7.4.11

Τώρα το καρντάσι του Παπανδρέου ο Νταβούντογλου θέλει και την ΑΕΚ!

ΑΡΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΜΕΣΩ… ΑΕΚ


Άλλη μια πονηρή πρόταση από την Τουρκία.
Να επιστρέψει στην Τουρκία κάλεσε την ΑΕΚ ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μαχμούτ Όζγκενερ, όχι χωρίς κρυφές σκέψεις.
Όπως είπε, η κιτρινόμαυρη ομάδα, που ιδρύθηκε στην Πόλη το 1924, πρέπει να έρθει να παίξει στο Πρωτάθλημα Τουρκίας , όπου ανήκει.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Πιλάβιος κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα, καθώς δεν φάνηκε να αποκρυπτογραφεί το μήνυμα αυτής της νέας επίθεσης φιλίας, με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι η συμμετοχή της ΑΕΚ θα συμβάλει στη διεύρυνση της φιλίας των δυο λαών. Το μόνο πρόβλημα κατά την άποψη του θα είναι η μετάβαση των χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΚ στους αγώνες της ομάδας τους.
Αλλά και γι’ αυτό έχει λύση ο κ. Νταβούτογλου που, όταν ενημερώθηκε για το θέμα, έσπευσε να το βάλει στην πραγματική του διάσταση: «Ήδη θέλουμε την άρση της βίζας με την Ελλάδα και αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία. Πρόκειται για μια κίνηση που έγινε με ώριμη σκέψη. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στα γήπεδα μας».
Είναι σαφές ότι με πρόσχημα και με όχημα τις αθλητικές ανταλλαγές, η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πειστεί η Αθήνα να προχωρήσει στην άρση της βίζας.


Την χάνουμε την Θράκη πατριώτες....

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Εφ. Μπιρλίκ 21-3-2011.

Η ABTTF συνεχίζει τις συναντήσεις με τους συλλόγους-μέλη.
Η Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συνεχίζει τις επισκέψεις σε συλλογους-μέλη.

Στο διάστημα 18 με 20 Μαρτίου 2011, επιτροπή της ABTTF αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, τον αντιπρόεδρο Σεμπαετίν Μουμίν, τον Γενικό Γραμματέα Οζκάν Ρεσίτ, τον υπεύθυνο Ν. Ευρώπης Τζενγκίζ Ισμαήλ, τον υπεύθυνο για αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαισδευτικά θέματα Αϊντίν Μεχμέτ και το με΄λος του Ελεγκτικού συμβουλίου Ενγκίν Ισμαήλ, επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Γκίζεν, τον Σύλλογο τουρκικών οικογενειών Δυτικής Θράκης του Σβάινφουρτ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Χερζογκενάουραχ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λάουφ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δ. Θράκης Σβάμπαχ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δ. Θράκης του Φόχτβάνγκεν, τον Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπαβιέρα, και τον Σύλλογο Τούρκων Οικογενειών Δυτικής Θράκης Μπαβιέρα.
Η ABTTF κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τα μέλη, ενημέρωσε για τις πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις και για τις κινήσεις λόμπι που έχουν γίνει, καθώς και για τις κινήσεις που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον.Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Επίσης η επιτροπή της ABTTF άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στις περιοχές τους.
……………………….


Φοβάται μήπως χάσουν την εργασία τους τα παπαγαλάκια!

ΤΡΕΜΕΙ Η 4η ΕΞΟΥΣΙΑ...ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ τα BLOGS.


T α μέσα ενημέρωσης σιγούν για τέσσερις ημέρες. Ζούμε συνεπώς πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Την ενημέρωσή μας για τα πάντα τη μονοπωλούν τα ανώνυμα και συχνά συκοφαντικά μπλογκς που μας βρίζουν και κόβουν θέσεις εργασίας αντικαθιστώντας (λέει) πραγματικά ΜΜΕ αλλά που, και αυτά, έχουν πρόβλημα: δεν μπορούν να κλέβουν πληροφορίες από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Μόνο για τους πολύγλωσσους υπάρχει διέξοδος: τα ξένα ειδησεογραφικά κανάλια και όσες ξένες εφημερίδες διανέμονται και στη χώρα μας. (τοvima.gr)

Αλήθεια από πότε τα Blogs κόβουν θέσεις εργασίας ;
και στο κάτω κάτω της γραφής μπάρμπα τα Βlogs είναι δημοσιογραφία πολιτών δηλαδή ενημερώνουν τους πολίτες απο πολίτες δεν είναι υποχρεωτικά να ενημερώνεστε και εσείς ! Αλλά είναι γνωστό ότι δεν ελέγχονται και σας πονάει και κάτι άλλο ,για την κλοπή των ειδήσεων ,δεν θες να το σχολιάσουμε ,ούτε για την ταχύτητα της είδησης ούτε για το πόσο πίσω είναι οι εφημερίδες και η τηλεόραση από τα γεγονότα ή το πόσο συχνά  επαναλαμβάνονται !!
Βετεράνος 


Ο Γιώργος είναι πονηρός...

Τὸν Τόλη τὸν «τσίμπησαν». Τὸν Γιῶργο πότε θὰ τὸν «τσιμπήσουν»;

 
Καλό ρώτημα. Διάβαζα χθές πς τελικς τ σα ατήθηκε στ φετεο, πολυαγαπημένος κάποιων, δν γιναν δεκτά. Ατό εναι καλό! Δν γίνεται ν καλούμαστε λοι ο λληνες πολίτες ν πληρώσουμε τος φόρους μας (δικαίους δίκους) κα Τόλης (κι κάθε Τόλης) ν χορεύουν τσάμικο!
Βγαίνει, π σα διάβαζα, τ πατρικό του στό «σφυρί». σως ν εναι μία π τς πλέον δυσάρεστες στιγμές στν ζω κάποιου, λλ δν ναφερόμαστε σ κάποιον πο πάσχισε ν καλύψ τς ποχρεώσεις του κα κάτι πγε στραβά. Μιλμε γι τν Τόλη Βοσκόπουλο, τ «βασιλι» τς νύκτας. Γι ν φθάσ σ σημεον παραιτήσεως π τν νόμιμη ίδιοκτησία του, κάτι δν κανε σωστά! Δν κτίζεται τσι, π τν μία μέρα στν λλην, τέτοιο βουνό ἑκατομμυρίων!
πως κι ἐὰν χ πόθεσις, δικημένος δικαιωμένος, πάρχει κα δικαιοσύνη γι ν τ ποδείξ.
(πηγ πληροφορίας ἔθνος)
λλο εναι τ ζητούμενον. Τόλης σχυρίζεται ὅτι ὁ πραγματικὸς στόχος δὲν ἦτανὁ ἴδιος ἀλλὰ κάποιοι ἐπιθυμοῦσαν ν κτυπηθ σύζυγός του. Ἴσως…
Ἂς πομε λοιπὸν, πώς χει να δίκαιον βουνό! Τν λλην τν πόθεσι ποιός θ τν νακινήσ; κείνη μ τν Νταράλα, το ποίου σύζυγός του, κα πουργός τν κολασμένων τς γς, δν λέει μ τίποτα ν καταβάλ τ ρημα 100.000 πο χρωστάει.
Βέβαια, τώρα κυρία Νταράλα, κάνει θαυμάσια τν δουλειά το συστήματος. χι τν δικιά μας! χι!!! Το συστήματος! Ἐὰν μως ληθεύουν ο κατηγορίες το Τόλη, τότε ν ποθέσουμε πς σ λίγον καιρό, πο δν θ τν χρειάζονται, θ κούσουμε κα γι τς καμπανολες το Νταράλα; Διότι, ξ σων γνωρίζω, τίποτα δν μένει αωνίως σ μίαν θέσι. πάρχουν στιγμές νόδου κα στιγμς καθόδου! κόμη κα τ πότομα σκαρφαλώματα, μπεριέχουν τόν κινδυνο το γρίου γκρεμοτσακίσματος….
Φιλονόη.
Υ.Γ. Γιὰ νὰ μὴν ξεχνιόμαστε, τὰ 100.000 εἶναι περίπου 350.000.000 δραχμοῦλες!!! Μήν ξεχνιέστε! Εἶναι πολλά! Βέβαια τὰ 5,5 ἑκατομμύρια, ἂς μὴν σᾶς πῶ σήμερα πόσες δραχμοῦλες εἶναι…. Θὰ εἶναι πάρα πολύ βαρύ!


Έχουν εγκαταλείψει την Θράκη μας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ!

Εφ. Μπιρλίκ 6-4-2011.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής επισκέφτηκε τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
Τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ. Σ. και του ελεγκτικού συμβουλίου της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, στα πλαίσια των επισκέψεων αβροφροσύνης, πραγματοποίησαν στις 6 Απριλίου την πρώτη τους επίσκεψη, στον πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σάρνιτς.
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν και οι υπόλοιποι διοικούντες του συλλόγου, επισκέφτηκαν τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς στο γραφείο του και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες του συλλόγου και για τα μελλοντικά του ς σχέδια σχετικά με κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η 45 λεπτών συνάντηση διεξήχθη μέσα σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Στην δήλωση που έκαναν στην εφημερίδα Μπιρλίκ είπαν : ¨Ως νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ και που ελεγκτικού συμβουλίου, όπως σε κάθε περίοδο έτσι και τώρα, πραγματοποιούμε επισκέψεις γνωριμίας σε διάφορους φορείς και συλλόγους. Μια από αυτές πραγματοποιήσαμε σήμερα στον πρόξενο κύριο Μουσταφά Σάρνιτς. Φυσικά οι επισκέψεις μας σε διάφορους φορείς και συλλόγους θα συνεχιστούνε τις επόμενες εβδομάδες. Πιστεύω πως ήταν μια επωφελής και αποδοτική επίσκεψη¨.


Εξ ανατολών...

ΕΠΑΝΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ.

Εφ. Ραντικάλ 3-4-2011.

17 χρόνια μετά βγαίνει ξανά η Οζγκιούρ Γκιουντέμ.
Η εφημερίδα που μέσα στα δύο χρόνια που έβγαινε, δολοφονήθηκαν 76 εργαζόμενοι της, και είχε γίνει σύμβολο για τον κουρδικό τύπο, από αύριο επανεκδίδεται.
Η εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ που κατά την διάρκεια των δύο ετών που έβγαινε δολοφονήθηκαν 30 ανταποκριτές της, υποβλήθηκαν αμέτρητες μηνύσεις σε βάρος της, και ανακλήθηκε πολλές φορές, 17 χρόνια μετά ετοιμάζεται ξανά να συναντήσει τους αναγνώστες της.

Η εφημερίδα που έβγαινε με ειδήσεις που αφορούσαν τις πιο σφοδρές συγκρούσεις της δεκαετίας του 90 στα ΝΑ, άντεξε δύο χρόνια, ενώ πιέσεις δεν αντιμετώπιζαν μόνο οι εργαζόμενοι σε αυτήν αλλά κατά καιρούς ακόμη και οι διανομείς της. Η εφημερίδα Οζγκιούρ Γκιουντέμ που έγινε και ταινία με τίτλο ¨Press¨, υπήρξε μια εφημερίδα-σύμβολο για τον κουρδικό τύπο.
Η εφημερίδα άρχισε να εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου 1992. Κατά την διάρκεια της ζωής της υπήρξαν πολλές αστυνομικές έρευνες στα γραφεία της, 76 εργαζόμενοι της, εκ των οποίων οι 30 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν, και τελικά έκλεισε στις 14 Απριλίου 1994. Η Οζγκιούρ Γκιουντέμ ήταν η πρώτη εφημερίδα που έθεσε στην επικαιρότητα τις δραστηριότητες της JİTEM και τις δολοφονίες της Χεζμπολλάχ στην περιοχή.
Στο τέλος τους έβαλαν βόμβα
Αυτές όμως οι θαρραλέες ειδήσεις στο βίαιο περιβάλλον της περιοχής ¨τιμωρήθηκαν¨ πολύ σκληρά. Επτά μέρες μετά την έναρξη έκδοσης της ο ανταποκριτής της στο Ντιγιαρμπκίρ Χαφίζ Ακντεμίρ δολοφονείται. 30 δημοσιογράφοι της με πρώτους τους Φερχάτ Τεπέ και Ναζίμ Μπαμπάογλου δολοφονούνται. Είχε απαγορευτεί η είσοδος της εφημερίδας στην ¨Περιοχή Εκτάκτου Ανάγκης¨, ενώ στο στόχαστρο ήταν ακόμη και οι διανομείς της. Ως αποτέλεσμα αυτών των δολοφονιών που διεπράχθησαν από στελέχη της JİTEM και της Χεζμπολλάχ, συνολικά στα δύο χρόνια, 76 εργαζόμενοι της εφημερίδας έχασαν τη ζωή τους. Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας στις 14 Απριλίου 1994, ως διάδοχη κατάσταση της, βγήκε στις 28 Απριλίου 1994 η εφημερίδα Οζγκιούρ Ουλκέ. Στα τρία γραφεία της εφημερίδας μπήκαν βόμβες στις 3 Δεκεμβρίου 1994.Τότε έχασε τη ζωή του ο εργαζόμενος Ερσίν Γιλντίζ, ενώ τραυματίστηκαν 21 άτομα.
Η Οζγκιούρ Γκιουντέμ σχεδιάζεται να βγει στην κυκλοφορία την Δευτέρα και ο Γενικός Διευθυντής έκδοσης της Χουσείν Αϊκιόλ υπενθυμίζοντας πως εδώ και 21 χρόνια εξέφραζε την ¨παράδοση τύπου της εφημερίδας Οζγκιούρ¨ είπε πως «Στο μεταξύ διάστημα βγάλαμε εφημερίδες με διάφορα ονόματα, αλλά η νοοτροπία μας δεν άλλαξε¨. Ο Αϊκιόλ είπε πως δεν θα είναι μια εφημερίδα μόνο για Κούρδους, και πως θα περιλαμβάνονται σε αυτήν κάποια ονόματα έκπληξη : ¨Προσπαθήσαμε να διευρυνθούμε, θα μετέχουν αρθρογράφοι όπως οι Ερτογρούλ Κιουρκτσού και Ασλί Ερντογάν. Θα μετάσχουν και οι Λεϊλά Ζανά και Χατίπ Ντίτζλε. Νέοι σύμβουλοι έκδοσης θα μετάσχουν στην εφημερίδα. Εν όψει της 12ης Ιουνίου υπάρχει μια έντονη εκλογική επικαιρότητα. Εμείς θα παρακολουθήσουμε αυτήν την επικαιρότητα. Θα βγάλουμε μια εφημερίδα αντάξια της δικής της παράδοσης.
Η περιπέτεια της έκδοσης με αριθμούς
76 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 30 δημοσιογράφοι, δολοφονήθηκαν. Επιβλήθηκε σταμάτημα έκδοσης από 3έως 30 μέρες 20 φορές. Στους αρθρογράφους και ανταποκριτές της επιβλήθηκαν συνολικά 147 χρόνια φυλάκισης και 21 εκ. τ.λ. πρόστιμα.


Μία πατριωτική θέσις!


του Σταύρου Καρκαλέτση.

Μετά την οικονομία, την ανάπτυξη, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, αυτή η κυβέρνηση ”ενταφιάζει” κάτι που στα λόγια τουλάχιστον, παρέμενε ελπίδα και προσμονή. Μιλάμε για κάτι που μια άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε στήσει, στα μέσα της δεκαετίας του 1990: Τον ενιαίο αμυντικό χώρο με την Κύπρο, την ιερή υπόθεση της υπεράσπισης 800.000 Ελλήνων, που κάποιοι αντιμετωπίζουν ως ”ενοχλητική εκκρεμότητα”. Ίσως γιατί δεν λησμονούν το κάζο (και τα πολλαπλά εμφράγματα) που υπέστησαν το 2004 από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Προχθές λοιπόν, σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον υπουργό άμυνας αναφορικά με το αν ισχύει το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΕΑΧ) ή όχι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια περίεργη απάντηση(;), δίχως να πει ένα τυπικό έστω ΝΑΙ, κάτι άρχισε να ψελλίζει αόριστα περί ”συνεργασίας δύο κρατών μελών της ΕΕ” (πως λέμε: ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Δανία…)”, που τυχαίνει να συνδέονται με ”κοινούς εθνικούς και ιστορικούς δεσμούς” και που ’‘μοιράζονται” το ενδιαφέρον για την ίδια περιοχή.

Εν μέρει σωστό! Η Αθήνα μοιράζεται το ενδιαφέρον, οι Κύπριοι μοιράζονται το νησί τους, με 35.000 Αττίλες και 200.000 και πλέον κουβαλητούς, την ”αφρόκρεμα” της Ανατολίας.

Επειδή οι ωραιοποιήσεις και στρογγυλοποιήσεις είναι ωραίες για τα ”σαλόνια” της αθηναϊκής παρακμής, αλλά αδιάφορες για τον Ελληνισμό της Κύπρου, ο κ. Βενιζέλος ας μην θεωρεί πως στην Μεγαλόνησο έχουμε υποστεί εθνική λοβοτομή. Τουλάχιστον όχι ακόμα!

Η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη: ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ! Φυσικά και δεν θα περιμέναμε απάντηση. Οι Άγγλοι έφθασαν στην άλλη άκρη του πλανήτη (Φώκλαντς) και έκαναν πόλεμο για 3.000 ομοεθνείς τους, δεν θα περιμέναμε ο κος Βενιζέλος να δείξει ευαισθησία για την προστασία 800.000 παλιοκυπραίων.

Θα ήταν όμως χρήσιμο να του υπενθυμίσουμε ότι το δόγμα το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου ξεκίνησε για την αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης απειλής, της τουρκικής. Και ξεκίνησε από τους Ανδρέα Παπανδρέου και Γεράσιμο Αρσένη το Νοέμβριο του 1993, με στόχο την αποτροπή ή αντιμετώπιση κάθε επιθετικής ενέργειας, εναντίον του ενός ή και των δύο μερών. Με την διακήρυξη του δόγματος, υπογραμμίστηκε με έμφαση η δέσμευση της Ελλάδας να θεωρεί ως αιτία πολέμου (casus belli) οποιαδήποτε τουρκική απόπειρα προέλασης στην ελεύθερη Κύπρο.

Φυσικά ο Ε. Βενιζέλος ούτε για casus belli μίλησε σε περίπτωση τουρκικής απόπειρας προέλασης στην ελεύθερη Κύπρο ούτε για τίποτα παρεμφερές. Θα έλεγε κάποιος κακόπιστα πως ”εδώ οι άλλοι έχουν φτάσει έξω από την Κάρυστο και το Σούνιο, και στη Λευκωσία περιμένετε στήριξη από τέτοια κυβέρνηση;”

Όχι, δεν περιμένουμε καμία στήριξη! Όπως δεν την είδαμε και το 2004, όταν όλος ο νεοταξικός σχηματισμός του Κολωνακίου, νεοφιλελεύθερος (Μάνος, Ανδριανόπουλος, Μπακογιάννη) και ”προοδευτικός” (Μπίστης, Τζαννετάκος, Τσίκας, Ιοί κτλ) έριχνε τόνους λάσπης κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου και όσων αγωνιστήκαμε πλάι του να κρατήσουμε την Κύπρο όρθια και την ελπίδα ζωντανή.
Απλά, θυμόμαστε! Θυμόμαστε τον πατέρα (Γεώργιο Παπανδρέου) να θωρακίζει την Κύπρο με έργα: Μια ολόκληρη ελληνική μεραρχία, την μεραρχία ”Μενέλαος”, το 1964.

Θυμόμαστε τον γιό (Ανδρέα) να θωρακίζει κι αυτός την Κύπρο: με λιγότερα έργα και πολλά λόγια. Και θυμόμαστε και τον εγγονό (και νυν πρωθυπουργό) να πετά την προστασία των Ελλήνων της Κύπρου στα αζήτητα.

Ο Σημίτης ξεκίνησε τον ενταφιασμό του δόγματος, όταν ”ενταφίασε” τους S 300 στο Τυμπάκι της Κρήτης. Η διαδικασία απλώς ολοκληρώθηκε σήμερα, με τις υπεκφυγές του Βενιζέλου. Τούτο όμως να θυμάστε: Η Κύπρος θα θυμάται…

Ακόμα κι αν στον επόμενο Αττίλα βρεθεί να μάχεται μόνη της. Το κάνει εξ΄ άλλου, τριάντα τόσους αιώνες. Υπάρχουμε εκεί, Έλληνες Ακρίτες, πολύ πριν από σας κε Βενιζέλo. Και θα υπάρχουμε και μετά, πολύ μετά από σας….

http://www.antinews.gr/


Ο φον Δημητράκης!

Ὁ ἀνίκανος ἢ ὁ ἀνθέλλην φὸν Δημητράκης;

Ποιός εναι λοιπόν ατός , κατ τν πρωθυπουργόν μας, τόσο ξιος νέος νδρας, πο νέλαβε τ πουργεον ξωτερικν κα τ κατήντησε πουργεον ξωφρενικν; Μήπως κάποιος μ πολλς περγαμηνές; κανότητες; Γνωριμίες;
ς τ πάρουμε λα π τν ρχή καλλίτερα.
Δημήτρης Δρούτσας γεννήθηκε στν Λευκωσία, στς 5 κτωβρίου 1968,
βάσει ατν πο ναγράφονται στν πίσημη στοσελίδα το μΠΑτΣΟΚ. π μητέρα Αστριακή κα πατέρα λλαδίτη. (Ἰνφογνώμων)
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης («Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien»).
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel.
Μιλμε γι πρόσωπο μ «διαίτερες κανότητες» !!! Νομικός σύμβουλος το πουργο ξωτερικν Wolfgang Schüssel! (ς μν ναζητήσουμε τ ποιός εναι Wolfgang Schüssel, διότι δν μς νδιαφέρει πρς τ παρόν.)  Ατ πο δν διαβάζω κάπου εναι τ περί διδακτορικο του! Πο καταχώθηκε; Διότι φν Δημητράκης κάποτε δήλωνε κάτοχος διδακτορικο!  Γιατί ξαφνικς «ἀποσιωπᾶται» π τ τυπικ του προσόντα; Γιὰ νὰ δικαιολογηθῇ ὅμως οἱαδήποτε ἀκαδημαϊκὴ καριέρα, τοὐλάχιστον στὴν Βιέννη, ἀπαιτεῖται ἕνα διδακτορικόν! (Στὴν Ἑλλάδα διορίζουμε ἀποφοίτους Ντιρύ σὲ πανεπιστημιακὲς θέσεις βέβαια!! Σὲ λίγο, θὰ καταλήξουμε νὰ διορίζουμε γιὰ καθηγητὲς Πανεπιστημίου, ἀποφοίτους δημοτικοῦ… Κατὰ Δραγώνα παράδειγμα….)
Τὶ λέει ὅμως ὁ φὸν Δημητράκης; Ἔχει ἢ δὲν ἔχει διδακτορικό;
«….Η πρώτη μου διδακτορική διατριβή είχε ως αντικείμενο την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν, λοιπόν, πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι εργάστηκα αργότερα για τον ίδιο στόχο.” …» (ἀπὸ συνέντευξί του στὸ ἔθνος καὶ τὴν Φώφη Γιωτάκη.)(κουρδιστό πορτοκάλι)
Συνεπῶς, ὁ φόν Δημητράκης ἰσχυρίζεται πὼς ἔχει τοὐλάχιστον μίαν …πρώτην διδακτορικὴ διατριβή!!! Ἀλλὰ, ἄλλα μαθαίνουμε ἐκ τῶν ὑστέρων! Τὰ ὁποῖα ἄλλα τὸν διαψεύδουν:
«… Παρουσιάστηκε ως καθηγητής χωρίς να είναι, μας έλεγε ότι αγαπάει την Κύπρο τόσο πολύ που έκανε διδακτορικό με θέμα την ένταξή της στην Ε.Ε , ενώ ΔΕΝ έχει καθόλου διδακτορικό , παρ’ ότι σε παλαιότερες συνεντεύξεις του άφηνε να εννοείται ότι μπορεί να έχει και δύο διδακτορικά!…..»  ( Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ κουρδιστό πορτοκάλι)
(Ἐπίσης σημαντικότατες λεπτομέρειες στὸ Τὸ μπλόγκ τῶν κυριῶν)
«Το Πανεπιστήμιο του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο χωρίς καμία ιδιό­τητα καθηγητή. Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό», όπως σωστά επισήμανε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», που πρώτη είχε αναφερθεί στο θέμα. Επίσης είχε αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα την «Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Όταν όμως ρωτήθηκε από την εφημερίδα, ο κ. Δρούτσας είχε δώσει την… καταπληκτική απάντηση ότι «το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο Πανεπιστήμιο». «Εμείς θα προσθέταμε ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο ακριβείς» σχολίασε τότε η εφημερίδα, αλλά ούτε αυτό έλαβε υπόψη του ο κ. Δρούτσας…
Καταλήγουμε ἀσφαλῶς στὰ πρῶτα συμπεράσματα;
- Ὁ φὸν Δημητράκης δὲν ἔχει καμμίαν σχέσι μὲ διδακτορικά!
- Ὁ φὸν Δημητράκης ψεύδεται συστηματικῶς!
- Δὲν ἔχει ἀσχοληθεῖ  ΠΟΤΕ μὲ τὸ θέμα τῆς Κύπρου ὡς ἀντικείμενον σπουδῶν ἐντὸς κάποιου Πανεπιστημίου.(Ὅμως διαθέτει «διδακτορικό»! Θὰ τὸ διαπιστώσετε παρά κάτω!)
Κι ρωτ:
Μ ποιά κριτήρια, πο γνοομε λοι μες ο Ἕλληνες, πρωθυπουργός «μας» πέλεξε τν φόν Δημητράκη, ς ναν π τος σημαντικοτέρους συνεργτες του; βασίσθη (φαντάζομαι) σ στοιχεα το χαρακτρος  του (ποὺ δὲν συμπεριλαμβάνουν τὴν εἰλικρίνεια), σ κάποιες περγαμηνές (ποὺ ἀποδεικνύονται ἀνύπαρκτες), σ κάποιαν μπειρία (ἀσαφή), σ κάποιες κανότητες (ἄγνωστες), σ κάποια τέλος πάντων «παραίτητα» δεδομένα πρὸ κειμένου ν προβῇ κάποιος (λογικ σκεπτόμενος) πρωθυπουργός, στὸν διορισμὸ τοῦ φόν Δημητράκη σὲ μίαν τόσο σοβαρή θέσιν! λλ ταν δύο κ τν σημαντικοτέρων στοιχείων, π τν ποίων θεωρητικς βασίσθη πρωθυπουργός, καταρρίπτονται, τότε ποιά εναι τ πόλοιπα πο τν κρατον σταθερ ες τν θέσιν το πουργο ξωφρενικν; Μήπως ὁ φόν Δημητράκης διαθέτει «ἄλλου εἴδους προσόντα»;
Γιατί λοιπόν πρωθυπουργός «μας» διόρισε, κι ἐξακολουθεῖ νὰ διατηρῇ, ὡς ὑπουργόν ξωτερικν  κάποιον πο δηλώνει ψευδς στ βιογραφικό τουὸ ὁποῖον ἔχει φυσικὰ «προσαρμοστεῖ» ἀναλόγως σὲ ἐπίσημες ἱστοσελίδες!!) κάτι πο δν κατέχει; Κα γιατί κατόπιν τς ποκαλύψεως δν προέβη στν ταχεία (κι κρως παραίτητον) ντικατάστασίν του;
παντ φόν Δημητράκης:
«-Ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και νομικός σύμβουλος του πρώην Καγκελάριου της Αυστρίας ήλθατε στην Αθήνα, δίπλα στον τότε υπουργό των Εξωτερικών. Πώς σας έπεισε ο κ. Παπανδρέου;
……Με τον κ. Παπανδρέου υπήρχε ήδη ταύτιση απόψεων για τα μεγάλα θέματα, τη στρατηγική και τους στόχους. Όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών μου είπε: «Πάμε, ήρθε η ώρα». Αρκούσε. Θεώρησα δε μεγάλη τιμή την ευκαιρία να εργαστώ για τα συμφέροντα της πατρίδας μου.”…..» (κουρδιστό πορτοκάλι)
Ταύτισις ἀπόψεων! Ἰδοῦ λοιπόν ἡ ἀπάντησις! Ταύτισις ἀπόψεων! Ἕνας «ἄσχετος» μὲ τὸ Κυπριακό, ποὺ ψεύδεται κατ’ ἐξακολούθησιν, δίχως τίτλους σπουδῶν, βασίζεται στὴν ταύτισιν ἀπόψεων γιὰ νὰ διατηρῇ μίαν θέσιν ποὺ δὲν ἀξίζει καὶ δὲν δικαιοῦται! Ἐκπληκτικόν!
Ἢ ὄχι καὶ τόσο «ἄσχετος»;
Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως σὲ ποιὰ θέματα ταὐτίζονται οἱ ἀπόψεις τους:
Διαβάζουμε λοιπὸν στὸ βιογραφικό του:
«….Toν Σεπτέμβριο 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…..»
Μς λθε λοιπόν φόν Δημητράκης στν λλάδα, ς σύμβουλος το ΓΑΠ, στν κυβέρνησι Σημίτη. Τί κριβς όλο παιξε ς σύμβουλος; Εχε κάποιαν σχέσι μ θέματα δικά μας τς Κύπρου;Μὲ μίαν πρόχειρη ἔρευνα στὴν μνήμη μας, ἀναζητῶντας γεγονότα τῆς περιόδου ἐκείνης, ποὺ θὰ ἐχαρακτήριζαν «χρήσιμον κι ἀπαραίτητον» τὸν φόν Δημητράκη, ἡ πρώτη μας σκέψις πάει μόνον στὸ σχέδιο Ἀνάν!!!! Ὤωωω μία θαυμασία σύμπτωσις!!!! Χρήσιμος; Ἀπαραίτητος; Σημαντικός; Πο τατίζονται ο πόψεις του μ αὐτὲς τοῦ ΓΑΠ;
Σχέδιον Ἀνάν;
Ἡ μεγάλη ἐπιχείρησις πλήρους τουρκοποιήσεως τῆς Ἑλληνικῆς μας Κύπρου! Δὲν ἔφθανε ἡ εἰσβολή, οἱ ἔποικοι, τὸ ἀνιστόρητον κι ἀνισόρροπον ψευδοκράτος, ἔφθασε κι ὁ Ἀνάν μὲ τὶς «σωτήριες» γιὰ τὴν αἱματοβαμμένη μας Κύπρο προτάσεις του!!! Πῶς κατάφερε ὁ Τᾶσσος Παπαδόπουλος νὰ πείσῃ τοὺς Ἕλληνες Κυπρίους νὰ μὴν ψηφίσουν τὸ  ἔκτρωμα Ἀνάν, εἶναι γνωστό! Τὶ στάσι ὅμως ἐκράτησε ὁ φὸν Δημητράκης; Ὑπὲρ ὴ κατὰ τοῦ ἐκτρώματος;
«Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δρούτσας συνεννοούνταν με τους Άγγλους για τις πιέσεις προς τον Παπαδόπουλο να δεχθεί το σχέδιο Ανάν»
Έχει ήδη αναφερθεί ότι ο νέος αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δρούτσας, ήταν εκ των μαγείρων του σχεδίου Ανάν όταν ήταν σύμβουλος του GAP στο ΥΠΕΞ επί Σημίτη. Για το ότι ήταν γνώστης και μάγειρας υπάρχουν και αποδείξεις.
Ο David Hannay που λοιδορήθηκε και μισήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ξένο απεσταλμένο για το Κυπριακό, ήταν ο απεσταλμένος των Βρετανών για τη λύση του Κυπριακού. Ο συγκεκριμένος τυπάκος έχει γράψει και βιβλίο επί του θέματος: “ Cyprus: the search for a solution”.
Τι λέει στο βιβλίο του;
Απλά περιγράφει κυνικά πως σχεδίαζαν να πιέσουν τονΠαπαδόπουλο να πει το “ ΝΑΙ” και πως ενημέρωνε στο breakfast τον Dimitri Droutsas, Papandreou’s adviser για τις εξελίξεις!! (Δεξὶ ἐξτρέμ)



«Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τις απόψεις και τον αρνητικό ρόλο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι διαδραμάτισε τους κρίσιμους μήνες πριν από την κατάρτιση του Σχεδίου Ανάν. Το διάστημα που αυτό συντασσόταν ο κ. Δρούτσας έκανε σχεδόν ινκόγκνιτο ταξίδια στο εξωτερικό, όπου είχε επαφές με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τότε σύμβουλος του κ. Παπανδρέου ενοχοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2004 για την αποδοχή του Σχεδίου Ανάν. Παρά το γεγονός ότι σε δημοσιεύματα της εποχής είχε γραφεί ότι οι σχέσεις του κ. Δρούτσα με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ήταν οριακές, ακόμη και ότι ο τέως πρόεδρος της Κύπρου τον είχε θέσει εκτός συσκέψεων, η εμπιστοσύνη του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπό του ουδέποτε κλονίστηκε. Αλλωστε οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, ούτε όμως και διαψεύστηκαν….»   (Θερμοπῦλαι)
πως ντιλαμβάνεστε φυσικά, φόν Δημητράκης φθασε ως δ γι ν μς «σώσῃ»! Κι μς κα τν Κύπρο μας!  Μ βαθύτατες γνώσεις πιπέδου φρο μπύρας, στ θέμα τς Κύπρου! Καὶ σὲ πολλὰ ἄλλα! Καὶ συζητᾶ μετὰ τοῦ κυρίου Hannay!!! Πρὸς τί; Γιὰ νὰ τὸν πείσῃ νὰ ὑπερασπιστῇ δικαιώματα Κυπρίων ἢ γιὰ νὰ σχεδιάσῃ μὲ ποιὸν τρόπο θὰ  ἀλλάξῃ τὰ μυαλὰ τοῦ Παπαδοπούλου;
Ἐδῶ κολλάει ἡ ταὐτισις ἀπόψεων; προσωπικ σχέσις; Τν μπιστεύεται; ς τί; ς τ παιδί γι τ μυστικά του θελήματα; Ἢ μήπως ὡς κάποιον μὲ στοιχειώδη  ἐθνικὴ συνείδησιν; Μήπως γιατί πράγματι ργάζεται ς τ παιδί γι τ μυστικ θελήματα…. λλ ποιο κριβς; Το Παπανδρέου; Τν λλήνων; Κάποιων λλων;
Τν φόν Δημητράκη, πο γεννήθηκε στν Κύπρο, ζησε τν εσβολή ς παιδί, λλ μλλον τρόμος πο τὴν βίωσε τότε, τν «τραυμάτισε» βαθύτατα… Τόσο πο ντί ν ργαστ πρς φελος τν συμπατριωτν του, ργάσθ στ σκοτεινότατο παρασκήνιο κατ τους;
Καὶ μετά;
Μετὰ ξεκινᾶ τὸ διδακτορικὸ τοῦ φόν Δημητράκη! Τὸ πραγματικό!
«…Παρά το γεγονός ότι σε δημοσιεύματα της εποχής είχε γραφεί ότι οι σχέσεις του κ. Δρούτσα με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο ήταν οριακές, ακόμη και ότι ο τέως πρόεδρος της Κύπρου τον είχε θέσει εκτός συσκέψεων,…» (Θερμοπῦλαι)
«…Πόσο δίκιο είχε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος που απαγόρευσε την είσοδο του Δρούτσα στην Κύπρο; …»(Ἂς μιλήσουμε ἐπί τέλους)
Κι ἕνα ἐρώτημε ποὺ δὲν ἔτυχε ἀπαντήσεως καὶ ἐτέθη ἀπὸ τὸν ἀντιστράτηγον ἐ.ἀ. Δημήτρη Ἀλευρομάγειρο:
4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτην την εκπληκτικην νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτες σας τις προθεσεις; Γιατι δεν ενημερωσατε προεκλογικως τον Ελληνικον Λαον; Αυτο συναδει με τις δημοκρατικες ευαισθησίες σας, οπως επαίρεσθε;
Αν οχι, με ολον το Σεβασμον προς το ύψιστον τιμητικον σας Λειτουργημα στο οποίον σας ετοποθετησε ο Ελληνικος Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λιαν επιεικως] ως υφαρπαγη ψηφων . (Ἴχνος)
Καὶ δὲν θὰ τύχῃ καμμίας ἀπαντήσεως φυσικά!
Καὶ μᾶλλον ὁ φὸν Δημητράκης τὸ «ἀπέκτησε» τὸ τόσο ποθούμενόν του διδακτορικόν του! Διδακτορικόν μὲ τίτλο: «πῶς παραδίδεται τοὺς Κυπρίους στὰ νύχια τῆς Ἀγκύρας»… Πρὸς τοῦτο καὶ ἡ μετέπειτα ὑπουργοποίησίς του; Ἢ ὄχι;
Αὐτὰ ὅμως ἔγιναν κάαααποτε…. Δὲν γνωρίζουμε φυσικὰ τὶς νέες μεθοδεύσεις τοῦ φόν Δημητράκη γιὰ τὸ Κυπριακό! Θὰ τὶς μάθουμε συντόμως… Ξέρουμε τὶς παλαιές  θέσεις τοῦ φόν Δημητράκη γιὰ τὰ τῆς Κύπρου. Ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα, λειτούργησε ὡς καθῶς πρέπει ὑφυπουργός καὶ ὑπουργός, τιμῶντας τὴν θέσιν ποὺ τὸν ἐτοποθέτησαν; Ἢ ὄχι;
Στὶς 25 Ἀπριλίου 2010, στὸ defencenet διαβάζουμε:
Δρούτσας: Αποδεχόμαστε τον όρο “ Βόρεια Μακεδονία” για τα Σκόπια”!
Μιλώντας στην εφημερίδα Free Sunday -και ερωτηθείς σχετικά με το «Βόρεια Μακεδονία»- o κ. Δρούτσας δηλώνει: «Η θέση μας είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και για όλες τις χρήσεις. Υπάρχουν δύο σκέλη σε αυτή τη θέση και είναι αλληλένδετα. Δεν χωράει έκπτωση σε κανένα από αυτά. Είναι θέση σαφής και ειλικρινής.
»Το ‘Βόρεια Μακεδονία’ συγκαταλέγεται στις ιδέες, τις οποίες έχει κατά καιρούς εκφράσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς και είναι προφανές ότι ταιριάζει στο πλαίσιο που περιέγραψα. Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων της χώρας.»
Καὶ ἡ Νότια Μακεδονία, κατὰ τὸν φὸν Δημητράκη ποιὰ θὰ εἶναι; Κι ὅταν λέμε «πᾶμε στὴν  Φλώρινα» πῶς θὰ τὴν τοποθετοῦμε γεωγραφικῶς; Βόρεια τῆς Νοτίου Μακεδονίας; Ἀλήθεια, μετὰ ἀπὸ τόσους «κόπους» γιὰ τὸ ὄνομα, ποὺ οὐδεῖς ἐκ τῶν  Ἑλλήνων, μὲ στοιχειώδεις γνώσεις ἱστορίας κι ἐλαχίστη ἐθνικὴ συνείδησι δέχεται,  ποῦ κατέληξε ὁ φὸν Δημητράκης; Στὴν δική του καὶ τῶν  φίλων του ὀνοματοδοσία; Μὲ ποιὸ δικαίωμα; Μὲ τὸ ἴδιο ποὺ πῆγε νὰ προσφέρῃ χάρισμα τὴν Κύπρο στὴν Τουρκία; Δὲν περίμενα νὰ διαθέτῃ ἱστορικὴν ἀντίληψιν! Οὔτε κἂν νὰ διαφέρῃ ἀπὸ τὶς λοιπὲς κουδουνίστρες μὲ τὶς ὁποῖες συναναστρέφεται! Ἀλλὰ τόσο ἀντιλαμβάνεται; Μόνον τόσο; Νὰ λέμε εὐτυχῶς ποὺ οἱ σκοπιανοὶ ἔχουν κοτρῶνες στὴν κεφάλα καὶ δὲν συμφωνοῦν; Νὰ τοὺς ποῦμε κι εὐχαριστῶ; Μετὰ ἀπὸ τόσες καπηλεύσεις καὶ παραποιήσεις;
Γι ν μν ναφερθ φυσικ στν μολογία του ναφορικς μ τν κοιν θέσι τν περισσοτέρων κομμάτων ν λλάδι, γιὰ τὸ ὄνομα τῶν Σκοπίων! Κάτι πγε ν π φόν Δημητράκης σ ατό τ σημεον…. λήθεια, ποιά κόμματα στν πλειοψηφία τους συμφωνον; Ν τ μάθουμε κι μες; Ο πολλοί;
Στὶς 16 Δεκεμβρίου 2010, διαβάζουμε στὸ Θέμα:
«….«Δεν μας εκπλήσσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τον πλου τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο και την παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων. Όπως είπε «αυτή η ενέργεια της Τουρκίας, δεν σας το κρύβω, δεν μας εκπλήσσει»…»
Γιατί νὰ σὲ ἐκπλήσσῃ φὸν Δημητράκη; Φυσικὰ πράγματα! Πότε εἴχαμε ἕναν κυβερνήτη ποὺ νὰ σέβεται  καὶ νὰ προασπίζῃ τὰ ἑλληνικὰ συμφέροντα γιὰ νὰ ἔχουμε τώρα; Νὰ πᾶς νὰ κλαφτῇς στοὺς ἑταίρους φὸν Δημητράκη! Διότι τὸν βεζύρη ὅταν τὸν βλέπῃς, σούζα στέκεσαι, φόν Δημητράκη!
Συνεχίζουμε μὲ τὴν ἀποδοχὴ τῆς τουρκικῆς ἐπιθετικότητος;
Στὶς 30 Μαρτίου 2011, σὲ ἄρθρον του, δηλώνει πρὸς τὸν βεζύρη (ὁ ὁποῖος τώρα φοβήθηκε!!!): “Δρούτσας προς Νταβούτογλου: “Υπογράψτε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και πάμε Χάγη”, προκαλεῖ ἐντόνους προβληματισμοὺς ὁ τίτλος καὶ μόνον. Ἐὰν ὑπογράψουν, γιατί νὰ πᾶμε στὴν Χάγη; Θὰ ἔχουμε κάτι νὰ χωρίσουμε;
Μεταφέρω ἀπὸ τὸ ἂς μιλήσουμε ἐπί τέλους:
«….Ο κ.Δρούτσας όμως δεν σταματάει εκεί. Αναφέρει επίσης:
«Πάνω απο κατοικημένα νησιά που ζουν Έλληνες πετούν τουρκικά μαχητικά. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν κοντά απο τα χωρικά μας ύδατα».
Για τον κ. Δρούτσα τα κατοικημένα νησιά, απλώς κατοικούνται απο Έλληνες!
Ενώ τα νησιά δεν ειναι απλώς κατοικημένα ,αλλα και ιστορικώς ελληνικότατα!
Επιπλέον δίνεται η εντύπωση ότι αν οι Τούρκοι πετούν πάνω από την Δήλο ή ελληνικές βραχονησίδες,τότε δεν υπάρχει πρόβλημα!
Τα τουρκικά πολεμικά πλοία προσβάλλουν (και) τα χωρικά μας ύδατα, κ. Δρούτσα! Δεν ειναι τυχαίες οι «πορείες αβλαβούς διελεύσεως» μέχρι το Σούνιο και η παρενόχληση ιταλικού τεχνικού ερευνητικού πλοιαρίου ΝΑ του Καστελλορίζου!
Εκτός αν θεωρείτε το Καστελλόριζο και εσείς «μεσογειακό νησί».
Το αποκορύφωμα του παραληρήματος όμως έγκειται στον προτελευταίο του ισχυρισμό:
“Αχμέτ, σκέψου την ένταση που προκαλεί αυτό στον ελληνικό λαό…

Οταν πετούν 10 τουρκικά μαχητικά απο ύψος 200 μέτρων πάνω απο ελληνικό νησί, πως μπορεί ο Παπανδρέου να πάει στο Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;”
Δηλαδή αν πετούν σε μεγαλύτερο ύψος, δηλαδή πάνω από 200 μέτρα, δεν τρέχει τίποτα;….»
Τώρα αὐτὸ τὸ ἄρθρον ἦταν δεῖγμα ὑψηλοῦ δείκτου εύφυίας; Ὑψηλοῦ δείκτου δουλικότητος;  Ἢ μήπως ….ὑψηλοῦ δείκτου προσφορῶν ἀνυπάρκτων δικαιωμάτων στοὺς γείτονες;;
Ἀναπάντητον κι αὐτόν! Ἀπειλεῖ; Προειδοποιεῖ; Ὑπόσχεται; Διότι σὲ ἐμένα ὅλος ὁ γραπτὸς του λόγος φαίνεται σὰν νὰ παραχωρῇ! Σκέτο!
Στὶς 15 Φεβρουαρίου 2011, διαβάζουμε στὴν ἐλεύθερη ὥρα:

Απαξιεί για τους Βορειοηπειρώτες ο Δρούτσας

«…Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα έχουν το δικαίωμα του εθνικού τους αυτοπροσδιορισμού (Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος) οι ομογενείς μας δε φαίνεται να συγκινούνται και παραμένουν στη… θαλπωρή του αθηνοκεντρικού κράτους. Όπως δε φαίνεται να συγκινείται και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ασχολείται με την υψηλή διπλωματία των σαλονιών – αποστασιοποιημένος από τις ανάγκες των εθνικών μας κοινοτήτων της Βαλκανικής – και απαξιεί να βάλει πούλμαν βοηθώντας όσο γίνεται τους Βορειοηπειρώτες να απογραφούν στα σπίτια τους….»
Ἡ ἀνάκλησις τοῦ Οἰκονόμου ἀπό ποιόν ἔγινε; Καὶ γιατί; Ἐνόχλησε ὁ Οἰκονόμου γιατί συνιστοῦσε στοὺς Βορειοηπειρῶτες νὰ δηλώσουν τὴν ἀληθινή τους καταγωγή; Τόσο πολύ ἐνοχλεῖται ὁ φόν Δημητράκης ἀπὸ ὅσους πασχίζουν νὰ διατηρήσουν τὴν συνείδησι τῶν Ἑλλήνων ζωντανή; Τί ἀκριβῶς ἐπιθυμεῖ; Τὴν ἀπώλεια μνήμης ἀπὸ ἐμᾶς; Νὰ πάρουμε δῆλα δή τὸ παράδειγμά του ὡς κάτι πρὸς μίμησιν καὶ νὰ τὸ ἀναπαράξουμε; Αὐτό ἐπιθυμεῖ ὁ φὸν Δημητράκης; Μήπως θὰ πάρουμε κι ἀντίστοιχον μὲ τὸ δικό του διδακτορικόν;
Ἀλήθεια, γιατί τοῦ δώσατε αὐτόν τὸ τίτλο; Ἂς τὸν ὀνομάζατε φόν Βολτάρε! Φόν Καταναλωτάρε! Φόν Τουρκοποιησάρε! Γιατί μᾶς εἰρωνεύεστε; Ὑπουργός ἐξωτερικῶν τῆς Ἑλλάδος εἶναι αὐτός; Ἢ βοηθὸς μεγάλου βεζύρου στὸ ἔργο ἀποκαταστάσεως τῆς ὀθωμανικῆς αύτοκρατορίας;
Γιὰ τὸ θέμα τῆς «καταργήσεως» τῶν ἑλληνικῶν χωρικῶν ὑδάτων ἀπό τὴν γείτονα, τὸ ὁποῖον ἔμαθε μέσῳ …ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου, διαβάζουμε στὸ Ὀλυμπία (14/18 Μαρτίου 2011):
«— Όσο για το Καστελλόριζο, εάν δεν υπήρχε η διαρροή της είδησης προφανώς από κάποιο χειριστή της υπόθεσης που αγανάκτησε, η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί.
Και είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι επιχειρήθηκε η απόκρυψη του επεισοδίου.
Η ιστορία έγινε λίγο-πολύ γνωστή. Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «Explora» ερευνούσε τον βυθό για πόντιση υποβρυχίου καλωδίου επικοινωνιών μεταξύ Ιταλίας και Ισραήλ. Συμπτωματικά είναι η ιδία ρότα που θα ακολουθήσει και ο αγωγός, εάν και όποτε αποφασιστεί, για τη μεταφορά προς την Ευρώπη του φυσικού αερίου των ισραηλινών κοιτασμάτων.
— Νοτίως της Καρπάθου και του Καστελλόριζου και μεταξύ της Κρήτης και της Κύπρου, τουρκική κορβέτα παρενόχλησε το ιταλικό σκάφος, δηλώνοντάς του μάλιστα ότι κινείται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας και επομένως δεν ισχύει η ελληνική άδεια. Το πλήρωμα του σκάφους υποχρεώθηκε έτσι να φύγει από την περιοχή, καθώς η ελληνική αντίδραση για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας ήρθε με… διπλωματικό διάβημα στην Άγκυρα…
— Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Ο κ. Δρούτσας είναι ικανοποιημένος, γιατί, λέει, έγινε διάβημα στην Τουρκία, την ώρα φυσικά που στην ευρύτερη περιοχή οι Τούρκοι έχουν επιβάλει ντε φάκτο καθεστώς αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας….»

Εἶναι καὶ ἱκανποιημένος ὁ φόν Δημητράκης! Δῆλα δή πότε δὲν θὰ ἦταν ἱκανοποιημένος; Ὅταν θὰ ἀντιδροῦσαν μόνοι τους οἱ κάτοικοι πετροβολῶντας τοὺς καταπατητές; Θὰ ἔπρεπε νὰ δώσῃ ἐξηγήσεις καὶ δὲν θὰ τοῦ ἄρεσε; Μᾶς δουλεύουν;
Ὁ Βασίλειος Μαρκεζίνης, σὲ μίαν ἐξαίσια ἐπιστολή, καταδεικνύει ὅλα τὰ λάθη (συνειδητά ἢ μή) τοῦ φόν Δημητράκη. (25 Μαρτίου 2011, περιοδικόν Ἐπίκαιρα, ἀναδημοσίευσις αἰὲν ἀριστεύειν) ἀπευθυνόμενος στὸν φόν Δημητράκη γιὰ τὰ κατ’ ἐξακολούθησιν «λάθη», γράφει:
«…Όχι! Τους εγκαλούμε διότι:
α) Δεν μας λένε –ούτε σ’ εμάς ούτε καν στους αρχηγούς των κομμάτων– τι ακριβώς συζητούν.
β) Εγκαλούμε τον υπουργό επειδή οτιδήποτε μας λέει –πάντα υπό πίεση– το διαψεύδει αμέσως ο Τούρκος ομόλογός του.
γ) Τους κατηγορούμε γιατί μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε και, έως τώρα, το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι να σκληραίνουν οι Τούρκοι και στα έργα και στις υπερπτήσεις και στις προκλητικές βόλτες έξω από το Σούνιο. Αλήθεια ή λάθος;
α) Από καιρό, μαζί με τον καθηγητή Θ. Καρυώτη, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ΑΟΖ, τονίζοντας τη σημασία της ΑΟΖ, που μέχρι τότε είχαν αποκρυβεί από τον ελληνικό Τύπο. Η κυβέρνηση του κ. Δρούτσα μιλούσε και μιλά μόνο για υφαλοκρηπίδα. Διερωτήθηκε άραγε ποτέ γιατί οι Τούρκοι προτιμούν αυτή τη φρασεολογία και αποφεύγουν κάθε συζήτηση για την ΑΟΖ; Μήπως βλέπουν και αυτοί αυτό που βλέπομε κι εμείς, αλλά δεν θέλει να δει ο υπουργός;…
….δ) Του υπενθυμίζουμε ότι πάντα τον κατηγορούσαμε για το γεγονός ότι είχε δεχθεί οι συζητήσεις για το Καστελόριζο να γίνουν ξεχωριστά από τις συζητήσεις για το Αιγαίο. Ο ίδιος το αρνήθηκε βεβαίως, αλλά πρόσφατα το επιβεβαίωσε ο κ. Νταβούτογλου…..
….Εμείς φρονούμε ότι η περαιτέρω παραμονή του στο υπουργείο βλάπτει και τον πρωθυπουργό αλλά και –κυρίως– την ίδια τη χώρα.
Δεν απαιτούμε χαρακίρι από τον υπουργό: απλώς, την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί και να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατόν στη Βιέννη για να τελειώσει με την ησυχία του… και τη διατριβή του.»
Ὁ  κύριος Μαρκεζίνης μὲ πρόλαβε! Ἀκριβῶς αὐτὸ ἤθελα νὰ εὐχηθῶ! Νὰ πάῃ καὶ νὰ τελειώσῃ ἐπί τέλους τὴν διατριβή του! Θὰ τοῦ χρειαστῇ Ὅσο γιὰ ἐμᾶς, θὰ κάνουμε τὰ ἀδύνατα δυνατά νὰ βροῦμε κάποιον στὴν θέσι του μὲ εἰλικρινὰ πατριωτική συνείδησι, δίχως τὶς περγαμηνὲς τοῦ φόν Δημητράκη. Μᾶς ἔκαψαν…..
Συνολικός ἀπολογισμός ἔργου ἀπὸ τὸν φόν Δημητράκη; Νομίζω πὼς ἡ φωτογραφία αὐτὴ τά λέει ὅλα:






Ὑπό ποίου τὸ βλέμμα συμβαίνουν ὅλες αὐτές οἱ χαρές;



Δὲν θὰ μποροῦσε ποτέ νὰ κάνῃ τίποτα καλλίτερο ἀπό αὐτό ποὺ βλέπετε! Τίποτα! Ἀπὸ τὴν πρώτην ἡμέρα ποὺ ἀνέλαβε δράσεις, σὲ ὅσες συσκέψεις, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, δουλικότητες, παραδόσεις κι ἐὰν ἔχῃ λάβει μέρος, ἡ κατάληξις εἶναι μία: ἡ ὅλο καὶ δυσχερεστέρα θέσις τῆς Ἑλλάδος ἐναντι τῆς Τουρκίας (κι ὄχι μόνον!). Ἐμπρός στὸν φίλο του Ἀχμέτ, δὲν μπορεῖ νὰ παραβγῇ σὲ κανένα ἐπιχείρημα… Κι ὅλο καὶ δίδει… Δίδει… Δίδει… Κοινῶς; ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ κομμάτια Ἑλλάδος! Λές καὶ τοῦ ἀνήκουν! Λὲς καὶ τὰ κέρδισε μὲ τὸ αἴμα του ἢ μὲ τὸ σπαθί του! Διαρκῶς! Καὶ μετὰ κάνει διαβήματα! Τόσο «σοβαρά» ὅμως, ποὺ καὶ οἱ πέτρες κοντεύουν νὰ τὸν πάρουν μὲ τὶς …πέτρες….
Συγκεντρωτικῶς;
Χάρισε τὸ ὄνομα Μακεδονία στὰ Σκόπια!
Παρέδοσε τὸ Αἰγαῖον στοὺς γείτονες γιὰ νὰ ἁλωνίζουν!
Φίμωσε τοὺς Βορειοηπειρῶτες Ἕλληνες!
Ἀνεκάλεσε τὸν πρέσβη μας Οἰκονόμου διότι «ἐνοχλοῦσε»!
Χάρισε τὸ Καστελόριζο στοὺς Τούρκους!
Παραδίδει τὴν Θράκη στοὺς Τούρκους, σὲ συνεργασία μὲ ὅλο τὸ συνάφι τους.
Φίμωσε κάθε Ἑλληνίδαν φωνή!
Μᾶς πάει γιὰ συνεκμετάλλευσι…
Ἀλλὰ ξέρει νὰ κάνῃ διαβήματα….
Πρὶν σᾶς ἀφήσω, μία μικρή ἀναφορά στὰ ἄλλα ἔργα του,  τὰ οἰκονομικά. Στὸν Δραγουμᾶνο διαβάζω:
Τελικά ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας, που παριστάνει τον κύριο «καθαρά χέρια» μάλλον θα πρέπει να απολογηθεί για την κομπίνα που έστησε με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, του υπουργείου Εξωτερικών! Στο πρόγραμμα αυτό μπορείτε να εισέλθετε και να διαβάσετε με την ανεσή σας πόσο χαρτί τουαλλέτας ξοδεύει το Γενικό Προξενείο Σμύρνης (ακούμε πως οι Τούρκοι έκαναν σχόλια ότι το παράχ… οι Έλληνες). Αλλά, δεν υπάρχει λέξη για τα κονδύλια- έξοδα των ταξιδιών του υπουργού στο εξωτερικό! Αυτά γιατί δεν φαίνονται; Γιατί ειδικά αυτά πήγαν στα «μυστικά κονδύλια»; Μήπως γιατί χρησιμοποιούνται με τρόπο που θα ξεσήκωνε ακόμη και τον Παπακωνσταντίνου; Μήπως θα έπρεπε κάποιοι να ασχοληθούν και να προχωρήσουν σε ερώτηση ή κι επερώτηση; Και μην μου πείτε πως είναι γενικό γιατί δεν είναι. ……
Καὶ  γιὰ νὰ κλείσω, προσπαθώντας νὰ «έλαφρύνω» λίγο τὰ ὅσα παρουσίασα παραπάνω, μία ἀκόμη παραίνεση στὸν φόν Δημητράκη. Εἶναι πολύ καλλίτερα νὰ φύγῃ! Γιὰ νὰ ἔχῃ τὸν ἀπαιτούμενον ἐλεύθερο χρόνο ὡς τε νὰ ἐπιδίδεται ἀνεμπόδιστος στὶς ἀγορές του καὶ στὰ ψώνια του,  ἐκτός Ἑλλάδος! Διότι δὲν φθάνουν οἱ πράξεις του ποὺ μᾶς ἔκαψαν, τὰ ταξίματά του ποὺ μᾶς τσουρούφλισαν, οἱ συμφωνίες του ποὺ μᾶς ζεμάτισαν, οἱ ἀδιαφορίες του ποὺ μᾶς τσάκισαν, οἱ προδοσίες του ποὺ μᾶς κουρέλιασαν… Ἔχουμε κάθε λίγο καὶ λιγάκι νὰ ἀντιμετωπίζουμε φωτογραφίες σὰν τὴν παρακάτω:













ποὺ δὲν φανερώνει φυσικά καμμίαν μέριμνα γιὰ τὴν Ἑλληνικὴ ἀγορὰ, ἡ ὁποία στενάζει!  Μᾶς παρουσιάζει ὅμως κάποιον εὐτυχισμένον ἄνδρα ποὺ ἀπολαμβάνει τὴν ζωή του ἐκτός Ἑλλάδος! (Ἡ φωτογραφία, μὲ πολλά ἐνδιαφέροντα σχόλια στὸ Καλάμι καὶ στὸ antinews)
Συγγνώμη ποὺ σᾶς κούρασα. Κι ἐμένα μὲ κούρασε ὁ φόν Δημητράκης. Γιὰ ἐτοῦτο τὰ συμμάζεψα ὅσο μποροῦσα σὲ μίαν δημοσίευσι.
Φιλονόη.


Υ.Γ. Ἕνα ἐρώτημα παρὰ δικές μου σκέψεις γιὰ ὑστερόγραφο, δανεισμένο ἐπίσης ἀπὸ τὸν Δραγουμᾶνο:


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όμως εκτός από τα WIKILEAKS, παρουσιάζει κι άλλες αποκαλύψεις. Για παράδειγμα την κυρία Annette Rondos. Έτσι, μάθαμε από άρθρο της Χριστίνας Δημουλιάνου, πως  μετά τον Άλεξ Ρόντος τώρα έχουμε και την κυρία Αννέτα Ρόντος. Με τι ασχοελίται λοιπόν η κυρία Ρόντος; Έχει ιδρύσει μια εταιρία και είναι η βασική εκπαιδεύτρια στην Cross Cultural Cosmos- International Corporate & Business Protocol Τι κάνει αυτή η εταιρία; Διάφορα. Συνέδρια, εκπαίδευση που έχει σχέση με εταιρικά πρωτόκολλα, διπλωματικά, κ.α, αλλά και τις πολυ-πολιτισμικές σχέσεις. Η εταιρία ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1995 και μας… ήρθε στην Ελλάδα το 1999. Τώρα οργανώνει ένα συνέδριο στην Αθήνα και το Βελιγράδι (18-20Μαίου) Αλλά η εταιρία έχει και μια «θυγατρική» Το «Ευανάγνωστον». Το Ευανάγνωστον είναι γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς συγγραφής, σύνταξης, επιμέλειας και μετάφρασης προφορικού και γραπτού λόγου και συγκεκριμένα:  Ομιλιών, Παρουσιάσεων, Βιβλίων, Περιοδικών εκδόσεων, Ιστοσελίδων, κλπ.  Πρακτικών των συνεδρίων και Διπλωματικών εργασιών  Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν: Συγγραφή ομιλίας, παρουσίασης, βιβλίου, μελέτης, δοκιμίου,διπλωματικής εργασίας.  Πάτε δηλαδή, πληρώνετε και σας γράφουν διπλωματική εργασία και εσείς παίρνετε…μάστερ! Απλά πράγματα,. Το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας το γνωρίζουν;  Αλλά επί της ουσίας: το Υπουργείο Εξωτερικών τι σχέση έχει με την Αννέτα Ρόντος και οποιαδήπτε από τις εταιρίες της. Έχει συνεργαστεί μαζί της και για ποιόέργο, έναντι ποιού ποσού; Ακόμη, ποιά η σχέση της με τον Άλεξ Ρόντος; Μήπως κάποιος μας πει;  Α! Η κυρία Ρόντος έχει δημοσιεύσει κι ένα άρθρο σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να απολύονται τα στελέχη των επιχειρήσεων. Πράγματι χρήσιμο αυτή την περίοδο…





Οι τελετές χάτιμ καλά κρατούν στην Ξάνθη και ο κ. Δρούτας δεξιώνεται!

ΧΑΤΙΜ ΣΤΗΝ ΑΙΩΡΑ!

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 6-4-2011Συνεχίζονται με ενθουσιασμό οι τελετές χάτιμ στην Ξάνθη.
Τα χάτιμ (τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου) των μαθημάτων Κορανίου που γίνονται υπό την αιγίδα της Μουφτείας Ξάνθης άρχισαν φέτος από το χωριό Αιώρα της Μύκης.

Στο χάτιμ αυτό που έγινε στις 3 Απριλίου μετείχε πλήθος ανθρώπων.
Τα 12 παιδιά της Αιώρας υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους θεολόγου Γιλμάζ Μαχμούτ, πραγματοποίησαν σε ένα όμορφο περιβάλλον το χάτιμ. Ο Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία του που ήταν πλήρης μηνυμάτων είπε τα εξής : Καταρχάς συγχαίρω όλο τον κόσμο του χωριού για την οργάνωση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης. Οφείλουμε πολλά στα μικρά παιδιά μας και στους δασκάλους τους που τα ανέθρεψαν και μας χάρισαν αυτές τις συγκινητικές στιγμές σε αυτό το όμορφο χωριό της Ξάνθης. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε καλές πράξεις. Αυτή η εκδήλωση και οι παρόμοιες της, αποτελούνε απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Οι νέοι μας είναι στα χέρια των δασκάλων. Είτε πρόκειται για ιμάμη είτε για δάσκαλο δεν διαφέρει. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουν για την κατά το δυνατόν καλύτερη ανατροφή των νηπίων μας. Έχουμε τρία θεμελιώδη στοιχεία. Αυτά είναι η θρησκεία, η γλώσσα και ο πολιτισμός. Οι τελετές χάτιμ αναβιώνουν με ένα ωραίο τρόπο και τα τρία αυτά στοιχεία. Συγχαίρω ξεχωριστά κάθε παιδί και τους δασκάλους που τα δίδαξαν, που συνέβαλαν σε αυτό. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να δίνουμε σημασία στην εκπαίδευση των παιδιών. Ιδιαίτερα πρέπει να δίνουμε σημασία στην μόρφωση των νέων κοριτσιών μας. Διότι σήμερα αν και έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες, δεν μπορώ να πω ότι δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία. Αυτό το σημείο πρέπει να το προσεγγίσουμε με ευαισθησία. Οφείλουμε να παραμένουμε πιστοί στην θεμελιώδη μας ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία. Αυτό πάντοτε το έχουμε ανάγκη. Εύχομαι να μην ξεχνάμε πως η διαφύλαξη αυτής της ενότητας είναι στα χέρια μας.


Σχόλιο : Πρωτοστατούνε όπως αναμενόταν άλλωστε σε αυτές τις γιορτές του τουρκισμού, ο πρόξενος και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη (βλ. φωτό).


Τι να πουν εναντίον του παγκόσμιου κυβερνήτη;

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

ΠΗΓΗ: Dan Gainor
Πρίν από δύο έτη ο George Soros δήλωσε την πρόθεσή του να αναδιοργανώσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Σύντομα, σε δύο μέρες ξεκινάει να το κάνει πράξη-και κανείς δεν φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει.

Στις 8  Απριλίου, μιά οργάνωση την οποία έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκατομύρια δολάρια οργανώνει μια μεγάλης σημασίας οικονομική συνδιάσκεψη (τύπου Bretton Woods) με στόχο του Σόρος να «θέσει νέους διεθνείς κανόνες» και να «αναθεωρήσει το νομισματικό σύστημα», σύμφωνα με ένα σχέδιο που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2009 σε ένα άρθρο του Σόρος που καλούσε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να προβούν σε μια «συμφωνία ευκαιρίας» η οποία θα αλλάξει την οργάνωση ολόκληρης της τρέχουσας οικονομικής τάξης.

H διεθνής συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για τις 8 Απριλίου 2011 πρόκειται να συγκεντρώσει περισσότερους από 200 ακαδημαϊκούς, ηγετικές φυσιογνωμίες του επιχειρηματικού κόσμου και σημαντικούς συμβούλους κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, σε μιά προσπάθεια να γράψει Ιστορία επαναλαμβάνοντας τη διάσημη συμφωνία του Bretton Woods του 1944 κατά την οποία δημιουργήθηκαν η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Fund IMF)
O Σόρος επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού συστήματος στο οποίο οι ΗΠΑ δεν θα έχουν την πρωτοκαθεδρία, όπως την έχουν σήμερα.
Περισσότεροι από 2/3 από τους συμμετέχοντες έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις και τις διάφορες οργανώσεις του Σόρος

Ο δισεκατομυριούχος Σόρος πιστεύει σύμφωνα με δηλώσεις του ότι “η κυριότερη απειλή απέναντι στην ανοικτή κοινωνία είναι, πιστεύω όχι πια η κομμουνιστική αλλά η καπιταλιστική απειλή”. Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Μέχρι στιγμής, αυτή η παγκόσμια συνδιάσκεψη έχει τύχει εξαιρετικά περιορισμένης προβολής και δημοσιότητος από τα διεθνή ΜΜΕ. Και αυτό συμβαίνει παρόλο που συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερεις κορυφαίοι δημοσιογράφοι στους καταλόγους ομιλητών, μεταξύ αυτών ένας διευθυντής συντακτών των Financial Times και συντάκτες τόσο από τους  Times αλλά και από το Reuters. Aν ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση του Σόρος για το τι μπορεί να συμβεί (ΣΣ να προκαλέσει;) σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια νέα τέτοιου τύπου συμφωνία, θα περίμενε κανείς από τα διεθνή μέσα να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο όλο. Αυτό για κάποιο λόγο δε συμβαίνει.

Γιατί έχουν τεράστια σημασία όλα αυτά; Γιατί ο Σόρος πραγματοποιεί συνήθως αυτό που επιθυμεί με σχέδιο και μέθοδο: Το άρθρο του 2009 καλούσε για μια νέα «συνδιάσκεψη τύπου Bretton Woods, όπως εκείνη που καθόρισε την διεθνή αρχιτεκτονική της οικονομίας κατά τα μεταπολεμικά χρόνια”. Πέρα από λόγια, ο Σόρος είχε ήδη βάλει τους τροχούς της ιστορίας σε κίνηση. Μόλις μια εβδομάδα πριν το άρθρο του στους Japan Times, ο Σόρος είχε ιδρύσει με έδρα στη Νέα Υόρκη, το Ινστιτούτο της Νέας Οικονομικής Σκέψης Institute for New Economic Thinking (INET), την ομάδα που διοργανώνει την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, στο ίδιο Ιστορικο Ξενοδοχείο που έγινε και η πρώτη συνδιάσκεψη Bretton Woods. Η προηγούμενη διάσκεψη του ΙΝΕΤ έγινε στο Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU) στη Βουδαπέστη. To Πανεπιστήμιο CEU χρηματοδοτήθηκε το 2005 από το Σόρος με 206 εκατομύρια δολλάρια  και έχει συγκεντρώσει εώς τώρα κεφάλαια 880 εκατομυρίων δολλαρίων.(Πηγή Χρονικό της Ανωτέρας Εκπαιδεύσεως)

Όπως και η διάσκεψη του ΙΝΕΤ στη Βουδαπέστη έτσι και τώρα πρόκειται για συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Σόρος. Στο ΙΝΕΤ συμμετέχουν εξέχοντες προσωπικότητες όπως  ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown, ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve Paul Volcker και ο Σόρος που παράγουν «μεγάλη ποσότητα από ρηξικέλευθες σκέψεις υψηλής ποιότητος» (Sic) Το ΙΝΕΤ προβλέπει 200 ομιλητές στο διαδικτυακό του τόπο, προς το παρόν 126 αναφέρονται ονομαστικά στον κατάλογο με τους ομιλητές

Αρκετοί από αυτούς (22) είναι μέλη στο ΔΣ του ΙΝΕΤ που χρηματοδοτείται απευθείας από τον Σόρος και 3 ακόμα είναι δικαιούχοι επιχορηγήσεων από το ίδρυμα του Σόρος.19 αναφέρονται στους συμμετέχοντες σε ένα άλλο πρότζεκτ του Σόρος το «Project Syndicate» το οποίο αυτοαποκαλείται «η σπουδαιότερη πηγή άρθρων επώνυμου σχολιασμού στον κόσμο» που δημοσιεύονται σε «456 κύριες εφημερίδες σε 159 χώρες». Χρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Οι ομιλητές περιλαμβάνουν: Τον Paul Volcker ο οποίος είναι Πρόεδρος στο Συμβουλευτικό Σώμα Οικονομικών του Προέδρου Ομπάμα. Έγραψε την εισαγωγή στο πιό γνωστό βιβλίο του Σόρος «Η Αλχημεία των Οικονομικών» εγκωμιάζοντας τον Σόρος ως έναν «εξαιρετικά επιτυχημένο κερδοσκόπο» ο οποίος έγραψε  «με διορατικότητα και πάθος» για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης.
Τον οικονομολόγο Jeffrey Sachs, διευθυντή του Ινστιτούτου της Γης (Earth Institute) και για πολλά χρόνια αποδέκτη ρευστού του Σόρος με τη μορφή φιλανθρωπιών.Έλαβε 50 εκατομύρια δολλάρια για τo πρότζεκτ Millenium, το οποίο επίσης διευθύνει. . Ο Sachs είναι παγκόσμια γνωστός για τις φιλελεύθερες οικονομικές του ιδέες. Το 2009 διαμαρτυρήθηκε για τους χαμηλούς φόρους στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «θα πρέπει να αυξήσουν τους φόρους για να πληρώσουν για νέες πρωτοβουλίες στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας,της κλιματικής μεταβολής,της εκπαίδευσης και της ανακούφισης των πτωχών». Το φίλο του Σόρος Joseph E. Stiglitz, πρώην αντιπρόεδρο και κύριο οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας και Νομπελίστα Οικονομίας που συμμερίζεται τις απόψεις του Σόρος και έχει κριτικάρει ανοιχτά τους οικονομολόγους που υποστηρίζουν την ελεύθερη οικονομία τους οποίους ονομάζει φονταμενταλιστές της ελεύθερης οικονομίας. Φυσικά είναι στο `Συμβούλιο του ΙΝΕΤ και συνεισφέρει κείμενα στο “Project Syndicate”. Toν εκτελεστικό διευθυντή του INET Rob Johnson, πρώην διευθυντικό  στέλεχος στο Soros Fund Management ο οποίος είναι επίσης στο Συμβούλιο του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής. Ο Johnson έχει διατυπώσει το παράπονο ότι η κυβερνητική παρέμβαση στην διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική και ζήτησε «αναδόμηση» τους η οποία θα έπρεπε να συμπεριλάβει «επιστολές παραίτησης από τα ανώτατα στελέχη όλων των κυριων τραπεζών».
Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα είναι παρά μια κατευθυνόμενη διοργάνωση, ένα «event» του Σόρος από την κορυφή ως τα νύχια. Ακόμα και ο ίδιος ο Σόρος παραδέχεται ότι η σχέση του με το ΙΝΕΤ αποτελεί ένα πρόβλημα: «υπάρχει εδώ» δηλώνει «μια σύγκρουση συμφερόντων την οποία αναγνωρίζω πλήρως».Ισχυρίζεται ότι κρατιέται έξω από τα γινόμενα, πράγμα αδύνατο αφού τα γινόμενα τα ορίζει αυτός.

Το ΙΝΕΤ δεν είναι διακριτικό   για τους στόχους του για τη συνδιάσκεψη. Ο Johnson πήρε συνέντευξη από το συνάδελφό του στο Συμβούλιο του ΙΝΕΤ Robert Skidelsky σε ένα πρόσφατο βίντεο με θέμα: « Η Ανάγκη για ένα νέο Bretton Woods». H πρώτη διαφάνεια έχει υπότιτλο: «Πως οι συναλλαγματικές διαφορές και η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δυναμώνουν τις φωνές που ζητούν μια παγκόσμια οικονομική αναθεώρηση». O Skidelsky κάλεσε για μια νέα συμφωνία και διατύπωσε την άποψη στο βίντεοότι η οικονομική σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα βρίσκεται «στο κέντρο οποιασδήποτε νομισματικής συμφωνίας που θα μπορούσε να γίνει, που θα έπρεπε να γίνει..»
Ο Σόρος περιέγραψε στο άρθρο του 2009 τη σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας ως: «μια αδρή επιλογή ανάμεσα σε δύο ουσιαστικά διαφορετικές μορφές οργάνωσης: το διεθνή καπιταλισμό και τον κρατικό καπιταλισμό». Συμπέρανε ότι ένα νέο παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε πιό στέρεα θεμέλια πρέπει να εφευρεθεί». Όπως το έθεσε το 2010: «Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο Σερίφη».
Στην έκδοση του 2000 του βιβλίου του «Ανοικτή Κοινωνία: Αναμορφώνοντας τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό», ο Σόρος περιέγραφε πως η Συμφωνία του Bretton Woods «απέτυχε θεαματικά» κατα την οικονομική κρίση του 1990. Καλώντας για ένα νέο Bretton Woods το 2009, ζήτησε από αυτό να ανασυστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να αναδομήσει τα Ηνωμένα Έθνη, αυξάνοντας την ισχύ της Κίνας και άλλων χωρών εις βάρος των ΗΠΑ.
«Η αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης θα χρειαστεί να επεκταθεί πέρα από το οικονομικό σύστημα και να συμπεριλαβει την αλλαγή της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας», έγραψε. «Αυτή η αναθεώρηση θα πρέπει να ξεκινήσει με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αλλά η Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να συμετάσχουν ως ισότιμες». Ο Σόρος επεσήμανε με έμφαση στο σημείο αυτό ότι απαιτείται μια παγκόσμια λύση, η οποία θα βάλει τις ΗΠΑ στη θέση της, μιας δύναμης ανάμεσα σε άλλες. «Οι ανερχόμενες δυνάμεις θα πρέπει να είναι παρούσες κατά τη δημιουργία αυτού του νέου συστήματος ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ενεργοί υποστηρικτές του».

Ακριβώς αυτή είναι η φύση της πλατφόρμας εργασίας που παρέχει η διοργάνωση του νέου Bretton Woods από το ΙΝΕΤ, με το διαδικτυακό του τόπο να διατυμπανίζει ότι: «η αναδόμηση που δρομολογείται πρέπει να συμπεριλάβει την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Λατινική Αμερική και την Ασία». Η Κίνα φιγουράρει σε κεντρική θέση με συμμετοχή που συμπεριλαμβάνει έναν εξέχοντα οικονομολόγο από την Παγκόσμια Τράπεζα στο Πεκίνο, το Διοικητή της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, τον επικεφαλής σύμβουλο για την Τραπεζιτική Ρυθμιστική Επιτροπή της Κίνας και το Διευθυντή του Κέντρου ΣινοΙαπωνικών σχέσεων.»
Όλα αυτά είναι εύκολο να ενορχηστρωθουν και να διαφημισθούν όταν έχεις την εμβέλεια του Σόρος ο οποίος χρηματοδοτεί πάνω από 1200 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Θα περίμενε κανείς κάθε μια από τις 1200 οργανώσεις να έχει ξεσηκώσει τον τόπο φωνάζοντας στη διαπασών για την ιστορική αυτη συνδιάσκεψη. Οργανώσεις όπως το MoveOn.org ή το Κέντρο για την Πρόοδο της Αμερικής δεν έγιναν παγκόσμια γνωστές για τη διακριτικότητά τους. Το ίδιο ισχύει παγκόσμια, όπου ο Σόρος έχει επενδύσει πάνω από 7 δισεκατομύρια δολάρια σε διάφορες Οργανώσεις για το Άνοιγμα της Κοινωνίας -που περιλαμβάνουν πάρα πολλές επικοινωνιακά ικανές οργανώσεις έτοιμες να δραστηριοποιηθούν με ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά. Γιατί δεν έδωσε το σύνθημα το δίκτυο του Σόρος για να μεταδώσουν την είδηση, ειδικά τώρα που ο Σόρος υποστηρίχει ότι όλα αυτά πρέπει να πετύχουν, επειδή «οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομακτικές»;
Ο πολυεκατομυριούχος που αγωνίστηκε ενάντια στην επανεκλογή του Μπους ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην Αμερική είναι τρομακτική γιατί:   «μια παρακμάζουσα υπερδύναμη η οποία χάνει την πολιτική και οικονομική επικυριαρχία αλλά διατηρεί τη στρατιωτική υπεροπλία δημιουργεί ένα ασταθές και επικίνδυνο μείγμα ”.
Η αυτοκρατορία του Σόρος είναι σιωπηλή για την νέα αυτή συνδιάσκεψη  Bretton Woods επειδή δεν σκοπεύει απλώς να αλλάξει τους παγκόσμιους οικονομικούς κανόνες. Σχεδιάζει επίσης να βάλει τις ΗΠΑ στη θέση τους- να την υποβιβάσει σε μια ανάμεσα σε πολλές δυνάμεις σε ένα πολυδύναμο κόσμο, όπως τον θέλει ο Σόρος. Έγραψε ότι οι ΗΠΑ: «θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας συλλογικής προσπάθειας η οποία να εμπλέξει τόσο τον αναπτυγμένο όσο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο, επαναβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αμερικάνικη ηγεμονία με πιο αποδεκτό τρόπο».
Αυτός είναι και ο στόχος της συνδιάσκεψης-να αλλάξει τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας και τις ΗΠΑ σύμφωνα με τις επιθυμίες του George Soros.


Ο Dan Gainor είναι εξέχων συντηρητικός σχολιαστής για δύο δεκαετίες, με εκτεταμένη εμπειρία στην αρθρογραφία και τις εκδόσεις. Τιμήθηκε με το βραβείο Boone Pickens Fellow και είναι ο τρέχων αντιπρόεδρος του Media Research για την Οικονομία και την Κουλτούρα.
Η στήλη του δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα στο Fox Forum. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του στο FaceBook και το Twitter ως dangainor.
Η Iris Somberg συνεισέφερε σε αυτό το σχόλιο.


Επαναστάτες χωρίς αιτία!

 

Κύττα σὲ ποιό νομοσχέδιο πῆγαν οἱ κουδουνίστρες νὰ κάνουν «ἐπανάστασιν»! Στὰ φρουτάκια!!! Δὲν τοὺς πείραξε τὸ μνημόνιο! Δὲν τοὺς πείραξε τὸ ΛΑΘΡΟνομοσχέδιο! Δὲν τοὺς πείραξε ἡ παράδοσις τῆς χώρας στὰ μὴ βουλευτικὰ χέρια τοῦ δόν Παπακωνσταντίνου! Δὲν τοὺς πείραξε ὁ Καλλικράτης! Δὲν τοὺς πείραξαν τὰ δεκάδες μέτρα κατὰ τῶν ἐργαζομένων! Οὔτε κατὰ τοῦ ἀσφαλιστικοῦ! Τίποτα δὲν πειράζει τίς κουδουνίστρες μας! Μόνον τὰ φρουτάκια!
Ἀπὸ συνειδήσεις πᾶνε καλά; Ἀπὸ ἀντιλήψεις; Ἀπὸ κραξίματα; Διότι μόνον τὰ κραξίματα θὰ τοὺς ὁδηγούσαν στὴν «ἐπανάστασι»!! Καὶ μᾶλλον θὰ εἶναι πάααρα πολλά! Διότι, εἶναι καθολική ἡ «ἐπανάστασις»!!!!!
Γλέντια μεγάλα προβλέπονται! Ἀπὸ ἀλλοῦ περιμένουμε τὴν ἔκρηξι κι ἀπὸ ἀλλοῦ μᾶς ἔρχεται!!!
Ψίτ, «ἐπαναστᾶτες»… Τοὺς μπερέδες μὴν ξεχάσετε!!!!
Φιλονόη.
Υ.Γ. Τὸ νομοσχέδιο δὲν τὸ γνωρίζω. Μόνον τὸ θέμα του μὲ κάνει νὰ προβληματίζομαι! Φρουτάκια! Ἄκου φρουτάκια! Μήπως τελικῶς ὅλοι ἐκεῖ μέσα ἐκτὸς ἀπὸ κουδουνίστρες ἔχουν σχέσι καὶ μὲ κουλοχέρηδες;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν κυβερνητικό νομοσχέδιο !!!


Μείζον πολιτικό ζήτημα. Οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν σήμερα ΟΜΟΦΩΝΑ το νομοσχέδιο για τα “φρουτάκια” που τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
“Κάγκελο” ο υπουργός ρώτησε τους βουλευτές αν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουν συνιστά κυβερνητική κρίση
“Το αντιλαμβανόμεθα” απάντησαν οι βουλευτές
Τότε το ζήτημα με υπερβαίνει” απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι “δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα
Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια είχε ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, αφού τέθηκε προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση, πέρασε από νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και τελικά κατατέθηκε στην Βουλή.
Πρόκειται δηλαδή για πρωτοφανή πολιτική πράξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τα άλλα όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα ήταν ήδη υπουργός.
Όπως επίσης όλοι αντιλαμβάνονται τι θα γινόταν αν το νομοσχέδιο είχε πάει στην Ολομέλεια της Βουλής
ἀντιnews


Νεβρόπολη: μια ανύπαρκτη μάχη του ΕΛΑΣ!

Νεβρόπολη Θεσσαλίας: μια μάχη του ΕΛΑΣ που δεν έγινε ποτέ!

Διαβάζοντας την επίσημη ιστορία του ΓΕΣ σχετικά με την Κατοχή και την Αντίσταση που εκδόθηκε “διορθωμένη” επί ΠΑΣΟΚ μπορούμε να ενημερωθούμε για τις εκατοντάδες μάχες του ΕΛΑΣ (σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη έκδοση του προηγούμενου έτους!). Μία από αυτές είναι η “μάχη” της Νεβρόπολης Αγράφων Θεσσαλίας:
26 Νοε.-1 Δεκ. 1943: 50. Ανταρτικές δυνάμεις Πεζικού και Ιππικού του ΕΛΛΑΣ αποκρούουν ισχυρές γερμανικές δυνάμεις στην περιοχή Νεράιδας και αεροδρομίου Νευροπόλεως στη Θεσσαλία και τις υποχρεώνουν να συμπτυχθούν στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα με σοβαρές απώλειες. Οι απώλειες των ανταρτών ανήλθαν περίπου σε 25 νεκρούς και υπερδιπλάσιους τραυματίες.
Στην ίδια μάχη αναφέρεται και η ΠΟΑΕΑ στο ημερολόγιο μαχών της (http://www.poaea-mak.gr/November.asp):
28 Νοεμβρίου 1943: Ο ΕΛΑΣ δίνει  μεγάλη μάχη με τους Γερμανούς  κατακτητές στη Νευρόπολη Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα Γερμανούς νεκρούς 120 και τραυματίες 70.
Για να δούμε τώρα τι λέει ένας ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ της “μάχης”:
Θά τελειώσω με μία ανεπανάληπτη περίπτωση παραχάραξης. Αναφέρεται σε μιά μάχη πού έγινε μόνο στό αρρωστημένο μυαλό εκείνου πού τήν ονειρεύτηκε. Προς την εφημερίδα «ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» πού είχε δημοσιεύσει τά παραμύθια τοϋ Γρ. Γερούκη, εΐχα στείλει επιστολή (1η Νοεμβρίου 1997) τό κύριο μέρος τής οποίας ακολουθεί:

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ

Επιστολή προς τόν ύπεύθυνον έκδοσης τής Εφημερίδος «ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»
Κατά τά γραφόμενά σας, όπως τά έζησε ό ταξίαρχος Γρ. Γερούκης, από 27.11 – 03.12.1943, στή Νεβρόπολη έλαβε χώρα μία τρομερή μάχη ανάμεσα στους Γερμανούς καί στους αντάρτες τοϋ ΕΛΑΣ. Κατά τή διήγηση τοϋ Γερούκη, 1.750 Γερμανοί με 250 αυτοκίνητα, τάνκς, πυροβολαρχίες καί αεροπορική κάλυψη ξεκίνησαν γιά νά καταλάβουν τό αεροδρόμιο τής Νεβρόπολης. Καθ’ όδόν, όμως, τά βρήκαν μπαστούνια άπό τους αντάρτες τοϋ ΕΛΑΣ πού είχαν αναπτυχθεί σέ αμυντική διάταξη πού ξεκινοΰσε άπό τό Μορφοβούνι καί μέσω τοϋ Μεσενικόλα καί τής Κορώνας έφτανε ώς τήν Πορτίτσα. Μέσα άπό τήν περιγραφή πού καλύπτει ολόκληρη τή σελίδα 6 τής Εφημερίδος σας, εξάγονται αβίαστα τά παρακάτω συμπεράσματα:
1.   Χωρίς ν’ αναφέρεται πουθενά ότι έγινε μάχη, οι παραχαράκτες πού σοφίστηκαν τό άθλιο αυτό κατασκεύασμα, αφήνουν τόν αναγνώστη παγιδευμένο στό συμπέρασμα ότι κάποιοι πολέμησαν. Διαφορετικά τι νόημα έχει ό τίτλος «Η Μάχη τής Νεβρόπολης»;
2.   Ρητώς αναφέρονται τά σημεία όπου εκδηλώθηκε ή γερμανική επίθεση, καθώς καί οι θέσεις τών ανταρτών τοϋ ΕΛΑΣ. Δέν είναι λογικό νά υποθέσει ό αναγνώστης, ότι οι μέν πολέμησαν εναντίον τών δέ; Ο’ι παραχαράκτες τής Ιστορίας μας δέν είχαν τό θάρρος νά ισχυριστοΰν κάτι τέτοιο, άλλα μέ τή δεξιοτεχνία μέ τήν οποία χειρίζονται
τό θέμα, αφήνουν τόν αναγνώστη νά τό υποθέσει μόνος του. “Αφοΰ οί Γερμανοί επιτίθενται κατά τών θέσεων τών Έλασιτών, οι δεύτεροι τί κάνουν έκεΐ; Πλάθουν κουλουράκια με τά δυό χεράκια;
3. Γιά νά μην αφήσουν καμία αμφιβολία ώς προς την τέλεση τής μάχης, κάτω από τόν εντυπωσιακό τίτλο «ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ» μας αραδιάζουν 34 νεκρούς. Δεν μας αποκρύπτουν τό γεγονός ότι αυτοί είναι πολίτες πού σκοτώθηκαν σέ εννέα διαφορετικά χωριά, άλλα ή βεβαιότητα τοϋ αναγνώστη ότι ή μάχη έλαβε χώρα, εντυπώνεται σταθερά στό μυαλό του, διαπιστώνοντας ότι τά πολλά θύματα είναι φυσική συνέπεια σέ μιά τέτοια μάχη! Κράτα στή μνήμη του τους 34 νεκρούς καί παραβλέπει τή λεπτομέρεια, δηλαδή πολίτες μακριά άπό τό πεδίο τής μάχης.
Προς αποκατάστασιν τής αληθείας, σοϋ δηλώνω ότι ουδέποτε έγινε αυτή ή μάχη στή Νεβρόπολη. Κατά τήν επιδρομή τών Γερμανών -άλλα καί τών “Ιταλών – τόν Νοέμβριον τοϋ 1943, οι αντάρτες εγκατέλειψαν τό Νεοχώριον (γράφω γι’ αυτό επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυς) πρίν άπό τά γυναικόπαιδα. Σέ ερώτηση τής αείμνηστης μητέρας μου:
-   Ποϋ πάτε, ρέ παιδιά καί μας αφήνετε πίσω; έλαβε τήν εξής «χαριτωμένη» απάντηση άπό γνωστό μας αντάρτη τοϋ ΕΛΑΣ:
-   Μήπως θές νά σέ κοντήνω καμιά πιθαμή;
Τό ίδιο συμπέρασμα – ότι δηλαδή δέν έγινε ή Μάχη τής Νεβρόπολης – εξάγεται κι άπό τόν αριθμό τών θυμάτων τοϋ ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τόν Γρ. Γερούκη, ό ‘Αλ. Καραγιάννης «έφονεύθη τήν 27.11.43 κατά τήν σύμπτυξιν». Τήν ιδιαν ήμερομηνίαν (27.11.43), ήμερα πού εκδηλώθηκε ή γερμανική επίθεση, έχουμε – πάντοτε κατά τόν Γρ. Γερούκην – 8 τραυματίες. Άφοΰ ή επίθεση τών Γερμανών διήρκεσε μέχρι τίς 3.12.43 καί οι 8 αντάρτες τραυματίστηκαν τήν πρώτην μέρα, προφανώς άπό βολές τοϋ πυροβολικού, δέν εξάγεται αβίαστα τό συμπέρασμα ότι οι αντάρτες τό έβαλαν στά πόδια; Ό Γερούκης τό επιβεβαιώνει, άλλα μέ κομψό τρόπο. Τό βαφτίζει «σύμπτυξη».
Όσο γιά τό αντάρτικο αεροδρόμιο τής Νεβρόπολης, δέν αξίζει τόν κόπο ν” απαντήσω. Καί οι πλέον αφελείς αντιλαμβάνονται ότι οι αντάρτες δέν είχαν ανάγκη άπό αεροδρόμιο, άφοΰ δέν διέθεταν αεροσκάφη. Κανείς μας δέν ξέχασε ούτε τους Βρετανούς πού τό έφτιαχναν, ούτε τίς χρυσές λίρες πού πλήρωναν στους Νεβροπολίτες πού εργάζονταν γιά τήν κατασκευή του.
Γιά ν απομακρυνθούμε λίγο άπό τό βαρύ κλίμα πού δημιούργησαν οι απανωτές παραχαράξεις, ας πούμε λίγα λόγια γιά τήν Νεβρόπολη, τουλάχιστον γι’ αυτούς πού δέν τήν γνωρίζουν:
Τό υψίπεδο τής Νεβροπόλεως ήταν ένα πανέμορφο φυσικό πάρκο παλιά, προφανώς ό πυθμένας αρχαιότατης λίμνης, γνωστό στους αρχαίους συγγραφείς, “Ελληνες καί Λατίνους. Ήταν τό «νηπιαγωγείο» όπου έπαιζαν τά έλαφάκια, έξ ού καί τό τοπωνύμιον Νεβρόπολις, δηλαδή πόλις τών νεβρών (νεβρός είναι τό νεογνόν, τό νεογέννητο τής έλάφου). Κατά τήν τοπική παράδοση στην Νεβροπολιν πήγε ή Παναγία νά θρηνήσει τόν θάνατον τοϋ Χρίστου καί όπου έπευταν τά καφτά δάκρια της φύτρωναν πανέμορφοι νάρκισσοι ή δάκρια τής Πανάγιας κατά τήν τοπική ορολογία, πού τελικά τά είπαν δακράκια. Όταν φυσούσε αεράκι, τό άρωμα τους ταξίδευε γιά χιλιόμετρα. Γύρω-γύρω στό υψίπεδο πού από τό 1957 σκεπάστηκε άπό τά νερά τής Λίμνης Πλαστήρα, φαίνονται τά χωριά Μπελοκομήτης καί Μούχα, εκατέρωθεν τοϋ φράγματος τής Λίμνης, Καστανιά, Λαμπερό, Κρυονέρι, Κερασιά, Φυλακτή, Μπεζούλα, Καλύβια Μπεζούλας, Νεράιδα καί τό Νεοχωριον στην πλέον στρατηγική θέση ώς προς τή Λίμνη.
Τό γεγονός ότι υπήρχε βρετανικό αεροδρόμιο στή Νεβρόπολη, μέ τους Γερμανούς λίγα χιλιόμετρα πιό κάτω, στην Καρδίτσα, δέν αποτελεί παραφωνία στην ιστορία τών Αγράφων. Αυτή ή περιοχή (Δολοπία κατά τήν αρχαιότητα) ήταν ανεξάρτητη έπί Ρωμαιοκρατίας, τό ιδιο έπί Βυζαντίου. Οι “Οθωμανοί απέτυχαν νά υποτάξουν τ’ “Αγραφα (ή τελευταία τους μάχη δόθηκε, ανεπιτυχώς γι’ αυτούς, στό Νεοχωριον έπί Μουράτ Β’) κι αναγκάστηκαν ν αναγνωρίσουν τήν ανεξαρτησία τής περιοχής όπως ίσχυε έπί Βυζαντίου καί όπως γραπτώς επιβεβαιώθηκε τό 1525 μέ τή Συνθήκη τοϋ Ταμασίου. Πρωτεύουσα τών Αγράφων ήταν ανέκαθεν τό Νεοχωριον πού υπήρξε καί θερινή έδρα τής Επισκοπής Φαναριού καί Νεοχωρίου, ιδιαιτέρως λαμπρυνθεντα άπό τόν επίσκοπο της “Αγιο Σεραφείμ.
Καί γιά νά επανέλθουμε στά περί παραχαράξεως, μέ πρόταση τών κομμουνιστών καί τήν στήριξη όσων προανέφερα, τό χωριό Ρεντίνα “Αγράφων ανακηρύχθηκε ανεξάρτητος δήμος τιμής ένεκεν καί γιά λόγους ιστορικούς! Ξέρετε ποιοι ήταν οι «ιστορικοί λόγοι»; Τά χρόνια τής κατοχής λειτούργησε σ αυτό τό χωριό ή Σχολή “Αξιωματικών τοϋ ΕΛΑΣ!!! Τό Νεοχωριον έπί αιώνες πρωτεύουσα όλης τής περιοχής τών “Αγράφων, πού δέν έσκυψε τό κεφάλι στους Ρωμαίους καί δέν προσκύνησε τους Τούρκους, δέν συγκέντρωσε τά απαραίτητα προσόντα νά γίνει ανεξάρτητος Δήμος τιμής ένεκεν, όπως ή Ρεντίνα. Δέν έγινε κάν έδρα τοϋ Δήμου Νεβροπόλεως στον όποιον υπάγεται. « Ύποσκελίστηκε» από τά Καλύβια Μπεζούλας!…
Τώρα πού μαζεύτηκαν οι κάλυκες καί καταλάγιασε ή καταχνιά, ας επανέλθουμε στή μάχη τής Νεβρόπολης: Πηγαίνετε στό Νεοχώριον καί μιλειστε με τους ντόπιους γι’ αυτήν. Θά βρείτε τουλάχιστον εκατό πού τό 1943 ήταν πάνω άπό δέκα ετών καί τά θυμούνται όλα. Στό μέτρο τοϋ δυνατού μιλειστε μέ κομμουνιστές. Όχι γιατί οι άλλοι είναι αναξιόπιστοι προς Θεού !
Θά σας διηγηθούν πώς μας βομβάρδιζαν τά αεροπλάνα τήν ώρα πού εγκαταλείπαμε τό χωριό, θά σας περιγράψουν πώς περάσαμε στό κρησφύγετο μας στή θέση Καραμανώλη σέ υψόμετρο πάνω άπό 2.000 μ., θά σας μιλήσουν γιά τήν απελπισία μας όταν επιστρέψαμε καί αντικρίσαμε τά καμμένα σπίτια μας καί, φυσικά, δέν θά παραλείψουν νά σας πουν ότι οι Έλασίτες είχαν εκκενώσει τό χωριό πολύ πρίν δέσουν τά κορδόνια τους οι πλέον βιαστικοί άπό μας. “Οποιος θέλει, ας τους ρωτήσει γιά τή μάχη τής Νεβρόπολης. Πρίν πεθάνει ό Λούης, ένας υπέροχος συγχωριανός μου κομμουνιστής, τόν ρώτησα γιά τή μάχη. Ή απάντηση του ήταν λακωνική: «Άι! Κάθισι κι ακούς τσ’ βλακείες».
Φτάσαμε, αισίως, στην πλέον πρόσφατη καί ηχηρή παραχάραξη. Αναφέρομαι στην εκπομπή «Ή Μηχανή τοϋ Χρόνου» μέ τήν όποια τό κανάλι «Α» στίς 4 Φεβρουαρίου 2006 προσέβαλε τή μνήμη καί τή νοημοσύνη μας. Στους δημιουργούς της αφιερώνω τό Β’ Κεφάλαιο τοϋ παρόντος, επειδή έγώ «Ού καταισχύνω όπλα τά ιερά».
 

Νεβρόπολη Θεσσαλίας: μια μάχη του ΕΛΑΣ που δεν έγινε ποτέ!

Διαβάζοντας την επίσημη ιστορία του ΓΕΣ σχετικά με την Κατοχή και την Αντίσταση που εκδόθηκε “διορθωμένη” επί ΠΑΣΟΚ μπορούμε να ενημερωθούμε για τις εκατοντάδες μάχες του ΕΛΑΣ (σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη έκδοση του προηγούμενου έτους!). Μία από αυτές είναι η “μάχη” της Νεβρόπολης Αγράφων Θεσσαλίας:
26 Νοε.-1 Δεκ. 1943: 50. Ανταρτικές δυνάμεις Πεζικού και Ιππικού του ΕΛΛΑΣ αποκρούουν ισχυρές γερμανικές δυνάμεις στην περιοχή Νεράιδας και αεροδρομίου Νευροπόλεως στη Θεσσαλία και τις υποχρεώνουν να συμπτυχθούν στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα με σοβαρές απώλειες. Οι απώλειες των ανταρτών ανήλθαν περίπου σε 25 νεκρούς και υπερδιπλάσιους τραυματίες.
Στην ίδια μάχη αναφέρεται και η ΠΟΑΕΑ στο ημερολόγιο μαχών της (http://www.poaea-mak.gr/November.asp):
28 Νοεμβρίου 1943: Ο ΕΛΑΣ δίνει  μεγάλη μάχη με τους Γερμανούς  κατακτητές στη Νευρόπολη Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα Γερμανούς νεκρούς 120 και τραυματίες 70.
Για να δούμε τώρα τι λέει ένας ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ της “μάχης”:
Θά τελειώσω με μία ανεπανάληπτη περίπτωση παραχάραξης. Αναφέρεται σε μιά μάχη πού έγινε μόνο στό αρρωστημένο μυαλό εκείνου πού τήν ονειρεύτηκε. Προς την εφημερίδα «ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» πού είχε δημοσιεύσει τά παραμύθια τοϋ Γρ. Γερούκη, εΐχα στείλει επιστολή (1η Νοεμβρίου 1997) τό κύριο μέρος τής οποίας ακολουθεί:

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ

Επιστολή προς τόν ύπεύθυνον έκδοσης τής Εφημερίδος «ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ»
Κατά τά γραφόμενά σας, όπως τά έζησε ό ταξίαρχος Γρ. Γερούκης, από 27.11 – 03.12.1943, στή Νεβρόπολη έλαβε χώρα μία τρομερή μάχη ανάμεσα στους Γερμανούς καί στους αντάρτες τοϋ ΕΛΑΣ. Κατά τή διήγηση τοϋ Γερούκη, 1.750 Γερμανοί με 250 αυτοκίνητα, τάνκς, πυροβολαρχίες καί αεροπορική κάλυψη ξεκίνησαν γιά νά καταλάβουν τό αεροδρόμιο τής Νεβρόπολης. Καθ’ όδόν, όμως, τά βρήκαν μπαστούνια άπό τους αντάρτες τοϋ ΕΛΑΣ πού είχαν αναπτυχθεί σέ αμυντική διάταξη πού ξεκινοΰσε άπό τό Μορφοβούνι καί μέσω τοϋ Μεσενικόλα καί τής Κορώνας έφτανε ώς τήν Πορτίτσα. Μέσα άπό τήν περιγραφή πού καλύπτει ολόκληρη τή σελίδα 6 τής Εφημερίδος σας, εξάγονται αβίαστα τά παρακάτω συμπεράσματα:
1.   Χωρίς ν’ αναφέρεται πουθενά ότι έγινε μάχη, οι παραχαράκτες πού σοφίστηκαν τό άθλιο αυτό κατασκεύασμα, αφήνουν τόν αναγνώστη παγιδευμένο στό συμπέρασμα ότι κάποιοι πολέμησαν. Διαφορετικά τι νόημα έχει ό τίτλος «Η Μάχη τής Νεβρόπολης»;
2.   Ρητώς αναφέρονται τά σημεία όπου εκδηλώθηκε ή γερμανική επίθεση, καθώς καί οι θέσεις τών ανταρτών τοϋ ΕΛΑΣ. Δέν είναι λογικό νά υποθέσει ό αναγνώστης, ότι οι μέν πολέμησαν εναντίον τών δέ; Ο’ι παραχαράκτες τής Ιστορίας μας δέν είχαν τό θάρρος νά ισχυριστοΰν κάτι τέτοιο, άλλα μέ τή δεξιοτεχνία μέ τήν οποία χειρίζονται
τό θέμα, αφήνουν τόν αναγνώστη νά τό υποθέσει μόνος του. “Αφοΰ οί Γερμανοί επιτίθενται κατά τών θέσεων τών Έλασιτών, οι δεύτεροι τί κάνουν έκεΐ; Πλάθουν κουλουράκια με τά δυό χεράκια;
3. Γιά νά μην αφήσουν καμία αμφιβολία ώς προς την τέλεση τής μάχης, κάτω από τόν εντυπωσιακό τίτλο «ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ» μας αραδιάζουν 34 νεκρούς. Δεν μας αποκρύπτουν τό γεγονός ότι αυτοί είναι πολίτες πού σκοτώθηκαν σέ εννέα διαφορετικά χωριά, άλλα ή βεβαιότητα τοϋ αναγνώστη ότι ή μάχη έλαβε χώρα, εντυπώνεται σταθερά στό μυαλό του, διαπιστώνοντας ότι τά πολλά θύματα είναι φυσική συνέπεια σέ μιά τέτοια μάχη! Κράτα στή μνήμη του τους 34 νεκρούς καί παραβλέπει τή λεπτομέρεια, δηλαδή πολίτες μακριά άπό τό πεδίο τής μάχης.
Προς αποκατάστασιν τής αληθείας, σοϋ δηλώνω ότι ουδέποτε έγινε αυτή ή μάχη στή Νεβρόπολη. Κατά τήν επιδρομή τών Γερμανών -άλλα καί τών “Ιταλών – τόν Νοέμβριον τοϋ 1943, οι αντάρτες εγκατέλειψαν τό Νεοχώριον (γράφω γι’ αυτό επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυς) πρίν άπό τά γυναικόπαιδα. Σέ ερώτηση τής αείμνηστης μητέρας μου:
-   Ποϋ πάτε, ρέ παιδιά καί μας αφήνετε πίσω; έλαβε τήν εξής «χαριτωμένη» απάντηση άπό γνωστό μας αντάρτη τοϋ ΕΛΑΣ:
-   Μήπως θές νά σέ κοντήνω καμιά πιθαμή;
Τό ίδιο συμπέρασμα – ότι δηλαδή δέν έγινε ή Μάχη τής Νεβρόπολης – εξάγεται κι άπό τόν αριθμό τών θυμάτων τοϋ ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τόν Γρ. Γερούκη, ό ‘Αλ. Καραγιάννης «έφονεύθη τήν 27.11.43 κατά τήν σύμπτυξιν». Τήν ιδιαν ήμερομηνίαν (27.11.43), ήμερα πού εκδηλώθηκε ή γερμανική επίθεση, έχουμε – πάντοτε κατά τόν Γρ. Γερούκην – 8 τραυματίες. Άφοΰ ή επίθεση τών Γερμανών διήρκεσε μέχρι τίς 3.12.43 καί οι 8 αντάρτες τραυματίστηκαν τήν πρώτην μέρα, προφανώς άπό βολές τοϋ πυροβολικού, δέν εξάγεται αβίαστα τό συμπέρασμα ότι οι αντάρτες τό έβαλαν στά πόδια; Ό Γερούκης τό επιβεβαιώνει, άλλα μέ κομψό τρόπο. Τό βαφτίζει «σύμπτυξη».
Όσο γιά τό αντάρτικο αεροδρόμιο τής Νεβρόπολης, δέν αξίζει τόν κόπο ν” απαντήσω. Καί οι πλέον αφελείς αντιλαμβάνονται ότι οι αντάρτες δέν είχαν ανάγκη άπό αεροδρόμιο, άφοΰ δέν διέθεταν αεροσκάφη. Κανείς μας δέν ξέχασε ούτε τους Βρετανούς πού τό έφτιαχναν, ούτε τίς χρυσές λίρες πού πλήρωναν στους Νεβροπολίτες πού εργάζονταν γιά τήν κατασκευή του.
Γιά ν απομακρυνθούμε λίγο άπό τό βαρύ κλίμα πού δημιούργησαν οι απανωτές παραχαράξεις, ας πούμε λίγα λόγια γιά τήν Νεβρόπολη, τουλάχιστον γι’ αυτούς πού δέν τήν γνωρίζουν:
Τό υψίπεδο τής Νεβροπόλεως ήταν ένα πανέμορφο φυσικό πάρκο παλιά, προφανώς ό πυθμένας αρχαιότατης λίμνης, γνωστό στους αρχαίους συγγραφείς, “Ελληνες καί Λατίνους. Ήταν τό «νηπιαγωγείο» όπου έπαιζαν τά έλαφάκια, έξ ού καί τό τοπωνύμιον Νεβρόπολις, δηλαδή πόλις τών νεβρών (νεβρός είναι τό νεογνόν, τό νεογέννητο τής έλάφου). Κατά τήν τοπική παράδοση στην Νεβροπολιν πήγε ή Παναγία νά θρηνήσει τόν θάνατον τοϋ Χρίστου καί όπου έπευταν τά καφτά δάκρια της φύτρωναν πανέμορφοι νάρκισσοι ή δάκρια τής Πανάγιας κατά τήν τοπική ορολογία, πού τελικά τά είπαν δακράκια. Όταν φυσούσε αεράκι, τό άρωμα τους ταξίδευε γιά χιλιόμετρα. Γύρω-γύρω στό υψίπεδο πού από τό 1957 σκεπάστηκε άπό τά νερά τής Λίμνης Πλαστήρα, φαίνονται τά χωριά Μπελοκομήτης καί Μούχα, εκατέρωθεν τοϋ φράγματος τής Λίμνης, Καστανιά, Λαμπερό, Κρυονέρι, Κερασιά, Φυλακτή, Μπεζούλα, Καλύβια Μπεζούλας, Νεράιδα καί τό Νεοχωριον στην πλέον στρατηγική θέση ώς προς τή Λίμνη.
Τό γεγονός ότι υπήρχε βρετανικό αεροδρόμιο στή Νεβρόπολη, μέ τους Γερμανούς λίγα χιλιόμετρα πιό κάτω, στην Καρδίτσα, δέν αποτελεί παραφωνία στην ιστορία τών Αγράφων. Αυτή ή περιοχή (Δολοπία κατά τήν αρχαιότητα) ήταν ανεξάρτητη έπί Ρωμαιοκρατίας, τό ιδιο έπί Βυζαντίου. Οι “Οθωμανοί απέτυχαν νά υποτάξουν τ’ “Αγραφα (ή τελευταία τους μάχη δόθηκε, ανεπιτυχώς γι’ αυτούς, στό Νεοχωριον έπί Μουράτ Β’) κι αναγκάστηκαν ν αναγνωρίσουν τήν ανεξαρτησία τής περιοχής όπως ίσχυε έπί Βυζαντίου καί όπως γραπτώς επιβεβαιώθηκε τό 1525 μέ τή Συνθήκη τοϋ Ταμασίου. Πρωτεύουσα τών Αγράφων ήταν ανέκαθεν τό Νεοχωριον πού υπήρξε καί θερινή έδρα τής Επισκοπής Φαναριού καί Νεοχωρίου, ιδιαιτέρως λαμπρυνθεντα άπό τόν επίσκοπο της “Αγιο Σεραφείμ.
Καί γιά νά επανέλθουμε στά περί παραχαράξεως, μέ πρόταση τών κομμουνιστών καί τήν στήριξη όσων προανέφερα, τό χωριό Ρεντίνα “Αγράφων ανακηρύχθηκε ανεξάρτητος δήμος τιμής ένεκεν καί γιά λόγους ιστορικούς! Ξέρετε ποιοι ήταν οι «ιστορικοί λόγοι»; Τά χρόνια τής κατοχής λειτούργησε σ αυτό τό χωριό ή Σχολή “Αξιωματικών τοϋ ΕΛΑΣ!!! Τό Νεοχωριον έπί αιώνες πρωτεύουσα όλης τής περιοχής τών “Αγράφων, πού δέν έσκυψε τό κεφάλι στους Ρωμαίους καί δέν προσκύνησε τους Τούρκους, δέν συγκέντρωσε τά απαραίτητα προσόντα νά γίνει ανεξάρτητος Δήμος τιμής ένεκεν, όπως ή Ρεντίνα. Δέν έγινε κάν έδρα τοϋ Δήμου Νεβροπόλεως στον όποιον υπάγεται. « Ύποσκελίστηκε» από τά Καλύβια Μπεζούλας!…
Τώρα πού μαζεύτηκαν οι κάλυκες καί καταλάγιασε ή καταχνιά, ας επανέλθουμε στή μάχη τής Νεβρόπολης: Πηγαίνετε στό Νεοχώριον καί μιλειστε με τους ντόπιους γι’ αυτήν. Θά βρείτε τουλάχιστον εκατό πού τό 1943 ήταν πάνω άπό δέκα ετών καί τά θυμούνται όλα. Στό μέτρο τοϋ δυνατού μιλειστε μέ κομμουνιστές. Όχι γιατί οι άλλοι είναι αναξιόπιστοι προς Θεού !
Θά σας διηγηθούν πώς μας βομβάρδιζαν τά αεροπλάνα τήν ώρα πού εγκαταλείπαμε τό χωριό, θά σας περιγράψουν πώς περάσαμε στό κρησφύγετο μας στή θέση Καραμανώλη σέ υψόμετρο πάνω άπό 2.000 μ., θά σας μιλήσουν γιά τήν απελπισία μας όταν επιστρέψαμε καί αντικρίσαμε τά καμμένα σπίτια μας καί, φυσικά, δέν θά παραλείψουν νά σας πουν ότι οι Έλασίτες είχαν εκκενώσει τό χωριό πολύ πρίν δέσουν τά κορδόνια τους οι πλέον βιαστικοί άπό μας. “Οποιος θέλει, ας τους ρωτήσει γιά τή μάχη τής Νεβρόπολης. Πρίν πεθάνει ό Λούης, ένας υπέροχος συγχωριανός μου κομμουνιστής, τόν ρώτησα γιά τή μάχη. Ή απάντηση του ήταν λακωνική: «Άι! Κάθισι κι ακούς τσ’ βλακείες».
Φτάσαμε, αισίως, στην πλέον πρόσφατη καί ηχηρή παραχάραξη. Αναφέρομαι στην εκπομπή «Ή Μηχανή τοϋ Χρόνου» μέ τήν όποια τό κανάλι «Α» στίς 4 Φεβρουαρίου 2006 προσέβαλε τή μνήμη καί τή νοημοσύνη μας. Στους δημιουργούς της αφιερώνω τό Β’ Κεφάλαιο τοϋ παρόντος, επειδή έγώ «Ού καταισχύνω όπλα τά ιερά».
  ttp://networkedblogs.com/gmvDT


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More