13.2.11

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

13 Φεβρουαρίου.

  • Γεγονότα.
1894: Οι αδελφοί Λιμιέρ ανακαλύπτουν μία συσκευή που την ονομάζουν κινηματογράφο. Λειτουργεί και ως κάμερα και ο μηχανή προβολής.
1945: Συμμαχικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Δρέσδη της Γερμανίας. 135.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
1970: Περισσότεροι από 300 αμερικανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες ζητούν την απελευθέρωση του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι κρατούμενος στο στρατόπεδο του Ωρωπού.
1983: Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου στο ποδόσφαιρο. Αποσπά ισοπαλία 1-1 από την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία. Τα γκολ πετυχαίνουν οι Μαυρής (47') και Γκρατσιάνι (57').
1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το όνομα που θα λάβει η ΠΓΔΜ δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια.
  • Γεννήσεις
1728: Τζον Χάντερ, σκωτσέζος χειρουργός, πρωτοπόρος στην παθολογοανατομία. [θαν. 16/10/1793]
1766: Τόμας Μάλθους, άγγλος οικονομολόγος και ιερωμένος, που θεωρείται ο «πατέρας» της δημογραφίας. Διατύπωσε το νόμο που φέρει το όνομά του, σύμφωνα με τον οποίο ο πληθυσμός τείνει να αυξάνει γρηγορότερα από την τροφή που χρειάζεται για τις ανάγκες του. [θαν. 23/12/1834]
1950: Πίτερ Γκάμπριελ, άγγλος ρόκερ, ιδρυτικό μέλος των Genesis.
  • Θάνατοι
1332: Ανδρόνικος Β' ο Παλαιολόγος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. [γεν. 25/3/1259]
1571: Μπενβενούτο Τσελίνι, ιταλός συγγραφέας και γλύπτης, γνωστός για το διάσημο μπρούτζινο άγαλμά του «Ο Περσέας με το κεφάλι της Μέδουσας». Έγραψε σπουδαία απομνημονεύματα. [γεν. 3/11/1500]
1883: Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός. [γεν. 22/5/1813]


Τα καθημερινά μας νέα...

Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα (2011-02-13) - ERT3
Η κυβέρνηση αξιοποιεί ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιεί δημόσια γη, και τις αποφάσεις για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος.  Αυτό επισημ..(26 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα διόδια (2011-02-13) - ERT3
Με νέες συγκέντρωσεις και μπλόκα σε σταθμούς διοδίων απαντούν σήμερα τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", στην τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή και μετατρέπει την άρνηση πληρωμής σε παράβαση του ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Στάση εργασίας τη Δευτέρα σε Μετρό και ηλεκτρικό (2011-02-13) - Capital.gr
Στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων στην Αττικό Μετρό και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.Παράλληλα, την Τρίτη, οπότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αν..(20 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Απεβίωσε ο Κ. Κοσμόπουλος (2011-02-13) - Pathfinder.gr
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 83 χρόνων, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος.Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκό..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές (2011-02-13) - Express.gr
 TO ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι επισήμως διαψεύδεται. Επί της ουσίας είναι «ένα δώρο που δεν θα ήθελε» το Μέγαρο Μαξίμου, όμως υπάρχουν πολλές μ.. (0 σχολια)
Συνέντευξη Αρη Σπηλιωτόπουλου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (2011-02-13) - Express.gr
 Σωστή χαρακτηρίζει την επιλογή Σαμαρά να καταψηφίσει το μνημόνιο ο ΑρηςΣπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ενώ θεωρείμονομερή και άδικη την κριτική που ασκείται στη..(2 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Τρόικα: Λυπούμαστε για τις λάθος εντυπώσεις (2011-02-13) - Express.gr
  Πέρασαν 24 ώρες με δηλώσεις, επιστολές από την κυβέρνηση ότιθίχτηκε και άλλα πολλά για να βγάλει και η τρόικα μια ανακοίνωσηαπάντηση για τα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής.  .. (0 σχολια)
Αντιδράσεις στις προκλητικές δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικα (2011-02-13) - Express.gr
 Στην αντεπίθεση, η οποία γίνεται όλο και πιο σκληρή, έχει περάσει η κυβέρνησηύστερα από όσα προκλητικά και απαράδεκτα ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου πουέδωσαν χθες οι εκπρόσωποι της "τρόικας..(2 σχετικα αρθρα) (2 σχολια)
Απορρίπτει η Ν.Δ. συναίνεση για το νέοπλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής (2011-02-12) - Express.gr
 AΠOMAKPYNETAI ακόμη περισσότερο η πιθανότητα συναίνεσης, καθώς χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του όπως «απέρριψε το μνημόνιο 1, έτσι απορρίπτε.. (0 σχολια)
Ισραήλ: Νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού (2011-02-13) - Pathfinder.gr
Νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού διορίστηκε την Κυριακή ο στρατηγός Μπένι Γκαντζ από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα τον διορισμό του Μπ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Κύμα βίας με νεκρούς στο Μεξικό (2011-02-13) - Antenna
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μια ακόμα έξαρση της βίας που αποδίδεται στην δράση μελών συμμοριών στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην πολιτεία Τσιουάουα, 11 άνθρωποι σκοτ..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Περιμένουν την επόμενη ημέρα στην Αίγυπτο (2011-02-13) - Antenna
Ένα απέραντο πανηγύρι συνεχίζεται στο Κάιρο και στις άλλες μεγαλουπόλεις της Αιγύπτου, όπου χιλιάδες άνθρωποι γιορτάζουν για την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ και αναμένουν την μετάβαση της χώρας..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση ΗΠΑ-Πακιστάν-Αφγανιστάν (2011-02-13) - Kathimerini
Αναβλήθηκε, για τον τρέχοντα μήνα, η προγραμματισμένη υψηλόβαθμη συνάντηση αξιωματούχων από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τις ΗΠΑ, για να εξεταστούν τα ζητήματα της περιοχής Πακιστάν και Αφγανιστάν, «επ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Τρόικα: Συγγνώμη. Εμείς απλώς συμβουλεύουμε... (2011-02-13) - Imerisia
Τη λύπη τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με ανακοίνωσή τους, μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, για τις εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν, με τη συνέντευξή τους, την Παρασκευή. Μετά..(13 σχετικα αρθρα) (6 σχολια)
Spiegel: 500 δισ. ευρώ για τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό (2011-02-13) - Express.gr
 Συγκεκριμένη μορφή αποκτούν σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν μόνιμο μηχανισμό διάσωσης του ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «Ευρωπαϊκός Μη..(8 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΣΔΟΕ: 48ωρο λουκέτο σε 4 νυχτερινά κέντρα (2011-02-13) - euro2day
Στην αναστολή λειτουργίας τεσσάρων νυχτερινών καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, σήμερα τα ξημερ..(4 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
¨Λουκέτο¨ σε 4 νυχτερινά κέντρα από ΣΔΟΕ (2011-02-13) - Imerisia
"Λουκέτο" σε δύο από τα πιο γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης έβαλαν οι φορολογικές παραβάσεις τους.Μετά από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σφραγίστηκαν 48 ώρες ..(5 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα !

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12-2-2011

Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να επισκεφτεί τον Σύλλογο Γυναικών Λυκείου.

Η ηγέτης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφτεί την Δυτική Θράκη στις 25 και 26 Φεβρουαρίου. Αναφέρεται πως η Μπακογιάννη θα συναντηθεί πρώτα στις 25 Φεβρουαρίου με μέλη του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη, και την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στον Σύλλογο Γυναικών Λυκείου.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο η Μπακογιάννη θα κερδίσει την συμπάθεια της Τουρκικής Μειονότητας. Αργότερα η Mπακογιάννη θα έρθει στην Κομοτηνή όπου θα ενημερωθεί για τις προσπάθειες της κίνησης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το πρόγραμμα επίσκεψης της Μπακογιάννη.
Σχόλιο : Αν σημαίνει κάτι πάντως, για τον συγκεκριμένο σύλλογο πολύ καλά λόγια είχε πει ο Τούρκος πρόξενος. Οπότε…


ΜΠΡΑΒΟ στα Ελληνόπουλα!

ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ.


Του Νικηφόρου Βυζαντινού Μουσικοσυνθέτη, Λογοτέχνη (Ποίηση).

Το παρόν άρθρο συντάσσεται με αφορμή την είδηση της απόσυρσης της ομάδας πετοσφαίρισης του Αρίωνα Πτολεμαϊδος στον αγώνα του με την αντίστοιχη ομάδα  των Σκοπίων με το όνομα Ζίτο Πρίλεπ στα πλαίσια του κυπέλλου Τσάλεντζ.
Ο λόγος της ματαίωσης δεν είχε αγωνιστικά αίτια, παρά έγινε διότι η ομάδα από τα Σκόπια "αποφάσισε" να κατέλθει για να αγωνιστεί, φέροντας τον ήλιο της Βεργίνας στις εμφανίσεις της και παρόλο που ζητήθηκε επίμονα η αλλαγή των εμφανίσεων, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αρίωνα να αποσυρθεί και ο αγώνας να κατακυρωθεί υπέρ της αντίπαλης ομάδος, ενώ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ καθώς και αποκλεισμός από την διοργάνωση για τα επόμενα δύο χρόνια αποκλείοντας όμως την νομιμοποίηση καταστάσεων.
Τα λόγια περιττεύουν για μία τέτοια συμπεριφορά ήθους εκφρασμένη από όλους τους παράγοντες της ελληνικής ομάδος, είτε αυτό είναι το αγωνιστικό κομμάτι και τις παίκτριες, είτε τον προπονητή, τον πρόεδρο καθώς και το υπόλοιπο διοικητικό κομμάτι και καταδεικνύουν περίτρανα κάνοντάς μας υπερήφανους, πως ο Ελληνικός λαός ούτε βρίσκεται σε κανενός είδους χειμερία νάρκη, ούτε άγεται και φέρεται από μικροσυμφέροντα όταν έρθει πραγματικά η ώρα να αποδείξει στην πράξη το τι πιστεύει, σε σχέση με ζητήματα που αφορούν το έθνος και πόσο μάλλον με ζητήματα παραχάραξης και αλλοίωσης της ιστορικής πραγματικότητας, η οποία επιδιώκεται σε πάρα πολλά επίπεδα είτε απο "γηγενείς" ανθέλληνες, μα στην ουσία τους υποβολιμαία αεθνικά σκουπίδια, είτε από εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι προσπαθούν παντοιοτρόπως να καταβάλουν το φρόνημα και την αγάπη αυτού του λαού για τον τόπο στον οποίο μαρτύρησαν χιλιάδες ψυχές δίνοντας τον υπέρ πάντων και υπέρ του δικαίου αγώνα.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση όλων εμάς, γιατί ο αγώνας στην πράξη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την μοναδική τακτική ανασχέσεως των όποιων ανθελληνικών σχεδίων, τα οποία κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν υπό ομολογουμένως δυσμενείς συγκυρίες, με την ελπίδα ότι θα τα περάσουν βασιζόμενοι στο ότι κανείς δεν δίνει σημασία σε ζητήματα πατριωτισμού όταν οι καιροί δυσκολεύουν (φυσικώς και ισχύει το αντίθετο),ενώ παρατηρώντας αυτό το λαμπρό παράδειγμα, δεν είναι σε θέση κανείς να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι από την μεριά του, προκειμένου να αντισταθεί όσο είναι δυνατόν. Πάντοτε θα υπάρχουν θύλακες ολομέτωπης αντίστασης, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η διάθεση για κάτι τέτοιο.
Από καρδιάς λοιπόν, ένα μεγάλο μπράβο στις παίκτριες του συλλόγου καθώς και όλους τους ανθρώπους της ομάδος, διότι δείχνουν τον δρόμο καθώς επίσης και τονίζουν με ό,τι έκαναν πώς καμιά φορά αν όχι τις περισσότερες, δεν χρειάζεται να κάνεις αγώνα με όπλα για να επιτύχεις. Τι σημασία θα είχε άραγε αν αγωνιστικώς επικρατούσαν, κανείς δεν θα μάθαινε πέρα ενός κλειστού κύκλου περί τούτου, τουναντίον ενίκησαν κατά κράτος και σε ένα ακόμη επίπεδο για τον ελληνισμό, να γνωρίζουν δε πως εκέρδισαν τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής, αυτόν της αξιοπρέπειας και να μην ξεχνούν πως οι αντίπαλοι έφυγαν ντροπιασμένοι από μία νίκη την οποία δεν άξιζαν, διότι δεν αγωνίσθηκαν με καθαρά μέσα. Νικάς "ηττώμενος" λοιπόν και ηττάσαι "νικώντας" ουκ ολίγες φορές...
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/


Πανάρχαια ελληνική αυτοκρατορία!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
Ο τίτλος αυτός που επιλέξαμε δεν έχει καμιά σχέση με "εθνικισμό".Τον επιλέξαμε προκειμένου να εκφράσουμε την έκπληξή μας διαβάζοντας το βιβλίο του κ. Βαρθολομαίου Λάζαρη στο οποίο παραθέτει την έρευνα που έχει κάνει.Ο κ. Λάζαρης ήταν ναυτικός και στα ταξίδια του σε όλη τη Γη διαπίστωσε οτι υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά τοπωνύμια.Με την υπάρχουσα ιστορία αυτό δεν εξηγείται.Αν προσθέσουμε στην έρευνα του κ. Λάζαρη και τις γλωσσολογικές και εθνολογικές έρευνες που έχουν γίνει στους Ινδιάνους του Καναδά,στους ιθαγενείς της Ινδονησίας,στους Ινδιάνους της Ν.Αμερικής,στους αυτόχθονες της Αυστραλίας,στις αναφορές των μυστικιστών απο το Θιβέτ,στις αναφορές των δρυϊδων και δεκάδες άλλες τέτοιες έρευνες,βλέπουμε οτι ταιριάζουν απόλυτα με την έρευνα του κ. Λάζαρη.Υπάρχει όμως μια ακόμη έρευνα αξιόλογη που είναι το βιβλίο του κ. Ιωσήφ Γιαχούντα(πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ) "Τα εβραϊκά είναι ελληνικά" και στην οποία μιλάει για μια πανάρχαια ελληνική αυτοκρατορία.
Σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε στο blog μας,τους χάρτες του κ. Λάζαρη,που δείχνουν τα ελληνικά τοπωνύμια σε όλη τη Γη καθώς και τα τοπωνύμια σε ελληνική-αγγλική και τις ακριβείς συντεταγμένες,πιστεύοντας οτι έτσι θα συμβάλλουμε στην έρευνα για την ιστορική αλήθεια που αφορά την πανάρχαια αυτή ελληνική αυτοκρατορία και η οποία αποκρύπτεται απο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα,απο τους γνωστούς παγκοσμιοποιητές.Αυτοί οι "κύριοι" γνωστοί τραπεζίτες συγκεκριμένης εθνικότητας,το γνωρίζουν εδω και τουλάχιστον 3 αιώνες.Φροντίζουν όμως με "κατευθυνόμενους" ιστορικούς και χαλκευμένες έρευνες να το αποκρύπτουν και να περιορίζουν τον ελληνισμό στην περιοχή της Ελλάδας.Αυτό που μας ώθησε ήταν η δήλωση κάποιου συγγραφέα οτι οι δρυϊδες της Γαλλίας λατρεύουν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή.Κανείς όμως δεν θα το διδαχτεί αυτό στα ελληνικά σχολεία όπως και εμείς άλλωστε.Κανένα παιδί στο σχολείο δεν έμαθε οτι η Μασσαλία είναι αποικία των Φωκαέων,απο την Μικρά Ασία(6ος αιώνας π.Χ).Κανείς δεν έμαθε για τα δεκάδες ελληνικά πανεπιστήμια που ήταν διάσπαρτα στην Ευρώπη τον 7ο αιώνα π.Χ,σύμφωνα με δήλωση του κ. Γεωργακόπουλου,καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης(δείτε εδώ όλη την εκπομπή όπου έκανε τις δηλώσεις για τα πανεπιστήμια ο κ. Γεωργακόπουλος).
Ως εδω όμως.Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και σε όλη τη Γη.Περιμένουμε απο τους αναγνώστες να συμμετέχουν σε αυτή την έρευνα με αποστολή μυνημάτων και στοιχείων,γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο,κανείς δεν τα γνωρίζει όλα και κανείς δεν έχει το αλάθητο.Προτείνουμε στους αναγνώστες να αποθηκεύσουν αυτά τα δεδομένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους,να επισκεφθούν τα μέρη αυτά μέσο του Google Earth και όποιοι μπορούν ας ταξιδεύσουν σε αυτά τα μέρη τα οποία προσδιορίζονται απο ακριβείς συντεταγμένες.
Σας αφήνουμε να θαυμάσετε αυτούς τους απίστευτους χάρτες.

http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More