20.6.10

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!!!!

Ζητήστε τον, διαδώστε τον

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί.

Είναι πολλά τα λεφτά Παμπούκη! Ο υφυπουργός Γιώργος και οι σύμβουλοί του, Φλογαΐτης και Σιούτη εισέπραξαν 700.000 ευρώ σε δύο χρόνια για δικηγορικές υπηρεσίες στον ΟΠΑΠ. Αυτό δεν είναι πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, κ. Πρωθυπουργέ; Διαβάστε αποκλειστικά στον «ΕΚ» τα ντοκουμέντα. Χωρίς νερό το Αιγαίο. Στέλνουν στην Τουρκία τους κατοίκους των νησιών μας, επειδή δεν έχουν προβλέψει τα απαραίτητα κονδύλια για τα απομακρυσμένα και όχι μόνο νησιά. Ο κύβος ερρίφθη και δείχνει «Μακεδονία του Βαρδάρη». Εν μέσω ΔΝΤ και καύσωνα, προωθούν το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας, γαρνίροντάς το με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δημόσια υγεία τέλος! Την συνεχόμενη κακοδιαχείριση των υπουργών υγείας πληρώνουν οι Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι σπρώχνονται στην ιδιωτική ασφάλιση και στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Κανείς δεν μιλάει για την ουσία: Τον τεράστιο αριθμό μεταναστών που επιβαρύνει το ήδη προβληματικό σύστημα υγείας. Θωρηκτό Αβέρωφ: Η κορφή του παγόβουνου στο προβληματικό και απαξιωμένο ΠΝ. Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση του αρχισυντάκτη μας Δημήτρη Παπαγεωργίου. Δείτε τα νέα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών που ενώνουν την φωνή τους για να σταματήσει αυτή η αδικία.

Αγαπηνός.


Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ Δασκάλα....




Χαρά Νικοπούλου - Ο αποχαιρετισμός


Ήδη έχουμε γίνει...


Τι περιμένουμε άραγε....

Ακόμα ήσαστε στους… καναπέδες;


Μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ομολόγων. Τώρα η αποκάλυψη αυτή σοκάρει 600.000 υπαλλήλους. Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αποκαλύψεις” που κυκλοφορεί το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο περίπου 600.000 υπάλληλοι θα χάσουν οριστικά το εφάπαξ.
Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με πρόσχημα την χρεωκοπία του Ταμείου Πρόνοιας προωθείται σιγά σιγά η κατάργησή του.

Μάλιστα, όπως ομολογεί η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας στην εφημερίδα, “θα παίρνουμε εφάπαξ από τον Άγιο Πέτρο.


Όλοι τα στέλνουν στο εξωτερικό....

Στο… κόκκινο οι καταθέσεις αλλοδαπών


Tης ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΟΥ

«Κόκκινο» στις καταθέσεις έχουν ανάψει οι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ενώ Ελληνες με αποταμιεύσεις σε υποκατάστημα ρωσικής τράπεζας έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο.
Η έρευνα της Κυριακάτικης έκδοσης του «Α.Τ.» αποκαλύπτει την ανασφάλεια των αλλοδαπών να διαχειριστούν τις οικονομίες τους μέσω των ελληνικών τραπεζών με χαρακτηριστική την περίπτωση Βούλγαρου επαγγελματία, ο οποίος δραστηριοποιείται για δέκα χρόνια στην Ελλάδα και δηλώνει ότι οι Βούλγαροι μετανάστες στέλνουν ετησίως στη χώρα τους περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.
Η τάση αυτή ακολουθεί μία γενικευμένη συμπεριφορά των αλλοδαπών σε κάθε χώρα που εργάζονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ίδια ανασφάλεια επικρατούσε στην Αμερική τον Οκτώβριο του 2008. Τότε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Α.Τ.» στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της διενέργειας της Συνόδου του ΔΝΤ, μετανάστης – πωλήτρια σε ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα της Νέα Υόρκης, το Macy’s, είχε δηλώσει ότι στέλνει όλες τις οικονομίες της στην πατρίδα της γιατί νιώθει πιο ασφαλής, ενώ είχε εκφράσει παράλληλα την ανησυχία της για τους άνεργους φίλους της. Ενας οδηγός ταξί είχε τονίσει ότι ανησυχεί για τις λίγες οικονομίες του και σημείωνε ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί από την αγορά αλλά από τις κυβερνήσεις.
Το ίδιο κλίμα επικρατεί δύο χρόνια μετά στην Ελλάδα σε μία περίοδο με έντονα τα σημάδια της κρίσης. Υποκαταστήματα ξένων τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα μας έχουν απορροφήσει μέσα από τη διαδικασία της αποστολής εμβασμάτων την ανησυχία των πελατών τους, ενώ τονίζουν ότι οι Ελληνες καταθέτες τους έχουν μεταφέρει χρήματα εκτός Ελλάδος.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των καταθέσεων των νοικοκυριών που αφορούν σε λογαριασμούς Ελλήνων και ξένων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, ενώ αθροιστικά οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 5,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.



Τι κάνει εκείνος ο αντ΄αυτού, τα βλέπει αυτά;


Θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια




Επίσκεψη ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στην ΠΓΔΜ.


O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στα Σκόπια.

Ο κ. Ράσμουσεν θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλί Αχμέτι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων ο κ. Ράσμουσεν θα διαμηνύσει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ και επιθυμεί, το συντομότερο δυνατό, την ένταξη της χώρας στους κόλπους του, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα αποδοθεί αμέσως μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας. Ενθαρρύνω την Κυβέρνηση (σ.σ. της ΠΓΔΜ) να επιδείξει ευελιξία και πραγματισμό», αναφέρει ο κ. Ράσμουσεν στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενόψει της επίσκεψής του στα Σκόπια.


Και όμως μπορείτε εάν το θέλετε!

Κι όμως κύριε Παπούλια το Σύνταγμα προβλέπει αναπομπή και η Συνείδηση παραίτηση



"Δεν μπορώ εκ του Συντάγματος να μην υπογράψω"!
Η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε προτροπή δημοσιογράφου να μην υπογράψει το τερατούργημα που ρυθμίζει τις Εργασιακές σχέσεις.
Κι όμως κύριε Παπούλια έχετε δυο επιλογές:
Πρώτον την αναπομπή του Προεδρικού Διατάγματος και την πρόσκληση της Κυβέρνησης σε συνομιλία ώστε να μην επιμείνει στο μεσαιωνικό νόμο.
Βέβαια το Σύνταγμα,μιας και είμαστε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, λέει ότι στο τέλος οφείλετε να υποχωρήσετε ακόμα κι αν εξακολουθείτε να διαφωνείτε.
Κι εδώ έχετε την δεύτερη επιλογή αφού δείχνετε ότι συμμερίζεστε τις ανησυχίες του εργαζόμενου λαού:
την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ κύριε Πρόεδρε που σας προτείνει,θέλουμε να πιστεύουμε,η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σας!
Έτσι δεν θα γίνεται συνένοχος στον εξευτελισμό του Εργασιακού δικαιώματος του κάθε πολίτη αλλά και στην κατάλυση του ίδιου του Συντάγματος που επικαλείστε.

Άρθρο 2, παράγραφος 1
Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
'Αρθρο 22
    Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.


Σεβαστέ κύριε Πρόεδρε το ίδιο σύνταγμα που δεν σας επιτρέπει να μην υπογράψετε λέει και τα παραπάνω.Πιστεύετε πως υπογράφοντας το Προεδρικό Διάταγμα υπηρετείτε το σύνταγμα;

'Αρθρο 120
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!


Όλα πάνε καλά.....

Toυ Ν.Ζ

Πάμε καλά (λέει)! Τα μέτρα του περιβόητου Μνημονίου εφαρμόζονται ομαλά και δίνουν αποτελέσματα. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια… Η «μείωση» του ελλείμματος είναι προϊόν πολύ τολμηρής δημιουργικής λογιστικής:

Εισπράττουν καθυστερημένα έσοδα (από πέρσι, όταν εμφάνισαν το έλλειμμα μεγαλύτερο) και δεν εγγράφουν τρέχουσες οφειλές (επιστροφές φόρων κλπ.). Γι’ αυτό και οι ξένοι Οίκοι μας υποβαθμίζουν, ενώ τα spreads εξακολουθούν να ανεβαίνουν -στις 700 μονάδες έχουν φτάσει ξανά-…
Όμως, ουδείς κατακρίνει τα ψέματα της Κυβέρνησης. Διότι απλούστατα κάποιοι πρέπει να βρεθούν να ολοκληρώσουν τη «βρωμο-δουλειά». Κι αφού το ΠΑΣΟΚ το άρχισε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει και να το τελειώσει. Που να βρεθούν τώρα άλλοι… «ιδανικοί αυτόχειρες»; Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, είναι πλέον κόμμα… «μιας χρήσεως»!

Το Μνημόνιο που ψήφισε αποσκοπούσε να σώσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, όχι την Ελλάδα! Ώστε να κερδηθεί χρόνος και να μεταβιβαστούν τα ελληνικά ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αυτή με τη σειρά της απορροφά ελληνικά ομόλογα για να αποτρέψει τη διάχυση του «τοξικού» ελληνικού χρέους στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Βλέπετε, η Ελλάδα έγινε κάτι σαν τη Lehman Brothers στις ΗΠΑ: Πολύ μικρή σε σύγκριση με τα συνολικά μεγέθη της Οικονομίας, αλλά με μεγάλη «διάχυση τοξικότητας», ώστε να κινδυνεύει να «μολύνει» ολόκληρο το σύστημα. Για να μας κάνει αυτή τη «χάρη» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ζήτησε εφαρμογή μέτρων (Μνημόνιο) που «τιμωρούν» την Ελλάδα. Δεν την «εξυγιαίνουν»…

Τη σύρουν βίαια σε μια βαθιά ύφεση διαρκείας. Την υποχρεώνουν να κάνει σε λιγότερο χρόνο περισσότερη περικοπή ελλείμματος, χωρίς να διαθέτει το πιο αποτελεσματικό όπλο «διόρθωσης»: την υποτίμηση. Ποτέ καμιά χώρα δεν «εξυγιάνθηκε» όσο βούλιαζε σε ύφεση…

Τιμωρούν την Ελλάδα για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί δεν θέλουν να δημιουργήσουν «προηγούμενο»: να αφεθούν να φτάσουν κι άλλες χώρες-μέλη στα ελληνικά «χάλια» και να ζητήσουν κι εκείνες «σωτηρία». Αυτό θα ήταν εκρηκτικό για τις χρηματοοικονομικές ισορροπίες της ευρωζώνης. Πρέπει λοιπόν, η «σωτηρία» της Ελλάδας να είναι ιδιαίτερα «οδυνηρή», για να μη σπεύσουν να ζητήσουν το ίδιο κι άλλοι…

Δεύτερον, τιμωρούν την Ελλάδα για να την εξαναγκάσουν αργότερα να καταφύγει σε αναδιάρθρωση χρέους και – πιθανόν – σε έξοδο από το ευρώ. Μη λέμε ανοησίες, ότι τάχα «αυτά δεν γίνονται». Όταν μας επιβάλλουν ένα πρόγραμμα «εξυγίανσης» (από το πρόβλημα του χρέους), μετά την εφαρμογή του οποίου θα έχουμε χρέος πολύ μεγαλύτερο (150%) απ’ ό,τι έχουμε τώρα (115%), ασφαλώς δεν πρόκειται για εξυγίανση!

Συμπέρασμα πρώτο: Ούτε μας «σώζουν» (βραχυχρόνια), ούτε μας «εξυγιαίνουν» (μεσοπρόθεσμα). Απλώς μας βάζουν στην «καραντίνα», για να μη «μολύνουμε» και την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Συμπέρασμα δεύτερον: Όσοι ψήφιζαν το Μνημόνιο στην Ελλάδα έκαναν δύο λάθη: Πρώτον ψήφισαν ένα «πακέτο» που δεν είχε καμία σχέση με τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας από την υπερχρέωση. Δεύτερον, αν δεν το ψήφιζαν, θα υποχρέωναν τις Βρυξέλλες να στηρίξουν πολύ πιο ουσιαστικά την Ελλάδα. Όχι μόνο να «αποτοξινωθούν» οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα…. Εκείνη τη στιγμή η ευρωζώνη συνολικά δεν άντεχε τη χρεοκοπία της Ελλάδας! Δυστυχώς αυτό το διαπραγματευτικό ατού δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ…

Συμπέρασμα τρίτο: Μια Οικονομική Πολιτική σωτηρίας της χώρας άμεσα και εξυγίανσής της μεσοπρόθεσμα προϋποθέτει την «έξοδο» από το Μνημόνιο. Να κάνουμε την προσαρμογή, αλλά να μπορέσουμε να την αντέξουμε. Και να εξυγιανθούμε με Ανάπτυξη, όχι με Ασφυξία. Αυτό προϋποθέτει ότι θα αρχίσουμε σοβαρά να αξιοποιούμε τη Δημόσια Περιουσία μας. Είναι αδιανόητο να πνιγόμαστε στα χρέη, όταν έχουμε πολλαπλάσια περιουσιακά στοιχεία που… «κάθονται»!

Συμπέρασμα τέταρτο: Σύντομα θα χρεοκοπήσει η πολιτική τάξη που οδήγησε στην αποδοχή του Μνημονίου. Αυτό είναι το τελευταίο «χαρτί» που παίζει. Μετά θα την εγκαταλείψουν κι αυτοί που ως τώρα την στηρίζουν με νύχια και με δόντια…

Η έξοδος από την κρίση, απαιτεί άλλη Πολιτική, κι άλλη πολιτική τάξη:

Πολιτική ηγεσία κυρίαρχου κράτους. Όχι (ψευδο)ευρωπαϊκής «μπανανίας»! Πριν το 1996, δεν ήμασταν σοβαρό εθνικό κράτος. Ήμασταν όμως, κράτος… Μετά το 1996, οι κυβερνήσεις Σημίτη μας έκαναν σταδιακά «μπανανία». Στην αρχή με ισχυρή δόση «αναισθητικού» (χαμηλότοκου δανεισμού, υψηλής κατανάλωσης και μεγάλων υπεραξιών από «φούσκες»)…

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπόρεσε να μας ξανακάνει ευρωπαϊκό κράτος όταν του δόθηκε η ευκαιρία… Το προσπάθησε, αλλά δεν το έφτασε ως το τέλος ; Δεν το τόλμησε ; Δεν τον άφησαν ;

Ίσως όλα αυτά. Πάντως την κρίσιμη στιγμή διαπίστωσε ότι το έδαφος είχε φύγει κάτω από τα πόδια του. Και ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε ελάχιστους μήνες μας έσπρωξε στην επιτήρηση της «τρόϊκας». Και μας έβαλε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του μεγαλύτερου χρέους. Τελικά παρέδωσε και τα κλειδιά της διακυβέρνησης… Τώρα πια είμαστε «μπανανία» και με τη βούλα…

Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι πώς θα ξαναγίνουμε κράτος.

Γιατί ακόμα κι αν εμείς θέλουμε να παραμείνουμε «μπανανία», κανείς πια δεν θέλει… «εδώδιμα αποικιακά» για πάντα στο καλάθι του. Αν μη τι άλλο, γρήγορα σαπίζουν…


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More