14.12.09

Για τον Ήρωα της Κύπρου ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αυτό είναι το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι τού Ελληνόψυχου Νότη Σφακιανάκη, για τον Ήρωα τής Κύπρου Σολωμό Σολωμού, που μοιράζει σήμερα Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Πρόκειται για συγκινητικότατο άσμα, τού οποίου σάς παρουσιάζουμε κατ' αποκλειστικότητα τους στίχους:
Ήταν τρελλός, γι' αυτό και τούπρεπε η Δόξα /
κι αυτοί τον πρόδωσαν με θάνατου φιλί /
ενός τρελλού πάντα μπροστά τραβάει η λόξα /
για να φοβούνται και να κρύβονται οι δειλοί...
Ήταν τρελλός, γι' αυτό τον ξέχασαν οι αγύρτες /
σαν το τσιγάρο του στα χείλη η Ζωή... /
από τί φτιάχνονται των Προδοτών οι φύτρες; /
δεν τιμούνε όσους έχουνε φωνή...

Ρεφραίν...
Τρελλό αδέλφι μου /
έγινες ντέρτι μου /
σ' ένα τραγούδι πόσο θάρρος να στριμώξω; /
Γίνε Σημαία μου /
κι έλα παρέα μου /
αυτούς στον σβέρκο μου που κάθισαν να διώξω...

Στα μαύρα χόρευε /
με δοξαριές Θανάτου /
ούτε τον ένοιαζε που φεύγει /
και Μαγκιά του!!!..

Ήταν τρελλός κι αυτοί χαράμισαν μιά σφαίρα /
γιατί οι δειλοί πάντα τους άοπλους χτυπούν /
μα... αυτός ΑΘΑΝΑΤΟΣ γυρίζει στον αγέρα /
κι αυτοί οι Αθάνατοι δεν φεύγουν: Πάντα ζούν!..
Ρεφραίν...
Τρελλό αδέλφι μου /
έγινες ντέρτι μου /
σ' ένα τραγούδι πόσο θάρρος να στριμώξω; /
Γίνε Σημαία μου /
κι έλα παρέα μου /
αυτούς στον σβέρκο μου που κάθισαν να διώξω...
Στα μαύρα χόρευε /
με δοξαριές Θανάτου /
ούτε τον ένοιαζε που φεύγει /
και Μαγκιά του!!!..
Ρεφραίν...
Τρελλό αδέλφι μου /
έγινες ντέρτι μου /
σ' ένα τραγούδι πόσο θάρρος να στριμώξω; /
Γίνε Σημαία μου /
κι έλα παρέα μου /
αυτούς στον σβέρκο μου που κάθισαν να διώξω...
Στα μαύρα χόρευε /
με δοξαριές Θανάτου /
ούτε τον ένοιαζε που φεύγει /
και Μαγκιά του!!!..


Βράζει» η Ακαδημία Αθηνών......

Βράζει» η Ακαδημία Αθηνών για τη Δραγώνα





dragona.jpg
Το ανιστόρητο βιβλίο της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, που χαρακτηρίζει «επεκτατική εθνική πολιτική» την Επανάσταση του 1821, απασχόλησε την ολομέλεια.
Tην αντίδραση ακόμη και της Ακαδημίας Αθηνών προκαλεί η τοποθέτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα στη θέση της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας. Μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για τις απόψεις της στα εθνικά θέματα, αλλά και τη θέση της ότι η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν τίποτε άλλο από «επεκτατική εθνική πολιτική» ενάντια στο μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι ακαδημαϊκοί περνούν τώρα στην αντεπίθεση.
Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών κάνουν λόγο για «παραχάραξη της Ιστορίας» από ένα άτομο που δεν θα έπρεπε να έχει θέση στο υπουργείο Παιδείας και καυτηριάζουν τα γραφόμενά της. «Εφεραν ένα απόσπασμα από βιβλίο της κυρίας Δραγώνα στην ολομέλεια της Ακαδημίας. Αν λοιπόν όσα διάβασα είναι ακριβή, τότε δεν θα την εμπιστευόμουν για να μετέχει στην Παιδεία. Καταλαβαίνω τη διάθεσή της να εκσυγχρονιστεί, αλλά εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει παραχάραξη της Ιστορίας», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος,πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, για τη νέα γραμματέα του υπουργείου Παιδείας.
Ο διατελέσας και υπουργός Παιδείας (1989-90) παραπέμπει την κυρία Δραγώνα στην ελληνική βιβλιογραφία, προτείνοντας μάλιστα για αρχή το βιβλίο «Περί Ελληνικής Επαναστάσεως» ώστε «να πάψει να επηρεάζεται από ξένη βιβλιογραφία, που ίσως έχει και κακές προθέσεις».
Να σημειωθεί ότι βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κυρίας Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους Ελληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας, της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!


Εξωτερικός παράγοντας


Έκαψαν την Ελλάδα για...ανανέωση το 2007 και θα το ξανά κάνουν το 2010! Αφυπνισθείτε Έλληνες! "...είναι ώρα να ανανεώσουμε την Ελλάδα και το περιβάλλον της και την πανίδα-χλωρίδα της και αυτό μπορεί να επιτευχθεί διαμέσου της φωτιάς!" Σαφώς υπάρχει ο «κάθε πικραμένος» στο Facebook και μπορεί να βγάζει όσα έκρυβε μέσα του τόσα χρόνια, , υπάρχει και η βίζιτα και κάθε λογής σαπίλα, υπάρχει επίσης και η καλή πλευρά του, όπως η έκφραση του Πατριωτικού Χώρου, με αποτέλεσμα να ενημερώνονται ακαριαία όλοι οι απανταχού Ελληνόψυχοι Έλληνες. Θέλουμε ωστόσο να σας παραθέσουμε το παρακάτω «περιστατικό» που παρακολουθούμε λίγο καιρό και τι σκοπούς εξυπηρετεί.
Εσείς τι συμπέρασμα βγάζεται? Το Group λέγεται: «Terraforming 2010» [http://www.facebook.com/group.php?gid=2262580144&ref=ts ]
To κείμενο του συγκεκριμένου group:
«During summer 2007 a few volunteers went to Greece in order to terraform it, thus they started what today at wikipedia is called the Greek Forrest Fires but what we only refer too as GFF, we have been to many places and in 2010 its time for Greece again
Ladies and Gentlemen, sign up for GFF 2010 its high time to renew Greece and its environment and wildlife and that can only be done through the cleansing fire.»»


Μετάφραση:
«Στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2007 μερικοί εθελοντές πήγαν στην Ελλάδα με σκοπό να την γεω-μεταμορφώσουν και έτσι ξεκίνησαν αυτό που η Wikipedi) αναφέρει ως τις Πυρκαγιές Ελληνικών Δασών, τις οποίες εμείς αποκαλούμε ΠΕΔ, πήγαμε σε πολλά μέρη και το 2010 είναι πάλι η σειρά της Ελλάδας.
Κυρίες και Κύριοι, εγγραφείτε στο ΠΕΔ 2010, είναι ώρα να ανανεώσουμε την Ελλάδα και το περιβάλλον της και την πανίδα-χλωρίδα της και αυτό μπορεί να επιτευχθεί διαμέσου της φωτιάς.»
Ποιοί είναι οι «κύριοι» αυτοί οι οποίοι καλούν σε εκδρομές στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό την «ανανέωση» της μέσω της φωτιάς? Ποια είναι αυτή η «ΠΕΔ» ?
Κάνουμε κάποια έρευνα και θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρξει κάτι ποιο συγκεκριμένο, με μια πρόχειρη ματιά, όποιος δεν βαριέται - ειδικά από αυτούς που πληρώνονται από το κράτος για να παρακολουθούν το Ιντερνέτ – ρίξτε μια ματιά σε τι γκρουπ δραστηριοποιούνται τα συγκεκριμένα προφίλ! Επίσης «ψάξτε» ορισμένα μέλη του γκρουπ (μην γράψουμε περισσότερα και κατηγορηθούμε πάλι ως Ρατσιστές ή συνομωσιολόγοι ) , ίσως καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι Πιθανό! να μην είναι κάτι τόσο αθώο η ανόητο!
Μήπως αντί για υπηρεσία φακελώματος των Ελλήνων που αγαπάνε και πονάνε την Πατρίδα τους, να τολμούσανε να τα βάλουν έστω μια φορά με αυτούς που συστηματικά μας καταστρέφουν δεκαετίες τώρα?
Εστάλη από http://www.facebook.com/photo.phppid=69039&o=all&op=1&view=all&subj=130697738392&aid=-1&id=100000395121095&oid=130697738392

Ελλήνων αφύπνιση
 
ΣΧΟΛΙΟ: Παρακαλούνται οι αρμόδιες ελληνικές αρχές για την αξιολόγηση της πληροφορίας και την αποτροπή μελλοντικής απειλής της πατρίδας μας...


Επιχειρησιακά δεδομένα ....

Επιχειρησιακά δεδομένα της ασφάλειας και της ΕΥΠ στον "αέρα", για να αντικρουστούν κατηγορίες της "Ε"



Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Απάντηση απέστειλε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για το δημοσίευμα της 9ης Δεκεμβρίου με τίτλο: «Ανεπιθύμητοι επισκέπτες στην «Ε»».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Κύριε διευθυντά,

Σχετικά με σχόλιο που φιλοξενείτε στο σημερινό (9/12/2009) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας με τίτλο «Ανεπιθύμητοι επισκέπτες στην "Ε"», σας διευκρινίζουμε ότι καμία υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν προέβη στις ενέργειες που περιγράφονται.

Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει τρία (3) οχήματα τζιπ μάρκας Maverick χρώματος μαύρου, εκ των οποίων το πρώτο, που ανήκει στο Τμήμα Ασφαλείας Καματερού (ΥΡΟ 7296), παραμένει στο συνεργείο στην Αμυγδαλέζα, το δεύτερο, που ανήκει στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού (ΥΡΡ 4199), συνέδραμε στη μεταγωγή του κατηγορούμενου Γιάννη Δημητράκη, ενώ το τρίτο, που ανήκει στο Τμήμα Ασφαλείας Πατρών (ΑΧΡ 9784), την ώρα του περιστατικού που περιγράφετε ήταν απασχολημένο σε επιχείρηση στην Πάτρα.

Επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν έχει στην κατοχή της Maverick μαύρου χρώματος, παρά μόνο δύο (2) χρώματος μπλε και κυπαρισσί, με πινακίδες ΖΜΚ 2682 και ΖΜΙ 7842 αντίστοιχα.

Στα πλαίσια αυτά και σε ενδεχόμενο επανάληψης παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον, σας παρακαλούμε να παρέχετε στους αρμόδιους υπαλλήλους σας τις κατάλληλες οδηγίες να καταγράφουν με προσοχή τα επίμαχα στοιχεία και να καλούν εγκαίρως την Αμεση Δράση για τις περαιτέρω ενέργειες.

Με τιμή

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Θέλουμε να ρωτήσουμε τον κ. υπουργό μετά την παραπάνω ανακοίνωση εάν πιστεύει ότι η χώρα μας έχει μυστικές υπηρεσίες . Δοξάστε τον.  
Νίκος Αγαπηνός .


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More