4.2.11

Ο Ελεύθερος Κόσμος...

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου


040211-ekΈλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Απόφαση-χαστούκι στους οπαδούς του πολυπολιτισμού, του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο δικηγόρος Γιάννης Ανδριόπουλος, ο οποίος έκανε την προσφυγή, εξηγεί στον «ΕΚ» τους λόγους ακυρότητας του λαθρονομοσχεδίου και τις συνέπειες της απόφασης στο ζήτημα της ιθαγένειας και της ψήφου των μεταναστών. Η ΕΛΑΣ φωτογραφίζει και διώκει άλλους πέντε κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, για το γιαούρτωμα στον Αλέκο Αλαβάνο. Η φοιτήτρια της Νομικής Μελίνα Τσιλιμίγκρα, η οποία δημόσια κατήγγειλε την εισβολή των αναρχικών στη Σχολή της, μιλά στον «ΕΚ» και λέει ότι το άσυλο, ανήκει στο παρελθόν. Η εξέγερση στην Αίγυπτο και το παρασκήνιό της και ο ρόλος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις εξελίξεις. ΣΚΑΙ: ζήσε το «φιλελεύθερο» μύθο του 1821. Ο εκδότης μας Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, παρεμβαίνει με άρθρο του και αναλύει τη «φιλελεύθερη» λογική των συντελεστών της ανιστόρητης αυτής σειράς.


Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

4 Φεβρουαρίου




Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
  • Γεγονότα
362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.
1945: Αρχίζει η Συνδιάσκεψη της Γιάλτας, μεταξύ Ρούζβελτ, Στάλιν και Τσόρτσιλ, που καθόρισε το μέλλον του μεταπολεμικού κόσμου.
1956: Οι Άγγλοι κλείνουν στην Κύπρο επτά δημοτικά σχολεία, επειδή είχαν υψώσει τη γαλανόλευκη.
1977: Κυκλοφορεί το άλμπουμ των Fleedwood Mac «Rumours», ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών.
1994: Με απόφαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Στέλιου Παπαθεμελή και Εργασίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου απαγορεύεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων πέραν της 2ας πρωινής. Το μέτρο αρχίζει να ισχύει από τις 16 Μαρτίου.
  • Γεννήσεις
1902: Τσαρλς Λίντμπεργκ, αμερικανός αεροπόρος, ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε με το αεροπλάνο του τον Ατλαντικό. [θαν. 26/8/1974]
1940: Τζορτζ Ρομέρο, αμερικανός σκηνοθέτης, ο «βασιλιάς» των B-Movies.
1948: Άλις Κούπερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βίνσεντ Φέρνιερ, αμερικανός ρόκερ. («School's out)
  • Θάνατοι
1843: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης. [γεν. 4/4/1770]
1991: Ελένη Σκούρα, η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής. [γεν. 1896]
2001: Ιάνης Ξενάκης, συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής. [γεν. 29/5/1922]


Τα καθημερινά μας νέα...

Διακόπηκε η δίκη των «Πυρήνων» (2011-02-04) - Pathfinder.gr
Για τη Δευτέρα διεκόπη η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται εννέα εκ των κατηγορουμένων ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».Με την έναρξη τ..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αίγυπτος: Μεταβατική κυβέρνηση προτείνουν οι ΗΠΑ (2011-02-04) - euro2day
Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στην Αίγυπτο κατά του προέδρου Μουμπάρακ και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η συμμετοχή θα φτάσει το ένα εκατομμύριο, όπως και στις 28 Ιανουαρί..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Απεργιακός «πυρετός» στην Υγεία (2011-02-04) - Kalimera.gr
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Υγεία από σήμερα. Συγκεκριμένα οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε απεργία διαρκείας, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως και την επόμενη Πέμπτη. Πα..(12 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ελπίδα Μπαν για το θέμα της ονομασίας (2011-02-04) - Pathfinder.gr
FYROM  — Την ελπίδα να «επιλυθεί το συντομότερο» το θέμα της ονομασίας της FYROM εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.Στην ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού καταγράφοντα..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Συνάντηση Γ. Ραγκούση με τους 13 περιφερειάρχες (2011-02-04) - Pathfinder.gr
Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε σήμερα ουπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με θέμα την αντιμετώπισητων προβλημάτων στις Περιφέρειες, μετά την εφαρμογή τουπρογράμματος "Καλλικρά..(49 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
«Πυρά» κατά Λοβέρδου στη Βουλή (2011-02-04) - Kathimerini
Επικρίσεις κατά του Α. Λοβέρδου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος επέκρινε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι αγνόησε την κοινοβουλευ..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Οκτάωρο στο Δημόσιο και απογευματινή εργασία (2011-02-04) - Imerisia
Επιστρέφει μετά από 30 χρόνια η 8ωρη απασχόληση στο δημόσιο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται -όπως και στον ιδιωτικό τομέα- 40 ώρες την εβδομάδα α..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ελλάδα-Κύπρος μαζί στην ενέργεια (2011-02-04) - City Press
Κυπριακό και ενέργεια (δηλαδή έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή) βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια.. (0 σχολια)
Δεν κάνουμε στροφή ούτε δεξιά ούτε αριστερά (2011-02-04) - City Press
Δριμεία επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ο. του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η περιβόητη συνταγή του μνημονίου .. (0 σχολια)
Τουρκία: Αυξήθηκαν οι νεκροί από τις δύο εκρήξεις (2011-02-04) - Pathfinder.gr
Τουρκία  — Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά πολλών ωρών στον βιομηχανικό τομέα της Άγκυρας, που οφείλονταν σε διαρροή υγραερίου και ο..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Από φυσικά αίτια ο θάνατος φυλακισμένου στο Γκουαντάναμο της Κούβας (2011-02-04) - ERT3
Ένα υποτιθέμενο μέλος των Ταλιμπάν το οποίο εκρατείτο στις φυλακές του Γκουαντάναμο, πέθανε από φυσικά αίτια , όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανικές στρατιωτικές αρχές την Πέμπτη. Ο Αουάλ Γκουλ, 48 ετών Α..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Καζακστάν Πρόωρες προεδρικές τον Απρίλιο (2011-02-04) - To Bima
Σε πρόωρες προεδρικές εκλογές στις 3 Απριλίου προχωρά τ ο Καζακστάν , όπως αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ημερήσια έκδοση του επίσημου φύλλου της Πράβντα του Καζακστάν, σήμερα. Ο..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Νέα διάσκεψη δωρητών για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους (2011-02-04) - Antenna
Μια νέα διάσκεψη των δωρητών για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Παρίσι, ανακοίνωσαν την Πέμπτη υπουργοί που συνεδρίασαν στη Γαλλία, οι οποίοι κάλεσαν το Ισραήλ να λάβει..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Ε.Ε: Γαλλία και Γερμανία «χέρι-χέρι» για στήριξη του ευρώ (2011-02-04) - Kathimerini
Μέρκελ: Με δράσεις «για ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας για όλες τις χώρες του ευρώ», «Σύγκλιση, συνεργασία και στενότερο οικονομικό συντονισμό» ζήτησαν από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος ʼγκελα..(27 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Alpha: Οι φήμες για ΑΜΚ και η απάντηση (2011-02-04) - euro2day
Φήμες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκ μέρους της Alpha Bank στο προσεχές διάστημα πίεσαν σήμερα τη μετοχή, η οποία κατέγραψε πτώση 7%. Το euro2day.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμη πηγή της τράπεζας, η ..(16 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τη Δευτέρα στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας (2011-02-04) - Antenna
Οι επικεφαλής της τρόικας θα βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα και μέσα στην εβδομάδα θα ετοιμάσουν την έκθεσή τους για την πορεία της οικονομίας, όμως, όπως διαφαίνεται, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τ..(10 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
ΥΠΟΙΚ: "Θα τελειώσει η ατιμωρησία των επωνύμων" (2011-02-04) - euro2day
« Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται, Αυτό θα τελειώσει ». Το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για τις υποθέσεις φορο..(11 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)


Νέος καραγκιόζης μας βρήκε!

«Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος, από ένα σωρό σκουπιδιών (!!!), μπροστά στην πολυκατοικία μας»!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙΡΙΔΗ.
kairidhsΣε συνέντευξη που παρεχώρησε στην σκοπιανή εφημερίδα «Utrinski Vesnik», ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και  Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, Δημήτριος Καιρίδης, όπως τονίζει με έμφαση η δημοσιογράφος Μιρκίτσα Πόποβις, ανέφερε επί λέξει πως «ο Αλέξανδρος ο Μακεδών, δεν είναι σημαντικότερος, από ένα σωρό σκουπιδιών (!!!), μπροστά στην πολυκατοικία μας»!
Στην συνέχεια είπε ότι, «το πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή συνεργασία, μεταξύ της «Μακεδονίας» (!) και της Ελλάδος»!
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς την κ. Υπουργό Παιδείας, δια βίου μαθήσεως και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου και ερωτά:
1. Εχει λάβει γνώση το Υπουργείο, της σίγουρα απίστευτης αυτής συνεντεύξεως, του καθηγητού του Πανεπιστημίου Μακεδονία, στην ανωτέρω σκοπιανή εφημερίδα; Πώς τοποθετείται το Υπουργείο και αν συμφωνεί με αυτές τις απόψεις;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο, για να συνετίσει τον ανωτέρω καθηγητή, ώστε να αντιληφθεί ότι, μισθοδοτείται από τον ιδρώτα των Ελλήνων (αγρίως) φορολογουμένων πολιτών, που δεν του «ανέθεσαν», να καθυβρίζει τους Σκοπιανούς, με το πλέον άθλιο τρόπο, την Μακεδονία μας και τον Μ. Αλέξανδρο, κάνοντάς τους να πανηγυρίζουν; Θα κληθεί αρμοδίως;
www.elora.gr


Η εκλεκτή της Λέσχης Μπίντελμπεργκ!

Πολυπολιτισμικό παραλήρημα της Διαμαντοπούλου.


040211-hannaΗ εκλεκτή της Λέσχης Μπίντελμπεργκ υπουργός (πρώην εθνικής) Παιδείας, έδωσε προ ημερών διάλεξη στο London School of Economics, με θέμα τις περιβόητες πια «ριζοσπαστικές» μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην ελληνική (;) παιδεία. Ένα μάλιστα από τα θέματα της ομιλίας της ήταν και το πανεπιστημιακό άσυλο, με την υπουργό να δηλώνει πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης του. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τις αντιδράσεις των καθηγητών του αγγλικού πανεπιστημίου όταν η κ. Διαμαντόπουλου τους ανέλυε την «δημοκρατική φιλοσοφία» του ασύλου...
Η υπουργός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με την γνωστή της έπαρση και αλαζονεία καταφέρθηκε εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα αλλάξει ολοκληρωτικά το περιεχόμενο του, και θα μετατραπεί σε θρησκειολογικό μάθημα. Συγκεκριμένα είπε πως το μάθημα των Θρησκευτικών απαλλάσσεται από εκκλησιαστικές επιρροές και θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις θρησκείες. Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πως το επόμενο βήμα της θα είναι η κατάργηση των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και η μετατροπή τους σε τμήματα Θρησκειολογίας των αντίστοιχων Φιλοσοφικών σχολών. Το νεοταξικό αυτό παραλήρημα συνεχίστηκε με την υπουργό να δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους- Εκκλησίας, και το μόνο το οποίο την προβληματίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο διαχωρισμός! Φυσικά η κ. Διαμαντόπουλου γνωρίζει ότι ο διαχωρισμός κράτους- Εκκλησίας αντίκειται στο άρθρο 3 του Συντάγματος, αλλά προφανώς ο πολυπολιτισμικός παράδεισος που ονειρεύεται είναι υπεράνω του Συντάγματος.
Αλήθεια η Ιερά Συνοδός και οι Θεολογικές Σχολές θα πάρουν θέση επί των δηλώσεων της υπουργού, ή μήπως συμφωνούν;
www.elkosmos.gr


O εθνικιστής Ρομπέρ Μπραζιγιάκ!


Στις 6 Φεβρουαρίου 1945 εκτελέστηκε στην Γαλλία ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της, ο εθνικιστής Ρομπέρ Μπραζιγιάκ (Robert Brasillach). Το έγκλημά του ήταν οι ιδέες του, τις οποίες εξέφραζε στο έργο του. Ακριβώς έντεκα χρόνια πριν από την εκτέλεση του Μπραζιγιάκ, στις 6 Φεβρουαρίου 1934, Γάλλοι εθνικιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την γαλλική Βουλή σε μια αντικοινοβουλευτική διαδήλωση/ εξέγερση.

Η γαλλική αστυνομία τους αντιμετώπισε πυροβολώντας τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 από αυτούς. Ανάμεσα στους νεκρούς ένας Έλληνας, μέλος της Action Francaise, ο Cambo Costa.


Το βιβλιοπωλείο Θούλη έχει την τιμή και την χαρά να σας καλέσει σε ομιλία / εκδήλωση με θέμα τον Robert Brasillach και την εξέγερση της 6ης Φεβρουαρίου 1934.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18.00 στο βιβλιοπωλείο Θούλη στο Σύνταγμα, Περικλέους 13, 4ος όροφος.

Είσοδος ελεύθερη


O εθνικιστής Ρομπέρ Μπραζιγιάκ!


Μεγάλος εθνικιστής ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ για την ιθαγένεια!

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ - ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ


Του Κωνσταντίνου Πλεύρη

Η υπηκοότης δεν μεταβάλλει την φυλετική υπόσταση των ανθρώπων
Ιθαγένεια και υπηκοότης είναι δύο λέξεις με τελείως διαφορετικόν νόημα. Άλλη η σημασία της εννοίας ιθαγένεια και άλλη η σημασία της εννοίας υπηκοότης.
Ατυχώς στους νομικούς και πολιτικούς κύκλους εταυτίσθη η μία έννοια με την άλλην, ώστε με την λέξιν ιθαγένεια να εννοήται η υπηκοότης και αντιστρόφως. Βεβαίως πολλοί επιστήμονες επικρίνουν αυτήν την ταύτισιν, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην γλωσσικήν πραγματικότητα.
Κατ’ αρχήν να διευκρινίσωμεν, ότι το τι ακριβώς σημαίνει μία λέξις το ορίζη η ετυμολογία (έτυμον= «η αρχική, η πρώτη των λέξεων σημασία ως εξάγεται εκ της προελεύσεώς της» (Δ.Δημητράκου, «Λεξικόν Ελληνικής Γλώσσης» τομ. ΣΤ, σελ. 3.011 λ. «έτυμον»). Ο ορισμός της σημασίας («σημασιολογία») μιας λέξεως είναι αποκλειστική υπόθεσις της γλωσσικής επιστήμης. Κάποιος νομοθέτης μπορεί να νομοθετή οτιδήποτε θέλει, αλλά δεν μπορεί να αλλάζη την έννοιαν, την σημασίαν δηλαδή των λέξεων, που χρησιμοποιεί. Διότι αυτό αντίκειται στην επιστήμην, στην λογικήν, στην πραγματικότητα και στην αλήθειαν.
Αι λέξεις έχουν την σημασίαν των, όπως αυτή διεμορφώθη από χιλιετίας βάσει γλωσσολογικών δεδομένων κι’ όχι, όπως αρέσει στον κάθε άσχετο εξουσιαστή, που κακοποιεί την Ελληνικήν Γλώσσαν, είτε από αγραμματοσύνην είτε από σκοπιμότητα, κυρίως από αυτήν.
Ας έλθωμεν τώρα στην έννοιαν Ιθαγένεια, που είναι η ιδιότης του ιθαγενούς.
Η λέξις ιθαγενής και ιθαιγενής (Όμηρος: «Οδύσεια» Ξ 203) προέρχεται από το ιθύς, που σημαίνει «κατ’ ευθείαν» (Ε. Κοφινιώτη «Λεξικόν ομηρικόν» σελ. 157, Ν. Δασκαλάκη: «Λεξικόν ετυμολογικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης» σελ. 209, J Hofmann: «Ετυμολογικόν Λεξικόν της Αρχαίας Ελληνικής» σελ. 140 κ.α) και από το «γένος», που σημαίνει την φυλήν. Έχομεν λοιπόν σύνθεσιν των ιθύς+γένος και ιθαγενής καλείται ο έχων κατ’ ευθείαν σχέσιν με γένος
. Στην Αρχαίαν Ελληνικήν Γλώσσαν ιθαγενής ονομάζεται ο γνήσιος προς συγκεκριμένον γένος. Κατά συνέπειαν το περιεχόμενον της ιθαγενείας είναι φυσικόν γεγονός (όχι επίκτητον) και ειδικώτερον φυλετικόν.
Η έννοια του ιθαγενούς απαντάται στον Ηρόδοτον («Ιστορία»6,53) στον Αισχύλο («Πέρσαι» 306) στον Στράβωνα («Γεωγραφικά» 7,7,8) κ.τ.λ. Χάριν της ετυμολογίας σημειούμεν, ότι το ιθύς προέρχεται εκ του ρήματος ιθύω, που σημαίνει βαίνω κατ’ ευθείαν. Το ιθύω να μη συγχέεται με το ιθύνω, που σημαίνει κυβερνώ π.χ. ιθύνουσα τάξις.
Αντίθετον του ιθαγενούς είναι ο μετανάστης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος, που έφυγε από την χώραν του και ήλθε εις μίαν άλλην. Η λέξις μετανάστης αναφέρεται ήδη από την εποχήν την Ομήρου. Μάλιστα οι Αρχαιοέλληνες, περιεφρόνουν τους μετανάστας, ως κατωτέρους λαούς και η λέξις «μετανάστης» εχρησιμοποιείτο «συνήθως ως λέξις ονειδιστική» (Δ.Δημητράκου, ενθ. ανωτ. τομ. 9, σελ. 4619). Στην «Ιλιάδα»(Ι,648) επί παραδείγματι ο Αχιλλεύς διαμαρτύρεται στον Αίαντα, δια την συμπεριφοράν του Αγαμέμνονος απέναντί του. Ο ήρως λέγει: οργίζεται η καρδιά μου, σαν θυμηθώ πόσον προσβλητικώς μου εφέρθη ο υιός του Ατρέως ωσάν να ήμουν κάποιος μετανάστης, δίχως τιμήν: «αλλα μοι οιδάνεται κραδίη χόλω οππότε κείνην μνήσομαι, ως μ’ ασύφηλον εν Αργείοισιν ερεξεν Ατρεΐδης ως ει τιν’ ατίμητον μετανάστην». Και αλλού, δια να παραθέσω ακόμη ένα παράδειγμα εκ του πλήθους που έχω, ο Ηρόδοτος («Ιστορία»Ζ, 161) εμφανίζει τον «Αθηναίων άγγελον» να δηλώνη στον βασιλέα των Συρακουσίων Γέλωνα, ότι οι Αθηναίοι δεν είναι μετανάσται: «ου μετανάσται».
Στο πρώτον παράδειγμα ο μεταφραστής των εκδόσεων του «Παπύρου» το πεντακάθαρον «ατίμητον μετανάστην» το μεταφράζει (!) εις «ασήμαντο μέτοικο»!! μολονότι ο Αχιλλεύς σαφέστατα ομιλεί δι’ «ατίμητον μετανάστην». Διατί ο μετανάστης έγινε μέτοικος; Και διατί ο ατίμητος (δίχως τιμή) έγινε ασήμαντος;
Στο δεύτερον παράδειγμα πάλιν ο μεταφραστής των εκδόσεων του «Παπύρου» το πεντακάθαρον «ου μετανάσται» το μεταφράζει! εις «δεν έχομεν αλλάξει κατοικίαν»!! μολονότι ο άγγελος των Αθηναίων δηλώνει «ου μετανάσται». Διατί το «ου μετανάσται» έγινε «δεν έχομεν αλλάξει κατοικίαν»; και πώς ένα Έθνος ν’ αλλάξη κατοικίαν; Ακόμη ο μεταφραστής την αναφοράν του αγγέλου, ότι οι Αθηναίοι είναι «αρχαιότατον μεν έθνος» την μεταφράζει ως «αρχαιότατον λαόν της Ελλάδος». Το Έθνος φαίνεται τον ενοχλεί και το έκανε λαόν. Μα ο άγγελος ανεφέρθη εις έθνος κι’ όχι εις λαόν. Προφανώς ο μεταφραστής είναι «προοδευτικός» και μεταφράζει κατά τας πεποιθήσεις του, μη σεβόμενος το Αρχαίον κείμενον.
Η υπηκοότης είναι αποκλειστική νομική πράξις. Κάποιος, ο οποιοσδήποτε δύναται να αποκτήση την υπηκοότητα οποιουδήποτε κράτους, εφόσον πληροί τας προϋποθέσεις, που προβλέπει η νομοθεσία εκείνου του κράτους.
Η υπηκοότης δεν επιδρά επί της ιθαγενείας και αντιστρόφως. Εάν ένας Έλλην μεταβή στην Κίνα και δια ποικίλους λόγους του δοθή η κινεζική υπηκοότης ασφαλώς δεν έγινε Κινέζος. Η υπηκοότης αυταποδείκτως δεν μεταβάλλει την φυλετικήν υπόστασιν των ανθρώπων.
Ο Έλλην ιθαγενής, που αποκτά την κινεζικήν υπηκοότητα δεν έπαυσε αυτομάτως να είναι Έλλην ιθαγενής και οι απόγονοί του, τα παιδιά του κ.τ.λ. θα είναι Έλληνες ιθαγενείς κι’ όχι κινεζάκια. Τα ίδια ασφαλώς ισχύουν και δια τον ιθαγενή Κινέζον, που θα αποκτήση την Ελληνικήν υπηκοότητα.
Να προσθέσωμεν και τα εξής. Η υπηκοότης ως νομικόν κατασκεύασμα (νομοθέτημα) αλλάζει κατά την κρίσιν των νομοθετών. Σήμερον, δια να αναγνωρισθή ένας μετανάστης υπήκοος της Ελλάδος οφείλει να έχη κάποιους όρους, προϋποθέσεις. Αύριο η νομοθεσία αλλάζει τους όρους, προϋποθέσεις και δια να λάβη ο μετανάστης την Ελληνικήν υπηκοότητα υποχρεούται να συμμορφωθή, προς τας νέας διατάξεις, δια την χορήγησιν της υπηκόοτητος.
Απεναντίας στην ιθαγένειαν απουσιάζουν παντελώς νομικαί προϋποθέσεις ή όροι. Διότι εδώ τον μοναδικόν λόγον έχει η φύσις. Η ιθαγένεια ως βιολογική κατάστασις είναι αμετάβλητος και δεν υπόκειται εις ανθρωπίνους τεχνητάς, ρυθμίσεις. Ο Κάφρος, που ήλθε στην Πατρίδα μας, εκατομμύρια Ελληνικών υπηκοοτήτων να του δώσετε θα παραμείνη Κάφρος. Αι διοικητικαί πράξεις υπηκοότητος όσαι και να είναι, όποιαι και να είναι, από όπου και να προέρχωνται δεν θα μετατρέψουν τον Κάφρο εις Έλληνα. Αυτή είναι η πραγματικότητης. Τελεία και παύλα.
Επίσης η υπηκοότης δι’ ωρισμένους λόγους αφαιρείται με μία νομική πράξι. Ενώ η ιθαγένεια δεν αφαιρείται ποτέ. Ακολουθεί το άτομο μέχρι του θανάτου του. Ουδεμία διοικητική αρχή και ουδένα δικαστήριον μπορεί να αποφασίση να αφαιρεθή η ιθαγένεια κάποιου. Ν’ αποφασίση δηλαδή, ότι από τούδε ο Κάφρος δεν είναι Κάφρος, αλλά διατάσσεται να γίνη ξανθός Σουηδός.
Η ιθαγένεια ως φυσική-βιολογική κατάστασις δεν εξαρτάται από νομοθεσίας ή την βούλησιν προσώπων, κρατών κ.τ.λ. Προέρχεται μόνον από την φύσιν. Ο ιθαγενής ανήκει στην φυλή (γένος) όπου τον έταξε η μοίρα. Ουδείς εδιάλεξε να είναι Κινέζος ή Κάφρος ή Άγγλος κ.τ.λ.
Οι γραικύλοι παρέσυραν τους νομικούς (όχι όλους) να ταυτίσουν την ιθαγένεια με την υπηκοότητα. Ταυτίζουν δηλαδή ένα βιολογικό γεγονός με μία διοικητική πράξι. Αν είναι δυνατόν! Κι’ όμως στον νεοελληνικό κρατίδιο είδαμε και αυτό και υπάρχει βεβαιότης, ότι θα συνεχίσωμεν εις χειρότερα, εφόσον μας κυβερνούν γραικύλοι.
Οι ανθέλληνες έχοντες την εξουσίαν επέβαλαν την «απόλυτον ταύτισιν» κατ’ ανακοίνωσιν του υπουργείου εσωτερικών ιθαγενείας και υπηκοότητος. Προ πολλού η νομοθεσία μεταχειρίζεται την ιθαγένεια, ωσάν να ισοδυναμή με την υπηκοότητα. Διότι οι νομοθετούντες δεν είναι ανεξάρτητοι νομικοί, αλλά το κυνοβούλιον, δηλαδή οι πολιτικάντηδες, που επιδιώκουν να εξαφανίσουν κάθε τι το Εθνικόν.
Τα δικαστήρια επίσης υποχρεούνται να εφαρμόσουν τον νόμον, έστω κι αν διαπιστώνουν, ότι ο νόμος είναι παράλογος, αντεθνικός, δεν αποβλέπει στο δημόσιο συμφέρον ή στο δίκαιον κ.τ.λ. διότι τα δικαστήρια εφαρμόζουν τον νόμον, όποιος και να είναι αυτός, εκτός κιαν είναι αντισυνταγματικός. Η νομοθετική λειτουργία (εξουσία) ουσιαστικώς αποφασίζει και νομοθετεί, όπως επιθυμεί η εκτελεστική λειτουργία (εξουσία) που την εκφράζει η κυβέρνησις, η οποία έχει την πλειοψηφία στην βουλή. Συνεπώς μη μας παραμυθιάζουν με την ανεξαρτησία των εξουσιών, διότι η νομοθετική πειθαρχεί εις οτιδήποτε αποφασίζει η κυβέρνησις, δηλαδή το πλειοψηφούν κόμμα. Τώρα το πλειοψηφούν κόμμα επιθυμεί να Ελληνοποιήση τον κάθε ξένο, παρά την θέλησι των Ελλήνων και δι’ αυτό αρνείται την διεξαγωγή δημοψηφίσματος δι’ ένα τόσον σοβαρό ζήτημα, δι’ ένα ζήτημα, που σχετίζεται αμέσως με την ύπαρξι του Ελληνικού Έθνους. Έτσι οι εξουσιασταί σέβονται τον Ελληνικόν Λαόν, τον δήθεν κυρίαρχο.
Στα πλαίσια της εθνοδιαλυτικής πολιτικής των γραικύλων εντάσσεται και η χορήγησις της Ελληνικής «ιθαγενείας» (;) στους μετανάστας, που εισέβαλαν μαζικώς στην Πατρίδα μας.
Η Ελληνική υπηκοότης μπορεί υπό όρους, προϋποθέσεις να δοθή εις ξένους. Ποτέ η ιθαγένεια. Τούτο φυσικώς είναι αδύνατον. Νομικώς, τεχνητώς δηλαδή είναι δυνατόν. Έτσι θα έχωμεν Έλληνας μαύρους, Έλληνας κιτρίνους, Έλληνας σημίτας, Έλληνας από το Κουρδιστάν, το Αφγανιστάν ή την Χιλή και στο τέλος οι αλλόφυλοι που κατακλύζουν την Ελλάδα θα ψηφίζουν, θα εκλέγωνται και θα κυβερνήσουν την Πατρίδα μας, διότι «ούτως έδοξε τη βουλή» και στον κάθε Παυλόπουλο, Ραγκούση κ.τ.λ.
Η πολιτογράφησις ξένων επιτρέπεται μόνον εις ειδικάς περιπτώσεις κι’ όχι γενικώς. Επιτρέπεται μόνον εφόσον προσφέρουν εξεχούσας υπηρεσίας στην Ελλάδα, διότι μόνον έτσι αποδεικνύεται, ότι αγαπούν την Πατρίδα μας. Αλλοιώς είναι αλήθεια, ότι οι ξένοι ήλθαν εδώ, διότι τους συνέφερε, ήλθαν δια το ιδικόν τους συμφέρον και όχι, διότι ήθελαν να ωφελήσουν την Ελλάδα.
Εξ άλλου στην έννοιαν του Έλληνος κυριαρχεί το συναισθηματικόν στοιχείον. Όταν ο Έλλην βλέπει την Ελληνική Σημαία ή ακούει τον Εθνικόν μας Ύμνον αισθάνεται συγκίνησιν. Μήπως ανάλογον συγκίνησιν θα αισθανθή ο Πακιστανός, που ένα μπακαλόχαρτο στην τσέπη τον γράφει, ότι είναι Έλλην;

http://grammo.wordpress.com/



Η ΑΟΖ λύνει τα προβλήματα στο ΑΙΓΑΙΟ με την τουρκία!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΜΑΙΡΥΛΑΝΤ Θ. ΚΑΡΥΩΤΗ - Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Ο διακεκριμένος  Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, Θεόδωρος Καρυώτης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας! 
δηλώνει ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) υπερκεράζει την Υφαλοκρηπίδα στα Ελληνικά Πελάγη και επιλύει οριστικά και δια παντός όλα τα διμερή προβλήματα με την γείτονα Τουρκία

   Με όλη εκείνη την πληρότητα, την επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την εθνική ευαισθησία που τον διακρίνουν, καταλογίζει ξεκάθαρα ευθύνες στις Ελληνικές Κυβερνήσεις, που δεν προχωρούν, εδώ και τώρα, στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπως έκανε ο θαρραλέος, αείμνηστος και πρωτοπόρος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα υψηλής διπλωματίας στις ΑΟΖ, οι οποίες εάν οριοθετούνταν και στην Ελλάδα, θα έχει τεθεί τέλος, μια για πάντα, οριστικά και αμετάκλητα, στις τουρκικές διεκδικήσεις, στον νησιωτικό, στον εναέριο και στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου Πελάγους. Και στηρίζει την ανεκτίμητη αυτή άποψή του, ο Καθηγητής, κ. Καρυώτης, στο Διεθνές Δίκαιο για το Δίκαιο της Θάλασσας, του 1982, που το αποκαλεί πολύ χαρακτηριστικά «Σύνταγμα των Θαλασσών και των Ωκεανών!»
 
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ.

Δημήτριος Δημόπουλος
Οι επισημάνσεις του … για την έννοια της υπαγωγής στο Έθνος είναι κατά βάσιν ορθές. Αναγκαία προϋπόθεσι είναι η Καταγωγή. Ο Έλληνας γεννιέται. Αλλά η γέννησι μόνη δεν καθιστά τούτον Έλληνα. Πρέπει και να ενταχθή ενσυνείδητα στην ελληνική Κοινότητα. Επομένως, ο Έλληνας και γεννιέται και γίνεται. Στην μαθηματική γλώσσα θα λέγαμε, ότι το «γεννιέται» είναι αναγκαία συνθήκη και το «γίνεται» [εάν έχει γεννηθεί] ικανή. Πρέπει να ισχύουν συνδυαστικά και οι δύο συνθήκες, για να πούμε ότι ένας είναι Έλληνας.
Αυτή η συζήτησι μας φέρνει στην μνήμη την τόσο παρεξηγημένη φράσι του Ισοκράτους «μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας» (Πανηγυρικός, 50). Αυτήν την φράσι την είχε πει ο Αθηναίος ρήτορας από καμάρι για την Αθήνα, συγκρίνοντάς την με τους άλλους Έλληνες. Μόνον οι Αθηναίοι, έλεγε, είναι καθαυτό Έλληνες – οι μη Αθηναίοι, καίτοι Έλληνες στην καταγωγή, δεν δικαιούνται να ονομάζονται «Έλληνες», διότι δεν μετέχουν της αθηναϊκής παιδείας. Ο λόγος λοιπόν του Ισοκράτους ήταν άκρως σωβινιστικός (και όχι, βέβαια, …διεθνιστικός), διότι υπερτόνιζε το «γίνεται» έναντι του «γεννιέται».
Η φράσι αυτή του Ισοκράτους, αποκεκομμένη από τον όλο του Λόγο, χρησιμοποιείται από μερικούς, για να εξαχθούν αντίθετα συμπεράσματα – ότι ο Αθηναίος ρήτωρ δεχόταν το «γίνεται» και απέκλειε δήθεν το «γεννιέται». Αυτό όμως είναι πλαστογράφησι. Στον ίδιο του «Πανηγυρικό» ο Ισοκράτης μιλάει περιφρονητικά γιά τους μη Έλληνες, ονομάζοντάς τους «βαρβάρους» (34), και καταφρονητικά γιά τους «εκ πολλών εθνών μιγάδας συλλεγέντας» (24). Κορυφαία δε υπήρξε στον ίδιο Λόγο του η φράσι: «Χρη την αρχήν του Γένους έχοντας φαίνεσθαι» (25), δηλ. οι πολίτες πρέπει να αποδεικνύουν την εξ αρχής καταγωγή τους !

Ελλάς Ηρώων Μητέρα


Ο αρχηστράτηγος του αγώνα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843 - Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΗΑ, Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Στις 4 Φεβρουαρίου του 1843 σε ηλικία 73 ετών ο Αρχιστράτηγος του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, περνάει στην αιωνιότητα. Αφήνει την τελευταία του πνοή νύχτα από αποπληξία.
Ο Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας, καταγόταν από το Λιμποβίσι της Καρύταινας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας που ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ζαμπίας Κωτσάκη (εκεί κατέφυγαν οι δυο τους, μετά το θάνατο του πατέρα). Ο πατέρας του Θεόδωρου, Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, πήρε μέρος στην ένοπλη εξέγερση που υποκινήθηκε από την Αικατερίνη Β' της Ρωσίας το 1770, και σκοτώθηκε μαζί με δύο αδελφούς και τον φημισμένο Παναγιώταρο στον πύργο της Καστάνιτσας από τους Τούρκους. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εισχώρησε στα σώματα των κλεφτών της Πελοποννήσου και στα 15 του έγινε καπετάνιος. Έχοντας αποκτήσει πείρα και στη θάλασσα ως κουρσάρος, το 1805 πήρε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου κατά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Τον Ιανουάριο του 1806 και ενώ βρισκόταν στην Πελοπόννησο βγήκε διάταγμα δίωξής του. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακολουθήσει πολύμηνη περιπετειώδης και δραματική καταδίωξη του από τους Τούρκους σε πολλά χωριά και πόλεις της Πελοποννήσου. Κατάφερε - μαχόμενος - να διαφύγει τελικά με πλοιάριο, φεύγοντας από περιοχή στα ανατολικά του Λακωνικού κόλπου και περνώντας στα Ρωσοκρατούμενα Κύθηρα με ενδιάμεση στάση στην Ελαφόνησο λόγω κακοκαιρίας. Από το 1810 υπηρέτησε στο ελληνικό στρατιωτικό σώμα του αγγλικού στρατού στη Ζάκυνθο, και τιμήθηκε με το βαθμό του ταγματάρχη για τη δράση του εναντίον των Γάλλων.

Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και άρχισε να προετοιμάζει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Ως απεσταλμένος της στη Μάνη σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821. Πρωταγωνίστησε σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις του αγώνα, όπως στη νίκη στο Βαλτέτσι (14 Μαΐου 1821), στην άλωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), στην καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη στα Δερβενάκια (26 Ιουλίου 1822), όπου διέσωσε τον Αγώνα στην Πελοπόννησο αφού πρυτάνευσαν η ευφυΐα και η τόλμη του στρατηγικού του νου. Οι επιτυχίες αυτές τον ανέδειξαν σε αρχιστράτηγο της Πελοποννήσου. Στη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου πολλές φορές προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους αντιπάλους, αλλά παρόλα αυτά δεν απέφυγε τη ρήξη. Μετά από ένοπλες συγκρούσεις, ο ίδιος και ο γιος του συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στο Ναύπλιο. Υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του Καποδίστρια και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την ενθρόνιση του Όθωνα. Το 1833, όμως, οι διαφωνίες του με την Αντιβασιλεία τον οδήγησαν, μαζί με άλλους αγωνιστές, πάλι στις φυλακές του Ιτς-Καλέ στο Ναύπλιο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, και στις 25 Μαΐου 1834, μαζί με τον Πλαπούτα, καταδικάστηκε σε θάνατο. Έλαβε χάρη μετά την ενηλικίωση του Όθωνα το 1835, οπότε και ονομάστηκε στρατηγός και έλαβε το αξίωμα του «Συμβούλου της Επικρατείας». Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κολοκοτρώνης υπαγόρευσε στον Γεώργιο Τερτσέτη τα «Απομνημονεύματά» του, που κυκλοφόρησαν το 1851 με τον τίτλο Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836 και τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή για την Ελληνική Επανάσταση. (WIK.)


ΥΣ : ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΝΑΡΤΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1838

Παιδιά μου!
Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁποὺ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη των. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι νὰ σᾶς εἰπῶ, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ᾿ αὐτὸν ὁ ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ᾿ αὐτὰ νὰ κάμωμε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα. Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἶχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ των, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἶχαν, διὰ ταῦτα σας λέγουν καθ᾿ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοί σας καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἦταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἐδῶ ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν των.
Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἐκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἡμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἡμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ᾿ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοι τοὺς κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμῃ τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν.
Οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, οἱ πρόγονοί μας, ἔπεσαν εἰς τὴν διχόνοια καὶ ἐτρώγονταν μεταξύ τους, καὶ ἔτσι ἔλαβαν καιρὸ πρῶτα οἱ Ρωμαῖοι, ἔπειτα ἄλλοι βάρβαροι καὶ τοὺς ὑπόταξαν. Ὕστερα ἦλθαν οἱ Μουσουλμάνοι καὶ ἔκαμαν ὅ,τι ἠμποροῦσαν, διὰ νὰ ἀλλάξη ὁ λαὸς τὴν πίστιν του. Ἔκοψαν γλῶσσες εἰς πολλοὺς ἀνθρώπους, ἀλλ᾿ ἐστάθη ἀδύνατο νὰ τὸ κατορθώσουν. Τὸν ἕνα ἔκοπταν, ὁ ἄλλος τὸ σταυρό του ἔκαμε. Σὰν εἶδε τοῦτο ὁ σουλτάνος, διόρισε ἕνα βιτσερὲ [ἀντιβασιλέα], ἕναν πατριάρχη, καὶ τοῦ ἔδωσε τὴν ἐξουσία τῆς ἐκκλησίας. Αὐτὸς καὶ ὁ λοιπὸς κλῆρος ἔκαμαν ὅ,τι τοὺς ἔλεγε ὁ σουλτάνος. Ὕστερον ἔγιναν οἱ κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εἰς ὅλα τὰ μέρη. Ἡ τρίτη τάξη, οἱ ἔμποροι καὶ οἱ προκομμένοι, τὸ καλύτερο μέρος τῶν πολιτῶν, μὴν ὑποφέρνοντες τὸν ζυγὸ ἔφευγαν, καὶ οἱ γραμματισμένοι ἐπῆραν καὶ ἔφευγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, τὴν πατρίδα των, καὶ ἔτσι ὁ λαός, ὅστις στερημένος ἀπὸ τὰ μέσα τῆς προκοπῆς, ἐκατήντησεν εἰς ἀθλίαν κατάσταση, καὶ αὐτὴ αὔξαινε κάθε ἡμέρα χειρότερα· διότι, ἂν εὑρίσκετο μεταξὺ τοῦ λαοῦ κανεὶς μὲ ὀλίγην μάθηση, τὸν ἐλάμβανε ὁ κλῆρος, ὅστις ἔχαιρε προνόμια, ἢ ἐσύρετο ἀπὸ τὸν ἔμπορο τῆς Εὐρώπης ὡς βοηθός του ἢ ἐγίνετο γραμματικὸς τοῦ προεστοῦ. Καὶ μερικοὶ μὴν ὑποφέροντες τὴν τυραννίαν τοῦ Τούρκου καὶ βλέποντας τὲς δόξες καὶ τὲς ἡδονὲς ὁποὺ ἀνελάμβαναν αὐτοί, ἄφηναν τὴν πίστη τους καὶ ἐγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καὶ τοιουτοτρόπως κάθε ἡμέρα ὁ λαὸς ἐλίγνευε καὶ ἐπτώχαινε.
Εἰς αὐτὴν τὴν δυστυχισμένη κατάσταση μερικοὶ ἀπὸ τοὺς φυγάδες γραμματισμένους ἐμετάφραζαν καὶ ἔστελναν εἰς τὴν Ἑλλάδα βιβλία, καὶ εἰς αὐτοὺς πρέπει νὰ χρωστοῦμε εὐγνωμοσύνη, διότι εὐθὺς ὁποὺ κανένας ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ λαὸ ἐμάνθανε τὰ κοινὰ γράμματα, ἐδιάβαζεν αὐτὰ τὰ βιβλία καὶ ἔβλεπε ποίους εἴχαμε προγόνους, τί ἔκαμεν ὁ Θεμιστοκλῆς, ὁ Ἀριστείδης καὶ ἄλλοι πολλοὶ παλαιοί μας, καὶ ἐβλέπαμε καὶ εἰς ποίαν κατάσταση εὑρισκόμεθα τότε. Ὅθεν μᾶς ἦλθεν εἰς τὸ νοῦ νὰ τοὺς μιμηθοῦμε καὶ νὰ γίνουμε εὐτυχέστεροι. Καὶ ἔτσι ἔγινε καὶ ἐπροόδευσεν ἡ Ἑταιρεία.
Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις οὔτε κανένας φρόνιμος μᾶς εἶπε «ποῦ πᾶτε ἐδῶ νὰ πολεμήσετε μὲ σιταροκάραβα βατσέλα», ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας, καὶ ὅλοι, καὶ ὁ κλῆρος μας καὶ οἱ προεστοὶ καὶ οἱ καπεταναῖοι καὶ οἱ πεπαιδευμένοι καὶ οἱ ἔμποροι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ὅλοι ἐσυμφωνήσαμε εἰς αὐτὸ τὸ σκοπὸ καὶ ἐκάμαμε τὴν Ἐπανάσταση.
Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναῖκα του ἐζύμωνε, τὸ παιδί του ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τοὺς Τούρκους, ὁποὺ ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακρά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρός, καὶ ἕνα καράβι μίαν ἁρμάδα...
Ἐγώ, παιδιά μου, κατὰ κακή μου τύχη, ἐξ αἰτίας τῶν περιστάσεων, ἔμεινα ἀγράμματος καὶ διὰ τοῦτο σᾶς ζητῶ συγχώρηση, διότι δὲν ὁμιλῶ καθὼς οἱ δάσκαλοί σας. Σᾶς εἶπα ὅσα ὁ ἴδιος εἶδα, ἤκουσα καὶ ἐγνώρισα, διὰ νὰ ὠφεληθῆτε ἀπὸ τὰ ἀπερασμένα καὶ ἀπὸ τὰ κακὰ ἀποτελέσματα τῆς διχονοίας, τὴν ὁποίαν νὰ ἀποστρέφεσθε, καὶ νὰ ἔχετε ὁμόνοια. Ἐμᾶς μὴ μᾶς τηρᾶτε πλέον. Τὸ ἔργο μας καὶ ὁ καιρός μας ἐπέρασε. Καὶ αἱ ἡμέραι τῆς γενεᾶς, ἡ ὁποία σας ἄνοιξε τὸ δρόμο, θέλουν μετ᾿ ὀλίγον περάσει. Τὴν ἡμέρα τῆς ζωῆς μας θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα τοῦ θανάτου μας, καθὼς τὴν ἡμέραν τῶν Ἁγίων Ἀσωμάτων θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα καὶ ἡ αὐριανὴ ἡμέρα. Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁποὺ ἡμεῖς ἐλευθερώσαμε· καί, διὰ νὰ γίνῃ τοῦτο, πρέπει νὰ ἔχετε ὡς θεμέλια της πολιτείας τὴν ὁμόνοια, τὴν θρησκεία, τὴν καλλιέργεια τοῦ θρόνου καὶ τὴν φρόνιμον ἐλευθερία.
Τελειώνω τὸ λόγο μου. Ζήτω ὁ βασιλεύς μας Ὄθων! Ζήτω οἱ σοφοὶ διδάσκαλοι! Ζήτω ἡ Ἑλληνικὴ Νεολαία!


http://www.stoxos.gr/2011/02/4-1843.html 
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 


Μήπως προμηθεύει και εμας η τουρκία;

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.


Νέτγκαζέτε 3-2-2011





Ένας Τούρκος που ντύνει τους στρατούς του κόσμου
Η ευρισκόμενη στην Άγκυρα κλωστοϋφαντουργία και βιομηχανία δέρματος A.Ş (YDS) προμηθεύει εκτός από τις Τ.Ε.Δ.,24 στρατούς σε όλο τον κόσμο, από την Χιλή ως το Καζακιστάν, και από την Αγγλία έως το Ισραήλ, την UNICEF και την Ερυθρά Ημισέληνο, με στολές, άρβυλα, γιλέκα και τσάντες.
Η YDS έχει δύο γραμμές παραγωγής, μία για προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας και μία για μπότες και θεωρείται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο.
Η YDS εκτός από τον στρατιωτικό τομέα, παράγει και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και βιομηχανίες, ενώ το 35% της συνολικής παραγωγής της εξάγεται
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της YDS Βεντάτ Γιακούπογλου ανακοίνωσε πως οι δύο εγκαταστάσεις καλύπτουν 65.000 τ.μ., και πως απασχολεί 1400 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και 27 μηχανικούς.
Ο Γιακούπογλου περιγράφοντας πως ανταγωνίζεται και στα ¨φτηνά¨ προϊόντα την Κίνα και την Ινδία, αλλά και τις ευρωπαϊκές εταιρίες στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, αναφέρει τα εξής : Η ισχύς μας να ανταγωνιστούμε και στα δύο επίπεδα είναι πολύ υψηλή. Στην Ευρώπη εξάγουμε σχεδόν σε όλες τις χώρες, πλην Ελλάδας. Οι εξαγωγές μας είναι πολύ περιορισμένες στην Γερμανία. Διότι εκείνοι προσεγγίζουν το θέμα εθνικιστικά. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να πουλήσεις στον στρατό των ΗΠΑ. Δεν χρησιμοποιούνε τίποτε που δεν είναι ¨Made in ABD¨. Στην Μέση Ανατολή είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Τον Ισραηλινό στρατό τον ντύνουμε σχεδόν από την κορυφή ως τα νύχια. Οι ειδικές δυνάμεις στην Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούνε δικά μας προϊόντα. Σημαντικές αγορές αποτελούνε και οι χώρες με υψηλό εισόδημα της Αφρικής.
Εμείς παρέχουμε μπότες στην ιταλική αστυνομία και πυροσβεστική, την ώρα μάλιστα που η Ιταλία είναι παγκόσμια ισχύς στον τομέα της υποδηματοποιίας. Βγάλαμε μπότες που δεν καίγονται ούτε τα φερμουάρ τους. Αυτέ τις μπότες στέλνουμε στην ιταλική πυροσβεστική. Προμηθεύουμε επίσης και την τουρκική αστυνομία και πολλές αστυνομίες στον κόσμο. Στην Ρωσία δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειές. Η Ρωσία στην η πλειοψηφία χρησιμοποιεί προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Άλλωστε λαμβανομένων υπόψην των συνθηκών είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις δουλειές εκεί. Και εμείς δεν θέλουμε και πολύ να μπούμε σε εκείνην την αγορά. Εν ολίγοις πλην των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Ρωσίας εξάγουμε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα μας σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούνται στον στρατό, στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στις βιομηχανίες.
¨Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -40¨
………………..
¨Χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιούμε δεν κρυώνουν μέχρι την θερμοκρασία των -40, είναι αδιάβροχα και δεν ιδρώνουν. Οι στρατιώτες μας επιχειρούνε σε πολύ κρύες συνθήκες. Χάρη στα προϊόντα μας οι στρατιώτες δεν κρυώνουν μέχρι σε θερμοκρασίες -40.
Αυτή τη στιγμή που γίνονται οι χειμερινοί πανεπιστημιακοί αγώνες στο Ερζερούμ, παρείχαμε 6.500 μπότες στους υπηρετούντες εκεί. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ άνετα και πως δεν κρυώνουν καθόλου τα πόδια τους. Όταν βλέπω που έχουμε φτάσει αυτές τις μέρες το μόνο που λυπάμαι είναι το εξής. Μακάρι να υπήρχαμε εμείς όταν δώσαμε 90.000 νεκρούς στο Σαρίκαμις. Αν υπήρχαν αυτά τα προϊόντα δεν θα είχαμε όχι 90.000, αλλά ούτε 1 νεκρό.¨


Ο δικός μας πρωθυπουργός τι φοράει;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ !

Νετγκαζέτε 3-2-2011




Φόρεσαν στον Ερντογάν την εθνική φορεσιά του Κιργιζιστάν
Κατά την τελευταία στάση της επίσκεψης του Ερντογάν για επίσημες επαφές στο Κιργιζιστάν, επισκέφτηκε το τουρκικό πανεπιστήμιο στο Μάνας, όπου του φόρεσαν την εθνική φορεσιά το τσέπκεν.
Ο πρύτανης του KTMÜ Σουλειμάν Καγίποφ και ο αντιπρύτανης Σεμπαχατίν Μπαλτζή, περιέγραψαν στον Ερντογάν πως είναι παράδοση να ντύνουν τους καλεσμένους με τις εθνικές φορεσιές. Όταν ο Ερντογάν είπε ¨ μα χωρίς άλογο τι θα το κάνουμε το καμτσίκι ; ¨, ο Καγίποφ του απάντησε πως ¨Το άλογο θα το στείλουμε στην Άγκυρα¨.
Επ΄ευκαιρία του ερχομού του Ερντογάν στο πανεπιστήμιο οργανώθηκε τελετή με εθνικό κοντσέρτο. Στην ομιλία που έκανε ο Ερντογάν τόνισε πως το πλέον απτό δείγμα της συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα είναι η ύπαρξη του KTMÜ.
…………………..
Ο Ερντογάν ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό το Κιργιζιστάν τράβηξε πολλά, και πως πρέπει πλέον να μην χάνει την ενέργεια της σε εσωτερικές έριδες. Ο Ερντογάν τελείωσε τα λόγια του λέγοντας ¨Να γίνουμε ένα, να μεγαλώσουμε, να ζωντανέψουμε¨.
…………………..


Θα αλλάξει κάτι;

40 ώρες δουλειά και στο Δηµόσιο.



Στιγµιότυπο από το υποκατάστηµα  του ΙΚΑ στου Ζωγράφου.  Υπηρεσίες υψηλής ζήτησης, όπως  αυτές των ασφαλιστικών ταµείων,  θα λειτουργούν και τα απογεύµατα
Ωράριο ιδιωτικού τοµέα έρχεται για τους δηµοσίους υπαλλήλους, ενώ από το φθινόπωρο υπηρεσίες αιχµής, όπως οι εφορίες, οι πολεδοµίες ή το ΙΚΑ, θα λειτουργούν και το απόγευµα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Μέσα στον Οκτώβριο αναµένεται να τεθεί σε εφαρµογή το νέο ωράριο εργασίας των δηµοσίων υπαλλήλων, µε το οποίο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης µετά τη χθεσινή συνάντησή του µε την Α∆Ε∆Υ, θα αυξηθεί η απασχόληση σε 40 ώρες την εβδοµάδα από 37,5 ώρες που είναι σήµερα.

Η αλλαγή αυτή στοχεύει, σύµφωνα µε κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο στην αύξηση της παραγωγικότητας των φορέων του ∆ηµοσίου όσο και στην αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών προς τους πολίτες χωρίς να συνεπάγεται περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας του κρατικού µηχανισµού. Ενδεικτικό είναι πως µε τη µισή ώρα επιπλέον απασχόληση την ηµέρα θα παράγεται συνολικά από όλους τους δηµοσίους υπαλλήλους έργο για το οποίο θα χρειάζονταν άλλοι 45.000

νέοι δηµόσιοι υπάλληλοι. Με την επιµήκυνση αυτή του ωραρίου θα προκύψει όφελος καιαπό τον περιορισµό των κονδυλίων που καταβάλλονται σε υπερωρίες.

Με επίκεντρο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών προωθείται επίσης και η καθιέρωση απογευµατινής λειτουργίας σε ορισµένους νευραλγικούς τοµείς του ∆ηµοσίου. Οπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, στόχος είναι να µένουν ανοικτές κάποιες υπηρεσίες και το απόγευµα για µία έως δύο ηµέρες την εβδοµάδα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ως πιθανότερη ηµέρα για τηναπογευµατινή λειτουργία των υπηρεσιών κρίνεται η ∆ευτέρα.

Αυτό ωστόσο δεν θασυνεπάγεται την καθιέρωση διακεκοµµένου ωραρίου για ορισµένους δηµοσίους υπαλλήλους, αλλά θα προβλέπεται κάποιοι εργαζόµενοι να προσέρχονται, για παράδειγµα, στις 12 το µεσηµέρι και να παραµένουν έωςτις 8 το βράδυ. Για τον καθορισµό των υπηρεσιών που θα λειτουργούν απογευµατινές ώρες θα κατατεθεί στην Α∆Ε∆Υ αναλυτική πρόταση το επόµενο διάστηµα.

ΜΈΡΙΜΝΑ για τα παιδια. Προκειµένου εξάλλου να µη διαταραχθεί η οικογενειακή ζωή των δηµοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως δεν θα τεθεί άµεσα σε ισχύ το νέο ωράριο ή η απογευµατινή λειτουργία, αλλά εκτιµάται πως θα εφαρµοστεί από τον ερχόµενο Οκτώβριο. Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει πρόβληµα για όσους έχουν µικρά παιδιά, καθώς το ίδιο διευρυµένο ωράριο θα ακολουθήσουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθµοί. Θετικά αντιµετωπίζει σε πρώτη φάση τις προωθούµενες αλλαγές στο ωράριο η Α∆Ε∆Υ, αναµένοντας και τις τελικές προτάσεις του υπουργείου. Σύµφωνα πάντως µε τον πρόεδρο της Α∆Ε∆Υ Σπύρο Παπασπύρο, η συζήτηση που έγινε αφορούσε τις υπηρεσίες που ανήκουν στην αποκλειστική αρµοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών και όχι άλλους τοµείς, όπως αυτός της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συνάντησης – όπως δήλωσε ο κ. Παπασπύρος – αναφέρθηκε µάλιστα από τον υπουργό και συγκεκριµένο παράδειγµα που καθιστά αναγκαία την αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης. Ειδικότερα, σε περιπτώσεις δηµοτικών δοµών (π.χ. παιδικοί σταθµοί), εργαζόµενοι που εντάσσονται στο προσωπικό ανωνύµων εταιρειών του δήµου απασχολούνται 40 ώρες, ενώ άλλοι εργαζόµενοι που προήλθαν από τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθµούς έχουν ωράριο 37,5 ωρών εβδοµαδιαίως και υπάρχει και µια τρίτη κατηγορία όσων µονιµοποιήθηκαν µέσω ευρωπαϊκών προγραµµάτων, οι οποίοι εργάζονται 36 ώρες.

Οπως µάλιστα επισήµανε ο υπουργός Εσωτερικών, οι αλλαγές αυτές δεν προκύπτουν απότις επιταγές του Μνηµονίουκαι η πρώτηπου ενηµερώθηκε για την κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία ήταν η Α∆Ε∆Υ.


Έτσι γράφεται η Ιστορία!

Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1821.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας.

Πολιτικός Επιστήμων.

Εν αρχή ην η κ. Ρεπούση που προσπαθούσε να πείσει τα ελληνόπουλα ότι η Τουρκοκρατία ήταν μία ιδανική περίοδος για τους προγόνους μας. Στη συνέχεια ήλθε η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων που χρηματοδοτήθηκε από τον γνωστό χρηματιστή Τζορτζ Σόρος και κινείται στη ίδια γραμμή υπέρ των Οθωμανών. Μετά ήλθε στην επικαιρότητα η άποψη ότι πριν από το 1821 δεν υπήρχε συγκροτημένη ελληνική εθνική συνείδηση, αλλά οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές μάς έμαθαν να λέμε ...
ότι είμαστε Έλληνες. Όλα αυτά τα ιδεολογήματα συγκεντρώνονται σήμερα στη νέα τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821. Δεν προσχωρώ σε συνωμοσιολογίες, αλλά πολλοί συμπατριώτες μας ευλόγως διερωτώνται αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την εργώδη αυτή προσπάθεια να ξαναγραφεί ή μάλλον να σβηστεί οριστικά η Ελληνική Ιστορία. Αφήνω την απάντηση στον κάθε νουνεχή αναγνώστη και θα ασχοληθώ με την αμιγώς ιστορική πλευρά της υποθέσεως.
Ερώτημα πρώτον. Έχει δίκιο η άποψη που προβάλλεται στη σειρά του ΣΚΑΪ ότι η εθνική συνείδηση των Νεοελλήνων διαμορφώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν από το 1821; Φυσικά όχι. Εκατοντάδες μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων, κληρικών και λαϊκών, περισσότερο ή λιγότερο μορφωμένων διαψεύδουν τους συντελεστές της σειράς. Ελληνικό έθνος με συνείδηση ενότητος υπάρχει από την Αρχαιότητα. Ήδη τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ηρόδοτος καταγράφει τα συνδετικά στοιχεία που ένωναν τις ελληνικές πόλεις κράτη: Η κοινή καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ομότροπα ήθη. Συνεχίζεται αυτή η συνείδηση στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο, με αποκορύφωμα την απάντηση του Αυτοκράτορα της Νικαίας Ιωάννη Βατάτζη προς τον Πάπα Νικόλαο Θ΄ το 1250: Είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων, από το οποίο άνθισε η σοφία για όλον τον κόσμο. Συνεχίζεται με την τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όταν ονομάζει την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά πάντων των Ελλήνων».

Γύρω στο 1700 ο φλογερός ιεροκήρυκας Ηλίας Μηνιάτης παρακαλεί την Παναγία ως εξής: «Έως πότε το τρισάθλιον γένος των Ελλήνων έχει να ευρίσκεται εις τα δεσμά μιας ανυποφέρτου δουλείας;». Οι όροι Ρωμηός, Γραικός και Έλλην χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και με παρεμφερή σημασία. Χαρακτηριστικό είναι το ποίημα του Ματθαίου Επισκόπου Μυρέων, ο οποίος το 1619 θρηνεί για την Άλωση χρησιμοποιώντας για το έθνος μας και τα τρία αυτά ονόματα. Από το 1529 έως το 1821 το δημοφιλέστερο ανάγνωσμα του λαού μας ήταν η «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου» που θύμιζε την δόξα των αρχαίων προγόνων. Το 1708 ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος στο έργο του «Φιλοθέου Πάρεργα» γράφει ότι είμαστε το γένος των «άγαν Ελλήνων», δηλαδή καθαρόαιμοι Έλληνες. Και οι καραβοκύρηδες επί Τουρκοκρατίας τοποθετούσαν στα πλοία τους ως ακρόπρωρα τις μορφές των Αρχαίων Ελλήνων. Λαός, λοιπόν, και διανοούμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού.
Ερώτημα δεύτερο: Περνούσαν καλά οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας, με δικαιώματα και ελευθερίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ στις 25.1.2011; Ας αφήσουμε τις μαρτυρίες της εποχής εκείνης να απαντήσουν:
Στα μέσα του 17ου αιώνος ο Γάλλος Ιησουίτης Ρισάρ καταγράφει τις εντυπώσεις του από την υπόδουλη Ελλάδα: «Να σκεφθεί κανείς ότι ουδέποτε από την εποχή του Νέρωνος, του Δομητιανού και του Διοκλητιανού έχει υποστεί ο Χριστιανισμός διωγμούς σκληρότερους από αυτούς που αντιμετωπίζει σήμερα η ανατολική Εκκλησία...». Τον 17ο αιώνα ο Μουσουλμάνος περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή περιγράφει βιαίους εξισλαμισμούς και παιδομάζωμα στη Βέροια, στην Έδεσα και σε άλλες πόλεις. Το δημοτικό μας τραγούδι έχει καταγράψει τον θρήνο των μανάδων για τα παιδιά τους ως εξής: «Ανάθεμά σε Βασιλιά (σ.σ. Σουλτάνε) και τρισανάθεμά σε.... να μάσεις παιδομάζωμα , να κάνεις Γενιτσάρους... πέρσυ πήραν τον γιόκα μου φέτος τον αδελφό μου»! Περί το 1760 ο Ιωάννης Πρίγκος από το Πήλιο γράφει: «Τέτοιος βάρβαρος άδικος είναι ο Τούρκος». Στα τέλη του 18ου αιώνος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης καταγράφει 87 από τα αναρίθμητα μαρτύρια Νεομαρτύρων, δηλαδή Χριστιανών που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν λόγω της Χριστιανικής τους πίστης. Ο Φωτάκος Χρυσανθόπουλος, υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη, στα Απομνημονεύματά του μάς δίνει μαρτυρία κρυφού σχολειού που οργάνωναν οι ιερείς φοβούμενοι τους Τούρκους.
Ερώτημα τρίτο: Οι κλέφτες ήσαν εθνικοί αγωνιστές ή φυγόδικοι εγκληματίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ; Αν κάποιος Έλληνας έβλεπε τον Τούρκο να βιάζει την αδελφή του και επετέθη στον βιαστή, τότε ναι, ίσως κάποιοι από τους κλέφτες των βουνών να ήσαν φυγόδικοι. Αλλά από το άδικο δικαστήριο του κατακτητή. Σημαντική λεπτομέρεια, η οποία αποσιωπήθηκε. Όσο δε για την συνείδηση των ίδιων των κλεφτών, την εξηγεί ο Θ. Κολοκοτρώνης, ο οποίος ανδρώθηκε μέσα στην κλεφτουριά. Λέγει, λοιπόν, στον Άγγλο Ναύαρχο Χάμιλτον ότι οι κλέφτες και οι αρματολοί στα βουνά είναι η φρουρά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία συνεχίζει ακόμη να πολεμά.
Ερώτημα τέταρτο: Ήσαν μόνο οικονομικά τα αίτια της Ελληνικής Επαναστάσεως; Αυτή τη μονομερή ερμηνεία την καθιέρωσαν κάποτε οι Έλληνες μαρξιστές, αλλά οι ίδιοι την απέσυραν στο συνέδριο του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών το 1981. Όμως αξία έχει η άποψη των ίδιων των αγωνιστών: Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, διεκήρυξε ο Αλ. Υψηλάντης τον Φεβρουάριο του 1821. Αγωνιζόμαστε για τον Χριστό και τον Λεωνίδα, έγραφε η προκήρυξη του Αθανασίου Διάκου που δημοσιεύθηκε σε ιταλική εφημερίδα της Τεργέστης. Αυτά προς το παρόν

http://metsovitis.blogspot.com/2011/02/1821_03.html 
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More