25.4.10

Κον Παπανδρέου!!!


Σας……. ευχαριστούμε κε Παπανδρέου !!!!!!


Μετά παρέλευση  περίπου έξη μηνών και αφού πέρασε από την χώρα μας όλο το κομιτάτο της ΕΕ κάνοντας τα οικονομικά μας υπουργεία φύλλο και φτερό, μας ανακοίνωσε η κυβέρνηση  τα οικονομικά μέτρα τα οποία  υπάλληλοι της ΕΕ τους επέβαλαν να μας παρουσιάσουν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να διαπιστώσει ότι τα μέτρα αυτά έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα χωρίς να υπάρχουν συγχρόνως και αναπτυξιακά μέτρα ώστε να μπορέσει   η οικονομία μας να γίνει ανταγωνιστική. Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για ακόμη μία φορά πλήττουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους τους μικροεπιχειρηματίες.
Τα υψηλά εισοδήματα ως συνήθως παραμένουν στο απυρόβλητο αφού οι εθνικοί προμηθευτές και τα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα θα εξακολουθούν να ψωμίζονται από τον εθνικό κορβανά , θα εξακολουθούν να τρώνε και να πίνουν και λογαριασμό να μη δίνουν εις υγεία των κορόιδων.
Τόσο φιλολαϊκά ήταν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ώστε φοβήθηκε να τα αναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έβαλε να μας  παρουσιάσει, την λυπητερή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με περίλυπο λοιπόν ύφος, μας ανήγγειλε τα μέτρα ο σοσιαλιστής κος Πεταλωτής , διότι δεν είναι δυνατόν ένας σοσιαλιστής να αναγγέλλει με χαμόγελο στα χείλη  νέο- νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα. Άραγε πόση κοροϊδία σηκώνουν ακόμη οι Έλληνες;
Πριν από της εκλογές και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τις εξέδρες των ομιλιών τους, ο μεν κος Καραμανλής μας έλεγε ότι η χώρα βρίσκεται σε άσχημή οικονομική κατάσταση και πρέπει να πάρει επώδυνα δημοσιοοικονομικά μέτρα για να αποφύγουμε την χρεωκοπία. Απέδιδε ψευδώς την οικονομική  κρίση της Ελλάδος, στην παγκόσμια οικονομική κρίση και φυσικά στην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια , το οποίο καταχρέωσε την χώρα και επομένως ο Καραμανλής ήταν υποχρεωμένος να υπερδανείζεται για να μπορεί να πληρώνει τα βερεσέδια του ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα ο κος Παπανδρέου μας διαβεβαίωνε ότι λεφτά υπάρχουν αλλά δεν είναι ικανός ο κος Καραμανλής να τα βρει και ότι αυτός μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ,μας υποσχόταν ότι παρά την άσχημη  οικονομική συγκυρία ο Ελληνικός λαός θα έτρωγε με χρυσά κουτάλια. Μόλις αναλάμβανε και εντός τριών μηνών θα εύρισκε 3 δις ευρώ που χρειαζόταν η χώρα μας . Φυσικά ακόμη τα ψάχνει .Και τι δεν μας υποσχόταν !!! Αμέσως θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των 30 δις ευρώ που φοροδιαφεύγουν !!! . Ακόμη  όμως δεν έχει εισπράξει τίποτα και τρέχει να δανειστεί σαν επαίτης από τους ανά τον κόσμο κερδοσκόπους. Μας μίλησε για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και τώρα όχι μόνο δεν δίδει αυξήσεις αλλά μειώνει και τα εισοδήματα μας .Οι έμμεσοι φόροι πέφτουν σαν το χαλάζι και ως συνήθως συμβαίνει με τους πολιτικούς για όλα φταίνε οι προηγούμενοι , αυτοί  δεν γνώριζαν το μέγεθος του χρέους , λες και μόλις χθες πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα .
Έτσι λοιπόν τον πίστεψε ο Ελληνικός λαός έδωσε μεγάλη πλειοψηφία  στο ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσει χωρίς εμπόδια να εκπληρώσει ο κος Παπανδρέου όσα είχε υποσχεθεί .
Μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ο λαός διαπιστώνει ότι ο κος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ,έχουν δρομολογήσει ,για να υλοποιηθούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών που μας  είχαν υποσχεθεί και γι’ αυτό τον λόγο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον πρωθυπουργό μας και τους συνεργάτες του για την συνέπεια τους .  
Σας ….. ευχαριστούμε διότι επί πέντε μήνες κυβερνάτε χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα εσείς και οι συνεργάτες σας και  το μόνο έργο το οποίο παρήγατε όλο αυτόν τον καιρό ήταν να φοβίζεται τον ελληνικό λαό με τα οικονομικά φορομπηχτικά μέτρα που θα πάρετε εναντίον του (που τελικά τα πήρατε )  και διοχετεύατε τις φήμες αυτές  μέσω των διαπλεκόμενων  ΜΜΕ και των πληρωμένων δημοσιογράφων τους , που πάντοτε λειτουργούν σαν παπαγαλάκια σας  .Οι συνεργάτες σας  επίσης περνούσαν τον χρόνο τους προβάροντας τα νέα κοστούμια της εξουσίας και τρώγοντας με τις ώρες στα ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων με κουστωδίες παρατρεχάμενων .
Σας ….. ευχαριστούμε διότι το πρώτο σας μέλημα ήταν η άνετη διαβίωσης των τροφίμων των φυλακών και γι αυτό τον λόγο φροντίσατε να βγάλετε έξω όλους τους εμπόρους ναρκωτικών και να απαλλαγούν από αυτούς οι φυλακές και να τους φορτωθούμε εμείς . Παράλληλα φροντίζετε και για την οικονομία αφού θα έχετε να ταΐσετε λιγότερα στόματα εντός των φυλακών, ενώ δεν σας απασχολεί τον έργο όλων αυτών βγαίνοντας από τις φυλακές .
Σας ….. ευχαριστούμε για τον ανθρωπισμό σας υπέρ των λαθρομεταναστών . Όσοι εισέρχονται λαθραίως στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης παραλαμβάνονται από το λιμενικό  και αμέσως φροντίζουν να τους εισάγουν σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών και να τους παρασχεθεί αμέσως ιατροφαρμακευτική περίθαλψης φαγητό κ΄λ΄π. Αλήθεια για όλα αυτά ποιος πληρώνει ; Μήπως ο Ελληνικός λαός τον οποίο καταντήσατε πάμφτωχο όλοι εσείς οι πολιτικοί εξουσιαστές ;
Σας ….. ευχαριστούμε διότι μαζί με τους λαθρομετανάστες μας έρχονται και ασθένειες όπως φυματίωση, ηπατίτιδα ,έιτζ ,και ένα σωρό άλλες  οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια είχαν εξαλειφτεί από την χώρα μας χάρις στους Έλληνες ιατρούς και στο προσωπικό των ελληνικών νοσοκομείων .
Σας ….. ευχαριστούμε για την φιλευσπλαχνία σας προς τους αλλοδαπούς διότι τους προσφέρεται αναπηρικές συντάξεις για ασθένειες που είχαν πριν έλθουν λαθραία στην Ελλάδα .Δηλαδή επειδή τις κουβαλούσαν από την χώρα καταγωγής τους εμείς πρέπει να τους ανταμείψουμε δίνοντας τους αναπηρικές συντάξεις.  Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες κινδυνεύουν με τις πολιτικές σας να μη πάρουν ούτε κανονική σύνταξη.
Σας ….. ευχαριστούμε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία που παρέχουν στους λαθρομετανάστες δωρεάν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία έχουν κατακλίσει από αυτούς και εάν χρειαστεί κάποιος Έλληνας να νοσηλευθεί δεν υπάρχουν κρεβάτια και για μπορέσει να γίνει καλά και  είναι υποχρεωμένος να πουλήσει μέρος της προσωπικής του περιουσίας για να πληρώσει τα νοσηλεία σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο .Πως νομίζεται κε Παπανδρέου έχουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία τόσο μεγάλα κέρδη ;Μήπως όλα αυτά τα δις ευρώ ελλείμματα που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία  οφείλονται  στις δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών που περιθάλπουν καθημερινά χωρίς να πληρώνουν δεκάρα ; Τι λένε περί αυτού οι συνεργάτες σας που ασχολούνται με την υγεία του ελληνικού λαού.
Σας ….. ευχαριστούμε για τις συντάξεις που δίνεται στους αλλοδαπούς οι οποίοι με ελάχιστα χρόνια εργασίας στην Ελλάδα θεμελιώνουν και παίρνουν συντάξεις ,ενώ ο Έλληνας πρέπει να εργάζεται μέχρι τα βαθειά του γεράματα για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί. Τώρα με τα νέα σας μέτρα για την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δικές σας πολιτικές έφεραν τα ταμεία σε αυτό το οικονομικό χάλι ο Έλληνας εργαζόμενος είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να πάρει ποτέ  σύνταξη αφού θα είναι υποχρεωμένος  εργάζεται μέχρι να πεθάνει .Και πιστεύουμε τότε να έχουν μειωθεί τα ελλείμματα των ταμείων για να μπορούν να πάρουν σύνταξη όλοι οι σημερινοί λαθρομετανάστες οι οποίοι σε σύντομο χρόνο με τον ανθελληνικό νόμο που ψηφίσατε θα γίνουν Έλληνες .
Σας …. ευχαριστούμε  διότι φροντίζεται οι ‘Έλληνες καταναλωτές να αγοράζουν φθηνά προϊόντα από το παζάρι στο οποίο έχετε επιτρέψει να μετατραπούν οι δρόμοι και οι πλατείες των Αθηνών από τους λαθρομετανάστες .Δεν υπάρχει τετραγωνικό μέτρο στην Αθήνα που να μη έχει καταλειφθεί από τα ρυπαρά σεντόνια των λαθρομεταναστών για να πωλούν ,τσάντες ,γυαλιά ,ρολόγια, ρούχα ,υφαντά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε εντελώς εξευτελιστικές τιμές. Και φυσικά όλο αυτό το παζάρι γίνεται χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις δίχως να πληρώνουν ΦΠΑ αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προϊόντων προέρχεται από λαθραίες εισαγωγές η είναι προϊόντα  κλοπών από διάφορα καταστήματα . Το παζάρι αυτό πολλές φορές γίνεται μπροστά στις πόρτες  καταστημάτων που πωλούν ομοειδή προϊόντα με αποτέλεσμα να φέρνουν σε απόγνωση τους εμπόρους οι οποίοι έχουν να πληρώσουν τεράστια γενικά έξοδα για μπορέσουν να κρατήσουν σε λειτουργία το κατάστημα  τους .
Σας ….. ευχαριστούμε που  έχετε χορηγήσει δωρεάν συγκοινωνίες σε όλους τους λαθρομετανάστες οι οποίοι ουδέποτε ακυρώνουν το ανύπαρκτο  εισιτήριο τους όταν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ . Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος ,βγάζουν και το μεροκάματο τους ξαφρίζοντας τα πορτοφόλια των επιβατών. Γι’ αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή  να γίνονται συνεχώς συστάσεις στο επιβατικό κοινό να προσέχει τα προσωπικά του αντικείμενα .  Η μόνη διαπίστωση την οποία κάνετε είναι να μας παρουσιάζεται τα ελλείμματα των συγκοινωνιών και να καλέσετε κάποια στιγμή τους Έλληνες να  τα  πληρώσουν.
Σας ….. ευχαριστούμε για την ασφάλεια που μας  παρέχει ο υπερυπουργός   σας κος Χρυσοχοϊδης από τους κακοποιούς λαθρομετανάστες αλλά και από του ημεδαπούς , οι οποίοι δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι που να μη το έχουν διαρρήξει και έχουν υποχρεώσει τους κάτοικους  αυτής της χώρας να ζουν πίσω από τα κάγκελα με τα οποία έχουν θωρακίσει τα σπίτια τους για μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις από επισκέπτες που εισέρχονται  από τα μπαλκόνια   .
Σας…. ευχαριστούμε  επίσης διότι το βαρύ λεγόμενο έγκλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού  οι ληστείες , οι δολοφονίες , οι βιασμοί , η τρομοκρατία βρίσκονται σε ημερησία διάταξη και ο υπουργός σας ΠΡΟ-ΠΟ εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα στους αστυνομικούς για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά σε λαθρομετανάστες ,ή συλλαμβάνει φιλήσυχους πολίτες οι οποίοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για όλη αυτή την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και η οποία από  Ευρωπαϊκή χώρα έχει μεταβληθεί σε Μπαγκλαντές  .
Σας ….. ευχαριστούμε που μας κόβεται τα επιδόματα και μέρος του 13ου και 14ου μισθού για μπορέσει να ανανήψει η οικονομία μας και την ίδια στιγμή χαρίζεται στους λαθρομετανάστες 200 εκατομμύρια  για να γίνουν Έλληνες χάρη στον φιλεύσπλαχνο και προστάτη των λαθρομεταναστών  υπουργό σας κ. Ραγκούση . Το παράβολο για την χορήγηση ιθαγένειας ,το παράβολο πολιτογράφησης από 1.500 ευρώ το μειώνει στα 700 ευρώ ,ενώ η επαναίτηση από 700 ευρώ μειώνεται στα 200 ευρώ. Εάν λοιπόν πολιτογραφηθούν 250.000 λαθρομετανάστες όπως υπολογίζεται  σε πρώτη φάση ,το κράτος θα χάσει από αυτές τις αιτήσεις 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα υποχρεωθούν να πληρώσουν οι Έλληνες .
Σας ….. ευχαριστούμε που ήσασταν τόσο πειστικός στα επιχειρήματα σας για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας και τόσο συγκινητικός , ώστε καταφέρατε πραγματικά το ακατόρθωτο . Να σας σταματούν Έλληνες πολίτες στο δρόμο, να σας συγχαίρουν για τα οικονομικά μέτρα που λάβατε και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, να σας προσφέρουν την πενιχρή τους σύνταξη για να σωθεί η πατρίδα . Μόνο που δεν μας ανακοινώσατε σε ποιους δρόμους περπατάτε και σας συναντά η φτωχολογιά για να σας προσφέρει τα πενιχρά της εισοδήματα. Δηλαδή για να καταλάβουμε λόγω οικονομικής κρίσης έχετε καταργήσει τα πρωθυπουργικά αυτοκίνητα και κυκλοφορείτε με το ποδήλατο το οποίο σημειωτέον οδηγείται και παρά πολύ ωραία ; Στις μετακινήσεις σας αυτές σας συναντούν οι Έλληνες πολίτες για να σας δώσουν την οικονομική τους συνδρομή ; Και με την ευκαιρία αυτή μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε οι επιχειρηματίες με τους οποίους συναντάστε και τρώτε,τι ποσό χρημάτων, σας προσέφεραν για την οικονομική σωτηρία της πατρίδος .
Θα μπορούσαμε να σας ευχαριστήσουμε και για πολλά άλλα θέματα αλλά μάλλον θα σας κουράσαμε και εσάς, και τους αναγνώστες μας. Σίγουρα όμως θα επανέλθουμε για να σας ευχαριστήσουμε, για τις νέες επιτυχίες σας , αλλά και των συνεργατών  σας ,για τις φιλολαϊκές νεοφιλελεύθερες, οικονομικές πολιτικές σας τις οποίες εξάλλου είχατε προαναγγείλει στο Ελληνικό λαό .
Προς το παρόν …….καληνύχτα σας  !!!!
Νίκος Αγαπηνός.
                                                   


Κηφήνες με κεντρί!!!

Κηφήνες κεκεντρωμένοι

Η φράση του τίτλου είναι από την αειθαλή πραγματεία του Πλούταρχου «πολιτικά παραγγέλματα» και μεταφράζεται «κηφήνες με κεντρί». Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα: «Δήμω δ’ ύβριν μεν ουδεμίαν εις πολίτας ουδέ δήμευσιν αλλοτρίων ουδέ κοινών διανέμησιν ο πολιτικός εφήσει κατά δύναμιν, αλλά πείθων και διδάσκων και δεδιττόμενος διαμαχείται ταις τοιαύταις επιθυμίαις, οίας οι περί Κλέωνα βόσκοντες και αύξοντες πολύν, ως φησίν ο Πλάτων, κηφήνα τη πόλει κεκεντρωμένον ενεποίησαν». (818, C, εκδ. «Κάκτος»).



Βρήκε τα λεφτά !!!!


Οι μπλέ και πράσινοι Πειρατές!!!!!


Ούτε αυτό θα τους σώσει από την οργή του λαού!

 Τό ΔΝΤ ώς σωτήρας τού ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οπως όλοι γνωρίζουμε πραγματική αιτία τού ελληνικού προβλήματος και βαθύτερη ρίζα όλων τών δεινών πού θα ζήσει σέ λίγο ο κόσμος στην Ελλάδα είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα...
Οι άνθρωποι αυτοί πού βέβαια δέν έχουν όλοι τίς ίδιες ευθύνες αλλά όλοι βολεύονταν με τήν κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί ....
Η σειρά ευθύνης - κατά τη γνώμη μας - είναι...

1) ΠΑΣΟΚ.
Τό ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδίκαια και αυταπόδεικτα το μεγαλύτερο μέρος τής ευθύνης...
Κυβέρνησε επί 21 χρόνια (στά τελευταία 30) και επιπλέον οι άνθρωποί του ως μέσος όρος έγιναν κατά πολύ πλουσιότεροι στα χρόνια αυτά...
Οταν αδυνατούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τό φαγοπότι έφερναν τούς μπουνταλάδες για λίγο στην εξουσία , ώστε και αυτοί να γλείψουν απο τα περισεύματα αλλά και οι ίδιοι να συνεννοηθούν καλύτερα....
2) ΝΔ.
Η ΝΔ έπαιξε αυτά τα 30 χρόνια τον ρόλο τού αναπληρωματικού, τού μικρού, πού μπαίνει στό γήπεδο όταν κουράζονται οι μεγάλοι, οι βασικοί παίκτες (ΠΑΣΟΚ)..
Εφαγαν αρκετά, αλλά λόγω λίγου χρόνου παραμονής στην εξουσία έφαγαν άτσαλα...
Λόγω δέ και εκτεταμένης ανικανότητας έμειναν πολύ λίγο χρόνο στην εξουσία και όταν ανέβαιναν επικρατούσε η λογική τού "ότι προλάβουμε"...
3) Τά υπόλοιπα μικρά κόμματα.
Σέ ρόλο κομπάρσου έπαιρναν εν τούτοις και αυτοί το μερίδιο και ότι περίσσευε απο το μεγάλο φαγοπότι...
Τελευταία με την φάμπρικα τών Δημαρχαίων, Νομαρχαίων κλπ είχαν βολευτεί και αυτοί...



Ολο αυτό το σύστημα έριξε τη χώρα έξω...
Επί πλέον κανείς δέν είχε το θάρρος να κάνει τα σωστά ώστε αν μη τι άλλο να βγαίνει η κατάσταση....
Τό ΔΝΤ στην πραγματικότητα ερχόμενο θα γονατίσει τόν κόσμο αλλά το πολιτικό σύστημα θα μείνει ανέπαφο...
Σέ τρία χρονάκια οι δουλιές θα ξαναρχίσουν (με λίγη περισσότερη προσοχή) όπως πρίν....


Για όλα φταίνε οι πολιτικοί!!!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ


  
Το μπαράζ των διεθνών δημοσιευμάτων για τον εκτροχιασμό της εθνικής μας οικονομίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τους πιο αδιάφορους ή ανυποψίαστους μεταξύ μας. Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα έχει να βιώσει μια τόσο βαθειά οικονομική κρίση από την πρώτη δεκαετία του Μεταπολέμου. Λιγότερο αντιληπτά ωστόσο είναι τα βαθύτερα αίτια της κρίσης αυτής, καθώς και οι εθνικές επιπτώσεις της, αλλά και οι αναγκαίες για την υπέρβασή της προϋποθέσεις.

Εν πρώτοις, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι, σε αντίθεση με την περίπτωση των σοβαρών κοινοτικών εταίρων μας – η καθησυχαστική, υποτίθεται, σύγκριση με τους μη σοβαρούς, ούτε μας τιμά, ούτε συμβάλλει στη διόρθωση των κακώς κειμένων – η δοκιμασία μας αυτή δευτερευόντως μόνο οφείλεται στην παγκόσμια κρίση. Η τελευταία απλώς απεκάλυψε τη διαχρονική παθογένεια της οικονομίας μας – απότοκο κατά κύριο λόγο της τραγικής ανεπάρκειας του ελληνικού κράτους.

Ενώ δηλαδή στις ευνομούμενες χώρες – όπως, π.χ., στην επίσης οικονομικώς χειμαζόμενη Ιρλανδία – η ανάκαμψη είναι κυρίως υπόθεση τεχνοκρατικών χειρισμών, στην Ελλάδα αντιθέτως, πέραν των όποιων εμβαλλωματικών μέτρων, ήπιων ή μη, το ζητούμενο επί ποινή εθνικής συμφοράς είναι η ταχεία ανασυγκρότηση του διογκωμένου, διεφθαρμένου, αναξιοκρατικού και συνεπώς αναποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού. Και άρα η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος που τον εξέθρεψε και τον τροφοδοτεί.

Επικαλούμενοι το γνωμικό ότι «κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει», ορισμένοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια με το σκεπτικό ότι «αυτοί είμαστε». Ακριβέστερο εν τούτοις είναι ότι «έτσι μας έκαναν» οι πολιτικοί μας ταγοί. Στο σχετικά πρόσφατο ακόμη παρελθόν, ο ελληνικός λαός έδωσε λαμπρά δείγματα πατριωτισμού και διάθεσης για θυσίες. Το σημερινό μας κατάντημα – ο άκρατος ευδαιμονισμός, η αδιαφορία για το γενικό καλό, η καταπάτηση των νόμων και ο αύξων κυνισμός μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού – οφείλονται πρωτίστως στην αθλιότητα της «ιθύνουσας» πολιτικής τάξης μας. Η διαφθορά, η ανευθυνότητα, η ανομία εκπορεύονται από την κορυφή της κρατικής πυραμίδας, απ’ όπου διαχέονται προς την κοινωνική βάση της. Με δύο κυρίως τρόπους.

Κατά πρώτο λόγο, για τους ηγουμένους ο ηγέτης λειτουργεί ως παράδειγμα. Καλό ή κακό. Στη σημερινή Ελλάδα κάκιστο. Η εμπιστοσύνη του πολίτη στον «πολιτικό κόσμο» βρίσκεται στο ναδίρ. Πως επομένως είναι δυνατόν να εισακουσθούν οι εκκλήσεις για προσπάθεια και θυσίες, όταν είναι γνωστή τοις πάσιν η προσωπική διαφθορά και ανακολουθία πάρα πολλών από αυτούς που μας τις απευθύνουν; Φυσικό είναι ο μέσος πολίτης να τείνει να μιμηθεί, όχι τους λόγους, αλλά τα έργα των «ταγών» του. Τόσω μάλλον που διαπιστώνει ότι, παρά τα κραυγαλέα σκάνδαλα που συγκλονίζουν εδώ και χρόνια τον δημόσιο βίο, μέχρι στιγμής ούτε ένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει πάει φυλακή.

Ο έτερος παράγων κοινωνικής εξαχρείωσης είναι ο άκρατος λαϊκισμός του πολιτικού μας κόσμου. Με τα κόμματα και τα στελέχη τους να αμιλλώνται άλληλα σε ανευθυνότητα – ιδίως όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά ασφαλώς όχι μόνο τότε –  προκειμένου να εκμαυλίσουν τον ψηφοφόρο. Στο δηλητηριώδες δε αυτό κλίμα, δεν εκπλήσσει ότι οι πολιτικοί μας αναφέρονται συνεχώς στα δικαιώματα – πραγματικά ή, το συνηθέστερο, καταχρηστικά – του πολίτη, σχεδόν ποτέ όμως στο χρέος του έναντι της πολιτείας. Από την οποία, ωστόσο, αντλούμε όλοι, τόσο τα υλικά αγαθά που εξασφαλίζουν την ύπαρξή μας, όσο και τα ηθικά και πνευματικά που της δίνουν νόημα.      

Προϋπόθεση επομένως για να τεθεί σε στέρεες βάσεις  το οικονομικό μέλλον της χώρας είναι η ανάδυση πολιτικής ηγεσίας ικανής να επιτύχει την ανασυγκρότηση του κράτους και να συμβάλει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών του. Είναι δε προφανές ότι το επιτακτικό αυτό αίτημα αφορά, εκτός από την οικονομία, και στην παιδεία, τη υγεία, την ασφάλεια, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική – τομείς επίσης κρίσιμους και, δυστυχώς, εξ ίσου προβληματικούς.

Θα αφυπνισθούμε εγκαίρως; Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία. Τα χρονικά όμως περιθώρια για την πραγμάτωση της αναγκαίας αυτής ανασύνταξης των εθνικών μας δυνάμεων στενεύουν επικινδύνως.


Για όλα φταίνε οι πολιτικοί!!!





ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ


  
Η ελληνική κοινωνία δεν θα συμπράξει στην ανασυγκρότηση του κράτους και στον εξορθολογισμό της οικονομικής μας ζωής, αν οι καίριες αυτές μεταρρυθμίσεις δεν συνδεθούν πειστικά με ευρύτερους στόχους πνοής. Η επιχειρηματολογία που εστιάζεται αποκλειστικά στις τεχνικές πτυχές των όποιων μέτρων – ούτως ή άλλως δυσνόητων για το ευρύ κοινό, ου μην αλλά και για τους δήθεν ειδικούς των τηλεοπτικών παραθύρων  – δεν πρόκειται να συνεγείρει τον ελληνικό λαό. Για να ευοδωθεί, μια αναγεννητική προσπάθεια πρέπει να υπερβαίνει την καθημερινότητα – να διαθέτει ιδεολογικό υπόβαθρο.

***

Η Ελλάδα του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, πολύ πτωχότερη και κατά μέσον όρο πολύ πιο αγράμματη και καθυστερημένη από τη σημερινή, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές προόδους οιστρηλατούμενη από τη Μεγάλη Ιδέα. Ένα όραμα υπερφιλόδοξο, ίσως – όπως άλλωστε από την ίδια τη φύση τους τα περισσότερα οράματα – το οποίο όμως συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση και εδραίωση του νεοελληνικού κράτους.

Καταδεικνύοντας τα όρια της εθνικής μας εκείνης εξόρμησης, η μικρασιατική καταστροφή μάς βύθισε σε ιδεολογική σύγχυση. Η εδαφική επέκταση έπαυσε εκ των πραγμάτων να αποτελεί την κινητήρια δύναμη της εθνικής μας ζωής, με τις περιορισμένες εξαιρέσεις – Δωδεκάνησα, Κύπρος – απλώς να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η ελληνική πολιτεία αναζητούσε κατευθυντήριο άξονα.

Το ιδεολογικό αυτό κενό η δικτατορία Μεταξά αποπειράθηκε να το καλύψει κατασκευάζοντας, με πρόχειρα, και άλλωστε ασύμβατα με τις ελληνικές συνθήκες, δάνεια από τον φασισμό και τον ναζισμό, το χιμαιρικό και χωρίς επαύριον ιδεολόγημα του «Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού». Ενώ, επωφελούμενοι του κλίματος της κατοχής, αλλά και της απουσίας πειστικού ιδεολογικού αντιπάλου, οι υπό σοβιετική επιτροπεία κομμουνιστές κατόρθωσαν εν συνεχεία να μπολιάσουν την ελληνική κοινωνία με τις εξωπραγματικές και καταστροφικές συνάμα ιδεοληψίες τους.

Σημειωτέον δε ότι η άμυνα κατά της – θανάσιμης, αναμφίβολα – σοβιετικής απειλής παρέσχε για ένα διάστημα στην ελληνική πολιτική τάξη ένα βολικό νομιμοποιητικό ιδεολογικό άλλοθι. Το οποίο, όμως, στερούμενο παντελώς δημιουργικού περιεχομένου, αποδείχθηκε – όπως κατέδειξε και η περιπέτεια της επταετούς δικτατορίας – στείρο και αποχαυνωτικό. Και, πέραν τούτου, είχε ημερομηνία λήξης. Καθώς, η άδοξη κατάρρευση της σοβιετικής αυτοκρατορίας και η παγκόσμια απαξίωση των ιδεολογικών της θεμελίων κατέστησαν τον αντικομμουνισμό εξ ίσου αναχρονιστικό με τον ίδιο τον κομμουνισμό.

***

Η μεταπολίτευση του 1974 επιχείρησε με τη σειρά της να θεραπεύσει το ιδεολογικό μας έλλειμμα, καλλιεργώντας έναν αναιμικό, πτωχοπροδρομικό «ευρωπαϊσμό», πλήρως αναντίστοιχο με τις μεταλλασσόμενες ευρωπαϊκές συνθήκες. Οράματα όμως αποκομμένα την πραγματικότητα είναι εκ προοιμίου καταδικασμένα. Η πραγματικότητα δε βοά εδώ και δεκαετίες.

Εν πρώτοις, η ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή ιδέα αποδείχθηκε θνησιγενής. Αντ’ αυτής εδραιώνεται η Ευρώπη των συμπραττόντων εθνικών κρατών. Τα ιστορικά ευρωπαϊκά έθνη – οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, και ασφαλώς όχι μόνο – εννοούν, και στο νέο διεθνές περιβάλλον, να διατηρήσουν την κρατική τους υπόσταση και ιδιαιτερότητα, ακόμη και εις βάρος της συλλογικής τους ισχύος. Και, δεύτερον, παρά τις αναπόφευκτες διαφοροποιήσεις στους κόλπους της Δύσης, επιβεβαιώνεται η μακροπρόθεσμη αλληλεξάρτηση των δύο ακτών του Ατλαντικού – η πολιτισμική ενότητα και η κοινή γεωπολιτική μοίρα του ευρω-ατλαντικού κόσμου.

Πρόκειται για διαπιστώσεις καθοριστικής σημασίας για τη χάραξη της εθνικής μας πορείας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Για λόγους πολιτισμικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς, η Ελλάδα είναι οριστικά εντεταγμένη, τόσο στον ευρύτερο δυτικό, όσο και στον στενότερο ευρωκοινοτικό, χώρο. Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει ο ρόλος μας. Θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως προβληματικοί παρείσακτοι – ενθυμούμενοι τη νατοϊκή αλληλεγγύη μόνο όταν εγκλωβιζόμαστε σε γεωπολιτικά αδιέξοδα δικής μας κατασκευής και επικαλούμενοι την κοινοτική μόνο όταν βουλιάζουμε υπό το βάρος των αμαρτιών μας; Λοιδορώντας, κατά τα λοιπά, δίκην τριτοκοσμικών, συμμάχους και εταίρους – σήμερα τους Γερμανούς, χθες τους Ιταλούς ή τους Ολλανδούς, και διαχρονικά τους Αμερικανούς – οποτεδήποτε δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες μας; Ή θα συμμετάσχουμε στο ευρω-ατλαντικό γίγνεσθαι ως ισχυρός, υπεύθυνος εθνικός παράγων, σίγουρος για τον εαυτό του, εξασφαλίζοντας «με το σπαθί μας» παρουσία πρωταγωνιστική στα Βαλκάνια, σημαντική στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστική στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Δύσης;

***

Για όσους μεταξύ μας δεν έχουν απολέσει την αίσθηση της εθνικής αξιοπρέπειας και συμφέροντος, η απάντηση στο ρητορικό αυτό δίλημμα είναι φυσικά αυτονόητη. Ωστόσο, δεν αρκεί να επιλέξουμε τον σωστό δρόμο. Πρέπει και να τον διανύσουμε. Προϋπόθεση για την ανόρθωση των εξωτερικών μας τυχών είναι η εσωτερική ανάταξη. Με δεδομένους δε τους ποσοτικούς της περιορισμούς, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, τρόπον τινά, να επενδύσει στην ποιότητα. Καλείται, δίνοντας το προβάδισμα στην έννοια του χρέους έναντι της διεκδικητικής διαστροφής και του ευδαιμονισμού που κατατρύχει τον δημόσιο βίο μας, να προχωρήσει αποφασιστικά στην αξιοκρατική αναβάθμιση της Διοίκησης, της Παιδείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δικαιοσύνης. Να αναπτύξει τις υπνώττουσες παραγωγικές της δυνάμεις, προκειμένου να αποβεί ανταγωνιστική στον διεθνή οικονομικό στίβο και να αναδειχθεί σε περιφερειακό κέντρο υψηλής τεχνολογίας. Αξιοποιώντας και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που είναι ο απόδημος ελληνισμός.

Το έργο είναι όντως τιτάνιο.. Για την πραγμάτωσή του απαιτείται ηγεσία ισχυρή και ηθικώς αδιάβλητη. Δεν μπορεί να αχθεί εις πέρας από νάνους – ιδίως όταν οι ίδιοι ή το περιβάλλον τους αποπνέουν οσμή διαφθοράς






Όχι η Τουρκία στην Ευρώπη!!!

Η Τουρκία, η Μέρκελ και εμείς.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων

Μπορεί η κυβέρνησή μας να απαγόρευσε τη συμμετοχή αεροπλάνων και μηχανοκινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι Τούρκοι γείτονές μας πάντως φρόντισαν να καλύψουν το κενό. Έστειλαν τις κορβέτες τους να παρελάσουν μεταξύ Σουνίου και Κυκλάδων και συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην εθνική μας επέτειο. Άλλωστε ο Υπουργός τους της Επικρατείας κ. Μπαγίς μάς ευχαρίστησε δημοσίως που δεν οργανώσαμε μεγαλοπρεπή παρέλαση δείχνοντας την ικανοποίησή του για την υποβάθμιση του εθνικού εορτασμού.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας αυξάνονται καθημερινά και τούτοι πρέπει να προβληματίσει τους οπαδούς της ήπιας πολιτικής. Από το 1997, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ανεγνώρισε τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέχρι σήμερα έχουμε υπερβεί τα όρια της διπλωματικής αβροφροσύνης και οδηγούμεθα προς φινλανδοποίηση. Όταν υπήρχε η ισχυρή Σοβιετική Ένωση είχε υποδείξει προς την αδύναμη Φινλανδία ότι οφείλει να προσαρμόσει την εξωτερική πολιτική της προς τις εκάστοτε διαθέσεις των Σοβιετικών. Η μέθοδος αυτή ονομάσθηκε από τότε φινλανδοποίηση και σημαίνει ότι μία χώρα αποφασίζει να προσαρμόσει τα εθνικά, αμυντικά και γεωπολιτικά της σχέδια και συμφέροντα προς τη βούληση του ισχυρότερου γείτονα. Όμως η Ελλάς έχει και αμυντική θωράκιση και γεωπολιτική θέση ισχυρή και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως κάθε τάση φινλανδοποιήσεως είναι εθνικώς αναξιοπρεπής, αδικαιολόγητη και εκ προοιμίου απορριπτέα.
Κάναμε ήδη πολλά βήματα και δεν υπάρχει περιθώριο άλλων υποχωρήσεων. Αλλάζουμε μέχρι και τα σχολικά μας βιβλία για να μη μαθαίνουν τα παιδιά μας τα εγκλήματα των Οθωμανών και των Νεοτούρκων. Και φθάσαμε να είμαστε η χώρα που ανοίγει το δρόμο στην Τουρκία για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρ. Ενώσεως. Όμως η κ. Μέρκελ άλλα λέει στους Τούρκους. Τους ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθούν στην Ένωση και τους αντιπροτείνει μία ειδική σχέση. Όπως είδαμε προσφάτως η Γερμανία είναι ο ισχυρότερος παράγων στην Ευρώπη. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά της απέναντι στην Τουρκία. Ας κλείσουμε και εμείς την πόρτα της Άγκυρας προς την Ευρώπη. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Βόρειος Μακεδονία;

Βόρεια Μακεδονία όπως Βόρειο Βιετνάμ.




Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων



Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μάς πληροφορούν ότι ο μεσολαβητής κ. Μάθιου Νίμιτς προτείνει το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για τα Σκόπια. Φυσικά ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει. Το θέμα είναι εμείς να υποστηρίξουμε σθεναρά τα εθνικά μας συμφέροντα και να μην πέσουμε στην παγίδα. Η ονομασία αυτή δικαιώνει πλήρως την ακραία εθνικιστική πολιτική των Σκοπίων και νομιμοποιεί το ανιστόρητο κατασκεύασμα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο.
Όταν οι ξένοι θα ακούν ότι υπάρχει κράτος «Βόρεια Μακεδονία» θα φέρνουν στο νου τους το Βόρειο Βιετνάμ, το οποίο ονομάσθηκε έτσι με στόχο την ένωσή του με το Νότιο Βιετνάμ, κάτι που επετεύχθη μετά από την αιματηρή απόσυρση των Αμερικανών το 1975. Θα θυμούνται επίσης τη Βόρειο Κορέα, η οποία επίσης επεχείρησε να ενωθεί με τη Νότιο Κορέα, αλλά δεν το πέτυχε λόγω ενόπλου παρεμβάσεως των ΗΠΑ, της Ελλάδος και άλλων χωρών. Με λίγα λόγια θα δίδεται διεθνώς η εντύπωση ότι λόγος υπάρξεως της Βόρειας Μακεδονίας είναι να ενωθεί κάποτε με τη Νότιο Μακεδονία, δηλαδή με τα βόρεια εδάφη της χώρας μας! Αυτό άλλωστε διεκδικεί και η προπαγάνδα των ψευδομακεδόνων από την εποχή του Τίτο μέχρι τον σημερινό Γκρούεφσκι!
Αν δεχθούμε με την υπογραφή μας το όνομα Βόρεια Μακεδονία θα έχουμε αποδεχθεί ότι κάθε τι μακεδονικό στο παρελθόν και στο μέλλον ανήκει στους βόρειους γείτονές μας και όχι στην Ελλάδα. Σε λίγα χρόνια θα εκπέσει το πρώτο συνθετικό και θα μείνει μόνο το όνομα Μακεδονία. Όπως το κράτος της Υπεριορδανίας κατέληξε να λέγεται απλώς Ιορδανία. Οι σκοπιανοί υπήκοοι ποτέ δεν θα αποκληθούν Βορειομακεδόνες. Θα αποκαλούνται διεθνώς «Μακεδόνες» και μάλιστα με τη δική μας υπογραφή. Κανείς δεν μιλά για Μεγαλοβρετανούς ή για Μεγαλοβρετανικό πολιτισμό. Όλοι μιλούν για Βρετανούς και Βρετανικό πολιτισμό. Αν δεχθούμε τη Βόρεια Μακεδονία σε λίγα χρόνια θα απαγορευθεί στη χώρα μας να έχει Περιφέρεια Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ.λπ. διότι το όνομα θα μονοπωλείται από το κράτος των Σκοπίων.
Ούτε Βόρεια Μακεδονία, λοιπόν, ούτε άλλη σύνθετη ονομασία. Ας επανέλθουμε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992.


Η άλωσης της Ελλάδος.......

Aπό την Άλωση και την λεηλασία της Πόλης τον Απρίλη του 1204 στην νυν Άλωση και λεηλασία της χώρας



Σαν σήμερα που «Μπήκαν στη Πόλη οι οχτροί», σαν  σήμερα που παραδόθηκε η χώρα για λεηλασία στους ξένους, τους νέους «σταυροφόρους» που αντί για σπαθί κρατάνε spread, σαν σήμερα πριν από 806 χρόνια, εκείνο τον Απρίλη του 1204, οι δυτικοί κατακτητές λεηλατούσαν για πρώτη φορά την Κωνσταντινούπολη. Διαβάστε το χρονικό της πρώτης Άλωσης, και θα καταλάβετε τι περιμένει την χώρα. Αντισταθείτε στην λεηλασία της και στηρίξτε αυτούς που αντιστέκονται.
Κατά μία τραγική ιστορική συγκυρία σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου 1941, ο στρατηγός Τσολάκογλου υπέγραφε την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς. Μετά από 69 χρόνια η ιδιότητα του παραδιδόμενου μόνο άλλαξε: Ο στρατηγός, έγινε πρωθυπουργός...
Η Ελλάδα δεν είναι αυτοί που την πούλησαν. Η Ελλάδα είμαστε εμείς που θα αντισταθούμε. Πάντα η Ελλάδα ανήκε στους Έλληνες που αντιστέκονταν. Που πολεμούσαν όλους τους κατακτητές, όλων των εποχών: Φράγκους, Τούρκους, Γερμανούς, ΔΝΤ...
Μην σκύψετε ποτέ το κεφάλι και μην δηλώσετε ποτέ υποταγή. Όταν οι "άρχοντες" θα μιλάνε για "κηδεμονία" και "χαμένη εθνική κυριαρχία", εσείς θα φωνάζετε "ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ".
Στις δύσκολες στιγμές αυτών των καιρών που έρχονται, πάντα το γαλάζιο και το λευκό να ντύνει και να ζεσταίνει την ελληνική ψυχή σας.
Και πάντα να σιγοψιθυρίζετε:




"Σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή
Σε γνωρίζω από την κόψη που με βία μετράει τη γη
Απ'τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα αντρειωμένη
Χαίρε ώ Χαίρε λευτεριά" 



Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More