10.1.10

Ελεύθερος Κόσμος .

Οι παιδικές ασθένειες του «πατριωτικού χώρου»


  
100110-omonoiaΟ όρος «πατριωτικός χώρος», ο τόσο προσφιλής στους Ιούς της Ελευθεροτυπίας, χρησιμοποιείται για την οικονομία του κειμένου. Και αυτό γιατί τα πρόσωπα, οι ομάδες, τα κόμματα και οι οργανώσεις που ανήκουν σε αυτόν, συχνά αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση, ιδεολογική ή πολιτική, του ενός με τον άλλον. Πολλοί δε χλευάζουν ακόμα και τον ίδιο τον όρο, αρνούμενοι την κατηγοριοποίησή τους σε αυτόν για να τον θυμηθούν όμως, συνήθως την παραμονή κάποιας εκλογικής διαδικασίας.
Και αυτό είναι μία από τις κλασικές ασθένειες του χώρου. Οι υπόλοιπες; Γνωστές και μη εξαιρετέες: αρχηγισμοί, εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, αυτοπροβολή, υπέρμετρα «εγώ», ιδεολογικές αγκυλώσεις, διχόνοιες και προβοκατορισμοί. Ελπίζαμε όμως, μάταια δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, ότι μπροστά στο τεράστιο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντίδρασης στην προτεινόμενη ένταξη αυτών στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτές οι ασθένειες θα παραμερίζονταν. Γιατί με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ πλήττεται άμεσα η ίδια η ύπαρξή μας ως Έθνους και προτείνεται η δημιουργία ενός πολυφυλετικού αχταρμά με κίνδυνο να δοθεί τέλος στην Ιστορία αλλά και στο μέλλον της πατρίδας μας. Και όμως, αντί στο αίτημα της συλλογής υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος να δούμε σύσσωμο τον πατριωτικό χώρο να πέφτει με τα μούτρα στην πραγμάτωση του, βλέπουμε τις προαναφερθείσες ασθένειες να εκδηλώνονται σε όλο τους το μεγαλείο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει, το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι ο φορέας που μπορεί να δώσει τη μεγαλύτερη δυναμική στο αίτημα για δημοψήφισμα. Έχει φωνή στην Βουλή, έχει οικονομική δύναμη για διαφήμιση, έχει δικά του ΜΜΕ και πρόσβαση στα «συστημικά». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί όποιος θέλει αυτόνομα και μεμονωμένα να συγκεντρώνει υπογραφές για το ίδιο αίτημα. Καλοδεχούμενη και θετική η κάθε προσπάθεια αρκεί να μην λειτουργεί διασπαστικά ή υπονομευτικά από για τις υπόλοιπες. Οι επιστολές λοιπόν, που δημοσιεύονται «ανώνυμα» και εκφράζουν φόβο ότι τάχα οι υπογραφές που μαζεύει ο ΛΑΟΣ θα χρησιμοποιούν για φακέλωμα των υπογραφόντων, μόνο ως προβοκατόρικες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.
Ήδη η «Ελευθεροτυπία», ποια άλλη, χλευάζει τους «εθνικόφρονες» ότι φοβούνται να υπογράψουν για να μην φανεί το όνομά τους. Ως εδώ κύριοι με τις φοβίες και τις ανωνυμίες σας. Όποιος φοβάται να βγάλει το στήθος του μπροστά στην διάλυση της φυλής μας, ας κάτσει στο σπιτάκι του και ας περιμένει πότε θα τον ληστέψει ή δολοφονήσει η πρώτη τυχούσα συμμορία αλλοδαπών. Όποιος μένει στην ανωνυμία γιατί ετοιμάζει τάχα κάποια «επανάσταση» ας κάτσει να περιμένει πότε ο αλλοδαπός αστυνομικός θα του φέρει την κλήση.
Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει είναι το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας. Και αυτό μπορούμε να το έχουμε μόνο με αγώνα. Όλα τα άλλα είναι ύποπτες ηλιθιότητες και ανίατες ασθένειες που καλό είναι να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους φορείς τους.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη ;;;

Στρατιωτικές παρελάσεις τέλος!

Έντονο προβληματισμό και οργή προκαλούν οι πληροφορίες ότι υπάρχουν εισηγήσεις προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατάργηση των παρελάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων με πρόσχημα (τι άλλο;) την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει κατακόρυφη υποβάθμιση των εορταστικών εκδηλώσεων των Εθνικών Επετείων ενισχύοντας την ιστορική λήθη ενώ θα διαρραγούν ανεπανόρθωτα οι σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελλήνων πολιτών.

Ο γράφων είχε τη τιμή να παρελάσει κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Ιωάννινα (εκδηλώσεις της 21ης Φεβρουαρίου) και στην Αθήνα (25η Μαρτίου) φορώντας το πράσινο μπερέ.

Γράφει ο strategy


Οι ψεφτοπροόδευτικοί......


Ανοίγουν το ζήτημα της αποκαθήλωσης των θρησκευτικών συμβόλων, οι ψευδοπροοδευτικοί στην Ελλάδα!

"Μετά την προσφυγή τεσσάρων γονέων στον Συνήγορο του Πολίτη για «αποκαθήλωση» των θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές αίθουσες, άνοιξε και στην Ελλάδα ο δημόσιος διάλογος γύρω από το ακανθώδες θέμα. Ταυτόχρονα, μαθήτρια προσέφυγε στην ίδια Αρχή για καταστρατήγηση του δικαιώματός της να απέχει από το μάθημα των Θρησκευτικών. Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ νομικών, θεολόγων, εκπαιδευτικών και γονέων, η θρησκευτική ελευθερία, αλλά και η ελληνορθόδοξη παράδοση, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά κι εκείνα της πλειοψηφίας σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία." (Καθημερινή)

H διαφορά της Ελλάδας με την Ιταλία έγκειται στο γεγονός ότι αν η Ελλάδα βρεθει σε παρόμοια θέση με την Ιταλία, θα "συμμορφωθεί" πλήρως με την αποκαθήλωση, και την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών που θέλει να επιβάλει η μειοψηφούσα αλλά άρχουσα ψευδοπροοδευτική τάξη! Ούτως ή άλλως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, προθυμοποιήθηκε να αφαιρέσει τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, πριν καν μας το "επιβάλλει" κάποιος ξένος.

Επιπλέον, στην περίπτωση της Ιταλίας η προσφυγή έγινε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων, από αλλοδαπό. Η αυταρχική απόφαση ενός ξένου οργάνου με καμία δικαιοδοσία στο Ιταλικό Δίκαιο, είχε αποτέλεσμα ακόμη και Ιταλοί που αντιπαθούν την Εκκλησία να ταχθούν σθεναρά ενάντια στο μέτρο.

Στην Ελλάδα όμως οι ψευδοπροοδευτικοί τα σχεδιάζουν αλλιώς. Όπως και στην περίπτωση των ταυτοτήτων, η πρωτοβουλία θα ελθει από την ίδια την "Ελληνική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό το λόγο το αμέσως μετά την εκλογή του το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να αναβαθμίση τον ρόλο του Συνήγορου του Πολίτη, καλώντας τον εκπρόσωπο της Αρχής να δώσει δημόσιες συμβουλές στην νέα κυβέρνηση. Οι πολιτικές απόψεις των μελών της δήθεν ανεξάρτητης "αρχής" του Σ.Π. ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικα του προοδευτικού ΠΑΣΟΚ. Είναι άξιο απορίας πως αυτό το κράτος καταφέρνει να στελεχώνει τα όργανά του αποκλειστικά με ανθρώπους μιας και μόνο πολιτικοινωνικής αντιλήψεως, η οποία τυγχάνει να εκπροσωπεί μια ισχνή μειοψηφία.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Ιταλίας, το γεγονός ότι στην Ελλάδα, θα είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αυτή που θα επιχειρήσει να επιβάλλει το "πολυπόθητο" μέτρο, θα επισφαλήσει για αυτό την ψευδαίσθηση της δημοκρατικότητας και της νομιμοποίησης.

Τέλος, στην Ιταλία την προσφυγή υπέβαλε αλλοδαπός. Στην Ελλάδα όμως έχουμε αρκετούς τέτοιους "Έλληνες"! Αν τα σχέδια του ΠΑΣΚ ευοδώσουν, σύντομα θα έχουμε πολλούς περισσότερους!

ΕΨ


Που ανήκει πλέον η ΕΛΛΑΣ.....



Κάποιες άλλες εποχές, έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης οι Έλληνες φώναζαν «καλύτερα σαρίκι τουρκικό, παρά τιάρα παπική». Τότε η φράση αυτή είχε άλλο σκεπτικό, διαφορετική στόχευση, ωστόσο υπονοούσε ότι είναι καλύτερο να εμπιστευτείς τους Τούρκους παρά τους δυτικούς.
Εν έτη 2010 οι σύγχρονοι Σταυροφόροι εκ Βρυξελλών ήλθαν....... στην Αθήνα, μας σταύρωσαν, μας έδωσαν χολή και φεύγουν σαν κύριοι. Και στην πλατεία Συντάγματος οι υπουργοί της κυβέρνησης βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν τους υπαλλήλους που ξεσκονίζουν τα οικονομικά μας.
Αυτό που μένει από την αρμένικη βίζιτα των κοινοτικών αξιωματούχων είναι η πλήρης παραχώρηση του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ο πρώτος «τσάρος» που δεν έχει θρόνο. Άλλωστε, ότι κι αν αυτός λέει ελάχιστη σημασία έχει.
Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι... η Ελλάδα πρέπει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στις αλλαγές στο ασφαλιστικό με εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών και έως 17 χρόνια επιπλέον εργασία για τις εργαζόμενες.
Αποφάσισαν επίσης να περικόψουν από παντού τις δαπάνες του δημοσίου, όχι μόνο τις άσκοπες αλλά κι εκείνες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Ζήτησαν με έντονη πίεση και ιδιαίτερο στόμφο από την κυβέρνηση να «ποσοτικοποιήσει» τα μέτρα που λέει ότι θα λάβει. Δηλαδή να πει για κάθε μέτρο πόσα θα κερδίσει, πώς και πότε κι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει σε βάθος τριετίας.
Στη θαστερική συνταγή τους έβαλαν και την επιτακτική ανάγκη για περικοπές στα λεφτά για την υγεία και για την άμυνα, και μάλλον έχουν δίκιο εδώ που τα λέμε διότι εκεί γίνεται το μεγάλο φαγοπότι.
Τέλος, από τον «στριμωγμένο» από παντού, Α. Λοβέρδο ζήτησαν κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, πλαφόν στις κανονικές συντάξεις στα επίπεδα των 720 ευρώ αλλά και ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή ενοικίασης εργαζόμενων, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, εργασία χωρίς επιδόματα ή υπερωρίες.
Σήμερα οι κοινοτικοί αποχωρούν αλλά έρχονται άλλοι από την Εσπερία, αυτοί του ΔΝΤ που θα είναι εξίσου σκληροί με την Ελλάδα.
Το συμπέρασμα είναι πως έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα οι κυβερνώντες την τελευταία 20ετία, έτσι όπως την μίκρυναν θα βλέπουμε πολλούς υπαλλήλους, χαρτογιακάδες της Κομισιόν να αναλαμβάνουν ρόλο υπουργών.
«Τα’ μαθες τα νέα πατέρα. Η Ελλάδα ανήκει στους Ευρωπαίους» που θα’ λεγε και ο Γιώργος…
Οικονομικός
(στην φωτογραφία αξιωματούχοι της ΕΕ μπαίνουν στο υπ. Οικονομικών)
από antinews


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τους μετανάστες.


Στη Βουλή μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
H ΝΔ και ΛΑΟΣ αναμένεται να τηρήσουν «σκληρή γραμμή», ενώ η Αριστερά θα αναγνωρίσει καλές προθέσεις, αλλά και ατολμία.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, η χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων αφορά περίπου 220 χιλιάδες ανθρώπους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα (οι γονείς ή ένας από τους δύο πρέπει να διαμένουν στη χώρα επί πέντε έτη).
Επίσης δικαίωμα έχουν και τα παιδιά αλλοδαπών που έχουν φοιτήσει στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού ή έχουν συμπληρώσει έξι χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο.
Από πλευράς ΝΔ ο κ. Σαμαράς, ακολουθώντας τη γραμμή του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, θα θέσει θέμα επαρκέστερης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας, ώστε να χορηγείται η ιθαγένεια.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να προαναγγείλει κατάργηση του νόμου, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.
Ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει δημοψήφισμα, ποσόστωση στην παρουσία μεταναστών και αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλάει για «κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος».
Το ΚΚΕ θα επαναλάβει την πάγια άποψή του για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει την ανάγκη πιο τολμηρών πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών έχει χαρακτηρίσει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης σημαντικό βήμα, που βγάζει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της τελευταίας 20ετίας.
Το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είναι επίσης θετικό στην πρωτοβουλία, αλλά ζητά να συμπεριληφθούν στις διατάξεις και ειδικές ρυθμίσεις για τους πρόσφυγες.


Αλήθεια πότε ;;;




Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης,
δήλωσε:


«Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την
ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων
“ROKETSAN”, η οποία όπως παρουσιάζεται στην
ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr,
δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες… Η
Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν
υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την
αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών
της».


Οι μη προνομιούχοι της ουλής των Ελλήνων.........

Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας και πάλι δικά μας!




Οι εθνοπατέρες μας αποφάσισαν χτες να μην περικόψουν τον 15ο και τον 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά αυτοί να φορολογούνται στο εξής. Μάθαμε έτσι ότι οι δύο επιπλέον μισθοί των προνομιούχων συμπολιτών μας ήσαν μέχρι σήμερα αφορολόγητοι. Πέστε μας πότε προσλαμβάνετε κόσμο να σας έρθουμε!

Η χώρα περνάει κρίση, δεν ξέρουμε αν θα βρούμε δανεικά τους επόμενους μήνες για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή των Ελλήνων μας δείχνουν το τι πρέπει να πράξουμε για την πατρίδα: Οι βολεμένοι να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την καλή τους τύχη και όλοι οι άλλοι να πάνε να πέσουν στον Καιάδα, στο Ζάλογγο ή σε όποια κοντινή χαράδρα βρίσκονται.

Ξέρετε γιατί δεν περικόψανε τους δύο επιπλέον μισθούς; Επειδή, λέει, αυτό ισχύει από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και θέλουν να διαφυλάξουν την ιστορική παράδοση. Τώρα, κύριε, Παπακωνσταντίνου μας, πώς θα πείτε σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους ότι θα τους κόψετε τα επιδόματα; Με τι ηθικό σθένος;

Να εξηγήσουμε αμέσως τι ακριβώς εννοούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Πολλοί από τους υπαλλήλους της Βουλής έχουν διορισθεί από τους βουλευτές μας, ήταν μέρος του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια της θητείας των εκπροσώπων μας στο άντρο της Δημοκρατίας. Δεν θέλησαν, λοιπόν, να δυσαρεστήσουν τα... δικά τους παιδιά.

Δίκαια, λοιπόν, θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν παίρνουν 15ο και 16ο μισθό. Δίκαια, επίσης, θα αρνηθούν την όποια περικοπή τους προτείνει η κυβέρνηση.

Λένε ότι για ιστορικούς λόγους διατήρησαν αυτό το προνόμιο των τυχερών συμπολιτών μας που βρήκαν μία θέση στη Βουλή και δεν αναγκάστηκαν έτσι να συναγωνισθούν με άλλους για μία θέση στο λοιπό δημόσιο τομέα ή ακόμη χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα. Τι μας λέτε; Με την ίδια λογική, ορθά κάποιοι εφοριακοί έχουν δημιουργήσει shop in the shop στις εφορίες, επειδή αυτό συνέβαινε επί Βυζαντινής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αν κάτι καταλαβαίνουμε απ’ ό,τι βλέπουμε, είναι το γεγονός ότι αυτοί που θα έπρεπε έχουν καταλάβει ελάχιστα. Τόσο για την κρίση, όσο και για τους λόγους που έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν. Καλή μας νύκτα. Σιωπητήριο...

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr


Μαρτυρία Τουρκοκύπριου .........

Στα ίχνη ομαδικού τάφου με 200 Ε/Κυπρίους

 
Στα φυλάκια της Πράσινης Γραμμής σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής περίπου 50 Ελληνοκύπριοι, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτελέστηκαν και άλλοι που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους εισβολείς. Κατά καιρούς οι Τούρκοι προέβαλαν τον ισχυρισμό, πως δεν είχαν λόγο να πουν ψέματα αφού με τη συγκατάθεση τους παρελήφθησαν τα οστά ΕΛΔΥΚαρίων οι οποίοι έπεσαν προασπιζόμενοι το στρατόπεδο τους. Αν εντοπιστούν πάντως τα λείψανα θα πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο της εισβολής.

Μαρτυρία-κλειδί από 85χρονο Τουρκοκύπριο
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΕπιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) οργανώνει κυριολεκτικά εκτάσεις γης στη βορειοδυτική Λευκωσία όπου σύμφωνα με πληροφορίες των Τούρκων θάφτηκαν 200 Ελληνοκύπριοι, θύματα της τουρκικής εισβολής. Προς αναζήτηση των 200 Ε/κ είχαν διενεργηθεί εκσκαφές και στην περιοχή του Τράχωνα προ διετίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, τώρα υπάρχει και ηλικιωμένος Τουρκοκύπριος, ο οποίος υπέδειξε την τοποθεσία που φέρονται να θάφτηκαν οι Ε/κ πεσόντες και αγνοούμενοι.

Οι εκσκαφές άρχισαν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν ίχνη λειψάνων. Ο 85χρονος Τουρκοκύπριος επιμένει ότι οι 200 θάφτηκαν στην περιοχή που υποδεικνύει, αν και θυμάται πως υπήρχε και χωματόδρομος ο οποίος σήμερα μπορεί να καλύφθηκε από βλάστηση. Εκσκαφέας της ΔΕΑ οργώνει το έδαφος κάθε περίπου 50 εκατοστά και αναμένεται να ακολουθήσει και κάθετο σκάψιμο.

Στα φυλάκια της Πράσινης Γραμμής σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής περίπου 50 Ελληνοκύπριοι, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτελέστηκαν και άλλοι που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους εισβολείς. Κατά καιρούς οι Τούρκοι προέβαλαν τον ισχυρισμό, πως δεν είχαν λόγο να πουν ψέματα αφού με τη συγκατάθεση τους παρελήφθησαν τα οστά ΕΛΔΥΚαρίων οι οποίοι έπεσαν προασπιζόμενοι το στρατόπεδο τους. Αν εντοπιστούν πάντως τα λείψανα θα πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο της εισβολής.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους αρμοδίους, όταν η άλλη πλευρά υποστήριξε ότι τον Ιούλιο του 1974 οι Τούρκοι επικοινώνησαν με το δήμαρχο Λευκωσίας καλώντας τον να διευθετήσει παραλαβή των νεκρών αλλά αυτός τους είπε «όπου θέλετε πάρτε τους». Ωστόσο ο τότε δήμαρχος κ. Λέλλος Δημητριάδης ο οποίος είχε ουσιαστικά εκδιωχθεί από τη δημαρχία και βρισκόταν στην Αμμόχωστο τη συγκεκριμένη περίοδο, διαβεβαιώνει ότι δεν μίλησε με κανένα. «Μετά το πραξικόπημα, με έπαυσαν και επανήλθα στα καθήκοντα μου περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, όταν ανάλαβε προεδρεύων ο Γλαύκος Κληρίδης», είχε δηλώσει παλαιότερα στον «Φ».


Εκτός από δηλώσεις θα συλλάβουμε και κανένα ;;;

"Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται"




- "Δεν θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, για χάρη ολίγων"
- «H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

Στη Βουλή βρέθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους υπήρξε λακωνικός λέγοντας: "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται".

Η Βουλή θα παραμείνει αφύλακτη, τόνισε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης
Η Βουλή είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δηλώσεις του που έκανε έξω από τη Βουλή."Κάποιοι επιδιώκουν τον πανικό. Δεν φοβόμαστε" είπε ο υπουργός. Όπως τόνισε η επίθεση έγινε στη Βουλή που είναι χώρος υψηλού συμβολισμού για τους Έλληνες.
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η Βουλή είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει. "Δεν θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενη πόλη, για χάρη ολίγων", υπογράμμισε.
Για τους δράστες δήλωσε: "Οι θρασείς θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη".

Δήλωση εκπροσώπου ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλου για την έκρηξη στο Σύνταγμα
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δήλωση του για την έκρηξη στο Σύνταγμα αναφέρει τα εξής: «H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών. Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα. Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΑΠΕ



Εάλω και η Δυτική Θράκη ;;;;



Κλιμακώνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα η προπαγάνδα των τουρκόφρονων της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι οραματίζονται ολοένα και πιο πολύ την αναβίωση της «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» (Batı Trakya Bagımsız Hükümeti). Ο προπαγανδιστικός αυτός πόλεμος εκφράζεται κυρίως μέσω των μελών του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης», τη δράση του οποίου (συνέδρια ή πανηγύρια επί τουρκικού εδάφους με την παρουσία ενίοτε και μειονοτικών βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου) έχει αποκαλύψει κατά καιρούς η Κίνηση Πολιτών για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου από την Κομοτηνή.

Για την ιστορία να πούμε ότι η «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» αναφέρεται στο προσωρινό κρατικό μόρφωμα που ιδρύθηκε λίγο μετά το τέλος του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, στις 31 Αυγούστου 1913, εξαιτίας μιας επανάστασης των μουσουλμάνων της περιοχής κατά των βουλγαρικών κατοχικών στρατευμάτων (θυμίζουμε ότι λίγες μέρες μόλις πριν, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου – στις 15/8/1913 – τα μεταξύ Νέστου και Έβρου θρακικά εδάφη είχαν επιδικαστεί στη Βουλγαρία).
Στόχος του ουσιαστικά σκιώδους αυτού κρατιδίου (που διατηρήθηκε εν ζωή ως τις 25 Οκτωβρίου 1913) ήταν φυσικά η μελλοντική του επανένταξη στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το εφήμερο λοιπόν αυτό κρατίδιο δείχνει πλέον να…στοιχειώνει για τα καλά τα όνειρα των διαδικτυακών (και όχι μόνο) τουρκόφρονων, που το επικαλούνται συνεχώς. Και βέβαια για την πράσινη σημαία με την ημισέληνο, ήδη ήταν γνωστό από καιρό ότι…φοριέται ως σύμβολο των τουρκικών πόθων.
Εκείνο όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι οι εν λόγω ερίτιμοι φίλοι μας έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και τον…εθνικό ύμνο της Δυτικής Θράκης (που φέρεται μάλιστα να έχει γραφεί από τον Σουλεϊμάν Ασκερί, δηλαδή τον πρόεδρο εκείνου του κρατιδίου). Κυκλοφορεί…αδέσποτος στο Διαδίκτυο και παρατίθεται παρακάτω σε βίντεο.

 http://www.youtube.com/watch?v=YVh4Rr1GJ94

 «Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, τι ευτυχία σε σένα

Εσύ µε το αίµα σου έδωσες ζωή στον πόλεµο της ανεξαρτησίας.
Ο τρανός σου ηρωισµός χαράχτηκε σε κάθε µεριά του σύµπαντος.
Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σηµαίας.
Τα χώµατα που πατάς είναι γεµάτα από τους δοξασµένους σου ήρωες.
Οι εχθροί δεν µπορούν να ενοχλήσουν την µεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.
Τι µεγαλοπρεπής τιµή προς την σηµαία σωτηρίας µε την οποία τυλίχτηκαν οι δοξασµένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώµα των προγόνων.
Στην πατρίδα σου πνέει άνεµος ελευθερίας και ανεξαρτησίας
Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώµικη σκλαβιά.
Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασµένο πόλεµο ανεξαρτησίας!
Μπροστά µας ακόµα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν µας τροµάζουν!
Εµείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαµε τον Έβρο και τον Νέστο,
Φτάσαµε στον στόχο µας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς
Ανοίξαµε στα Βαλκάνια περίοδο µιας δοξασµένης δηµοκρατίας
Εµείς για πρώτη φορά ανάψαµε τη δάδα της ελευθερίας.
Αυτή η σηµαία θα κυµατίζει, αυτή η δηµοκρατία θα ζήσει.
Οι εχθροί απέναντι µας, πανικόβλητοι θα φύγουν!
Είµαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,
εκείνο δηµιούργησε τις στέπες, είµαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.
Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυµίζουν φουρτούνες.
Στον πόλεµο οι εχθροί λιποθυµούνε από τον τρόµο του µεγαλείου µας.
Η Δηµοκρατία της Δυτικής Θράκης θα ζήσει, θα ζήσει!
Τα έθνη θα τα χάσουν µπροστά στην πρόοδο µας!
Ω γλυκιά Δυτική Θράκη!… Να λοιπόν, σώθηκες από την σκλαβιά.
Ω εχθροί!… Μη νοµίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέµους
Οσονούπω θα κυµατίσει στη χώρα η µεγαλοπρεπής σηµαία της Δηµοκρατίας,
Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες µέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι»!


Εμείς βέβαια, μετά απ’ όλα αυτά τα…επικώς συγκινητικά (και ασφαλώς κυρίως για την αναβίωσή τους στις αρχές του 21ου αιώνα), τι άλλο πια να προσθέσουμε; Ίσως μόνο το ότι για κάποια πράγματα, όσο γελοία κι αν φαίνονται, θα μπορούσε ενδεχομένως κάποτε να αποδειχθεί μοιραίο λάθος το να υποτιμούμε, αντιμετωπίζοντάς τα εσαεί μέσα στα συνήθως υπεραπλουστευτικά πλαίσια της γραφικότητας…

fonirodopis


Ο πρόεδρος Χριστόφιας .......



Την περασμένη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αρχιραββίνο της Κύπρου Arie Zeev Raskin. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εκτός από μία φωτογραφία, αποσιώπησε το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών. Καμιά ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν τα βήματα του Αρχιραββίνου της Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα 24ωρα προτού αρχίσουν οι εντατικές συνομιλίες στο Κυπριακό. Ο Arie Zeev Raskin, από τις 12 Σεπτεμβρίου 2005, που άνοιξε η πρώτη εβραϊκή Συναγωγή στη Λάρνακα, έγινε και ο πρώτος, στην Ιστορία του νησιού μας, Αρχιραββίνος της Κύπρου (μεγάλη μας… «τιμή») και θεωρείται ο ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας που δραστηριοποιείται στον τόπο μας και ιδιαίτερα, στα κατεχόμενα.

Η εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο αποτελείται από 350 και πλέον οικογένειες και αριθμεί γύρω στους 1500 Εβραίους (από Ισραήλ, Βρετανία και Ρωσία), ανάμεσα στους οποίους είναι και ο γνωστός μας Δαβίδ Όραμς.
Ο Arie Zeev Raskin εγκαταστάθηκε στην Κύπρο το 2003 με τη γυναίκα του, Shaindel, και τα παιδιά του, με σκοπό «να εισάξει την ιουδαϊκή ζωή στο νησί»(!), όπως ο ίδιος προσδοκά. Είναι οπαδός του παραρτήματος Chabal-Lubavitch (η έδρα του είναι στην Αθήνα), ενός εβραϊκού μυστικιστικού κινήματος που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα.
Έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερο άρθρο μας, ότι στην πορεία των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θα συναντήσουμε μπροστά μας την εβραϊκή κοινότητα, που δραστηριοποιείται, κυρίως, στα κατεχόμενα, εκμεταλλευόμενη τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Και θα απαιτήσει να ληφθούν υπόψη τα οικονομικά της συμφέροντα, οι νέες «πραγματικότητες» και τα δικαιώματά της ως «κοινότητα» της Κύπρου. Όπως μας έχει προειδοποιήσει και ο ομοεθνής της, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Διερωτούμαστε, λοιπόν, αν η επίσκεψη του Αρχιραββίνου της Κύπρου στο Προεδρικό, έχει να κάνει με τυχόν αιτήματα της εβραϊκής κοινότητας, εν όψει των εντατικών συνομιλιών, που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έχει τον…λόγο!


Ξημέρωμα τρόμου στη Γάζα


Επτά διαφορετικούς στόχους μέσα στη Λωρίδα της Γάζας βομβάρδισαν ισραηλινά F-16 χθες τα ξημερώματα. Νύχτα τρόμου για πολλούς. Νύχτα θανάτου για έναν και νύχτα πόνου για άλλους δύο - ο νεκρός και οι δύο τραυματίες της ισραηλινής επίθεσης. Οι ανθρώπινες απώλειες προέκυψαν κατά τον βομβαρδισμό δύο από τα δεκάδες -σύμφωνα με άλλη εκδοχή εκατοντάδες- τούνελ κατά μήκος των συνόρων της «μεγάλης φυλακής» με την Αίγυπτο, στο ιδιόμορφο λαθρεμπόριο των οποίων κατά το μεγαλύτερο μέρος βασίζει την επιβίωσή του το 1,5 εκατομμύριο περίπου του πολιορκημένου παλαιστινιακού πληθυσμού. Τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης στόχους έξω από την πόλη της Γάζας και το Χαν Γιούνες στα νότια, απλώς δημιουργώντας και άλλα ερείπια σε άδεια κτίσματα.

Και αυτός ο τελευταίος βομβαρδισμός από μια σειρά νυχτερινών κυρίως από αέρος πληγμάτων τις τελευταίες μέρες στη Γάζα αιτιολογήθηκε αμέσως από τους Ισραηλινούς ως απάντηση στις εκτοξεύσεις βλημάτων από ένοπλες μαχητικές οργανώσεις των Παλαιστινίων. Προχθές νωρίς το απόγευμα, καμιά δεκαπενταριά βλήματα όλμου είχαν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ με ευθύνη των «Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης», χωρίς να προκαλέσουν ανθρώπινες ή υλικές απώλειες. Δύο από τα βλήματα έπεσαν κοντά στο μεθοριακό πέρασμα του Κερέμ Σαλόμ προς το Ισραήλ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί αμέσως το σφράγισαν και δεκάδες φορτηγά που μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης στη Γάζα έμειναν να περιμένουν εκεί επ' αόριστον. Από το τέλος της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης «Χυτό Μολύβι», της σφαγής με θύματα περισσότερους από 1.400 Παλαιστινίους και 13 Ισραηλινούς, στις 18 Ιανουαρίου πέρσι, το προχθεσινό ήταν το μεγαλύτερο μπαράζ εκτόξευσης βλημάτων από τη Γάζα μέσα στο Ισραήλ.
Ωρες πριν από τους βομβαρδισμούς, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Γάζα σκορπίζοντας φέιγ βολάν, με τα οποία ο IDF, ο ισραηλινός στρατός, προειδοποιούσε τους Παλαιστινίους να μείνουν μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ, να μην πλησιάσουν στα 300 μέτρα, καθώς και να μείνουν μακριά από τα τούνελ. Η απειλή στο χαρτί περιείχε και τηλέφωνο και διεύθυνση e-mail, διαθέσιμο για κάθε πρόθυμο πληροφοριοδότη για να καρφώσει στους Ισραηλινούς σημεία όπου καταλήγουν τούνελ ή επικείμενη λαθρεμπορική δραστηριότητα.
Ερχεται ξανά ο πόλεμος στη βασανισμένη Γάζα; Επίκειται άμεσα η επανάληψη ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ; Και, αν ναι, ποιον συμφέρει αυτό, ποιος θα ωφεληθεί από μια νέα σφαγή; Τα ερωτήματα προκύπτουν αμείλικτα, όλο και πιο κρίσιμα το τελευταίο διάστημα, ενώ η ένταση αναζοπυρώνεται και ο αέρας όλο και περισσότερο μυρίζει ξανά μπαρούτι.

Η «πρόβα»
Στην αρχή της εβδομάδας, ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός «Channel 10» μετέδωσε ρεπορτάζ από την τελική φάση μεγάλης στρατιωτικής άσκησης στην έρημο Νεγκέβ, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν και κατά πόσο ο IDF προαλείφεται να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βασικό στοιχείο της άσκησης αποτελούσε η εκπαίδευση των πληρωμάτων των ισραηλινών βαρέων αρμάτων μάχης «Μερκάβα» στη χρήση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού ένοπλων ανδρών του εχθρού, στη διάρκεια επιχείρησης μέσα σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, ώστε, μεταξύ άλλων, να αποφεύγονται απώλειες από φίλια πυρά: Από τους 13 Ισραηλινούς νεκρούς της επιχείρησης «Χυτό Μολύβι», εννέα ήταν στρατιώτες και οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν από φίλια πυρά.
Παράλληλα, η ισραηλινή πολεμική βιομηχανία φέρεται να έχει ολοκληρώσει τις τελικές δοκιμές ενός χερσαίου αντιπυραυλικού συστήματος για βλήματα μικρού βεληνεκούς, το οποίο σκοπεύει να τοποθετήσει γύρω από τη Γάζα μέσα στον Ιούνιο και, κατόπιν, στα σύνορα του Ισραήλ με τη δυτική Οχθη και τον Λίβανο. Το σύστημα, με την ονομασία «Iron Dome» (Σιδερένιος Θόλος), φέρεται, σύμφωνα με Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, να έχει δοκιμαστεί με επιτυχία αναχαιτίζοντας ρουκέτες «Κατιούσα», αλλά και άλλα μη κατευθυνόμενα βλήματα. Λειτουργεί με χρήση μικρών πυραύλων κατευθυνόμενων από ραντάρ, με επιχειρησιακή δυνατότητα δράσης από 5 μέχρι 70 χιλιόμετρα. *


Απόρρητα σε κοινή θέα!!!



Σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας εισήλθε από χθες και επίσημα η χώρα, καθώς για πρώτη φορά μετά την τριπλή Κατοχή 1941-1944, ξένοι αξιωματούχοι εισήλθαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαίτησαν-και η απαίτησή τους έγινε άμεσα δεκτή-την λεπτομερή παρουσίαση σε αυτούς των νυν και μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας, της Νέας Δομής Δυνάμεων, των στρατοπέδων και των στρατιωτικών οχυρών κλπ και όλα αυτά υπό τον μανδύα των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Στα βήματα των προγόνων του της περιόδου 1941-1944 ο διευθυντής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Γερμανός, Γιούργκεν Κρέγκερ, μαζί με τον τμηματάρχη αρμόδιο για τις ελληνικές υποθέσεις, τον Πορτογάλο Ζοάο Ναγκουέρε επσκέφθηκαν χθες το ΥΠΕΘΑ και υπέβαλαν σε εξαντλητική ανάκριση τα επιτελεία των δύο υπουργών Άμυνας, οι οποίοι προφανώς για να αποφύγουν το όνειδος, είχαν αποχωρήσει όταν την πύλη της Μεσογείων διάβαιναν οι ξένοι ελεγκτές του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση.
'Ηταν και οι μοναδικοί υπουργοί που απουσίαζαν από το υπουργείο τους στην "επίσκεψη" των επιθεωρητών της Ε.Ε..
Ουδέποτε μετακατοχικά η χώρα έζησε μεγαλύτερο εξευτελισμό από αυτόν που συνέβη χθες όταν άφωνοι οι σύμβουλοι των υπουργών άκουσαν τον Γερμανό αξιωματικό (σ.σ.: εννοούμε αξιωματούχο) να απορρίπτει τα όσα σχέδια μείωσης του λειτουργικού κόστους παρουσιάστηκαν, το προσχέδιο του νέου νόμου περί προμηθειών, κλπ. Και να ζητά να του παρουσιαστεί ολόκληρη η επικαιροποίηση του ΕΜΠΑΕ, αναλυτικά με κάθε λεπτομέρεια για το κάθε πρόγραμμα, αλλά και το προσχέδιο για το ΕΜΠΑΕ 2011-2015!
Βέβαια εκτός όλων των άλλων τίθεται κρίσιμο θέμα παραβίασης των διαδικασιών τήρησης διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς οι δύο αξιωματούχοι δεν ήταν διαβαθμισμένοι για να γίνουν κοινωνοί των απόρρητων στοιχείων που τέθηκαν στην διάθεσή τους. Τίθεται μείζον θέμα γι αυτούς οι οποίοι ενέκριναν την παροχή όλων αυτών των διαβαθμισμένων πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και μάλιστα ξένης εθνικότητας.
Μάλιστα ο Γερμανός ζήτησε λεπτομέρειες για τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί και επιπλέον έκανε παρατηρήσεις «Γιατί δεν προβλέπονται μεταχειρισμένα συστήματα» (προφανώς εννοεί αυτά που η χώρα του η Γερμανία έχει στις χωματερές για πούλημα σε τριτοκοσμικές χώρες)!
Τα στελέχη του υπουργείου «πάγωσαν», αλλά αναγκάστηκαν να δώσουν όλα τα στοιχεία, καθώς είχαν λάβει σαφείς εντολές να παρασχεθεί στους ελεγκτές ότι τους ζητηθεί!
Εκτός από τα εξοπλιστικά ο Γερμανός απαίτησε να κλείσουν τα στρατόπεδα που προβλέπεται να μειωθούν το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να υπάρξει μείωση λειτουργικού κόστους κυρίως στα καύσιμα, όπως σημείωσε χθες το defencenet.gr κατά 12%, και να μειωθούν οι προβλεπόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι απαίτησαν να έχουν λόγο και στη Νέα Δομή Δυνάμεων! Θεωρεί η Ε.Ε. ότι η Δομή Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα υψηλή και θα πρέπει να μειωθεί!
Εδώ πλέον υπάρχει κρίσιμο πολιτικό ζήτημα ως προς την πολιτική λογική με την οποία επέτρεψαν στους ελεγκτές της Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση στα απόρρητα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το θέμα είναι κατ’εξοχήν πολιτικό. Οι αρμόδιοι υπουργοί Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης, πρέπει να πάρουν θέση, ειδάλλως η εθνική ευθύνη βαραίνει και αυτούς.
(Ανανέωση14:15): Μετά την δημοσιοποίηση στο defencenet.gr του παραπάνω σημειώματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί, καθώς και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αντιπροσωπεία υπηρεσιακού επιπέδου.
Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εκτέλεση του ψηφισμένου κρατικού προϋπολογισμού που, μεταξύ άλλων, περικόπτει και τις συνολικές δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά 6,6 %, με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1% .
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ζητήθηκαν στο πλαίσιο και των όσων είχαν τονιστεί στην ομιλία μου στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Όπως είναι προφανές, ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών.
Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι διαρκώς προσιτά για τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για το ελληνικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας που διέπουν την εκτέλεση του Προϋπολογισμού».
Είναι σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα χθεσινά πρωτοφανή γεγονότα σημειώνοντας σε μία άκρως θεωρητική τοποθέτηση ότι "Ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής εκφεύγουν της κοινοτικής αρμοδιότητας γιατί ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών-μελών", αλλά δεν διαψεύδει ότι τέθηκαν στην διάθεση των επιθεωρητών απόρρητα στοιχεία, ΕΜΠΑΕ κλπ.
Άλλωστε αυτοί που συμβούλευσαν τον υπουργό να εκδώσει την παραπάνω ανακοίνωση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι "Ζητήματα που άπτονται της αμυντικής πολιτικής" σε μία χώρα είναι ακόμα και το βάρος των μερίδων τροφής που καταναλώνει το προσωπικό ημερησίως. Τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης εκτός από αυτά που δημοσιοποιούνται στον Προϋπολογισμό του υπουργείου, είναι κρίσιμες πληροφορίες.
Πληροφορίες του defencenet.gr, αναφέρουν ότι όντως ο Ε. Βενιζέλος είχε διαφωνήσει με την παροχή των στοιχείων αυτών στους δύο επιθεωρητές, αλλά οι εντολές από το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομίας δεν άφηναν κανένα περιθώριο, πλην της παραίτησης...


Το ΥΠ. ΕΞ "στρουθοκαμηλίζει" για άλλη μια φορά!



Ζητεί την αποστολή Ελλήνων καθηγητών για τη στελέχωση των 21 σχολείων του όλων των βαθμίδων, στα οποία φοιτούν 9.000 Άραβες, στην πλειονότητά τους μαθητές ορθόδοξοι αλλά και μουσουλμάνοι. Έκκληση για την αποστολή Ελλήνων καθηγητών στα σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων απευθύνουν οι υπεύθυνοι των παιδαγωγικών δομών του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου. Η έλλειψη κινήτρων και οι δύσκολες συνθήκες, ιδίως στα σχολεία που διατηρεί το Πατριαρχείο στην Παλαιστίνη, έχουν ως αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται Ελληνες εκπαιδευτικοί να αποσπασθούν στα συγκεκριμένα μέρη και τελικά να μη διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στους Άραβες μαθητές που φοιτούν σε αυτά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Ιννοκέντιος Έξαρχος, επικεφαλής των εκπαιδευτικών δομών του Πατριαρχείου, εξετάζεται ακόμη και η λύση να απευθύνουν πρόσκληση προς... άνεργους πτυχιούχους παιδαγωγικών σχολών από την Ελλάδα να εργαστούν εκεί, με ένα μικρό μισθό...Τα μεικτά σχολεία του Πατριαρχείου, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ και στην Ιορδανία, αποτελούν μια άγνωστη... πτυχή των δραστηριοτήτων του Πατριαρχείου.
Συνολικά 21 τον αριθμό, τα σχολεία κάθε βαθμίδας φιλοξενούν περίπου 9.000 Άραβες στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητές, ορθόδοξους και μουσουλμάνους και είναι περιζήτητα καθώς παρέχουν εκπαίδευση επιπέδου με χαμηλά δίδακτρα.
«Η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων φοιτητών στα ίδια θρανία συμβάλλει στην αρμονικότερη συμβίωση των δύο πληθυσμών», σημειώνει. Όπως εξηγεί, ένας μουσουλμάνος μαθητής μπορεί να μην αλλάζει το δόγμα του, άλλωστε δεν γίνεται προσηλυτισμός, αλλά επηρεάζεται από την πολύχρονη φοίτηση και στη συνέχεια αντιμετωπίζει με μετριοπαθή τρόπο τους χριστιανούς, το σχολείο δηλαδή αναδεικνύεται σε μέσο προσεγγίσεως των λαών. Τα σχολεία λειτουργούν περίπου από τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οργανωμένη μορφή άρχισαν να αποκτούν περίπου το 1845, επί Πατριάρχη Κύριλλου, ενισχύθηκαν επί Διόδωρου και αποτελούν μέριμνα και του Πατριάρχη Θεόφιλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο έτος λειτούργησε η Ανώτερη Θεολογική Σχολή του Σταυρού, στο μοναστήρι του Σταυρού, η οποία λίγα χρόνια νωρίτερα ήταν σχολείο. Σταδιακά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επεκτάθηκαν και εκτός Ιεροσολύμων και μάλιστα πλέον οι υποδομές που βρίσκονται στην Ιορδανία, θεωρούνται οι πληρέστερες. Πρότυπο είναι το σχολείο που βρίσκεται στην ιορδανική πόλη Μαντιβά, το οποίο έχει και ιδιαίτερη ζήτηση από επιφανείς οικογένειες Αράβων για τη μόρφωση των παιδιών τους. Σχολείο ετοιμάζεται να λειτουργήσει και στην πόλη Μπιρζέτ, στη δυτική όχθη του ποταμού Ιορδάνη. Σχολεία υπάρχουν επίσης και στο Αμάν, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κτιριακή επέκταση εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Ζάρκα.
«Αποτελούν εξαιρετικές υποδομές, οι οποίες μένουν ανεκμετάλλευτες από την Ελλάδα» αναφέρει ο π. Ιννοκέντιος. «Ζητάμε να ενισχυθεί η εκπαιδευτική παρουσία, αυτό θα συμβάλει και στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και στην ενδυνάμωση της ιδέας ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι Ελληνορθόδοξο», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Οπως λέει ο ίδιος, τα σχολεία είναι μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και καλύπτουν τα έξοδά τους, δηλαδή τους μισθούς των εργαζομένων και τα έξοδα λειτουργίας, από τα δίδακτρα, τα οποία πάντως είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με άλλα ιδιωτικά σχολεία.
«Εκτός από εκπαιδευτικό έργο, προσφέρουν και κοινωνικό, καθώς δίνουν δουλειά σε σχεδόν 1.000 άτομα, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό», αναφέρει.
Ο πατέρας Ιννοκέντιος σημειώνει ότι τα σχολεία αυτά λειτουργούν κατά το πρότυπο των σχολείων των Καθολικών Σχολείων, και μάλιστα οι μαθητές σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις στα αγγλικά.
Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται μόνο στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στα Ιεροσόλυμα και σε ένα σχολείο κοντά στη Βηθλεέμ, στο χωριό των Ποιμένων. Οι αποσπασμένοι καθηγητές από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας σταδιακά αποχώρησαν από τα σχολεία των Αγίων Τόπων.
Παράγοντες του Πατριαρχείου σημειώνουν ότι δεν είναι εύκολος ο τρόπος ζωής στις κατεχόμενες περιοχές και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να υπηρετήσουν στα Ιεροσόλυμα.

Βοήθεια
Οι ίδιες πηγές από το Πατριαρχείο σημείωναν ότι πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε η ανέγερση σχολείου στην Μπετζάλα με τη βοήθεια του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο χρηματοδότησε την πρωτοβουλία με 250.000 δολάρια. Χτίστηκε αρχικά ένα νηπιαγωγείο και πλέον το Πατριαρχείο βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγού για την ολοκλήρωση περισσότερων βαθμίδων, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει αυτοτελώς σε ένα τέτοιο έργο.


Πληροφορίες και φωτογραφίες κυρίως για τα σχολεία της Ιορδανίας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα http://www.greekorthoschools.com

«ΑΓΚΑΘΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Πατριαρχική Σχολή στο όρος Σιών. Η σχολή παρέχει εκκλησιαστική παιδεία σε όσους Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής νέους αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του μοναχισμού και ίσως να αναδειχθούν σε μητροπολίτες. Όπως είπε στο «Έθνος», ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος, ο οποίος υπήρξε αρχικά μαθητής και στη συνέχεια σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής, πριν από περίπου τριάντα χρόνια η σχολή είχε περίπου 60-70 μαθητές, πλέον έχει 15. Ο ίδιος υπενθυμίζει και το συνολικό πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΝΑΤΣΟΥ
http://www.edugate.gr

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More