30.12.10

Κυκλοφορεί ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΌΣΜΟΣ!!!

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου


301210-ekΜόνο στον «ΕΚ»: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται στον Έβρο, φέρνουν στρατό και πλωτά και ενισχύουν το μηχανικό τους και εμείς σκάβουμε τάφρους. Αντί να βαρέσουν συναγερμό στην κυβέρνηση, κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους απέναντι! Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από την τρομοκρατία, με συνεχή χτυπήματα εντός και εκτός συνόρων, χτύπημα με μηνύματα και συμβολισμούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στην πρεσβεία μας στο Μπουένος Άιρες. Βάζουν πλάτη στους κερδοσκόπους οι μισαλλόδοξοι αριστεριστές, το χρήμα όμως προδίδει τις «διαδρομές»... Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μιλά στον «ΕΚ» για την Πάτρα και ξεσπά: «Καταντήσαμε πόλη-σκουπιδοτενεκές ψυχών και ονείρων». Άσυλο σκληρών και διεθνώς καταζητούμενων κακοποιών, τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, με την ανοχή της Άγκυρας. Νέα επίθεση των εθνομηδενιστών μέσω ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ. Ρεπούση, Δραγώνα και τώρα... Αλαφούζος! Προκαλούν εκ νέου οι αριστεριστές στον Άγιο Παντελεήμονα, προβοκάτσια στήνουν ο Πέτρος Κωνσταντίνου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.









30 Δεκεμβρίου.




  • Γεγονότα.
1922: Συγκροτείται η Σοβιετική Ένωση.
1934: Μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.
1961: Μία ομάδα 83 νέων, φίλοι της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, αποστέλλουν στον Τύπο επιστολή διαμαρτυρίας «δια την άδικον και αντιπνευματικήν στάσιν των Ραδιοφωνικών μας Σταθμών, έναντι των τραγουδιών του, δια του αποκλεισμού από τας εκπομπάς των».
1963: Στα δύο η Λευκωσία από τη δημιουργία της «Πράσινης Γραμμής», μετά τις διακοινοτικές ταραχές.
1966: Εκδίδεται η απόφαση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Καταδικάζονται για θανατηφόρο σωματική κάκωση - συνέργεια ο Σπύρος Γκοτζαμάνης (11 χρόνια), ο Εμμανουήλ. Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια) και για διατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα (ποινές κάτω του έτους).
1975: Λήγει η Δίκη του Πολυτεχνείου. Ιωαννίδης, Βαρνάβας και Ντερτιλής καταδικάζονται σε ισόβια. 17 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος Γ. Παπαδόπουλος. 13 αθωώνονται.
  • Γεννήσεις.
39: Τίτος (Φλάβιος Σαβίνος Βεσπασιανός), Ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία για την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. και την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα. [θαν. 13/9/81]
1865: Ρουντγιαρντ Κίπλινγκ, Άγγλος νομπελίστας συγγραφέας. («Το βιβλίο της Ζούγκλας», «Μόγλης») [θαν. 18/1/1936]
1957: Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός.
  • Θάνατοι.
1691: Ρόμπερτ Μπόιλ, Ιρλανδός χημικός και φιλόσοφος. [γεν. 25/1/1627]
1979: Ρίτσαρντ Ρότζερς, Αμερικανός συνθέτης, μέλος της περίφημης συνθετικής δυάδας Ρότζερς / Χάμερστιν, που έγραψε ιστορία στο μιούζικαλ. [γεν. 28/6/1902]
2006: Σαντάμ Χουσεΐν, πρώην δικτάτορας του Ιράκ. [γεν. 28/4/1937]


Τα καθημερινά μας νέα...

Αργεντινή: Βόμβα στην ελληνική πρεσβεία (2010-12-30) - Kalimera.gr
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σήμερα το πρωί μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στα τζάμια της πρε..(21 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την έκρηξη μπροστά στην Πρεσβεία της Ελλάδας, στο Μπουένος (2010-12-30) - Pathfinder.gr
Σε ρίψη βόμβας μολότοφ από αγνώστους οφείλεται η έκρηξη πουσημειώθηκε, στις 1.30 π.μ. ώρα Αργεντινής, μπροστά στο κτίριο τηςΠρεσβείας της Ελλάδας, στο Μπουένος ’Αιρες, αναφέρει σεανακοίνωσή του ..(13 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Απόρρητα βρετανικά έγγραφα για τη Θάτσερ (2010-12-30) - Pathfinder.gr
Ηνωμένο Βασίλειο  — Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ είχε διαπραγματευτεί μυστικά με το Ιράν για την απελευθέρωση των αμερικανών ομήρων στην Τεχεράνη το 1980, μετά τη..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο (2010-12-30) - Pathfinder.gr
Προβληματισμό προκαλούν οι συνεχείς παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά εδάφη.Το μεσημέρι της Πέμπτης έξι τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στα 25.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι, τους Φούρν..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Καστανίδης: "Oι βομβιστικές επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία" (2010-12-30) - Imerisia
«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ούτε τη δημοκρατία πτοούν, ούτε αποδιαρθρώνουν τους δικαστικούς λειτουργούς, που κάνουν το καθήκον τους» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδη..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τελετή παράδοσης παραλαβής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (2010-12-30) - Kathimerini
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα γραφεία της περιφέρειας, η τελετή παράδοσης -παραλαβής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τον τελευταίο μετακλητό Περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη στον Γενικό Γραμματέα της..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Απάντηση υφυπουργού Tουρισμού στην WSJ για επενδύσεις (2010-12-30) - Express.gr
 AΠANTHΣH έδωσε ο υφυπουργόςΠολιτισμού και Tουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στην εφημερίδα WSJ, η οποία σεχθεσινό της δημοσίευμα υποστήριζε ότι οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι…&quot.. (0 σχολια)
Αποστασιοποίηση της Ν.Δ.από σχόλια Φ. Κρανιδιώτη (2010-12-30) - Express.gr
 ΠPOBΛHMATIΣMENH εμφανίζεται ηΡηγίλλης από την έκταση που πήρε το θέμα του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος σεαρθρογραφία του στην ιστοσελίδα antinews.gr αναφέρει ότι «η Ν.Δ. χρειάζεταιιδεολογικούς μα.. (0 σχολια)
Προσχέδιο νόμου για την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δημόσιο (2010-12-30) - Express.gr
 ΣTON περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην άρση τωνδυσλειτουργιών των δημόσιων υπηρεσιών στοχεύει το προσχέδιο νόμου τουΥπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που παρουσίασε χθ.. (0 σχολια)
Ένοχος για βιασμό ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ (2010-12-30) - Kathimerini
Δικαστήριο του Τελ Αβίβ έκρινε ένοχο σήμερα τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ για βιασμό, μια πρωτοφανής καταδικαστική απόφαση για έναν αρχηγό του εβραϊκού κράτους, η οποία εκδόθηκε μετά μια δί..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παλαιστινιακά Εδάφη: Παύση πυρός κατά του Ισραήλ (2010-12-30) - Capital.gr
Ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ (Ιερό..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αφγανιστάν: Σκοτώθηκαν 14 άμαχοι (2010-12-30) - Kalimera.gr
Δίχως τέλος φαίνεται να είναι ο καθημερινός χαμός αμάχων στο Αφγανιστάν. Έκρηξη βόμβας σε δρόμο της νότιας αφγανικής επαρχίας Χελμάντ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 14 αμάχων, οι οποίοι επέβαιναν σε μι..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Μέχρι το 2017 στη φυλακή ο Χοντορκόφσκι (2010-12-30) - Antenna
Σε 14 χρόνια κάθειρξη, στα οποία όμως περιλαμβάνεται η ποινή που εκτίουν από τον Οκτώβριο του 2003, για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου και ξέπλυμα 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων, καταδικάστ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Εγκώμια Newsweek για Παπανδρέου (2010-12-30) - Antenna
«Ο περισσότερος κόσμος - και πιθανότατα οι περισσότεροι Έλληνες - θεωρεί ότι είναι απίθανο να αλλάξει κανείς το πλέον άσωτο και διεφθαρμένο από τα δυτικά κράτη» αναφέρει δημοσίευμα του Newsweek για τ..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Παρατείνεται έως τις 30/6 η αναστολή των πλειστηριασμών (2010-12-30) - Antenna
Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών, με τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας..(9 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Nέες τιμές σε 12.242 φάρμακα (2010-12-30) - Eleutherotypia
Μειώνονται οι λιανικές τιμές σε 12.242 φάρμακα από 01 Ιανουαρίου, ως αποτέλεσμα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% που θα εφαρμοστεί σε αυτά...(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ένα χρόνο πίσω η μεταβίβαση ακινήτων με τη βούλα της εφορίας (2010-12-30) - Eleutherotypia
Αναβάλλεται για την 1η Ιανουαρίου του 2012 η υποχρέωση των συμβολαιογράφων να συνοδεύουν τα έγγραφα για τη μεταβίβαση ακινήτου με πιστοποιητικό της εφορίας, ότι το ακίνητο έχει δηλωθεί στη δήλωση του ..(28 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Φροντίζει να μειωθεί η ανεργία ο πρωθυπουργός!

Και άλλο πρόσωπο αναζητά το Μαξίμου για την ενημέρωση


Μαζί με τις ελπίδες που γεννά ο νέος χρόνος, ελπίδες διατηρεί και η κυβέρνηση που αναζητά νέο πρόσωπο για την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.
Τα πολλαπλά κέντρα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει αρκετές “τρύπες” με τον κάθε υπουργό ξεχωριστά να λέει τα δικά του, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτά που αναδεικνύονται ως είδηση, να αλληλοσυγκρούονται.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είναι άριστος στη δουλειά του, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα προς αμφισβήτηση, όλο αυτό το διάστημα και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. “Είναι σεμνός και καθαρός άνθρωπος” δηλώνουν στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του”. Φαίνεται όμως ότι ένα πρόσωπο δεν αρκεί γι΄ αυτό που θέλει να αποκλείσει το Μαξίμου: τις πολλαπλές διαρροές που προκαλούν σύγχυση. Και γι' αυτό η κυβέρνηση αναζητά και νέο πρόσωπο γι' αυτή τη δουλειά. Ένα στέλεχος που να γνωρίζει τους δημοσιογράφους, να έχει καλή σχέση μαζί τους, να μην αποκλείει κανέναν από την ενημέρωση και προπαντός να υπάρχει ενιαίο κέντρο πληροφόρησης ώστε να αποφεύγονται οι παρερμηνείες. Τελευταία, με τα νομοσχέδια που ήρθαν με τη μορφή κατ' επείγοντος προς ψήφιση στη βουλή, και δημιούργησαν κρίσεις στην Κ.Ο. με συνέπεια να δημιουργούνται εντάσεις και τριβές ανάμεσα στους υπουργούς, ήταν η αφορμή για να ληφθεί η σχετική απόφαση που είναι για το Μέγαρο Μαξίμου “πρώτη προτεραιότητα” για το νέο έτος: “δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμη και οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές , δημόσιες προς όλους, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται. Άλλα να λέει η κυβέρνηση, και άλλα να γράφονται και να παρουσιάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης. Χρειάζεται λοιπόν να βρεθεί και ένα ακόμη στέλεχος που θα επωμισθεί αυτή τη δουλειά” κυρίως για το “background” της είδησης .


Για τους κ. κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου...

Τα οικονομικά μέτρα
Διαβάστε τι έλεγε ο νομπελίστας  οικονομολόγος ,πρώην υποδιευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόσεφ Στίγκλιτς το 2002 για το ΔΝΤ!!!


Όταν το ΔΝΤ ανακοινώνει σύναψη δανειοδοτικού προγράμματος υποχρεώνει τις κυβερνήσεις με τις οποίες συνδιαλλάσσεται να ακολουθήσουν μια σειρά από πολιτικές που καθόλου δε στοχεύουν στην ισομερή ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, το πρώτο βήμα που απαιτείται είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιριών. Σύμφωνα με το Στίγκλιτς, τις περισσότερες φορές οι πολιτικοί είναι πολύ πρόθυμοι να πουλήσουν τις εταιρίες στη σκέψη παχυλών προμηθειών που θα λάβουν από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Το δεύτερο βήμα είναι η απελευθέρωση των κεφαλαιαγορών. Η πολιτική αυτή σημαίνει ότι το κεφάλαιο αποκτά πανίσχυρη διαπραγματευτική θέση. Η δυνατότητα του να μπορεί να αποχωρεί όποτε θέλει από την εγχώρια αγορά είναι ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας των αναπτυσσόμενων χωρών.
Το τρίτο βήμα είναι «ο καθορισμός των τιμών από τις δυνάμεις της αγοράς». Η πολιτική αυτή σημαίνει κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε μια σειρά από προϊόντα βασικά για την επιβίωση των εργατικών μαζών και παράλληλη άρση οποιωνδήποτε κρατικών επιδοτήσεων σε βασικά προϊόντα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η άρση της επιδότησης των καυσίμων και ορισμένων τροφίμων στην Ινδονησία το 1998 (υπό τις οδηγίες του ΔΝΤ) που προκάλεσε τεράστια εξαθλίωση και λαϊκές εξεγέρσεις. Οπως και ανάλογο περιστατικό το 2001 στο Εκουαδόρ που προκάλεσε μαζικές εξεγέρσεις.
Το τέταρτο βήμα είναι το ελεύθερο εμπόριο. Ελεύθερο εμπόριο που φυσικά δε σημαίνει ότι τα αγροτικά προϊόντα των αναπτυσσόμενων χωρών συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τα αντίστοιχα των πλούσιων χωρών, καθώς οι αναπτυγμένες χώρες δεν εξαλείφουν τις επιδοτήσεις των δικών τους προϊόντων ούτε τους προστατευτικούς δασμούς που κρατούν κλειστές τις οικονομίες τους, ενώ, αντίθετα, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών.
Το μάθημα που πρέπει να μάθουν οι λαοί όλου του κόσμου είναι ότι οι πολιτικές του ΔΝΤ δεν έχουν ως στόχο την ισομερή ανάπτυξη και ούτε πολύ περισσότερο την ευημερία των εργαζόμενων μαζών, αλλά όπως γίνεται φανερό από τα παραπάνω: α) την κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών και των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων που βρίσκουν αφορμή να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις και να καρπωθούν φτηνά τα μέσα παραγωγής. β) την καταλήστευση και αλόγιστη εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου των αναπτυσσόμενων χωρών. γ) Την εξάπλωση και γιγάντωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής με την ενδυνάμωση των δομικών δυνατοτήτων του κεφαλαίου στο εσωτερικό των φτωχών κρατών έναντι των εργαζομένων, όπως εξασφαλίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Ενώ, επιπλέον εξασφαλίζεται και η δυνατότητα του κεφαλαίου να αποχωρεί ό,τι ώρα θέλει, ενώ οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να μεταναστεύσουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. δ) Τέλος, όσον αφορά τα ίδια τα λεφτά από τα δάνεια του ΔΝΤ αποσκοπούν στο να πληρώσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες τους τραπεζίτες πιστωτές τους στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.


Αντιτρομοκρατική για γέλια...

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από την τρομοκρατία

   
301210-riankourΤο πρωτοχρονιάτικο δωράκι τους φρόντισαν να στείλουν και οι τρομοκράτες, για να μην ξεχνιόμαστε φυσικά. Έτσι λοιπόν, σήμερα το πρωί στην οδό Πανόρμου, εξερράγη βόμβα μεγάλου μεγέθους, η οποία είχε ως στόχο το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα κλεμμένης μοτοσικλέτας και βρισκόταν σταθμευμένη έξω από το κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.
Φυσικά οι ζημιές στο κτήριο ήταν τεράστιες, αλλά και όπως ενημερώνουν αυτόπτες μάρτυρες εξίσου μεγάλες ήταν οι υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτήρια, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Άλλη μια τρομοκρατική επίθεση λοιπόν, έτσι για να κλείσει καλά το 2010. Να περιμένουμε ίσως και άλλη μία στις αρχές του 2011, για να επιδειχθεί το είδος της χρονιάς που θα έχουμε;
Αναρωτιόμαστε πόσο ακόμη το πρόβλημα της τρομοκρατίας θα ταλανίζει την χώρα μας. Και συγκεκριμένα το πρόβλημα της πολιτικής τρομοκρατίας, καθώς λογικά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να αρχίσει το ζήτημα της θρησκευτικής τρομοκρατίας, το οποίο έχει αρχίσει να υφίσταται εκτός από τις ΗΠΑ και την Μ. Βρεταννία και στις σκανδιναβικές χώρες.
Ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια ανάληψη ευθύνης, αν και όλοι αναμένουν αυτή να προέρχεται από τον "γνωστό" χώρο, ίσως σαν συμπαράσταση στους κρατούμενους τρομοκράτες, είτε αυτοί είναι των των "πυρήνων" είτε του "Επαναστατικού Αγώνα". Αυτό τουλάχιστον δείχνει η επιλογή του στόχου, καθώς στέλνει και ένα "μήνυμα" στους δικαστές για την στάση που θα πρέπει να τηρήσουν έναντι των "συντρόφων".  
Τώρα βέβαια, θα ειπωθούν πολλά, ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και ούτω καθ' εξής. Είδαμε όμως τι γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις των συλληφθέντων του "χώρου" οι οποίοι έχουν βελούδινη αντιμετώπιση από το δικαστικό σύστημα. Οπότε ...
www.elkosmos.gr


Στην Ελλάδα μόνο τα κορόϊδα μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν!



ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!


ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ...


ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ...

- “Φτωχοί” δηλώνουν επτά στους δέκα ελεύθεροι επαγγελματίες

- Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το 50% των φόρων
- Μόνο 60 άτομα δήλωσαν ... πλούσιοι
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου τα οποία προέκυψαν από τις δηλώσεις εισοδήματος του 2009 η Ελλάδα είναι μια χώρα “φτωχών” ελεύθερων επαγγελματιών (δικηγόρων, ιατρών, υδραυλικών κλπ) που μόλις και μετά βίας αγγίζουν εισοδήματα 10.500 ευρώ.
Οι επαγγελματίες αυτοί (στη συντριπτική τους πλειοψηφία 7/10) δήλωσαν εισόδημα μικρότερο από αυτό των αγροτών που κατά μέσο όρο δηλώνουν 11.429 ευρώ!
Ως οι πιο πλούσιοι Έλληνες εμφανίζονται οι μισθωτοί με μέσο όρο αποδοχών 19.234 ευρώ και ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 15.885 ευρώ.
Κάπως έτσι είναι... λογικό το γεγονός ότι από το σύνολο των φόρων που εισέπραξε το κράτος το 52,59% το πλήρωσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν το 16%.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι φαίνεται ότι είναι οι πιο... πλούσιοι στη χώρα αφού 5.348.005 άτομα δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Μόλις 60 άνθρωποι δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ, ενώ περίπου 36.000 νοικοκυριά δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 100.000.
Και το κερασάκι στην τούρτα του παραλόγου... Οι Έλληνες εμφανίζονται να κατέχουν ακίνητη περιουσία αξίας 323 δισεκατομμυρίων ευρώ! Κάτι παραπάνω δηλαδή από το χρέος της χώρας!




Στην Ελλάδα η πολεμική βιομηχανία απαξιώνεται!


ην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου του 2010, η τουρκική κυβέρνηση πήρε μια σημαντική απόφαση: Την ανάπτυξη και κατασκευή του πρώτου αμιγούς τουρκικού μαχητικού.

Όπως έγινε γνωστό από τον τουρκικό τύπο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου για την αμυντική βιομηχανία, παρουσία του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ και του υπουργού Άμυνας Βεγκντί Γκιονούλ αποφασίστηκε η ανάπτυξη και η κατασκευή ενός εξ ολοκλήρου τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς.

Κύριοι ανάδοχος του έργου θα είναι η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία (ΤΑΙ), η εταιρία κατασκευής κινητήρων TUSAS και η Uzay Industries.

Στόχος του προγράμματος είναι το εν λόγω μαχητικό να έχει μπει στη γραμμή παραγωγής μέχρι το 2020 και τα πρώτα μαχητικά να σχηματίζουν την πρώτη τους μοίρα στην τουρκική πολεμική αεροπορία το 2013, αντικαθιστώντας τα αναβαθμισμένα F-4 2000 “Terminator” των οποίων το χρονικό όριο πτήσης θα έχει τερματιστεί.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, η Τουρκία ευελπιστεί πως το 2018 το εν λόγω μαχητικό θα έχει περάσει όλες τις πτητικές δοκιμές και θα μπορέσει να εξαχθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών το Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και το Ιράν.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του μαχητικού θα γίνει από την ΤΑΙ, ενώ ο κινητήρας θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί από την TUSAS και την Uzay Industries. Τα επιμέρους υποσυστήματα, ηλεκτρονικά βοηθήματα αεροναυτιλίας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και όπλα που θα φέρει το μαχητικό, θα αναπτυχθούν εξ ολοκλήρου και αυτά από τουρκικές εταιρίες όπως η ROKETSAN και η ASESLAN.


Για το λόγο αυτό, ήδη αρμόδιοι αξιωματικοί της τουρκικής αεροπορίας και αξιωματούχοι της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Τουρκίας βρίσκονται σε επαφές με την κινεζική και νοτιοκορεατική αεροδιαστημική βιομηχανία, για την επίτευξη συμφωνίας μεταφοράς τεχνογνωσίας μιας και οι δύο αυτές ασιατικές χώρες έχουν αναπτύξει και σχεδιάσει μαχητικά 5ης γενιάς, γνώσεις που προσφέρουν «προς εξαγωγή» με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Ο προϋπολογισμός για την ανάπτυξη και κατασκευή περίπου 120 μαχητικών για την τουρκική αεροπορία ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τουρκικού μαχητικού

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αναφέρουν πως το κωδικό όνομα του νέου τουρκικού μαχητικού θα είναι TF-23 Fesa (από το όνομα του πρώτου τούρκου πιλότου Λοχαγού Fesa Bey). Το T σημαίνει Turkish και το F Fighter, ενώ το 23 προέρχεται από την ανακήρυξη της τουρκικής Δημοκρατίας το 1923 από τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά.
Οι απαιτήσεις του νέου μαχητικού ορίζονται ως εξής:

- Τουλάχιστον κατά 1,5/2 φορές μικρότερη γωνία εμπλοκής κατά τη διάρκεια αερομαχιών κλειστού τύπου (dogfights) σε σχέση με το F-16 Block 60

- Διάρκεια ζωής πτητικών μερών 1,5/2 φορές μεγαλύτερη από αυτή του F-16 Block 60

- Ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

- Σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού με υπέρυθρες και λέιζερ, ενσωματωμένο στο μαχητικό.

- Τηλεπικοινωνιακό σύστημα μεταφοράς δεδομένων σε «πραγματικό χρόνο» και υπό επιχειρησιακό περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου στο κεντρικό αρχηγείο αεροπορικών επιχειρήσεων και στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

- Αυξημένη ικανότητα Stealth, μείωση ίχνους σε εχθρικά ραντάρ.

- Δυνατότητα αποστολών σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

- Ικανότητα “supercruise” όπου το μαχητικό θα μπορεί να αναπτύσσει με τους δύο πανίσχυρους κινητήρες που θα φέρει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη χρήση μετάκαυσης που σημαίνει αύξηση της επιχειρησιακής του εμβέλειας αφού θα υπάρχει σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

- Τοποθέτηση ραντάρ τύπου AESA, το οποίο μπορεί να εκπέμπει και να εντοπίζει πολλαπλούς στόχους σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς η εκπομπή να γίνεται αντιληπτή από τα εχθρικά ραντάρ, παραμένοντας έτσι το μαχητικό «αόρατο».


Στην Ελλάδα τους διώχνουμε για οικονομία!

50.000 ΕΠΟΠ,προσλαμβάνει ο Ερντογάν!


Πενήντα χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες ετοιμάζεται να προσλάβει ο τουρκικός στρατός. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Βεντζντί Γκιονούλ, το Υπουργείο έχει ήδη στείλει το σχετικό νομοσχέδιο στο πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν και αναμένει τη σχετική έγκριση.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ο μισθός του επαγγελματία οπλίτη θα φτάνει στις 1500 λίρες δηλαδή περίπου στα 750 υρώ καθαρά. Μαζί με τα επιδόματα συμμετοχής σε μάχες αλλά και ασκήσεις ο μισθός θα φτάνει στις 2000 λίρες δηλαδή στα 1000 Ευρώ.
Οι επαγγελματίες οπλίτες ασφαλιστικά θα καλύπτονται πλήρως και η αρχική τους σύμβαση θα έχει διάρκεια τριών ετών. Η σχετική σύμβαση θα μπορεί να παραταθεί.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου οι περισσότεροι τούρκοι επαγγελματίες οπλίτες θα εγκατασταθούν στις μονάδες της Νοτιοανατολικής Τουρκίας για να υπάρχει έμπειρό προσωπικό στις μάχες που δίνονται με το PKK.


Περιμένουν τι θα πει η τουρκία!

Των Bασίλειου Μαρκεζίνη, Θεόδωρου Καρυώτη*

Η διά μονομερούς δηλώσεως δημιουργία της κυπριακής ΑΟΖ το 2004 από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο ήταν πραγματικά ηγετική κίνηση. Αν και η Τουρκία διεμαρτυρήθη, η απόφαση έγινε αμέσως αποδεκτή και από την Ε.Ε. και από τις ΗΠΑ.
Επανειλημμένες προσεγγίσεις του όμως προς την ελληνική πλευρά, να οριοθετήσει μαζί με την Κύπρο την ΑΟΖ, έμειναν αναπάντητες. Η πρόσφατη απόφαση της...
μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.
Εδώ και 30 χρόνια η χώρα μας επιμένει ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία -η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου- είναι νομικής φύσης. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας όμως έχει, εδώ και 25 χρόνια, υπερκεραστεί απ' αυτήν της ΑΟΖ.

Με βάση τα άρθρα 55-57 της νέας Σύμβασης του 1982, ως ΑΟΖ ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή σε πλάτος μέχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνης και εντός της οποίας το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών, ζώντων ή μη, των υδάτων, του βυθού και του υπεδάφους της θάλασσας.

Επίσης η Σύμβαση αναφέρει ρητά (άρθρο 121, παράγραφος 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού καθορίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζονται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Επομένως, η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα για την ΑΟΖ που προβάλλει για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου, ότι, δηλαδή, τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι κάθονται πάνω στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολίας. Επιπλέον, η νέα Σύμβαση έχει καταργήσει τη γεωλογική έννοια της υφαλοκρηπίδας και έτσι η Τουρκία έχει χάσει άλλο ένα επιχείρημα.
Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της Ε.Ε. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς τον υπολογισμό του Καστελόριζου, η εμφανής συνέπεια θα είναι η Ελλάδα να μην έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!

Οι τελευταίες μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κρήτης-Κύπρου. Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έγιναν από αμερικανικές εταιρείες που προφανώς ειδοποίησαν τους Τούρκους γι' αυτό και, πιθανώς, είναι ζήτημα χρόνου προτού οι τελευταίοι αρχίσουν να προκαλούν την Ελλάδα με έρευνες στην περιοχή.

Τελευταία ακούγονται πολλά γύρω από την παλαιά αμερικανική ιδέα περί συνεκμεταλλεύσεως. Η συνεκμετάλλευση δεν οδηγεί πουθενά, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, και γι' αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από άλλες χωρές που αντιμετώπισαν τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία. Συνεκμετάλλευση λοιπόν θα είναι τραγικό λάθος με επιπτώσεις και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων, ανοίγοντας την όρεξη της Τουρκίας και για άλλους οικονομικούς πόρους, όπως την αλιεία.
Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ. ΗΠΑ, Ρωσία, οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.

Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.
Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ' αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε.
Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνομες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει», που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;

* Ο Β. Μαρκεζίνης είναι ακαδημαϊκός και ο Θ. Καρυώτης καθηγητής Πανεπιστημίου


Εδώ μας στοιχίζει μιά περιουσία!

ΦΤΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

Νέτγκαζέτε 29-12-2010

Και οι δύο χώρες είναι εξαρτημένες από το εξωτερικό, αλλά στη Συρία η βενζίνη είναι πολύ φτηνή.
 
   
    Μετά την τελευταία αύξηση η τιμή της βενζίνης στην Τουρκία έφτασε τις 4 τ.λ.  Μετά την τελευταία αύξηση πολίτες που ζούνε στις περιοχές Κίλις, Γκαζιάντεπ, Χατάϊ, Σαλιούρφα, Μάρντιν, Χακκάρι και Σιρνάκ, άρχισαν να συρρέουν στην Συρία για να προμηθευτούνε φτηνή βενζίνη. Διότι η τιμή της βενζίνης στη Συρία είναι 1,40 τ.λ. Η Συρία στο θέμα του πετρελαίου εξαρτάται όπως και η Τουρκία από το εξωτερικό. Παρά την εξάρτηση όμως αυτή, οι φόροι στην Συρία δεν είναι τόσο υψηλοί  όσο στην Τουρκία. ¨Έτσι όταν η βενζίνη πωλείται στο Κίλις 4 λίρες, 25 χιλιόμετρα πιο πέρα στην πόλη Αζαζ της Συρίας πωλείται προς 1,40. Έτσι  στην Τουρκία με την τελευταία αύξηση για να γεμίσει ένα ντεπόζιτο 55 λίτρων χρειάζονται 220 λίρες, και όταν πληρώνουμε 4 λίρες για ένα λίτρο βενζίνης το 60% των χρημάτων αυτών πηγαίνει στο φόρο   ÖTV. Οι πολίτες που παραπονιούνται για την ακριβή βενζίνη στα μεγάλα αστικά κέντρα, κατευθύνονται στα πρατήρια όπου οι εταιρίες κάνουν  εκπτώσεις, και έτσι δημιουργούνται ουρές σε αυτά.
  
ΘΥΡΑ ΦΤΗΝΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ : ΣΥΡΙΑ
    Ενώ λοιπόν οι πολίτες στις μεγάλες πόλεις περιμένουν με ανυπομονησία τις εκπτώσεις, αυτοί που ζούνε στα ΝΑ είναι πιο τυχεροί. Διότι δίπλα τους υπάρχουν 7 τελωνεία εισόδου προς την γείτονα Συρία. Κάθε μέρα της εβδομάδας πολίτες πηγαίνουν στη Συρία, προμηθεύονται φτηνή βενζίνη και γυρνάνε πίσω.
ΜΕ 75 ΕΥΡΩ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ
 Ειδικά οι διαβιούντες πολίτες σε  Κίλις, Γκαζιάντεπ, Χατάϊ, Σαλιούρφα, Μάρντιν, Χακκάρι και Σιρνάκ επωφελούνται συχνά παίρνοντας φτηνή βενζίνη. Αντίθετα με την Τουρκία, στη Συρία  ένα ντεπόζιτο 55 λίτρων γεμίζει με μόνο 75 τ.λ. Όταν όμως άρχισε να γίνεται εκμετάλλευση του γεγονότος, οι αρμόδιοι των δύο χωρών άρχισαν να ελέγχουν τη βενζίνη και το πετρέλαιο στα επαγγελματικά οχήματα.
Έτσι επήλθε περιορισμός, και τα ερχόμενα από την Συρία ταξί μπορούνε να έχουν 20 λίτρα, ενώ τα TIR 600 λίτρα. Στα οχήματα που υπερβαίνουν αυτό το μέτρο γίνεται μέτρηση και επιβάλλεται πρόστιμο 18 δολαρίων για κάθε λίτρο.
Η φτηνή βενζίνη δεν είναι μόνο στη Συρία, αυτοί που ζούνε κοντά στο Ιράκ, στο Ιράν είναι επίσης πολύ τυχεροί. Διότι η τιμή λίτρου στο Ιράκ είναι 0,80 τ.λ. και στο Ιράν 0,50.
ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (Τιμή λίτρου)
Τουρκία 2,70 $
Ελλάδα 2,00 $
Γερμανία 1,87 $
Γαλλία 1,74 $
Ουγγαρία 1,61 $
Βουλγαρία 1,47 $
ΗΠΑ 0,74 $


Ενώ ο κ. Βενιζέλος καταργεί τον στρατό!

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

Εφ. Ραντικάλ 29-12-2010
Οι αλεξιπτωτιστές με τα μπορντό μπερέ ¨πετάνε¨ στο έδαφος

Οι αλεξιπτωτιστές του στρατού, εκπαιδεύονται σε μοντέρνες συνθήκες, σε τούνελ κάθετου αέρα, κάτι που λίγες χώρες στο κόσμο διαθέτουν.
Το τούνελ κάθετου αέρα που βρίσκεται στην Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, στην Άγκυρα, δίνει την δυνατότητα στους αλεξιπτωτιστές την εκπαίδευση που θα έπαιρναν σε 3-5 χρόνια, να την έχουν σε 6 εβδομάδες.
Το Γενικό Επιτελείο για να δείξει το ευρισκόμενο στην Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων  τούνελ κάθετου αέρα, οργάνωσε ενημέρωση τύπου. Οι δημοσιογράφοι όταν ήρθαν στο τούνελ κάθετου αέρα, έγιναν δεκτοί από τον διοικητή  των ειδικών δυνάμεων ταξίαρχο Λοκμάν Εκιντζί και από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Γενικού Επιτελείου ταξίαρχο Ταγιάρ Σουνγκού.
Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το τούνελ κάθετου αέρα και για την εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα από τον διευθυντή του τομέα αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων συνταγματάρχη Ογούζ Τοζάκ, ο οποίος τους είπε πως η εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα στις Τ.Ε.Δ. γίνεται σχετικά με την στατική και ελεύθερη πτώση.
Ο συνταγματάρχης Τοζάκ τους είπε πως τα στατικά άλματα γίνονται περίπου από τα 400 μέτρα ύψος, και πως το αλεξίπτωτο ανοίγει αυτόματα με το άλμα που κάνει το προσωπικό. Για την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο είπε πως γίνεται από το μεγάλο ύψος των 10 χιλ. μέτρων, και πως σε αυτές τις πτώσεις τα αλεξίπτωτα ανοίγουν από το άτομο που εκτελεί το άλμα.  Ο Συνταγματάρχης Τοζάκ ανέφερε πως η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων για να εκπαιδεύσει αλεξιπτωτιστές οργανώνει μαθήματα για στατική και ελεύθερη πτώση, και πως αυτοί που περνάνε τις εξετάσεις, κάνουν βραδινό άλμα –πλήρως εξοπλισμένοι- και μπορούνε πλέον να πάρουνε πουλάδα. Ο συνταγματάρχης Τοζέρ ανέφερε πως ένα μέρος της εκπαίδευσης των αλεξιπτωτιστών γίνεται στο τούνελ κάθετου αέρα.
Ανέφερε πως το τούνελ κάθετου αέρα ήταν ένα σχέδιο του υπουργείου εθνικής άμυνας, πραγματοποιήθηκε από Τούρκους μηχανικού , παραδόθηκε στην Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων στις 31-10-2008, και πρόσθεσε πως με το τούνελ κάθετου αέρα η έξοδος από το αεροπλάνο μέχρι τη στιγμή που ανοίγει το αλεξίπτωτο στην ελεύθερη πτώση γίνεται σε ένα τεχνητό περιβάλλον.
ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ο συνταγματάρχης Τοζάκ είπε πως καθώς στο τούνελ κάθετου αέρα, ο αέρας περνά μέσα από κλειστούς αγωγούς, στην αίθουσα της πτήσης δίδεται η επιθυμητή ταχύτητα και ανέφερε πως ¨ Ο στόχος της χρησιμοποίησης του τούνελ κλειστού αέρα είναι να αντιμετωπίσει την ανάγκη εκπαίδευσης ελεύθερης πτώσης  με τρόπο ασφαλή, οικονομικό και χρονικά σύντομο. Η εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα είναι επικίνδυνη, μακρού χρονικού διαστήματος και δαπανηρή. Χάρη στο τούνελ κάθετου αέρα η επικίνδυνη εκπαίδευση για τα αλεξίπτωτα, γίνεται σε ένα περιβάλλον πλήρως ελεγχόμενο και ασφαλές.  Τα διάστημα της ελεύθερης πτώσης από αεροπλάνο διαρκεί 30 δευτερόλεπτα. Στο τούνελ κάθετου αέρα το προσωπικό μπορεί να ίπταται από 60 έως 90 δευτερόλεπτα. Η εκπαίδευση για την οποία παλιότερα χρειαζόταν 150 άλματα και μια περίοδο 3 έως 5 χρόνων, πλέον μπορεί να γίνει στο σύντομο διάστημα των 6 εβδομάδων. Στο δε θέμα των εξόδων πτήσης, τα 30 δευτερόλεπτα πτώσης από αεροπλάνο κοστίζουν κατά μέσο όρο 60 δολάρια, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα στο τούνελ, κοστίζει περίπου 2 δολάρια.
Την ώρα που ένας πλήρως εξοπλισμένος  αλεξιπτωτιστής έκανε μια παρουσίαση, ο Τοζάκ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο συνταγματάρχης Τοζάκ ανέφερε πως τα αλεξίπτωτα ελεύθερης πτώσης μπορούνε να φέρουν βάρος έως 160 κιλών και πως για πρώτη φορά η εκπαίδευση παρέχεται συνοδεία ψυχολόγου, ώστε να ξεπεραστεί ο φόβος του ύψους.
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ
Μετά την ενημέρωση αλεξιπτωτιστές της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων έκαναν επίδειξη στο τούνελ κάθετου αέρα.


Η μεγάλη Ελληνίδα Δασκάλα!

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας μας, στην πανηγυρική συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Φιλοπατρία και την Διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης, απονέμοντας το ΑΡΓΥΡΟΥΝ  ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ  ΑΝΔΡΕΙΑΣ στην Δασκάλα του Γένους μας, την ηρωική  Χαρά Νικοπούλου.
Με αυτή την ομολογουμένως θαρραλέα στάση της, η Ακαδημία Αθηνών, αφ’ ενός μεν καταφέρνει ένα αποφασιστικής σημασίας πλήγμα στους πάσης φύσεως ανθέλληνες και κονιορτοποιεί τα σχέδιά τους για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδος στα βρώμικα χέρια των ανόμων εχθρών της, αφ’ ετέρου δε, αποστομώνει όλους εκείνους που επιτέθηκαν στη Χαρά με οποιονδήποτε τρόπο (τούρκους και υποτιθέμενους Έλληνες)  κατατάσσοντάς τους στην ίδια κατηγορία αίσχους και ντροπής.
Τη στιγμή που οι ντόπιοι συνεργάτες των εχθρών μας, ετοιμάζονται να χαρακτηρίσουν σαν Ποινικά Εγκλήματα την Αγάπη  για την Πατρίδα και το Έθνος μας και την συνειδητή Πίστη Στον Τριαδικό Θεό,  έρχεται με παρρησία η Ακαδημία Αθηνών να δείξει τον δρόμο του Χρέους και της Τιμής, αναδεικνύοντας την Δασκάλα της ψυχής, των ονείρων και της ελπίδας όλων των χειμαζομένων Ελλήνων, σε Φάρο φωτεινό και άσβεστο και σε παράδειγμα που πρέπει να μιμηθεί κάθε Ελληνόψυχος.
Η Ακαδημία Αθηνών με αυτή την ιστορική απόφασή της, κηρύσσει  με σαφήνεια και αδιαμφισβήτητη καθαρότητα ότι τα ΛΟΓΙΑ και τα ΕΡΓΑ της ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ καθορίζουν πλέον τον ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΝΟΝΑ ΠΑΔΕΙΑΣ και αποτελούν το ΛΑΜΠΡΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για κάθε Δάσκαλο ή Δασκάλα, όλων των βαθμίδων, όπου και αν βρίσκονται.
Η Ακαδημία Αθηνών το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2010, άπλωσε τις μεγάλες και δυνατές Ελληνικές της φτερούγες και μας έδειξε ότι κάτω από αυτές εκκολάπτονται  οι ελπίδες μας για Εθνική ανασύνταξη και συσπείρωση, που θα φέρουν το ποθούμενο για όλη την Ελλάδα, έτσι όπως την περιέγραψε στην αντιφώνησή της η Δασκάλα – θρύλος προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, που την άκουγε εμβρόντητος και ανήμπορος να αντιδράσει.    
Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος, 
Πρόεδρος του Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974. 
ΤΗΛ. 6934654321 & 2106003680. 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ     ΑΘΗΝΩΝ
ΤΥΧΗΙ  ΑΓΑΘΗΙ
ΕΔΟΞΕ  ΤΗΙ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΙ  ΑΘΗΝΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΝ    ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΓΥΡΩΙ  ΜΕΤΑΛΛΙΩΙ
ΤΙΜΗΣΑΙ

ΟΤΙ ΕΝ ΤΩΙ ΣΧΟΛΕΙΩΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΤΑ ΕΤΗ 2004 – 2008 ΜΕΤ’ ΕΥΨΥΧΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΣΑ
ΛΟΓΩΙ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΩΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΩΝ ΑΚΡΙΒΗΣ
ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΜΠΡΟΝ ΕΓΕΝΕΤΟ
ΑΝΕΙΠΕΙΝ ΔΕ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ ΕΝ ΤΗΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΓΔΟΗΙ ΕΠΙ ΕΙΚΑΔΙ ΕΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΣΧΙΛΙΟΣΤΟΥ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
ΚΩΝ.ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                              ΒΑΣ.Χ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ






ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΘΗΝΩΝ

Απόσπασμα
της εκθέσεως του Γενικού Γραμματέως
της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου
που αναγνώσθηκε κατά την πανηγυρική συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2010

…………………………………………………………………………………………..

ΤΑΞΙΣ  ΗΘΙΚΩΝ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
1.      Αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας απονέμεται στην κυρία Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου κατά την περίοδο 2004 – 2008 διότι παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατά την εκτέλεση του έργου της, εξετέλεσε τα καθήκοντά της κατά τρόπο αντάξιο της μεγάλης αποστολής της διδάσκοντας τα παιδιά που της εμπιστεύθηκε η Πολιτεία σύμφωνα με τις αρχές της ελεύθερης σκέψης, της ανεξιθρησκείας και της αλήθειας, χωρίς να υπολογίσει αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια.


Η  Αντιφώνησις
Η Χαρά Νικοπούλου προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κατά την παρασημοφόρησή της με το Αργυρούν Μετάλλιον Ανδρείας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,
Εν έτει 2010, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους,
Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών,
που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.
 Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.
Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης. 


(Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών, Πανηγυρική Συνεδρία της         28ης  Δεκεμβρίου  2010).


Οι πατριωτικές ιστοσελίδες έγραψαν...


Πως μας κατάντησαν οι σοσιαληστές...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ

Η ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1981-1985 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟ 1985)

Μακροοικονομική διαχείριση στα χρόνια 1981-1985

Μετά την σαρωτική εκλογική του νίκη στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβαν την διακυβέρνηση της Χώρας, υποσχόμενοι "αλλαγή" και "καλύτερες ημέρες". Η κατάσταση της οικονομίας όμως δεν ήταν η καλύτερη, καθώς βρισκόταν
σε μια κατάσταση στασιμοπληθωρισμού με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης (-0,4%), ενώ τα δημοσιονομικά ελλείμματα ήταν ιδιαιτέρως υψηλά (9,1% του ΑΕΠ). Κατά την δεκαετία του ΄80 ως και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ΄90 η μακροοικονομική πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε υπερβολικά επεκτατική με κάποια ενδιάμεσα διαλείμματα. Όπως διαπίστωνε ο ΟΟΣΑ το 1991 "το πιο καταπληκτικό κι ίσως το πιο καταστροφικό χαρακτηριστικό της μακροοικονομικής διαχείρισης κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ήταν η απότομη αύξηση (σχεδόν 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ) του ελλείμματος του δημόσιου τομέα".

Υπεύθυνοι για την απότομη αύξηση του ελλείμματος του δημόσιου τομέα ήταν παράγοντες που λειτούργησαν και από τις δύο πλευρές του προϋπολογισμού. Από την πλευρά των εξόδων, καταγράφουμε ανερχόμενες κρατικές δαπάνες, προκύπτουσες από πληρωμές μισθών για τις ραγδαία επεκτεινόμενες δημόσιες υπηρεσίες, μια γενναιόδωρη κοινωνική πολιτική και τις απώλειες των εθνικοποιημένων επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα της Κυβέρνησης υπολείπονταν κατά πολύ, παρά τις κάποιες απόπειρες να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η απάτη.

Το μοντέλο των επεκτεινόμενων δημόσιων οικονομικών που υιοθετήθηκε αναμενόταν ότι θα επέφερε αυξήσεις στην εγχώρια παραγωγή, όπως είχε συμβεί και άλλοτε. Αυτή τη φορά ωστόσο, απέτυχε. Προεξέχοντες ανάμεσα στους παράγοντες που ευθύνονταν για τις ασθενείς αντιδράσεις της παραγωγής (προσφοράς) ήταν η ανατίμηση της δραχμής, περιοριστικοί τραπεζικοί πιστωτικοί μηχανισμοί, η μείωση των διαφοροποιήσεων των μισθών η οποία επηρέασε αρνητικά τα κίνητρα των εργαζομένων και την παραγωγικότητα κτλ


Ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθεί ένα είδος "αρχικής διαταραχής" στην πλευρά του κόστους το 1982:
το έτος εκείνο η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομησθίων κατά 40%! Η απόφαση εκείνη ανταποκρινόταν αναμφίβολα σε αναδιανεμητικές φιλοδοξίες, όμως με δεδομένη την εξέλιξη του πληθωρισμού και της παραγωγικότητας, οδήγησε σε απότομη αύξηση του κόστους εργασίας την ώρα ακριβώς που λόγω ένταξης ανοιγόταν η Ελληνική αγορά στον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Η αυξανόμενη ζήτηση σε συνδυασμό με την στάσιμη προσφορά, οδήγησε σε αυξημένες εισαγωγές και εξωτερικά τρέχοντα ελλείμματα, ενώ οι μεταβιβάσεις και τα δάνεια της ΕΟΚ δεν εμπόδισαν το ξέσπασμα μιας εσωτερικής και εξωτερικής οικονομικής κρίσης το 1985.

Η κρίση του 1985: η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας


Ήδη από το 1984 τα σύννεφα στο εξωτερικό ισοζύγιο της Χώρας συσσωρεύονταν. Το 1985 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 3,3 δις $.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Δημήτρη Χαλκιά, η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού ανάμεσα σε Οκτώβριο 1985 και Φεβρουάριο 1986 τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος έπεσαν κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Στον μέσο όρο της δεκαετίας του ΄80 τα διαθέσιμα ανήρχοντο σε 1 δις $ αλλά στις αρχές του 1986 έπεσαν στα 350.000 $! Χωρίς την πρώτη δόση του δανείου της ΕΟΚ και το σταθεροποιητικό πρόγραμμα που συνδέθηκε με αυτό, η Χώρα θα αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις τις από εισαγωγές.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή μάλιστα κοινοτικοί αξιωματούχοι υπέδειχναν για ένα διάστημα στην ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που στο ιδεολογικό κλίμα της εποχής εκείνης συνιστούσε ανάθεμα.


Πηγή


Πάνος Καζάκος, Ανάμεσα σε Κράτος και Αγορά, εκδόσεις Πατάκη


(Ο Πάνος Καζάκος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1996 και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών)


Σημείωση του "Φιλίστωρος"


Στο παρόν κείμενο δεν συμπεριέλαβα τις απόψεις του συγγραφέα για την καταστροφή από το ΠΑΣΟΚ του παραγωγικού βιομηχανικού τομέα της Χώρας μέσω των κρατικοποιήσεων για λόγους οικονομίας του χώρου, καθώς αυτές εκτείνονται σε πολλές σελίδες και θα ήταν χρονοβόρο και άσκοπο να παραθέσω τόσα στοιχεία. Απλά να αναφέρουμε πως πολλές βιομηχανίες της μεταπολεμικής Ελλάδας (Πειραϊκή - Πατραϊκή, Τσιμέντα Ηρακλής, ΠΥΡΚΑΛ, Βωξίτες Ελευσίνας, Αθηναϊκή Χαρτοποιία, Πουρνάρας κτλ) κρατικοποιήθηκαν για να "εξυγιανθούν" και έκλεισαν οι περισσότερες από την σπατάλη την κακοδιαχείριση και τις χαριστικές προσλήψεις. Η ζημιά για το Δημόσιο που αφορά την περίοδο 1983-2000 φτάνει το 1 τρισεκατομμύριο δραχμές σύμφωνα με τον κ. Καζάκο (σελ 364). 


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More