22.5.12

Απίστευτη δήλωση!

Το Τουρκικό κατεστημένο ποτέ δεν σταμάτησε το "παιδομάζωμα" και την δημιουργία "γενίτσαρων"! Απόδειξη ο ψευτο-Μουφτής....

Απίστευτη δήλωση! Ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ ΜΕΤΕ: Δεν μπορούσα να πω δυο λέξεις στα Τουρκικά! «İki kelime Türkçe bilmiyordum!» 

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή, στις 29 Ιανουαρίου 2012, στην αίθουσα της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, παρουσία των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζι και πολλών άλλων, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μετέ, ομολόγησε τα … αυτονόητα. Δήλωσε, δηλαδή, ότι κατάγεται από το χωριό Ωραίον «από τα χωριά που τα ονομάζουν Πομακοχώρια». Και επειδή είναι από το Ωραίον, που το ονομάζουν Πομακοχώρι (ποιοι άραγε;) δεν μιλούσε τουρκικά

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ στην ηλικία των 10 χρονών όταν πήγα στην Τουρκία, δεν ήξερα ούτε δύο λέξεις στα τουρκικά… αλλά όταν γύρισα στο χωριό μου μιλούσα πλέον άπταιστα τα Τουρκικά». (“Ben 10 yaşımda Türkiye’ye gittiğim zaman iki kelime Türkçe bilmiyordum. Ben Yassıören’liyim. Pomak köyleri dedikleri o Yassıören köyündenim. İki kelime Türkçe bilmiyordum. Ama ben köyüme döndüğüm zaman şakır şakır Türkçe konuşuyordum”)

Ποια είναι δηλαδή η μητρική γλώσσα του Μετέ; Αν σκεφτούμε ότι κατάγεται από το Ωραίον, που το ονομάζουν Πομακοχώρι, τότε, είναι τα πομακικά! Τα οποία πομακικά ντρέπεται να τα ονομάσει στην ομιλία του (μη θίξει κανέναν Τούρκο ή εκτουρκισμένο Πομάκο), αλλά παραδέχεται ότι μέχρι 10 χρονών μόνο αυτά γνώριζε. Ύστερα, βέβαια, ως μαθητής δημοτικού, πήγε στην Τουρκία, όπου και προφανώς εκτουρκίστηκε ψυχή τε και σώματι (βλέπε οθωμανική διαδικασία γενιτσαρισμού ή παιδομαζώματος) και γύρισε στην Ελλάδα να μας ..δώσει τα «φώτα» του.
 
Πως γίνεται τώρα, ένας άνθρωπος που οι παππούδες του είναι Πομάκοι, οι γονείς του είναι Πομάκοι, το χωριό του είναι Πομακικό, η μητρική του γλώσσα είναι τα Πομακικά, να το παίζει Τούρκος, και σε κάθε ομιλία του «χτυπιέται» για τον τουρκισμό του, αυτό είναι κάτι που η εφημερίδα μας δεν μπορεί να το εξηγήσει και το αφήνει στα χέρια της ψυχιατρικής επιστήμης... Η δήλωσή του όμως έχει ιστορική αξία, ως τέτοια την καταγράφουμε και την παραδίδουμε στον ιστορικό του μέλλοντος.
(τεύχος 59, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012)
 


Κρίμα Πειραιώτες...

Μαρίας Ρεπούση... η συνέχεια!


Μαρίας Ρεπούση... η συνέχεια λοιπόν!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διαφόρων site από την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ημέρα κατά την οποία μετά την εκλογή του προεδρείου της Βουλής, τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με «ενός λεπτού σιγή», φαίνεται η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση να μην βρισκόταν στην αίθουσα του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της απότισης φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας! Μάλιστα σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που υπάρχει σε όλο το διαδίκτυο φαίνεται ότι αποχώρησε (δεν ξέρουμε την ώρα!) και επανήλθε (επίσης δεν ξέρουμε την ώρα!) αφού τελείωσε η απότιση φόρου τιμής προς τους νεκρούς της Γενοκτονίας.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Δημήτης Κοτταρίδης με την παρακάτω ανάρτηση του στο "Twitter" του.

Για να δικαιολογήσει "προφανώς τα αδικαιολόγητα" αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση η ΔΗΜ.ΑΡ. μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την μη παρουσία της κυρίας Μαρίας Ρεπούση στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο κείμενο λέει ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) και συμπληρώνει πως «Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

Η κ. Ρεπούση φανερά ενοχλημένη από τη διάσταση που πήρε το θέμα και το σάλο που προκλήθηκε στο Facebook, η ίδια έγραψε στο προφίλ της το εξής: "Θα παρακαλούσα πολύ όσοι και όσες θέλετε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, να το κάνετε από τη δική σας σελίδα. Να πάψετε να με ενοχλείτε".

Μέχρι πριν από λίγο η παραπάνω ανάρτηση αριθμούσε πάνω από 380 σχόλια

Το e-Pontos σας παρουσιάζει επίσης το βίντεο από τη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2012 όπου τηρείται ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τα θύματα της Γενοκτονίας και φυσικά όντως απουσιάζει η κ. Ρεπούση!


Με τη γνωστή ρήση του Διονύσιου Σολωμού «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό» η κυρία Ρεπούση διευκρινίζει ότι διαδικτυακός τόπος δεν είναι κατάλληλος για ιστορικές συζητήσεις και παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα.

Συγκεκριμένα έγραψε: "Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα. Σε όσους δε αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου θα επαναλάβω τη γνωστή ρήση του Σολωμού «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό»."

Ελάχιστη σημασία έχει να μάθουμε ποιοί ήταν οι πρακτικοί λόγοι που ανάγκασαν την κ. Ρεπούση αλλά και κάποιους άλλους βουλευτές να μην βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Τη θέση μας για την κ. Ρεπούση ως e-Pontos την έχουμε εκφράσει με τις παρακάτω αναρτήσεις!

- Ο "συνωστισμός" στη σελίδα της κ. Ρεπούση... και το e-Pontos!

- Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου πιστεύει πως "ο Ελληνισμός ΔΕΝ υπήρξε θύμα κατά την Ιστορία μας"!!!

- Που κι νουνίζ όντες κάθεται, θαμάσκεται όντες σκούται.

- Η κ. Ρεπούση, οι Γενοκτονίες και... τα τούρκικα σίριαλ.


Όταν ένα πρόσωπο διχάζει κ. Κουβέλη δεν έχει καμία θέση μέσα σε μία ομάδα και ένα σύνολο!

Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να αποσύρετε την βουλευτή με τους "1629 ψήφους" πριν ο κόσμος στραφεί και εναντίον σας!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!


Κατέρευσαν οι τραπεζες;






Το PSI+ ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατασκευασμένες απάτες στην ιστορία όπως αποδεικνύεται καθώς παρουσιάστηκε ως μια μεγάλη ελάφρυνση του χρέους αλλά κατά ουσία δεν ήταν 105 δις αλλά μόλις 27 δις ευρώ.
Την προσέγγιση αυτή δεν την υιοθετεί ένας αναλυτής αλλά στην επίσημη ενημέρωση της η Societe Generale για τα αποτελέσματα του ομίλου και των θυγατρικών.

Συγκεκριμένα ........
αναφέρεται ότι ενώ το αρχικό όφελος για το ελληνικό κράτος από την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν 105 δις ευρώ το τελικό όφελος περιορίστηκε μόλις στα 27 δις ευρώ ή στο 13% του ΑΕΠ.
Δηλαδή η Ελλάδα χρεοκόπησε, αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία, στοχοποιήθηκε όσο καμία οικονομία στον πλανήτη για 27 δις ευρώ;
Η Societe Generale αφαιρεί από τα 105 δις ου αρχικού οφέλους, τα 48 δις τα οποία δυνητικά θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και 29,5 δις ευρώ τα οποία κάλυψαν προκαταβολές υποχρεώσεων της Ελλάδος.
Δηλαδή το καθαρό όφελος για το ελληνικό κράτος ήταν 27 δις ευρώ.
Χωρίς να θεωρείται υπερβολή πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία.
Κατασκεύασαν την λύση του PSI+ η οποία αποδεικνύεται ότι ήταν κέρδος για την Ελλάδα όχι 105 δις αλλά 27 δις ευρώ ή το 13% του ΑΕΠ.
Πρόσφατα τονίζαμε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου εγκλημάτησε κατά των ελληνικών τραπεζών.
Η προηγούμενη αδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδος όχι μόνο δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα αλλά επέδειξε εγκληματική συμπεριφορά κατά των ελληνικών τραπεζών τις οποίες κατόπιν εορτής θέλει να διασώσει.
Η απαράδεκτη κωλυσιεργία στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, έχει φέρει τις τράπεζες σε αδιέξοδο και με ημιπαράνομες λύσεις προσπαθούν να βρουν λύση άρον άρον.
Σχεδιάζουν να προκαταβάλλουν κεφάλαια στις τράπεζες πλην καν εγκριθούν από τις γενικές συνελεύσεις και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά αργοπορημένη.
Όσον αφορά το PSI+ αποτελεί το μεγάλο φιάσκο.
Είναι πρόκληση και προσβολή όλες οι Γερμανικές τράπεζες να έχουν εγγράψει ζημίες από το PSI+ στα 12,1 δις ευρώ και μόνο η Εθνική τράπεζα, να έχει εμφανίσει ζημίες 10,751 δις ευρώ.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Το σχέδιο μεγάλης απομείωσης του χρέους είχε αποφασιστεί πάνω από 1,5 χρόνο.
Στο διάστημα αυτό είχαν την δυνατότητα οι Γερμανικές, οι Γαλλικές και άλλες τράπεζες να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα σε αντίθεση με τις ελληνικές που ούτε μπορούσαν να πωλήσουν ούτε μπορούσαν να αγοράσουν CDS με το πρόσημα της ηθικής τάξης.
Το PSI+ λοιπόν δεν ζημίωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε βαθμό που να μην μπορούν να απορροφήσουν τις ζημίες αλλά αποδεκάτισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μπορεί να υπάρχει μέριμνα να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποσοβηθεί στην περίπτωση που δεν είχαν εξαιρεθεί η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες αλλά οι ελληνικές τράπεζες. Η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI+ ήταν μηδενική όταν οι έλληνες ομολογιούχοι έχασαν την περιουσία τους και την ίδια ώρα τα hedge funds από τα νησιά Cayman πληρώθηκαν κανονικότατα τα 436 εκατ ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες κακομεταχειρίστηκαν από το ελληνικό δημόσιο κατά τρόπο ιστορικά απαράδεκτο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι υπουργοί Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έχουν τεράστιες ηθικές ευθύνες για την εγκληματική τους αμέλεια να προνοήσουν ώστε το τραπεζικό σύστημα να διασωθεί.
Οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν σε αδιέξοδο, κεφαλαιακά έχουν χρεοκοπήσει και τεράστια ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν διαπραγματεύτηκε και δεν ενήργησε έγκαιρα.

www.bankingnews.gr


Ποιούς κοροϊδεύουν;

Αλλάζουν προσωπείο, ενόψει διακυβέρνησης...


koeΣτον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν τους χαμαιλεοντισμούς
Όλοι είναι ενήμεροι πλέον για τις εξόφθαλμα μαρξιστικές θέσεις, πολλές φορές αριστερότερα του ΚΚΕ, της συνιστώσας ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος) του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενόψει μπόνους 50 εδρών και ενδεχομένως... κυβέρνησης, άρχισε η... «ανακαίνιση». Πως αλλιώς τα παιδιά αυτά θα αναλάβουν το ρόλο ους στο δικομματικό σύστημα; Και να σου οι κολοτούμπες. Η περιβόητη αφίσα της ΚΟΕ, που καλούσε για έξοδο από το ευρώ, πάει στα αζήτητα και υπογραμμίζεται ότι «είναι προφανές ότι η ΚΟΕ δεν συντάσσεται και αντιτίθεται αποφασιστικά στο σχέδιο της κατοχικής δραχμής». Φυσικά, καταγγέλλεται και μια «οργανωμένη προβοκατόρικη (σ. σ. αν δεν χρησιμοποιήσουν αυτή τη λέξη, δεν μπορούν οι αριστεροί...) επίθεση με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Το προτσές...
Φοβερό, το σύστημα τα έβαλε με τον Αλέξη, που μιλά και απαίσια αγγλικά (που πας ρε φίλε έτσι στην Ευρώπη, θυμίζεις τη Διαμαντοπούλου όταν έγινε επίτροπος). Κι εγώ που νόμιζα πως ο μικρός Αλέξης δεν στηρίχθηκε από τα ΜΜΕ... Θα μας τρελάνουν αυτοί όλοι. Διαβάστε: «Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον 'εθνικό κορμό'...». Συστημισμός, ωραία λέξη! Καιρός να εξοικειωθούμε με τον αριστεριστικό λεξιλόγιο, στο πλαίσιο του 'προτσές' για τη μετατροπή της χώρας μας σε «σοσιαλιστική δημοκρατία». Όχι ότι ήταν κάτι άλλο πριν, πάντως...
Σβήνουν τα σφυροδρέπανα
Βέβαια, κουβέντα δεν ειπώθηκε για το σύστημα ΣΥΝ που διώκει τους υπόλοιπους των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ και σβήνει και τα σφυροδρέπανα από τις σημαίες, στα πρωτοσέλιδα της «Αυγής». Να τα βλέπουν αυτά στον Περισσό και να γελάνε όταν ο μικρός Αλέξης ζητά κυβέρνηση της αριστεράς. Αυτής που σβήνει κάθε ένδειξη «εξτρεμισμού» στο δρόμο προς την εξουσία και δεν βλέπει την ώρα να γίνει αυτή σύστημα, στη θέση των απαξιωμένων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.
Design και lifting
Άντε, φορέστε και κουστούμια «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Και που είσαστε, ντιζαϊνάτο. Μη διανοηθείτε να σκάσετε μύτη όπως ο Ψαριανός ή χωρίς γραβάτα. Ή θα φτιάξετε σύστημα σύντροφοι, ή θα μείνετε και πάλι στη γαλαρία, όπως μένει η «αστική» ΔΗΜΑΡ. Και κάποια στιγμή, θα καταφέρετε να συναντηθείτε με τον Ολάντ, αν και θα απαιτηθεί προσπάθεια. Και πολιτική και αισθητική. Με λίγα λόγια, θα χρειαστεί και άλλο lifting, που θα πρέπει να πιάσει και άλλες συνιστώσες, όπως πχ η ΔΕΑ, που ζητά, άκουσον-άκουσον, 100.000 προσλήψεις αριστερών στο Δημόσιο (αλλιώς δεν ζουν αυτοί)! Για να γίνουμε Κούβα.


Η Ιστορία της Κατοχής.

Η Ιστορία της Κατοχής.
Ένα μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία εξάτομο έργο το οποίο έρχεται να ρίξει φως στα εν πολλοίς άγνωστα γεγονότα του Β’ Π. Π. και της κατοχής, αλλά και στα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την έναρξη του μεγάλου αυτού Ευρωπαϊκού Πολέμου, η γνώση των οποίων θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το τι ακολούθησε.
Η κλασσική αντίληψη πολλών ιστορικών  είναι ότι η εκστρατεία των Γερμανών στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια γενικότερα στέρησε τον αναγκαίο χρόνο των πέντε εβδομάδων, όπως ο ίδιος ο Χίτλερ είχε παραδεχθεί, ώστε να είχε επιτεθεί νωρίτερα στην Σοβιετική Ένωση. Η πεποίθηση του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ότι μπορούσε να ασκεί πολιτική και οικονομική επιρροή στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και έτσι δεν χρειαζόταν να έχει και στρατιωτική παρουσία. Οι σύμμαχοί του όμως με προεξάρχουσα την Ιταλία που έβλεπε την Ελλάδα ως ζωτικό της χώρο είχαν βλέψεις και έτσι καθίστατο σαφές ότι η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» δεν θα είχε μόνο κοινωνικοπολιτική έννοια. Αφορούσε και την εδαφική ανασύνταξη της Ευρώπης με προσθαφαιρέσεις εδαφών.
Και αν ακόμη δεν γινόταν η εισβολή και η κατοχή η Ελλάδα σε ένα μεταγενέστερο στάδιο θα είχε εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε αυτές τις προσθαφαιρέσεις. Το αν θα ήταν λιγότερο ή περισσότερο απεχθείς αυτό θα κρίνονταν με πολιτικά κριτήρια. Οι 6 πρώτοι τόμοι της σειράς «Ιστορία της Κατοχής» από τις εκδόσεις «Μέτρον» σε σύνολο 768 σελίδων, συνοδεύονται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό στοιχίζουν 72 ευρώ και δίνονται σε προσφορά στην τιμή των 45 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά) και μπορείτε να του παραγγείλετε απο εδώ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More