23.10.10

Αρλουμπολογίες!


Δεν δικαιούται δια να ομιλεί.





Ο κ. Γιάννης Καψής, παλαίμαχος δημοσιογράφος, υπήρξε μέλος αλλά και υψηλότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη επανειλημμένα  βουλευτής από το 1993 έως το 2004.Υπήρξε υφυπουργός και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και επίσης υπήρξε ένας από τους δύο δημοσιογράφους που βρέθηκαν πρώτοι δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο άλλος ήταν ο Δημήτρης Μαρούδας. Εκ της ιδιότητας του αυτής, γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κόμματος. Γνωρίζει επομένως πάρα πολύ καλά  τις ικανότητες, και το πολιτικό μέγεθος  των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Άρα γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε, όταν δήλωνε ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου κ. Πάγκαλος,  λέγει αρλουμπολογίες. Το απύθμενο  θράσος, που συνήθως χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό  για το οποίο δεν δίστασε να δηλώσει, ότι η τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας οφείλεται στο γεγονός ότι: <<μαζί φάγαμε τα λεφτά >>, εννοώντας τον λαό. Στην ερώτηση του λαού πως φάγαμε τα λεφτά; Ο κ. Πάγκαλος απάντησε: <<σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος>>. Και υπάρχουν ακόμη σήμερα, ψηφοφόροι, οι οποίοι ακούνε αυτές τις δηλώσεις ( αρλούμπες κατά τον κ. Γ. Καψή) και τον εκλέγουν ακόμη στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο κ. Πάγκαλος δεν δικαιούται δια να ομιλεί (όπως θα έλεγε και ο συχωρεμένος Μένιος Κουτσόγιωργας), διότι στην πολιτική έχει παρελθόν (Οτσαλάν, Ίμια), παρόν, (είναι αυτός που θέλει να απολύσει κόσμο και κοσμάκη από το Δημόσιο. Με νομοθετικά διατάγματα θα καταργηθούν διευθύνσεις στο δημόσιο, οι οποίες   δεν θα χρειάζονται πλέον προσωπικό, και αυτοί που περισσεύουν θα  απολυθούν και με τον νόμο. Πιστεύουμε ότι οι απολύσεις αυτές δεν θα έχουν κομματικό χαρακτήρα). Δεν γνωρίζουμε όμως εάν θα έχει και μέλλον στην πολιτική, μετά την καπελαδούρα Ραγκούση που του φόρεσε ο Πρωθυπουργός του κ. Παπανδρέου. Και όσο και εάν θέλουν να ωραιοποιήσουν ή να εξομαλύνουν μία κατάσταση το καπέλο Ραγκούση,  του το φόρεσαν. Τον έβαλαν στην κυβέρνηση για να μην «γαβγίζει» κατά του Γ. Παπανδρέου ( “Ο Γ. Παπανδρέου… δεν έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός” παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), κι αυτός βάλθηκε να «γαβγίσει» κατά του ελληνικού λαού.
Θα πρέπει όμως ο κ. αντιπρόεδρος να απαντήσει και στα ερωτήματα: Τα λεφτά του χρηματιστηρίου τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά του Κτηματολογίου (ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που πέρασε στα ψιλά) τα έφαγε ο λαός; Τις μίζες της SIEMENS τις έφαγε ο λαός; Τις χορηγίες των εθνικών διαπλεκόμενων  προμηθευτών τις έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα εξοπλιστικά προγράμματα, και τις αντίστοιχες μίζες τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από τα Ολυμπιακά έργα, και τις υπερτιμολογήσεις τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα τα έφαγε ο λαός; Τα λεφτά από την πώληση Γερμανός-CO SMOTE, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε, τα έφαγε ο λαός; Ας απαντήσει ο κ. Αντιπρόεδρος. Εάν πράγματι, τα λεφτά τα είχε φάει ο λαός, τότε θα είχε δύο φορές το βάρος του κ. Πάγκαλου.
Θέλουμε όμως να του υπενθυμίσουμε, τους διορισμούς, μέσων των κλαδικών του κόμματος του. Εκατοντάδες χιλιάδες πρασινοφρουροί διορίσθηκαν, μόλις το σοσιαλιστικό  ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία. Στρατιές κομματικών υπαλλήλων διορίστηκαν στο Δημόσιο. Και ο κομματικός αυτός στρατός, να διατήρησε για είκοσι ολόκληρα χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία,  και το φαγοπότι να πήγαινε σύννεφο. Τα  ρουσφέτια, και όχι μόνο,  όλων εκείνων των διορισμών,  δημιούργησαν τα δις ελλείμματα. Ελλείμματα τα οποία πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, με μειώσεις στα εισοδήματα του, σε έμμεσους και άμεσους φόρους.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ είχε επί Ωνάση είχε 2.500 υπαλλήλους, και η εταιρεία λειτουργούσε άψογα. Οι φαύλες κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ διόρισαν 20.000 παράσιτα. Όλοι προερχόμενοι εκ των πράσινων κλαδικών, οι γνωστοί σε όλους μας πρασινοφρουροί, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καταγωγή από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας. Αντί λοιπόν η ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ να ανανεώνει τον στόλο της, και να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, είχε επί δεκαετίες μεγάλο παθητικό. Αποτέλεσμα  ήταν, να μη μπορεί η εταιρεία να συντηρήσει όλο αυτό το κηφηναριό, που είχε διορίσει το κόμμα του κ. Πάγκαλου, και ο Ελληνικός λαός με τον ιδρώτα του να πληρώνει τα τεράστια ελλείμματα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Αντίθετα άλλες Ευρωπαϊκές εταιρείες (Lufthansa), στις οποίες προσλαμβάνεται προσωπικό, αξιοκρατικά και μάλιστα, το πλέον απαραίτητο για να λειτουργήσει η εταιρία, πραγματοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις, επεκτάσεις, και έχει πάντα ενεργητικό. Θα  μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην περίπτωση του ΟΣΕ, αλλά δεν θα  να επεκταθούμε λόγω χώρου.
Με εκατοντάδες χιλιάδες διορισμένων παράσιτων στο Δημόσιο από τους πολιτικούς, με δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν καθημερινά, με την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, λόγω των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης, ουσιαστικά παραμένουν άνεργοι νέοι με προσόντα, οι οποίοι μαραζώνουν καθημερινά, και   αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Οι νέοι αυτοί διαπρέπουν στις χώρες στις οποίες τους φιλοξενούν, και εργάζονται, και οι οποίοι πολλές φορές, δεν επιστρέφουν στην πατρίδα ούτε ως τουρίστες. Με αυτή την τακτική η Ελλάς χάνει τα περισσότερο υγιή και δυναμικά κύτταρα της, και το κενό που δημιουργείται αναπληρώνεται από αλβανούς, Πακιστανούς, ιρακινούς, νιγηριανούς, σομαλούς, και όλους αυτούς τους ελληνοποιημένους από το ΠΑΣΟΚ λαθρο εποίκους.
Στην Ελλάδα όσο θα ζουν και θα βασιλεύουν τα λαμόγια , οι λαδιάριδες,και οι μιζαδόροι της πολιτικής, αλλά και οι Πατριάρχες της διαπλοκής,(όπως έλεγε και ο Καραμανλής ο νεότερος),και γενικά τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Θα συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε λεφτά, από τα διεθνή τοκογλυφικά γεράκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και των τραπεζών τους. Έτσι θα μπορούμε να πληρώνουμε  τεμπέληδες, φαύλους και πάμπλουτους πολιτικούς, και το παρατρεχάμενο κηφηναριό τους.
Στην καταστροφή μας οδήγησαν ο κοινοβουλευτισμός και οι πολιτικοί. Αυτοί με την κακοδιοίκηση, τους διορισμούς ημετέρων, γιγάντωσαν το δημόσιο, το έκαναν μη παραγωγικό. Δημιούργησαν ένα Δημόσιο άχρηστο, ανίκανο,  το οποίο να μη μπορεί να  εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού, και της κοινωνίας. Έφτασε επιτέλους η ώρα να ανοίξει το μοναδικό πράγματι κλειστό επάγγελμα, αυτό των πολιτικών. Μέχρι να γίνει αυτό, και να γκρεμισθούν όλα τα πολιτικά τζάκια, που καταδυναστεύουν τον λαό,  
δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε κ. Αντιπρόεδρε!
Νίκος Παπαγεωργίου.      


Τώρα που ο λαός θα τους μαυρίσει....

Παπακωνσταντίνου: Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών


papakonstantinou430220Αισιόδοξος για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές το 2011, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην Ημερησία. Ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη για το 2011, δεν πρόκειται να προστεθούν «άλλα επώδυνα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους». Σημειώνει ότι από το 2011 θα αρχίσουν να αποδίδουν τα διαρθρωτικά μέτρα και οι παρεμβάσεις που θεσμοθετήθηκαν φέτος, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, μια σειρά από πολύ σημαντικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση του δημοσιονομικού και παρεμβάσεις στοχευμένες σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ και νοσοκομεία. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει επίσης ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, «δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα, που χρειάστηκε να ληφθούν μέσα στο 2010», αλλά θα «αίρει τις σημερινές αδικίες, θα ενσωματώνει σημερινά επιδόματα στον κανονικό μισθό, θα αποζημιώνει δίκαια και με βάση τα προσόντα και τις ευθύνες τους δημοσίους υπαλλήλους και θα οδηγεί σε δικαιότερες συντάξεις στο μέλλον». Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει «μείωση των φορολογικών συντελεστών τόσο για τα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις, όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά». Τέλος, για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλώνει ότι θα υλοποιηθεί μόνο «υπό την απόλυτη δέσμευση και προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μηχανισμός αντισταθμιστικής πληρωμής για τα νοικοκυριά». Η δε υλοποίησή του αν αποφασισθεί, «δεν μπορεί να γίνει πριν από το φθινόπωρο του 2011», σημειώνει.


Θα φάνε όλοι το γιαουρτάκι τους!

Κι άλλη επίθεση εναντίον υποψηφίου


Δεν πέρασε ένα εικοσιτετράωρο και στήθηκε πάνω κάτω το ίδιο σκηνικό στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά τον Αλέκο Αλαβάνο, θύμα επίθεσης έπεσε το Σάββατο και η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Πορτάλιου.

Πλησιάζοντας την περιοχή για να επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά στην οδό Μιχαήλ Βόδα, η κ. Πορτάλιου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια και αυγά από παρευρισκόμενους. Λίγο αργότερα, η ίδια δήλωνε ότι βρέθηκε στις γειτονιές του έκτου διαμερίσματος, για να παρουσιάσει τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης σε Έλληνες και μετανάστες. «Η Ανοιχτή Πόλη δεν θεωρεί καμία περιοχή της Αθήνας άβατο», σημείωσε, καταδικάζοντας και η εκείνη την επίθεση που προηγήθηκε την Παρασκευή κατά του Αλέκου Αλαβάνου.

Στην περιοδεία συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για ‘σκοταδιστές τραμπούκους’ που προσπάθησαν ‘για μια ακόμα φορά να παραστούν ως αγανακτισμένοι πολίτες’.


Αλήθεια τί έφαγαν;

ΣΙΓΗ ΚΑΡΧΑΡΙΟ-ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ "ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ"

Comodo:
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ: ΤΟ ΓΕΥΜΑ (ΣΥΜΦΑΓΩΜΑ) ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (και του απατεώνα)
Αν και έστειλα την ομάδα "DEKA-10" των καλύτερων βατραχανθρώπων και ανθρώπων-κοριών των Tsoutsouneros, δεν μπορέσαμε ακόμα να μάθουμε λεπτομέρειες για το τι καταβρόχθισαν στη θαλασσινή "Ταβέρνα του Καρχαρία". Άκρα του τάφου μασονική σιωπή και τους εύχομαι και στον δικό τους τάχιστα.
Το μόνο που κατάφερα να αλιεύσω, ήταν η πληροφορία, ότι οι τρεις καρχαρίες έπαιξαν με τις ώρες "ΠΑΡΤΑ-ΟΛΑ" και στο τέλος κέρδισαν και οι τρεις!!!!! Μυστήριο ξεμυστήριο, αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει. Ναι κέρδισαν και οι τρεις. Όχι σαν κάτι κουρελόχαρτα της ΕΕ, που παριστάνουν τα ντοκουμέντα και παντού βλέπουν κλεμμένα και ελλείμματα, αλλά πουθενά και ποτέ τους παρανόμως πλεονασματούχους. Παγκόσμιο καβείριο μυστήριο, συνδεδεμένο με τη θεωρία της ασχετικότητας το Ελληνικό έλλειμμα. Είναι αυθύπαρκτο και συνάμα εξαφανίζεται και ξανά αναγεννιέται από τις στάχτες του χρηματιστηρίου Αθηνών της απάτης. Δεν τσιμπάει τη φόλα ο κοσμάκης για νέο εγκλωβισμό και οι κλεπτοκράτες γεννούν νέες ιδέες αποεπένδυσης με ομαδικές εκτελέσεις και ομαδικούς τάφους....
Ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο ως φάλαινες, δεν παρακάθησαν στο ίδιο τραπέζι του νέου συμφαγώματος και μπήκαν αντίβαρο σε υποβρύχιο που γέρνει, των αμέσως προηγούμενων ιδιωτικών τους συμφαγωμάτων, για να παίξουν τα 6 έως 10 ναυτικά μίλια....
Του Σαμαρά του είπε μια χαρτορίχτρα, ότι πρέπει να κυνηγά τη Ντόρα για να απελευθερώσει τον Κυριάκο, μη του τον πάρει ο Καρατζαφέρ. Πάνω στο κυνηγητό, οι δικοί του σκοντάφτουν πάνω σε ξεχασμένες μίζες της Ζίμενς και σε υπεράκτιες αγοραπωλησίες ακινήτων, του νόμιμου γκάγκστερ Εφραίμ....
Ο Αλαβάνος συνεχίζει να τρώει γιαούρτι Δορκάδος και συγχρόνως προγραμματίζει την επόμενη επιδρομή του στη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ φιλομετρά τους τραμπούκους που του περίσσεψαν....
Η Παπαρήγα, ξαναφόρεσε έναν τεράστιο σταυρό που γράφει "να θυμηθώ κάποτε να νηστέψω" και απέφυγε τη πρόσκληση σε γεύμα των καρχαριών, αλλά λόγω μαλάκυνσης, πάντα ξεχνά "το πότε" και "το πρέπει" να παραιτηθεί και να πάει στα τσακίδια, η αθώα.....
Ο Άλεξ κατελήφθη εκ νέου από νεανική κατάθλιψη, αλλά για να μη καταχραστεί τη καλοσύνη των εντευκτηρίων λαθρομεταναστών Αγίου Κωνσταντίνου, Σταθμού Λαρίσης, Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα, παραμένει εσώκλειστος, ασχολούμενος με χειροπρακτική αυτοθεραπεία και πεντόβολα....
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Άντα, εκτός του ότι αρνήθηκε να το παίξει Κάρλα, μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει καμιά προκήρυξη, με την οποία να αναλαμβάνει την ευθύνη μαγειρέματος του συμφαγώματος και όλες οι υποψίες πέφτουν ξανά, στον ταμία Παμπούκη!!!...
Έκαστος και εκάστη, πλέκει κάλτσες και επενδύτες με τις ΚΕΝΟφανείς ιδέες του και συνθέτει τη δικιά του κάτοψη, για το με ποιους θα συμφάγει για να μη περιέλθει σε οικονομική κρίση.
Τον αστυνομικό
Δημήτρη Ανδρεάκο, που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε για θρησκευτικούς λόγους να παραλάβει τη ΚΑΡΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, και την οικογένειά του, κανένας αρχηγός δεν θεώρησε σκόπιμο να τον αναστατώσει με το ενδιαφέρον του.... Μόνο ο Καρατζαφέρ (στα αποκρυφά) ρώτησε τον Πλεύρη, πόσες μέρες αντέχει νηστικός (ο αστυνομικός) και μετά διέταξε τον Βελόπουλο να κάνει επιτροπή έρευνας της αγοράς με τον Άδωνι και να πάρουν 3 προσφορές από γραφείο κηδειών, ώστε αν χρειαστεί, το ΛΑ.Ο.Σ. να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που τα τινάξει.....
....ΚΑΙ στο κάτω-κάτω, τι σημασία έχει ακόμα ένα συμφάγωμα των καρχαριών???? Αφού ξέρουν και το παίζουν μεταξύ τους "ΠΑΡΤΑ-ΟΛΑ" και πάντα είναι όλοι τους με τους κερδισμένους????.... Κι αν ακόμα κουραστούν, συνεννοούνται με εμπιστοσύνη και αλλαξοκωλιάζονται με κατανόηση στη τράπεζα του συμφαγώματος και ένας-ένας ξαποσταίνει, ώστε να επανέλθει με όρεξη καινουργή!!!...
Τι κάθεσαι και στεναχωριέσαι αφού δεν κουνάς το δαχτυλάκι σου???? Θέλεις κάποτε να σε φωνάζουν "Μπόμπολα" ή "Βαρδινογιάννη" ή "Παπανδρέου"???....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: 

Πέρασέ τους τη θηλιά στον λαιμό, γιατί είναι κρίμα να μας πνιγούν από τα πολλά συμφαγωμένα τους.... Όλους μαζί, να τους στείλουμε για πάντα στον αγύριστο!!!!...


Πολλά βλέπει και λέει ο Πρόεδρος!

Γ.Καρατζαφέρης: Επίθεση στην κυβέρνηση για Τουρκία και τέμενος - Μέχρι το Πάσχα βλέπει οικουμενική
Image"Θα μεταφέρουμε την Βαγδάτη στην Αθήνα" με την δημιουργία του μεγαλύτερου ισλαμικού κέντρου στην Ευρώπη, υποστήριξε μιλώντας σήμερα στην Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης. Και συνέχισε: "Ενώ μιλάμε για σκάνδαλο στο Βατοπαίδι στο θέμα του τεμένους στην Αττική, το Δημόσιο δίνει περιουσία του Πολεμικού Ναυτικού και 80 εκατ. ευρώ πριμ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ισλαμικό κέντρο στην Ευρώπη. Πού θα ανήκει; Στους σιίτες ή τους σουνίτες; Θα μεταφέρουμε τη Βαγδάτη εδώ;» κατέληξε.
Όσο για την γενικότερη πολιτική κατάσταση υποστήριξε ότι "Είναι ανάγκη να πάμε σε εθνικό διάλογο. Η κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα πάμε αναγκαστικά σε οικουμενική κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, «γιατί μέχρι τις 4 Απριλίου οι εκλογές διεξάγονται με λίστα, πράγμα που δυσκολεύει το ΠΑΣΟΚ».
Σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ανησυχία του, «για το φόβο ενός πιθανού ακρωτηριασμού στο μέλλον της χώρας, βόρεια και ανατολικά».

Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, σχολίασε ότι έρχεται και τα παίρνει όλα και δεν δίνει τίποτα.

Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, ανέφερε, είναι γεγονός, και απορώ πώς η Νέα Δημοκρατία με αρχηγό έναν πρώην υπουργό των Εξωτερικών και έμπειρα στελέχη όπως ο Π. Μολυβιάτης δεν έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται.

Ακόμη, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει στην κατάργηση των 12 μιλίων και πάμε, όπως, είπε, σε μια μέση απόσταση. Η Τουρκία πέτυχε αυτό που ήθελε, σχολίασε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Καλά δεν ντρέπονται οι Ρώσοι κουκουέδες!

Έρευνα για τη σφαγή στο Κατίν ζητά το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα, προέτρεψε σήμερα τον Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να διενεργήσει έρευνα για να αποδειχτεί ότι ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν δεν είχε διατάξει την σφαγή χιλιάδων πολωνών αξιωματικών, ένα έγκλημα το οποίο το κομμουνιστικό κόμμα αποδίδει στη ναζιστική Γερμανία.

«Υπάρχουν αναντίρρητα έγγραφα και υλικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι εκτελέσεις των πολωνών αξιωματικών δεν ήταν έργο της σοβιετικής NKVD (σοβιετική μυστική αστυνομία), την άνοιξη του 1940, αλλά έργο των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής το φθινόπωρο του 1941», αναφέρεται σε δήλωση που υπογράφεται από τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

«Εμείς επιμένουμε ο αρχηγός του κράτους να δώσει εντολή στην εισαγγελία να προβεί σε λεπτομερή έρευνα σχετικά με την παραποίηση των εγγράφων (που αποδεικνύουν την ενοχή του σοβιετικού καθεστώτος) και συνδέονται με τις εκτελέσεις των Πολωνών αξιωματικών», αναφέρει στην επιστολή αυτή, που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του Κομμουνιστικού Κόμματος, kprf.ru.

Η επιστολή αυτή εκτιμά κυρίως ότι μια νότα του επικεφαλής της NKVD, Λαβρέντι Μπέρια, που φέρει την υπογραφή του Στάλιν και στην οποία προτείνεται να εκτελεστούν περισσότεροι από 20.000 Πολωνοί αξιωματικοί, είναι πλαστή», και «παραποποιήθηκε στις αρχές του 1990 από το περιβάλλον του Μπόρις Γέλτσιν», του πρώτου Ρώσου πρόεδρου.

Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αντέδρασε απόψε λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα, καθώς η Ρωσία έχει από καιρό αναγνωρίσει τη σοβιετική ευθύνη για τη σφαγή αυτή.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα μας προσπαθεί να αντικρούσει τα συμπεράσματα της επιτροπής για το Κατίν. Δεν έχω σχόλια να κάνω, γιατί έχω ήδη πει τα πάντα», δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Μετά την εισβολή από την ΕΣΣΔ τον Σεπτέμβριο του 1939 στις ανατολικές περιφέρειες της Πολωνίας, βάσει γερμανό-σοβιετικού συμφώνου, 22.000 πολωνοί αξιωματικοί, κρατούμενοι του Κόκκινου Στρατού, εκτελέστηκαν μέσα στο δάσος του Κατίν και στην Μεντνόιε (Ρωσία), καθώς και στο Χαρκίβ (Ουκρανία).

Επί δεκαετίες, η Σοβιετική Ένωση κατηγορούσε τους Ναζί ότι διέπραξαν τις δολοφονίες αυτές. Όμως τον Απρίλιο του 1990, ο τότε σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, αναγνώρισε την ευθύνη της χώρας του για αυτές τις σφαγές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τώρα θυμήθηκε τους συνταξιούχους ο παπατζής!

Ανοιχτή επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους Έλληνες συνταξιούχους [humor]

Έλληνα συνταξιούχε,
το ξέρω πως είσαι μεγαλόψυχος.
Το ξέρω, πως εύκολα ξεχνάς και εύκολα δικαιολογείς.
Όλα αυτά τα προτερήματα τα έλαβα υπόψη μου και θέλοντας να σε ευχαριστήσω για τη μεγαλοκαρδία σου, πήρα τις παρακάτω αποφάσεις:
Τη Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε, μέσω της συνέντευξης που θα δώσω, όχι, γιατί φοβάμαι μήπως πατώσω στις επικείμενες εκλογές, όπως θα πουν οι εχθροί μου, αλλά για να έχω την ευκαιρία να σε κοιτάω κατάματα και να γευτώ κι εγώ λίγη από τη χαρά που θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό σου, όταν μάθεις ότι:
1. Εγώ, που σου έκοψα το 13ο και 14ο μισθό της σύνταξης για πάντα, θα σου δώσω δώρο - επίδομα στο τέλος της χρονιάς 100 μέχρι 300 ευρώ. Σου δίνω ξανά το χαμένο σου όνειρο, τις χαμένες σου ελπίδες. Σου δείχνω έτσι, πως υπάρχει προοπτική για το αύριο. Κάνε λιγάκι υπομονή. Μετά από δέκα χρόνια η ζωή θα είναι πάλι χαμογελαστή μπροστά σου και θα μπορείς να ονειρευτείς ένα καλύτερο μέλλον. Γνωρίζω επίσης, πως η χαρά γίνεται δυο φορές μεγαλύτερη μετά από μια μεγάλη στενοχώρια και αυτή τη χαρά δε δικαιούμαι να σου τη στερήσω.
2. Όσοι πάλι είστε κάτω από εξήντα χρονών δε θα πάρετε, επίδομα, γιατί θέλω να σας θυμίσω, πως δεν είστε ηλικιωμένοι κι έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας. Αυτό θα είναι το δώρο μου σε σας.
Τέλος,σας εύχομαι να κάνετε σωστή διαχείριση των χρημάτων, που τόσο απλόχερα σας δίνει το κράτος. Φάτε, πιείτε, διασκεδάστε, ταξιδέψτε, δώστε και κάτι στα εγγόνια σας, αλλά μην ξεχνάτε το πιο ουσιαστικό. "Αποταμιεύστε και κάτι τις στις τράπεζες, για να έχετε αύριο να πληρώσετε τα...σάβανά σας".
Και μην ξεχνάτε! Στις 7 του Νοέμβρη ραντεβού στις κάλ(τσ)πες!

Καλοφάγωτα και ...καληνύχτα σας!


Πήγαινε γυρεύοντας

Βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας - Γιαούρτια στον Αλαβάνο

                             Έ fage και ο Κούρκουλας μεζέ..Πάνω από τους κρανοφόρους

- Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία
- Το συμβάν έγινε σε περιοδεία του στον Άγιο Παντελεήμονα.
Με γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και λοιπά ζαρζαβατικά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο όπως και πριν από λίγες μέρες το Σοφιανό του Κ.Κ.Ε.
Αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στο θράσος που επιδεικνύουν οι προοδευτικάριοι που αφού πρώτα τους βρίζουν μετά έρχονται και ζητάνε ψηφαλάκια.
Επίθεση με  γιαούρτια από κατοίκους στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης,με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την ώρα περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι "η "Ελεύθερη Αττική" δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο,ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού".
Η Κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" κατήγγειλε ότι μιά νεαρή κοπέλα - μέλος της Κίνησης, χτυπήθηκε από ληγμένο γιαούρτι με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.
Ερώτηση..Ποιους πήγε να δει εκεί ο Αλαβάνος?
Αφού οι Αφγανοί και λοιποί ταλιμπανοσιλαμιστές δεν ψηφίζουν..


ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ...

Με γιαούρτια, αυγά, ντομάτες και λοιπά ζαρζαβατικά υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα τον υποψήφιο περιφεριάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο και τη κουστοδία του όπως και πριν από λίγες μέρες το Σοφιανό του Κ.Κ.Ε.

Αυτή είναι η απάντηση των Ελλήνων στο θράσσος που επιδεικνείουν οι προοδευτικάριοι που αφού πρώτα τους βρίζουν μετά έρχονται και ζητάνε ψηφαλάκια.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ..


Κάτω τα χέρια απο τον στρατό!

Στόχος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου η απαξίωση των αποστράτων και των εν ενεργεία αξιωματικών του Στρατού!


Μέσα στη δίνη των περικοπών στους μισθούς και της γενικής οικονομικής δυσπραγίας έρχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου -και οι όμοιοί του- να αρνηθεί την καταβολή του μερίσματος του ΜΤΣ του Δ τριμήνου στους απόστρατους αξιωματικούς.

Μπορεί οι καιροί που περνάμε... να είναι δύσκολοι -ακόμη και τραγικοί- για πολλές οικογένειες που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται. Όμως η σκληρότητα και η εμπάθεια που δείχνει η πολιτεία απέναντι στους απόστρατους-αλλά και τους εν ενεργεία-αξιωματικούς και τις οικογένειές τους είναι πρωτοφανής και ξεπερνάει κάθε όριο αφού τους στερεί αυτό για το οποίο πλήρωναν κατά τη διάρκεια όλης της καριέρας τους. Μιας καριέρας η οποία ας σημειωθεί δε στήθηκε πάνω σε κόκκινα χαλιά, ούτε σε δρύινα γραφεία, αλλά στη σκληρότητα των στρατοπέδων και της καθημερινής αφοσίωσης στο καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα.

Βέβαια σε μια εποχή όπου όλα –εκτός από τη ρεμούλα και την αρπαχτή- είναι απαξιωμένα, μπορεί να ακούγονται λίγο ντεμοντέ όλα αυτά περί καθήκοντος και πατρίδας. Όμως για αυτή την ιδιαίτερη ομάδα εργαζόμενων αυτά είναι οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η επαγγελματική αλλά και η προσωπική και η οικογενειακή τους ζωή. Και ο βασικότερος λόγος που οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε συνδικαλιστική εκπροσώπηση, ούτε και το δικαίωμα της απεργίας είναι γιατί ακριβώς αυτό το καθήκον απέναντι στη χώρα τους είναι ιερό και απαραβίαστο και υπεράνω κάθε προσωπικού και επαγγελματικού δικαιώματος.

Άνθρωποι που έχουν ζήσει τη ζωή τους με την αναμονή της μετάθεσης κάθε ένα, δύο ή τρία χρόνια, μακριά από τις οικογένειές τους και τους δικούς τους ανθρώπους, με τα παιδιά τους να αλλάζουν τόπο και σχολικό περιβάλλον κάθε τόσο, που ως νεοφερμένοι στον κάθε τόπο καταβάλλουν το υψηλότερο των ενοικίων σε κάθε καινούρια τους μετακίνηση για να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές σπιτικό -κι αυτό όχι πάντα- που συχνότατα υπηρετούν αργίες και γιορτινές μέρες χωρίς να δικαιούνται την προσαύξηση που παίρνουν οι άλλοι εργαζόμενοι. Και πάντα οι ανάγκες της υπηρεσίας να προηγούνται κάθε άλλης ανάγκης. Και πάντα οι επαγγελματικές ευθύνες να αποτελούν την αρχή και το τέλος κάθε μίας ημέρας και νύχτας υπηρεσίας. 

Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτά που ξέρει κι ας δώσει στους στρατιωτικούς ό,τι επάξια έχουν κερδίσει και έχουν πληρώσει από την τσέπη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κι ας μην ξεχνάει ότι οι έρευνες δείχνουν ότι ανάμεσα σε πολλούς θεσμούς ο ελληνικός λαός κατατάσσει τον στρατό πολύ ψηλά στην εμπιστοσύνη του –κι ας μην αρέσει αυτό σε κάποιους- σε σχέση με άλλους θεσμούς όπως για παράδειγμα αυτού της πολιτικής στον οποίο δεν έχει καμία απολύτως εκτίμηση…http://staratalogia.blogspot.com



ΟΥΣΤ οι παπατζήδες!

Για 100 ευρώ … θα επιτρέψουμε στον κ. Παπανδρέου να μας κοροϊδέψει ξανά;







Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι  θα μοιράσει στο τέλος Δεκεμβρίου 100 εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει περίπου 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Το βοήθημα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και θα κυμανθεί από 100 έως 300 ευρώ ανά δικαιούχο.
Λυπούμαι που θα το πώ ωμά, αλλά πρόκειται για τον απόλυτο εκμαυλισμό συνειδήσεων.
Όχι πως δεν τα έχουν ανάγκη  οι συμπολίτες μας αυτοί. Τα έχουν και τα παραέχουν. Περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική τάξη. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. Να έχουν οι συνταξιούχοι μας ανάγκη 100 ευρώ.
Όμως είναι τόσο ταπεινά τα κίνητρα αυτής της απόφασης, που εξοργίζεσαι.
Ο  στόχος είναι μερικές χιλιάδες  ψήφοι  στις τοπικές εκλογές.
Να μας δείξει δήθεν το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησής του μήπως και αποφύγει την συντριβή. Να μας πείσει κιόλας ότι τα πράγματα πάνε καλά και οι θυσίες πιάνουν τόπο.
Μα δεν ντρέπονται; Τόσο πολύ έχουν πανικοβληθεί;
Ποιόν επιχειρούν να κοροϊδέψουν;
Ολοι γνωρίζουμε  ο,τι μετά τις εκλογές έρχονται νέα, περισσότερο επώδυνα μέτρα.
Αλήθεια, με τι πρόσωπο άρχισε ο κ. Παπανδρέου τις υποσχέσεις;
Ξέχασε τι έλεγε προεκλογικά; Στα αυτιά των ελλήνων ηχούν ακόμα τα κούφια λόγια του:
Μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και  μας έφερε το Μνημόνιο.
Μας έλεγε ότι θα «δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
Παρέλαβε πληθωρισμό στο 0.5% , …κατόρθωσε να τον φτάσει στο 5.5% Και όχι μόνο δεν έδωσε αυξήσεις, αλλά έκανε περικοπές και μειώσεις.
Μας έλεγε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους. Παρέλαβε τον ΦΠΑ στο 19% και τον έφτασε στο 23%! Παρέλαβε την τιμή της βενζίνης κάτω από ένα ευρώ και την έφτασε στο 1.50!
Αυξάνει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα οποία μας έλεγε ότι θα τα μειώσει.
Ακόμα και εκείνο το επίδομα αλληλεγγύης που υποσχέθηκε το 2009,  μόνο  την πρώτη δόση έδωσε και την άλλη την κατάργησε!
Παρ’ όλα αυτά,  επιχειρεί  και πάλι να μας κοροϊδέψει; Και το χειρότερο όλων είναι ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους. Αυτούς που κάποτε ο πατέρας του αποκαλούσε «περήφανα γηρατειά». Προσβάλλει την αξιοπρέπεια τους όταν τους υπόσχεται ένα αντίδωρο εκατό ευρώ, ενώ τους έχει πάρει περισσότερα μέσα στο χρόνο που μας κυβερνά.
Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι απευθύνεται σε …ιθαγενείς. Ότι μπορεί και πάλι να μας παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις για να κερδίσει την ψήφο μας  και να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Μόνο που τώρα ο κόσμος ξέρει ότι τα λόγια του δεν έχουν καμιά αξία.
Πολλοί πολιτικοί μοίραζαν υποσχέσεις προεκλογικά.  Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου να υπόσχεται το 1985 «ακόμα  καλύτερες μέρες» και οι μέρες αυτές ήταν ένα ….διετές πρόγραμμα λιτότητας.
Όμως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τους ξεπέρασε όλους.  Θα μείνει στην ιστορία ως ο μέγιστος δημαγωγός.  Ο πολιτικός  που πόθησε τόσο πολύ την εξουσία και  δεν δίστασε  να κάνει τα  πάντα για να την κατακτήσει και τώρα κάνει τα πάντα για να την διατηρήσει.
Θα το επιτρέψουμε;
Όταν μια κυβέρνηση πάρει την κατιούσα, τίποτα δεν τη σώζει. Η τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη. Για αυτό,  ο,τι και να υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ακάλυπτες επιταγές μοιράζει.
Οι επερχόμενες περιφερειακές εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταψηφιστούν  οι υποψήφιοι του κ. Παπανδρέου  και  οι εφεδρείες του (Δημαράς και Τατούλης).
Και το μήνυμα πρέπει να είναι τόσο  ισχυρό και τόσο  ηχηρό,  που να ακουστεί καθαρά εντός και εκτός Ελλάδος.
Μόνον έτσι θα  δρομολογηθούν  εξελίξεις. Για να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές  με κύριο αίτημα την αλλαγή κυβέρνησης. Αλλιώς ο κ. Παπανδρέου θα συνεχίσει …ακάθεκτος το έργο του…
Κώστας Ροδινός


Για τους Έλληνες τι θα κάνουν;

Θέαμα για “τυφλούς” και “κουφούς”



Κάνουν ό,τι μπορούν τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ για να προβάλουν την
διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο και τη συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν που έγινε στο περιθώριό της.
Δυστυχώς όμως ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν πλέον να αλλάξουν την φορά των πραγμάτων. Ο …βασιλιάς είναι γυμνός. Το βλέπουν όλοι, αλλά κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Όπως κάνουν ότι δεν βλέπουν και όσα γίνονται μέσα στην διάσκεψη και έξω απο αυτήν.
Εαν την (προσχηματική) “διάσκεψη για το περιβάλλον” διοργάνωνε μία άλλη ΜΚΟ και όχι αυτή του Αντρίκου,  θα πήγαινε ο πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό συμβούλιο;
Θα  καλούσε τον Ερντογάν να συναντηθούν εκεί ο ΓΑΠ;
Θα του πλήρωνε  τα έξοδα η κυβέρνηση;
Θα του έστελνε τους υπουργούς να κάνουν λόμπινγκ με τους επιχειρηματίες που έχει μαζέψει;
Είναι ένα σκάνδαλο μπροστά στα μάτια μας.
Γιατί κανείς δεν γράφει ποιος διοργανώνει και ποιος πληρώνει τη διάσκεψη της “κλιματικής αλλαγής” καθώς και ποιες συναντήσεις επιχειρηματιών και κυβερνητικών έγιναν στο περιθώριό της;
Εμείς υπενθυμίζουμε τι έχουμε γράψει σχετικά:
Σκιές στην επένδυση του Αστακού
Καβουροπερπάτημα προς το Συνέδριο του Αντρίκου
Οι επενδύσεις και τ’ αδέλφια του


Εκλογές για να τελειώνουμε με τους παπατζήδες!

Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να απειλεί με εκλογές, επειδή καταρρέει





Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε και αποφάσισε…
Κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί σοβαρή ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και αποφάσισε να εκβιάσει το εκλογικό σώμα, ότι αν τον αποδοκιμάσει θα σύρει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές.
Κινδυνολογώντας για «παρατεταμένη ακυβερνησία» και για επάνοδο «στο κατώφλι της χρεοκοπίας»
Ξέχασε, όμως, τρία πράγματα:
* Πρώτον, ο «βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»…
Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν ήδη υποστεί σκληρά μέτρα. Και γνωρίζουν πια ότι έχουν υπογραφεί κι άλλα σκληρότερα.
Κι ότι προεξοφλούνται κι άλλα – επιπρόσθετα – με πρόσχημα την «αναθεώρηση» του ελλείμματος του 2009 και με πραγματική αιτία, ότι τα μέτρα που πάρθηκαν ήδη απέδωσαν πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα.
Πριν το Μνημόνιο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν ήξερε, αλλά έλπιζε. Δεν ήξερε τι πρόκειται να πάθει, αλλά έλπιζε ότι μετά από μια πρώτη περίοδο δοκιμασίας τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν.
Τώρα γνωρίζει ότι υποφέρει πολύ, θα υποφέρει ακόμα περισσότερο, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς τέλος.
Άρα με τι, ακριβώς, τον «φοβερίζει»;
* Δεύτερον, το μεγάλο ρίσκο κάθε εκβιασμού είναι τι θα συμβεί αν ο κάποιος «φωνάξει» τη μπλόφα
Πράγματι, αν ο εκβιαζόμενος δεν έχει πια να χάσει πολλά, τότε αντί να υποκύψει στον εκβιαστή, μπορεί να αποφασίσει να τον εκδικηθεί ή να τον τιμωρήσει. Ή και τα δύο
Ο εκβιασμός είναι ένα όπλο παρόμοιο με την ξιφολόγχη.
Μπορείς να κάνεις πολλά με αυτά, εκτός από ένα:
Να κάτσεις πάνω τους!

Αλήθεια, τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αν παρά τον νέο εκβιασμό του, ο κόσμος ψηφίσει αντι-μνημονιακά;
Θα πάει σε βουλευτικές εκλογές;
Για να επιτύχει τι;
Να επιβάλλει την ίδια πολιτική με ασθενέστερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Ή να τα επιβάλλει χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή;
Αυτός ο εκβιασμός θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον… απατημένο σύζυγο: ο οποίος «απειλεί» τη μοιχαλίδα γυναίκα του, πως αν ξαναδεί τον εραστή της, για να την εκδικηθεί  θα… αυτό-ευνουχιστεί!
Ωραία «απειλή»!
Σε κάθε περίπτωση, αν ο Πρωθυπουργός επιμένει στην ίδια πολιτική, του Μνημονίου, πρέπει να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές!
Όχι να μας εκβιάζει με εκλογές…
Εκτός κι αν συνειδητοποιήσει ότι καταρρέει, έτσι κι αλλιώς.
Αλλά την κατάρρευσή του δεν θα τη φέρει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τη φέρνει ήδη η αποτυχία της Πολιτικής του.
Κι αν συνειδητοποιεί ότι η Πολιτική του αποτυγχάνει, καλύτερα να την αλλάξει μόνος του, όχι να πέσει ο ίδιος στα ερείπιά της.
Αν έχει εμπιστοσύνη στην Πολιτική του Μνημονίου, πρέπει να επιμείνει σε αυτήν χωρίς εκλογές. Αν βλέπει ότι δεν δουλεύει, πρέπει να επιχειρήσει να την αλλάξει, επίσης χωρίς να διακινδυνεύσει εκλογές. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι απαγορευμένη επιλογή για τον κ. Παπανδρέου.
Με τι μας εκβιάζει, λοιπόν;
* Τρίτον, το κύριο πρόβλημα με την Πολιτική του Μνημονίου, δεν είναι ότι την απορρίπτει ο λαός. Είναι ότι δεν δουλεύει!
Αν την απορρίψει ο λαός, δεν μπορούμε να αλλάξουμε…λαό.
Είναι όμως ευκαιρία να αλλάξουμε Πολιτική
Το αληθινό πρόβλημα του κ. Παπανδρέου είναι ότι, αν αλλάξει Πολιτική ομολογεί την χρεοκοπία του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ. Ομολογεί ότι το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», ούτε «σωτηρία».
Ήταν η χειρότερη δυνατή επιλογή, όχι «η μόνη επιλογή».
Ήταν «λύση» που δημιουργεί… χειρότερο πρόβλημα!
Ήταν «φάρμακο» πιο επικίνδυνο από την ασθένεια…
Ήδη η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έδειξαν τον άλλο δρόμο. Έχοντας προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας βγήκαν και δανείστηκαν, ακριβά. Αλλά Μνημόνια δεν υπέγραψαν!
Το αληθινό εκβιαστικό δίλημμα το αντιμετωπίζει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου:
– Είτε θα αλλάξει Πολιτική και θα αρχίσει να παραπαίει, γιατί θα καταρρεύσουν όλοι οι ισχυρισμοί του,
– Είτε θα πάει σε άμεσες εκλογές και θα οδηγηθεί μιαν ώρα αρχύτερα στην κατάρρευση μαζί με τη χώρα.
Με τη μόνη διαφορά, ότι η χώρα θα ξανα-σταθεί στα πόδια της.
Αλλά ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα συνέλθουν ποτέ!
Ο ελληνικός λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται, ότι ακόμα κι αν είχε χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χειρότερα δεν θα πάθαινε.
Καμία χώρα που αναγκάστηκε σε στάση πληρωμών δεν βρέθηκε σε θέση χειρότερη απ’ αυτήν που είμαστε ήδη εμείς.
Με τι ακριβώς μας απειλεί;
Το Μνημόνιο δεν προστάτεψε την Ελλάδα.
Προστάτεψε τους δανειστές της! Αλλά χαντάκωσε την Ελλάδα…
Αν προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου στον νέο εκβιασμό του απειλώντας με άμεσες εκλογές, τότε μπορεί να βάλει τον Έλληνα στον «πειρασμό», να τιμωρήσει τους ανελέητους δανειστές του και τους εδώ «τοποτηρητές» τους.
Κι αυτό οι πρώτοι που δεν το θέλουν είναι οι ίδιοι οι δανειστές της Ελλάδας.
Ο εκβιασμός του κ. Παπανδρέου θα αποδειχθεί «τζούφιος».
Και πολύ παρακινδυνευμένος για τον ίδιο…
Μας απειλεί ότι, αν αποδοκιμάσουμε την Πολιτική του, θα… αυτοκτονήσει!
Κι αυτό όλο και λιγότεροι το φοβούνται…
Ενώ όλο και περισσότεροι το εύχονται!
Όλο και λιγότεροι το βλέπουν ως «απειλή».
Ενώ όλο και περισσότερο το περιμένουν ως λύτρωση
ΝΖ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More