3.4.11

Η Γιορτή του περιοδικού PATRIA!

3η γιορτή Patria... με εθνοπάθεια!


140311-3giortiΣας παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα της τρίτης γιορτής του περιοδικού Patria, που θα λάβει χώρα στις 10 Απριλίου.
Μετά από ένα έτος όπου είδαμε να πλήττονται βασικοί πυλώνες της εθνικής μας υπόστασης, όπως η έννοια της ιθαγένειας αλλά και να γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης όσων αντιδρούν στην μετανάστευση. Μετά από ένα έτος όπου η εθνική κυριαρχία της χώρας και επίσημα μειώθηκε ενώ τα εθνικά θέματα βαίνουν σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα.
Μετά από ένα έτος όπου κοινωνικοί θεσμοί, ο Πολιτισμός, η Ιστορία αλλά και η ίδια η Ελευθερία μας αποδομούνται. Προβάλλει καίρια η ανάγκη της απάντησής μας μέσω της διαμόρφωσης του πολιτικού και κοινωνικού λόγου του πατριωτικού κινήματος αλλά και της προβολής της δικής μας άποψης για τον πολιτισμό και την ίδια την ζωή.
Στις 10 Απριλίου το Patria θα διοργανώσει στον πολυχώρο Χρώμα (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8 Σύνταγμα) μία γιορτή γεμάτη από ελληνικό χρώμα και αμφισβήτηση εθνική του πολιτικώς ορθού. Μία εκδήλωση με συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, εργαστήρια, εκθέσεις και μουσική. Μία γιορτή με εθνοπάθεια γι' αυτούς που επιμένουν ελληνικά. ισόγειο
Υποδοχή, πληροφορίες και λειτουργία cafe, bar και εστιατορίου με μπουφέ 7 ευρώ καθ' όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως.
1ος όροφος
12:00-13:00 Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
συντονιστής Γιώργος Πισσαλίδης (δημοσιογράφος)
συμμετέχουν: Γιάννης Χριστόπουλος (λυρικός καλλιτέχνης), Νίκος Βασιλείου (Μαέστρος)

13:00 - 14:00 ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
συντονιστής: Δημήτρης Παπαγεωργίου (εκδότης Patria), Κώστας Χατζής (υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Έφη Σέλλιου (μέλος Δ.Σ. Ομόνοιας), Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος ΝΕ.Ο.Σ.), Ηλίας Σπύρου (π. πρόεδρος Δράσις - ΚΕΣ)
14:00-16:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
16:00-17:30: ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGGERS & ΧΤΙΣΙΜΟ ΔΟΜΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Εκπρόσωποι από γνωστά ιστολόγια . Workshop video editing
17:30-18:30: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ:Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1955-2011
και συζήτηση «Οι προκλήσεις της νεοθωμανικής πολιτικής της Τουρκίας»: συντονιστής: Πάρις Στυλιανίδης (εκδόσεις Αδράστεια). συμμετέχουν: Φανούλλα Αργυρού (συγγραφέας), Γιάννης Κουριαννίδης (περιοδικό Ενδοχώρα), Σταύρος Καρκαλέτσης (ιστορικός συγγραφέας)

το φυλλάδιο της 3ης γιορτής



2ος όρoφος
12:00 -13:30: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Ο Σύλλογος ιστορικών μελετών "Κορύβαντες" παρουσιάζει τις δραστηριότητες και τους σκοπούς του. Τα μέλη της Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας παρουσιάζουν την ομάδα "Έλληνες Κένταυροι" και την έφιππη τοξοβολία στην χώρα μας.
Προβολή βίντεο, ζωντανές επιδείξεις, Παρουσίαση εκθεμάτων εξοπλισμού
13:30 - 14:00: Η ΔΡΑΧΜΗ ΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Ο Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής Σερρών) παρουσιάζει μια εναλλακτική λύση για την επιβίωση σε καιρούς κρίσης
14:00 - 16:00: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
16:30 - 17.30: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ;

συντονιστής: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης "ΕΚ")
συμμετέχουν: Χρίστος Χαρίτος (μέλος Κ.Ε. ΛΑΟΣ), Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος), Πολύδωρος Δάκογλου (εκδότης εφημερίδας "Ενημέρωση"), Τάσος Δημητρακόπουλος (δικηγόρος)
17:30 -18:30: ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
συντονιστής: Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος):
συμμετέχουν: Γιάννης Ζωγράφος (δικηγόρος), Ευάγγελος Χανιώτης (συγγραφέας), Ηλίας Ρεβιάδης Τούμπας (θεολόγος - μουσικολόγος)
18:30-19:30: 1821 Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρίστου Γούδη και της Μαρίας Καλλινάκη
Οπτικοακουστικό και μουσικό δρώμενο.
19:30-20:30: ΚΕΡΑΤΕΑ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ, ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
συντονιστής: Σκιπίων Αποστολάκης (μέλος συν. επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ) συμμετέχουν: Μάκης Βορίδης (βουλευτής Αττικής), Χριστίνα Σιδέρη (τομεάρχης Β5 ΝΔ), Σπύρος Γιαννάτος (εκπρόσωπος κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα), Σεμπαϊδήν Καραχοτζα (εκδότης Natpress),
20:30-21:30: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
συντονιστής: Δημήτρης Παπαγεωργίου.
συμμετέχουν: Θάνος Πλεύρης (βουλευτής Αθηνών), Γιάννης Ανδριόπουλος (δικηγόρος), Γιάννης Κολοβός (συγγραφέας), Γιάννης Κωτούλας (ερευνητής), Κωνσταντίνος Ρωμανός (καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου), Παναγιώτης Δούμας (μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΣΑ [Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής])

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ελλήνων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στην Πατρίδα
LIVE
μία μουσική περιπλάνηση στην εναλλακτική πατριωτική σκηνή από την Ιταλία της δεκαετίας του ‘70 στην συγχρονη πατριωτική ελληνική hip-hop σκηνή
στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και θα υπάρχει μόνιμη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης. Επίσης έκθεση φωτογραφίας με συγκλονιστικές εικόνες για την εγκατάλειψη της ιστορικής κληρονομιάς της πατρίδας μας
Κυριακή 10 Απριλίου έναρξη 11.00 π.μ.
Πολυχώρος "Χρώμα" (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8 Σύνταγμα)


Σήμερα η Πατρίδα αναγνωρίζει την θυσία του...



Συνταγματάρχης Στυλ.Καλμπουρτζής: «Ου καταισχύνω όπλα τα Ιερά" .
Τιμή και δόξα αποδίδει σήμερα η ελληνική Πολιτεία με 37 χρόνια καθυστέρηση σε έναν από τους ήρωες του πολέμου του 1974 στην Κύπρο, τον Συνταγματάρχη Πυροβολικού (αντιστράτηγο πλέον, μετά θάνατον) Στυλιανό Καλμπουρτζή: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτη, θα μετάσχουν σήμερα στο Μεγάλο Πεύκο στη τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής Αντιστρατήγου Καλμπουρτζή Στυλιανού, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974, για την ακρίβεια εκτελέστηκε, αφού για πολλά χρόνια θεωρείτο αγνοούμενος.

Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού Καλμπουρτζής Στυλιανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 31η Ιανουαρίου 1921 από γονείς καταγόμενους από την Ανατολική Θράκη.

Την 17η Οκτωβρίου 1945, σε ηλικία 24 ετών, κατατάχθηκε στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τριετή εθελοντική υπηρεσία.Την 1η Ιανουαρίου 1947 προήχθη στο βαθμό του Λοχία και την 28η Αυγούστου 1947 προήχθη επ' ανδραγαθία στο βαθμό του Επιλοχία και του απονεμήθηκε το Πολεμικό Μετάλλιο Ανδρείας.

Την 1η Μαρτίου 1949 εισήχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε την 17η Αυγούστου 1950 και κατατάγηκε στο πεζικό.Την 28η Αυγούστου 1950 ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός και την 18η Αυγούστου 1952 προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού. Ο ορισμός του Έλληνα "μπαρουτοκαπνισμένου" αξιωματικού.

Τον Ιούλιο του 1955 παντρεύτηκε την Βαία Γεωργίου Τσαούση με την οποία απέκτησε δύο θυγατέρες.

Την 1η Δεκεμβρίου 1958 μετατάχθηκε στο Πυροβολικό και την 28η Απριλίου 1959 προήχθη στο βαθμό του Λοχαγού.Την 18η Αυγούστου 1963 προήχθη κατ' εκλογή στο βαθμό του Ταγματάρχη.Την 18η Αυγούστου 1966 προήχθη κατ' εκλογή στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Τον Αύγουστο του 1972 μετατέθηκε στη Κύπρο και ανέλαβε Διοικητής της 181 ΜΠΠ η οποία είχε την έδρα της στο χωρίο Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου.

Πολύ πριν την έναρξη των επιχειρήσεων, η 181 ΜΠΒ, που διοικούσε, είχε αποκτήσει τη φήμη μιας από τις πιο αξιόμαχες μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Η οργάνωσή της σε όλα τα επίπεδα, η στελέχωσή της με ικανούς και έμπειρους βαθμοφόρους, η άρτια εκπαίδευση των ανδρών της μοίρας, καθώς και η πρωτοκαθεδρία της στα αποτελέσματα των ασκήσεων που συμμετείχε, είναι μόνο μερικά αλλά αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε ποια ήταν η συνεισφορά της στην άμυνα της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, η μοίρα διατάχθηκε να κινηθεί από το μέρος που στρατοπέδευε στο Τρίκωμο, προς την Λευκωσία, με σκοπό την ενίσχυση των πραξικοπηματιών. Τα γεγονότα όμως πρόλαβαν την 181 ΜΠΒ πριν αυτή εμπλακεί στις αδελφοκτόνες συγκρούσεις μιας και οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο της Λευκωσίας πριν πάρει θέσεις μάχης η μοίρα. Έτσι διατάχθηκε στα μισά της διαδρομής να επιστρέψει στο στρατόπεδό της.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στο πραξικόπημα και και την εισβολή, η 181 ΜΠΒ είχε προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, μιας και ο διοικητής της Αντισυνταγματάρχης Στυλιανός Καλμπουρτζής, περίμενε ότι η Τουρκία θα αντιδρούσε, έτσι ώστε η μονάδα να βρισκόταν στους χώρους διασποράς σε μικρότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο.

Το ξημέρωμα της 20ης Ιουνίου 1974, βρήκε τη μοίρα πανέτοιμη. Με τη θέα των τουρκικών μαχητικών και τα μαύρα σύννεφα καπνού που υψώνονταν προς τον ουρανό κατάλαβαν πως η εισβολή είχε αρχίσει. Αμέσως ο της Αντισυνταγματάρχης Καλμπουρτζής δίνει διαταγή η μοίρα να αναπτυχθεί στους χώρους διασποράς και μέσα σε μισή ώρα τα πυροβόλα της 181 βρίσκονταν σε θέση μάχης. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως η διαταγή για ανάπτυξη από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς (ΓΓΕΦ) ήρθε μετά από 4 ώρες και ενώ η μοίρα έβαλε με τα πυροβόλα της!

Έτσι, η 181 ΜΠΒ παίρνοντας το στίγμα του εχθρού από τις εθνικές δυνάμεις που μάχονταν στην πρώτη γραμμή, άρχισε με τα πυροβόλα της να «ξερνά» καυτό ατσάλι στην πλευρά των Τούρκων από την περιοχή του Συγχαρί όπου ήταν ο χώρος διασποράς της. Τα πυρά ανασχέσεως ήταν τόσο καίρια και συντριπτικά που μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά, οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής άρχισαν να υποχωρούν άτακτα, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς και κατεστραμμένα άρματα μάχης.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται στον «Φάκελο της Κύπρου» από κατάθεση Ελληνοκυπρίου αξιωματικού: «Οι βολές τους ήταν λες και τις έστελνε ο Θεός κατευθείαν επάνω στους Τούρκους. Γύρισα και είπα στο διοικητή μου: Καλά, το πυροβολικό θέλει να κερδίσει μόνο του τον πόλεμο;»

Πληροφορούμενος τα αποτελέσματα της δράσης της, ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων αποβάσεως στρατηγός Ντεμιρέλ, δίνει διαταγή στην τουρκική αεροπορία να την καταστρέψει τάχιστα. Άδικα όμως. Τα αποτελέσματα αυτών των επιδρομών ήταν πενιχρά. Το «κυνήγι» της τουρκικής αεροπορίας στοίχισε στην 181 ΜΠΒ μόλις 2 νεκρούς.

Την τρίτη ημέρα, συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις από το χάραμα μέχρι το μεσημέρι, οπότε έφθασε σήμα από το ΓΕΕΦ που ειδοποιούσε τις μονάδες πως από τις 22:00 της ίδιας ημέρας έμπαινε επίσημα σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός. Οι διοικητές των μονάδων που βρίσκονταν στην περιοχή δέχθηκαν με ανακούφιση αλλά και με σκεπτικισμό την απόφαση, γνωρίζοντας το ποιον του αντιπάλου. Το βράδυ πέρασε σχετικά ήσυχα χωρίς να προκληθούν επεισόδια μεταξύ των εθνικών δυνάμεων και των Τούρκων.
Και ξημερώνει η αποφράδα ημέρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 23η Ιουλίου 1974…

Νωρίς το πρωί και ενώ υπήρχε εκεχειρία, Τούρκοι καταδρομείς είχαν προσπαθήσει να διεισδύσουν στις ελληνικές γραμμές με σκοπό τη δολιοφθορά ενάντια στην 181 ΜΠΒ. Έγιναν όμως αμέσως αντιληπτοί από τους σκοπούς και ξέσπασε μια λυσσαλέα μάχη μεταξύ των ανδρών της Μοίρας Πυροβολικού και των Τούρκων καταδρομέων.

Τα αποτελέσματα για την ελίτ των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ολέθρια. Αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν άρον-άρον, αφήνοντας πίσω τους 40 νεκρούς και 60 τραυματίες ενώ η ελληνική πλευρά μετρούσε 1 νεκρό και 3 τραυματίες. Μετά από 3 ώρες οι Τούρκοι καταδρομείς προσπάθησαν να διεισδύσουν από άλλο σημείο. Πάλι γίνονται αντιληπτοί και υποχωρούν αμέσως χωρίς να εμπλακούν.

Αυτές οι ενέργειες των Τούρκων είχαν ανησυχήσει σοβαρά τους διοικητές των μονάδων στην περιοχή και άρχισαν να στέλνουν σήματα προς το ΓΕΕΦ ζητώντας είτε αποδέσμευση βαρέων όπλων, είτε απαγκίστρωση από τη ζώνη ανάπτυξης. Στάλθηκαν δύο σήματα όπως αναφέρεται στον «φάκελο της Κύπρου». Και στα δύο η απάντηση ήταν αρνητική!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό φάκελο, στον «φάκελο της Κύπρου» για το συμβάν, «παρά το γεγονός πως τα τουρκικά UH-1 του τουρκικού στρατού,καταγέγραφαν τας θέσεις των ελληνικών δυνάμεων, ο υπεύθυνος συνταγματάρχης στο ΓΕΕΦ αρνήτο να δώσει τας απαραίτητας εντολάς απαγκιστρώσεως λέγοντας εις τους εκεί αξιωματικούς πως ήταν ελικόπτερα του ΟΗΕ και να μην ανησυχούν περί των κινήσεών τους»!

Λίγη ώρα μετά, εντοπίζονται τουρκικά ελικόπτερα μέσης μεταφοράς UH-1 Huey να πλησιάζουν τις θέσεις των μονάδων και να καταγράφουν τις θέσεις τους. Οι προθέσεις των Τούρκων ήταν πια ξεκάθαρες.
Στέλνονται άλλα τρία σήματα με αίτημα απαγκίστρωσης. Μετά από αρκετή ώρα το ΓΕΕΦ δίνει στις 14:00 το «πράσινο φως» για την απαγκίστρωση.

Με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις 22/07/74 στις 16:00, η 181 ΜΠΠ παρέμεινε ταγμένη στη περιοχή Ασιεντρούσα στη διάβαση του Μπέλλα-Πάις. Αλλά, μετά την κατάπαυση του πυρός, όπως είδαμε πιο πάνω, οι τουρκικές δυνάμεις συνέχιζαν να ενεργούν επιθετικά σε όλα τα μέτωπα στο προγεφύρωμα που είχαν δημιουργήσει και κυρίως στον ανατολικό Πενταδάκτυλο, όπου αμυνόταν η 32 Μ.Κ. και το 399 Τ.Π. με αποτέλεσμα οι μονάδες αυτές να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να μετακινηθούν ανατολικότερα.

Αργά το απόγευμα, οι αξιωματικοί της 181 ΜΠΠ διαπίστωσαν ότι η Μοίρα παρέμεινε πλήρως ακάλυπτη απέναντι στα τούρκικα τμήματα που κινούνταν στη περιοχή. Τότε αποφασίστηκε η αποστολή σήματος στο ΓΕΕΦ με το οποίο η 181 ΜΠΠ ζητούσε έγκριση για να εγκαταλείψει άμεσα την προωθημένη και ακάλυπτη θέση της.

Με τη λήψη του σήματος το ΓΕΕΦ έστειλε στη περιοχή το πρωί της 23/7/1974 το διοικητή Πυροβολικού ΓΕΕΦ συνταγματάρχη Πούλλο Γεώργιο για να ενημερωθεί για τη κατάσταση και ταυτόχρονα να δώσει διαταγές για τις ενέργειες της Μοίρας.

Ο συνταγματάρχης Πούλλος στη πορεία του προς τη θέση που ήταν ταγμένη η 181 Μ.Π.Π. πέρασε από το Σταθμό Διοικήσεως του 361 Τ.Π., που βρισκόταν πίσω από τη θέση της 181 Μ.Π.Π. και συνάντησε τον διοικητή του τάγματος αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Χάντζο Δημήτριο.

Ο αν/χης Χάντζος αφού ενημέρωσε το συνταγματάρχη Πούλλο για τη κατάσταση στη περιοχή του σύστησε να διατάξει την άμεση και χωρίς χρονοτριβή υποχώρηση της 181 Μ.Π.Π. και την τάξη της σε ασφαλέστερη θέση για να αποφευχθεί η προσβολή και καταστροφή της από τις τούρκικες δυνάμεις.

Αμέσως ο συνταγματάρχης μετέβη στις θέσεις της 181 Μ.Π.Π. και συνάντησε τον διοικητή της μοίρας αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Καλπουρτζή Στυλιανό, ο οποίος του ζήτησε να διατάξει την αναδίπλωση της μοίρας, εξηγώντας του, τους κινδύνους που εγκυμονούσε η ακάλυπτη παρουσία της στη περιοχή.

Ο συνταγματάρχης Πούλλος αρνήθηκε λέγοντας ότι « το Πυροβολικό ουδέποτε υποχωρεί και ότι αν χρειαστεί, «οι πυροβολητές της 181 Μ.Π.Π. θα πέσετε μέχρι το τελευταίο όπως οι πυροβολητές του Κοσκινά στη Πτολεμαΐδα το 1912 ». (Ο υπολοχαγός Κοσκινάς και οι πυροβολητές του έπεσαν όλοι επί των πυροβόλων τους στη μάχη της Πτολεμαΐδας το 1912, όταν είχαν προσβληθεί από τούρκικο Πεζικό). Άλλος ένας ήρωας που δεν έλαβε τον κατάλληλη από τακτικής άποψης, απόφαση...

Ο Καλμπουρτζής κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος και αποφάσισε αυτό το τέλος να είναι αντάξιο με το τέλος των προγόνων του στις Θερμοπύλες, στο Μανιάκι και όπου αλλού οι Έλληνες έπεσαν ταγμένοι από μια Μοίρα που τους θέλει να πολεμούν πάντα υπέρτερες δυνάμεις.

Μετά την αποχώρηση του Πούλλου και περί την 12:00 παρατηρήθηκε κίνηση τουρκικών δυνάμεων, τάγματος Πεζικού και Τ/κ καταδρομέων προς τη διασταύρωση του δρόμου προς Συγχαρί με το δρόμο προς Κάτω Δίκωμο. Στρατιώτες της 181 ΜΠΠ δέχτηκαν πυρά από μεγάλη απόσταση από τις τούρκικες δυνάμεις. Η κατάληψη της διασταύρωσης και του μόνου δρομολογίου διαφυγής είχε ήδη ολοκληρωθεί. Το τραγικό τέλος που θα επακολουθούσε είχε προδιαγραφεί.

Περί τις 14:00 είχε εγκριθεί από το ΓΕΕΦ και η μετακίνηση της 181 ΜΠΠ σε ασφαλέστερη περιοχή. Ήταν ήδη πολύ αργά. Η διαφυγή της μοίρας προς Συγχαρί ήταν πλέον αδύνατη.

Ο διοικητής της 181 ΜΠΠ μετά από πίεση των αξιωματικών καθώς και της 191 Π.Ο.Π. (Πυροβολαρχία Ορεινού Πυροβολικού) που δρούσε υπό τη διοίκηση της 181 Μ.Π.Π. και έγκριση από τη διοίκηση Πυροβολικού ΓΕΕΦ, αποφάσισε να μετακινήσει την 181 ΜΠΠ ανατολικότερα και σε πιο ασφαλισμένη θέση.

Το δρομολόγιο όμως που είχε επιλεγεί μετά από συμβουλή καταδρομέων της 32 Μ.Κ. που γνώριζαν τη περιοχή, αποδείχτηκε μετά από αναγνώριση που εκτέλεσε ο διοικητής της μοίρας αδιέξοδο για το μεγάλο όγκο της φάλαγγας που αποτελούσε τη μοίρα. Τότε αποφασίστηκε και εγκρίθηκε από τη Διοίκηση Πυροβολικού η κίνηση της 181 ΜΠΠ προς Συγχαρί.

Με την προσέγγιση της φάλαγγας στη διασταύρωση του δρόμου προς Κάτω Δίκωμο και Συγχαρί, η 181 ΜΠΠ προσβλήθηκε από τα τούρκικα τμήματα που είχαν στο μεταξύ οργανώσει ενέδρα βάλλοντας κατά της Μοίρας με πυκνά πυρά Πεζικού και κυρίως με βλήματα όλμων και βαριά πολυβόλα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να καταστραφεί, και μεγάλος αριθμός αξιωματικών και στρατιωτών να σφαγιαστούν.

Μετά τη προσβολή της 181 ΜΠΠ ακολούθησε σκληρή και άνιση μάχη εκ του συστάδην, πρωτοφανής σε αγριότητα για δύο περίπου ώρες με τους πυροβολητές της 181 Μ.Π.Π. και της 191 Π.Ο.Π. να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πυροβόλα τους και να πέφτουν νεκροί πάνω σε αυτά.

Μαρτυρίες αναφέρουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε τις κρίσιμες εκείνες ώρες ο ήρωας διοικητής της 181 ΜΠΠ, αντισυνταγματάρχης Καλμπουρτζής Στυλιανός, εκθέτοντας τον εαυτό του σε θανάσιμο κίνδυνο βάλλοντας μόνος από προωθημένη θέση για να καλύψει την ασφαλή αποχώρηση των στρατιωτών του.

Με την υποστήριξη των πολυβόλων, οι Τούρκοι άρχισαν να κατεβαίνουν όλο και περισσότερο προς τις θέσεις των ανδρών της 181 ΜΠΒ. Οι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά ανακάμπτοντας την επέλαση των τούρκων στρατιωτών οι οποίοι καλύφθηκαν επίσης πίσω από από πέτρες και δέντρα ξεκινώντας μια μάχη εκ του συστάδην.

Ο σημαντικά υπέρτερος όμως αριθμός των τούρκων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο. Το δεύτερο κύμα της επίθεσης δεν κατέστη δυνατό να αναχαιτισθεί. Έτσι οι Έλληνες έβαλαν στα όπλα τους ξιφολόγχες δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τους τούρκους καταδρομείς, με αναλογία 1:5! Μετά από δυόμιση ώρες σκληρής μάχης, οι Τούρκοι κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση των ανδρών της 181 ΜΠΒ, πληρώνοντας όμως βαρύ τίμημα.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο έφεδρος αξιωματικός της 181 ΜΠΒ Γ.Λ.: «Όταν τελείωσε η μάχη, ήρθαν σαν τα κτήνη και ξεκοίλιασαν τους τραυματίες μας και μετά γέλαγαν και μας έβριζαν. Ζητήσαμε να τους θάψουμε και αυτοί μας είπαν: “να τους φάνε τα σκυλιά“. Όσοι παραδοθήκαμε και μπορούσαμε να κινηθούμε, μας πήγαν σε φορτηγά και μας βάραγαν με τους υποκόπανους των όπλων. Μας πήγαν σε ένα στρατόπεδο με πολύ κόσμο. Στρατιώτες και πολίτες. Όλοι αιχμάλωτοι. Ήμουν μαζί με τον διοικητή μου, μέχρι που μας χώρισαν. Εμένα με πήγαν στην Αττάλεια και με τις ανταλλαγές αιχμαλώτων επέστρεψα".

Η Μοίρα έπαψε να υπάρχει... Και μαζί με αυτήν ο Καλμπουρτζής μπήκε στην λίστα των αγνοουμένων Ελλήνων Αξιωματικών της Κυπριακής Τραγωδίας.

Ο Συνταγματάρχης Καλμπουρτζής επέδειξε κατά τη μάχη χαρίσματα Ανδρείας, Ηρωισμού και Αυτοθυσίας ανάλογα των Ηρωικών μας Προγόνων.

Κατέστησε βίωμά του τον Προπατορικό Όρκο «Ου καταισχύνω όπλα τα Ιερά ».

Ο Συνταγματάρχης Καλμπουρτζής αποτελεί λαμπρό παράδειγμα Δόξας και Τιμής για τους Πυροβολητές και για τις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

Αρχικά θεωρήθηκε νεκρός. Όμως, τόσο οι μαρτυρίες όσο και ένα μήνυμα την 1η Αυγούστου 1974 που από τον σταθμό «Μπαϊράκ» καταδεικνύουν το αντίθετο. Όπως επιβεβαιώθηκε 3 χρόνια αργότερα, το 1977, από έναν υπάλληλο του ΟΤΕ Σερρών με γραπτή αναφορά ο αντισυνταγματάρχης Στυλιανός Καλμπουρτζής ... φρόντισε και επικοινώνησε με την Ελλάδα και, στην προσπάθεια του αυτή, «έβγαλε» νούμερο Καβάλας και είπε: «Ειδοποιήστε στις Σέρρες τον γαμπρό μου Δημήτρη Τσιαούση πως είμαι αιχμάλωτος, τηλεφωνώ από Κωνσταντινούπολη».

Ο Συνταγματάρχης Στυλιανός Καλμπουρτζής, δεν βρέθηκε ποτέ και προφανώς εκτελέστηκε...

Ας ηρεμήσει η ψυχή του. Σήμερα η Πατρίδα αναγνωρίζει την θυσία του...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Οι στρατιώτες μας είναι Ελληνόπουλα! Αυτός είναι ρατσισμός κύριοι αντιρατιστές!!

Ντροπή. Απαγόρευσαν φαντάρους να καθίσουν σε καφετέρια!!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
Αυτόπτες μάρτυρες και αναγνώστες του gatzoli έζησαν σήμερα το πρωί της Κυριακής και ώρα 11:00 το απαράδεκτο γεγονός που προσβάλλει τους κατά κανόνα τους φιλόξενους Εβρίτες, όταν η ιδιοκτησία του "καφέ" ΝΟΑ που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης,  πέταξε στην κυριολεξία εκτός καταστήματος και δεν επέτρεψε να καθίσουν 10 στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στη Σαμοθράκη, θυμίζοντας άλλες εποχές αφού τα παιδιά θέλησαν να πιούν έναν καφέ περιμένοντας το πλοίο που θα τους μετέφερε στο νησί, με πρόφαση ότι υπήρχε μνημόσυνο (δεν υπήρχε) και ότι το απαγορεύει η στρατονομία (αυθαίρετο) , ενώ έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες και των θαμώνων,  εκλήθη και το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για τα περαιτέρω!!! Ως gatzoli ντρεπόμαστε και ζητούμε συγνώμη απο τα στρατευμένα νιάτα. Δεν είναι όλοι οι Εβρίτες έτσι και δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Άλλωστε ο στρατός αποτελεί μέρος της κοινωνίας μας. ΚΡΙΜΑ 


Τι μας λέτε ο Παπακωνσταντίνου ξέρει!


Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογενούς δημόσιου χρέους των 350 δισ. ευρώ και η επιμήκυνσή αποπληρωμής του φαίνεται ότι είναι πλέον "προ των πυλών", πολύ συντομότερα από την 01/01/2013 που τελειώνουν τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόϊκας και θα πρέπει...
η Ελλάδα να βγει στις αγορές: "Κορυφαίες πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιέζουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στην μέχρι τώρα προσέγγισή του", σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Δηλαδή για άλλη μιά φορά οι "μάγοι" του ΔΝΤ που έχουν φέρει τον οικονομικό όλεθρο στην ελληνική αγορά, 'αναδιαρθρώνουν" τις προβλέψεις τους και τα σχέδιά τους διαπιστώνοντας ότι αυτά που επέβαναν στη χώρα (σε συνεργασία βέβαια με την Γερμανία και την ΕΚΤ), οδηγούν νομοτελειακά σε ένα τεράστιο "κανόνι" αφού είναι πρακτικά αδύνατον η χωρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι "υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας". Όσο και αν το διαψεύδει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πιο εύκολο είναι να βγει ο ήλιος από την δύση παρά τα πληρωθεί "και το τελευταίο σεντ", όπως αρέσκεται να λέει, του δημόσιου χρέους.
Η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει, η περίφημη "σύλληψη της φοροδιαφυγής" εξελίσσεται στην μεγαλύτερη φάρσα καθώς οι έμμεσοι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι τόσο εξοντωτικοί που όχι απλώς ισοσκελίζουν, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που φοροδιαφεύγουν. Αυτό όμως δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχεια πέφτουν, τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν συνέχεια μήνα με τον μήνα παρά τις συνεχείς αυξήσεις του και στην κυβέρνηση μιλάνε σαν να βρισκόμαστε στο ... 1981.
Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται σε ένα ποσοστό 30-35% (πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές, φυσικά) και η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.
Το ότι το ΔΝΤ βγαίνει τώρα και μιλάει για "αναδιάρθρωση χρέους" απλώς σημαίνβει ότι κρίνουν πως δεν μπορούν να ληφθούτν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και η αγελάδα έχει "κόψει το γάλα". 

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ο Καστανίδης και η εχθροπάθεια...




Tου Χρήστου Χαρίτου

Το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ πριν πολλά χρόνια, ζήτησε από την κυβέρνηση Μπους την επιβολή των «hate crimes» (Σχ. ΚΟ: βλ. και ΕΔΩ). Τι είναι αυτά; Για παράδειγμα, αν κάποιος κτυπήσει έναν άνθρωπο, θα καταδικασθεί σε 3 χρόνια φυλάκιση. Αν αποδειχθεί ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα, τότε ο δράστης θα καταδικασθεί σε 10 χρόνια. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αντιτάχθηκε σε αυτή την ρύθμιση, λέγοντας ότι σκοπός των δικαστηρίων δεν είναι να εξακριβώσουν τα μύχια αίτια του εγκλήματος και να κάνουν ιδεολογικές συζητήσεις, αλλά το έγκλημα αυτό καθαυτό. Μάλιστα οι Ρεπουμπλικάνοι διερωτήθηκαν, αν ένας σκοτώσει ή ληστέψει κάποιον λόγω ότι είναι «πλούσιος», εμπίπτει στα «hate crimes»;

Όλα αυτά τα θυμήθηκα με...
το νέο, προς ψήφιση, νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Όχι, όσοι περιμένατε να φέρει το ΠΑΣΟΚ κανένα νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας, θα πρέπει να περιμένετε πολύ. Το νομοσχέδιο πραγματεύεται κάτι το οποίο, υποτίθεται, ότι στις δημοκρατίες έχει λυθεί εξ ορισμού. Ότι στην δημοκρατία δεν διώκεσαι για το φρόνημα, αλλά για την πράξη. Αλλιώς, σε τι διαφέρει η δημοκρατία από τον ολοκληρωτισμό;
Το νομοσχέδιο αναφέρεται στην «καλλιέργεια, όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας», εισάγοντας έναν αδόκιμο όρο, την «εχθροπάθεια»! Θα πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τελειώνουμε με την δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας». Στην δημοκρατία μπορείς να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας πρωτοπόρος χορτοφάγος. Ότι ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν ένας μεγάλος ανθρωπιστής. Ότι τα γκούλαγκ, στα οποία άφησαν την τελευταία τους πνοή εκατομμύρια αθώων, ήταν απαραίτητα για την εμπέδωση του σοσιαλισμού.

Τίποτα από όλα αυτά, σε μία δημοκρατία, δεν είναι ποινικώς κολάσιμο. Γιατί εμπίπτουν στην ελευθερία της σκέψεως και της εκφράσεως. Η δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με την «αστυνομία της σκέψεως» του Όργουελ. Διώκονται μόνο τα ποινικά αδικήματα, όσα προσδιορίζονται ήδη από τον επαρκή ποινικό μας κώδικα.

Το νομοσχέδιο της κυβερνήσεως όμως έχει μία κρυφή ατζέντα. Και αυτή δεν είναι η αντιμετώπιση κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων ρατσισμού, που έτσι και αλλιώς διώκονται ποινικά, αλλά στοχεύει στην ποινικοποίηση της κριτικής για την αλλοίωση της εθνικής μας ομοιογένειας από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την παρεμπόδιση της αμφισβητήσεως της πολυπολιτισμικής ουτοπίας της Αριστεράς.

Όταν σπούδαζα στην Αγγλία, έμενα στην φοιτητική εστία. Κάποια ημέρα, μία Αγγλίδα που έμενε επίσης εκεί, έβαλε ένα χαρτί στον πίνακα ανακοινώσεων, λέγοντας ότι θέλει να φύγει και αναζητά άλλη μία κοπέλα για αυτό, προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα. Έγραψε όμως ότι αναζητά μία «λευκή κοπέλα». Αμέσως κάποιοι ... μισότρελοι, κάτι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζήτησαν την διαγραφή της από το πανεπιστήμιο, γιατί εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις, ζητώντας ως συγκάτοικο μία λευκή κοπέλα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τούς ρώτησα «αν ήταν μαύρη η κοπέλα και ζητούσε μαύρη για συγκάτοικο θα τη διαγράφατε;» Αν ήταν ομοφυλόφιλη και ζητούσε το ίδιο; Απάντηση δεν έλαβα. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται να επιβάλλει την γνωστή ατζέντα: πολυπολιτισμός, δικαιώματα μειονοτήτων, γάμοι ομοφυλοφίλων, αποεθνοποίηση της εκπαιδεύσεως, εξοβελισμός της Εκκλησίας από τον δημόσιο χώρο, κοκ. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η ανύπαρκτη «εχθροπάθεια», αλλά η υπαρκτή εθνοφοβία του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η οποία αποκτά καθημερινώς ψυχωτικά χαρακτηριστικά και γίνεται επικίνδυνη για το έθνος και την δημοκρατία.
Υ.Γ. Ο κ. Καστανίδης έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου, λέγοντας ότι δεν θα διώκεται ποινικώς κάποιος ο οποίος λέει ότι «δεν θέλω λαθρομετανάστες στην χώρα μου, ή είναι κατά της ανεγέρσεως τζαμιού». Κάτι ανάλογο θα έλεγε και ο Λένιν στην Οκτωβριανή επανάσταση, αν έδινε συνέντευξη τύπου. Το τι επακολούθησε το ξέρετε.

το είδαμε εδώ


Γελάνε για το χάλι που κατάντησαν τον Ελληνικό Λαό!


Του Θύμιου Παπανικολάου.
Το τέχνασμα του «λαγού» είναι η μία από τις «επιστήμες» ΑΠΑΤΗΣ, του καθεστώτος, των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα οι «νταβάδες» χρησιμοποιούν με υπερβάλλοντα ζήλο αυτό το τέχνασμα.

Ένας από τους πιο φορεμένους «λαγούς» είναι...
ο Καρατζαφέρης. Πάντα «δοκιμάζει» πρώτος τα «σενάρια» των «νταβάδων».

Σε πιο κυνική και χυδαία έκδοση είναι ο Πάγκαλος.

Υπάρχουν πολλά είδη «λαγών». Ένα είδος, ιδιαίτερα ελκυστικό, το οποίο σήμερα ανθεί είναι οι «πατριωτικοί λαγοί» και οι «λαγοί» της «ειλικρίνειας», της «εντιμότητας», της «φιλαλήθειας» κ.λπ.

Αυτό το ρόλο στο παρελθόν τον έπαιξε επιτυχώς ο Σουφλιάς!

Σήμερα προβάλλονται, ιδιαίτερα, δύο τέτοιοι «λαγοί»: Ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τον πρώτο έχουμε γράψει εδώ.

Θα ασχοληθούμε με το δεύτερο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, λοιπόν, προβάλλεται και αυτό-προβάλλεται σαν ο «φιλαλήθης» υπουργός της κυβέρνησης.

Του κατασκευάζουν τα ΜΜΕ (νταβάδες), ένα πολιτικό προφίλ του «γενναίου» και «φιλαλήθη» υπουργού: Δηλαδή το πολιτικό προφίλ της «εγκυρότητας», του ανθρώπου που λέει την αλήθεια!!!!

Και αυτήν την απάτη τη φιλοτεχνούν και κάποια ιστολόγια με ηχηρή φρασεολογία: «Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα!».

Να θυμίσουμε ότι από παλιά είχαν δώσει οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ «κοπιράιτ» «φιλαλήθειας» στον υπουργό, όταν είχαν κάνει καταιγιστικό σλόγκαν τη φράση του: «δεν υπάρχει σάλιο».

Τότε αυτή η φράση της «ειλικρίνειας» έγινε είδηση, έγινε ρεπορτάζ, έγινε καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε προπαγάνδα εκβιασμού και βιασμού επί 24ώρου βάσεως, έγινε χειρουργικό σουβλί για τη λοβοτομή του «λαουτζίκου».

Αμέσως μετά ο «φιλαλήθης» υπουργός τοποθέτησε, εν ψυχρώ, την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Τότε αυτός με το «έγκυρο» παράσημο του «λαγού» της «ειλικρίνειας» εξειδίκευσε όλη την κακουργηματική αγριότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτός ο «φιλαλήθης» που δήθεν ξεμπρόστιαζε το ψεύδος του πρωθυπουργού του και της κυβέρνησής του χρησιμοποίησε την «αλήθεια» του για να εκτελέσει εν ψυχρώ τα συμβόλαια θανάτου που του είχαν ανατεθεί!!!

Όταν είσαι εραστής της αλήθειας δεν συμμετέχεις ενεργά και κυνικά στην υλοποίηση της κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ, διαχωρίζεις τη θέση σου από το καθεστώς και την κυβέρνηση του ψεύδους και της απάτης, την κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας.

Η «φιλαλήθεια» των κυβερνητικών εκτελεστών, των ανδρεικέλων, είναι μια άλλη μορφή ψεύδους και απάτης: Η «αλήθεια» των «λαγών» του καθεστώτος η οποία χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» νέων εκτελέσεων του ελληνικού λαού…

Τώρα με το κύρος της «φιλαλήθειας», ο υπουργός μας ξεστομίζει το νέο σλόγκαν: «Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία, κάποιοι επιλέγουν να πούνε την αλήθεια στο λαό και κάποιοι όχι»!!!

Και βγαίνουν και χειροκροτούν, οι αφελείς (γιατί τα ΜΜΕ των «νταβάδων» γνωρίζουν τι πράττουν), τη «φιλαλήθεια» του «λαγού», τη «φιλαλήθεια» της απάτης και των νέων συμφορών που περικλείει…

«Χαστούκισε» τον Πρωθυπουργό μας λένε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι τον Πρωθυπουργό δεν τον «χαστουκίζει» το υπουργικό-γρανάζι και το ίδιο ανδρείκελο, αλλά τα μεγάλα αφεντικά, τα οποία ετοιμάζουν την απόσυρσή του και τις νέες απάτες με τους «λαγούς» τους: τους «αρίστους», τους «έντιμους» και λοιπά…

Χειροκροτούν οι πόρνες των ΜΜΕ το πολιτικάντικο «χαστούκι» του «φιλαλήθους» υπουργού και εξαφανίζουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ: Αυτά που δίνει η ίδια πραγματικότητα και ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, στον ίδιο το «λαγό» (Λοβέρδο), στα δεκανίκια της Αντιπολίτευσης και στους κατασκευαστές των νέων αχυρανθρώπων τους.

Παρακάμπτουν όμως και τις εφιαλτικές σηματοδοτήσεις αυτής της «φιλαλήθειας»: Ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη από ό,τι την εμφανίζουμε!!!

Όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης η οποία εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας λέει το«να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», αυτό δεν σημαίνει, απλώς ότι σας είπαμε ψέματα (κάτι που οι πάντες γνωρίζουν και βιώνουν), αλλά ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που λέμε.

Με πιο απλά λόγια ο «λαγός» υπουργός μας λέει: Θα πρέπει για να αντιμετωπιστεί αυτή η ακόμα χειρότερη κατάσταση να παρθούν ακόμα χειρότερα μέτρα, να εκτελεστούν και νέα συμβόλαια θανάτου, διαφορετικά θα χαθούμε!

Ο «φιλαλήθης μας, λοιπόν, προλειαίνει και το έδαφος των νέων εξοντωτικών μέτρων, κηρύσσοντας την «κατανόηση» και την «ανοχή» γιατί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που παρουσιάζουμε ως κυβέρνηση…

Αυτή είναι η «φιλαλήθεια» και η «γενναιότητα» του υπουργού ο οποίος εκτελεί ενεργητικά και ωμά τις εντολές: Η «φιλαλήθεια» του «λαγού» του καθεστώτος στο τετράγωνο…

Το ίδιο δεν έγινε με το παλιό «φιλαλήθες» σλόγκαν: «Δεν υπάρχει σάλιο»;

Αντί λοιπόν να συρόμαστε πίσω από τα ΜΜΕ, να γινόμαστε νεροκουβαλητές της καθεστωτικής απάτης και να χειροκροτούμε τη «φιλαλήθεια» και το δήθεν «χαστούκι» του υπουργού προς ΓΑΠ, θα πρέπει να αποκαλύπτουμε την ΑΠΑΤΗ αυτής της «φιλαλήθειας» και του «χαστουκιού»: Την απάτη των «λαγών»!!!

το είδαμε εδώ


Γι' αυτόν τον λόγο τον έβαλαν. Για να συζητήσει!

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…


Αν θέλετε νησιά στο Αιγαίο ,δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε λεπτομέρειες από την συνάντηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ομόλογο του Γιώργο Παπανδρέου στις 9 Νοεμβρίου 2009 στην Κωνσταντινούπολη, όπως αυτές διέρρευσαν από το WikiLeaks.

Στο τηλεγράφημα που έστειλε ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Ερντογάν : ¨ Αν θέλετε τα νησιά μας στο Αιγαίο δεν θα βρούμε ποτέ λύση¨. Ο πρέσβης μεταφέροντας τις πληροφορίες που αποκόμισε από την συνάντηση που είχε με τον Παπανδρέου στις 12 Νοεμβρίου χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις : ¨ Ο Παπανδρέου είπε στον Ερντογάν ¨Αν θέλετε τα νησιά μας στο Αιγαίο δεν θα βρούμε ποτέ λύση¨. Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν¨. Ο πρέσβης περιγράφει ότι εκτός από νησιά και βραχονησίδες ο Παπανδρέου μπορεί να συζητήσει τα πάντα, προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτό αποτελεί αλλαγή στην στάση που τηρούσε η Αθήνα έως εκείνη τη μέρα.


Θέματα Πατριωτισμού.

Αυτό είναι πατριωτισμός!

030411-greekflagγράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία σειρά από φαινόμενα τα οποία είναι πραγματικά πρωτόγνωρα για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητατης χώρας μας. Αναφερόμαστε φυσικά στα διάφορα κινήματα πολιτών τα οποία όσον αφορά στην πολυπαρουσία τους, την μαζικότητά τους και την αναγκαστική - λόγω επεισοδίων - προβολή τους από τα ΜΜΕ αποτελούν ένα φαινόμενο, το οποίο σε αυτό τον βαθμό για πρώτη φορά παρουσιάζεται. Πολίτες οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων, ξεσηκώνονται ενάντια στην δημιουργία σκουπιδότοπων στην περιοχή τους και φυσικά αντιστέκονται στην γκετοποίηση της ζωής τους, λόγω της παρουσίας των μεταναστών. Μπορεί κάποιοι, τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά να σοκαριστούν με τον παραλληλισμό καταστάσεων τον οποίο επιχειρούμε, αλλά όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς, ένα από τα πρώτα μαζικά κινήματα πολιτών, ήταν αυτό των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Οι οποίοι αρχικά μόνοι τους και μετά με την βοήθεια του "χώρου" δημιούργησαν μία κατάσταση, η οποία απετέλεσε και αποτελεί πρότυπο για πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες μαστίζονται από την παρουσία των λαθρομεταναστών. Ακολούθησαν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής που είδαν να προχωρά μία παράνομη και καταστρεπτική για την ζωή τους και το περιβάλλον, δημιουργία τεχνολογικά παρωχημένων ΧΥΤΑ και ξεσηκώθηκαν ενάντια στην ετσιθελική ολοκλήρωση των επιταγών μεταξύ κράτους και μεγαλοεργολάβων. Για να ακολουθήσουν και τα κινήματα πολιτών, που αρνούνται να πληρώσουν το οικονομικό αντίτιμο σε αυτούς που από την μία τους έχουν καταρρακώσει το επίπεδο ζωής και από την άλλη, τους ζητούν διαρκώς να πληρώνουν παραπάνω για υπηρεσίες που σε καμία περίπτωση δεν αναλογούν σε ποιότητα με αυτό που θα ήθελαν. Στο μεν ζήτημα της αντίδρασης ενάντια στην παρουσία λαθρομεταναστών και στην γκετοποίηση: ήταν φυσικό αυτή η κίνηση να "καπελωθεί" από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, με τα όσα λάθη και ατέλειες αυτός έχει. Στις άλλες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις των πολιτών "καπελώθηκαν" από την αριστερά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν ενεργά τόσο στον ξεσηκωμό στην Κερατέα, όσο και στο σήκωμα των μπαρών των διοδίων και άνθρωποι που ιδεολογικά βρίσκονται τελείως απέναντι από τις συνιστώσες του Τσίπρα. Το ζήτημά μας όμως εδώ, δεν είναι το όποιο καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο "καπέλωμα", αλλά το γεγονός μίας αυθόρμητης και λαϊκής αντίδρασης, η οποία στρέφεται ενάντια στο σύνολο του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Μία αντίδραση που παλαιότερα δεν υπήρχε, ή δυστυχώς εκφραζόταν με την καταψήφιση κάποιων πολιτικάντιδων στις επόμενες εκλογές, ή περιοριζόταν σε κομματικές πορείες, οι οποίες είχαν έναν γενικότερο διεκδικητικό χαρακτήρα αλλά επί της ουσίας, δεν είχαν να προσφέρουν τίποτε, πέραν της ιδεολογικής εκτόνωσης. Σήμερα, στην εποχή του ΔΝΤ και της μείωσης των εθνικών αλλά και των προσωπικών ελευθεριών, οι Έλληνες δεν περιορίζονται στο απλά να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν κάποιο κόμμα. Αισθάνονται την ανάγκη να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και, κατά συνέπεια, τις τύχες της ζωής τους και να συγκρουστούν με τα όποια κατεστημένα. Τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις που προαναγέραμε, βάζουν απέναντί τους την αστυνομία, η οποία λειτουργεί ως ο μοχλός καταπίεσης ή εκτόνωσης της οργής των πολιτών. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Σήμερα τα φαινόμενα αυτά, έχουν δυστυχώς έναν τοπικό χαρακτήρα. Αύριο όμως; Τα κινήματα πολιτών με την στάση ζωής και αντίστασης που εκφράζουν, μπορούν να γίνουν πραγματικός καταλύτης πολιτικών εξελίξεων. Αυτή την τάση και την στάση ζωής εμείς την θεωρούμε πατριωτισμό. Γιατί πατριωτισμός για εμάς δεν είναι ένα ιδεολογικό πολιτικό ή φιλοσοφικό δημιούργημα, αλλά συναίσθημα και στάση ζωής. Ένα συναίσθημα το οποίο σε κάνει αταβιστικά να αγαπάς τον τόπο σου και τους ανθρώπους σου και να είσαι έτοιμος να αγωνιστείς γι' αυτούς. Μία στάση ζωής, η οποία δεν σε θέλει έναν απλό πολίτη, που περιμένει από μία ανώτερη αρχή να του διαμορφώσει την ζωή, αλλά μπορεί και προσπαθεί να την μετασχηματίσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το είχε γράψει εξάλλου πάρα πολλά χρόνια πριν και ο Ίων Δραγούμης, αναφωνώντας "Ζήτω το Έθνος, κάτω το Κράτος". Σίγουρα στον ευρύτερο χώρο μας, πολλοί δεν κατάλαβαν ποτέ αυτή την φράση. Ή απλά να θέλησαν να κρυφτούν πίσω από μία επίπλαστη νομιμότητα, την οποία μπορεί να καταργήσει σε οποιαδήποτε στιγμή ο κάθε κύριος Παυλόπουλος και ο κάθε κ. Καστανίδης. Αυτή όμως η φράση εμπεριέχει το νόημα και το πνεύμα του λαού μας, όπως το αποδεικνύουν οι πράξεις αυτού μέσα στην ιστορία. Από τον Λεωνίδα στους Παλαιολόγους και από τον Κολοκοτρώνη στους Μακεδονομάχους. Και από τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ, σε αυτούς που σήμερα, στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια σε αυτά. Ο καθένας από το μετερίζι του. Άλλος από τα κείμενά του, άλλος από την τηλεόραση, κάποιος στην Βουλή και μακάρι όλοι αυτοί μαζί και στο πεζοδρόμιο. Στους καιρούς μας, δεν περισσεύει κανένας από αυτούς που πραγματικά αισθάνονται ότι έχουν κάτι να υπερασπιστούν, όταν βλέπουν το ξεπούλημα της πατρίδας μας.


Θέματα Πατριωτισμού.

Τι ΔΕΝ είναι πατριωτισμός!

200311-dntτου Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Για περισσότερο από έναν χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη του ΔΝΤ. Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής της χώρας μας με αυτό, η θέση μας υπήρξε ξεκάθαρη. Θεωρήσαμε ότι αυτό ήλθε ω αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης της χώρας, από το σύνολο των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες, οι οποίες είδαν την εθνική οικονομία και το κράτος ως φέουδο εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αλλά ήταν και συνειδητή επιλογή του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος ήδη πριν αναλάβει αυτή την θέση βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τους διάφορους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι και υποβάθμισαν την οικονομία της χώρας αλλά και σπεκουλάρισαν, κερδίζοντας εκατομμύρια από αυτήν. Η είσοδος του ΔΝΤ στην Ελλάδα επίσης, εξυπηρετούσε και τα αμερικανικά γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή. Καθώς οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν ως "δούρειο ίππο" την χώρα μας στον υπόγειο πόλεμο μεταξύ δολλαρίου και ευρώ αλλά και για να κλείσουν διάφορα ανοιχτά εθνικά ζητήματα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μείζον ζήτημα της συνεκμετάλλευσης των οικονομικών πόρων του Αιγαίου.
Σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου όμως δεν είναι το να αναλύσει τους λόγους και τα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα που έφερε το ΔΝΤ στην πατρίδα μας. Αντίθετα, θέλουμε να μιλήσουμε για μία μορφή νεόκοπου πατριωτισμού η οποία ξεθάφτηκε από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και προτάθηκε ως μέσον για την αντιμετώπιση των δεινών αυτών στα οποία βρέθηκε η ελληνική κοινωνία.
Όχι λοιπόν, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, πατριωτισμός δεν είναι το να είσαι ένα πιστό σκυλάκι των ξένων συμφερόντων και να ζητάς παράλληλα από τους Έλληνες να υποφέρουν και να υποχωρούν στο όνομα μίας νεφελώδους μελλοντικής ευημερίας. Όχι κύριοι φιλελεύθεροι, πατριωτισμός δεν είναι η το να προβάλλεις ως νέα μεγάλη ιδέα την υλική ευημερία και το όραμα μίας οικονομίας στην οποία θα κερδίζουν μονάχα οι λίγοι. Όχι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, πατριωτισμός δεν είναι να κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ, όταν δεν έχεις κάνει την αυτοκριτική σου για την ευθύνη σου σε αυτή την κατάσταση, εξαιτίας της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα σου. Πατριωτισμός δεν είναι να μιλάς για μια αόριστη ανάπτυξη και να ψελλίζεις για τα εθνικά θέματα και για το μεταναστευτικό την ίδια στιγμή που τα στελέχη σου υπερηφανεύονται για τα έργα και τις ημέρες τους, ακριβώς σε αυτούς τους τομείς. Όχι κύριοι του ΚΚΕ, πατριωτισμός δεν είναι το να καλείς τον κόσμο σε αντίσταση και πάλη απέναντι σε ένα σύστημα του οποίου από το 1974 υπήρξατε συνεπείς στυλοβάτες, αποτελώντας το μαξιλαράκι για την εκτόνωση των όποιων κοινωνικών διεκδικήσεων. Όχι κύριοι του ΛΑΟΣ, πατριωτισμός δεν είναι να έχεις μία δημοσκοπική άνοδο και να αναλίσκεσαι σε ενδοπαραταξιακές έριδες περί πολυκατοικίας και κεντροδεξιάς, αντί να κάνεις σημαία σου το μεταναστευτικό, το οποίο εσείς αναδείξατε και με τις θέσεις σας συμφωνεί το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Όχι κύριοι εθνικιστές, πατριωτισμός δεν είναι να αρνείσαι αυτήν ακριβώς την έννοια και να την χλευάζεις και παραμονές μιας εκλογικής διαδικασίας να καλείς τους "άλλους καλούς πατριώτες" να σε στηρίξουν.
Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εντός και εκτός αυτού ιδεολογικές "συνιστώσες" της άκρας άριστεράς είναι συνεπείς στον διεθνισμό τους και αγωνίζονται για την πλήρη ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών, ώστε και τον μισητό γι' αυτούς εθνικό κορμό να διαλύσουν, αλλά και να βρούν ένα καινούριο κοινωνικό αντικείμενο μιας και καθημερινά ο λαός μας γυρνά την πλάτη στις ιδεοληψίες τους. Και επειδή σε αυτό το σημείο είναι λογικό κάποιος καλόπιστα ή κακόπιστα να αναρωτιέται για το τι εννοούμε εμείς πατριωτισμό, του ζητούμε να κάνει υπομονή, μέχρι να διαβάσει αυτή την στήλη την επόμενη εβδομάδα.


1η Απριλίου 1955...

Ήταν πρώτη του Απρίλη της ΕΟΚΑ η αρχή…

010411-eokaΉταν πρώτη του Απρίλη του 1955. Ήταν στην Κύπρο μας. Μια Κύπρο που βρισκόταν κάτω από τον αποικιακό ζυγό των Άγγλων. Σε μία περίοδο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι «νικητές», οι «δημοκράτες», οι «πολιτισμένοι», Άγγλοι, δεν τήρησαν καμία από τις υποσχέσεις τους έναντι του Ελληνισμού. Οι Άγγλοι, που ο Έλληνας τους έκρυβε στην κατοχή με κίνδυνο την ζωή του, οι Άγγλοι που έπαιξαν βρώμικο ρόλο στα Δεκεμβριανά, οι Άγγλοι που δίχασαν με τον τρόπο τους τις οργανώσεις αντίστασης στην κατοχή... Αυτοί λοιπόν, οι «ευγενείς», αυτοί οι στυγνοί αποικιοκράτες, την 1η Απριλίου του 55, ένιωσαν το ξέσπασμα ενός λαού που όρθωσε το ανάστημα του. Με την καθοδήγηση του συνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα, του αρχηγού της θρυλικής «Χ», ιδρύεται η ΕΟΚΑ, η οργάνωση που έγραψε χρυσές σελίδες δόξας και αγώνα. Και ξεκινά το χρονικό του αγώνα για την Ένωση με την Ελλάδα. Ξεκίνησε άνοιξη. Όταν η φύση βγάζει τον πιο ωραίο της εαυτό. Έτσι και τότε, ο Ελληνισμός έδωσε τον πιο όμορφο του εαυτό. Με εκρήξεις βομβών, προκηρύξεις και άλλες ενέργειες, οι Κύπριοι δηλώνουν την απόφαση τους για Ελευθερία και Ένωση. Τις πρώτες μέρες του αγώνα, ο πρώτος νεκρός: αγωνιστής της ΕΟΚΑ Παντελή Μόδεστος. Και μετά, η μία ηρωική στιγμή μετά την άλλη. Ηρωισμός, λεβεντιά, και πάνω από όλα Τιμή και Υπερηφάνεια. Στα βουνά οι αντάρτες της ΕΟΚΑ τσακίζουν στην κυριολεξία τον Άγγλο δυνάστη. Στις πόλεις διαδηλώσεις σε καθημερινή βάση. Μαθητές από την μία μέρα στην άλλη γίνονται ήρωες. Αντίσταση, δολιοφθορές εμπρησμοί, κτυπήματα που λυγίζουν την αγγλική κατοχή. Στη συνέχεια οι νεκροί ήρωες αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Καραολής, Δημητρίου, Λένας, Μάτσης, Πέττας. Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο πιο μικρός ήρωας, πηγαίνει στην αγχόνη γελώντας και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Αρνείται να του κλείσουν τα μάτια, όπως η βασίλισσα των Άγγλων Ελισσάβετ του αρνήθηκε την χάρη, ύστερα από την κινητοποίηση που υπήρξε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο αχυρώνας του Λιοπετρίου και η θυσία του Αυξεντίου στο Μαχαιρά, γίνονται τα νέα ορόσημα του Ελληνισμού. Το νέο Κούγκι και Σούλι. Και όλα ξεκίνησαν πρώτη Απρίλη. Την ημέρα που από μία παράδοση λέγονται ψέματα. Αυτό όμως δεν ήταν ψέμα. Ήταν το ξέσπασμα. Ήταν ένα κίνημα καθαρά αντιιμπεριαλιστικό με χαρακτήρα ξεκάθαρα εθνικιστικό. Ένα παράδειγμα προς μίμηση σε όσους αγωνίζονται για τα ιδανικά τους σε όλο τον κόσμο.
Το κίνημα της ΕΟΚΑ ήταν όμως πέρα από όλα και πάνω από όλα εθνικιστικό. Και αυτό ήταν κάτι που η αριστερά δεν μπόρεσε να χωνέψει. Για αυτό και την ταυτότητα του Γρίβα, ο παράνομος ραδιοσταθμός του ΚΚΕ την αποκάλυψε..
Ο αγώνας αυτός τελείωσε. Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ άφησαν τα όπλα και οι γαλανόλευκες κυματίζουν παντού. Μα η Ένωση δεν ήρθε. Ήρθε ένας συμβιβασμός. Και η Κύπρος μας, μετά από την εισβολή του 1974, είναι μισή, σαν συνέπεια της προδοσίας του παλαιοπολιτικού κατεστημένου και των σχεδίων ξένων δυνάμεων, και παραμένει έτσι. Το νέο ξέσπασμα του κυπριακού ελληνισμού, με την συντριπτική απόρριψη του σχεδίου Ανάν, δυστυχώς δεν είχε συνέχεια. Στην Κύπρο το πολιτικό σκηνικό διευκολύνει πλέον τα νεοταξικά σχέδια για ομοσπονδία του νησιού. Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις που θα επακολουθήσουν, δεν θα είναι ευνοϊκές για τον Ελληνισμό. Σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, με τα εθνικά θέματα σε λήθαργο, με μία αθλιότητα και μετριότητα να κυριαρχεί παντού, με μία πολιτική ηγεσία που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να παραπέμπει στο Ναυτοδικείο βατραχανθρώπους επειδή φωνάζουν συνθήματα στις παρελάσεις, ο αγώνας της ΕΟΚΑ φαίνεται περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ.
Στην Κύπρο μας, οι σύνδεσμοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, οι σύνδεσμοι εφέδρων, τα εθνικιστικά και πατριωτικά κόμματα και οι οργανώσεις, και πάνω από όλα η νεολαία, είναι αυτοί που κρατάνε ζωντανό το πνεύμα και την ιδεολογία της ΕΟΚΑ., ενάντια στην ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς και της εξουσίας του Χριστόφια.
Τιμώντας τους ηρωικούς νεκρούς μας, ευχόμαστε να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουμε κάποια στιγμή ένα νέο 55..
Τάσος Δημητρακόπουλος
www.elkosmos.gr 


Γιατί διεστραβώνουν την Ελληνική Ιστορία;

Διαστρεβλωτές και διεστραμμένοι!

270311-1821Κοιμάται κι ονειρεύεται και τότε θα ξυπνήσει,
όταν στα δάση, στα βουνά, στα πέλαγα, βροντήσει
το φοβερό μας κήρυγμα «Χτυπάτε, πολεμάρχοι!
Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά, του πατριάρχη!»
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Tο ζήτημα με την παραποίηση της Ελληνικής Ιστορίας και την μετατροπή της σε ένα «πολιτικώς ορθό» συνονθύλευμα αφηρημένων εννοιών, δεν είναι καινούργιο. Είναι κάτι το οποίο έχει την απαρχή του στο εκσυγχρονιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στην Πατρίδα μας το 1996. Τότε αίφνης εισήχθησαν στην σχολική εκπαίδευση, στην δημόσια διοίκηση και στα τηλεοπτικά προγράμματα οι έννοιες πολυπολιτισμός, αντιρατσισμός, σεβασμός του διαφορετικού, ανεκτικότητα κτλ. Οι σκοτεινοί εγκέφαλοι που σε συνεργασία με τα ανδρείκελα της ελλαδικής πολιτικής αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα από εθνική κοινωνία σε πολυφυλετική μάζα, στόχευσαν αμέσως στην διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, τόσο στα σχολεία, όσο και γενικότερα στον δημόσιο βίο. Η συγκεκριμένη στόχευση δεν έγινε φυσικά τυχαία. Η ιστορία των Ελλήνων έχει την παγκόσμια μοναδικότητα του ότι διαπλάθει χαρακτήρα και συνείδηση, αποτελεί ηθικό δίδαγμα και πηγή εθνικού φρονήματος και απόδειξη της διαχρονικής ανωτερότητας της Ελληνικής Φυλής. Η διδασκαλία της, δε, συνιστούσε εξ αρχαιοτάτων ετών βασική μέριμνα του κράτους, προκειμένου να διαπλάθει εθνικά και ηθικά τον χαρακτήρα των Ελλήνων. Προφανώς αυτό έπρεπε να αλλάξει προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι εθνικές, ηθικές και ψυχικές αντιστάσεις του Έλληνα στον πολυπολιτισμικό ολετήρα. Έτσι λοιπόν, από το 1996 και έκτοτε, συμβαίνουν γεγονότα αναφορικά με την ελληνική ιστορία, τα οποία μεμονωμένα δεν τους δίδει κανείς σημασία πέρα από μια διαμαρτυρία, αλλά που αν τεθούν σε συνέχειες, συνθέτουν έναν επιστημονικά οργανωμένο μηχανισμό ψυχικής προπαγάνδας. Έτσι λοιπόν, αρχικά είχαν αφαιρεθεί από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων οι Βαλκανικοί Πόλεμοι. Στην συνέχεια, βιώσαμε ως μαθητές την περιθωριοποίηση της διδασκαλίας των πολεμικών γεγονότων του 1821 με ταυτόχρονο υπερτονισμό ασήμαντων για την εγκύκλια Παιδεία γεγονότων όπως τα επαναστατικά δάνεια, οι εθνοσυνελεύσεις, το ελληνικό εμπόριο κτλ. Προφανής σκοπός τους, η απαλοιφή των πολεμικών γεγονότων τα οποία γεμίζουν περηφάνεια και αίσθημα υπεροχής τους μαθητές και η διδασκαλία του 1821 σαν ένα πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Γι' αυτό άλλωστε και στα σχολικά βιβλία ιστορίας του Λυκείου, είναι εμφανής η προσπάθεια να ερμηνευτεί η Εθνική Επανάσταση με οικονομικούς και φορολογικούς όρους. Δηλαδή ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν εναντίον των Τούρκων, λόγω του ότι δεν άντεχαν την φορολογία! Επιπλέον προσπαθούν να παγιώσουν την θέση πως δεν υπήρχε τουρκοκρατία αλλά «Οθωμανική διοίκηση» και πως οι Έλληνες δεν ήταν υπόδουλοι, αλλά απλά ισότιμοι «Οθωμανοί πολίτες», κατασκευάζουν σκόπιμα ψεύδη περί ανυπαρξίας κρυφών σχολειών και της Αγίας Λαύρας, συκοφαντούν και γελοιοποιούν τις προσωπικότητες της Επανάστασης κτλ. Οι αποδομητές της εθνικής συνείδησης χρησιμοποιούν το προπαγανδιστικό τέχνασμα της μισής αλήθειας. Ούτε μια φορά δεν θα διαβάσετε στα σχολικά βιβλία ή στα περιβόητα ντοκιμαντέρ, σε ποια εδάφη σχηματίστηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σχηματίστηκε σε ελληνικά εδάφη τα οποία οι Τούρκοι κατέκτησαν. Υποδούλωσαν, έσφαξαν και εξανδραπόδισαν ελληνικούς πληθυσμούς. Τότε, μάλιστα, υπήρχε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτά όμως δεν εντάσσονται στο πολυπολιτισμικό δόγμα του ανθελληνικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Η σκόπιμη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας αναφορικά με την τουρκοκρατία και την Εθνική Επανάσταση συνεχίστηκε ως γνωστόν με το αλήστου μνήμης βιβλίο της Μαρίας Ρεπούση, συνεχίζεται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες και «αποθεώθηκε» με το προπαγανδιστικά άρτια δομημένο ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΙ». Τι θέλουν επιτελούς να αποδείξουν όλοι αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι; Ναι, οι Έλληνες είχαν στα χέρια τους το εμπόριο και την οικονομική ζωή επί τουρκοκρατίας. Ναι, υπήρχε οικονομική ανάπτυξη, εμπόριο, ναι, είχε προνόμια η Εκκλησία, υπήρχαν σχολεία, ό,τι θέλετε υπήρχε. Τα δεχόμαστε όλα. Αυτό όμως αποδεικνύει πως οι Έλληνες επαναστάτησαν γιατί ήθελαν δική τους Πατρίδα! Δεν ήθελαν να παριστάνουν τους νοικοκυραίους και να σκύβουν το κεφάλι στον Τούρκο δυνάστη. Ήθελαν να ακούνε την Κυριακή τα καμπαναριά της εκκλησίας και όχι τους μουεζίνηδες των τζαμιών. Σε τελική ανάλυση δεν μπορούσαν να δεχθούν πως ως Έλληνες, έθνος Κυρίων, να τους εξουσιάζουν βάρβαροι. Από το 1453, ο υπόδουλος Ελληνισμός δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με τον κατακτητή. Περίπου 730 Επαναστάσεις φλόγισαν απ' άκρη σ' άκρη τα ελληνικά εδάφη ως το 1821. Ούτε λέξη στα σχολικά βιβλία, ούτε λέξη στα πανάθλια ντοκιμαντέρ. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι ψυχικά άρρωστοι, μισούν την Ελλάδα και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει. Την συγκεκριμένη διαστροφή θα την παρατηρήσει κανείς σε όλη την διαδρομή του βίου τους. Δεν μπορεί να δοθεί καμιά άλλη εξήγηση. Μισούν την Πατρίδα και γίνονται γρανάζια του μηχανισμού αποδόμησης της εθνικής κοινωνίας, δια της ψυχικής ταπείνωσης του Έλληνα. Η 25η Μαρτίου 1821, η Λαμπρή του Ελληνισμού, ας φωτίζει τις ψυχές Όσων Ζωντανών.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης
www.elkosmos.gr


Οι Ήρωες ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΊ!

Οι Ήρωες των 800 ευρώ!

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Γρηγορόπουλος έχασε την ζωή του από σφαίρες αστυνομικού. Το περιστατικό ήταν τραγικό και οι προεκτάσεις του ήταν γνωστές. Ένα κύμα διαμαρτυρίας ξέσπασε αμέσως, με διαδηλώσεις και επεισόδια τα οποία κράτησαν καιρό. Η Αθήνα καιγόταν στην κυριολεξία και ο τότε αρμόδιος υπουργός Παυλόπουλος συνιστούσε παθητική στάση και ψυχραιμία... Κάποια στιγμή τα επεισόδια τελείωσαν και η κατάσταση ηρέμησε. Όλοι άρχισαν να κάνουν τον απολογισμό τους. Το αν υπήρχε ή όχι γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, όπως πολλοί είχαν ισχυρισθεί, με αφορμή το θάνατο ενός παιδιού-γιατί ο Αλέξης όποιος και να ήταν και ό,τι και να πίστευε, ήταν ένα παιδί, μικρή σημασία έχει. Αυτό που έγινε τότε είναι ότι ο χαμός ενός παιδιού, δημιούργησε αντανακλαστικά αντίδρασης σε μεγάλο τμήμα της νεολαίας και ίσως όχι μόνο. Αντίδρασης, η οποία απλά έψαχνε να βρει μία αφορμή να ξεσπάσει. Αναγκαστικά, οι αντιδράσεις στράφηκαν κυρίως εναντίον των αστυνομικών. Άλλο που δεν ήθελαν οι αριστεριστές. Και ήταν αναμενόμενο ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Στράφηκαν κατά αυτών που είχαν απέναντι τους, των ταξικών υποτίθεται εχθρών που εκπροσωπούν το σύστημα και το κράτος. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, θα ξεκαθαρίσω ότι και δεν απολογούμαι για το ελλαδικό κράτος, όπως είναι τώρα. Ένα κράτος το οποίο ξέρουμε όλοι πως είναι, ένα κράτος που στρέφεται εναντίον κάθε τι εθνικού και ελληνικού. Ο Δραγούμης, διαχώριζε το Έθνος από το κράτος και είχε απόλυτο δίκιο. Ένας από τους πυλώνες του κράτους, είναι και η αστυνομία του, τα σώματα ασφαλείας γενικότερα. Στην ουσία, τις όποιες επιλογές της κρατικής ηγεσίας τις στηρίζει και τις υλοποιεί η αστυνομία. Αυτό γίνεται σε όλα τα κράτη και όλα τα μήκη της γης. Έτσι, στην πατρίδα μας, όταν η κρατική εξουσία έχει απέναντι της εμάς, τους εθνικιστές, τους κακούς, τους φασίστες, τους ακραίους, τους μισαλλόδοξους ή όπως αλλιώς θέλουν να μας λένε, μοιραία η αστυνομία σαν εκφραστής αυτής ακριβώς της εξουσίας, είναι φυσικό να τα βάλει μαζί μας, όπως ακριβώς τα έχει βάλει στο παρελθόν και όπως είναι δεδομένο ότι θα τα βάλει και στο μέλλον. Όπως το έκανε στην Πανόρμου, στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού. Αυτή είναι η θέση της, αυτός είναι ο ρόλος της. Όταν όμως δολοφονούνται από κοινούς εγκληματίες, δύο αστυνομικοί, δύο παιδιά 20 χρονών και κάτι, που παίρνουν σχεδόν 800 ευρώ το μήνα, που τους στέλνουν ανεκπαίδευτους και αγύμναστους να αντιμετωπίσουν την όποια μορφή εγκλήματος, που πολλές φορές κάνουν πολύ παραπάνω από όσα πρέπει ή από όσα μπορούν να κάνουν, τότε πραγματικά, όποιος έχει λίγη συναίσθηση και αντίληψη των πραγμάτων, θα πρέπει να αντιδράσει. Θα πρέπει να καταδικάσει το έγκλημα, θα πρέπει να σταθεί απέναντι στη βία. Και στην περίπτωση των δύο αστυνομικών, δεν θα δούμε τεράστιες πορείες. Δεν θα δούμε δακρύβρεχτες δηλώσεις πολιτικών, δεν θα δούμε την Αθήνα να καίγεται. Ίσως γιατί οι νεκροί άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» δεν ήταν ούτε αριστεριστές, ούτε αναρχικοί. Ήταν οι «μπάτσοι». Στεκόμαστε απέναντι στο έγκλημα. Δεν θέλουμε άλλο αίμα απλών αθώων ανθρώπων. Και πέρα από το τι κολλήματα μπορεί να κουβαλάει κανένας στο μυαλό του, το να σταθούμε δίπλα στους απλούς αστυνομικούς που παλεύουν για την αντιμετώπιση της βίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, είναι πράξη αυτονόητη. Με ένα λουλούδι στον τόπο της θυσίας, με ένα κερί, με μία ελληνική σημαία, με όποιον τρόπο νομίζει ή μπορεί ο κάθε ένας. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους...
Τάσος Δημητρακόπουλος
www.elkosmos.gr 


Πατριωτική αρθρογραφία!



Αγαπητοί φίλοι όσοι παρακολουθείται  την Ιστοσελίδα μας, θα σας δίνουμε την ευκαιρία κάθε Κυριακή να διαβάζεται άρθρα νέων Ελλήνων Πατριωτών. Τα άρθρα αυτά θα αναφέρονται σε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και γενικά θα αναλύουν τον πατριωτισμό όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Αγαπηνός


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More