18.10.10

Ούγκο Τσάβες!



Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε? Γιατί κλέψανε! Και δεν θα τους τιμωρήσουμε εμείς, αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε: γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος?Μα γιατί έκλεψε.Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στην κυβέρνηση.Πρόδωσαν τον λαό, την δημοκρατία, το στρατό, την πατρίδα, το έθνος.Τιμωρούνται από την δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν και άλλους.Γιαυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά, κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την παγκόσμια τράπεζα, το διεθνές νομισματικό ταμείο και την μαφία των τραπεζών μακριά από τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα.


Το κείμενο έχει αντιγραφεί από:
 


Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα!

Να μια χώρα όπου τιμωρείται η διαφθορά


Ισόβια είναι η ποινή με την οποία τιμωρήθηκε εμπλεκόμενος αξιωματούχος

Σε κάποιες χώρες η ισονομία φαίνεται πως εφαρμόζεται ανεξαρτήτως του αξιώματος ή της ιδιότητας που έχει κάποιος. Έτσι λοιπόν, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Βιετνάμ ένας πρώην αξιωματούχος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σχετικά με ένα χρηματοδοτούμενο - από την Ιαπωνία - σχέδιο για την κατασκευή εθνικής οδού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χο Τσι Μινχ καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της αρχής συγκοινωνιών της πόλης κρίνοντάς τον ένοχο ότι πήρε 262.000 δολάρια από στελέχη της εταιρείας Pacific Consultants International (PCI).

Το δικαστήριο διέταξε εξάλλου τον 57χρονο Χουίνχ Νγκοτς Σι να επιστρέψει τα χρήματα με τα οποία δωροδοκήθηκε και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται ότι πήρε σε δωροδοκίες.

Η PCI, που ανήκει στην ιαπωνική πτέρυγα της διεθνούς εταιρείας Pacific Consultants International Group, ήταν μία από τις κύριες εταιρείες που σύναψαν συμβόλαιο για την κατασκευή της αξίας 14 τρισεκατομμυρίων ντονγκ (περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια) εθνικής οδού ανατολής-δύσης που συνδέει τη Χο Τσι Μινχ με το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ.


Και από Μάρτη καλοκαίρι...

Το Μάρτιο η μηχανοργάνωση του συστήματος Υγείας


Δέσμευση του υπουργού Υγείας

Ένα νέο ριζοσπαστικό σύστημα προμηθειών, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάι».
Ο υπουργός αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να γίνονται από το Δημόσιο οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες ιατρικού υλικού και δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο οι προμήθειες των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιδίου με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομούνται ετησίως περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Αναφερόμενος στη μηχανοργάνωση του συστήματος Υγείας επανέλαβε ότι θα είναι πραγματικότητα μέχρι το Μάρτιο και όποια μέλη της διοίκησης δε συμβαδίσουν στην πραγματοποίηση του στόχου, θα απομακρυνθούν.
«Δε θα συμπράξω σε κάτι που πληρώνει η πολιτεία εδώ και 20 χρόνια και δεν το έχει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Θα μας πεθάνουν, Μαυρίστετους!

Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα


troika430220Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, πέραν της τριετίας που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, για λήψη απόφασης, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ήδη συζητήσει το θέμα με όλους τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει λάβει θετικές απαντήσεις.Φαίνεται πως και οι Ευρωπαίοι έχουν πειστεί πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο για μία χώρα με χρέος που θα πλησιάζει στο 150% του ΑΕΠ της να αποπληρώνει κάθε χρόνο περίπου 30 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αποπληρωμή των δανείων της τρόικας. Η θέση αυτή ήταν εξ αρχής η άποψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ζητούσε, πριν από τη σύναψη της συμφωνίας, το μνημόνιο να έχει τουλάχιστον 5ετή διάρκεια, με προοπτική να φθάσει ακόμη και στα 8 έτη. Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν με νόημα ότι «για την κυβέρνηση θα ήταν ό,τι καλύτερο μια περίοδος χάριτος, πέραν της τριετίας, για την εξόφληση του δανείου, η οποία θα λειτουργούσε συμπληρωματικά στην παράταση του χρόνου εξόφλησης των 110 δισ. ευρώ». Τα ίδια στελέχη, πάντως, συμπληρώνουν ότι «σε περίπτωση που υπάρξει νέο δάνειο, δηλαδή, η τρόικα δώσει και νέο ποσό, θα το κάνει υπό νέες προϋποθέσεις», αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι νέο μνημόνιο, συνεπάγεται και νέα μέτρα.



Ο αρλουμπολόγος κατά Καψή!

"Αν θες να εκλεγείς δημαρχίνα, πες πως στηρίζεις Δημαρά"!!

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!

Τέτοια γραμμή έδωσε ο Πάγκαλος προς την γυναίκα του που είναι υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού μιας που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πάει για Βατερλό…
Θέλει να το παίξει δήθεν Δημαράς για να γλυτώσει το βατερλό και πως είναι και αυτή αντί μνημόνιο μπας και διασωθεί…
Δεν μασάνε όμως οι δημότες του νέου δήμου Σαρωνικού και την πάνε για μαύρο δαγκωτό…
dimotikosafari


Το PATRIA κυκλοφόρησε !

Νέο Patria: Αναζητώντας εθνική ταυτότητα


181010-patria24Την ώρα που το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας δείχνει ότι φτάνει στο τελικό του ξεπούλημα, 106 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά, το περιοδικό Patria κυκλοφορεί και προσφέρει στους αναγνώστες του την... εξαφανισμένη ταινία «Παύλος Μελάς».

Το editorial του τεύχους
Είναι το πρώτο editorial που γράφω μετά την αποφυλάκισή μου. Και το κάνω με ιδιαίτερη αισιοδοξία και προσμονή για την έκδοση του περιοδικού, καθώς είχα - λόγω συνθηκών - αρκετό καιρό να ασχοληθώ με όλα τα "μικρά" πράγματα που κάνουν αυτό το περιοδικό να κυκλοφορεί στα περίπτερα. Το Patria για εμένα είναι μια όαση δημιουργικότητας, που καλώς ή κακώς δεν μπορείς να έχεις στην εβδομαδιαία εφημερίδα, καθώς εκεί πιέζει αρκετά ο χρόνος, ενώ εδώ έχεις την ευκαιρία να ετοιμάσεις κάτι που πραγματικά θεωρείς ότι προσφέρει. Για να τελειώσουμε με τα της κράτησής μου όμως, πρέπει να διευκρινίσω ότι θεωρώ ότι η όλη υπόθεση εξελίχθηκε σε μια μικρή "νίκη" για το πατριωτικό κίνημα στην χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά αποδείχθηκε κάποιας μορφής αλληλεγγύη, πέρα από κομματικές γραμμές. Είναι κάτι που θέλαμε να το πετύχουμε από αυτό εδώ το περιοδικό, όταν γράφαμε για "φόρουμ ιδεών". Και για να λειτουργήσει στο "πρακτικό επίπεδο", δηλαδή στο ζήτημα της υπεράσπισής μου σε πολιτικό επίπεδο, όντας φυλακισμένου, σημαίνει ότι είχε γίνει σημαντική προεργασία. Υπ' αυτή την έννοια θεωρώ πετυχημένη απόλυτα, την έκδοση του Patria. Οι μικρές αυτές όμως νίκες, έρχονται μέσα στα πλαίσια ενός πολιτικού πολέμου που χάνεται στην κοινωνία. Γιατί μικρές νίκες είναι και τα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αττικής και αλλού. Στο ευρύτερο θέατρο όμως του "πολέμου" (πολιτικού εννοείται) η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - με την συμπαράσταση των media - προχωρά σε μία άνευ προηγουμένου άλωση των παραδοσιακών δομών την κοινωνίας μας, έχοντας βάλει στο στόχαστρο δεδομένα όπως η εθνική ταυτότητα και το 181010-pmelasdvdδικαίωμα στην ξεχωριστή ύπαρξη. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση εννοιών όμως και αυτή την φορά στο Patria, στο επίκεντρο μπαίνει η εθνική ταυτότητα. Επιπρόσθετα προσπαθούμε να αναδείξουμε πολιτιστικές εκφάνσεις, όπως αυτή των οπλιτικών αγημάτων, που κατατάσσονται στο πεδίο της παραγωγής πολιτισμού, όχι σε μαζικό επίπεδο όπως τα made in USA πολιτιστικά δρώμενα, αλλά με μια ελληνική υφή. Φυσικά, πολλά ακόμη θέματα τα οποία κρίνουμε ότι πρέπει να γίνουν αντικείμενα συζήτησης και ζύμωσης. Συνεχίζουμε λοιπόν, στον ίδιο δρόμο και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
διαβάστε σε αυτό το τεύχος:
- ΟΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

- Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

του Δημήτρη Παπαγεωργίου
- «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ»
συνέντευξη με τον Τόμισλαβ Σούνιτς
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΣΜΟΣ, ΕΑΥΤΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ
του Ιωάννη Κωτούλα
- ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
του Γιάννη Κολοβού
- ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ
του Πολύδωρου Δάκογλου
- ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
του Δημήτρη Σαββίδη
- ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ: Η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ
του Νίκου Δούκα
ΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
- αφιέρωμα στα οπλιτικά αγήματα Κορύβαντες και Σπαρτιάτικες Μόρες
- ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΤΟΠΟΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
του Gholam Haddadad
- ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
του Κωνσταντίνου Γρίβα
- ΟΤΑΝ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
του Νίκου Χιδίρογλου
ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ
- του Ευάγγελου Χανιώτη
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
του Μανούσου Καμπούρη
- Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ
του Γιάννη Ζωγράφου

- ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Πέτρου Μυλωνά

κυκλοφορεί από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στα περίπτερα της Αθήνας,
του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης


Δομές αντίστασης....

Δομές αντίστασης και όχι ταλιμπανισμοί


171010-papτου Δημήτρη Παπαγεωργίου Από κάθε κατάσταση της ζωής του, κανείς αποκτά διάφορα βιώματα και μαθαίνει μέσα από αυτά. Είχα την ευκαιρία τους τελευταίους μήνες, να αποκτήσω αρκετά τέτοια βιώματα, μέσω μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από την προφυλάκισή μου τον Ιανουάριο και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σήμερα, με την συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές. Το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά τα μαθήματα, είναι ότι το σύστημα φοβάται. Φοβάται την επερχόμενη αλλαγή που βλέπει στον ορίζοντα. Τον ορίζοντα όχι μόνο τον "φιλολογικό", όπως συνηθίζεται να αποκαλείται το μεσοπρόθεσμο μέλλον, αλλά κυριολεκτικά, τον ορίζοντα του τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην χώρα μας, καλώς ή κακώς, υπάρχει μια επικυριαρχία της αριστερής κουλτούρας, κυρίως σε ό,τι αφορά στον παραγόμενο "mainstream" πολιτικό λόγο, ο οποίος πρέπει να διανθίζεται απαραίτητα από διάφορα "ανθρωπιστικά" και βαθιά αριστερίστικα σλόγκαν.
Αυτό πρέπει να πούμε ότι έχει αρχίσει σιγά-σιγά να "σπάει". Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε - για μένα - η παγίωση του ΛΑΟΣ ως κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και η εντεινόμενη δυσφορία του κόσμου για την συστημική πολιτικά ορθή άποψη, όποια και αν είναι αυτή. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα και αισιόδοξα. Την ίδια στιγμή που ένας συγκεκριμένος χώρος αποκτά μία δυναμική, βλέπουμε μια λογική εσωστρέφειας να αναπτύσσεται σε αυτόν. Κυριαρχεί η περιθωριακή άποψη περί "εσωτερικού εχθρού". Και εάν σήμερα, είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες, μετά τις 7 Νοεμβρίου τι θα γίνει; Μπορώ να καταλάβω κάποιες επιθέσεις εις βάρος μου, υπό το φως αυτής ακριβώς της προεκλογικής περιόδου. Επειδή είμαι φύσει άνθρωπος που προσπαθεί να βρει τα "καλά" του κάθε ενός, θα υποθέσω ότι αυτές προέρχονται από τις προσωπικές απόψεις κάποιων, οι οποίες ίσως διαφωνούν με κάποιες δικές μου επιλογές. Προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του, όπως ακριβώς έκανα και εγώ.
Αυτό που πρέπει όμως να φωνάξω και θα το κάνω όσο μπορώ, είναι ότι την 8η Νοεμβρίου θα έχουμε και πάλι απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό προς τον Έλληνα πατριώτη, που κινείται προς την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης. Απέναντι σε αυτό είναι ανάγκη να έχουμε μια όσο πιο συμπαγή αντίσταση γίνεται. Οι "προεκλογικοί" ταλιμπανισμοί, το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν το μέλλον. Εγώ και ο κάθε εγώ, δηλαδή ο άνθρωπος που θέλει να πετύχει κάποια ανατροπή σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία, να πω την αλήθεια χαίρομαι που βλέπω έναν "πλειοδοτικό" ανταγωνισμό σε ζητήματα που αφορούν την λαθρομετανάστευση. Χαίρομαι όταν βλέπω ότι άνθρωποι από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες συμφωνούν σε κάποια ζητήματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Και όχι να ψάχνουμε να βρούμε αφορμές για να σπείρουμε την διχόνοια. Από εκεί και πέρα, το τι θα πράξει ο καθένας στην κάλπη (αν πάει), ποιόν θεωρεί πιο ικανό, πιο ειλικρινή, πιο συνεπή αν θέλετε, είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή. Ειδάλλως, θα περάσουμε σε μία κατάσταση "μικρότητας" και "αγωνίας" για τα λίγα, χάνοντας την επαφή που έχει αρχίσει να κτίζεται με μεγάλες μάζες της ελληνικής κοινωνίας. Ας κοιτάξει ο καθένας από την πλευρά του, από το πόστο του, από όπου ετάχθη, να κοιτάξει να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει δομές αντίστασης στην λαίλαπα που έρχεται. Εγώ π.χ. με την συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές, δεν φιλοδοξώ - και δεν νομίζω ότι έχω τις ικανότητες - να λύσω τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων. Δεν φιλοδοξώ να "επηρεάσω" την διεθνή πολιτική σκηνή.
Αυτό που φιλοδοξώ να κάνω, είναι να λειτουργήσω ως ένα εργαλείο, μια "ντουντούκα" αν θες, φίλε αναγνώστη, διαθέσιμη στον κάθε Έλληνα που θα θέλει να φωνάξει τα προβλήματά του, στο περιφερειακό συμβούλιο. Ως εκεί. Δεν υπάρχουν "μονόδρομοι" και δεν υπάρχουν "θεϊκές λύσεις". Και σίγουρα αυτό που δεν χρειάζεται το πατριωτικό κίνημα αυτή την στιγμή, είναι προεκλογικούς ταλιμπάν. Αυτά τα ολίγα...
www.elkosmos.gr


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More