος;

· Τι χρειάζονται τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη «Λήαρ-Τζέτ» των οποίων η ώρα πτήσεως κοστίζει 20.000 $ στον φορολογούμενον;

· Οι κρατικοί Σιδηρόδρομοι Πελοποννήσου έχουν περισσοτέρους υπαλλήλους από επιβάτες και συσσωρευμένο χρέος 9,2 δις. ευρώ ενω ο ΗΣΑΠ έχουν διπλάσιο μισθολόγιο από το ΜΕΤΡΟ γιά τό ίδιο έργον και ταλαιπωροεί εδώ και ένα χρόνο το επιβατηγό κοινό με καθυστερήσεις αναβαθμίσεως του δικτύου.

· Το τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλής απασχολεί 300 υπαλλήλους.Δεν αρκούν τα κρατικά κανάλια γιά την προβολή της... απουσίας των βουλευτών κατά τις νομοθετικές συνεδριάσεις;

· «Μόνον απ’ την κατάργησι κρατικών επιχορηγήσεων 8.000 ανεξελέκτων φορέων του δημοσίου και ΜηΚυβερνητικώνΟργανώσων θα εξοικονομούντο 16 δις. ευρώ» , ως έγραψεν η εφημερίς «Καθημερινή» προσφάτως.

· Γιά την διάσωσι των καταρρεόντων ασφαλιστικών ταμείων χρειάζεται ένα μορατόριουμ συνταξιοδοτήσεων και αναπληρώσι συντάξεως στο 70% του καταληκτικού μισθού , με όριο συνταξιοδοτήσεως τα 67 έτη και ανωτάτη σύνταξι τα 2.850 ευρώ.Η πρότασι αυτή είναι εκ των «ών ουκ άνευ» , γιά να μη μείνουν απλήρωτοι πολλοί συνταξιούχοι εφέτος ως λχ. του ΝΑΤ η του ΟΑΕΕ.Η δημιουργία ενός Εθνικού Συνταξιοδοτικού Ταμείου και ενός ενιαίου Ταμείου Υγείας επιβάλλεται γιά να συγκρατηθή το διαχειριτικό κόστος κοινωνικής περίθλαψης.

Αντιθέτως η κυβέρνησι σήμερον στρέφεται αποκλειστικώς στο σκέλος της αυξήσεως των δημοσίων εσόδων , μ’ άμεσες φορολογίες - ιδίως εις βάρος των ιδιοκτητών , όπερ λάθος διότι θα πλήξει την οικοδομή.Η αφαίμαξι του ιδιωτικού πλούτου θα επιτείνει την ΄Υφεσι ενώ τα κρατικά έσοδα θα μειωθούν , δημιουργώντας νέα τα δημοσιονομικά ελλείμματα , μαζί με τους υπερόγκους τόκους του δημοσίου χρέους.Αντιθέτως , η ελάφρυνσι των αμέσων φόρων και η επιβάρυνσι των εμμέσων φόρων και θα γέμιζε το δημόσιον Ταμείον.

Εν τούτοις , σοσιαλιστική κυβέρνησις ακολουθεί πεπατημένη πολιτική , διότι προφανώς η διατήρησι της γραφειοκρατίας και της δημοσίας σπατάλης συμφέρει το πελατειακό κοινοβουλευτικό σύστημα και συντηρεί το εφθαρμένον πολιτικόν ιδεολόγημα.

Ο κ.Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνον , ως ακριβώς έπραξεν ο προκάτοχος του κ.Κώστας Καραμανλής , ο οποίος ετερμάτισε πρωΐμως και αιφνιδίως τις εργασίες της Βουλή στις 10 Μαΐου 2009

(διά να παραγραφούν αμοιβαίως τα οικονομικά σκάνδαλα της ΝΔ και του ΠαΣοΚ , ως της Μονής Βατοπεδίου , του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παυλίδη , των «δομημένων ομολόγων» και οι υποθέσεις Υποκλοπών , Γερμανός , Ζήμενς-ΟΤΕ-Κόκκαλης , ΜΑΝ κλπ.) και δέν έλαβε τα μέτρα εκείνα που θα εμπόδιζαν την εκτόξευσι των σπρέντ εν συνεχεία.

Απατάται όμως ο νέος πρωθυπουργός διότι ως ακριβώς με τον προκάτοχο του λείπει ο χρόνος.Η αύξησι του ΑΕΠ είναι απαραίτητη , διά ν’αποφύγη την σιδηρά δυναμική του δημοσίου χρέους ύψους άνω των 345 δις. ευρώ , χωρίς την διεύρυνσι του εξωτερικού ελλείμματος πέραν του 3% του ΑΕΠ που είναι διατηρήσιμος.

Η χωρα υποφέρει από διπλούν έλλειμμα : δημοσιονομικό και εξωτερικό και πρέπει αμφότερα να καταπολεμηθούν.

Έσοδα χωρίς νέους φόρους

Η βελτίωσις της αποδόσεως των δημ.εσόδων θα επετυγχάνετο χωρίς την επιβολή νέων , αμέσων φόρων (που δεν πληρώνουν οι πολυπληθείς φοροφυγάδες) εάν η κυβέρνησι αποτολμούσε νέα φορολογική διοίκησι , με σκοπόν :

· Την συλλογή του διαρρέοντος ΦΠΑ (ελέω Ιταλών μαφιόζων και...Ασιατών μεταπραστών) διά της υποχρεώσεως υποβολής φωτοτυπίας της διασαφήσεως (με φάξ) στην Εφορία , κατά την εισαγωγή του εμπορεύματος με «νταλίκες».Ο φόβος διασταυρώσεως των στοιχείων του ΦΠΑ «φυλάει τα έρημα» ,ως γνωστόν.

· Τον διαχωρισμό των φορολογικών υπηρεσιών εισοδήματος και ΦΠΑ διά την εξειδίκευσι του ελέγχου και της εισπράξεως των δημοσίων εσόδων.

· Την αντικειμενικοποίησι του φόρου επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών διά την αποφυγή της φορολογικής συναλλαγής.Τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα ανέρχονται εις 18 δις. ευρώ και χωρίς αύξησι του συντελεστού φορολογίας , θα προσεπόριζαν στο κράτος 200 εκατομ.ευρώ.

· Την καταργήσι των τακτικών φορολογικών ελέγχων των Α.Ε. και του Κώδικα Φορολογικών Βιβλίων (ΚΦΒ) δι’ αναθέσεως του φοροελεγκτικού έργου εις πιστοποιημένους ελεγκτές και υιοθετήσεως των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ).Μόνο στην Ελλάδα ισχύουν «αναβαλλόμενοι» φόροι , λόγω αποκλίσεως των ΔΛΠ απ’ τον ΚΦΣ.

· Την επαναφορά των μαχητών τεκμηρίων πολυτελούς διαβιώσεως , που προσφάτως μεν επανήλθαν αλλ’ δεν είναι «μαχητά».Η κατοχή πολυτελών κατοικιών , κολυμβητηρίων και υπερακτίου ιδιοκτησίας θα ενετόπιζεν αρκετούς φυγοφόρους αλλά δίχως το Κτηματολόγιο που καρκινοβατεί , η φοροσύλληψις θα είναι πάλι πενιχρά.

· Την είσπραξι τέλους 10% επί του τεκμαρτού κόστους διαβιώσεως , δι’όσους υπάρχει νόμιμο αφορολόγητο (ως λχ. των εφοπλιστών) θα προσεπόριζε στο δημόσιον έσοδα 150 εκατομ. ευρώ χωρίς κοινωνική δυσφορία των ατελώς διαβιούντων εν Ελλάδι , που κάνουν χρήσι των υπηρεσιών του Δημοσίου δωρεάν.

Η Ελλάς δεν αντιμετωπίζει μόνον δημόσιον έλλειμμα αλλα και έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών άνω του 9% του ΑΕΠ ή 32 δις.ευρώ.Χρειάζεται όθεν αύξησι των εξαγωγών και του Τουριστικού-ναυτιλιακού συναλλάγματος και δραστική μείωσι των εισαγωγών.Η χαλιναγώγησι του ισοζυγίου πληρωμών προϋποθέτει μείωσι της εγχωρίου καταναλώσεως και ζητήσεως.

Εν τούτοις , με τον περιορισμό του λαθρεμπορίου των καυσίμων, τσιγάρων και αλκολούχων ποτών , του παρεμπορίου και των πολυπληθών «λάθε βιούντων» φυγοφόρων , θα συνεκρατείτο ΚΑΙ το έλλειμμα στο (αν)ισοζύγιο πληρωμών , που ευρίσκεται σε ύψος-ρεκόρ στην Ευρωζώνη (δεκαπλάσιο το ΕΧ).

Η μεγάλη εν Ελλάδι παραοικονομία είναι εκείνη που τροφοδοτεί τις υπέρμετρες εισαγωγές αγαθών , την κατανάλωσι 22 εκατομ. τόνων πετρελαίου και το εμπορικόν έλλειμμα ύψους 43 δις. $ , το 2009.Το εξωτερικό έλλειμμα θα περιορίζετο δραστικά εάν απεφασίζετο:

· Η ένταξι των εκτός προϋπολογισμού «ειδικών λογαριασμών» στον κρατικό θα εξοικονομούσε πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , οι οποίοι διαρρέουν σήμερον.

· Το άνοιγμα όλων των υπόπτων Τραπεζικών λογαριασμών των δημ.υπαλλήλων και η κατάργησι του Τραπεζικού απορρήτου των συναλλασσομένων με υποχρεωτική την χρήσιν επιταγών γιά πληρωμές άνω των 10.000 ευρώ , θα απεθάρρυνε κάπως την παραοικονομία.Ποία έννοια έχει το Τραπεζικό απόρρητο όταν είναι εις την διάθεσι παντός τραπεζοϋπαλλήλου;

· Η απεξάρτησι της χώρας απ’ τις εισαγωγές πετρελαίου (πχ.με χρήσι της πυρηνικής ενεργείας γιά την παραγωγή ηλεκτρισμού και την καθιέρωσι δελτίου στα υγρά καύσιμα) θα εμείωνε δραστικά τον δημόσιο εξωτερικό δανεισμόν , γιά την αγορά πετρελαίου.

Το εμπορικόν έλλειμμα 43 δις.ευρώ γεννάται μέσα στην αδιαφάνεια και διαστολή «εισοδήματος» των απασχολουμένων στο δημόσιον με αρνητική προστιθεμένη αξία.Το 1967 , η Ελλάς διέθετε μόλις 180.000 ΔΥ .Σήμερον ,υδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμόν των ΔΥ.Τινές ομιλούν αιδωσίμως διά 1.033.000 ΔΥ.Αρκετοί εξ αυτών απασχολούνται στους βρυκάλακας «οργανισμούς» ως ο Οργανισμός Καπνού,Βάμβακος και της λίμνης Κωπαΐδος που απεξηράνθη προ αιώνος.Η δραστική περικοπή όλων των περιττών θέσεων στο δημόσιον , θα εξοικονομούσε άνω των 2 δις. ευρώ ετησίως.Το πραγματικό εθνικό προϊόν δεν αυξήθη μεταξύ 1967 και 2008 ούτε τα όρια της χώρας-αντιθέτως εμειώθησαν αμφότερα- συνεπώς τί χρειάζονται τόσοι ΔΥ;

-Οι 82 πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικόν και τα 44 προξενεία θα ημπορούσαν να μειωθούν δραστικά χωρίς να θιγή η ανύπαρκτος εξωτερική πολιτική της χώρας.

 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More