30.10.10

Είναι αλήθεια!

Θέλουν επανεκλογή του Γιώργου οι Αμερικανοί


Καλύτερο  σύμμαχο  από  τον  δικό  τους  George  δεν επρόκειτο να βρουν οι Αμερικανοί.
Απεκατέστησε τα πράγματα, τερματίζοντας τις αταξίες του προκατόχου του Κώστα Καραμανλή.

Οι αγωγοί σταμάτησαν, το Κυπριακό οδεύει για σχέδιο Ανάν Νο 2, τα Σκόπια ετοιμάζονται για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τα πετρέλαια στο Αιγαίο οδεύουν σε αμερικανικές εταιρείες, οι συμφωνίες για αγορά εξοπλιστικών από τη Ρωσία πήγαν περίπατο.

Έκανε βέβαια και το χατίρι στους Γερμανούς αγοράζοντας τα υποβρύχια που έγερναν.. και όλα καλά.

Για να υπάρξει όμως συνέχεια οι Αμερικανοί έχουν βάλει σε πλήρη εξέλιξη την επανεκλογή του κ. Παπανδρέου με στόχο την παραμονή του στην εξουσία για τα επόμενα χρόνια.

Εκτιμήσεις της Ουάσιγκτον προβλέπουν εκλογές στην χώρα το επόμενο φθινόπωρο.

Βέβαια έχει ήδη δημιουργηθεί το έδαφος σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίσει την αυτοδυναμία να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Κουβέλη.

Σε αυτή τη κατεύθυνση ο κ. Καρατζαφέρης κινείται ακούραστα εδώ και καιρό ζητώντας κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ η κ. Μπακογιάννη ελεύθερη από τα δεσμά της Ρηγίλλης δείχνει έτοιμη να μπει σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

Για τον λόγο αυτό και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φρόντισε προ ολίγων ημερών να σπάσει οριστικά τους δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

του Παναγιώτη Μαυρίκου


Τι ακριβώς συμβαίνει;

Διαψεύδει τις φήμες μετακίνησής του από τον ΛΑΟΣ ο Βορίδης
"Δεν φεύγω από το κόμμα μου" δήλωσε ο βουλευτής
Ο Μάκης Βορίδης, Γραμματέας της ΚΟ του ΛΑΟΣ, μίλησε σήμερα στην ΝΕΤ 105,8. Αναφέρθηκε στην σχέση του με τον αρχηγό του ΛΑΟΣκ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ έβαλε τέλος στις φήμες για μετακίνησή του σε άλλο πολιτικό σχηματισμό. Όπως είπε, «εγώ δεν έχω κανένα θέμα (σσ με τον Καρατζαφέρη). Είναι προφανές ότι σε μια σχέση πολυετούς συνεργασίας ότι μπορεί να υπάρξουν ας το πω στιγμές πιο δύσκολες".
Δήλωσε επίσης: "  Εγώ εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ξέρω ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εκτιμά τη δουλειά που έχω κάνει και από τη δικιά μου την μεριά όχι απλώς αναγνωρίζω, αλλά σέβομαι τις πολύ σημαντικές πολιτικές επιτυχίες που έχει κάνει."


Να πάει σε εκλογές και θα βγεί σενεγαλέζος!

Αποφασισμένος για πρόωρες εκλογές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός - Σενάρια για κάλπες εντός Δεκεμβρίου
Στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου.Σύμφωνα με «Τα Νέα», αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου,
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του την περασµένη Τετάρτη, οι πρόωρες εκλογές «είναι µονόδροµος» από τη στιγµή που οι κάλπες της 7ης Νοεµβρίου θα καταγράψουν αποδοκιµασία των υποψηφίων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά στις περιφέρειες.
Αν και οι δηµοσκοπήσεις που έγιναν µετά τη Δευτέρα, οπότε και ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε το δίληµµα των εκλογών της επόµενης Κυριακής, καταγράφουν µία σαφή άνοδο της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της οποίας αυξήθηκε σηµαντικά και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου µεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δηµοκρατίας, στο Μέγαρο Μαξίµου επιµένουν ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν µπλοφάρει αλλά είναι αποφασισµένος να πάει σε εκλογές, για να λήξει η οµηρεία του ίδιου και της κυβέρνησης».


Είναι επικίνδυνος

Έκανε το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης κι απο πάνω θριαμβολογεί !!!



Οσο κι αν  οι περισσότεροι πλέον δεν πιστεύουν λέξη απ’ αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια. Εχει πάρει φοβερά μαθήματα για το πώς το μαύρο μπορεί να το κάνει άσπρο. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής το αποδεικνύουν έμπρακτα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η Ελλάδα έδωσε μάχη και βγήκε νικήτρια διότι, όπως υποστήριξε, δεν πέρασε των ισχυρών η άποψη ώστε να μην ψηφίζουν οι χώρες με προβλήματα. Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα ψηφίζουμε ή ότι και που ψηφίζουμε δεν έγινε και τίποτε αφού η Ελλάδα είναι πλέον υπό κατοχή;
Ολόκληρο κείμενο συμπερασμάτων και πήρε ο κ. Παπανδρέου την άρνησή του για την ψήφο των αδυνάτων και την έκανε παντιέρα που θα σηκώσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική:
- Η ψήφιση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης είναι επιτυχία όπως λέει ο κ. Παπανδρέου, ή μήπως το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με νέους επαχθείς όρους για τη χώρα; Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για περιορισμένες αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, προκειμένου να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους. Ποιον φωτογραφίζουν αν όχι την Ελλάδα; Διότι το 2013 η χώρα θα έχει χρέος πάνω από 150% ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%. Επομένως, το σύστημα διαχείρισης κρίσεων δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώτο βήμα για να κάνει η χώρα επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Ο υπάρχων μηχανισμός στήριξης ολοκλήρωνε το έργο του το 2013, σειρά θα αναλάβει ο νέος μηχανισμός ο οποίος θα φτιάξει το νέο Μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα.  Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Για τη συζήτηση περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας είπε ότι «ήταν ξεκάθαρο πως η συζήτηση δεν αφορά εμάς». Τότε ποιον αφορά κ. Παπανδρέου; Την Ιρλανδία, την Ισπανία ή ποια άλλη αδύναμη χώρα; Διότι οι αγορές δείχνουν προς… Αθήναις.
- Με το νέο μηχανισμό για πολλά χρόνια θα βρισκόμαστε υπό στενή παρακολούθηση των οικονομικών μας (κι όχι μόνο). Αυτή θα είναι η δουλειά των Ευρωπαίων. Να δανείζουν τις προβληματικές χώρες (βλέπε Ελλάδα) αλλά και να κάνουν κινήσεις διασφάλισης των χρημάτων τους. Ητοι, να παρακολουθούν τα οικονομικά στοιχεία, να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς,  να μας «τραβάνε τα αυτιά κάθε φορά που ξεφεύγουμε. Κι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια, μέχρι να πάψουμε να χρωστάμε (δηλαδή ποτέ).
- Τι απάντησε ο πρωθυπουργός μόλις του τέθηκε ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση του Μνημονίου; Οτι «το θέμα της επιμήκυνσης (δηλαδή της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ) είναι ένα θέμα που τέθηκε όχι από εμάς, αλλά από τον ίδιο τον Στρος-Καν. Είναι ένα δείγμα της πρόθεσης να διευκολύνουν την Ελλάδα στο ξεπέρασμα της κρίσης». Την επιμήκυνση με τους επαχθείς όρους τη λέμε τώρα στα Πασοκικά διευκόλυνση. Δηλαδή η Τρόϊκα μας κάνει τη χάρη να μας βάλει σε πολλές… δόσεις την πληρωμή του χρέους διότι βλέπει τις θυσίες μας. Μα σε ένα στεγαστικό δάνειο όταν κάνεις επαναδιαπραγμάτευση, κι επομένως επιμήκυνση αποπληρωμής, δεν σου βάζει η τράπεζα υψηλότερο επιτόκιο ή άλλους όρους όπως υποθήκες περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.; Δε θέλει να διασφαλιστεί δηλαδή ο δανειστής; Αυτό δε θα κάνει και η Τρόϊκα; Πάρτε άλλα 10 χρόνια για να πληρώσετε το χρέος σας αλλά θα πληρώσετε και περισσότερα και ακριβότερα. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Για τον δανειστή όχι για τον δανειζόμενο. Απλά οικονομικά μαθήματα.
- Τέλος, για την εκτίναξη των spreads ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το γεγονός αυτό «δείχνει πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας σε όποιες κινήσεις μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια». Δηλαδή το να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να απειλεί με πρόωρες εκλογές δεν είναι κίνηση αστάθειας; Το να μη μπορεί να κυβερνήσει με σωστό μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα φέρει αποτελέσματα, αυτό δεν είναι κίνηση αστάθειας;. Αυτή είναι η αλήθεια.
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.


Σήμερα 30 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

30 Οκτωβρίου


Γιορτάζουν: Αστέριος, Αστέρω, Ζηνόβιος, Ζηνοβία, Κλεόπας, Μαρκιανός
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων
  • Γεγονότα
1905: «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί πολιτικές ελευθερίες στους Ρώσους, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.
1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα.
1930: Βενιζέλος και Ατατούρκ υπογράφουν στην Άγκυρα συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1930: «Υπόθεση του Χοιροστασίου»: Απόπειρα κινήματος παγκαλικών αξιωματικών της Θεσσαλονίκης εξουδετερώνεται εν τη γενέσει της.
1938: Ο Όρσον Ουέλς δεν δυσκολεύεται να πείσει μέσω ραδιοφώνου τους Αμερικανούς ότι η Γη δέχεται επίθεση από Αρειανούς.
1974: Διεξάγεται στην Κινσάσα του Ζαΐρ ένας από τους κορυφαίους αγώνες επαγγελματικής πυγμαχίας. Ο Μοχάμεντ Άλι νικά με νοκ-άουτ τον Τζορτζ Φόρμαν και επανακτά τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών.
  • Γεννήσεις
1821: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ρώσος λογοτέχνης. («Έγκλημα και Τιμωρία») [θαν. 28/1/1881]
1888: Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, έλληνας ολυμπιονίκης. («Τσικλητήρεια») [θαν. 10/2/1913]
1896: Κώστας Καρυωτάκης, δημόσιος υπάλληλος και ποιητής της νεορρομαντικής και νεοσυμβολιστικής σχολής. [θαν. 20/7/1928]
  • Θάνατοι
1676: Αχμέτ Κιοπρουλού, μέγας βεζίρης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλβανικής καταγωγής. Το 1669 κατέκτησε την Κρήτη από τους Ενετούς. [γεν. 1635]
1910: Ερρίκος Ντινάν, ελβετός επιχειρηματίας και ανθρωπιστής, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού. [γεν. 8/5/1928]
1988: Τάσος Λειβαδίτης, δημοσιογράφος και ποιητής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. [γεν. 1922]


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More