19.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

19 Νοεμβρίου


  • Γεγονότα
1862: Η Εθνική Συνέλευση αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εκλογή νέου βασιλιά, μετά την έξωση του Όθωνα.
1924: Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης Μιχαλακόπουλου.
1942: H Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκωφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της επιχείρησης Ουρανός.
1958: Εγκαινιάζεται ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι νικούν 1-0 με γκολ του Ηλία Υφαντή.
1977: Ο αιγύπτιος πρόεδρος Ανουάρ Ελ Σαντάτ επισκέπτεται το Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη αιγύπτιου και γενικότερα άραβα ανώτατου αξιωματούχου στο εβραϊκό κράτος.
1979: Ο ρόκερ Τσακ Μπέρι αποφυλακίζεται, μετά την έκτιση της ποινής του για φοροδιαφυγή.
  • Γεννήσεις
1805: Φερντινάν Ντε Λεσέπς, γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης που διάνοιξε, μεταξύ άλλων, το κανάλι του Σουέζ και τη διώρυγα της Κορίνθου. [θαν. 7/12/1894]
1917: Ίντιρα Γκάντι, ινδή πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1966-1975 και 1980-1984. [θαν. 31/10/1984]
1944: Αγνή Μπάλτσα, διεθνούς φήμης υψίφωνος από τη Λευκάδα.
  • Θάνατοι
1828: Φραντς Σούμπερτ, αυστριακός συνθέτης. [γεν. 31/1/1797]
1858: Κυριάκος Μάτσης, γεωπόνος και αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Σκοτώθηκε από τους άγγλους στο κρησφύγετό του στο Δίκωμο. [γεν. 1926]
1988: Χριστίνα Ωνάση, κόρη και κληρονόμος του έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. [γεν. 11/12/1950]


Με μιά ματιά...

Ελλάδα.
  • Για «μείωση ρεκόρ» στις δαπάνες για την Παιδεία κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι στον προϋπολογισμός του 2011 η μείωση είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 35ετίας, και το ποσοστό των δαπανών αυτών βρίσκεται για πρώτη φορά κάτω από το 3%.
  • Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου που έφτασε την Παρασκευή στην Πορτογαλία. Το νέο στρατηγικό δόγμα και το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις αναφορές στα ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα. Ήδη, ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Καναδό ομόλογό του, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ.
  • Καμία αλλαγή δεν υπάρχει ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας. Η καταβολή της ενίσχυσης ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μηνός. Την Παρασκευή κατατέθηκε στη Βουλή και η σχετική τροπολογία.
  • Κλειστό θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο το τμήμα του ΗΣΑΠ από το σταθμό Ειρήνη μέχρι την Κηφισιά, λόγω έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Για το συγκεκριμένο τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ5.
  • Την αντίδρασή τους στο προς διαβούλευση κείμενο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι συνεδρίαζαν μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως αναφέρουν οι προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «θίγουν και υποβαθμίζουν τα ΤΕΙ».
Κόσμος.
  • Αντιδράσεις προκαλεί στην Καταλονία το βίντεο που ετοίμασε η Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας και εμφανίζει μία γυναίκα να έχει οργασμό την ώρα που ψηφίζει.
  • «Αρκετά με τη βρωμιά στην πόλη μας!», είπαν οι κάτοικοι της Μασσαλίας και αποφάσισαν να να αναρτήσουν στον Διαδίκτυο φωτογραφίες και κάθε υλικό που θα δείχνει τα σκουπίδια που ασχημαίνουν την πόλη τους.
  • Το νέο στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας την επόμενη δεκαετία, η αποχώρηση από το Αφγανιστάν με ορίζοντα το 2014 και το σχέδιο εγκατάστασης αντιπυραυλικού συστήματος για την άμυνα της Ευρώπης βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στη Λισαβόνα -μία από τις κρισιμότερες συνόδους στα 61 χρόνια της ΝΑΤΟϊκής ιστορίας. Την ιδιαίτερη σημασία που στοχεύει να προσδώσει η Συμμαχία στη συνεργασία με τη Ρωσία αντικατοπτρίζει η δήλωση Μέρκελ ότι η Σύνοδος Κορυφής μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με τη Μόσχα.
  • Το «μέτωπο» της κεντροαριστεράς διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, βάσει δημοσκόπησης που δημοσιεύει την Παρασκευή η Repubblica. Το Δημοκρατικό Κόμμα μαζί με την Ιταλία των Αξιών και την Αριστερά και Ελευθερία συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%. Η κεντροδεξιά συμμαχία του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας και της Λέγκας του Βορρά «σταματά» στο 37,3%, ενώ ο κεντρώος πόλος (Χριστιανοδημοκράτες του Udc, Api και Μέλλον και Ελευθερία του Τζιανφράνκο Φίνι) εξασφαλίζει ποσοστό 16%.
  • Πολιτική «θύελλα» προκάλεσε συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι για τους περισσότερους Βρετανούς «τα πράγματα δεν ήταν ποτέ καλύτερα», τη στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και περικοπές στα επιδόματα πρόνοιας εξαιτίας της περιστολής των δαπανών. Ο Ντέιβιντ Γιανγκ, σύμβουλος του Κάμερον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι... παρελθόν. «Υπέβαλε παραίτηση και έγινε δεκτή» ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Οικονομία
  • Χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 6,5% και για τα τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία ζητά η ΓΕΠΟΕΤ, μετά τη μείωση του ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για το 2011. Η ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων κάνει λόγο για συνθήκες δύο ταχυτήτων στον τουρισμό, ζητώντας την επέκταση της μείωσης ώστε να μην απαξιωθούν τα γραφεία και οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.
  • Ψηλά στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι εκπρόσωποι της οποίας ζήτησαν μεγαλύτερη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς την κατεύθυνση της γρηγορότερης απελευθέρωσης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας συζήτησαν τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της Επιτροπής με στόχο τη διεύρυνση του ρόλου της ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στελέχωσή της με προσωπικό.
  • Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει ξανά ο ΟΔΔΗΧ τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε δημοπρασία εντός του Δεκεμβρίου εξαιτίας του μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος την περίοδο των διακοπών. Ο ΟΔΔΗΧ είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως οι τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες έντοκων γραμματίων δεν θα γίνονταν τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο.
Αθλητισμός
  • Το μέλλον του Σίντνεϊ Γκοβού στον Παναθηναϊκό προμηνύεται δυσοίωνο, μετά τα απανωτά πειθαρχικά παραπτώματα που έχει υποπέσει ο Γάλλος, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ έχοντας πάρει προφανώς εντολή από τον Νικόλα Πατέρα, να αφήνει εκτός αποστολής τον 32χρονο επιθετικό από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή το Σάββατο (19:30) στο ΟΑΚΑ.
  • Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τότεναμ, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της premier league. Στην Ισπανία η Ρεάλ υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Μπαρτσελόνα την Αλμέρια, χωρίς ντέρμπι στην Ιταλία.
  • Την αναβολή του φιλικού παιχνιδιού ανάμεσα στην εθνική Αγγλίας και την αντίστοιχη της Αργεντινής, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη στις 8 Φεβρουαρίου του 2011, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Νησιού.


Έξω λέει πολλά...

Προσπαθούν να μαζέψουν την δήλωση Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή ιδιωτών !


Διαψεύδει εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ανοιχτός στη γερμανική πρόταση για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους. Ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε: “είμαστε αντίθετοι στην πρόταση της Γερμανίας”.
Παράλληλα, τόνισε ότι δημοσίευμα του Dow Jones Newswires σύμφωνα με το οποίο “ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως το να υποχρεωθούν ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση μιας χώρας, όπως επιμένει η Γερμανία, θα ήταν λογικό”, αποτελεί ερμηνεία του συντάκτη του άρθρου.
Σε σχετική επικοινωνία του Capital.gr με το συντάκτη του συγκεκριμένου κειμένου, ο δημοσιογράφος του Dow Jones Newswires υπογράμμισε πως η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ακριβής, και δεν καταλαβαίνει πως μπορεί να την έχει παρερμηνέψει. Παράλληλα, διευκρίνισε πως το Υπουργείο δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, ή με τα γραφεία του Dow Jones Newswires στην Αθήνα από όσο γνωρίζει, σε σχέση με το ρεπορτάζ.
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδωσε τα εξής:
Ανοιχτός φέρεται να εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη γερμανική πρόταση για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, αναφέρει το Dow Jones Newswires.
“Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στη Φρανκφούρτη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. “Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική”, πρόσθεσε.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε πάντως ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν αποτυπώνει την πλήρη φράση του κ. Παπακωνσταντίνου.
Τραπεζικοί αναλυτές στην Αθήνα, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, εκτίμησαν ότι ενδέχεται να αποτελεί ένα πρώτο “άνοιγμα” της κυβέρνησης στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, παρά το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο European Banking Congress, στην ενότητα με θέμα «Fiscal Policy: the public debt challenge», τόνισε ότι είναι επιζήμια η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. «Εάν ανοίξουμε τώρα μια συζήτηση, η οποία περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους και τα haircuts, τότε νομίζω ότι οι άνθρωποι υποτιμούν τη ζημία που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή – ζημία για την ελληνική οικονομία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όλες τις παράπλευρες απώλειες στην υπόλοιπη Ευρώπη,» τόνισε ο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε θετικός στην έκδοση ευρωομολόγου επισημαίνοντας ότι θα αποτελούσε ένα καλό συμπλήρωμα στις εθνικές εκδόσεις.
Αναφερόμενος στην ιρλανδική κρίση ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα για την ιρλανδική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν αποφάσεις.
“Είμαστε τώρα σε ένα σημείο που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και η ιρλανδική κυβέρνηση πραγματοποιεί με προσοχή τις κινήσεις που πρέπει να κάνει”, δήλωσε ο κ.  Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ο υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να κάνει εικασίες σε σχέση με το χρονικό περιθώριο που θα χρειαστεί για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ιρλανδίας. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η ιρλανδική κρίση είναι διαφορετική από την ελληνική που προκλήθηκε από την εκτόξευση του κόστους δανεισμού.
Εκτίμησε ότι ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τις ιρλανδικές τράπεζες θα μπορούσε να βοηθήσει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιθανές δημοσιονομικές δυσκολίες αργότερα. “Το ιδιωτικό χρέος έχει την κακή συνήθεια να καταλήγει στην κυβέρνηση” σε περιόδους κρίσης, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή:www.capital.gr


Το κώμα δώρο στον ΓΑΠ!

Τι λέγαμε για “κόμμα –δώρο” στον ΓΑΠ;



Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Παρασκευή+13″ η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει σαφώς την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, την οποία μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο Καρατζαφέρης θέλουν μέχρι στιγμής.
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης που δηλώνει “παρών” στην κ. Μπακογιάννη δήλωσε:

  « θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, να οδηγηθούν σε μια μίνιμουμ συμφωνία για να βγούμε από την κρίση. Όχι βεβαίως μια συμμαχία προθύμων, αλλά συμμαχία σοβαρών ανθρώπων οι οποίοι θέλουν το καλό του τόπου αυτή την ώρα….».


Τώρα Θεσσαλονίκη θα τον λουστείς!

Συνέντευξη Μπουτάρη στην “Ελευθεροτυπία”: Απλά κορυφαία !!!



Λευκό Πύργο δεν έχει η Αθήνα αλλά και η ιδέα να συναντήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου απεδείχθη ευχάριστα… ελαττωματική. Κάθε λίγο και λιγάκι σταματούσαμε την κουβέντα γιατί όλο και κάποιος διερχόμενος ερχόταν με ένα χαμόγελο φαρδύ-πλατύ, χειραψίες και ευχές: «Συγχαρητήρια… Ανακουφιστήκαμε με την εκλογή σας… Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο με αυτούς εκεί πέρα».
Ο Γιάννης Μπουτάρης στον φακό της «Ε» Η συνέντευξη κύλησε κυματιστά, σαν να καθόμασταν στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης φάτσα στον Θερμαϊκό. Μόνο που αντί για πλεούμενα, βλέπαμε αυτοκίνητα να παραβιάζουν τον πεζόδρομο και πολλά πολλά περιπολικά.
Το πρώτο από αυτά μάς έφερε στην πρώτη ερώτηση:
Ηρθε η ώρα να αποκτήσετε προσωπική ασφάλεια;
«Είναι πρόβλημα. Μου λένε ότι υποχρεώνομαι να έχω συνοδό. Εντάξει. Μα τι θα με κάνουν; Θα με γιαουρτώσουν; Ας με γιαουρτώσουν. Θα με δείρουν; Ας με δείρουν. Θα με σκοτώσουν; Ποιος; Γιατί;»
Υποτίθεται ότι τη μεγαλύτερη προστασία παρέχει ο Θεός. Θα πάτε να ζητήσετε συγχώρεση από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που σας περιμένει;
«Δεν πρόκειται. Δεν έκανα τίποτε για το οποίο να ζητήσω συγχώρεση. Αν θέλει, ας με συγχωρήσει από μακριά. Και ο Ψωμιάδης που πήρε την πρωτοβουλία για να “χαϊδέψει” τους χριστιανούς θα του βγει ανάποδα».
Χτίστε το τζαμί σας
Ο μητροπολίτης δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος θα αντιδρούσε ανάποδα στις εκλογές;
«Προφανώς το κατάλαβε αλλά είναι φιλόδοξος. Οταν έχει Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλους, όλη τη Δεξιά που έχει ανατραφεί με την αντίληψη “να μην τα βάλω με αυτούς”… Προκαλείται έτσι μια εσωστρέφεια».
Πώς θα την πολεμήσετε;
«Μόνο με ρήξεις. Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας».
Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.
«Για πρώτη φορά από τον πόλεμο… Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».
Τότε δημιουργήθηκε πάλι θέμα με τον Ανθιμο.
«Το δικό μου πρόβλημα προέκυψε διότι δεν ήθελα να πάει η γυναίκα μου αδιάβαστη και απαγορεύτηκε η εξόδιος ακολουθία. Θα μπορούσα να είχα πει ότι μετά την εκκλησία θα πάω να τη θάψω στο χωριό. Αλλά δεν ήθελα να πω ψέματα. Ηθελα να την πάω στη Σόφια, όπου λειτουργεί αποτεφρωτήριο. Ο παπάς από το Νυμφαίο ήρθε και κατά παράβαση της εντολής έκανε την ακολουθία στο σπίτι».
Είχε συνέπειες;
«Ρώτησε τον Σεραφείμ της Καστοριάς και του είπε να το κάνει. Ο Ιερώνυμος είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η περίπτωση Ανθιμου και μερικών άλλων σαν τον Ανθιμο είναι η κλασική που λες: “Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου. Δεν μπορείς να ανακατεύεσαι σε αυτό το επίπεδο σε κοσμικά θέματα”».
Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;
«Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
Δεν φοβάστε αντιδράσεις;
«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
Με στόχο;
«Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».
Θεσμικά θα συνεργαστώ στα κοινά θέματα
Τώρα όμως συνυπάρχετε με Ανθιμο και Ψωμιάδη.
«Θεσμικά όμως. Καλημέρα, ευχαριστώ, αντίο. Στέλνεις μια ατζέντα θεμάτων στο μητροπολίτη και λες ότι υπεύθυνος από το δήμο είναι ο τάδε αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα κοινά θέματα; Τα συσσίτια για τους απόρους, τα ναρκωτικά, οι άστεγοι, οι ανήμποροι… Κάποια μπορούμε να τα κάνουμε από κοινού για να έχουμε οικονομία».
Για παράδειγμα;
«Ηδη έχω κάνει συμφωνία με τον πρύτανη τον Μυλόπουλο. Εχουν τη φοιτητική λέσχη που δουλεύει σαν εστιατόριο. Μπορεί 12 με 2 να δουλεύει για τους φοιτητές, 2 με 4 για τα δημοτικά συσσίτια. Είναι περιφρόνηση, όπως είδα στην Αθήνα, να έχεις τον άνθρωπο να περιμένει στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό».
Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;
«Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. Εχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».
Πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση σύμπραξης με τους δημάρχους χωρίς κομματική ταυτότητα;
«Με μένα, τον Καμίνη, τον Φίλιο στα Γιάννενα, τον Δημαρά στην Πάτρα άρχισε να δημιουργείται μια άλλη ατμόσφαιρα, μακριά από την αντίληψη ότι για να εκλεγείς χρειάζεται να είσαι κομματικός. Με το δήμαρχο της Αθήνας συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Θα προβάλουμε συστηματικά ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι εκτός κομμάτων».
Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι πέραν της Αυτοδιοίκησης, την ώρα που κυοφορούνται νέα κόμματα;
«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στην Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή. Παρακαλώντας να πέσουν να μου πουν να γίνω βουλευτής, θα τους πω παρατήστε με».
Απογραφή για τα οικονομικά πριν παραλάβω
Τότε θα το κάνετε για να διεκδικήσετε πόρους;
«Και γι’ αυτό και για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να φύγει από την κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνη για άλλα, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις κ.λπ. Εγώ οφείλω να έχω καλά σχολικά κτίρια, καλές υποδομές».
Με τα οικονομικά του δήμου θα βγει άκρη;
«Συνάντησα τον απερχόμενο δήμαρχο. Ρωτήσαμε τι γίνεται με τη “μαύρη τρύπα” στα ταμεία του δήμου. Μας είπε ότι λείπουν 7 εκατ. όταν η οικονομική επιθεωρήτρια μιλά για 52 εκατ. ευρώ. Θα βάλουμε μια εξωτερική εταιρεία να κάνει πλήρη απογραφή για να γίνει παραλαβή. Εως τώρα δεν γινόταν ποτέ αυτό».
Αν βρεθείτε μπροστά σε σημεία και τέρατα τι θα κάνετε όταν θα πρέπει ταυτόχρονα να λειτουργήσετε με λιγότερες επιχορηγήσεις;
«Θα προκύψουν προβλήματα. Ο Παπαγεωργόπουλος μας είπε ότι ο δήμος έχει τώρα έσοδα 5 εκατ. από δημοτικά τέλη, 3,5 από πάγια κρατική επιχορήγηση και άλλα 5,5 κάθε τέλος Ιανουαρίου από τα οφειλόμενα. Η μισθοδοσία είναι 10 εκατ. Που σημαίνει ότι δεν μένει φράγκο, ενώ υπάρχουν δάνεια και οφειλές προς το Δημόσιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ρύθμιση χρεών για να παίρνουμε φορολογική ενημερότητα και να διεκδικούμε κοινοτικά προγράμματα. Εχουμε κάνει συνεννόηση για το θέμα με τον Σίμο Δανιηλίδη στο Δήμο Συκεών που έχει πολύ καλή οργάνωση στα ευρωπαϊκά».
Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνεργασία με τους όμορους δήμους;
«Εχουμε ήδη συνεννοηθεί με Καλαμαριά, Συκιές και Πολίχνη να κάνουμε μια άτυπη συνάντηση. Υπάρχουν θέματα όπως είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, το τραμ, το μετρό, η καθαριότητα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με ενιαία αντίληψη».
Για οικονομία;
«Κυρίως για οικονομία, αλλά και καλύτερη λειτουργία. Μπορεί ένας υπάλληλος να μεταταχθεί σε διπλανό δήμο».
Αν υπάρξουν αντιδράσεις; Σε δήμους με προϊστορία όπως της Θεσσαλονίκης υπάρχουν δεσμεύσεις, ρουσφέτια…
«Υπάρχουν οι “πυρήνες”. Εκεί μαχαίρι. Ανοχή μηδέν. Δεν έχω πολιτικό κόστος για να φοβάμαι να κάνω πράγματα».
Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;
«Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών. Ελπίζω ότι θα έχουν δοθεί ευκαιρίες να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Το ζητούμενο σε αυτή τη δημαρχία είναι να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης. Να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν αξία αλλά λένε “δεν ανακατεύομαι”. Μα αν δεν ανακατεύεσαι, τότε φάε τον Παπαγεωργόπουλο στη μάπα…».
Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου
Πώς θα αποκτήσει ο δήμος εξωστρέφεια;
«Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στο ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη. Για να δείξουμε τη σημασία που δίνουμε στα εξαρτημένα άτομα. Οι επόμενες θα γίνονται στα δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποκτούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθαριότητας, φωτισμού, αστυνόμευσης».
Με τα κρασιά σας τι θα κάνετε;
«Από το 2006, που άρχισα να ανακατεύομαι πιο ενεργά, έχουν αναλάβει τα παιδιά. Πηγαίνω στο κτήμα, παίρνω μυρωδιά, δοκιμάζω τα κρασιά, βρίσκω τα κουσούρια, λέω αντίο και φεύγω».
Τώρα θα προλαβαίνετε όμως;
«Δεν θα με πάρει από κάτω η δημαρχία. Ο δήμος και η εξουσία δεν θα με αλλάξει. Κατ’ αρχήν, μία ημέρα την εβδομάδα είναι δική μου. Τι κάνει ο δήμαρχος; Πάει να χαζέψει στο πάρκο… Εγώ υποτίθεται ότι είμαι ο μαέστρος. Δεν θα γίνω δημοτικός υπάλληλος ή διευθυντής. Εχω βρει σε μεγάλο βαθμό τους κατάλληλους ανθρώπους και θα τους βάλω να δουλεύουν. Αν ο αντιδήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλίμονό του. Δική μου δουλειά είναι να γυρνάω στην πόλη. Δεν θα κλειστώ στη γυάλα του δημαρχείου». *


Ένας ακόμη Ελληνοκύπριος ήρωας!

«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ»

O Κυριάκος Μάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1926 στο χωριό Παλαιοχώρι της επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοιτώντας από το δημοτικό σχολείο του χωριού του, πηγαίνει στο γυμνάσιο της Αμμοχώστου. Έπειτα ακολούθησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Ε.Π.Θ όπου και ανέπτυξε μεγάλη εθνική δράση.

Ο σπουδαίος αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α διακήρυττε της απόψεις του για την Κύπρο εντυπωσιάζοντας τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν το αηδόνι της Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο Στρατηγός Διγενης στα απομνημονεύματα του
«Ο Μάτσης ήταν ο στρατιώτης του καθήκοντος, αγνός και τίμιος, υπόδειγμα, εις τους υφισταμένους του εμψυχωτής, εισήλθεν εις τον αγώνα με την φλόγα της αυτοθυσίας και την δίψαν να επιτελέσει έργον μεγάλο».

Αγωνίστηκε, καταδόθηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε αλλά ουδέποτε πρόδωσε τον όρκο που είχε δώσει όντας ένας αγνός αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α . Ο τομεάρχης Κερύνειας ακόμα και μετά την απόδραση του από τις φυλακές της Κοκκινοτρυμιθιάς συνέχισε να πολεμά ακόμα πιο σφόδρα τους Άγγλους κατακτητές , από τους οποίους βρήκε τελικά τον θάνατο στις 19 Νοέμβριου του 1958 στο κρησφύγετο του στο Δίκωμο μετά από προδοσία.

Το 1945 σε ένα από τους σπουδαίους στοχασμούς του, είπε τα ακόλουθα, « Ο κόσμος σήμερα, ύστερα από ένα αιματοκύλισμα, πλέει σε ένα πέλαγος ιδεολογιών και η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Αλλά η Ελληνική νεολαία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια θέση. Μοναδική της ιδεολογία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, μοναδικό της σύμβολο η Ελληνική γαλανόλευκη, πάνω στην οποία βρίσκεται απεικονισμένο το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα, πίστη του στην Πατρίδα και στην θρησκεία.»

Στα πολύ σπουδαία αυτά λόγια του αγωνιστή , βρίσκεται η λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η νεολαία του τόπου μας σήμερα. Πως μέσα από το χάος, μπορεί να αντικρίσει το φως που θα της δώσει την δυναμική αυτή, όλα αυτά που πρέπει να διέπουν κάθε Έλληνα νέο έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών, τόσο για τον ίδιο όσο και για την πατρίδα μας.

Την Κυριακή 21/11/2010 θα τελέσουμε το μνημόσυνο του ήρωα στην Εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Γουδί. Αναχώρηση από το οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου) στις 8:00 πμ.

«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ»

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ


Είναι αργά τώρα καρντάσια...

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης, που εκλέχτηκε με το 1/5 του εκλογικού σώματος του νέου δήμου Θεσσαλονίκης δήλωσε σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία τα εξής καταπληκτικά:



Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε; «Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά»

Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας». Εχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους. «Για πρώτη φορά από τον πόλεμο. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».

«Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων». Με στόχο; «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».












http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_6807.html







Είναι θέμα χρόνου να μάθουμε τον ρόλο που παίζει ο Καμίνης.

Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου με Καμίνη.

Η… είδηση δημοσιεύεται σήμερα στον «Βηματοδότη», την αποκάλυψε όμως χθες ο «Στρυμών»... Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου με Καμίνη στα «Επίκαιρα». Ο λόγος για την μυστική συμφωνία του νέου Δήμαρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα λοιπόν....
με το παρασκήνιο, σε περίπτωση που ο κ. Καμίνης δεν εκλέγετο στο δημαρχιακό αξίωμα, είχε… εξασφαλίσει θέση στο Υπουργικό συμβούλιο, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από όπου και θα μετατίθετο γι’ άλλη κυβερνητική θέση ο Χ. Καστανίδης. Ο «Βηματοδότης» προσθέτει ότι στο παρασκήνιο υπήρξαν κι άλλες συζητήσεις για την αξιοποίηση του νέου δημάρχου της Αθήνας, σε περίπτωση μη εκλογής του, καθώς ακουγόταν ενδεχόμενο διορισμού του στη θέση Ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, την οποία κατείχε η Θάλεια Δραγώνα.
epikaira.gr


Η πράκτορες δεν θέλουν μεγάλη Ελλάδα...

Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή.



Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:

«Το 1981, έτος αφετηρία της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα ως 10ο μέλος ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γκάστον Τορν δήλωνε ότι : «Η Ελλάδα μπαίνει στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα:

1) την Εμπορική Ναυτιλία

2) τον Ορυκτό της πλούτο

3) το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων».

Αυτά λέει στην πρώτη κιόλας φράση ο κ. Μάρτης και μετά προχωράει στις αποκαλύψεις: 

«Εάν θεμελιωνόταν το βιομηχανικό συγκρότημα της Αμφιπόλεως (του Στρυμώνα), όπως αναγγέλθηκε ως οριστική απόφαση και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 1982 από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γερ. Αρσένη και την 4η Μαρτίου 1983 από τον Διοικητή της ΕΤΒΑ Κουμπή, θα είχαμε από τη δημιουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος, πλην άλλων προϊόντων, 3 τόνους χρυσού ετησίως και 150 τόνους αργυρού ετησίως.

Σήμερα θα είχαμε τουλάχιστον 60 τόνους χρυσού, 300 τόνους αργυρού και πολλούς τόνους των άλλων προϊόντων.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική. Η Μονάδα που ανέφερα θα αντλούσε κοιτάσματα από τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τη Θράκη. Το ΙΓΜΕ ανακάλυψε μεικτά θειούχα στο Παγγαίο, στο Κιλκίς και στη Λακωνία. Συνεπώς θα ήταν δυνατή η ανέγερση και δεύτερου συγκροτήματος εκτός από αυτό του Στρυμώνα. Αν συνεπώς στα μεταλλεύματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη χώρα και, κατά πληροφορίες, δεν υπάρχουν όλα σε άλλες χώρες της ΕΟΚ, όπως βωξίτες, λευκόλιθοι, νικέλιο, χρώμιο, προστεθούν το ουράνιο και τα μεικτά θειούχα, η Ελλάδα μόνο με τον ορυκτό πλούτο θα είναι στην πρωτοπορία των της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο δεν θα ήταν οδυνηρές και το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδος δεν θα απασχολούσε έντονα τρίτους, αλλά και Έλληνες.

Το 1981 επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι επαρχιακών Γαλλικών εφημερίδων. Τους κατατόπισα πάνω στο χάρτη του υπουργείου Βορείου Ελλάδας για την Πολιτιστική Ιστορία της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ορυκτό πλούτο τόσο της Βορείου Ελλάδος, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα επισημάνθηκε σε ελληνική εφημερίδα, πως οι Γαλλικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι:  "Η Ελλάδα θα γίνει Μεταλλουργία της Ευρώπης!"»

Σε άρθρο των FINANCIAL TIMES του 1978 (Βιομηχανική Επιθεώρηση, Απρίλιος 1978, σελ. 257) αναφέρεται: «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της ΕΟΚ, ο εκτεταμένος Ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μία μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς πολλά προϊόντα».

Είναι γεγονός ότι – με εξαίρεση τα Πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και του γαιάνθρακα – η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΟΚ σε μεταλλεύματα οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα. Ορισμένα δε από αυτά είναι και στρατηγικής σημασίας (ουράνιο, νικέλιο, Βωξίτης, χρώμιο)».

Αυτά γράφει ο πρώην υπουργός κ. Ν. Μάρτης στον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και από Μεταλλουργία της Ευρώπης η Ελλάδα κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.
 
http://www.newsbomb.gr


Τι περιμένει ακόμη τους Έλληνες;

Επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη με αναψυκτικά και μπουκάλες υγραερίου!



Πρόκειται για 3 Αλβανούς που έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους, στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης (18-11-2010). Έφτασαν με αυτοκίνητο σε σουπερμάρκετ που βρίσκεται στο Δήλεσι, πάρκαραν στην είσοδο και πολύ γρήγορα μπήκαν μέσα...

Οι δράστες δεν είχαν όρεξη για κουβέντες. Βούτηξαν από ράφια αναψυκτικά και άρχισαν να τα εκσφενδονίζουν προς τον ιδιοκτήτη που έντρομος προσπαθούσε να κρυφτεί. Ο ένας από τους τρεις μάλιστα, βούτηξε δύο μπουκάλες υγραερίου και τις πέταξε στον υπεύθυνο, με κίνδυνο να γίνει έκρηξη!

Στη συνέχεια, οι δράστες άνοιξαν το ταμείο και βούτηξαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα. Έφυγαν και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η αστυνομία. Από τις περιγραφές του ιδιοκτήτη κατάλαβαν με ποιους έχουν να κάνουν και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό τους, σε δρόμο της πόλης. Ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ομολόγησαν τη ληστεία που διέπραξαν και πλέον το λόγο παίρνει η Δικαιοσύνη...


Να δούμε τι θα δούμε και θα ακούσουμε...

Την Κυριακή το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στις 11 το πρωί, στο θέατρο του Badminton, στο Γουδή, θα ανακοινώσει την ιδρυτική διακήρυξη.


Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο του Badminton θα ανακοινώσει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρωην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη την ιδρυτική διακήρυξη του νέου της κόμματος.
Η ίδια αναφέρει ότι πρόκειται «για μια νέα πολιτική δύναμη, ένα κίνημα δημιουργίας, ένα κίνημα προοπτικής, που θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους».

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν προσωπικότητες από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.


Τι θα ξεπουλήσουν πάλι;

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Πρόεδρος Χριστόφιας.


Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Τρίτη, 23 Νοέμβρη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσημη εκδοχή της επίσκεψης, η παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη – φάντασμα». Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα μιλήσει σε πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος να συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου για συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιείται λίγες μόνο μέρες μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι –μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη.


Υπάρχει και φιλότιμο...

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Κάμερον έπειτα από σχόλιο για την κρίση

Η φράση «οι περισσότεροι Βρετανοί δεν υπήρξαν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση» από σύμβουλο του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν αρκετή για να προκαλέσει σάλο στα μέσα ενημέρωσης της χώρας και να τον οδηγήσει σε παραίτηση.
Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Γιάνγκ, σύμβουλο του πρωθυπουργού για τις μικρές επιχειρήσεις, ο οποίος δήλωσε τα παραπάνω, την ώρα που οι περικοπές επιδομάτων και η μείωση των δαπανών στην χώρα αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας.
"Μας ανακοίνωσε την παραίτηση του και την κάναμε δεκτή" ανέφερε εκπρόσωπος του Κάμερον.
O ίδιος ο Κάμερον μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε ντροπιαστική την δήλωση αν και σχολίασε πως ο Γιάνγκ ανασκεύασε γρήγορα τα όσα είπε.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More