15.5.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΌΡΙΣΕ!!


Για τον Μίκη Μάους τα λέμε και παρακάτω....

Το Αιγαίο ανήκει στο Γιώργο του


Εν αρχή ην ο Γιώργος . Και ύστερα εργασιακά, ασφαλιστικά, ενεργειακά, ελληνοτουρκικά. Τίποτε δεν έμεινε όρθιο. Η Ελλάδα του 2009, μοιάζει τόσο μακρινή, τόσο πλούσια, τόσο ανέμελη, τόσο ανέφελη, μια ουτοπία.
Τα θέματα άνοιξαν κατά κύματα, όλα μαζί. Πριν συνέλθουμε από τη μια σφαλιάρα, έρχεται η επόμενη, πιο ενωμένη, πιο δυνατή.
Από την παροιμιώδη αναβλητικότητα του προηγούμενου περάσαμε στη φούρια του νυν. Σαν να θέλει να ζήσει τρεις θητείες σε μία.
Μέσα στον πανικό, χάθηκε αγωγός μεταξύ Μπουργκάς και Αλεξανδρούπολης. Ο ευρών θα μείνει για πάντα στον Έβρο (τον ποταμό, όχι το νομό)
Οι φτωχοί είναι πάντα οι πιο φιλόξενοι.. Για αυτό ο Γιώργος είναι τόσο περιποιητικός. Κάποτε, το 1161 μΧ ο Μανουήλ Κομνηνός δώρισε ένα δωμάτιο(!!!) γεμάτο χρυσό στον σουλτάνο του Ικονίου,  Κιλίτζ Αρσλάν, με στόχο τη φιλία και τη συμμαχία του.
Και ο Ταγίπ, όλο και κάτι θα τσίμπησε. Με άδεια χέρια να φύγει αποκλείεται. Φαίνεται και από το πρόσωπο του. Σοβαρού μαθηματικού πενηντάρη που τώρα νομίζεις ότι θα ρωτήσει Τριγωνομετρία το Γιώργο, με στόχο να πάρει το ιδιαίτερο φροντιστήριο. Με τα ημίτονα  ο δικός μας δεν τα πάει καλά, δώσε κανά τόνο από το Αιγαίο, σου λέει, να ξεμπερδέψουμε.
Το Αιγαίο ανήκει στο Γιώργο του.
Ας αφήσουμε όμως το Αιγαίο, να πάμε στας Ευρώπας, μπας και σπάσει η γκαντεμιά σήμερα


Με τις κλωτσιές....

Λακτίσματα (κλωτσιές) εναντίον τών οπισθίων πολιτικών απο πολίτες. Οπωσδήποτε θα πρέπει όλοι να καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές...


...να πείς σέ κάποιον πολιτικό πού πίνει τον καφέ του δίπλα σου "Πού επήγαν τα χρήματά μου σάς παρακαλώ πολύ κύριε, θα θέλατε να μου τά δώσετε πίσω?", είναι ενδεχομένως λογικό αλλά να τού απευθύνεις τον λόγο λέγοντας "Ρε λαμόγιο τού κερατά , φέρε τα λεφτά πίσω π@λιοπ@ύστη κλπ κλπ" οπωσδήποτε δέν συνάδει με την οποιαδήποτε καλή ανατροφή ...
Θά πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε με όλη τη δύναμη τής ψυχής μας φαινόμενα πού εμφανίζονται τελευταία στην ελληνική κοινωνία και έχουν να κάνουν με λεκτική βία (κατέβασμα εορτολογίου κλπ) αλλά καί λακτίσματα (κλωτσιές) στα (τρυφερά) οπίσθια πολιτικών εκ μέρους Ελλήνων πολιτών...
Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί στίς παρέες η κουβέντα περί του αν και κατά πόσο σημερινοί υπουργοί θα μπορούσαν πχ να βγούνε για καφέ ή να κυκλοφορήσουν χωρίς φρουρά...
Οπως είναι λογικό η συντριπτική πλειοψηφία τών Ελλήνων πολιτών δέν εγκρίνει τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές (λακτίσματα, λεκτική βία κλπ) εναντίον τών πολιτικών τούς οποίους στην πλειοψηφία τους τούς εκτιμά βαθύτατα...

Στό κάτω κάτω είναι και θέμα ανατροφής , λέγουν οι Ελληνες μεταξύ τους..
Διότι καλά να πείς σέ κάποιον πολιτικό πού πίνει τον καφέ του δίπλα σου "Πού επήγαν τα χρήματά μου σάς παρακαλώ πολύ κύριε, θα θέλατε να μου τά δώσετε πίσω?", είναι ενδεχομένως λογικό αλλά να τού απευθύνεις τον λόγο λέγοντας "Ρε λαμόγιο τού κερατά , φέρε τα λεφτά πίσω π@λιοπούστη κλπ κλπ" οπωσδήποτε δέν συνάδει με την οποιαδήποτε καλή ανατροφή έχουμε πάρει όλοι απο τα σπίτια μας...

Διαβάζουμε στην Καθημερινή ....

Δύσκολοι καιροί για τον πολιτικό κόσμο
Της Μαριλης Mαργωμενου

Το «JK» εγκαταλείφθηκε. Η «Βιβλιοθήκη» ερήμωσε. Το τελευταίο κάστρο του κοινοβουλευτισμού, το «Da Capo», αδειάζει. Στις ρούγες του Κολωνακίου μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος απέμεινε. Τα μεσημέρια επιμένει να τρώει στο «Κεντρικόν», κι αν κανείς του πει για τα ιπτάμενα μπουκάλια που παραμονεύουν εκεί έξω, απαντά λακωνικά: «Ο κρυπτόμενος πολιτικός δεν είναι πολιτικός».

Αλλά πώς να εμφανιστεί ο πολιτικός όταν ορδές καμουφλαρισμένων βαρβάρων τον σημαδεύουν; Ο Κ. Καραμανλής προ μηνός έμαθε περισσότερα από όσα θα ήθελε για την ψυχολογία του όχλου: μια κυρία τον εντόπισε να ξεκοκαλίζει τη σφυρίδα του στο «17» και εφόρμησε στο τραπέζι του μ’ ένα «φτου σου! Μόνο να τρως ξέρεις!» που ξεσήκωσε τους χαχανίζοντες θαμώνες. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Απ. Κακλαμάνης πέρασε ένα πλήρες μισάωρο στη θαλπωρή ενός W. C. της στοάς Κοραή μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ ως ιππικό και να διώξουν τους ιθαγενείς απ’ έξω. Προ ημερών, η Α. Διαμαντοπούλου ίσα που πρόλαβε να ξεπορτίσει προτού οι μαινόμενοι εκπαιδευτικοί τη μαντρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουν μαζί της «διάλογο». Πλέον η εμφάνιση οποιουδήποτε πολιτευτή ξυπνά τον τραμπούκο που λουφάζει στο πολιτισμένο παρουσιαστικό του μέσου Αθηναίου.

Για τους πολιτικούς δεν διατίθεται όχι χλωρό, αλλά ούτε αποξηραμένο κλαρί, σαν κι αυτό στις ομπρέλες του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί εντόπισε τον Π. Δούκα ένας τύπος απ’ αυτούς που εγκαθίστανται στις ξαπλώστρες μόλις το πρώτο χελιδόνι φέρει την άνοιξη: «Σήκω φύγε! Προκαλείς!», του φώναξε. Ο έρμος ο κ. Δούκας δεν ήξερε αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει βλέποντας τον μπρονζέ εξηνταπεντάρη εξεγερμένο. Ψέλλισε κάτι σαν «μάλιστα... Μιλάς κι εσύ που δεν έχεις δουλέψει μια μέρα στη ζωή σου…», και μάζεψε την πετσέτα του, εγκαταλείποντας κάθε σκέψη για ρακέτες.

Στην Κω
Πλέον, πουθενά δεν είναι κανείς ασφαλής. Δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες από τη νήσο Κω, που λένε ότι μια αγέλη πιτσιρικάδων κυνηγά ολημερίς τον Αρ. Παυλίδη και μόλις τον εντοπίσει τσιρίζει «Παιδιάαα! Ο Τέεελης!» και χοροπηδά γύρω του ξεδιάντροπα χωρίς καθόλου να φοβάται το παντοδύναμο δάχτυλο. Είναι και οι ιστορίες του Γ. Αλογοσκούφη που ο ίδιος επιμένει ότι δεν συνέβησαν ποτέ. Αλλά πώς να διαψεύσει τα «θα σ’ εκτελέσουμε σαν τον Πρωτοπαπαδάκη!» που άκουσε στο LSE, ή το κράξιμο των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που του ετοίμασαν μέχρι και περιοδικό με ποικιλία ύβρεων;

Και οι επιθέσεις συνεχίζονται. Πού να φανταζόταν ο Φ. Σαχινίδης τι τον περίμενε το βράδυ που κατέφυγε στον «Σταυρό του Νότου» να ξεχαστεί; Τα φώτα έσβησαν και μια εξαγριωμένη φωνή τον κατακεραύνωσε απ’ την πίστα. «Οι υπουργοί της Μέρκελ», ούρλιαξε ο τραγουδιστής Μ. Πασχαλίδης, «θα καταστρέψουν την Ελλάδα»! Ο υφυπουργός, λουφαγμένος στο τραπέζι, προφανώς αναρωτιόταν τι ήθελε να βγει απ’ το σπίτι του – αλλά όπως ξέρει και ο Α. Τσοχατζόπουλος ούτε εκεί υπάρχει σωτηρία.

Ενα μήνα τώρα η μάντρα γύρω απ’ το σπίτι του έχει μετατραπεί σε τείχος των δακρύων: οι γείτονες βρίσκουν ολόγυρα πεταμένα χαρτάκια με μηνύματα, που η γκάμα τους κινείται ανάμεσα στο παλαιοπασοκικό «προδότη Ακη!» και στο νεοφιλελεύθερο «φέρε πίσω τα λεφτά!». Διόλου παράξενο που ο κ. Τσοχατζόπουλος σπανίως βγαίνει από τη μάντρα. Γιατί προφανώς έχει ακούσει και για τη συνάντηση του Γ. Βουλγαράκη με τους εξεγερμένους καφενόβιους. Ο πρώην υπουργός κατευθυνόταν στο «JK» όταν άκουσε το χιτ των ημερών «Πού είναι τα λεφτά, ρε;». Εν αντιθέσει με τον μέσο άνθρωπο που κάνει μεταβολή μόλις μυρίσει μπαρούτι, ο κ. Βουλγαράκης μάλλον βρήκε ευκαιρία να εφαρμόσει όσα μάθαινε τόσα χρόνια στο τατάμι. Κι έτσι, στράφηκε προς τον κύριο που εν μέσω καπουτσίνο και κρουασάν τον «στόλιζε» σαν μεταχρονολογημένο επιτάφιο. Αλλά σαν να επρόκειτο για ταινία του Μπρους Λι, δέκα ακόμα τύποι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τον επανάστατη του καφέ. Και ο κ. Βουλγαράκης ανέκρουσε πρύμναν προτού τον πάρουν τα σκάγια...

Ατυχώς την ιστορία δεν πρόλαβε να τη μοιραστεί με τον Κ. Κουλούρη πριν εκείνος βγει στη Βαλαωρίτου. Ο παλαιός σοσιαλιστής αρχικά αγνόησε το τσούρμο των νεαρών που τον πήρε στο κατόπι. Αλλά στη συνέχεια ήταν δύσκολο να τους αγνοήσει, κυρίως γιατί ένας τους πλησίασε υπούλως και τον λάκτισε με φόρα στα οπίσθια! Ευτυχώς για τον κ. Κουλούρη, όρμησε ένας παλαιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ να τον σώσει. Βλέπετε, ο συνδικαλιστής τον θυμόταν από τότε που μεγαλούργησε ως καταμετρητής της ΔΕΗ. Ενώ οι νεαροί τραμπούκοι γνώριζαν μονάχα την πρόσφατη πορεία του: απ’ το «GB» στο «Jimmy’s» και τούμπαλιν...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/05/2010_401129


Διάβασε όλη την ανάρτηση...


Αυτές είναι συμφωνίες κ. Παπανδρέου!!!

Αμυντική συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας - Προμήθεια S-400 και ελικοπτέρων; - Δυσθυμία Μόσχας για Αθήνα
O πολύ γνωστός μας από τις διαπραγματεύσεις για το ΤΟΜΑ BMP-3HEL πρόεδρος της ρωσικής Ομοπσονδιακής Υπηρεσίας  για Αμυντική-Τεχνολογική Σευνεργασία Michail Dmitriyev, δήλωσε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως «Η Ρωσία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τουρκία για την πώληση στην τελευταία αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και ελικοπτέρων. Έχουμε διάφορες συζητήσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε τι θα συμφωνήσει η Τουρκία» ανέφερε ο Michail Dmitriyev.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση Ρώσου αξιωματούχου που αφορά την πώληση συστήματος S-400 στην Τουρκία. Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι πλέον η Ρωσία συζητά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το Α/Α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, ενώ μέχρι στιγμής αρνείτο για δύο βασικούς λόγους, ο ένας επιχειρησιακός και ο άλλος πολιτικός: Σε ότι αφορά το επιχειρησιακό μέρος υπήρχε ανησυχία για διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών των S-400, αλλά οι Τούρκοι τους δίνουν τα εχέγγυα για ασφαλή διακίνηση των απαραίτητων πληροφοριών κατά την διάρκεια της αξιολόγησης.
Γενικά η Άγκυρα έχει αφήσει τους Ρώσους να καταλάβουν ότι προτιμούν σαφώς και για οικονομικούς και για επιχειρησιακούς, αλλά και για λόγους βιομηχανικής συμμετοχής τα S-400, έναντι των Patriot PAC-3.
O δεύτερος ήταν πολιτικός λόγος: Υπήρχε – και τυπικά εξακολουθεί να υπάρχει – πολιτική δέσμευση έναντι της Ελλάδος για μη πώληση των S-400 στην Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει η Ελλάδα για την προμήθεια ή όχι του συστήματος. Οι συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ 2006-2008 για την προμήθεια των S-400 δεν φαίνεται να καταλήγουν πουθενά.
Ενώ αντίθετα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εθνικής άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στην Μόσχα 30-31 Μαρτίου, συζητήθηκε τόσο το διακρατικό πρόγραμμα προμήθειας BMP-3HEL, όσο και η προμήθεια SHORADS Τοr-M2, αλλά και ένα τρίτο κρίσιμο στρατηγικά οπλικό σύστημα το οποίο αποκαλύπτεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί στην ερχόμενη Δευτέρα 17/05, εν τούτοις δεν υπήρξε από ελληνικής πλευράς καμία συζήτηση για τα S-400.
Για τα ελικόπτερα ανάλογη συζήτηση γίνεται για την τεράστιο πρόγραμμα των 126 μεταφορικών ελικοπτέρων που θα συζητήσει την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ (αυτοί δεν «ντρέπονται να αγοράζουν όπλα», όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος). Η Ρωσία δίνει πλήρες πακέτο βιομηχανικής συμμετοχής. Δε αποκλείεται να συζητηθεί και η πώληση επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Kamov ή Μil Mi-28, ως ενδιάμεση λύση στο πρόγραμμα του Τ-129 που φαίνεται να καθυστερεί.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις προθέσεις ακύρωσης του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τις στενές σχέσεις που έχουν συνάψει εντός μόλις 10 μηνών από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η Ρωσία και η Τουρκία σηματοδοτούν έναν στρατηγικό κίνδυνο για την Ελλάδα που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει.
Φυσικά τυχόν προμήθεια συστηματων S-400 μα ακτίνα του βλήματος 200 χλμ και 90% ποσοστά επιτυχίας θα αλλάξει ολόκληρη την ισορροπία στο Αιγαίο σε βάρος της Ελλάδας...
Η Μόσχα είναι ιδιαίτερα χολωμένη με την ελληνική αναβλητικότητα στο θέμα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας (προμήθεια των BMP-3HEL, κυρίως, αλλά και ουσιαστική αχρήστευση των ΖUBR, καθυστερήσεις στην βολή των S-300PMU1 κλπ) και δεν διστάζει να το δείξει. Μάλιστα στο θέμα των BMP-3HEL δεν αποκλείεται να δούμε και πολύ δυσάρεστες για τα ελληνικά συμφέροντα, κινήσεις από ρωσικής πλευράς, που κατηγορούν την Ελλάδα για "ουσιαστική αθέτηση κρατικής υπογραφής" λόγω των ατέρμονων διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για Αμυντική-Τεχνολογική Συνεργασία κος Mikhail Dmitriyev  δήλωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει τη Συρία με αναβαθμισμένα μαχητικά MiG-29, αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Pantsir και TOMA ΒΜP-3, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις επίσημες επισκέψεις του Ρώσου πρόεδρου Medvedev στη Δαμασκό και την Άγκυρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Εμείς τα ξέραμε από παλιά τα περί Μίκη Μάους!!!!!

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Απόσπασε και την «υπογραφή» του Μίκη!

  • Άλλαξε τίποτα από όλα αυτά και ευλόγησε ο Μίκης την «ελληνοτουρκική φιλία» του Ερντογάν, του Γιωργάκη και των Αμερικανών;
  • Και γιατί, αφού δέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν, δεν τα κατάγγειλε μπροστά του, όλα αυτά που έγραψε πριν από λίγες ημέρες;
Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο μας στον Τούρκο ηγέτη Ερντογάν. Είναι ηγέτης μεγάλης πνοής: Με σαφείς στρατηγικούς προσανατολισμούς για την οικοδόμηση ενός ισχυρού «νέο-οθωμανικού», ιμπεριαλιστικού κράτους και με μεγαλοφυείς τακτικούς ελιγμούς.
Ο Τούρκος ηγέτης αξιοποίησε, με την απαράμιλλη εκείνη μαεστρία που χαρακτηρίζει τους ηγέτες μιας ανερχόμενης δύναμης, την κρίση του πλανητικού ιμπεριαλισμού και τον ανταγωνισμό των ισχυρών δυνάμεων για να:
α) Έρθει στην Ελλάδα σαν κυρίαρχος Σουλτάνος.
β) Βάλει την τελική σφραγίδα στην κατοχή του μισού Αιγαίου και την οικονομική συνδιαχείριση των πετρελαίων του Αιγαίου υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.
Δηλαδή ήρθε σε ένα ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο, σε μια κατεχόμενη Ελλάδα από το ΔΝΤ, ως ανεξάρτητη και ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη και ΟΧΙ ως κατεχόμενη από τους Αμερικανούς, όπως η Ελλάδα!!!
γ) Ανοίξει, καταλυτικά, το δρόμο για τη μελλοντική «τουρκοποίηση» και «αρπαγή» της Θράκης!!!
δ) Υπογράψει στρατηγικές παραγωγικές επενδύσεις με τη μεγάλη δύναμη της Ρωσίας, εκμεταλλευόμενος, κατά τον καλύτερο τρόπο τους διεθνείς ανταγωνισμούς, αδιαφορώντας για δυσαρέσκειες και τις αντίθετες βουλές των Αμερικανών.
Η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με τους Ρώσους είναι ιστορικό γεγονός καταλυτικής σημασίας που δείχνει το πόσο δυναμισμό κρύβει μέσα της η ιμπεριαλιστική Τουρκία και πόσο ισχυρό πολιτικό ηγέτη έχει αυτός ο ιμπεριαλισμός…
Και μόνο αυτά δείχνουν το ιστορικό βεληνεκές του Ερντογάν, το τεράστιο ηγετικό του μέγεθος, καθώς και το μικρό μέγεθος των σάπιων και ιστορικά χρεοκοπημένων αστικών ηγετίσκων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.
Φυσικά, οι μεγάλοι ηγέτες γνωρίζουν να σφετερίζονται και να εμπορεύονται τα πάντα: Ακόμα και τα ιστορικά σου σύμβολα, τις λαϊκές, αγωνιστικές περγαμηνές, στο όνομα πάντα της «φιλίας» και της «ειρήνης» (χιλιάδες τα παραδείγματα).
Αυτό έκανε ο Ερντογάν και με το Μίκη. Ζήτησε να αποσπάσει τη συμβολική υπογραφή του στην επέλασή του στη χώρα μας ΚΑΙ το πέτυχε.
Στήθηκε και το ανάλογο συμβολικό τελετουργικό: Φωτογραφίες και όλα τα ΜΜΕ για να αποθανατίσουν το Μίκη μεταξύ του Σουλτάνου και του πρωθυπουργού της κατοχής μας!!!
Αυτός ο θεαματικός, τελετουργικός συμβολισμός είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Μίκης νομιμοποιεί και επικυρώνει στην πράξη το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράχτηκε εναντίον της Ελλάδας, στο όνομα μια μεγάλης απάτης: Της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και της «ειρήνης στο Αιγαίο»!!!
Απάτη πολλαπλή:
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΤΗ:
Οι φιλία μεταξύ του ελληνικού και τούρκικου λαού δεν περνάει ΠΟΤΕ μέσα από το ΝΑΤΟ και από τα καπιταλιστικά κατεστημένα της Τουρκίας και της Ελλάδας: Αυτά τα κατεστημένα δολοφονούν τους λαούς, τους αφιονίζουν με εθνικιστικά μίση αλληλοσπαραγμού τους, τους εξαπατούν, τους εξοντώνουν οικονομικά και κοινωνικά, τους εξαθλιώνουν κακουργηματικά για να τους χρησιμοποιούν, όταν κρίνουν, τον ένα λαό εναντίον του άλλου.
Αν είναι δυνατόν να μη το γνωρίζει αυτό ο Μίκης και να ζητεί τη φιλία των λαών από τα χέρια του θηριώδους εκφραστή του τούρκικου ιμπεριαλισμού, Ερντογαν, καθώς και από το «πιόνι» των Αμερικανών, τον Πρωθυπουργό που οδήγησε συνειδητά την Ελλάδα στη δικτατορία του ΔΝΤ…
Αν είναι δυνατόν να ευλογεί ο Μίκης την κατοχή της Ελλάδας και το ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο, στο όνομα της «φιλίας των λαών»: ΤΟ ΝΑΤΟ σπέρνει παντού σφαγές, αλληλοσφαγές, πτώματα και στάχτες…
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ:
«Ειρηνικό Αιγαίο» δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει, κάτω από την μπότα του ΝΑΤΟ, όταν η Ελλάδα έχει παραχωρήσει τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα συνολικά στο ΝΑΤΟ και κατά το ήμισυ στην Τουρκία.
Όταν μιλάει ο Ερντογάν και ο δικός μας δούλος για «ειρηνικό Αιγαίο» εννοούν, ως «ειρήνη», την απρόσκοπτη εκμετάλλευση του Αιγαίου, εννοούν, την καταστροφή του Αιγαίου: Την «ειρήνη» εξόρυξης και εκμετάλλευσης, από τους διεθνείς ληστές, του Πετρελαίου…
Ο Μίκης παγιδεύτηκε (ο παμπόνηρος Ερντογάν τον παγίδευσε) και έγινε «σκηνικό» στη σκηνοθεσία της μεγάλης απάτης και των ιστορικών εγκλημάτων κατά της Ελλάδας.
Πριν από λίγες ημέρες, έγραφε, μεταξύ άλλων, ο Μίκης:
«Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού…»
Άλλαξε τίποτα από όλα αυτά και ευλόγησε ο Μίκης την «ελληνοτουρκική φιλία» του Ερντογάν, του Γιωργάκη και των Αμερικανών;
Και γιατί, αφού δέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν, δεν τα κατάγγειλε μπροστά του, όλα αυτά που έγραψε πριν από λίγες ημέρες;
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ είναι μεγάλη…
Πηγή


Και εις άλλα με υγεία.....

Έτρωγαν και έπιναν στην υγειά των… μεταναστών!


Στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
imepoΌταν γράφαμε για το πάρτι αδιαφάνειας στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) μας αποκαλούσαν «ακροδεξιούς» και «φασίστες» που τα βάζουμε με αυτούς τους καλούς ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι το καλό των μεταναστών. Αμ δε!
Ο υπουργός Εσωτερικών, δεν του χρωστάμε καλή κουβέντα αλλά μπράβο του, έβαλε λουκέτο στο Ι.ΜΕ.ΠΟ. καταγγέλλοντας υπέρογκα και προκλητικά έξοδα. Αλήθεια, όμως, κύριε Ραγκούση την απόφαση για να ελληνοποιήσετε εκατοντάδες χιλιάδες (λαθρο)μετανάστες δεν την πήρατε και με τη συμβολή του Ινστιτούτου;
Λεπτομέρεια: Προσέξτε το... χέρι στο σήμα του Ι.ΜΕ.ΠΟ. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά τελικά!
Ελεύθερη Ώρα


Λίγο καθυστερημένα το παρουσιάζουμε.......

image Ενώπιον των βελγικών δικαστηρίων προσέφυγε βέλγος υπήκοος από το Κονγκό, ο οποίος ζητεί την απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου “ο Τεντέν στο Κονγκό”, κατηγορώντας τον δημοφιλή ήρωα για ρατσισμό.
Ειδικότερα, ο Μπιενβενού Μπούτου Μοντόντο υποστηρίζει ότι από τους διαλόγους του συγκεκριμένου βιβλίου υποδεικνύεται ότι “οι Αφρικανοί δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου” και ζητεί, αν τελικά δεν απαγορευθεί να τοποθετηθεί ειδική σήμανση που να προειδοποιεί το κοινό ότι ενδέχεται να τους προκαλέσει σοκ το περιεχόμενό του. Ο ενάγων παραθέτει ενώπιον του δικαστηρίου συγκεκριμένους διαλόγους και σκηνές του βιβλίου προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά του. Μεταξύ άλλων, υποδεικνύεται σκηνή κατά την οποία οι κάτοικοι ενός χωριού στο Κονγκό μαλώνουν μεταξύ τους για ένα ψάθινο καπέλο, μένουν κατάπληκτοι από το ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να προσθέτουν δύο και δύο, και εκφράζουν μεγάλο θαυμασμό για την ανώτερη ευφυΐα των λευκών κυρίων τους.
Ήδη τα επιχειρήματά του έχουν γίνει δεκτά από την Επιτροπή Ισότητας το 2007, που έκρινε ότι το βιβλίο βρίθει ρατσιστικών σχολίων ενώ και στη Βρετανία είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης.
Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Μαΐου.


Μόνο οι δικοί μας καραγκιόζηδες καταθέτουν στεφάνι στο μνημείο του ντομνέ!!

 
Ένα ακόμα μελανό σημείο μέχρι και τώρα στην επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού είναι η μη τήρηση του πρωτόκολλου από τον φιλοξενούμενο μας αφού δεν κατατέθηκε από τον Ρ. Τ. Ερντογάν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης. Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχαν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ.

Και όμως οι Έλληνες πολιτικοί αν πραγματικά σέβονταν τον Λαό που αντιπροσώπευαν θα είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιρανού Προέδρου. Πριν από δύο χρόνια ο Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad είχε αρνηθεί να καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ κατα τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προσκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Άγκυρα για να αποφύγει το διπλωματικό φιάσκο.

Φαίνεται τελικά ότι στην περίπτωση της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, η εικόνα του Ρ. Τ. Ερντογάν να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των Αγνώστων Ελλήνων στρατιωτών, δεν ταιριάζει με τα Νέο-οθωμανικά πρότυπα μίας χώρας που θέλει να ενταχτεί στην ΕΕ, αλλά ούτε και με το νεοραγιαδισμό της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων μηνών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Αυτόν ποιός θα το μαζεύψει......


«Τα όποια προβλήματα και οι εντάσεις κατασκευάζονται από δημοσίους υπαλλήλους, διπλωμάτες, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων» (!)
«Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!!)
«Όπου υπάρχουν διαφορές επί εδαφικών λεπτομερειών οι λύσεις πρέπει να δίνονται από τρίτους που είναι εντεταλμένοι προς τούτο» (!!!)
Αυτά τα …ολίγα δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ακυρώνοντας ουσιαστικά την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων η οποία μόνο μία διαφορά αναγνωρίζει με την Τουρκία: εκείνη της υφαλοκρηπίδας
Ολόκληρη η ομιλία του Θ. Πάγκαλου στο ελληνοτουρκικό... επιχειρηματικό φόρουμ
Με αναφορές στο Κυπριακό, το Αιγαίο και τους εξοπλισμούς, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, κατά την έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν.
Μιλώντας ενώπιον της επιχειρηματικής ελίτ των δύο χωρών, ο κ. Πάγκαλος ανέπτυξε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο, λόγω ευρώ, έπρεπε να υπάρξει συλλογική απάντηση.
Αυτό το ζητήσαμε εμείς, τόνισε και το καθιερώσαμε μετα από σκληρή προσπάθεια, γιατί δυστυχώς η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση για δημιουργία περιφερειακών συγκροτημάτων και σημείωσε:
«Υπάρχει χώρος, ικανή αγορά με παραγωγικές δυνάμεις, όπως είναι τα Βαλκάνια, η Α. Μεσόγειος και αξονας αυτού του χώρου η Ελλάδα και η Τουρκία. Η ελληνοτουρκική συνεργασία μπορεί να διαμορφώσει, μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, ένα στενότερο χώρο περιφερειακής συνεργασίας. Είναι κέρδος να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Θεώρησε δε ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι βασική για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρικών σχέσεων και χαρακτήρισε την επίσκεψη Ερντογάν «με τις διαστάσεις που παίρνει, ιστορικής σημασίας για το κλίμα εμπιστοσύνης που οικοδομεί».
Αναπτύσσοντας τα θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «ένα πρόβλημα υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και αυτό παύει σιγά σιγά να είναι αποκλειστικής μας δικαιοδοσίας: Το Κυπριακό. Εκεί χρειάζεται μια διαρκής, δίκαιη συμφωνία, αλλά εκεί θα παίξουν κύριο ρόλο και οι Κύπροι εκατέρωθεν. Εμείς αρκεί να δεσμευτούμε να μην παρεμποδίζουμε τις συνομιλίες».
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, πρόσθεσε ότι, τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, ένα μεγάλο μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνονται είναι κατασκευασμένα, από μερικούς πολύ ικανούς διπλωμάτες, που δουλειά τους , όπως είπε, είναι «να δημιουργούν αφορμές διαπραγμάτευσης, δηλαδή διαφορές».
Ενα μεγάλο μέρος των διαφορών μπορεί να ξεπεραστεί, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας, δεύτερον ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας και τρίτον, όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς των δύο χωρών λέγοντας:
«Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα – και ξέρω ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα».
http://www.antinews.gr


Για όσους δεν το γνωρίζουν.....

H εβραική καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, o ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, και ο “Πατέρας των Τούρκων” γεννήθηκε το 1881 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την αίρεση των Ντονμέδων. Οι Ντονμέδες αριθμούσαν κοντά στα 15,000 άτομα, και ήταν μια υπόγεια αίρεση Σαμπεταϊνών Εβραίων που είχαν μουσουλμανικά ονόματα, και που προς τα έξω συμπεριφέρονταν ως Μουσουλμάνοι, αλλά κρυφά πίστευαν στον Σαμπετάι Σέβι, τον ψευδή Μεσσία του 17 ου αιώνα, και διεξήγαγαν προσεκτικά φυλασσόμενες προσευχές και τελετουργίες στο όνομα του. Οι Ντονμέδες ήταν απόγονοι των Σεφαρδιτών Εβραίων που ζούσαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία ( Ανδαλουσία) για αιώνες, μέχρι που οι Μουσουλμάνοι Άραβες έχασαν τον έλεγχο της Ανδαλουσίας από τους Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί έδωσαν στους Εβραίους την δυνατότητα επιλογής μεταξύ θανάτου, αλλαξοπιστίας, και την εξορία, έτσι βρήκαν το άσυλο και την ευτυχία τους στις Οθωμανικές χώρες του Σουλτάνου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 1492. Τις μέρες της ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να αναγνωριστούν ως μη Μουσουλμάνοι για να αποφευχθεί η αναγκαστική μεταφορά τους προς την Ανατολία. Οι παππούδες του Κεμάλ Ατατούρκ, από την πλευρά της μητέρας του, έγιναν μουσουλμάνοι το 1834, ώστε να μην φορολογούνται από την Οθωμανική Αρχή. Η μητέρα του Ατατούρκ, η Ζουμπεϊντέ προερχόταν από τα βουνά δυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στα σημερινά Αλβανικά σύνορα. Για την προέλευση του πατέρα του, Αλί Ριζά, ελάχιστα είναι γνωστά.


Αφιερωμένο στον τουρκομογγολοκουμπάρο!


Οι νεοοθωμανοί.....


Ο κύκλος των «χαμένων» βιβλίων Ιστορίας για την ΣΤ’ Δημοτικού δείχνει
να ολοκληρώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα ηγεσία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ακολουθώντας προφανώς οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, έχει αποφασίσει να παραπέμψει στις καλένδες το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού που εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού σε επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κολιόπουλο. O λόγος προφανής αλλά και έωλος. Οι επιστημονικές απόψεις της συντακτικής ομάδας περί της σπουδαιότητας της εθνικής συνείδησης δεν ανταποκρίνονται στο νέο πνεύμα αποστολής της εκπαίδευσης που η κ. Διαμαντοπούλου και οι συνεργάτες της οραματίζονται για το ρόλο του σχολείου. Αδυνατώντας όμως να απορρίψουν με επιστημονικά κριτήρια το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, έχουν «ανακαλύψει» δήθεν παιδαγωγικές του αδυναμίες. Πρόκειται εμφανώς για ιδεολογική απόφαση, για την οποία αναζητείται ακόμη το λογικοφανές περιτύλιγμα. Προάγγελο των εξελίξεων αυτών αποτελεί συνέντευξη που η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε τον περασμένο Μάρτιο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 υποστηρίζοντας (ανακριβώς) πως η συγγραφική ομάδα δεν έχει ακόμη καταθέσει το σύνολο του έργου. Όπως μάθαμε η συγγραφική ομάδα έχει ήδη απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές με πολυσέλιδο υπόμνημά της στο οποίο επισημαίνει τις αντιφάσεις και τις σκοπιμότητες των κριτών. Εμείς όμως πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα η συντακτική ομάδα να σπάσει τη σιωπή της και να παρουσιάσει τις θέσεις της. Το χρωστά άλλωστε στην ελληνική κοινωνία.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More