3.5.10

Κάθε ημέρα Ιστορία !!!

Μεταφέρουμε την στήλη κάθε ημέρα ιστορία στην κεντρική μας ιστοσελίδα.

1-4-1955: Έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. στην Κύπρο.
2-4-1822: Καταστροφή της Χίου από τον τουρκικό στρατό.
3-4-1833: Το Ελληνικό κράτος διαιρείται για πρώτη φορά σε 10 νομούς.
4-4-1944:Επίθεση εναντίον της Κλεισούρας από εχθρικά στρατεύματα μετά από προβοκάτσια .
5-4-1897: Έναρξη του ατυχούς Ελληνο-τουρκικού πολέμου.
6-4-1941: Εισβολή των Γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα.
7-4-1823: Σκοτώνεται στο Καρπενήσι ο Μάρκος Μπότσαρης .
8-4-1143: Θάνατος του Αυτοκράτορα ΙΩΑΝΝΗ Β' ΚΟΜΝΗΝΟΥ.
9-4-1941: <γραμμή μεταξά >> μετά από σφοδρή αντίσταση παραδίδεται στους Γερμανούς.
10-4-1821: Απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε'
10-4-1871: Το Πατριαρχείο αφορίζει την βουλγαρική Εξαρχία .
11-4-1826: Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου πολιορκημένοι από τους Τούρκους επιχειρούν ηρωική έξοδο από την πόλι .
12-4-1822: Οι Τούρκοι εισβάλουν στην ΝΑΟΥΣΑ και σφαγιάζουν εκατοντάδες κατοίκους της .
13-4-1821: Διαπομπεύεται στο Φανάρι από τον τουρκικό όχλο το σώμα του Γρηγορίου του Ε'.
14-4-1824: Ο Αιγυπτιακός στόλος φθάνει στο ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ.
15-4-1821: 70 Έλληνες επαναστάτες στο ΛΕΒΙΔΙ αποκρούουν επίθεση 3.000 Τούρκων.
16-4-1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Φράγκους .
17-4-1905: Φονεύεται στη Δροσοπηγή ο Μακεδονομάχος ΒΡΑΝΑΣ Λαμπρινός.
18-4-1829: Απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τον τουρκικό ζυγό .
18-4-1941: Αυτοκτονεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξανδρος Κορυζής.
19-4-1824: Πεθαίνει ο Λόρδος Μπάιρον.
20-4-1941: Οι Βούλγαροι εισβάλουν στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΡΑΚΗ .
21-4-1967: Ομάδα αξιωματικών καταλαμβάνει την εξουσία της Ελλάδος! Η επανάστασης της 21 Απριλίου 1967 είναι γεγονός!
22-4-1912: Ιταλοί αποβιβάζονται στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ τα οποία προσαρτούν.
23-4-1827: Θάνατος του Γεωργίου ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ .
23-4-1885: Βούλγαροι Κομιτατζήδες επιτίθενται κατά των Ελλήνων της ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ.
24-3-1897: Ήττα του Ελληνικού στρατού από τον τουρκικό στα Φάρσαλα.
25-4-1964: Σφοδρές μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στον Αγ. Ιλαρίωνα στην Κύπρο.
26-4-1897: Κατάληψη του Βελεστίνου από τουρκικές δυνάμεις.
27-4-1941: Είσοδος των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα.
27-4-1944: Απαγωγή του στρατηγού ΚΡΑΙΠΕ στην Κρήτη.
28-4-1906: Βούλγαροι φονεύουν στη λίμνη Γιαννιτσών τον Καπετάν Καψάλη ( Ανθυπίλαρχος ΠΡΑΝΤΟΥΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ).
29-4-1091: Ο Αυτοκράτορας Αλέξιος Α' Κομνηνός κατανικά τους Πετσενέγκους ανατολικά του ποταμού ΕΒΡΟΥ.


Πρωτομαγιά 2010!!!

Η δική μας Πρωτομαγιά

 
020510-prwtomagiaΑυτή η ημέρα, δεν είναι αργία, είναι απεργία, λέει ένα αριστερό σύνθημα. Ετσι έχει καθιερωθεί. Η ημέρα αυτή να είναι η αφορμή για την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, να «διαδηλώνουν», να καταμετρούν δυνάμεις και στο τέλος να βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος εκφράζει περισσότερο και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων.
Η συμπεριφορά τους είναι πέρα για πέρα υποκριτική. Ποτέ τους δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για το τι απασχολεί τον εργαζόμενο, τα προβλήματά του, τις ανησυχίες και τα άγχη του. Αυτό που θέλουν είναι να εκλέγονται στα συμβούλια και στις επιτροπές και να βάζουν «ένσημα» για την την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Ποτέ τους δεν κατάλαβαν την ουσία των συνδικαλιστικών αγώνων, γιατί απλά οι περισσότεροι από αυτούς ουσιαστικά δεν έχουν δουλέψει. Θεωρούσαν πάντα ότι με ένα απεργιακό 48ωρο ή μία στάση εργασίας θα λύνονταν τα προβλήματα. Και ταυτόχρονα με την στάση τους, ουσιαστικά έπαιρναν τις πιο πλέον αντεργατικές θέσεις.
Αντιδρούσε κάποτε η αριστερά, για την δημιουργία εργοστασίου της FORD στην Καλαμάτα. Το τι μπουρδολογία είχε ακουστεί τότε δεν περιγράφεται. Αντιδρούσαν στην λειτουργία εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων σε μία πόλη της Πελοποννήσου, για λόγους ιδεολογικούς, επειδή φοβούνταν την κυριαρχία του «αμερικανικού κεφαλαίου» με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να μην ανοίξει τελικά, να γίνει σε μία ασιατική χώρα να δεν κάνω λάθος. Έτσι χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, όχι μόνο για την Καλαμάτα, αλλά και για όλη την Πελοπόννησο. Οι εργατοπατέρες της αριστεράς όμως ήταν υπερήφανοι. Έκαναν το χρέος τους.
Όπως τώρα που εμποδίζουν τα κρουαζιερόπλοια να δέσουν στον Πειραιά. Σαν αποτέλεσμα μειώνεται η δουλειά κλάδων που ασχολούνται με τα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό. Αλλά προφανώς ο υπάλληλος του ξενοδοχείου που θα χάσει την δουλειά του λόγω της κρίσης, δεν απασχολεί τους ψευτόμαγκες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια καμία αναφορά στους παράνομους ξένους, που αρπάζουν το μεροκάματο των Ελλήνων. Καμία αναφορά στο γεγονός ότι οι Έλληνες οικοδόμοι πλήττονται ως εκεί που δεν παίρνει, καμία αναφορά για τα εμπορικά πλοία που είναι γεμάτα με Πακιστανούς Ινδούς και Φιλιππινέζους, ενώ οι Έλληνες ναυτικοί κάθονται και κοιτάνε την θάλασσα στο Πέραμα, μένοντας μήνες εκτός καραβιού.
Η υποκρισία και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις τους εμποδίζουν να παραδεχθούν ότι ο Μεταξάς καθιέρωσε την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα, ότι ο Μεταξάς έφτιαξε το ΙΚΑ, την ΓΣΕΕ , ο «φασίστας» Μεταξάς έσκυψε πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα του εργάτη, ο Μεταξάς έβγαλε τα παιδάκια μέσα από τα ορυχεία, που τα είχαν και δούλευαν σε φρικτές συνθήκες, χωρίς αμοιβή και ασφάλεια. Μιλάνε για αγώνες εργατών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν τολμούν να πουν ότι στα εθνικιστικά καθεστώτα οι εργάτες είχαν επιλυμένα βασικά τους προβλήματα. Δεν λένε ότι στην Γερμανία του Χίτλερ και στην Ιταλία του Μουσολίνι η ανεργία ήταν μηδενική και το ασφαλιστικό σύστημα πανίσχυρο.
Η 1η Μαΐου κακώς έχει επικρατήσει να θεωρείται μια αριστερή γιορτή. Δεν ανήκε ποτέ στην αριστερά. Η 1η Μαΐου, ημέρα ανοιξιάτικη, είναι η ημέρα της εργασίας, της ανάπτυξης, των δυνάμεων της προόδου, των Ελλήνων εργατών. Των Ελλήνων εργατών που χάνουν τα μεροκάματά τους από τους παράνομους ξένους και από τις βλακείες που κάνει σε ακτιβιστικό επίπεδο το συνδικαλιστικό κατεστημένο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ημέρα των εργαζομένων που πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση που δημιούργησαν μαρξιστές και φιλελεύθεροι. Η ημέρα που εθνικά καθεστώτα καθιέρωσαν και προστάτεψαν. Η δική μας Εθνική Πρωτομαγιά.
Τάσος Δημητρακόπουλος


Έρχεται η ώρα που θα πληρώσουν και οι νταβατζήδες!!!

 


Προεκλογικά έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν". Απλά δεν είπε ότι θα έβαζε το χέρι του στην τσέπη του απλού Έλληνα πολίτη.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώταγαν τους υποψήφιους βουλευτές αν θα προχωρούσαν σε αύξηση του ΦΠΑ εκείνοι είτε έλεγαν"όχι" είτε έκαναν την πάπια. Μετεκλογικά ανέβασαν το ΦΠΑ δύο μονάδες και τώρα το ΔΝΤ τους ζητάει (και σιγά μην πουν όχι) να το ανεβάσουν δύο ακόμα.
Κόβουν εντελώς 13ο και 14 μισθό λίγο καιρό μετά τις εξαγγελίες για μείωση τους κατά 50%.
Δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για απολύσεις μειώνοντας τις αποζημιώσεις στο 50%, δίνοντας ευκολία πληρωμών (με δόσεις!) και αυξάνοντας το όριο απολύσεων ανα μήνα από 2% σε 4%.
Και πόσα ακόμα...

Αυτοί οι άνθρωποι που κάθονται αναπαυτικά στα έδρανα τους αποφασίζουν εκ του ασφαλούς. Μια χαρά βολεμένοι είναι αυτοί. Επαγγελματίες πολιτικοί γαρ. Του ζούμε, τους ταΐζουμε και τώρα καθόμαστε να μας πηδήξουν κιόλας. Και το χειρότερο; Τώρα μας ζητάνε να μας βάζουν να μας πηδήξουν και οι ξένοι του ΔΝΤ. Με απλά λόγια, τι είμαστε; Είμαστε η πουτάνα τους. Τι μένει; Να μας κόψουν και τα αρχ... για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι ολοι αυτοί οι τύποι θεωρούνται σπουδαγμένοι και μορφωμένοι. Έφαγαν τα νιάτα τους σε πανεπιστήμια για να μάθουν τι; Πως να κάνουν περικοπές.
Η απλή λογική λέει ότι άμα κόβεις από παντού, ο κόσμος μένει χωρίς δουλειά, οι επιχειρήσεις ψυχοραγούν τότε το χρήμα σταματάει να κινείται. Και όταν συμβεί αυτό τότε έρχεται η πείνα που χτυπάει ακόμα και τα ταμεία της χώρας. Τι κάνεις έτσι; Δίνεις κίνητρο στον πολίτη να γίνει φοροφυγάς. Πόσα παραπάνω να χάσει αν τον πιάσεις;

Όλοι αυτοί οι φωτεινοί παντογνώστες των περικοπών αν γνώριζαν λίγο από το πως να λειτουργούν μία επιχείρηση (γιατί επιχείρηση είναι πλέον η διακυβέρνηση μίας χώρας) θα κοίταζαν πως να έκαναν το χρήμα να αρχίσει να γυρίζει και το κυριότερο πως να έρθει από το εξωτερικό στην Ελλάδα.
Δεν σκέφτηκε κανένας του πως με τις αυξήσεις τιμών θα πέσει κι άλλο η βαριά βιομηχανία της χώρας που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό;

Ήδη Τουρκοι και Αλβανοί που δεν έχουν τον φυσικό μας πλούτο μας παίρνουν και τα σώβρακα.

Πόσο πιο χαμηλά θα μας πάνε όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, τα λαμόγια, οι άσχετοι, οι άχρηστοι, οι μιζαδώροι;

Η πλάκα είναι πως αν ρίξουμε μία ματιά στις σχολικές τους φωτογραφίες θα δούμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς (αν όχι όλοι) ήταν τα λεγόμενα "φυτά" των τάξεων τους. Τα παιδάκια που ξεπατίκωναν ότι έλεγε το βιβλίο χωρίς να ζουν, χωρίς να αναλύουν, χωρίς να έχουν ούτε καν τις -αφελέις- ανησυχίες των ωραιότερων χρόνων τους. Είναι αυτοί που μεγάλωσαν με κρυμμένα κόμπλεξ γιατί δεν τους καθόταν η διπλανή τους γιατί προτιμούσε το ρεμάλι του σχολείου. Είναι αυτοί που στο διάλειμμα καθόντουσαν σε μία γωνία μόνοι την ώρα που οι άλλοι έπαιζαν μπάλα. Είναι αυτοί που έτρωγαν σφαλιάρες για να διασκεδάζουν οι άλλοι.
Δυστυχώς οι τυπάδες εκείνων των χρόνων έπεσαν στην βιοπάλη και η εξουσία πήγε στα χέρια των "φυτών". Βγάζουν τώρα στα σπασμένα της πρώτη νιότης τους.
Και με το έτσι θέλω μας βάζουν να στήσουμε... ξέρετε τι.
Αλλά καλά μας κάνουν, γιατί τα θέλει ο... ξέρετε ποιός.
Αφού πάμε και τους ψηφίζουμε κάθε φορά.
Αφού δεν έχουμε τα κότσια να τα γαμ... εμείς όλα βάζοντας μέσα στην Βουλή Βεργήδες και Κατέληδες για να ξεφτιλίσουμε το πολιτικό σύστημα που έχουν δημιουργήσει
Γι αυτό και θα είμαστε η πουτάνα τους.
Γιατί θα συνεχίσουν να μας πηδάνε και θα να μας πασάρουν και στους ξένους να μας πηδάνε και αυτοί.
http://www.ipanicmag.com/2010/05/blog-post_02.html


Αληθεύει;;;;;

Διαγαφουν και τον Καραμανλή ...απο την ΝΔ

Σκέψεις ακόμα και για διαγραφή  του Καραμανλή κάνουν στη  Νεα Δημοκρατία μαζι με πρώην υπουργούς !


Αυτοί μαζί με τους κοινοβουλετικούς ρήμαξαν την Ελλάδα!!!

 
"Να διαλυθούν τα μαγαζιά της χλιδής της συναλλαγής και της υποταγής ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ! Όλοι στους δρόμους με ταξικά συνδικάτα και οχι με τις ψευτοαπεργίες των goolden εργατοπατέρων
Παρακολουθώ τους πράσινους εργατοπατέρες να παίζουν θέατρο πότε με διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση με εκείνον τον ανεκδιήγητο πρώην εργατοπατέρα ...που έχει διορίσει όλη την οικογένειά του στο δημόσιο και στα εργατικά συνδικάτα να μας λέει για την αναγκαιότητα των μέτρων Και μερικούς νεόκοπους που τα μασάνε από τις αμοιβές τους που έχουν σε κρατικές ΔΕΚΟ που ειναι υπαλληλοι και διευθυντάδες και σε επιτροπές και κυκλοφορούν με πολυτελείς και θωρακισμένες λιμουζίνες με λεφτά της επαγγελματικής κατάρτισης όταν ο ΟΑΕΔ δεν έχει να πληρώσει το επίδομα ανεργίας και να βγαίνουν με κουστομάκια ΧΑΡΜΑΝΙΚΑ ( αντικαθιστόντας μετά την κονόμα τα αμπέχονα του αριστεροπυ )κάνουν δήθεν τους επαναστάτες ,τώρα που η χώρα χρεοκόπησε και τα μέτρα είναι μονόδρομος !
Και αυτοί μέσα στα λαμόγια είναι που ρήμαξαν τον τόπο Δεν εκφράζουν κανένα εργαζόμενο που πλήττεται από τα μέτρα ! Ευκαιρία να τους διαλύσουμε και να δημιουργήσουμε νέα συνδικάτα πραγματικά ταξικά ! Να διαλυθούν τα μαγαζιά της χλιδής ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ! Αυτοί ήταν τα μαξιλάρια του Σημίτη ! ΤΑ μαξιλάρια των εργοδοτών με το 1 ευρώ αύξηση ! Κανένας στις ψευτοαπεργίες τους ! Τα κονομάνε και από αυτές
Όλοι στους δρόμους με τα ταξικά συνδικάτα"
http://papatzides.blogspot.com


Πότε θα ανοίξει το ΓΟΥΔΗ;;;

Η Ελλάδα βρήκε ξαφνικά έναν απρόσμενο σύμμαχο........
«Έκδηλη είναι η ανησυχία για την πορεία της Ελλάδας από μεριάς των Σκοπίων» (!) μετέδιδε χθες το ελληνικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων».
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι, μάλιστα, δήλωσε:
»Ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα… Ευχόμαστε το καλύτερο για την ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια». Κάλεσε και την Ε.Ε. να μας βοηθήσει λέγοντας: «Πιστεύω ότι η Ε.Ε. πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα».
Τον ευχαριστούμε ασφαλώς, αλλά δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε... και τον Γ. Παπανδρέου που έκανε την Ελλάδα να φτάσει στο σημείο να σπεύδουν να τη βοηθήσουν τα αδύναμα Σκόπια!
Ήταν κάτι που ακριβώς πριν από δύο χρόνια ήταν έξω από κάθε λογική, όταν τα Σκόπια, υπό την ομπρέλα της πανίσχυρης Αμερικής και του ΝΑΤΟ, έτριζαν τα δόντια εναντίον της Ελλάδας και προεξοφλούσαν τη νίκη τους εναντίον της σε διεθνές επίπεδο.
Όμως, τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Καραμανλής -για να μην ξεχνιόμαστε και κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και η Ελλάδα ήταν ισχυρή, αποφασισμένη και νικήτρια.
Έτσι, μέσα στη Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, παρόντων όλων των μεγάλων ηγετών Ευρώπης και Αμερικής, ο Κ. Καραμανλής μαζί με τον Ν. Σαρκοζί, την Αγκελα Μέρκελ, τον Ρ. Πρόντι και άλλους ισχυρούς της Ε.Ε. συνέτριψε την αλαζονεία των μικρών γειτόνων μας, αλλά και τη… βεβαιότητα του Τζ. Μπους, που δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει,
όπως ο ίδιος δήλωσε…
Περασμένα μεγαλεία… Μέσα σε δύο μόλις χρόνια.
Τώρα εθνικός εξευτελισμός, ζητιανιά και απώλεια εθνικής κυριαρχίας…
πηγη


Θαυμάστε υπουργό!!!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε πως η μείωση των αμυντικών δαπανών στις δύο πλευρές του Αιγαίου είναι ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής.
Στο νέο μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα κατά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας από το βήμα του διεθνούς Συνεδρίου του Economist.

Ο κ. Δρούτσας, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, τόνισε πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να ξεπεραστούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του παρελθόντος καθώς και η αμοιβαία καχυποψία στις σχέσεις των δύο χωρών.

Απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε από το ακροατήριο για την αμοιβαία μείωση των αμυντικών δαπανών στις δυο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι αυτό «είναι το όραμα και ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής και αξίζει να δουλέψουμε με συστηματικό τρόπο γι’ αυτό».

Άλλωστε στο θέμα αυτό είχε αναφερθεί και λίγα λεπτά νωρίτερα στην εισήγησή του ο κ. Δρούτσας, κάνοντας λόγο για την «πραγματική ωφέλεια που θα προκύψει από τη διάθεση μέρους του εθνικού μας πλούτου από τις εξοπλιστικές δαπάνες σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας».

Από την πλευρά του απαντώντας στο ίδιο ερώτημα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν μίλησε γενικότερα τονίζοντας ότι «η αντίληψη της απειλής στην περιοχή δεν αφορά μόνον τις δύο χώρες» και ότι η Τουρκία «ωθεί και πιέζει για μια περιοχή που δεν θα έχει πυρηνικά όπλα». «Το όραμά μας είναι να δούμε ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και προσώπων και μειωμένη αίσθηση του κινδύνου», κατέληξε.

Δρούτσας: Προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη η ασφάλεια και η σταθερότητα

Στην εισήγησή του στο συνέδριο, ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι «η ειρηνική επίλυση των διαφορών συμβάλει στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο και ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι από το 1999 που ξεκίνησε η ελληνοτουρκική προσέγγιση οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών απογειώθηκαν. «Ξεκινήσαμε με συναλλαγές ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ και σήμερα οι εμπορικές συναλλαγές έχουν ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ. Οι επαφές της κοινωνίας των πολιτών πύκνωσαν και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι δίαυλοι τακτικής επαφής και επικοινωνίας».

Επίσης αναφέρθηκε και στα θεσμοποιημένα σχήματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσο και σε διμερή βάση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πολλά απομένουν να γίνουν σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έχει καταλυτική σημασία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γιατί θα εξομαλύνει τα σημεία τριβής. «Εξάλλου ο σεβασμός της καλής γειτονίας και η ειρηνική επίλυση των διαφορών συγκαταλέγονται μεταξύ των βασικών ενταξιακών προαπαιτούμενων και προτεραιοτήτων» είπε προσθέτοντας ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα συμβάλει αποφασιστικά στη θεμελίωση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη.

Με το νέο μοντέλο συνεργασίας που θα εγκαινιασθεί από τους πρωθυπουργούς Γ.Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν, «δημιουργούνται νέες δομές και σχήματα στο πλαίσιο μιας διαρθρωμένης συνεργασίας με το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας και τη συμμετοχή υπουργών από διάφορά υπουργεία των δύο πλευρών», υπογράμμισε.

Μπαμπατζάν: Ευρύτερη η συνεργασία

Αξιολογώντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε διαφορετικούς τομείς ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι έχουν γίνει πολύ διαφορετικές από ότι ήταν πριν από μια δεκαετία.

«Υπάρχει μια ορατή σημαντική βελτίωση και η συνεργασία γίνεται ευρύτερη σε πολλούς τομείς», είπε ο κ. Μπαμπατζάν χαρακτηρίζοντας «αρχιτέκτονα» από την ελληνική πλευρά αυτής της προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Μίλησε για το νέο κεφάλαιο και το νέο «εργαλείο» όπως είπε που θα βοηθήσει τις σχέσεις μας να προχωρήσουν σε μια μετέπειτα φάση. Είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, οι δύο πρωθυπουργοί και 8 με 10 υπουργούς από κάθε χώρα που θα συναντώνται κάθε χρόνο μία φορά για να εξετάζουν μια ευρεία σειρά θεμάτων.

Ο κ. Αλί Μπαμπατζάν επισήμανε ότι πολλά μπορούν να γίνουν με τη δημιουργία συνεργιών στον τομέα της ενέργειας, του πολιτισμού, της παιδείας και τον τραπεζικό τομέα.

«Έτσι θα υπερκεράσουμε κάποια δύσκολα ζητήματα και νομίζω ότι το πολιτικό κλίμα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε στην σταδιακή αύξηση του εμπορίου ανάμεσα στις δυο χώρες με 6 δισ. δολάρια επενδεδυμένα από την Ελλάδα στην Τουρκία και εξέφρασε την προσδοκία ότι και η χώρα του θα φθάσει το ίδιο.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι σημαντική για την Τουρκία για να έρθει όλο και πιο κοντά στις ευρωπαϊκές δομές αλλά και για την εσωτερική διαδικασία των μεταρρυθμίσεων και το κράτος Δικαίου στην Τουρκία.

Κατά τα άλλα ο κ. Μπαμπατζάν αναφέρθηκε στην εμπειρία της χώρας του όταν η τουρκική οικονομία το 2002 ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών.

Τότε η Τουρκία δανειζόταν με 66% και το χρέος ήταν στο 80% του ΑΕΠ, είπε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δύσκολες επιλογές και αποφάσεις τα επιτόκια έπεσαν ενώ έγιναν τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, πρόσθεσε.

«Ήμασταν πολύ σκληροί με τους τραπεζίτες μας, οφείλω να πω. Γιατί χάσαμε πάρα πολλά λόγω της τραπεζικής κρίσης το 2000, το 1/3 του ΑΕΠ χάθηκε μέσα σε ένα χρόνο. Εισήγαμε την έννοια της προσωπικής ευθύνης για τις Τράπεζες και τους Διευθυντές. Εάν δηλαδή δεν ακολουθούν τους κανόνες και η Τράπεζα έχει προβλήματα, οι διευθυντές και οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι με τον προσωπικό τους πλούτο».

Τέλος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες που ξεκίνησαν «στρατηγική εξόδου τον Σεπτέμβριο του 2009 και είδαμε τα θετικά αποτελέσματα». «Για χώρες που έχουν υψηλό χρέος, οι δημοσιονομικές περικοπές βοηθάνε στην επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης…από τη στιγμή που θα υπάρχει εμπιστοσύνη, τότε η ανάπτυξη θα ακολουθήσει», κατέληξε μιλώντας για την τουρκική εμπειρία.

www.kathimerini.gr


Σημ Εν Κρυπτώ : "Υπέρτατος στόχος" της εξωτερικής πολιτικής η μείωση των αμυντικών δαπανών... Δηλαδή για να ξέρουμε και τι λέμε, η μείωση των αμυντικών δαπανών είναι σημαντικότερη π.χ. από μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό ή έστω τη διατήρηση ικανότητας στρατιωτικής υποστήριξης της Κύπρου. Είναι σημαντικότερη από την υπεράσπιση του στάτους κβο στο Αιγαίο. Είναι σημαντικότερη, εν τέλει, από τη δυνατότητα υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Τα είπε όλα ο άνθρωπος.


Παίζουν με την Ελλάδα μας!!!!!

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως παγκόσμιας σημασίας πεδίο δοκιμής για την κατάργηση του έθνους-κράτους και την αντικατάστασή του από έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό - H Ελλάδα ως κατεξοχήν εργαλείο διάλυσης της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης.

Πόλεμος κατά της Ελλάδας
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σε μια σκοτεινή, τραγική περίοδο της ιστορίας της, μπαίνει η Ελλάδα, με την παραχώρηση της κυριαρχίας της οικονομικής-κοινωνικής πολιτικής σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Στους ανθρώπους δηλαδή, θεσμούς και δυνάμεις μιας παγκόσμιας “Δικτατορίας του Χρήματος”. Ο γράφων ελπίζει φυσικά να διαψευσθεί, κάποιο θαύμα να σώσει τη χώρα του από αυτό που την περιμένει. Αλλά δεν μπορεί να βασίσει την ανάλυσή του στα θαύματα. Ακόμα εγκληματικότερο είναι να βασίσουν εκεί πολιτική οι αποφασίζοντες. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στις τελικές δημόσιες δηλώσεις του τουλάχιστον, γιατί κατά καιρούς φάνηκε να ταλαντεύεται στην άποψή του για το ΔΝΤ, δεν υποστήριξε ότι η επιλογή είναι η καλύτερη. Την υπεράσπισε ως αναπόφευκτη. Είναι άραγε έτσι; ¨Ηταν μόνη λύση; Είναι καν λύση και σε ποιο ακριβώς πρόβλημα;
Πως ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ
Δεν υπάρχει αμφιβολία για το βάθος της καθολικής εθνικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, με τελικό, θανατηφόρο σύμπτωμα την κρίση δημοσίου χρέους. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι υπήρχαν πολλά χαρτιά για να αποφύγει η Ελλάδα να βρεθεί, έστω και την υστάτη, στη θέση που βρέθηκε. Συνεχίζουν μάλιστα, ορισμένα από αυτά να υπάρχουν, αυτό όμως που δεν υπάρχει είναι οι δυνάμεις και τα πρόσωπα να τα χρησιμοποιήσουν.
Η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε ουσιαστικά τη χώρα σχεδόν την επαύριο της εκλογής της το 2007, στρώνοντας το χαλί για όσα ακολούθησαν. ‘Ηδη, τον Σεπτέμβριο 2009, η Goldman Sachs ετοιμάστηκε και τεχνικά για τον πόλεμο κατά της Ελλάδας, με τη δημιουργία λογαριασμού πονταρίσματος στη χρεωκοπία της στην αγορά CDS. Τη στιγμή που οι Αμερικανοί τραπεζίτες τοποθετούσαν τις τελευταίες δυνάμεις σε θέση επίθεσης, η νέα ελληνική κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε.
¨Αρχισε να προαναγγέλλει διαρκώς μέτρα που δεν εντασσόντουσαν σε κανένα σοβαρό πρόγραμμα εθνικής αναγέννησης, ούτε και εφαρμόσθηκαν, αλλά είχαν πολιτικο-οικονομικά αποσυνθετικά αποτελέσματα (π.χ. φυγή καταθέσεων). Oύτε φυσικά υπήρχε λόγος να επαναληφθούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, οι εξυπνάδες Αλογοσκούφη, προσφέροντας τα πρώτα πυρομαχικά στην επίθεση. Δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιούνται όροι όπως οικονομία στα όρια της χρεωκοπίας και Τιτανικός.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα, και θα υποστήριζε κανείς μια καμπάνια αίφνης για το ξερίζωμά της από τα νοσοκομεία ή για την αποκάλυψη επιτέλους των Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πληρωνόντουσαν από τη Ζήμενς και τόσους άλλους. Δεν ωφέλησε αντίθετα η με ελληνική πρωτοβουλία παγκόσμια παρουσίαση της Ελλάδας ως της πλέον διεφθαρμένης χώρας. ‘Επρεπε, πολύ προτού έλθει στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ να έχει βελτιώσει τις ανύπαρκτες έως εχθρικές σχέσεις του με Παρίσι, Βερολίνο, Μόσχα, Πεκίνο, αντί του μονομερούς ατλαντισμού του και της φιλίας με έναν Ερντογάν, που είναι εχθρός και όχι φίλος της Ελλάδας. Θα όφειλε επίσης η Αθήνα να γνωρίζει ότι η Goldman Sachs δεν είναι φιλελληνική τράπεζα, σύμβουλος και συμπαραστάτης, αλλά ο αρχιτέκτονας του πολέμου κατά της χώρας.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής θάπρεπε, εδώ και πολύ καιρό, να αναδείξει τον μονεταριστικό παραλογισμό της ευρωζώνης, κάνοντας αντικείμενο πολιτικής καμπάνιας τη ριζική μεταρρύθμισή της, ώστε η ελληνική κρίση να γίνει ευρωπαϊκή και όχι το αντίστροφο. Παραμένει ακατανόητο γιατί δεν θελήσαμε να διευρύνουμε τις πηγές δανεισμού σε Κίνα και Ρωσία, γιατί δεν χρησιμοποίησε ως διαπραγματευτικό χαρτί την απειλή στάσης πληρωμών και τη γεωπολιτική θέση της χώρας, γιατί στο τέλος τέλος δεν ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις πριν αρχίσουμε να παίρνουμε μέτρα.
Μια τέτοια αντίδραση θα προϋπέθετε όμως και προϋποθέτει πάντα μια ανάλογων δεξιοτήτων πολιτική ηγεσία, προετοιμασμένη για κρίση τέτοιου βάθους, ικανή να προσανατολισθεί σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την πρώτη μεγάλη ρήξη του ιστορικού κύκλου της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, με έντονη βιωματική εμπειρία της χώρας, αλλά και ικανότητα απόσπασης από τους κύκλους συμφερόντων που τη συγκροτούν κατά τρόπο ασφυκτικό. Τέτοια πράγματα όμως δεν διαθέτουμε ούτε κατά διάνοια.
Δεν συμμεριζόμαστε την συνωμοσιολογική ερμηνεία, που ορισμένοι διατυπώνουν, ότι οι δυνάμεις του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού- ατλαντισμού, μη διαθέτουσες επαρκή πολιτική βάση για την πολιτική τους, είδαν στον πόλεμο των κερδοσκόπων κατά της χώρας σύμμαχο για να επιβάλουν μέτρα, που ήταν πολιτικά αδύνατο να λάβουν. Διαπιστώνουμε όμως τις συνέπειες μιας μακράς πορείας εκφυλισμού και εκμαυλισμού της πολιτικής και των υπολοίπων ελίτ, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών, όπως και το αποτέλεσμα της σταδιακής αποδόμησης όλων των συστημάτων συλλογικών αξιών, αριστεράς ή δεξιάς, του σοσιαλισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του έθνους, του πατριωτισμού, του χριστιανισμού.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και θα το αντιμετωπίσουμε σε όλες τις φάσεις μιας μακράς περιόδου έντονων κοινωνικών, οικονομικών, εθνικών προβλημάτων που θα ζήσουμε, είναι η απουσία πολιτικών και θεσμικών εργαλείων, ιδεών, οράματος και συστημάτων συλλογικών αξιών, χωρίς την ύπαρξη των οποίων δεν υπάρχει σωστή και λάθος πολιτική, δεν υπάρχει δυνατότητα επανασυγκρότησης του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους σε υποκείμενο.



Τι λένε οι Έλληνες ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ της λέσχης!!!

Όλα είχαν κριθεί από τη συνεδρίαση της Λέσχης Builderberg...να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Το κρυφοσυζητάγαμε όλοι μας στις παρέες μας...Ακουγόταν πολύ έντονα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά...Ειδικά τώρα με τα λαμόγια που έχουμε στην εξουσία και που έδειξαν για ακόμα μια φορά την πρόθεση τους να βοηθήσουν τη χώρα μας...Το λέγαμε όλοι...σε όλα τα blogs...όχι στο ΔΝΤ...Ποιός μας άκουσε όμως; Λέγεται ότι όλα είχαν κριθεί από τη συνεδρίαση της Λέσχης Builderberg. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τα οποία δεν είναι όλα θα έρθουν και άλλα, είναι μόνο η αρχή...Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξουδετερώσει τελείως τον ελεύθερο επαγγελματία που μετα βίας τα βγάζει πέρα, τον βιοτέχνη, τον συνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον ΑΔΥΝΑΜΟ.

Όμως τα μεγάλα πορτοφόλια, τους απατεώνες όχι μόνο δεν μπορεί αλλά δεν θέλει να τα βάλει μαζί τους...Αυτοί είναι κύριοι οι πολιτικοί μας...Θα έχουμε μια εκτενέστερη ανάλυση στη συνέχεια της ημέρας...


Και οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί πληρώνουν τις κλεψιές τους!!!

 

“Σήκωσαν” τα λεφτά από τις τράπεζες στην Ελλάδα και πήραν σπίτια στο Λονδίνο

Οι Έλληνες λεφτάδες, είναι οι καλύτεροι αγοραστές των ακριβών σπιτιών του Λονδίνου. Αγοράζουν σπίτια 1.500.000 ευρώ και πληρώνουν cash ! Μετρητά ! λένε οι Βρετανικές εφημερίδες. Αλλά εσείς κ. Πρωθυπουργέ, κόβετε τη σύνταξη του παππού, επειδή δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να τους πιάσετε. Αυτούς που έβγαλαν τα λεφτάκια τους από τις ελληνικές τράπεζες και τα σιγούρεψαν στο…Λονδίνο. Αλλά αυτοί είναι όμοιοί σας. Σιγά να μην τους βρείτε, να σας εξηγήσουν το “πόθεν έσχες” τους…Τελικά, αποδεικνύεται πως όταν αγαπάς πραγματικά την πατρίδα σου, ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Αυτό ακριβώς έκαναν και κάποιοι “Ελληναράδες” στο Λονδίνο, πριν από 15 ημέρες…ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!Για τον εαυτό τους, εννοείται!!! “…
TAKE THE MONEY AND RUN…”
Για τους άπιστους …”Θωμάδες”…Διαβάστε την είδηση στον Guardian:
στους Financial Times:

και σε άλλες βρετανικές εφημερίδες:

Σταύρος Κυριαζής


Και όχι μόνο!!!!!

Ο Ελληνικός λαός θα σας στείλει εκεί που πρέπει την στιγμή που πρέπει…!



Ετοιμάστε βαλίτσες...!Κύριοι πολιτικοί που προδίδετε καθημερινά την πατρίδα μας, όλοι εσείς που επενδύσατε πάνω σε έναν κούφιο μηχανισμό της λαμογιάς και του ρουσφετιού για να εκλεγείτε ξανά και ξανά και να κλέψετε από τον κρατικό κορβανά ακόμα και το τελευταίο του Ευρώ… όλοι εσείς κύριοι της Βουλής, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αντιληφθείτε το μίσος και την αγανάκτηση των Ελλήνων!Εσείς κύριοι των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και των μικρότερων, φέρατε την χώρα διαχρονικά στην κατάσταση της απόλυτης βύθισης. Κοιτάζατε αδίστακτα και αδηφάγα εδώ και δεκαετίες να αποκομίσετε το μεγαλύτερο δυνατό προσωπικό σας κέρδος αδιαφορώντας αν αυτό το προσωπικό κέρδος έκανε ζημιά στην πατρίδα μας, στον λαό ο οποίος βλακωδώς σας ψηφίζει, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.
Αισθάνεστε υπερήφανοι κύριοι του ψεύτικου «καθωσπρεπισμού» που οι επόμενες γενιές…. τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας θα εκτοξεύουν κατάρες εναντίων σας οι οποίες θα σας κυνηγούν αιωνίως; Αισθάνεστε υπερήφανοι κύριοι πολιτικοί που αρπάξατε την ψήφο μας για να αναλωθείτε σε παιχνίδια ανταγωνισμού μεταξύ σας για το ποιος «έφαγε» περισσότερα από τον Ελληνικό λαό; Αισθάνεστε υπερήφανοι που σχεδιασμένα και μεθοδευμένα μας έχετε φέρει σε μια κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης και ταυτόχρονα σε μια κατάσταση κινδύνου της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας; Αισθάνεστε υπερήφανοι για τα δεινά που θα έρθουν από εδώ και πέρα σε συνάρτηση και με την οικονομική αυτή κρίση αλλά και με τις μέχρι τώρα αποφάσεις σας σε εθνικά και κυριαρχικά θέματα; Το μέλλον της Ελλάδος κύριοι, τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα μας, ίσως να κληθούν κάποια στιγμή να υπερασπιστούν την πατρίδα μας από τα δικά σας ιστορικά «λάθη», που ας μην γελιόμαστε ήταν μέρος του σχεδιασμού του συστήματος το οποίο όλοι σας υπηρετείτε. Η ώρα του καθολικού ξεσηκωμού πλησιάζει και ας μην το πιστεύετε κύριοι. Όταν όμως θα έρθει φροντίστε να έχετε έτοιμες βαλίτσες…!..(( Λ ))..


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More