28.9.11

Ο μαζί τα φάγαμε τώρα δεν έχει να πληρώσει!

Πάγκαλος: Δεν έχω να πληρώσω το φόρο για τα ακίνητα, ας με συλλάβουν!


Αφού του αφαιρέθηκε ο τίτλος του επιτίμου δικηγόρου, φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος βάζει πλώρη για να γίνει επίτιμό μέλος του… κινήματος «δεν πληρώνω»! «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει», είπε σε συνέντευξή του στο Mega, αναφερόμενος στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα και περιέγραψε το… δράμα του, καθώς όπως είπε για να μπορέσει να πληρώσει τον φόρο θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του!
Ο κ. Πάγκαλος, είπε ότι λόγω των πολλών ακινήτων που έχει, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας. 
«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο μέτρο της συλλογής των αποδείξεων, για το οποίο ζήτησε τη διεξαγωγή συζήτησης, καθώς, όπως είπε, το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.
«Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε σε δηλώσεις του στο Mega.
Ο κ. Πάγκαλος, τάχθηκε πάντως υπέρ του μέτρου των αποδείξεων, λέγοντας πως πρόκειται για «μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους», πρόσθεσε. Πάντως, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέρθηκε και στη λήψη των δανείων από την Ελλάδα. Είπε ότι ντρέπεται για αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες.
Ο κ. Πάγκαλος, κατηγόρησε, ακόμη, ευθέως τη ΝΔ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ενώ για τα συνδικάτα, είπε πως «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τους το απαγορεύουν». Τέλος, αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.

Έχασε τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου
Σημειώνεται πως αργά το βράδυ της Τρίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου για να αφαιρεθεί ο τίτλος του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους».
«Τη στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Αδαμόπουλος, στην ανακοίνωση, αναφέρει ακόμη ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More