11.2.12

Μόνο το εθνικό κράτος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα!

Σενάρια φαντασίας…


Του Νίκου Παπαγεωργίου
Ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Οι φήμες περί χρεοκοπίας της χώρας, έχουν φέρει τους Έλληνες στα πρόθυρα υστερίας. Το τι ακούγεται και το τι μεταφέρεται καθημερινά από στόμα σε στόμα, είναι άνευ προηγουμένου. Θα φύγουμε από τη νομισματική ένωση, θα επανέλθουμε στη δραχμή, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα χαθούν τα χρήματα των καταθετών, και άλλα πολλά. Πολλοί λένε ότι είδαν εργάτες στο Νομισματοκοπείο να ξεφορτώνουν χαρτί, για να αρχίσει η κυβέρνηση να κόβει τα πρώτα πεντοχίλιαρα, ενώ άλλοι άκουσαν τα μηχανήματα να λειτουργούν νύχτα και να κόβουν κέρματα (δραχμές).
Πολλοί μικροκαταθέτες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Το όργιο της φημολογίας για επιστροφή στη δραχμή, μονοπωλεί τις συζητήσεις και ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει. Και η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, με τις συνεχείς συσκέψεις της ελληνικής τρόικας, προκειμένου να αποφασίσουν για τα οικονομικά μέτρα που θέλει να επιβάλει η τρόικα του εξωτερικού, προκειμένου να ξεκινήσει η νέα δανειοδότηση. Θα θέλαμε να ξέρουμε: αυτός ο δοτός πρωθυπουργός, ο οποίος πιέζει και απειλεί με παραίτηση, είναι με το μέρος του ελληνικού λαού ή είναι κούριερ της τρόικας; Η χρεοκοπία της χώρας έχει επέλθει και απλά συζητούν πως θα το περάσουν επικοινωνιακά στο λαό; Τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί δεν ενημερώνεται καθημερινά ο λαός; Γιατί επιτρέπουν στα τηλεοπτικά παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων εθνικών προμηθευτών, να κατατρομοκρατούν τον κόσμο;
Συνεχώς μας μιλούν για περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις στο δημόσιο. Έχουν υπολογίσει πως εάν κόψουν 50 ή 100 ευρώ από τους συνταξιούχους, η Ελλάδα θα σωθεί. Παραμύθια. Η πατρίδα θα σωθεί μόνον εάν οι λεγόμενοι πολιτικοί αρχηγοί, αποφασίσουν να αποστρατεύσουν όλο αυτό το τάγμα των υπουργών του κ. Παπαδήμου και των παρατρεχάμενών τους, οι οποίοι στοιχίζουν δεκάδες εκατομμύρια κάθε μήνα. Άμεσα να περιοριστούν στο μισό οι αποδοχές των βουλευτών. Τότε όχι μόνο δεν θα χρειαστούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά θα δοθούν και αυξήσεις. Επίσης να περικοπούν στο μισό τα έξοδα της προεδρίας την Δημοκρατίας. Τι χρειάζεται τόσες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση ένας πρόεδρος του οποίου ουσιαστικά ο ρόλος του είναι διακοσμητικός; Ένας πρόεδρος ξεκομμένος τελείως από το λαό και τα προβλήματα του και ο οποίος επιτρέπει γύρο από το όνομά του να παίζονται πολιτικά παιγνίδια. Και μάλιστα οι αποδοχές του να είναι μεγαλύτερες από αυτές του προέδρου των ΗΠΑ. Γιατί ο ίδιος δεν ζητά να περικοπούν τουλάχιστον στο μισό τα έξοδα της προεδρίας, για να βοηθήσει και αυτός στην αποπληρωμή του χρέους;
Και επί τη ευκαιρία, μήπως θα μπορούσαν οι κοινοβουλευτικοί εξουσιαστές και ιδιαίτερα ο κ. Πετσάλνικος, να μας πληροφορήσουν που βρίσκεται εκείνος ο λογαριασμός, ο οποίος, με πρόταση του είχε ανοίξει στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή του χρέους; Τι ποσό έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα, ποιοι έχουν καταθέσει και τι ποσά. Τι ποσά έχουν καταθέσει οι βουλευτές οι πολιτικοί αρχηγοί οι πρωθυπουργοί πρώην και νυν, και όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες πρόεδροι, διοικητές διευθυντές κλπ υπουργείων, ΔΕΚΟ, οποίοι σιτίζονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ανακοίνωση; Αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Η βουλή, θέλοντας να συνεισφέρει και αυτή στη μείωση του χρέους, αποφάσισαν να κλείσουν το χαμάμ και τη σάουνα. Μάλιστα, τώρα σωθήκαμε.
Εν τω μεταξύ μεγάλοι οικονομικοί οίκοι του εξωτερικού, εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρονται σε αυτό το σενάριο της χρεοκοπίας. Και κάθε φορά, οι φήμες φουντώνουν ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία. Συνεχώς τον τελευταίο καιρό τα μεγάλα περιοδικά αλλά και οι εφημερίδες τους εξωτερικού σε άρθρα τους γράφουν για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή. Ο πρωθυπουργός εκβιάζει με παραίτηση και εν τω μεταξύ καθημερινά οι Έλληνες αδειάζουν τα ΑΤΜ κρύβουν τα χρήματά τους στο σπίτι τους για να μπορούν να αγοράσουν κάτι να φάνε, όταν θα έλθει η χρεοκοπία. Και από την άλλη μεριά ο ευτραφής υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (άντε να σε πιστέψουν οι ξένοι ότι δεν έχουν να φάνε Έλληνες), παρακαλεί τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, γιατί είναι εξασφαλισμένα. Όσο ακούν αυτά οι Έλληνες, όλο και περισσότεροι τρέχουν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
Το χρέος, από το 115% το έφτασαν στο 180%, τους ανέργους στο 1,5 εκατομμύριο, την ύφεση στο 6%. Οι τοκογλύφοι και οι αλληλέγγυοι (στους τοκογλύφους) εταίροι μας, εκβιάζουν την τρομοκρατημένη ηγεσία μας και αυτή το λαό: «ευρώ ή θάνατος». Στο μεταξύ, ο θάνατος είναι εδώ με το ευρώ μαζί. Ασφαλώς και δαπανούσαμε υπεράνω των δυνάμεών μας, κάκιστα βεβαίως. Όμως αυτοί μας δάνειζαν, για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους, από τα νεοπλουτίστικα Πόρσε-Καγιέν, μέχρι τα άχρηστα και υπερτιμημένα οπλικά τους.
Πάντως ο λαός παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξακολουθεί να είναι ανήσυχος και δεν πείθεται. Ο λαός έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αυτή η κυβέρνηση με τα στελέχη που έχει είναι αδύνατο να δώσει ελπίδα στο ελληνικό λαό. Αυτό το σύστημα σάπισε, το προσωπικό του χρεοκόπησε. Πρέπει να πάει σπίτι του. Αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο, δεν μπορούν να τον σώσουν. Τον εαυτό τους πασχίζουν να σώσουν. Ο τραπεζίτης εντολοδόχος πρωθυπουργός που μεταφέρει μόνιμα τις αποφάσεις της τρόικας στους πολιτικούς που τον στηρίζουν, έχει αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του courier. Δεν πρέπει ο λαός να αφεθεί στα χέρια των δημίων του. Η χώρα έχει φοβερά συγκριτικά πλεονεκτήματα και ο λαός τις εκπληκτικές δημιουργικές του δυνάμεις.
Άμεσα χρειάζεται άλλος τρόπος διακυβέρνησης της χώρας. Μία διακυβέρνηση από τον λαό για τον λαό. Μόνο το εθνικό κράτος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Ας το σκεφθούν οι Έλληνες.


H ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ!



 
 
 
 
 
 H ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ
κείμενα και λόγοι: Αδόλφου Χίτλερ, Βάλτερ Φούνκ, Λάντφριντ, Καρόλου Κλώντιους, Χέρμπερτ Μπάκε, Πουλ, Χέρμαν Αλς, Δρ Ίλγκνερ
 
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει κείμενα και λόγους του ηγέτη του Ράϊχ Αδόλφου Χίτλερ και των Βάλτερ Φούνκ, υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Γ’ Ράιχ και προέδρου της Ράιχσμπανκ, Καρόλου Κλώντιους πρέσβη της Γερμανίας, Βάλτερ Νταρρέ υπουργoύ Επισιτισμού και Γεωργίας, του Πουλ αντιπρόεδρου της Ράιχσμπανκ, Χέρμαν Αλς μέλoυς του Συμβουλίου της Ντόιτσεμπανκ, Λάντφριντ υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας του Ράιχ και δρ Ίλγκνερ, μέλους του Συμβουλίου της Ανωνύμου Βιομηχανικής Εταιρίας Φάρμπεν. Οι οικονομικές θέσεις, έχουν διατυπωθεί μετά την έναρξη του πολέμου 1939-1941 όταν υπήρχε αισιοδοξία για την δημιουργία της Νέας Ευρώπης στην οποία θα είχε εξουδετερωθεί ο Μπολσεβικισμός και η πλουτοκρατική εκμετάλλευσης των Ευρωπαϊκών λαών.
Η εθνικοσοσιαλιστική οικονομική πολιτική είχε ουσιαστικά δύο σκοπούς. Την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας στο εσωτερικό από τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 1929 και επίσης, την ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας σε τέτοια επίπεδα ώστε να καταστεί παγκόσμια οικονομική δύναμη. Για να μπορέσει όμως να δημιουργηθεί μια νέα οικονομική πολιτική όχι μόνο για την Γερμανία αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης, κατά την άποψη του Αδόφου Χίτλερ και των συνεργατών του θα έπρεπε να εξουδετερωθεί ο μπολσεβικικός κίνδυνος ο οποίος απειλούσε τις Ευρωπαϊκές χώρες και συγχρόνως να κτυπηθεί η εκμετάλλευση των λαών από την πλουτοδημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Οι λαοί τις Ευρώπης θα είχαν επομένως την δυνατότητα εν μέσω ειρήνης για μία νέα δημιουργική και γόνιμη οικονομική συνεργασία. Η συνεργασία θα επεκτείνετο επίσης στον κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.
Αψευδής μάρτυρας των παραπάνω είναι το σπάνιο φωτογραφικό υλικό 40 σελίδων, με το φυλλάδιο που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του NSDAP το 1936 για να ενημερωθεί ο Λαός για την πρόοδο της Γερμανικής Οικονομίας αλλά και από το επίσημο διμηνιαίο περιοδικό του κόμματος Die wirtschaftspolitische Parole (Η οικονομική πολιτική), που κυκλοφόρησε το 1936.
Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο αυτό ανακαλύπτει την αιτία των σημερινών προβλημάτων και ίσως και την λύση τους...
 
http://www.logxi.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More