14.1.10

Απαντήσεις για την θολοκουλτούρα ........

Οι Έλληνες


130110-ancienthellasΗ κυβέρνηση αυτού του προτεκτοράτου της ανατολής ξεπληρώνει το γραμμάτιο της εξουσίας με τον περιβόητο νόμο για την παραχώρηση ιθαγένειας στους αλλοφύλους που έχουν εισβάλλει σ' αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα. Με άλλα λόγια προσπαθεί να αντικαταστήσει τον ρόλο της φύσεως ή ακόμη και του ίδιου του Θεού, γιατί μόνον αυτοί κατά τους ανεξιχνίαστους νόμους τους δημιουργούν τις ανθρώπινες φυλές, τα ανθρώπινα έθνη. Τι θα γίνει λοιπόν; Σε μερικά χρονιά θα έχουμε αφροέλληνες και ασιατοέλληνες; Ορατός αυτός ο εφιάλτης.
Τι είναι όμως οι Έλληνες και τι έδωσαν στον Άνθρωπο; Να μερικές απαντήσεις:
Μ. Κing: Η Ελλάς είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα. Είναι η χώρα στην οποία οφείλουμε ό,τι κάνει την ζωή ανωτέρα και ωραιοτέρα.
Vilamovic: Η Ελληνική Φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, ότι δεν έπαυσε ποτέ να είναι η μητέρα παντός πολιτισμού.
Η. Muller: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζή κανείς, και ο καλύτερος είναι ο Ελληνικός γιατί είναι ακέραια ανθρώπινος.
J. Winklman: Για να γίνει κανείς άνθρωπος πρέπει πρώτα να γίνει Έλληνας.
Goethe: Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο είναι για την ανθρωπότητα η Ελλάς.
R. Livingstone: Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που έθεσε το ερώτημα, «Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ζωής για τον άνθρωπο». Και έδωσε αν όχι την πιο ικανοποιητική απάντηση, πάντως όμως μια απάντηση που καθένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν επιτρέπεται να αγνοεί. Οι Έλληνες δημιούργησαν μια ζωή που μάγεψε την φαντασία των ανθρώπων. Η ιστορία της Ελλάδας είναι η ιστορία της αναπτύξεως του ιδανικού του ανθρώπου για τον άνθρωπο. Αν η Ελλάς δεν είχε υπάρξει, ο κόσμος μας θα ήταν αδύνατος.
Erasmus: Χωρίς την Ελληνικότητα είμαστε ένα τίποτα.
J. Richepin: Όταν η Γη θα αφήνει την τελευταία της πνοή στο διάστημα, η τελευταία της λέξη θα είναι Ελλάς!
H. Mehn: Όλα τα πολιτισμένα έθνη εις ό,τι αφορά την δραστηριότητα του πνεύματος είναι αποικίες της Ελλάδας.
R. Paux: Η ακατανίκητη γοητεία της Ελλάδος έγκειται στην αδιάκοπη αναπόληση του πλουσιοτέρου σε ομορφιά, ποίηση και φιλοσοφία πολιτισμού που υπήρξε ποτέ. Ο πολιτισμός μας σήμερα περνά κρίση, φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία εκτός από την επιστροφή στην Ελλάδα.
Nitsche: Ορισμένοι με ζήλο προσπάθησαν να δείξουν πόσα βρήκαν οι Έλληνες στους βάρβαρους ανατολίτες γείτονες τους. Ήταν πράγματι αστείο θέαμα όταν έβαζαν πλάι - πλάι τους δήθεν δασκάλους από την ανατολή και τους υποτιθέμενους μαθητές από την Ελλάδα, και όταν τοποθετούσαν τον Ζωροάστρη δίπλα στον Ηράκλειτο, τους Ινδούς δίπλα στους Ελεάτες, τους Αιγυπτίους δίπλα στον Εμπεδοκλή, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκθέτουν σε θέα τον Αναξαγόρα μαζί με τους Ιουδαίους και τον Πυθαγόρα μαζί με τους Κινέζους.
G. Heggel: Η ανύψωση και η πραγματική αναγέννηση του πνεύματος πρέπει να αναζητηθούν μόνον στην Ελλάδα.
R. Wagner: Η Ελληνική τέχνη υπήρξε πράγματι τέχνη, ενώ η δική μας ένα απλό καλλιτεχνικό επάγγελμα.
E. Friedell: Οι Έλληνες δημιούργησαν σε όλους τους τομείς διαχρονικά πρότυπα, και γι' αυτό είναι ο πνευματικά υγιέστερος λαός του κόσμου.
H. Keller: Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.
Αυτά είπαν και έγραψαν οι ευγνώμονες πνευματικοί γίγαντες ανά τον κόσμο για την Ελλάδα και το Έλληνα. Μίλησαν όμως για τους προγόνους των Ελλήνων, γι' αυτούς που δημιούργησαν τον πολιτισμό του Ανθρώπου. Δεν έλαβαν υπ' όψιν τους «απογόνους», δηλαδή τους αφρικάνους και ασιάτες «νεοέλληνες αδελφούς μας», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως οι Αρχαίοι Έλληνες πέτυχαν σε όλα εκτός από τους απογόνους τους. Σε κάθε περίπτωση αυτοί που έβαλαν σκοπό να δημιουργήσουν «νέους» Έλληνες παραβιάζουν τους φυσικούς νόμους. Αυτό κατά την ελληνική κοσμοαντίληψη αποτελεί Ύβρη προς τον Θεό. Ας μη το ξεχάσουν ποτέ αυτό, όσοι έβαλαν σκοπό τους το τέλος της Ελληνικής Φυλής.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης


Οι γάϊδαροι........

Δυο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα...

poleitai-gaidaros.jpg
Τσακώνονται στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ για το ποιός φταίει για τους λαθρομετανάστες... Μα και οι δυο φταίτε γιατί εσείς κυβερνούσατε χωρίς μεταναστευτική πολιτική εκτελώντας εντολές άνωθεν ώστε να φτάσετε δήθεν σε αδιέξοδο και να νομιμοποιήσετε όλους τους λαθρομετανάστες. Διαβάστε:
Απάντηση στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ για το μεταναστευτικό έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο κ.Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλά, αφού το 1992 εκείνος, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οπως είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, "οι μετανάστες αυτοί, αργότερα με τον Π.Παυλόπουλο, νομιμοποιήθηκαν με επιχείρηση 'σκούπα' χωρίς να υπάρξει ατομική προσέγγιση για το αν δικαιούνταν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια".
«Είναι σαφής προεκλογική μας δέσμευση να λύσουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβερνητική ιδεολογική προσέγγιση είναι σαφώς αντίθετη από εκείνη του ΛΑΟΣ και πως «δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό».
Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «προ του 2004 και για δέκα ολόκληρα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι ως προς την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών και εστερείτο πλήρως μεταναστευτικής πολιτικής».
Μετά το 2004, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, η κυβέρνηση Καραμανλή προέβη σε νομιμοποίηση πολλών μη νόμιμων μεταναστών, σε συμφωνία όμως με τα αρμόδια fora της ΕΕ και σεβόμενη πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο, ενώ, παράλληλα, οργάνωσε σύγχρονη δημοκρατική, ανθρωπιστική και κοινωνικώς δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ταυτοχρόνως, θέσπισε σύγχρονο κώδικα ιθαγένειας.
«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης συγχέει τη μεταναστευτική πολιτική με την πολιτική ιθαγένειας, επιχειρώντας να 'λύσει' το μεταναστευτικό πρόβλημα με την αθρόα απονομή της ελληνικής ιθαγένειας». Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δρομολόγησε, ήδη από το 2007, τη διοικητική μεταρρύθμιση.
«Επειδή η υπεύθυνη στάση έναντι της διοικητικής μεταρρύθμισης σημαίνει προηγούμενη εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών αντηρίδων και υποδομών, ενόψει της οικονομικής κρίσης απλώς μετατέθηκε η μεταρρύθμιση, όταν οι οικονομικές συνθήκες θα επέτρεπαν την αποτελεσματική θεσμοθέτησή της... Σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς καμία διασφάλιση των προαναφερόμενων οικονομικών και θεσμικών προϋποθέσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.


Εμείς τους κάνουμε Έλληνες.....

Ρομπέρτο Μαρόνι: «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, πρόκειται να απελαθούν»


Ρομπέρτο Μαρόνι
Οι λαθρομετανάστες στην Ιταλία διοργανώνουν για την 1η Μαρτίου απεργία, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Καλαβρία, τον θάνατο ενός λαθρομετανάστη και τις συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής.
Σύμβολο της απεργίας θα είναι το γνωστό πρόσωπο των κόμικς «Μαφάλντα», του Αργεντίνου σκιτσογράφου Κίνο, ο οποίος μάχεται με χιούμορ κατά των διακρίσεων και των αδικιών. Το χρώμα που επελέγη είναι το κίτρινο. Στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται για τις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, οι συμμετέχοντες θα φορούν κίτρινο βραχιόλι και θα κρατούν κίτρινα μαντήλια.
Μετά τον πυροβολισμό ενός μετανάστη στην κωμόπολη Ροζάρνο και τις συγκρούσεις των αλλοδαπών με την αστυνομία και τους ντόπιους κατοίκους, περισσότεροι από 1.000 ξένοι εργάτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των αρχών, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, πρόκειται να απελαθούν».
Σχετικά με την πρωτοβουλία της 1ης Μαρτίου, ο υπουργός, αρμόδιος για την Νομοθετική Απλοποίηση, Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος της Λέγκα του Βορρά, ανέβασε τους τόνους, δηλώνοντας στον Τύπο ότι «είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί από τους μετανάστες, που διαθέτουν άδεια παραμονής. Όσο για τους παράνομους, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαμε να τους απελάσουμε».


Να τα λεφτά κε Παπανδρέου.........

Έχει καταλάβει κανείς ότι χάθηκαν 36 δις από το ΕΣΠΑ;






KRAYGH.jpeg
Γενικός Γραμματείας αρμόδιος για το ΕΣΠΑ ακόμη δεν έχει επιλεγεί, οι περιφερειάρχες τώρα ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, άρα, ως σήμερα, απορρόφηση πόρων στο μηδέν. Ο Καλλικράτης όμως έδωσε τη χαριστική βολή. Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) και η διαχείρισή τους περιέρχονται με τον «Καλλικράτη» από τις Περιφέρειες στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις που θα συστηθούν τον προσεχή Νοέμβρη και οι οποίες, ώσπου να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να αποκτήσουν όργανα, υποδομές και προσωπικό θα περάσουν αρκετοί μήνες.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΣΠΑ που εξαγγέλθηκε αλλά και την αδράνεια στην οποία περιέπεσαν μετά τις εκλογές όλες οι νευραλγικές αυτές υπηρεσίες  – πολλές από τις οποίες παραμένουν ακέφαλες – σημαίνει στην ουσία πως ό,τι απορροφήθηκε ως τις εκλογές, απορροφήθηκε. Από κει και μετά δεν υπάρχει στην πράξη δυνατότητα απορρόφησης ως το 2013 που λήγει η 4η προγραμματική περίοδος.
Άρα με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ που μαθαίνει διοίκηση στου κασίδη το κεφάλι γυρίζει πίσω και χάνεται ένα ακόμη Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ύψους πάνω από 36 δις ευρώ – το κρισιμότερο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας – το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να εξασφαλίσει και είχε ξεκινήσει να το διοχετεύει σε ποσοστό 80% στην Περιφέρεια!
Τη στιγμή που η Χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία και φτώχεια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει 36 δις στις Βρυξέλλες.
Θα πάει κανένας για τις κακουργηματικές αυτές παραλείψεις στον εισαγγελέα κύριε Πρωθυπουργέ;


Εμείς γιατί;;;;;;;;

Η Γαλλία δεν δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες!





LATHROM._GALLIA.jpg
Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε σήμερα κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.
“Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι “το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα”.
Στη δήλωση αυτή προέβη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαρκοζί με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση, από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις τοπικές εκλόγές.
Η Μαρτίν Ομπρί δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών πριν εκλεγεί το 2007.
Ο Νικολά Σαρκοζί “είχε εξηγήσει πολύ καθαρά το 2007 ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει αυτή την πρόταση στο προεδρικό του πρόγραμμα, διότι εκτίμησε ότι δεν έχει έλθει ακόμα η ώρα”, αντέτεινε ο Λικ Σατέλ.
Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την υποσαχάρεια Αφρική και την Κίνα.
Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.


Είναι καλά ο άνθρωπος;;;;;;;



«προ του 2004 και για δέκα ολόκληρα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είχε γίνει ξέφραγο αμπέλι ως προς την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών και εστερείτο πλήρως μεταναστευτικής πολιτικής»

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης -πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος-, συγχέει τη μεταναστευτική πολιτική με την πολιτική ιθαγένειας, επιχειρώντας να ‘λύσει’ το μεταναστευτικό πρόβλημα με την αθρόα απονομή της ελληνικής ιθαγένειας»

Πηγή: Καθημερινή

Σχόλιο ΕΨ: ....δεν μπορώ ρε παιδιά.... ΕΧΩ ΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!


Δεν υπάρχει σάλιο κε Λοβέρδο;;;;;;;



Ενώ όλη η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την οικονομία και στην προσπάθεια ανάταξης της, ενώ (υποτίθεται) ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες, ξαφνικά αποκαλύπτεται από το βήμα του Ελληνικού κοινοβουλίου ότι η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ σκορπά 800σάρια ευρώ με γαλαντομία σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι, λέει -και προσέξτε τους όρους που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών – ……σκηνίτες ή δενδρίτες !! Αλλοδαποί σκηνίτες και δενδρίτες!


Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρθησαν μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν ......... είκοσι δύο χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις (sic!). Για να καταλάβετε καλύτερα το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είμαστε θύματα-θεατές, η ειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής ( ως παράδειγμα )- αφορούσε τον Αλβανό λαθρομετανάστη Αϊντίνι Μουράτ που μένει στην διεύθυνση ….Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου, αριθμός μηδέν, παρένθεση σκηνίτης.

Να το πω ξανά; Υπουργείο Οικονομικών, ειδοποίηση για να εισπράξει ο κ. Ajdini Murat 800 ευρώ στη διεύθυνση Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, αριθμός 0, σκηνίτης.
Και τα εισέπραξε ο …σκηνίτης αλλοδαπός λαθρομετανάστης (τα 400 ευρώ ως πρώτη δόση! )

Αναρωτιέμαι που ακριβώς απευθύνθηκε ο ταχυδρόμος και επέδωσε την ειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών; Έστω, να δεχτώ ότι υπάρχει μια ακραία περίπτωση ο ταχυδρόμος που επέδωσε την σχετική ειδοποίηση να βρήκε….το αντίσκηνο ο κ.Ajdini Murat.
Τους…δενδρίτες όμως που αναφέρονται σε άλλες ειδοποιήσεις, μπορείτε να μου πείτε ΠΩΣ και ΠΟΥ τους ανακάλυψε ο ταχυδρόμος; Επάνω στα δένδρα εν είδει αποδημητικών πουλιών;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ` αυτή την χώρα. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους που (και σε ΠΟΙΟΥΣ) πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Διότι εδώ γίνεται, υποτίθεται, μάχη για τον περιορισμό των δαπανών και τα 800σάρια ευρώ …ταξιδεύουν από ….δένδρο σε δένδρο!

Είκοσι δύο χιλιάδες περιπτώσεις εντόπισε το ΚΕΠΥΟ. Αυτά ακούστηκαν χθες από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου την ώρα που οι Έλληνες αγρίως φορολογούμενοι πολίτες, δεν εισπράττουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο εισέπραξαν όμως οι …σκηνίτες και οι δενδρίτες!!

Ή μάλλον κάποια λαμόγια από το βαθύ ΠαΣοΚ , τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι διαχρονικά διαθέτουν και χιούμορ και … «δημιουργική φαντασία» στην απάτη.


Τα ίδια και χειρότερα.......



Εάν ήταν να αντιμετωπίσουμε όλα τούτα τα δύσκολα και τα ευτράπελα, που εμφανίζονται συνοδευόμενα της οικονομικής λιτότητας και που κάθε τόσο ανακοινώνονται με πομπώδες ύφος... αλλά και το πλέον αξύμορο, τα λεφτά μας να φεύγουν με τόσο πλάγιο τρόπο, για να «χρυσώσουν» εκατόν πενήντα – διακόσιους μακάρια βολεμένους στην ΕΡΤ, όπως δηλαδή και πριν, γιατί έπρεπε να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση, για να βιώσουμε μια από τα ίδια; Με τέτοιο προκλητικό μάλιστα τροπο;

Ποιός είναι ο συνταξιούχος τηλεσκηνοθέτης; Γιώργος Παπαδόπουλος; Για να παίρνει 137.000 € το χρόνο και να κάθεται σπίτι του;
Ποιός είναι ο συνταξιούχος Κώστας Κέκης για να παίρνει 257.000. Επειδή είχε την στήριξη του Μίμη Παπαναγιώτου, ο οποίος παίρνει 125.000 για να... αερίζεται....
Ποιός είναι ο Καλημέρης ο Τζων, ο βοηθός άλλοτε του Λαμπράκη για να παίρνει 138.000. Και πού έμαθε αυτός τηλεόραση; Στα μπαράκια του Κολωνακίου ή στο MEGA, που κάποτε τον «φύτεψε» ο Λαμπράκης, για να τον «ενημερώνει» ο Τζώνυ στο τί γίνεται μέσα στο κανάλι;
Ποιός είναι ο Λουκάκος (εκτός από το χαϊδεμένο παιδί της Ντόρας και του μπαμπά της) για να παίρνει 259.000. Και η ψηφιακή να είναι ακόμα, στα σχέδια επί χάρτου...
Κύριε Γερουλάνε. Το κακό δεν είναι ότι δεν ξέρετε...
Το κακό είναι ότι δεν ρωτήσατε κάποιον σοβαρό, που να ξέρει.
Βιαστήκατε να κάνετε συνομιλητές σας όλους αυτούς που κατέστρεψαν, φοβάμαι ανεπανόρθωτα, τη δημόσια τηλεόραση. Συνομιλήσατε με τον αρχιδήμιό της, για πεντέμιση χρόνια, Χρήστο Παναγόπουλο. Και με τον υποτακτικό του Τζώνυ Καλημέρη. Να τους χαίρεστε...
Και μεις να χαιρόμαστε εσάς.....
Και όσο κακό δεν έγινε, από την Μεταπολίτευση και μετά, στο ..«Μοναστήρι» της Αγίας Παρασκευής, το κάνατε εσείς, στους τρείς μήνες. Συνομιλώντας με τα –αχαρακτήριστα- πια άτομα αυτά. Που ζούσαν μόνο για την ηδονή της «Γιουροβίζιον». Και του μεγάλου φαγοποτιού που υπήρχε. Και πάνω και κάτω από το τραπέζι. Γιατί εμείς όλοι, μόνο τα πάνω στα τραπέζι είδαμε, τα κάτω τα ξέρουν αυτοί και οι εξωτερικοί παραγωγοί.


Ποιός να σας ακούσει.......


Κραυγές απόγνωσης από τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που δηλώνουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εγκληματικότητα. «Φοβόμαστε για τη ζωή και την περιουσία μας» φωνάζουν αγανακτισμένοι οι έμποροι που νιώθουν ότι δίνουν καθημερινά έναν άνισο αγώνα επαγγελματικής -και όχι μόνο- επιβίωσης.



Η συστηματική υποβάθμιση της περιοχής, η τρομακτική ...... αύξηση της εγκληματικότητας και η μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών έχουν αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

«Σκεφτόμαστε να φύγουμε μετά από σαράντα χρόνια στην Ομόνοια, δεν αντέχουμε άλλο» δηλώνει στην «Espresso» o κ. Παπαχαραλάμπους που μαζί με τη γυναίκα του διατηρεί κατάστημα επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του προσθέτει: «Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας δυστυχώς έχει απαξιωθεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. Πλέον, σκεφτόμαστε να το κλείσουμε. Δεν αντέχουμε άλλο». Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες απόπειρες κλοπής αφού «ήδη σήμερα επιχείρησαν να μας κλέψουν τρεις φορές. Και δεκατέσσερα μάτια να είχαμε, πάλι δεν θα έφταναν» δηλώνει με έκδηλη αγανάκτηση ο κ. Παπαχαραλάμπους, ενώ η σύζυγός του συμπληρώνει πως η ένταση της καθημερινότητάς τους μεταφέρεται και στο σπίτι όπου «μιλάμε και συμπεριφερόμαστε σαν να τσακωνόμαστε».

Την αδιαφορία των αρχών για τα κακοποιά στοιχεία του κέντρου της Αθήνας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες καταγγέλλει η κυρία Ελένη που διατηρεί περίπτερο με τον πατέρα της στην πλατεία Ομόνοιας. «Ειδικά, δε, τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η εμπορική κίνηση έχει πέσει δραματικά» μας λέει αγανακτισμένη. Τελευταία υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση, αλλά, όπως μας λέει: «Πιθανόν να φοβούνται και αυτοί να εισβάλουν στα γκέτο, γιατί ειδικά οι έμποροι ναρκωτικών είναι αδίστακτοι».

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο συνάδελφός της, ο κ. Γιώργος που διατηρεί με τη σύζυγό του περίπτερο λίγα μέτρα πιο κάτω: «Στην Ομόνοια είναι έκδηλο από την πρώτη στιγμή πως οι παράνομοι έχουν πλέον αποθρασυνθεί και δεν λογαριάζουν τίποτα. Αρπάζουν εν ριπή οφθαλμού». Ο ίδιος έχει εργαστεί ως ναυτικός για δέκα χρόνια και όντας κοσμογυρισμένος ομολογεί πως ανάλογη κατάσταση δεν είδε πουθενά: «Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν τολμάς ούτε σκουπίδι να πετάξεις. Στην Ομόνοια απλώς δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις» περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος και συνεχίζει: «Για να επιβιώσουμε κάναμε αναγκαστικά “συμμαχίες”. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κλοπών και αγοραπωλησίας ναρκωτικών, αλλά προσποιούμαστε πως ούτε βλέπουμε, ούτε ακούμε τίποτα. Κάνω καρτερική υπομονή μέχρι του χρόνου που συνταξιοδοτούμαι ώστε να βρω και πάλι την ηρεμία στη ζωή μου».


Μετανάστες δολοφονούν Ελληνόπουλα......



Από http://lefteria.blogspot.com
Το άκουσα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και είναι όντως από τα απίστευτα. Συνελήφθησαν είπαν 7 Ιρανοί, οι οποίοι διακίνησαν μέσα από τη φοιτητική εστία 200 κιλά ηρωίνης μέσα σε ένα χρόνο, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.
Τί άλλο θα δούμε ακόμη σε αυτή τη χώρα;


Οι νεοέλληνες του ΠΑΣΟΚ.....



Οι Τελωνειακές αρχές του Μπαχρέιν και οι Τουρκικές αρχές ασφαλείας, πληροφόρησαν το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της ΥΠΕΕ Αττικής και με την ενημέρωση αυτή κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν οργάνωση που διακινούσε εδώ και χρόνια, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από το Ιράν, μέσω Τουρκίας, στην Ευρώπη και την Ελλάδα Η μεταφορά γινόταν σε ρολόγια τοίχου με ταχυδρομικά δέματα. Πολύ μεγάλη φαντασία είχαν οι διακινητές.


Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009 είχαν σταλεί 17 αποστολές δεμάτων με ηρωίνη, μέσω μόνο του καταστήματος ΕΛΤΑ Ζωγράφου, βάρους 220 κιλών.


Οι παραλήπτες εμφανίζονταν ως φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και διέμεναν στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, έχοντας νοικιάσει ταχυδρομικές θυρίδες στα ΕΛΤΑ Ζωγράφου.


Στις 11/1/2010, μετά από σήμα από το Μπαχρέιν, συνελήφθησαν δύο άτομα, αφότου είχαν παραλάβει δέμα από κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.


Ο ένας εκ των συλληφθέντων εμφανιζόταν ως φοιτητής του ΕΜΠ και διέμενε στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου.


Στο διαμέρισμα που διέμενε ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και συνελήφθησαν επτά άτομα ιρακινής καταγωγής. Τελικά όμως ακόμα και με αυτόν τον πονηρό τρόπο οι διακινητές πιάστηκαν και θα τιμωρηθούν.


Που είναι τα λεφτά κε. Παπανδέου;;;;;;;


Από το Εγκληματικότητα

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Javed Αslam συνελήφθη το Νοέμβριο του 2006 για διακίνηση λαθρομεταναστών κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.

“Φιλοξενήθηκε” για λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και αποφυλακίσθηκε λίγο μετά αφού η ….ΓΣΕΕ κατέβαλε το χρηματικό ποσό της εγγύησης (30.000€), λόγω της αδυναμίας να καταβληθεί από τον ίδιο ή την Πακιστανική Κοινότητα.

Συνελήφθη ξανά το περασμένο Οκτώβριο

Σχόλιο ΕΨ: Για ποιο λόγο καταβάλλει η ΓΣΕΕ δημόσιο χρήμα για την εγγύηση ενός λαθρέμπορου λαθρομεταναστών; Για ποιο λόγο το Ελληνικό κράτος προστατεύει έναν εγκληματία, και έναν από τους ενορχηστρωτές των βίαιων διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα το 2009 στην Ελλάδα; Τι σχέση έχει το κυβερνών κόμμα με την οργάνωση του Javed Αslam, τον αντιπρόεδρο της οποίας συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του;


Οι ελληνοσύριοι .......



Επίθεση από αλλοδαπούς δέχθηκαν δύο αστυφύλακες εκτός υπηρεσίας, χθες το απόγευμα, στην οδό Αχαρνών, στην περιοχή των Πατησίων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 29 ετών, σταμάτησαν με τις μοτοσυκλέτες τους μπροστά στο ΙΧ που οδηγούσε ο ένας αστυφύλακας, 22 ετών, με επιβαίνοντες τον αδελφό του επίσης αστυφύλακα, 21 ετών, και τον 68χρονο πατέρα τους.
Αμέσως τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό τους, αν και ο ένας από τους αστυφύλακες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής βοήθειας.
Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.
Κατά την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Πατησίων, ο 28χρονος φαίνεται να ήταν εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορές με το κεφάλι του σε υαλοπίνακα παραθύρου γραφείου του Τμήματος και να αυτοτραυματιστεί.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας επαναπροσήχθη στο Α.Τ. Πατησίων. 
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Τέλος, χθες το βράδυ, αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία ως πλήρωμα γερανού Ο.Α.Σ.Α, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης οχήματος στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη στα Εξάρχεια.
 Οι άγνωστοι τραυμάτισαν ελαφρά τον αστυφύλακα, ενώ του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του πηλίκιο.


Στο έλεος των ξένων η Ελλάς.




ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Ιδού τα αποτελέσματα της αποδυνάμωσης και της καταπτώσεως του ηθικού των Αστυνομικών μας. Εν ταυτώ, με τα χαϊδέματα, βεβαίως, στους λαθρομετανάστες – «πολιτικούς» και «οικονομικούς» μετανάστες κατά τους κυβερνώντες – μεταξύ των οποίων και εγκληματικά στοιχεία, ων ουκ έστιν αριθμός: κυνηγούν με μαχαίρια, σφυριά και ρόπαλα τους Έλληνες νοικοκυραίους, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, τροφή και ό,τι άλλο επιθυμεί η καρδούλα τους, χωρίς να μπορεί η Αστυνομία να πράξει, παρά μόνον ελάχιστα πράγματα.
Διότι, απλούστατα, εάν οι Αστυνομικοί επιχειρήσουν.......... να αντιδράσουν όπως αρμόζει στους μαχαιροβγάλτες, είναι πιθανόν έως βέβαιον ότι όχι μόνον οι ποικίλοι «προοδευτικοί» του Τόπου, αλλά και το ίδιο το Κράτος – εν προκειμένω η σημερινή πολιτική ηγεσία του (πρώην) Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλαδή ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης – θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια θα τους αποτάξει (χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό το πρόσφατο με τον Χιλιανό μαχαιροβγάλτη και ό,τι συνέβη με τον Αστυνομικό που τον συνέλαβε).
Εν προκειμένω: Στο χωριό Έλος της Λακωνίας (φωτό) εκτός των 750 Ελλήνων κατοίκων έχουν καταφθάσει 300 Πακιστανοί, οι οποίοι διαμένουν σε χώρους όπου η βρώμα και η δυσωδία δίνει και παίρνει. Ζήτημα που ασφαλώς δημιουργεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του χωριού.
Εκτός, όμως, τούτου, ας προσέξουμε – και προ πάντων ο κ. Χρυσοχοΐδης – την συνέχεια. Ορισμένοι εκ των συγκεκριμένων «πολιτικών» και «οικονομικών» αυτών «προσφύγων» κρατώντας μαχαίρια, όρμησαν, προ τεσσάρων ημερών, σε μία κοπέλα που πήγαινε στο καφενείο του πατέρα της λίγη τροφή και της απαίτησαν να τους δώσει και την τροφή και όσα χρήματα είχε επάνω της. Με τα χίλια ζόρια και τη βοήθεια των συγχωριανών της γλίτωσε το κορίτσι. Προ τριών ημερών οι Πακιστανοί μαχαιροβγάλτες όρμησαν πάλι. Αυτή τη φορά σε δύο άλλα κορίτσια που πήγαιναν στο σπίτι τους και με την απειλή μαχαιριών τους ζήτησαν όσα χρήματα είχαν επάνω τους. Και άλλα τινά όπως μας καταγγέλλουν από το χωριό ο Δικηγόρος κ. Θ. Παπουλάκος, ο αρτοποιός κ. Ν. Μπραντίτσας κ.ά.
Η μάστιγα αυτή του χωριού έχει φέρει τους κατοίκους στην απόγνωση και φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν, ενώ οι αρμόδιοι φορείς, δεν αντιδρούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό των Αστυνομικών οι οποίοι μη μπορώντας να κάνουν παρά ελάχιστα πράγματα, λέγουν στους Έλληνες του χωριού «…μας έχουν δεμένα τα χέρια»! Με ό,τι αυτό σημαίνει, σε σχέση με τις εντολές που έχουν λάβει «άνωθεν» για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών «μας».
Όπως πληροφορηθήκαμε, το φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνον στο Έλος Λακωνίας (50 χλμ. από την Σπάρτη), αλλά και σε ολόκληρη την γύρω περιοχή. Ήτοι 10-12.000 Έλληνες κάτοικοι από το Έλος μέχρι την Σκάλα Βλαχιώτη – Λυκόβρυση ζουν υπό το καθεστώς τρόμου εξ αιτίας όχι μόνον των συγκεκριμένων 300 Πακιστανών στην περιοχή του Έλους, αλλά και άλλων πολύ περισσοτέρων που έχουν κατακλύσει τα γύρω χωριά.


Αυτονόητο είναι ότι την απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν τη ζουν μόνον οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής. Αναρίθμητα τα πανομοιότυπα περιστατικά σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Εις δόξαν και τιμήν της «μεταναστευτικής πολιτικής» του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου η ηγεσία έχει ήδη δρομολογήσει και την απόδοση δικαιώματος ψήφου στον κάθε λαθρομετανάστη.

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥ... ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΖΩ ΣΤΟ ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΡΤΗΣEI ΣΤΟ BLOG ΟΠΟΥ ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ... ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ.. Διαβάστε το παρακαλώ..


Για τους μετανάστες κουβέντα.......


Ηρεμήστε!

Ήταν το Νοέμβρη του 2008 για το χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Θα το βρείτε ΕΔΩ.

Πολλά ιστολόγια θυμήθηκαν ότι οι Συριζοκουκουέδες ζήταγαν δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό και τους ξεβράκωσαν, όπως εξέθεσαν και τον ΓΑΠ που μας έδινε τον ορισμό του δημοψηφίσματος όταν τον συνέφερε.


Εκεί στο ΚΙΣ δεν ντρέπονται ;;


ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ Αριθµός 34/2009
Στην Αθήνα σήµερα στις 1 lουλίου 2009, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 13.00, στο κατάστηµα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Φώτιος Μακρής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάλεσε εµένα, το γραµµατέα του Ποινικού Τµήµατος του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σωφρονιάδη, και µου δήλωσε ότι:  Ασκεί αναίρεση υπέρ του νόµου ενώπιον της Ολοµέλειας του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 505 παρ.2 και 513 παρ.1 ΚΠΔ, κατά της 913/09 απόφασης του Πενταµελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο αθώωσε τον κατηγορούµενο Κωνσταντίνο Πλεύρη του Αθανασίου, κάτοικο Αθηνών, δικηγόρο, από την κατηγορία, α) της δηµόσιας πρόκλησης σε πράξεις δυνάµενες να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος και βία κατά προσώπων εκ µόνου του λόγου της εθνοτικής τους καταγωγής και β) της δηµόσιας έκφρασης προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής,[άρθρα 1 παρ.1 και 2 Ν.927179 "Περί κολασµού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις''], και εκθέτει τα εξής:

1- Η αίτηση αναιρέσεως ασκείται 1) δικαιωµατικά από εµάς, σύµφωνα µε τη διάταξη του άρθρου 505 παρ.2 ΚΠΔ, µε την οποία µας χορηγείται το δικαίωµα να ζητούµε την αναίρεση οποιασδήποτε απόφασης, που υπόκειται κατά το άρθρο 504 παρ.1 ΚΠΔ σε αναίρεση, όπως είναι η πιο πάνω προσβαλλόµενη αθωωτική απόφαση του Τριµελούς Εφετείου Αθηνών, που εκδόθηκε σε δεύτερο βαθµό και αποφάνθηκε τελειωτικά για τις κατηγορίες εναντίον του κατηγορουµένου, και 2) νοµότυπα, καθόσον γίνεται µε δήλωση στο γραµµατέα του Αρείου Πάγου [άρθρα 474 παρ.1, 509 παρ.1 ΚΠΔ] και για τους προβλεπόµενους από τις διατάξεις του άρθρου 510 παρ.1 περ.δ και ε ΚΠΔ λόγους της έλλειψης της ειδικής αιτιολογίας, που επιβάλλει το Σύνταγµα, και της εσφαλµένης εφαρµογής ουσιαστικής ποινικής διάταξης. Είναι εποµένως τυπικά δεκτή. Να σηµειωθεί ότι επειδή η αναίρεση ασκείται υπέρ του νόµου έχει τις εξής ιδιαίτερες ρυθµίσεις: α) δεν απαιτείται να ασκηθεί µέσα σε ορισµένη προθεσµία και β) από την άσκησή της δεν βλάπτονται τα δι καιώµατα των διαδίκων.



2-Νοµική βάση
α- Η αθωωτική απόφαση, ενόψει του τεκµηρίου αθωότητας, που θεσπίζεται από την υπερνοµοθετικής ισχύος διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ, η οποία κυρώθηκε µε το Ν. Δ/γµα 53/1974, δοθέντος δε ότι αντικείµενο αποδείξεως στην ποινική δίκη αποτελεί η ενοχή και όχι η αθωότητα του κατηγορουµένου, ο οποίος κηρύσσεται ένοχος µόνον αν αποδειχθεί η ενοχή του και όχι αν δεν αποδειχθεί η αθωότητά του, έχει έλλειψη αιτιολογίας, όταν σ’ αυτήν δεν εκτίθενται καθόλου τα πραγµατικά περιστατικά της πράξεως και οι λόγοι, από τους οποίους το δικαστήριο αδυνατεί να καταλήξει στο συµπέρασµα, ότι πραγµατώθηκε από τον κατηγορούµενο η αντικειµενική και υποκειµενική υπόσταση του αποδιδόµενου εις αυτόν εγκλήµατος. Τέτοια έλλειψη τέτοιας αιτιολογίας υπάρχει, επίσης, και όταν η αιτιολογία είναι εντελώς τυπική, προς την οποία εξοµοιώνεται και εκείνη που παραπέµπει στα πραγµατικά περιστατικά του διατακτικού. Και ναι µεν το αιτιολογικό µαζί µε το διατακτικό της απόφασης, στο οποίο ως λογικό συµπέρασµα, καταχωρίζονται όλα τα στοιχεία του εγκλήµατος, αποτελούν ενιαίο όλο και είναι παραδεκτή η αλληλοσυµπλήρωσή τους, πλην όµως η συµπλήρωση αυτή του αιτιολογικού δεν µπορεί να φθάνει µέχρι σηµείου ολικής αναφοράς στα περιστατικά που περιγράφονται στο διατακτικό της απόφασης. [ΑΠ.2274/05 Π.ΔIΚ.06/161].
β-Κατά το άρθρο 510 παρ. 1 Ε' του ΚΠΔ. λόγο αναιρέσεως αποτελεί και η εσφαλµένη ερµηνεία ή εφαρµογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης υπάρχει όταν ο δικαστής αποδίδει στο νόµο διαφορετική έννοια από εκείνη που πραγµατικά έχει, ενώ εσφαλµένη εφαρµογή τέτοιας διάταξης συντρέχει όχι µόνο όταν το δικαστήριο της ουσίας δεν υπάγει σωστά τα πραγµατικά περιστατικά που δέχθηκε ως αληθινά στη διάταξη που εφαρµόσθηκε, αλλά και όταν η διάταξη αυτή παραβιάσθηκε εκ πλαγίου για το λόγο ότι στο πόρισµα της αποφάσεως που περιλαµβάνεται στο συνδυασµό του αιτιολογικού µε το διατακτικό και ανάγεται στα στοιχεία και την ταυτότητα του εγκλήµατος, έχουν εµφιλοχωρήσει ασάφειες, αντιφάσεις ή λογικά κενά, µε αποτέλεσµα να καθίσταται ανέφικτος ο έλεγχος από τον Άρειο Πάγο της ορθής ή µη εφαρµογής του νόµου, οπότε η απόφαση στερείται νόµιµης βάσης.
γ-Κατά µεν το άρθρο 1 παρ.1 του Ν.927/1979 "περί κολασµού των πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές και άλλες διακρίσεις" όποιος δηµοσίως προφορικώς, είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειµένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου µέσου µε πρόθεση προτρέπει σε πράξεις ή σε ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος ή βία κατά προσώπων ή οµάδος προσώπων από µόνο το λόγο της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους "ή του θρησκεύµατός τους", [περίπτωση που προστέθηκε µε το άρθρο 24 του Ν.1419/84], τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι δύο ετών ή µε χρηµατική ποινή ή και µε αµφότερες τις ποινές αυτές. Κατά δε το άρθρο 2 του ίδιου νόµου «όποιος είτε προφορικώς είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειµένων ή εικονογραφήσεως ή παντός ετέρου µέσου εκφράζει ιδέες προσβλητικές κατά προσώπου ή οµάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή της εθνικής καταγωγής τους "ή του θρησκεύµατός τους",[περίπτωση που προστέθηκε µε το άρθρο 24 του Ν.1419/84], τιµωρείται µε φυλάκιση µέχρι ενός έτους ή µε χρηµατική ποινή ή µε αµφότερες τις ποινές αυτές.
Από τις διατάξεις αυτές συνάγεται ότι τα πληµµελήµατα της α) της δηµόσιας πρόκλησης σε πράξεις δυνάµενες να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος και βία κατά προσώπων εκ µόνου του λόγου της εθνικής τους καταγωγής και β) της δηµόσιας έκφρασης προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω της εθνικής τους καταγωγής, στοιχειοθετούνται όταν ο δράστης διεγείρει την επιθετικότητα ενός ή περισσότερων προσώπων σε βάρος τρίτων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους ή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων και τους παροτρύνει σε συµπεριφορά που έχει ως αποτέλεσµα διακρίσεις, µίσος και βία. Η «προτροπή» αυτή πρέπει να είναι δηµόσια, δηλαδή να µπορεί να εισακουστεί και να επηρεάσει οποιονδήποτε δέκτη, ανεξαρτήτως αν τελείται σε δηµόσιο ή ιδιωτικό χώρο, µε δηµόσιο ή ιδιωτικό µέσο. Δεν απαιτείται, δηλαδή, προσωπική επικοινωνία του δράστη µε όποιον προκαλεί να προβεί σε ρατσιστικές ενέργειες. Οι πράξεις δε και οι ενέργειες στις οποίες προτρέπει το υποκείµενο του αδικήµατος του άρθρου 1 παρ.1 του Ν.927/1979 πρέπει να είναι πρόσφορες να προκαλέσουν «διακρίσεις, µίσος ή βία» χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να προκληθούν πράγµατι οι διακρίσεις, το µίσος ή και η βία. Αρκεί η συµπεριφορά, την οποία ενθαρρύνει ο δράστης να µπορεί να προκαλέσει το εν λόγω αποτέλεσµα, να δηµιουργείται δηλαδή η συναισθηµατική και ψυχολογική υποδοµή της επιθετικής και ρατσιστικής αντιµετώπισης του άλλου. Πρόκειται δηλαδή για αδίκηµα «αφηρηµένης - συγκεκριµένης διακινδύνευσης». Τούτο σηµαίνει ότι η ποινική προστασία του εν λόγω προστατευόµενου έννοµου αγαθού µετατίθεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να µην προϋποτίθεται η επέλευση της βλάβης προκειµένου να πληρωθεί η αντικειµενική υπόσταση του αδικήµατος, αλλά να αρκεί η πρόκληση κινδύνου επέλευσης της.

3-Η προκείµενη απόφαση
α-Το πραγµατικό. Στην προκειµένη περίπτωση το Πενταµελές Εφετείο [Πληµµεληµάτων] Αθηνών µε την προσβαλλοµένη απόφασή του έκρινε ότι από τα αποδεικτικά µέσα, που γενικά κατ' είδος µνηµονεύει, δεν αποδείχθηκαν τα σε βάρος του κατηγορουµένου στοιχεία συγκροτήσεως των πληµµεληµάτων α) της δηµόσιας πρόκλησης σε πράξεις δυνάµενες να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος και βία κατά προσώπων εκ µόνου του λόγου της εθνικής τους καταγωγής και β) της δηµόσιας έκφρασης προσβλητικών ιδεών κατά προσώπων λόγω της εθνικής τους καταγωγής, [άρθρα 1 παρ.1 και 2 Ν.927179 "Περί κολασµού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις"], και για το λόγο αυτό τον κήρυξε αθώο. Συγκεκριµένα για να καταλήξει στην εν λόγω αθωωτική του απόφαση το Πενταµελές Εφετείο τα εξής: Στην προκειµένη περίπτωση, κατά την ακροαµατική διαδικασία τόσο από τις ένορκες καταθέσεις όλων των µαρτύρων κατηγορίας, όσο και από το σύνολο των αποδεικτικών µέσων αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο ανωτέρω κατηγορούµενος συγγράφοντας το επίµαχο βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» κατέστησε προσιτά στο ευρύ κοινό κείµενα που θα µπορούσαν, λόγω του έντονα επιθετικού ύφους τους, να καλλιεργήσουν µίσος και βία εναντίον των Εβραίων και να ενθαρρύνουν κάθε αναγνώστη τους στην υιοθέτηση ρατσιστικής και αντισηµιτικής συµπεριφοράς. Χαρακτηριστικά δείγµατα της έντασης του καλλιεργούµενου αντισηµιτισµού αποτελούν τα κάτωθι αποσπάσµατα του επίµαχου συγγράµµατος, τα οποία αναδείχθηκαν και αξιολογήθηκαν στην ανωτέρω ακροαµατική διαδικασία:
α)-Σελ. 742: «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι µόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασµα».
β)-«Οι Εβραίοι δεν επέτυχαν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη ... Πάντως δηµιούργησαν παντού στην Ευρώπη το φυλετικό πρόβληµα το οποίο οξύνουν µε την βοήθεια των πολιτικάντηδων, τηλεπαρουσιαστών, «καθηγητών», δηµοσιογράφων και λοιπών γνωστών ή αγνώστων πρακτόρων τους. Τελικώς το µόνον που θα επιτύχουν είναι να ερεθίσουν τους Ευρωπαίους και να προκαλέσουν την αντίδραση των. Ενθυµηθείτε µε. Αυτήν την φορά δεν θα ευρεθούν καλοί Γερµανοί Ναζί, που θα µαζεύουν τους Εβραίους δια να τους στείλουν στην Μαδαγασκάρη, αλλ' Ιππότες της Λευκής Αποκαλύψεως. Τους φαντάζοµαι να καλπάζουν µε γυµνά ξίφη, πάνω στα σταχτιά άτια του θανάτου».
γ)-Σελ. 778: «Η µόνη οδός σωτηρίας των Εβραίων είναι να παύσουν να ονειρεύονται την παγκόσµιο κυριαρχία ... Αλλιώς ο αφανισµός τους θα συµβεί ολοκληρωτικώς και δια παντός. Tο πολύ-πολύ θα εναποµείνουν µερικές χιλιάδες που θα κόβουν τα πουλάκια τους και θα περιµένουν τον Ιεχωβά τους».
δ)-Σελ. 1228: « ... Μέχρι τότε για µας οι Εβραίοι θα παραµείνουν θανάσιµοι εχθροί, ιδιότητα που µόνοι τoυς επέλεξαν µε όλες τις συνέπειες αυτής της αποκλειστικής των επιλογής. Με την ευκαιρία αυτήν πρoειδoπoιoύµε: 1.Toυς Εβραίους που κυκλοφορούν µε Ελληνικά ονόµατα, δια να κρύπτουν την πραγµατική καταγωγή των, 2. Τους πράκτoρας των Εβραίων, ιδίως δηµοσιογράφους, πολιτικούς και τηλεπαρουσιαστές, που εξυπηρετούν τον εβραιοσιωνισµό, 3.Τους οικονοµικούς παράγοντας που διακινούν το παρασιτικό εβραϊκό κεφάλαιο, υπό µορφή ΑΕ «Τραστ», «Χόλντιν», «υπεράκτιων εταιρειών» κ.λπ, 4.Τους εβραιοϋποκινούµενους υπονοµευτές της Eλληνικής Εθνικής Παιδείας και Εξωτερικής πολιτικής, που κατέχουν δηµοσίας θέσεις και εξυπηρετούν τον εβραιοσιωνισµό, µε την επιβολή στην παιδεία και την εξωτερική µας πολιτική φιλοεβραιϊκών θέσεων, 5.Τα ΜΜΕ που δολιοφθείρουν τον Ελληνικό τρόπον ζωής, τα ιερά της Φυλής και τας Eθνικάς αξίας του Ελληνισµού, µε την άσκηση συστηµατικής προπαγάνδας όλων των ειδών µε σκοπό την διάδοση του εκφυλισµού και της παρακµής στην Εθνική Κοινωνία των Ελλήνων. Όλοι οι παραπάνω προειδοποιούνται δια πρώτη και τελευταία φορά, µε µίαν φράση: Εξηντλήθη η υποµονή µας. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως πρέπει. Κι όταν κάνεις ότι πρέπει ας γίνει οτιδήποτε, καθώς έλεγε και ο Ι. Μεταξάς».
ε)-Σελ. 269: «Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονοµευτική δράση του Εβραιοσιωνισµού πρέπει µόνος του, ως άτοµο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Αρχικώς απαιτείται να κάνη τα ακόλουθα: … Όπου διαπιστώνετε Εβραϊκή επέµβαση να την αποτρέπετε µε την καταγγελία της και µετά µε όποια ενέργεια απαιτείται».
στ)-Σελ. 852: «ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητας θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπη από τους Εβραίους, δεν το έκανε ... Αγαπητοί µου κύριοι Εβραίοι, εγώ δεν σας ζητώ να υποστείτε, όσα τα ιερά σας βιβλία διδάσκουν να υποστούµε εµείς, από εσάς... Είσθε εγκληµατίες, διότι αυτό δίδαξε η θρησκεία σας. Είσθε δολοφόνοι, διότι από παιδιά γαλουχηθήκατε στο έγκληµα. Εποµένως εµείς οι άλλοι δικαιούµεθα να σας αντιµετωπίσωµεν. Και θα το κάνουµε».
ζ)-Σελ. 902:« ... υπό την ανοχή της διεθνούς κοινωνίας και του εξευτελισµένου ΟΗΕ του πρώην ανθρωποφάγου Ανάν» (από την α' έκδοση, Μάιος 2006).« ... επιβάλλεται να λάβουµε επειγόντως µέτρα σωτηρίας της Λευκής Φυλής, του Ευρωπαϊκού πολιτισµού και προ παντός της Ελλάδος. Συγκεκριµένως και σε γενικότατες γραµµές πρέπει: Να αποµακρυνθούν οι Εβραίοι από την Ευρώπη την οποίαν αρκετά ταλαιπώρησαν.
η)-Σελ. 1075: (Σχολιασµός για τη λεζάντα φωτογραφίας από το Άουσβιτς: «Τα συρµατοπλέγµατα του Άουσβιτς είναι εκεί για να θυµίζουν σε ολόκληρο τον κόσµο τη ναζιστική θηριωδία της περιόδου 1939-1945): «Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο εις καλή κατάσταση διότι ουδείς γνωρίζει τι µπορεί να συµβεί στο µέλλον».
θ)-Σελ. 1196: «Έχουµε λοιπόν µεταφορά όχι θανάτωση. Μα είναι σωστό να µεταφέρονται οι άνθρωποι βιαίως; Αν οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι προορίζονται εκ Θεού να κυριαρχήσουν εις ολόκληρο τον κόσµο και τα Έθνη να είναι υπόδουλα εις αυτούς, τότε η µεταφορά των, κατά την γνώµη µου, δεν αρκεί».
ι)-Σελ. 266: «Και τώρα έφθασε η ώρα να δώσουµε στον Εβραίο το χαρακτηρισµό που του αξίζει ... Αυτός που βασανίζει τι είναι; Αυτός που πυροβολεί τι είναι; Αυτός που δολοφονεί γυναίκας ή αόπλους τι είναι; Αυτός που βιάζει τι είναι; ... Αυτός που θέλει να µας πίνει το αίµα τι είναι; ... Αυτός που τα κάνει όλα αυτά µαζί τι είναι; Είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος!».
ια)-Σελ. 626: « ... Διότι εµείς είµεθα ΕΛΛΗΝΕΣ δηλαδή ανωτέρα Φυλή κι όχι άθλιοι σηµίται».
ιβ)-Σελ. 481: «Προσωπικώς εις επίδειξιν θαρραλέας διαµαρτυρίας δηλώνω, πάλι και πάλι, ότι είµαι αντισηµίτης, καταφρονώ τους Εβραίους, που θεωρώ υπανθρώπους».
ιγ)-Σελ.597: «Εβραίος (στο θρήσκευµα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η µία αποκλείει την άλλην».
ιδ)-Σελ. 583: «Το βιβλίο µου που τώρα διαβάζετε είναι µια απλή απόδειξη, ότι εµείς δεν υπολογίζοµε τους Εβραίους. Τους καταφρονούµε δια την ηθικήν των, δια την θρησκεία των, δια τις πράξεις των, που όλα µαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι».
ιστ)-Σελ. 1166: «Η Λευκή Φυλή δεν θέλει σηµίτας στην Ευρώπη, διότι έτσι την συµφέρει βιολογικώς».
ιζ)-Σελ. 1012:« Η Εβραϊκή πτωµατολογία στην περίπτωση τού Άουσβιτς απεδείχθη εξ αρχής ψευδεστάτη». «Τα τέκνα του «εκλεκτού λαού» δεν κατόρθωσαν ακόµη να αρπάξουν τα αγαθά των Εθνών, ούτε επέτυχαν να κυριαρχήσουν στον κόσµον. Στο µέλλον ουδείς γνωρίζει τι θα συµβεί. Ξέροµεν όµως τι συνέβη στο παρελθόν, όπου είδαµε τον «εκλεκτόν λαόν» να τρέµει προ της Μαύρης Στολής των Ές - Ές µε την αργυρά νεκροκεφαλή στο πηλήκιο. Είδαµε τον «εκλεκτό λαό» πειθήνιο, σιωπηλό, φοβισµένο να εργάζεται στην Γερµανική βιοµηχανία από την οποίαν ζητεί τώρα αποζηµιώσεις και τα οποίας ορθώς θα λάβη, όπως οι δούλοι, που δικαιούνται κάποιας αµοιβής δια την εργασία των, αλλά το χρήµα δεν ξεπλένει τον πενταετή εγκλωβισµό του «εκλεκτού λαού» στα Γερµανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, όπου πολλοί δυστυχείς απώλεσαν την ζωή των, περισσότεροι υπέφεραν και όλοι των ταπεινώθηκαν µέχρις πλήρους εξευτελισµού των, διότι οι Γερµανοί δεν σεβάσθηκαν τας περί «εκλεκτού λαού» διαβεβαιώσεις της Π. Διαθήκης και των Ταλµούδ».

β-Ο αναιρετικός έλεγχος.
Τα ανωτέρω αποσπάσµατα, που αποτελούν κάποια από τα επίµαχα κρινόµενα πραγµατικά περιστατικά του βιβλίου, στη βάση των οποίων στηρίχτηκε η κατηγορία εναντίον του Κωνσταντίνου Πλεύρη, είναι φανερό ότι πληρούν την ειδική ποινική υπόσταση των ανωτέρω εγκληµάτων κατά των φυλετικών, εθνοτικών και θρησκευτικών διακρίσεων του Ν. 927/1979. Και τούτο διότι η ο κατηγορούµενος εκφράζει δηµόσια την προσβλητική άποψη ότι η λευκή Ευρώπη κινδυνεύει από τους Εβραίους, τους οποίους εµφανίζει ως ραδιούργους, δολοφόνους και υπανθρώπους, ιδέες που δύνανται, πέραν πάσης αµφιβολίας, να πυροδοτήσουν εξάρσεις βίας, διακρίσεων, αντισηµηµιτισµού και, σε κάθε περίπτωση, µισαλλοδοξίας σε ευεπίφορους αναγνώστες. Η εµπάθεια και ο φανατισµός, που αποτυπώνονται στα ανωτέρω χωρία, καθιστούν άνευ ετέρου αυταπόδεικτο το γεγονός ότι τούτος εκ προθέσεως εξέφρασε δηµόσια απόψεις ικανές να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος και βία εις βάρος των Εβραίων και προσέβαλε πρόσωπα και οµάδα προσώπων λόγω της εθνοτικής τους καταγωγής. Παρά τα ανωτέρω ωστόσο, το Δικαστήριο της ουσίας ουδόλως εξέθεσε στην ανωτέρω απόφασή του τους λόγους για τους οποίους δεν µπόρεσε να καταλήξει στο συµπέρασµα ότι πραγµατώθηκε από τον κατηγορούµενο η αντικειµενική και η υποκειµενική υπόσταση των εγκληµάτων που του αποδίδονται. Και τούτο διότι κάνοντας δεκτό στο σκεπτικό της απόφασης ότι ο συγγραφέας του ανωτέρω βιβλίου δεν είχε σκοπό να υβρίσει και να προσβάλλει το σύνολο του εβραϊκού κόσµου εκ µόνου του λόγου του θρησκεύµατος τους, αλλά µόνο αυτούς που τάχα πιστεύουν και εφαρµόζουν τον «εβραιοσιωνισµό», διέλαβε ελλιπή και εσφαλµένη αιτιολογία, δεδοµένου ότι δεν αναφέρει στοιχεία που το έπεισαν περί αυτού και δεν µπόρεσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο συγγραφέας του ανωτέρω βιβλίου στην πραγµατικότητα καταφανώς στη συντριπτική πλειοψηφία των σελίδων του βιβλίου του αναφέρεται στους εβραίους γενικά και µόνο ως άλλοθι χρησιµοποιεί ενίοτε και την έννοια του εβραιοσιωνιστή, αποσκοπώντας έντεχνα να ταυτίσει στη συνείδηση του αναγνώστη του µε τις δύο αυτές έννοιες (Εβραίου - εβραιοσιωνιστή).
Συναφώς γίνεται αντιφατικώς δεκτός στην υπό κρίση απόφαση ο ισχυρισµός του κατηγορουµένου ότι η έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του αποτελεί άσκηση της συνταγµατικά προστατευόµενης ελευθερίας γνώµης και έκφρασης καθώς και ενάσκηση του «δικαιολογηµένου επιστηµονικού ενδιαφέροντος του» για τη συγγραφή του εν λόγω βιβλίου. Και τούτο διότι το ίδιο το δικαστήριο απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισµό του περί αντισυνταγµατικότητας του Ν. 927/1979 δέχθηκε ότι η ελευθερία της έκφρασης και της γνώµης καθώς και το δικαιολογηµένο επιστηµονικό ενδιαφέρον βρίσκουν το όριο τους και παρέχονται υπό την επιφύλαξη της τηρήσεως των νόµων του κράτους, όπως είναι ο νόµος 927/1979 «περί κολασµού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις», που εναρµονίζεται µε τη διάταξη του άρθρου 2 του Συντάγµατος, που αναγορεύει το σεβασµό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
Συντρέχει, συνεπώς, εν προκειµένω, ενόψει των ενδεικτικώς προεκτεθέντων, περίπτωση των λόγων αναίρεσης α) της ελλείψεως της ειδικής αιτιολογίας που απαιτεί το Σύνταγµα και β) της ευθείας εσφαλµένης εφαρµογής των διατάξεων του Ν.927/1979 περί κολασµού των πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές και άλλες διακρίσεις, δοθέντος ότι, ενόψει των επισηµανθεισών παραλείψεων και ασαφειών της προσβαλλοµένης αποφάσεως στο σκεπτικό της δεν µπορεί το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου να διαγνώσει, αν έγινε ορθή εφαρµογή του ανωτέρω Νόµου.
4-Κατ' ακολουθία, εν όψει του ότι οι απορρέοντες από τις διατάξεις του άρθρου 510 παρ.1 περ.δ και ε ΚΠΔ λόγοι της έλλειψης της ειδικής αιτιολογίας, που επιβάλλει το Σύνταγµα, και της εσφαλµένης ερµηνείας και εφαρµογής ουσιαστικής ποινικής διάταξης, είναι βάσιµοι, πρέπει 1) να γίνει δεκτή η αίτηση αναιρέσεως, και 2) να αναιρεθεί η πλησσόµενη απόφαση.
Σε πίστωση αυτών συντάχθηκε η παρούσα έκθεση, η οποία, αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται, ως έπεται.




Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου                                                           Ο Γραμματέας

[υπογραφή]                                                                                                            [υπογραφή]

Φώτιος Μακρής                                                                                              Γεώργιος Σωφρονιάδης


Υπάρχουν ακόμη ηρωϊκές Ελληνίδες ...



Λίγα μέτρα χωρίζουν το φτωχόσπιτο από τα συρματοπλέγματα των συνόρων. Από την πολυθρόνα της η υπερήλικη γυναίκα κοιτάζει με ανυπομονησία προς το παράθυρο. Το σώμα της είναι 105 χρόνων, στη δύση της ζωής, αλλά το βλέμμα της βγάζει σπίθες. Σαν 20χρονο κορίτσι. Είναι πρωί και περιμένει τα "παιδιά" της, τους φαντάρους, που "φυλάνε Θερμοπύλες", να έρθουν να τη βοηθήσουν για να υψώσει την ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Μαρασίων. Στο Δήμο Τριγώνου, στον βόρειο Έβρο. Είναι το καθήκον της, η δουλειά της. Αυτό που κάνει εδώ και 50 χρόνια. Της αρέσει να τη βλέπουν οι Τούρκοι στρατιώτες της άλλης πλευράς. "Για να φαίνεται η σημαία απέναντι, εκεί όπου γεννήθηκα", λέει η ίδια.

Συμβολίζει τη Μάνα
Όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη. Η Βασιλική Λαμπρίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου και έπειτα στο Σάκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Και όταν έχασε τα τρία σε νεαρές ηλικίες, άρχισε να αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά όλα τα Ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα στρατευμένα. Το 1962 εγκαταστάθηκε οριστικά στα Μαράσια. Το σπίτι της είναι το τελευταίο του οικισμού, δίπλα στο ακριτικό φυλάκιο.
Στο σπίτι της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, τους έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά.  "Είναι μια ευγενική και υπερήφανη γυναίκα. Και οι 7.000 κάτοικοι του Τριγώνου τη σέβονται και την εκτιμούν. Όπως και οι σημερινοί φαντάροι που μαθαίνουν την ιστορία της, λέει η Ανθή, που την επισκέπτεται καθημερινά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα κορίτσια που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και οι γυναίκες του Στρατού την έχουν αγκαλιάσει, τώρα που έχει την ανάγκη των άλλων. Την κάνουν μπάνιο, της ψωνίζουν, της δίνουν τα φάρμακά της, την εξυπηρετούν σε ό,τι τους ζητήσει. Τα απογεύματά της τα περνά με τα παιδιά της, τους φαντάρους, μέχρι να πέσει για ύπνο.
Πάντα έχει παρέα μέσα στο σπίτι της. Ακόμη και ο Διοικητής της Μονάδας πίνει μαζί της το καφεδάκι του. Το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε από γυναικεία σωματεία της Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Τριγώνου Έβρου, κ.Μαν.Χατζηπαναγιώτου.
"Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό της αποτέλεσε τιμή προς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Τριγώνου Έβρου, που αποτελούν το ζωντανό προμαχώνα της πατρίδας μας στην πιο νευραλγική περιοχή των συνόρων μας," λέει ο δήμαρχος Τριγώνου Έβρου.


Ο ήρωας Έλληνας ..



Την Κομοτηνή και την κοπή πίτας του σωματείου και εφημερίδας «Αντιφωνητής» τίμησε το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου με την παρουσία του ο Σταύρος Λάλας, ο άνθρωπος που χάρισε 13 χρόνια από τη ζωή του τα οποία πέρασε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας. Εντυπωσιακά σεμνός και ταπεινός, ο ίδιος ο Σταύρος Λάλας δήλωσε για άλλη μια φορά πως παρόλη την ταλαιπωρία που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του, θα ξανάκανε τα πάντα για την Ελλάδα αν του δινόταν η ευκαιρία. Τόνισε μάλιστα πως παρόλο που τα αδικήματα που τον βάρυναν στις Η.Π.Α. ήταν βαριά το αμερικανικό κράτος του συμπεριφέρθηκε πολύ δίκαια, όπως άλλωστε και σε κάθε αμερικανό πολίτη ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το ενδιαφέρον που είχε δείξει για τον ίδιο όταν ήταν έγκλειστος στις αμερικανικές φυλακές και την επιστολή που είχε στείλει.

Επίσης δε παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους Ντόρα Μπακογιάννη, Αναστάσιο Παπαληγούρα, Πέτρο Μολυβιάτη, Στέλιο Παπαθεμελή και Θεόδωρο Κασσίμη για το ενδιαφέρον που επίσης έδειξαν αλλά και για την μεταφορά του στην πατρίδα, την Ελλάδα.



Ως πότε θα τρωνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού οι Μ.Κ.Ο.



Ποια είναι η Μ.Κ.Ο "Λυσιστράτη"...Για να δούμε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ποια είναι η περιβόητη Μ.Κ.Ο "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" και τι αναφέρει http://www.lissistrati.org "....Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με την επωνυμία “Λυσιστράτη” δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2001 από την Έλλη-Τασούλα Σεμοήλογλου. Βασικός στόχος του είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Παράλληλα, ο Οργανισμός "Λυσιστράτη" έχει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι: διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, προστασία του περιβάλλοντος, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ παιδικών ομάδων, όπως και ομάδων τρίτης ηλικίας, οργάνωση λαογραφικών, φιλολογικών και ιστορικών διαλέξεων που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία." Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει όπως αναφέρει πολλές ευαισθησίες στα θέματα Ελληνοτουρκικής φιλίας και αγωνίζεται γι' αυτό, με πρωταγωνιστή όπως φαίνεται μια συγκεκριμένη κυρία, την Έλλη - Τασσούλα Σεμοήλογλου και σε δεύτερο ρόλο κάποια κυρία Ταξάκη που έχει τον ρόλο του αντιπροέδρου της οργάνωσης. Υπάρχουν όμως και πολλοί που έχουν πολλές αντιρρήσεις και δυσπιστούν σε αυτή την προσπάθεια, αφού αναφέρουν πως η συγκεκριμένη κυρία μέσα από αυτού του είδους ελληνοτουρκική προσέγγιση, εμπορεύεται πολλά χαλιά και χειροποίητα είδη αναπτύσσοντας την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Ακούγεται πως μέσα από τις πολλές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με την Νομαρχία Σάμου και πιο συγκεκριμένα με την "ομάδα" Κάρλα (Νομάρχης), πετυχαίνει με αυτά τα τρικ, να συμπαρασύρει ένα τέτοιο φορέα (τοπική αυτοδιοίκησης) και να πετυχαίνει τους σκοπούς της.


Άλλες πιο σκληρές φωνές αναφέρουν πως μέσα από τον "Δούρειο Ίππο" αυτόν, οι "φίλοι" Τούρκοι δείχνουν ένα άλλο "αγγελικό" πρόσωπο προς τα έξω, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα δικά τους συμφέροντα και κατ' επέκταση, αλλά και παράλληλα, συνεχίζουν να έχουν "γκριζάρει" πολλές περιοχές του Αιγαίου, μεταξύ αυτών και την Σάμο με την Ικαρία και τους Φούρνους.
Μάλιστα να αναφέρουμε πως ο Νομάρχης Σάμου έχει βραβευθεί από την κα Σεμοήλογλου, έχοντας χρισθεί και επίτιμο μέλος, αλλά και ο ίδιος (κατ' επέκταση η νομαρχία Σάμου) έχει χρηματοδοτήσει την "Λυσιστράτη" με 9000 € !!!!!
Τελευταία η κα Σεμοήλογλου έχει προαποφασίσει εν αγνοία (επίσημα) της Ελληνικής κυβέρνησης και σε συμφωνία με τον Νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα, να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση με την ονομασία "Η Αλυσίδα της Ειρήνης" όπου Τούρκοι πολίτες με Έλληνες, κυβερνητικοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλοί δημοσιογράφοι, θα ενωθούν στην μέση των 2 αυτών περιοχών και με την παρουσία πολλών ξένων τηλεοπτικών δικτύων αλλά και της ομάδα "ρεκόρ Γκίνες" θα ενώσουν τα χέρια τους και θα ανταλλάξουν δώρα συμβολικά, από την Ψιλή Άμμο της Σάμου έως και την Καναπίτσα - Γκιουζέλ Τσαμλί!
Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως έχει οριστεί και ημερομηνία τον Σεπτέμβριο του 2010 χωρίς να έχουμε κάποια ανακοίνωση από το επίσημο Ελληνικό κράτος ή ακόμη και από το Τουρκικό!


logospoliti


Το δράμα της Κύπρου δεν έχει τέλος .


Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος Άντη Χατζηκωστή και εύχεται προς αυτούς κουράγιο και δύναμη! Το Κίνημά μας, όπως και σύμπας ο Ελληνισμός, στέκεται στο πλευρό τους και συμπάσχει μαζί τους. Τα στοιχεία δεν οδηγούν σε άλλα κίνητρα εξόν από πολιτικά. Οι εχθροί του Ελληνισμού επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε όσους αντιστέκονται στα καταχθόνια σχέδια των εγγλεζοτούρκων για πλήρη εκπόρθηση της Κύπρου! Χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε το κλίμα ενότητας του λαού, το οποίο προέχει στην παρούσα φάση, θα θέλαμε εντούτοις να εντοπίσουμε την παθογένεια. Οι εξουσιαστές, ενδεδυμένοι με το προσωπείο των ειρηνευτών, στους σχεδιασμούς τους δημιουργούν εσωτερικά προγεφυρώματα, τα οποία καταδεικνύουν τους στόχους.

Η στυγερή δολοφονία είναι η συνέχεια σωρείας εγκληματικών ενεργειών που έπληξαν Όσια και Ιερά: η αναγραφή των τουρκικών συνθημάτων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και αλλού, η κλοπή του λειψάνου του Τάσου, η βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας του τάφου του και τώρα η δολοφονία του Άντη! Οι στήλες της εφημερίδας «Σημερινή» και κάποιες εκπομπές του «Ράδιο Πρώτο», ως επάλξεις αντίστασης, αποτελούν τους πρώτους στόχους. 
Η Κυβέρνηση συγκαλύπτει τους Τούρκους! Ακόμα περιμένει τους Ρουμάνους, δήθεν τυμβωρύχους, να ζητήσουν τα λύτρα για να επιστρέψουν το λείψανο του Τάσσου! Συνάμα βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει τους πατριώτες! Και τώρα μιλούν για κίνητρα οικονομικά και άλλα. Χωρίς κανένα σεβασμό στον νεκρό! Για την Κυβέρνηση οι Τούρκοι (οι πρώτοι ύποπτοι) είναι υπεράνω υποψίας! Αυτοί είναι αδέλφια τους, συνέταιροι, σύντροφοι, συμπατριώτες. Αν καταφέρουν να φέρουν την…«πολυπόθητη λύση» μαζί θα κυβερνούν για χρόνια πολλά, μέσω της σταθμισμένης ψήφου, την Κύπρο. Μια Κύπρο χωρίς τους παρείσακτους Έλληνες! Αυτούς μέχρι τότε θα τους έχουν είτε εξορίσει είτε δολοφονήσει! Για πολλά χρόνια θα λυμαίνονται τον τόπο! Τα πλούτη όλα της Κύπρου θα μείνουν δικά τους! Και οι προσφορές των δημοσίων έργων θα εξακολουθήσουν να ανατίθενται μόνο στους κουμπάρους τους!
Σημειώνουμε ότι χθες ο Πρόεδρος διέκοψε τις συνομιλίες με τον Ταλάτ, για να μεταβεί στην οικία Χατζηκωστή. Συλλυπήθηκε…δάκρυσε και μετά ξαναγύρισε στον Ταλάτ για να συνεχίσει το ανίερο παζάρεμα του ξεπουλήματος της Κύπρου! Ο Ταλάτ στην εισβολή ήταν ένας μουτζαχίτ! Και μάλιστα αξιωματικός! Με ένα τόμσον στο χέρι! Από αυτούς που εκτελούσαν τους αιχμαλώτους! Τώρα εκπροσωπώντας τους τουρκοκύπριους απέναντί του έχει έναν Χριστόφια! Ο Χριστόφιας ήταν του υγειονομικού και μάλιστα καψιμιτζής! Κατά την εισβολή έψαχνε την μονάδα του και…δεν την έβρισκε! Αυτός κυβερνά σήμερα την Κύπρο του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Κυριάκου Μάτση! Αξιωματικό του είχε τότε τον σημερινό Υπουργό του, της Αμύνης! Μαζί σήμερα διαλύουν την Εθνική Φρουρά για να αφήσουν αφύλακτες τις Εστίες μας. Άνοιξαν και τα οδοφράγματα! Να μπαίνουν ελεύθερα να μας σκοτώνουν με τα κοντόκανά τους, να καβαλάνε τη μοτοσυκλέτα τους και μέχρι την επόμενη φορά, να εξαφανίζονται στο ανάθεμα απ΄ όπου μας ήρθαν!
Το Κίνημά μας καλεί σε επαγρύπνηση και σε αντίσταση τον κυπριακό λαό! Θα έρθουν μέρες ακόμη δυσκολότερες!

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης
Πρόεδρος Κρίνος Μακρίδης
13 Ιανουαρίου 2010

Ελληνική Αντίσταση


Οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ & ΙΣΡΑΗΛ



Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) και του Ισραήλ (Mossad) βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna. "Τις τελευταίες μέρες λάβαμε ξεκάθαρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι υπηρεσίες πληροφοριών του σιωνιστικού καθεστώτος, με τη βοήθεια της CIA, σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στην Τεχεράνη", δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί μιλώντας για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον του καθηγητή του πανεπιστημίου της Τεχεράνης, Μασούντ Αλί Μοχαμαντί.
"Μπορεί να σκέφτηκαν ότι μπορεί να επωφεληθούν από ορισμένες εσωτερικές διαφωνίες (μεταξύ της εξουσίας και της αντιπολίτευσης) και να διαπράξουν τέτοιες πράξεις προκειμένου να τρομάξουν το εκπαιδευτικό σώμα και να καταφέρουν πλήγμα στο ερευνητικό πυρηνικό πρόγραμμα", πρόσθεσε.

"Σε μερικές ώρες, μία αναξιόπιστη φιλομοναρχική οργάνωση, που δρα υπό την προστασία της CIA, ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Προφανώς η CIA και το σιωνιστικό καθεστώς θεώρησαν ότι μπορούν να θολώσουν τα νερά με αυτή την ενέργεια", είπε επίσης ο Λαριτζανί.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου επέκρινε επίσης δριμύτατα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι από "το σύνθημα περί αλλαγής δεν απομένει παρά η παλιά εικόνα του πολεμοχαρούς και του τρομοκράτη".
"Πώς μπορείτε να υποθάλπετε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ, ενώ εδώ και χρόνια ισχυρίζεστε ότι μάχεστε κατά της τρομοκρατίας και επιβάλλετε μία σειρά πολέμων στην περιοχή με το πρόσχημα αυτό;", αναρωτήθηκε ο Λαριτζανί.
Χθες Τρίτη, λίγες ώρες μετά την επίθεση, η φιλομοναρχική οργάνωση Τακαβαράν Τοντάρ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, για να διαψεύσει αμέσως μετά οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ήταν μία συνωμοσία της ισλαμικής εξουσίας.
Ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, 50 ετών, καθηγητής πυρηνικής φυσικής στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σκοτώθηκε μπροστά στο σπίτι του χθες το πρωί από έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του.
Οι ιρανικές αρχές, δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, έσπευσαν να κατηγορήσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την επίθεση, κατηγορία που οι ΗΠΑ απέρριψαν ως "γελοίες".
Ο Μασούντ Αλί Μοχαμαντί ήταν ειδικός στη μοριακή φυσική. Είχε εργαστεί στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης ("Πασνταράν"), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ (1980-88) και σύμφωνα ανακοίνωση της πολιτοφυλακής των Μπασιτζί, οι οποίοι τον παρουσιάζουν ως έναν "καθηγήτη Μπασιτζί", εξακολουθούσε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο Ιμάμ Χοσεΐν των Πασνταράν, στην Τεχεράνη.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, ιστοσελίδες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση διαβεβαιώνουν ότι ο Αλί Μοχαμαντί υπήρξε υποστηρικτής του Μιρχοσεΐν Μουσαβί στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.


Ποιοί κάνουν κουμάντο στην χώρα μας ;;;;



Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ: Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! *Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ *«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».
«Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.» ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ!
«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν . Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος. ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές».

(Σ. Σ. Αύριο Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο δικαστήριο στην Ευελπίδων, στο πλευρό του…)



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More