10.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

10 Φεβρουαρίου.




  • Γεγονότα.
1634: Ο Γαλιλαίος απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!»
1828: Ο Ιμπραήμ καταστρέφει την Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του '21.
1942: Απονέμεται ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής, στον Γκλεν Μίλερ για την επιτυχία του «Chattanooga Choo Choo».
1947: Τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων.
1992: Συγκαλείται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το Μακεδονικό. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς εισηγείται να μη γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά της. Το Συμβούλιο επικυρώνει την εισήγηση Σαμαρά.
1996: Η πρώτη μονομαχία του υπερυπολογιστής της ΙΒΜ Deep Blue με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ λήγει με νίκη του υπολογιστή. Τελικά, ο άνθρωπος θα νικήσει τη μηχανή με 4-2.
  • Γεννήσεις.
1898: Μπέρτολτ Μπρεχτ, γερμανός δραματουργός. («Όπερα της Πεντάρας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Μάνα Κουράγιο», «Η ζωή του Γαλιλαίου») [θαν. 14/8/1956]
1920: Αλεξάντερ Κόμφορτ, αμερικανός γιατρός και συγγραφέας. Το βιβλίο του «Η χαρά του σεξ» έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απελευθέρωση της δεκαετίας του '60. [θαν. 26/3/2000]
1935: Θόδωρος Αντωνίου, διεθνούς φήμης έλληνας συνθέτης.
  • Θάνατοι.
1755: Σαρλ ντε Μοντεσκιέ, γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου. [γεν. 18/1/1869]
1913: Κώστας Τσικλητήρας, ολυμπιονίκης. Προσβλήθηκε από οξεία μηνιγγίτιδα, ενώ υπηρετούσε στο μέτωπο ως λοχίας. [γεν. 30/10/1888]
1975: Νίκος Καββαδίας, ποιητής και ναυτικός. («Μαραμπού», «Πούσι», «Τραβέρσο» και το πεζό «Βάρδια») [γεν. 11/1/1910]


Τα καθημερινά μας νέα...

Συνάντηση Δρούτσα με Ντάουνερ (2011-02-10) - Kalimera.gr
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία και τις εξελίξεις του Κυπρ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν» (2011-02-10) - Kalimera.gr
Ηχηρό μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχε προαναγγείλει η κυβέρνηση θα προχωρήσουν, παρά τις αντιδράσεις από το ορισμένους κλάδους, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο τελευταίος επισήμανε ό..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ζητούν την εξαίρεση της έδρας (2011-02-10) - Kalimera.gr
Αίτημα εξαίρεσης όλης της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υπέβαλαν τέσσερις εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Την αίτηση υπέβαλαν οι Νίκος Β..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νεκρός από φωτιά σε πολυκατοικία (2011-02-10) - Kalimera.gr
Τραγωδία σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια εξαόροφη πολυκατοικία στην οδό Κασσάνδρας 64. Ενας άνδρας έχασε την ζωή του, στην προσπάθειά του να ανέβει από το υπόγειο,..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Επίσκεψη του Δημήτρη Δρούτσα στη Λευκωσία (2011-02-10) - Express.gr
 Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Δευτέρα (14Φεβρουαρίου), ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάν..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Γερμανία: Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζ.Κ. Τρισέ (2011-02-10) - Express.gr
Μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μετον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στη Φρανκφούρτη,η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και σ.. (0 σχολια)
Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο (2011-02-10) - City Press
Νέα μεταφρασμένα στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων παρέλαβε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από την Εισαγγελία του Μονάχου, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχε υποβληθεί πρόσ..(7 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
«Κυβερνείο» στο Ελληνικό (2011-02-10) - Express.gr
 ΜE τον Ισπανό αρχιτέκτονα ΧοσέΑσεμπίγιο, ο οποίος λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης,συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, μαζίμε τον υπουργό Επικ.. (0 σχολια)
Νόμος οι δομικές αλλαγές στην υγεία (2011-02-10) - Express.gr
EN μέσω πολιτικής αντιπαράθεσηςψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικέςαλλαγές στο σύστημα υγείας, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων απότους γιατρούς του.. (0 σχολια)
Αιματοχυσία στο Πακιστάν (2011-02-10) - Kalimera.gr
Βομβιστής αυτοκτονίας προκάλεσε τον όλεθρο σε κέντρο εκπαίδευσης του πακιστανικού στρατού, στην πόλη Μαρντάν. Ο καμικάζι, φορώντας μαθητική στολή, διείσδυσε στο κέντρο εκπαίδευσης και ανατίναξε τα εκρ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΗΠΑ: "Θα δούμε" πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο, λέει ο πρόεδρος Ομπάμα (2011-02-10) - Imerisia
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Πέμπτη ότι "θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι συμβαίνει" απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στην Αίγυπτο.Ο Ομπάμα ενη..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά στη Ρωσία (2011-02-10) - Antenna
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο νοσηλεύονται με εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε αποθήκη χημικών προϊόντων στο Περμ (1.400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας), ανακοίνωσε το ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έξι νεκροί από έκρηξη στο Ιράκ (2011-02-10) - Eleutherotypia
Έξι σιίτες σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην Ιρακινή πόλη Σαμάρα. Εκείνη την ώρα οι σιίτες κατευθύνονταν προς την πόλη για μία θρησκευτική τελετή, σύμφωνα ..(15 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Στο 5,2% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο (2011-02-10) - Kalimera.gr
Στο 5,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο φέτος, έναντι επίσης 5,2% τον Δεκέμβριο 2010 και 2,4% τον Ιανουάριο 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Βάσει των σ..(43 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί» (2011-02-10) - Kalimera.gr
Ο νόμος για την Υγεία θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα διαμήνυσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγε..(27 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αισιοδοξία Σάλλα για την ελληνική οικονομία (2011-02-10) - Pathfinder.gr
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας. Προέβλεψε δε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικές ευρωπαϊκές αποφάσεις που θ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στο μικροσκόπιο οι καταθέσεις στο εξωτερικό (2011-02-10) - Pathfinder.gr
Στο στόχαστρο της εφορίας θα βρεθούν χιλιάδες Έλληνες που το τελευταίο ενάμιση έτος «σήκωσαν» περίπου 30 δισ. ευρώ καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν στο εξωτερικό, προκειμένου να..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Προδοτική τακτική φθοράς απ’ τους συνδικαλιστές.


Απεργία 1
Το σύστημα εξουσίας χρησιμοποιεί κατά κόρον τον κοινωνικό αυτοματισμό για να αμυνθεί και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των λαϊκών αντιδράσεων στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλει η υπερκυβέρνηση της τρόικα μέσω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτερυγών της.Σ’ αυτή την τακτική προσανατολίζεται και η προδοτική συνδικαλιστική ηγεσία.Όταν απεργεί ή διαδηλώνει μία κοινωνική ομάδα οι ψευτοσυνδικαλιστές φροντίζουν να είναι μόνη της αποφεύγοντας να προγραμματίσουν παράλληλες κινητοποιήσεις άλλων κοινωνικών ομάδων έτσι ώστε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους δήθεν δυσαρεστημένους και ταλαιπωρούμενους πολίτες από τις απεργίες.Η επίθεση κατά της Ελληνικής κοινωνίας είναι πολύπλευρη αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.Η απάντηση σε μια τέτοια επίθεση θα έπρεπε να είναι μια γενική απεργία όλων. Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν εφικτό μόνο αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είχαν την θέληση να συντονιστούν με σκοπό την μαζικοποίηση των αντιδράσεων.Η υπό την τρόικα κυβέρνηση εντέχνως στοχοποιεί μία-μία τις κοινωνικές ομάδες φέρνοντας τα νομοσχέδια που τις αφορούν ένα-ένα.Όταν για παράδειγμα έφερε το νομοσχέδιο για τους φορτηγατζήδες οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες αν και ήξεραν ότι σε λίγο θα ερχόταν νομοσχέδιο και γι’ αυτές δεν αντέδρασαν, υποστηρίζοντας σθεναρά τον απεργιακό αγώνα των φορτηγατζήδων, μιας και οι συνδικαλιστές δεν πρότειναν κάτι τέτοιο.Στο επόμενο νομοσχέδιο που αφορούσε άλλη κοινωνική ομάδα οι συνδικαλιστές των φορτηγατζήδων έβαλαν την ουρά στα σκέλια και φυσικά ούτε σκέψη για κινητοποιήσεις και συμπαράσταση στην πληττόμενη ομάδα.Η λογική των ψευτοσυνδικαλιστών που δυστυχώς γίνεται και αποδεκτή απ’ τα μέλη των οργανώσεων είναι «τι μας νοιάζει τι θα γίνει με τους άλλους, εμείς παλεύουμε για τα δικά μας δικαιώματα».Οι μαγαζάτορες και οι εμπορικοί σύλλογοι όχι μόνο δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αφού και οι ίδιοι πλήττονται απ’ τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά οι εκπρόσωποί τους διαμαρτύρονται στα κανάλια για δήθεν ζημιές που παθαίνουν εξ αιτίας των κινητοποιήσεων.Με πολυδιασπασμένη την κοινωνία, αλληλοκατηγορούμενη,  οι πολιτικές της τρόικα και των εκτελεστικών της οργάνων εφαρμόζονται και η κατάσταση οδεύει απ’ το κακό στο χειρότερο.Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες αλλά οι μικρομεσαίοι εργοδότες σήμερα είναι στο μάτι του κυκλώνα και πλήττονται τόσο ώστε σε λίγο δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Σοφότερο θα ήταν αντί να διαμαρτύρονται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων να συμπαραταχθούν με αυτούς σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επερχόμενης καταστροφικής καταιγίδας. Όταν καίγεται ένα σπίτι είτε είσαι στο σαλόνι είτε στον διάδρομο προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά για τι αλλιώς θα καείς και εσύ. Όταν ο εχθρός είναι κοινός (τρόικα) δεν αδιαφορείς για την καταστροφή του άλλου κλάδου της οικονομίας αφού σε λίγο θα ’ρθει και η δική σου σειρά.Ποια είναι για παράδειγμα η θέση των συνδικαλιστικών ηγεσιών για την αστυνομική κατοχή και αυθαιρεσία στην Κερατέα και ποιες οι πράξεις συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους;Άντε το πολύ καμία ανακοίνωση με ευχολόγια.Η σημερινή κατάσταση απαιτεί συσστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων και όχι κινητοποιήσεις μόνο όταν θίγονται τα δικαιώματα της ομάδας που ανήκουμε. Οι ηγεσίες των οργανώσεων είναι έκθετες και υπόλογες για την επερχόμενη καταστροφή και την διάλυση του κοινωνικού ιστού. Όσο οι ηγεσίες είναι κομματικά εναγκαλισμένες προκοπή δεν θα δούμε.πηγή


Μέγας και στο υπουργείο Ανάπτυξης!

225.000 επιχειρήσεις ετοιμάζονται για «λουκέτο».


Λουκέτο
«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ προβλέπει ότι τα λουκέτα αναμένεται να φτάσουν τις 225.000 μέσα στους επόμενους μήνες.

Η προηγούμενη έρευνα υπολόγιζε σε 170.000 τις επιχειρήσεις που βρίκονται στο «κόκκινο» και αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2011.

Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, με σαφή τον κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 30%, ενώ σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων, που φτάνει και το 30%, καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΕΚΟ και προς τους προμηθευτές τους.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι επιχειρήσεις προκρίνουν σε ποσοστό 51% ως αποτελεσματική μορφή δράσης στην κλιμακούμενη ύφεση, τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.
Πηγή


Οι τζαμπατζήδες!



Τζαμπατζήδες πολιτικατζήδες, που μας κάνετε τους νταήδες, για γκελ μπουρντά…

Δεν τούρκεψα, έγινα "Τούρκος" με τους τουρκόγερους της ελλαδικής πολιτικής που βρίζουν τουρκιστί ως "τζαμπατζήδες" τους πολίτες που ενεργούν και δεν παθαίνουν… Έτσι, λοιπόν, τουρκιστί τους τα ψάλω…

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Πώς να μη γίνεις «Τούρκος» τζάνεμ με αυτούς τους μπουνταλάδες, τους μουρντάρηδες, τους τζερεμέδες, τους μπεζεβέγκηδες και τους μπαταξήδες της Μνημονιακής Βουλής: «Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι».

Δε χαμπαριάζουν τίποτα τα χαϊβάνια! Δε φτάνει που δε μπουντρουμιάσαν  κανένα χαραμοφάγο τσανάκι από το σινάφι τους, για το τσέπωμα του μπόλικου «μπαξισιού» από το αλισβερίσι με τους τσαχπίνηδες νταβατζήδες των πολυεθνικών. Δε φτάνει που με το χρόνιο τσιμπούσι τους άδειασαν το χαζινέ και μουφλούζεψαν τη χώρα. Δε φτάνει που αντί να κυβερνήσουν οι ραχατλήδες: ο μπουντούρης ο Σημίτης και ο χαβαλετζής ο Καραμανλής, έκαναν χαβαλέ και γλέντια Ολυμπιακά. Δε φτάνει που ο ζεβζέκης  ζεϊμπέκης: ο πρωθυπουργός ο Γ. Α. Παπανδρέου, με τερτίπια και αντιδημοκρατικά μπεηλίκια, φέσωσε τη χώρα στα σαΐνια της Διεθνούς Τοκογλυφίας βάζοντας αμανάτι ολόκληρο τον κρατικό πλούτο, λες και ήταν το πασαλίκι του. Δε φτάνει που ο απτάλης ο Παπακωνσταντίνου με τα αντικοινωνικά κι απάνθρωπα φιρμάνια του σεκλετίζει καθημερινώς την κοινωνία, την οποία επιπλέον μπατιρίζει με τα χαράτσια του. Δε φτάνει που όλοι τους σελεμιάζουν κοτζάμ βουλευτική αποζημίωση κι άλλα μπερεκέτια σε βάρος του «τσιπλάκη» λαού. Αυτά τα τσόλια, οι σεΐζηδες των τροϊκανών, οι καμπουριασμένοι τσανακογλείφτες των τσιφούτηδων εξακολουθούν το χαβά τους. Από τη μια κάνουν τα γιουσουφάκια στους αχαΐρευτους τσορμπατζήδες της Ευρώπης και τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες που γέμισαν τους μπεζαχτάδες τους χαρτζιλικώνοντας τον τσίφτικο λαό και από την άλλη πουλούν τζάμπα μαγκιά στη χλεμπάγια για την κιοτέψουν, ώστε να κάνει τουμπέκι, να μη σηκώσει μπαϊράκι και τους πάρει στο κατόπι, τους μπαγλαρώσει και τους τουλουμιάσει με λεβέντικα γιουρούσια. 

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Οι πολίτες νταγιάντιζαν μαρτύρια χρόνια και ζαμάνια, όταν οι μπέηδες καζάντιζαν σε βάρος τους κτίζοντας σεράγια (με πρόσοψη στην Ακρόπολη). Η κοινωνία μπαΐλντισε από τις μπαγιάτικες υποσχέσεις των κατάπτυστων «πολιτικών» σογιών των γερλήδων, που σπατάλησαν κι έκλεψαν με τα τσουβάλια τούς παράδες της με τα χουνέρια: του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, του ευρω-παρά και της ευρωμαρμελάδας των τουρλού τουρλού πολιτισμών. 

Πήγαν χαράμι οι θυσίες του λαού… Και τώρα, οι ακόλαστοι αγάδες που ρήμαξαν το κράτος ντιπ με τις καλπουζανιές τους, όρισαν άδικο ρεφενέ για να τη βγάλουν ξανά στο τζάμπα. Οι Τζαμπατζήδες του Έθνους βάλανε τα τσουτσέκια τους, τους τζουτζέδες των κάλπηδων της διαπλοκής, τους ντεμέκ ντελάληδες των ΜΜΕ (Μπαγιάτικων Μέσων Ε(ν/ξ)ημέρωσης) και τους πολιτικατζήδες: τον μπατάλη τον Πάγκαλο, τον αχμάκη τον Ρέππα, τον τενεκέ τον Πεταλωτή και το χαλβά τον Χατζηδάκη, μαζί με ορισμένους ακόμα σερσέμηδες της διανόησης και κάποια τσογλάνια του κομματισμένου «συνδικαλισμού», να κάνουν ζάφτι τους φουκαράδες τους γκιαούρηδες που άρχισαν να ξυπνούν. Με μπουγιουρντιά, τσαμπουκά, νταηλίκια, συκοφαντίες και ύβρεις προσπαθούν να περάσουν γκέμια στους συνειδητοποιημένους πολίτες για να αναχαιτίσουν τον μπελά των νταβραντισμένων κινημάτων των νέων «Χαΐνηδων», που ως μπουλούκια προβάλουν σθεναρή αντίσταση στις αξιώσεις του ντόπιου και του διεθνούς «Τσιφουταριού». 

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
(Σημείωση: Στα αγγλικά η ετυμολογία της λέξης "γιουσουφάκι"... :-) )

Ναι για! Γιαβάς γιαβάς η χλεμπάγια ξυπνά και παίζει «γιάντες» με την Παγκοσμιοποίηση. Τα καρντάσια: οι συμπολίτες που ξέφυγαν από το καλαμπαλίκι, αρνούνται με μια φωνή ασίκικη το χαμαλίκι που ορίζει το Μνημόνιο που υπέγραψαν οι κιοτήδες. «Δεν πληρώνω!», το σύνθημά τους: Δεν πληρώνουν οι ασλάνηδες τους ακοινώνητους κρατικούς και διαπλεκόμενους τζαμπατζήδες, τους γιαλαντζή πολιτικούς που φέσωσαν τη χώρα και κατράμισαν το μέλλον των φιντανιών της Ελλάδας. Το καζίκι του κρατικού χρέους και τους τζερεμέδες του να το πληρώσουν, με το παραδάκι που έχουν στα σεντούκια τους, οι κάλπηδες που το δημιούργησαν: οι τζουτζέδες της βουλής μαζί με τα τσιράκια τους, τους κομματισμένους λιμοκοντόρους και τους νταβατζήδες τους.

Νισάφι πια! Ο νταλκάς για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη έγινε κίνημα δερβίσικο που δε το σκιάζουν οι γκιουλέκηδες, ούτε οι νταγλαράδες της τρόικας, ούτε τα ζορμπαλίκια των σκιτζήδων υπουργών, ούτε οι κρατικοί μπασκίνες με τα τοπούζια τους. Οι ντελικανήδες των κοινωνικών κινημάτων, μπουχτισμένοι από τους λαφαζάνηδες της πολιτικής, θέλουν να ξεσηκώσουν τους μαχμουρλήδες από τα ντιβάνια, θέλουν να καλαφατίσουν το πλοίο της κοινωνικότητας και να καταργήσουν: τα λαγούμια της ιδιοτέλειας, τη χαβούζα των τεμπελχανάδων της διαπλοκής, το μαράζι για τ’ άδικα ρουσφέτια και τον νταμπλά από τα χαράτσια. Δε χαραμίζουν την πόλη και την Ιστορία στους απολιτικούς κοινοβουλευτικούς  μπελαλήδες που πήραν ψηλά τον αμανέ, ούτε στους βολεμένους γενίτσαρους: τους «κουβαρντάδες» που πρόθημα κι άκριτα υπακούουν σε κάθε κυβερνητικό φιρμάνι και χαλαλίζουν τον παρά τους για να εξαγοράσουν  την ησυχία τους. 

«Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει»: Το κρατικό κεσάτι είναι η πρόφαση και το Μνημόνιο ο φερετζές που χρησιμοποιούν οι χαντούμηδες της εξουσίας για να πλουτίσουν τους μπερεκετλίδικους κοτζαμπάσηδες και το τσιφουταριό των τραπεζών.

Οι δερβέναγες του ΔΝΤ, να το πάρουν χαμπάρι: Με τα κατσαμάκια τους δε θα κουλαντρίσουν τους ντερτιλήδες, ούτε τα κινήματα των αντάμηδων. Με τα μερεμέτια και το καβούρδισμα του κοσμάκη δε θα γεμίσει ο κουμπαράς του κράτους. Οι κρατικοί ζαπτιέδες, οι χαφιέδες και τα αντιδημοκρατικά φιρμάνια δε θα κιοτέψουν τους πολίτες, ούτε θα αποτρέψουν την γιούχα και την επανάσταση εναντίον του αδιόρθωτου πολιτικού συστήματος που υποθήκευσε προδοτικά τη χώρα. Διότι: «Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάμουν.» (Στρατηγός Μακρυγιάννης, “Απομνημονεύματα”), καθότι: «…για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.» (Pablo Neruda, “Αργοπεθαίνει”).


Μικρό λεξικό τουρκικών λέξεων
αντάμης= παλικάρι, θαραλέος, ο πιο ξηγημένος από τον μόρτη
απτάλης= ηλίθιος
ασλάνης= δυνατός, ακαταμάχητος
γερλής= γενίτσαροι, το αντίπαλο δέος προς τους Χαΐνηδες
γιάντες= παιχνίδι μνήμης το οποίο ξεκινάει (συνήθως) μετά από το σπάσιμο του διχαλωτού κοκάλου μιας όρνιθας και στο οποίο χάνει ο παίχτης που παίρνει στα χέρια του ένα αντικείμενο από συμπέκτη, χωρίς να δηλώσει τους όρους του παιχνιδιού (συνήθως) με τη λέξη: "το ξέρω" ή "το θυμάμαι", οπότε ο συμπέκτης που κερδίζει φωνάζει "γιάντες". Δηλ. είναι ένα παιχνίδι που όταν ξεκινάει, αναμετριέται η εξυπνάδα μεταξύ των παιχτών, αφού ξυπνάει την καχυποψία και τη συνήδηση σε κάθε κίνηση ανταλλαγής, ακόμα και των πιο απλών πραγμάτων.
γκιουλέκας= ψευτοπαλικαράς, νταής
ζαπτιές= αστυνομικός, χωροφύλακας
ζεβζέκης= ανόητος, ελαφρόμυαλος, (συνών.) αχμάκης
ζορμπαλίκι= τυραννική συμπεριφορά, ετσιθελισμός
καζίκι= παλούκι, πάσσαλος || δύσκολη, δυσάρεστη περίσταση
καλαφατίζω= φράζω μα στουπί ή πίσσα τα κενά στις σανίδες πλοίου ή βαρελιού κτλ.
καλπουζανιά= πλαστογραφία || (γεν.) απάτη, δολιότητα
κατσαμάκι= υπεκφυγή, πρόφαση || χυλός από καλαμποκάλευρο
λαφαζάνης= φλύαρος
μουφλουζεύω= πτωχεύω, χρεοκοπώ
μπασκίνας= χωροφύλακας
μπαταλής= δυσκίνητος, χοντρός και άχαρος
μπεζαχτάς= πρόχειρο χρηματοκιβώτιο, μέρος για χρήματα
μπεζεβέγκης= αχρείος, ρουφιάνος, μασκαράς
μπερεκετλίδικος= πλούσιος
μπουγιουρντί= επίσημο εγγραφό με το οποίο ανακοινώνεται η επιβολή ποινής
μπουντούρης= μικρός, κακάσχημος
νταγιαντίζω= υπομένω, ανέχομαι, υποφέρω
ραχατλής= τεμπέλης, χουζουρλής
σεΐζης= ιπποκόμος
σελεμιάζω= ζω και τρώγω εις βάρος άλλων || παρασιτώ || κλεβω με απιτηδειότητα
σερσέμης= χαζός, ανόητος
σκιτζής= μπαλωματής || (μτφ.) αδέξιος, άσχετος τεχνίτης
τζουτζές= νάνος || (συνεκδ.) ασύμαντος, γελοίος, σαλτιμπάγκος
τοπούζι= ρόπαλο που απολήγει σφαιρωτό άκρο, ισχυρό ρόπαλο
τουρκόγερος= σκληρός Έλληνας προεστός κατά την τουρκοκρατία || (κατ' επέκτ.) άρχοντας περιοχής με ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά
τσανάκι= μικρό πήλινο πιάτο || (μτφ.) άνθρωπο κακής διαγωγής, αχρείος, φαύλος
τσανακογλείφτης= (μτφ.) ευτελής - αναξιοπρεπής κόλακας, ο γλοιώδης, ο τιποτένιος
τσιπλάκης= γυμνός, άντυτος, ξέντυτος || (μτφ.) φτωχός, κακομοίρης, άπορος
τσορμπατζής= προύχοντας || (μτφ.) ευγενής, αριστοκράτης
χαζινές ή χαζενές= ταμείο, θησαυροφυλάκιο, ιδ. το δημόσιο ταμείο
Χαΐνηδες= οι χριστιανοί νέοι που κατέφυγαν στα βουνά και προσέβαλλαν του Τούρκους με νυχτερινές καταδρομές
χαντούμης= ευνούχος


Πρέπει να πληρώνεται λιγότερο ο μουσουλμάνος μετανάστης!

ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Εφ. Σαμπάχ 8-2-2011.
Μισθός ανάλογα με την θρησκεία !

Η αντιμουσουλμανική στάση που άρχισε στη Γαλλία και διαδόθηκε σε Αγγλία και Γερμανία, έφτασε πλέον σε επίπεδο σκλαβιάς στην Δανία. Η κυβέρνηση επέφερε τροπολογία με βάση την οποία ¨πρέπει να πληρώνεται λιγότερο ο μουσουλμάνος μετανάστης¨.

Μετά τον Νικολά Σαρκοζύ στη Γαλλία που συγκέντρωσε αντιδράσεις για την αντιμεταναστευτική του πολιτική που στόχευε ιδιαίτερα τις μουσουλμανικές κοινότητες, οι δηλώσεις της πρωθυπουργού της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ και της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον πως ¨ο πολυπολιτισμός απέτυχε πλήρως¨ επισκίασαν μια άλλη είδηση που ήρθε από τη Δανία. Η κυβέρνηση της Δανίας έφερε πρόταση νόμου που παραπέμπει στην εποχή της σκλαβιάς καθώς φέρνει εφαρμογή του τύπου ¨μισθός ανάλογα με τη θρησκεία¨.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Με βάση τον νόμο που ετοίμασε ο υπουργός οικονομικών Κλάους Χερτ Φρέντρικσεν, oι μουσουλμάνοι πρόσφυγες θα δουλεύουν με χαμηλότερους μισθούς από τους Δανούς και για να επωφεληθούνε από τις κοινωνικές παροχές θα πρέπει να μαζεύουν πόντους. Επίσης η κυβέρνηση ασκεί πίεση για τον επανέλεγχο των μουσουλμάνων που έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αναπηρίας καθώς και για την επαναφορά κάποιων από αυτών στη δουλειά. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν προβλέπει καμία αλλαγή στις συνθήκες εργασίας για τους μη μουσουλμάνους και για τους μετανάστες από χώρες της Δύσης. Ο νόμος προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στους μουσουλμάνους που ζούνε στην χώρα, ενώ η αντιπολίτευση υποστήριξε πως αποτελεί την κατάρρευση της 9 χρόνων πολιτικής αφομοίωσης.


Το υπουργείο εξωτερικών γνωρίζει τι συμβαίνει στην Κύπρο;

ΠΑΛΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ¨ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ¨…

Εφ. Ταράφ 10-2-2011.

Υπάρχει ένα παιχνίδι εκεί πέρα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, μιλώντας σχετικά με τις διαδηλώσεις στην ΤΔΒΚ, είπε πως « Υπάρχει ένα παιχνίδι εκεί πέρα, και αυτά τα παιχνίδια θα συνεχιστούνε από τώρα και πέρα»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, μιλώντας σχετικά με τις διαδηλώσεις στην ΤΔΒΚ, είπε πως «Υπάρχει ένα παιχνίδι εκεί πέρα, και αυτά τα παιχνίδια θα συνεχιστούνε από τώρα και πέρα. Το υπογραμμίζουμε, όλοι πρέπει να επαγρυπνούνε και να είναι προσεκτικοί. Διότι η πλευρά των Ρωμιών στριμώχτηκε. Η πλευρά των Ρωμιών προβοκάρει στηρίζοντας αυτά τα στοιχεία, θέλοντας την αρνητικότητα που πηγάζει από την μη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων να την ρίξει στην τουρκική πλευρά, και προσπαθεί να χαλάσει την αδερφοσύνη της Τουρκίας με την ΤΔΚΒ.»
Ο υπουργός Τσιτσέκ μετέχοντας ζωντανά σε εκπομπή του καναλιού NTV απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επικαιρότητα. Σχολιάζοντας ο Τσιτσέκ τις διαδηλώσεις στην Κύπρο, είπε πως δεν άξιζαν στην Τουρκία οι άδικες κατηγορίες και ανέφερε πως «Εκεί υπάρχει μια ξεκάθαρη κίνηση. Στοιχεία που υποστηρίζουν τους Ρωμιούς, φερόμενα ανεύθυνα, εκμεταλλεύονται αυτούς που μετείχαν εκεί με άλλες σκέψεις και προσπαθούνε να διευρύνουν την απόσταση ανάμεσα στους λαούς της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Από τώρα και πέρα θα συμβαίνουν, δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή τη παγίδα.
………………………….
Ο Τσελίκ είπε ¨Ο άνθρωπος βρίζει στην πλατεία εμάς και την Τουρκία λέγοντας ¨πάρε τα χρήματα σου και φύγε¨, και την άλλη μέρα δεν αισθάνεται κανένα κώλυμα όταν παίρνει τα λεφτά που στέλνω¨, και έκανε έκκληση σε αυτά τα άτομα να χρησιμοποιούνε σε επωφελείς δουλειές τον μισθό που παίρνουνε.


Την πλήρωσε ο πρέσβης!

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΟ...

Εφ. Χουριέτ 10-2-2011.

Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του ο πρεσβευτής από την Λευκωσία
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Λευκωσία Καγιά Τουρκμέν απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του. Ο Τουρκμέν είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση πριν από 6 μήνες. Στην θέση του διορίστηκε ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προκάλεσαν την οργή στην Κύπρο Χαλίλ Ιμπράμ Ακτσά.
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


Έχουν καταλάβει εκεί στην κυβέρνηση τι ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ.

Εφ. Μπιρλίκ 10-2-2011.

To νέο Δ. Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Ιάσμου επισκέφτηκε τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς
Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου


ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.... ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΣΥ!!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!!!

Με είπαν ρομαντική. Με είπαν ονειροπόλα. Με είπαν φασίστρια. Με είπαν ρατσίστρια.
Με είπαν γραφική. Με είπαν άδικη απέναντι προς τους συνανθρώπους μου.
Mε συκοφαντούν επειδή είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Με έχουν δακτυλοδεικτούμενη εκεί έξω..
Δεν είμαι του κοπαδιού τους.. Με έχουν αποκομμένη. Και κάποιες φορές νιώθω τόσο ΜΟΝΗ...

Καμιά φορά αγναντεύω ψηλά και αναπτερώνονται οι ελπίδες μου.. Εκεί ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.Με βλέπετε από ψηλά και περιμένετε. Το ξέρω. Σας νιώθω.
Γι' αυτό και δεν θέλω να σας απογοητεύσω... Δεν θέλω να ντρέπομαι.

Η επίγεια ζωή μου, εν έτη 2011, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μου απαγορεύουν κάθε τι ελληνικό.
Με τυραννούν και μου κάνουν τον βίο αβίωτο. Δεν μπορώ πια να ζήσω λεύτερη και ΕΛΛΗΝΙΔΑ..
Πρέπει να αρνηθώ οτιδήποτε αφορά ΕΣΕΝΑ μάνα μου Ελλάς!

Μου πήραν τα πάντα. Ακόμη και την αξιοπρέπεια μου!
Σε ξεπουλάνε μπροστά στα μάτια μου! Σε πονάνε και σε διαμελίζουν χωρίς να μου δίνουν λόγο.
Με αγνοούν.. Δεν με ρωτούν για τίποτα. Αποφασίζουν ερήμην μου για το ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ!Μαζί σου πονάω και αιμορραγώ και εγώ.. Και χάνομαι μέρα με τη μέρα...
Μου κλέβουν κάθε δικαίωμα ζωής και ανθρωπιάς........

Δεν θέλουν να σηκώνω κεφάλι. Δεν θέλουν να σε προστατεύω.
Θέλουν να σιωπήσω και να σε παραδώσω!! Θέλουν να σε ξεχάσω και να πάρουν οτιδήποτε μου έμεινε.
Θέλουν να τους δώσω την ψυχή μου και μαζί κι εσένα!! Θέλουν να σε ΠΡΟΔΩΣΩ!!

Πάνε να σε αρπάξουν μέσα απ' τα χέρια μου!! Την ίδια μου την ψυχή!!
Πάνε να με σκοτώσουν, να με αφανίσουν!
Πάνε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος Ελληνικό από τη γη!

Άραγε είναι όλοι αυτοί.."φίλοι" μου; Θέλουν το καλό μου και το καλό σου;
Πως είναι δυνατόν να νιώθω τέτοια απειλή, τέτοια πικρία, φόβο, απόγνωση, ΠΟΝΟ
ΟΡΓΗ
και να αισθάνομαι, ακόμη, πως έχω να κάνω με "φίλους";
Γιατί αρνούμαι να τους πιστέψω; Γιατί θέλω να αμυνθώ; Γιατί σηκώνω το κεφάλι κι αντιδρώ σ'αυτή τη μεγάλη αδικία;
Γιατί θέλω να ξεσηκωθώ και να φωνάξω ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;; ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!

Δεν πρέπει να αμυνθώ; Δεν πρέπει να δώσω την ψυχή μου, την καρδιά και την ανάσα μου για να υπάρχεις ΕΣΥ στο μέλλον;
Για να ζήσουν και τα παιδιά μας ελεύθερα και ευτυχισμένα σε μια ειρηνική γη;

Ποιο είναι το πρόβλημα τους; Γιατί τόσο μένος για σένα Ελλάδα μου;
Γιατί σε αδικούν τόσο πολύ ΠΑΤΡΙΔΑ μου;
Ποιον και ΓΙΑΤΙ φοβούνται τόσο πολύ; Δεν τους πειράξαμε. Γιατί μας πειράζουν;

Πατρίδα μου πες μου σε παρακαλώ..τι θέλουν από μας;
Μια ζωή μας θυμάμαι να αμυνόμαστε, με νύχια και με δόντια, για να κρατήσουμε τη χώρα, τα ήθη και έθιμα μας.
Τη γλώσσα μας και την ιστορία μας! Κανέναν δεν πειράξαμε κι όμως όλοι θέλουν να μας κάνουν κακό..
Γιατί μας χαρακτηρίζουν έτσι; Γιατί θέλουν να παραιτηθούμε;;
Τι θα τους απαντούσε σήμερα άραγε αν ζούσε ο Λεωνίδας και ο Μέγας Αλέξανδρος;

Μόνο μια κουβέντα βγαίνει απ' την ψυχή μου πατρίδα μου. ΛΕΥΤΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!!
Τους φαίνεται περίεργο που δεν μπορώ να ζω χωρίς εσένα ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ! Με περνάνε για αλαφροΐσκιωτη..
Επειδή είμαι περήφανη, ασυμβίβαστη και αισθάνομαι το μεγάλο χρέος και καθήκον μου απέναντι σου και προστατεύω το ιερό σου έδαφος, την ιστορία και την τιμή των πεσόντων για την ελευθερία μας!

Δεν με θεωρούν δική τους. Και χαίρομαι τελικά. Γιατί ξεχωρίζω. Μπορεί να είμαι από τους "τελευταίους ρομαντικούς"μα ξέρω επίσης πως είμαι μία από τους τελευταίους ΕΛΛΗΝΕΣ!Κι έτσι πρέπει να παραμείνω αν θέλω να υπάρξουν κι άλλοι Έλληνες......
Για να συνεχίσεις να ζεις μέσα μας!

Πατρίδα μου, δώσε μου δύναμη και κουράγιο να αντέξω..
Πάρε με γλυκά στην αγκαλιά σου, δώσε μου το υπέρτατο αυτό συναίσθημα της αγάπης, της γαλήνης, της γενναιότητος, της περηφάνειας και του δέους.. Δώσε μου αυτό το μοναδικό συναίσθημα της πληρότητας.
Πατρίδα μου στάσου πλάι μου! Σε χρειάζομαι!

Κοιτάω το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας και σε νιώθω μέσα στο αίμα μου!
Μέσα στην ψυχή μου!

ΟΧΙ πατρίδα μου. Δεν είσαι μόνη. Δεν είμαι μόνη! Μαζί είμαστε.
Μόνο που καμιά φορά με παίρνει λίγο το παράπονο.....
Είμαι εδώ.. Δεν θα πέσω!! Είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ!! Δεν γονατίζουν οι Έλληνες!!
Ούτε κι εγώ θα γονατίσω!

Γύρνα και δες.. Εδώ είμαστε όλα τα παιδιά σου!!
Παρόντες και έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη!!
Δεν είμαστε πολλοί.. Αλλά είμαστε όσοι πρέπει. 300 και πάλι..
Εμείς θα σε φροντίσουμε και θα σε διατηρήσουμε ακέραιη. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!

Μη φοβάσαι πατρίδα μου. Μην πονάς. Μην κλαις για μας.
Να κλαις για τον εχθρό γιατί φοβούνται ό,τι δεν καταλαβαίνουν.
Αιώνες τώρα μας μάχονται. Μυαλό δεν βάζουν. Το τέλος το ξέρουν.....
Μιλάει πάντα η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.Πάλι ΕΣΥ θα λάμψεις στο τέλος ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ! ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ!
Θα φροντίσω εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά σου!
Θα είμαι εδώ μαζί σου μέχρι το τέλος!!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ! Σ'ΑΓΑΠΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΕΣΥ
είσαι ο λόγος της ύπαρξης μου. Εσύ γεμίζεις κάθε μου κύτταρο.

Σε παρακαλώ μην στεναχωρισαι και μην αγωνιάς. Μην πενθείς.
Να'σαι μόνο δίπλα μου εκείνη την ύστατη στιγμή και να με κρατάς από το χέρι για να με παραδώσεις ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ!Οδήγησε με εκεί κοντά τους και πες τους..άλλη μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ που δεν παραιτήθηκε και
που μπορεί να σας αντικρύζει επάξια στα μάτια!!

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.... Ω ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ! ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΣΥ!!
Με το χέρι στην καρδιά,

Χαρά Μάστορα ( Χώστα ) 
http://synpeka.blogspot.com/


Παραίτησης άνευ όρων!



Άκυρες οι παροχές ιθαγένειας και δικαιωμάτων ψήφου!

Γιάννης Ανδριόπουλος: Άκυρες οι παροχές ιθαγένειας και δικαιωμάτων ψήφου.


060211-syn-andriopoulosρεπορτάζ Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Mε μια απόφαση - σοκ για την αριστερά αλλά και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ περί της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου των αλλοδαπών αντισυνταγματικό, ενώ παράλληλα αποφάνθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες. Ήταν μάλιστα ο πρώτος νόμος του ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που ανήλθε στην εξουσία.
Όπως σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά στην απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, «το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος». Η όλη υπόθεση, πάντως, παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Στη δικαστική απόφαση γίνεται αναφορά στο Ν. 3838/2010 ο οποίος εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας: «Η πολιτογράφηση (που εισάγει ο νέος νόμος) γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος ‘νόμιμης' διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειάς του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Μετά την προσφυγή Έλληνα πολίτη

Ο Ν. 3838/2010 απασχόλησε το ΣτΕ κατόπιν προσφυγή Έλληνα πολίτη, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική: α) Η από 30.4. 2010 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο και η β) από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Όχι μόνο οι (λαθρο)μετανάστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο νόμο για να πολιτογραφηθούν Έλληνες, αλλά τίθεται πλέον και ζήτημα ακυρότητας των δημοτικών εκλογών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε περίπτωση που υπάρχει εκλεγμένος αλλοδαπός ή πολιτογραφημένος με το συγκεκριμένο νόμο που εξελέγη, τίθεται ζήτημα ακυρότητας όλων των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει. Με δεδομένο όμως, ότι σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές που πέρασαν 12.500 περίπου αλλοδαποί, τίθεται ζήτημα ακύρωσης και των ίδιων των εκλογών, καθώς η διαδικασία με την οποία πραγματοποιήθηκαν, είναι αντισυνταγματική.
Η απόφαση αυτή του ΣτΕ, προκάλεσε σύσσωμη την αντίδραση της αριστεράς σε όλες της τις εκφάνσεις, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ έως το "Μέτωπο Αλληλεγγύης" του κ. Αλαβάνου, που χρησιμοποίησαν βαρείς χαρακτηρισμούς.
Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ιστορία "καίει" την αριστερά, καθώς σε περίπτωση που η Ολομέλεια του ΣτΕ συμφωνήσει με την πρώτη απόφαση του τμήματός του, όχι μόνο χάνει ένα μεγάλο μέρος της δυνητικής εκλογικής της πελατείας, αλλά γκρεμίζεται και η προσπάθειά της να μετατρέψει την πολιτογράφηση αλλοδαπών ως Ελλήνων πολιτών, σε μια τυπική διαδικασία.
Ο "Ελεύθερος Κόσμος", είναι ίσως η μοναδική ή μία από τις ελάχιστες εφημερίδες, που κάλυπτε την ιστορία αυτή από την αρχή της, από τη στιγμή δηλαδή που υπεβλήθη η προσφυγή από τον κ. Ανδριόπουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος μας παραχώρησε μια συνέντευξη σχετικά με το αποτέλεσμα της προσφυγής.
Θα ήθελα μια σύντομη, επί της ουσίας περιγραφή του αποτελέσματος της απόφασης του ΣτΕ, για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν από νομικούς όρους.
Η απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (7μελής σύνθεση) ανακηρύσσει αντισυνταγματική την αυτόματη παροχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με πέντε έτη νόμιμης διαμονής των γονέων στην Ελλάδα, την αυτόματη παροχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με έξι έτη φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών πλην ΕΕ στις δημοτικές εκλογές και παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου.
Πώς και το πήρατε απόφαση να προχωρήσετε σε αυτή την προσφυγή; Δεν σας φάνηκε... βουνό η διαδικασία;
Έκρινα ότι ο νόμος ήταν τόσο κατάφωρα αντισυνταγματικός, που έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο για την ανατροπή του ως Έλληνας πολίτης παρά το όποιο κόστος.
Τι σημαίνει επί τω έργω αυτή η απόφαση; Είναι άκυρες οι προηγούμενες εκλογές; Είναι άκυρες οι συνθέσεις των δημοτικών συμβουλίων που έχουν εκλεγμένους μετανάστες; Είναι άκυρες όσες ιθαγένειες δόθηκαν σε αλλοδαπούς μέσω αυτού του νόμου;
Επί τω έργω αυτή η απόφαση, εφόσον διατηρηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, συνεπάγεται ακύρωση των εκλογών τόσον των δημοτικών όσο και των περιφερειακών εκλογών, εφόσον συμμετείχαν στις εκλογές ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί που η ιθαγένειά τους ακυρώθηκε.
Οι συνθέσεις που έχουν εκλεγμένους μετανάστες δημοτικών & τοπικών συμβουλίων είναι άκυρες, το ίδιο και οι ιθαγένειες που δόθηκαν με το Ν. 3838/2010
Για εσάς, πολιτικά τι σημαίνει αυτή η απόφαση που επί της ουσίας αναιρεί τον πρώτο νόμο του ΠΑΣΟΚ;
Σημαίνει την επαναφορά στη συνταγματική τάξη, όπου μόνο ο Έλληνας πολίτης απολαμβάνει πλήρη πολιτικά δικαιώματα και ο Ευρωπαίος περιορισμένα, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Υπήρξε κάποιος οργανισμός, κάποιο κόμμα, ο,τιδήποτε που στάθηκε στο πλάι σας κατά τη διάρκεια αυτής της προσφυγής; Αντίστοιχες προσφυγές στο εξωτερικό, συνήθως αποτελούν την αιχμή διαφόρων λόμπι, κομμάτων ή κινημάτων.
Κανένας οργανισμός & κανένα κόμμα, κάποιοι πολίτες μεμονωμένα στάθηκαν στο πλάι μου σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπως στην Αυστρία, όπου ακυρώθηκε ο νόμος για συμμετοχή αλλοδαπών τρίτων χωρών στις δημοτικές εκλογές της Βιέννης, ύστερα από προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας επιφανών στελεχών της αντιπολίτευσης.
Τι αναμένετε από την Ολομέλεια του ΣτΕ; Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν πολιτικές πιέσεις για την ανατροπή της αρχικής αποφάσεως;
Αναμένω να τηρήσει τη συνταγματική της επιταγή. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολιτικές πιέσεις, όπως πιστεύω, ότι υπήρξαν και εν όψει της απόφασης του Δ' Τμήματος.
Επί της ουσίας, το ΣτΕ έχει ακυρωτικό χαρακτήρα ή είναι γνωμοδοτικό, όπως διαβάσαμε μετά τη δημοσίευση της απόφασης;
Ακυρωτικό, όταν κρίνει επί αιτήσεων ακυρώσεως, όπως εν προκειμένω και γνωμοδοτικό όταν επεξεργάζεται προεδρικά διατάγματα.
Εσείς ως τι αντιλαμβάνεσθε την εθνικότητα, αφού κινηθήκατε δικαστικά κατά της προσπάθειας της χαλαρής απόδοσης της σε αλλοδαπούς;
Ως ένα κοινό σύνολο αξιών και χαρακτηριστικών ενός λαού, που συνδέεται με δεσμούς αίματος στο διάβα της ιστορίας του και που κατ' εξαίρεση ενσωματώνει με αυστηρά κριτήρια στο σώμα του αλλογενείς.

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε ανάλογες κινήσεις και γι' άλλους νόμους που θεωρείτε ότι βλάπτουν την έννοια του έθνους;
Σε προσωπικό επίπεδο επί του παρόντος όχι, αλλά επαγγελματικά εφόσον υπάρχουν σοβαροί εντολείς, μέσα και προϋποθέσεις για επιτυχή έκβαση, ναι.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More