6.2.10

Τιμή για τους πατριώτες τα κάγκελα της Δημοκρατίας !



                                                           Νίκος Αγαπηνός


Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε στον «ΕΚ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου


050210-ekΧρυσοχοΐδης: Καταδότης χωρίς κουκούλα. Απολογείται για την Συναγωγή στους Αμερικανούς με άλλοθι την σύλληψη του Δημήτρη Παπαγεωργίου και των ανηλίκων που έπιασε στην Πανόρμου. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα στην χώρα κτυπάει κόκκινο και οι αναρχικοί απειλούν με αντισυγκέντρωση σε εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Αυτούς θα τους συλλάβει;
Τι λέει ένας εκ των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγεωργίου, Γιάννης Ζωγράφος για την προφυλάκισή του. Ποιες μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής έκαναν δηλώσεις υποστήριξης στον αρχισυντάκτη του «ΕΚ».
Τώρα ανακάλυψαν τους Εβραιο-αμερικάνους κεδοσκόπους. Στον «ΕΚ» σας μιλούσαμε γι' αυτούς από τις 13 Δεκεμβρίου.
Πόσο πραγματικά κοστίζουν οι παρελάσεις που θέλει να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ για οικονομία;
«No Platform». Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αναλαμβάνει ξανά τα καθήκοντα του αρχισυντάκτη του «ΕΚ» μέσα από την φυλακή.


Κανείς δεν δίνει σημασία !!!!!

Νέα αποστολή των τουρκοφρόνων της Θράκης στη…Μητέρα Πατρίδα!

Σας μεταφέρουμε παρακάτω αυτούσιο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Turkish Greek News», που αφορά τη χτεσινή επίσκεψη στο Ίδρυμα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT) στην Κωνσταντινούπολη όλης σχεδόν της…αφρόκρεμας του τοπικού παρακρατικού προξενικού μηχανισμού, με σκοπό την προβολή (φυσικά) των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την…αυταρχική Ελλάδα οι “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”. Στην κορύφωση του ανθελληνικού παραληρήματος απολαμβάνουμε ασφαλώς και τη δήλωση του ψευτομουφτή Μέτε περί δυσκολίας διαφύλαξης της τουρκικής ταυτότητας στην Ελλάδα, «ενώ οι Ρωμιοί της Πόλης δεν έχουν τα ίδια προβλήματα»! Εννοείται πάντως βέβαια ότι ούτε και από αυτήν την απίστευτη δήλωση εξεπλάγημεν.

«Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να μιλήσει στον τουρκικό τύπο για τα προβλήματά τους. Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Τηλερόρασης της Τουρκίας στην İstanbul όπου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που πάντοτε αισθάνθηκαν την TRT στο πλευρό τους στη δίκαια υπόθεσή τους. Έχουμε τόσο πολύ εθιστεί με το απροκάλυπτο θράσος και την απόλυτη ασυδοσία των χυδαίων πρακτόρων της Άγκυρας εδώ πάνω στα μέρη μας, που πραγματικά δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον!
Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης Ahmet Mete, ο εκλεγμένος μουφτής της Κομοτηνής İbrahim Şerif, ο γενικός πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης Ferruh Özkan και τα μέλη των Τουρκικών Ενώσεων έγιναν δεκτοί από τον διευθυντή της TRT-İstanbul Şakir Özbek. Ο Ahmet Mete, δήλωσε ότι δεν είναι αρκετό το ενδιαφέρον που τους δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης προσκαλώντας τον τουρκικό τύπο στη Δυτική Θράκη για να δει τα προβλήματά τους επί τόπου.
«Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την τουρκική ταυτότητα στην Ελλάδα, όμως οι Ρωμιοί πολίτες που ζουν εδώ δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αψηφεί εμένα και τον μουφτή της Κομοτηνής και στις θέσεις μας κάθονται άλλοι», είπε μεταξύ άλλων ο Mete.
Επίσης ευχαρίστησε την TRT για την υποστήριξη που παρέχει εδώ και χρόνια στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Ο Şakir Özbek από την πλευρά του εκτίμησε ότι η TRT είναι η φωνή όχι μόνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αλλά ολόκληρου του τουρκικού κόσμου».

ΤRΤ – TURKISH GREEK NEWS
proxeneio-stop


Ακόμη δεν είδαμε τίποτα .....

Εξέγερση λαθρομεταναστών στη Ροδόπη...!

124 λαθρομετανάστες στασίασαν στην Ροδόπη ζητώντας την προώθησή τους στα αστικά κέντρα. Ζήτησαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και έγινε απελευθέρωση των πρώτων 30 που έκλεισαν ένα μήνα κράτησης. Έσπασαν κρεβάτια, έβαλαν φωτιά, κινητοποίησαν τις αρχές. Εκτονώθηκε τελικά ήρεμα η εξέγερσή τους αργά το απόγευμα στο κέντρο φιλοξενίας στην Βένα Ροδόπης. Eκτονώθηκε ήρεμα η εξέγερση των 124 λαθρομεταναστών κρατουμένων στο κέντρο φιλοξενίας της Βέννας που διαμορφώθηκε ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την κράτηση για το προβλεπόμενο διάστημα των μεταναστών που περνούν στο ελληνικό έδαφος χωρίς χαρτιά και νόμιμες προϋποθέσεις. Προχθες το πρωί κρατούμενοι φωνάζοντας συνθήματα σε διάφορες γλώσσες και στα αγγλικά, έβαλαν φωτιά στον κεντρικό θάλαμο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και για το γεγονός ότι παραμένουν εκεί ενώ όπως λένε σε άλλα κέντρα η κράτησή τους είναι 18 ημέρες κι όχι τρεις μήνες. Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με κλιμάκιο ανδρών με ειδικές στολές προκειμένου να σβηστεί η φωτιά και να μην πάρει διαστάσεις όπως κι έγινε.
Ένας κρατούμενος κατάπιες γυαλί κι ένας άλλος προκάλεσε τον τραυματισμό του στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σπεύσει ασθενοφόρο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους. Ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν εκεί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης Αλέξη Μπιτζή και τον διευθυντή Δήμο Κοκμοτό.
Απαγορεύθηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων στο χώρο όσο διαρκούσε η όλη εξέγερση, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι η κινητοποίηση ήταν κατευθυνόμενη και είχε σχέση με κάποιες αφίξεις κλιμακίων που πρόσφατα τους επισκέφθηκαν.
Ο νομάρχης μιλώντας για το θέμα τόνισε: «Πριν από λίγη ώρα οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής στην Βένα, προσπάθησαν να προκαλέσουν μια κινητοποίηση και να διεκδικήσουν την έξοδό τους από το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών για να προωθηθούν προς τα αστικά κέντρα. Επενέβη άμεσα η αστυνομία, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, έβαλαν φωτιές, για να αναδείξουν και να επισπεύσουν την διαδικασία εξόδου τους.
Αυτή την στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις, είναι η αστυνομική δύναμη, ο ίδιος ο στρατηγός και πιστεύω ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και πολύ σύντομα αυτοί που έχουν καλύψει τον χρόνο της παραμονής τους, περίπου δηλαδή ένα μήνα θα προωθηθούν αρμοδίως.
Η διαβίωσή τους προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη, είχαμε ένα πρόβλημα με την θέρμανση, αλλά έχει αποκατασταθεί εδώ και μερικές ημέρες, επαναλαμβάνω στοχεύανε στο να επισπεύσουν την απομάκρυνσή τους από τον συγκεκριμένο χώρο. Σε μια επικοινωνία που είχα μαζί τους, μας είπαν ότι σε κάποιο άλλο κέντρο υποδοχής με την συμπλήρωση των 18 ημερών είχαν απομακρυνθεί, άρα απαιτούν και αυτοί να γίνει το ίδιο».
Τόσο το πυροσβεστικό όχημα, όσο και τα περισσότερα οχήματα της αστυνομίας έχουν απομακρυνθεί, ενώ οι 124 κρατούμενοι αρνήθηκαν να πάρουν φαγητό και συνέχισαν την στάση τους, ενώ ήδη ήταν δρομολογημένη η απελευθέρωση των πρώτων τριάντα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν με αυτοκίνητο της αστυνομίας ή του Δήμου στην Κομοτηνή για να προωθηθούν με το τρένο που το επιλέγουν ως το πιο φθηνό μέσο, ενώ στον χώρο βρέθηκε κλιμάκιο του κομμουνιστικού κόμματος το οποίο και ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους. Πριν λίγους μήνες με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Ζιώγα είχαμε επισκεφθεί το χώρο κράτησης και είχαμε αναδείξει με επερώτηση στην Βουλή το ζήτημα των απάνθρωπων συνθηκών που ισχύουν στην Βένα, αλλά ακούσαμε και τους ανθρώπους που έβαλαν το θέμα της θέρμανσης και της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης, θα πει ο εκπρόσωπος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Νίκος Βαργεμίδης. Η πρώτη φουρνιά των απελευθερωθέντων τριάντα λαθρομεταναστών προέρχεται από Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη(αυτό δηλώνουν προφορικά).

Από "ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"


Να τα βλέπουν οι Μαυρογιαλούροι πολιτικοί μας !!

 

 

Έκθεση-ντροπή για Ελλάδα με τη σφραγίδα της Deutsche Bank!

«Χρεοκοπημένη χώρα» αποκαλεί την Ελλάδα έκθεση με τη «βαριά» σφραγίδα της Deutsche Bank, μέσω της οποίας η Eυρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται εμμέσως για… «ευπιστία». Το συγκεκριμένο «ραπόρτο» που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά FOREX, περιλαμβάνει σωρεία βαρύτατων χαρακτηρισμών για τη χώρα μας (χαρακτηρίζει δε την προσπάθεια που θα πρέπει να επιχειρήσει η χώρα μας ως «το ελληνικό...όνειρο ενός θαύματος» (!) και εμφανίζεται τουλάχιστον τυπικά να έχει «εκπονηθεί» για λογαριασμό της Deutsche Bank από την γερμανική εταιρία αναλύσεων Cognitrend που κατά δήλωση της ειδικεύεται στo “behavioral finance». Σημειωτέον δε ότι η Deutsche Bank ήταν ένας από τους αναδόχους στην τελευταία έκδοση ελληνικών ομολόγων, ωστόσο η υποτιθέμενη πρακτική των «σινικών τειχών» ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα του ίδιου οίκου, δεν εμποδίζει την παράλληλη κυκλοφορία «ραπόρτων» που ελάχιστα απέχουν από τα όρια του λιβελογραφήματος. Πιο αναλυτικά στη δισέλιδη έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχτηκε την δέσμευση της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα κάτω του 3% έως το 2012, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα.
Κάποιοι σχολιαστές αναρωτιούνται πώς μπορεί η Κομισιόν να είναι τόσο εύπιστη, δεδομένου ότι το έλλειμμα πλησιάζει το 13%, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μια ακόμη απόδειξη επικείμενης διάσωσης.

Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι ολόκληρο λεφούσι, οπότε η επιβολή μέτρων λιτότητας είναι, θεωρητικά, εύκολη. Όμως τι θα γίνει εάν η αστυνομία κατέβει στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές;
Επιπλέον, ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται ακόμη εκτός της ελληνικής φορολογικής βάσης και μια επαναφορά του εντός θα οδηγούσε αδιαμφισβήτητα σε σημαντική μείωση του ελλείμματος, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι «περίεργες» (Byzantine) συμφωνίες που τον έχουν γλιτώσει από τη φορολόγηση μέχρι τώρα.
Πάρα ταύτα, η Κομισιόν υπόσχεται να συνεχίσει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και περιμένει να λάβει τις λεπτομέρειες εκτέλεσης του εφετινού προϋπολογισμού το Μάρτιο. Πώς ακριβώς θα ασκήσει πιέσεις η Κομισιόν σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Απειλώντας την με πρόστιμα μη συμμόρφωσης;
Εναλλακτικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στο ΔΝΤ για διάσωση. Βλέποντας ότι θα πρέπει να καταθέσει τα όπλα ούτως ή άλλως, το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, ποιον αφέντη διαλέγει να υπηρετήσει (!)
Σημειώθηκε ένα μίνι ράλι στο ευρώ μετά την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «σφράγισε» (στο πρωτότυπο χρησιμοποιείται η απαξιωτική έκφραση rubber-stamped) το ελληνικό όνειρο ενός …θαύματος, αλλά το ευρώ παραμένει αδύναμο, με την επόμενη στήριξη στα 1,381 δολάρια.

Προμηθέας


Αλλος ένας καραγκιόζης ......

Τζαμί στην Αττική ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψαριανός...!


psarianos_grigoris1.jpg
Το ανθελληνικό παραλήρημα της αριστεράς συνεχίζεται...! Καμία ερώτηση για βεβήλωση εκκλησιών θα κάνετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Την ανέγερση τζαμιού και την ίδρυση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
«… στην Αθήνα υπάρχουν μόνο άτυποι χώροι προσευχής, περίπου 100, Αράβων, Πακιστανών, έκ του Μπανγκλαντές και Κούρδων, που αποτελούν την πλειοψηφία των μουσουλμάνων μεταναστών. Οι μουσουλμάνοι άλλων χωρών κάνουν την προσευχή τους στους χώρους της αραβικής κοινότητας.
Οι χώροι είναι υπόγεια, γκαράζ, μαγαζιά, άλλοτε πιο φροντισμένοι άλλοτε σε άθλια κατάσταση, ανάλογα με την οικονομική δύναμη της κάθε ομάδας. Επίσης, στην Αθήνα δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο, ούτε καν τομέας σε νεκροταφείο για ταφή των μουσουλμάνων. Κάποιοι νεκροί μεταφέρονται στις χώρες προέλευσής τους, αν αυτό είναι δυνατό, καθώς είναι πολυδάπανο. Άλλοι δεν έχουν πατρίδα να ταφούν, όπως είναι οι Παλαιστίνιοι.
… Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Η Εκκλησία είχε διαθέσει για το σκοπό αυτό, το 2005, ένα χώρο 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού. Όμως, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, «μετά από επιφυλάξεις που διατύπωσε ο Οργανισμός Αθήνας ως προς την καταλληλότητα της εν λόγω έκτασης για τη συγκεκριμένη χρήση, από άποψη χωροταξική και εδαφολογική, το ζήτημα επανεξετάζεται…». Κατόπιν τούτου, η Εκκλησία, τον Ιούνη του 2009, με επιστολή της στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιά, διαπιστώνει την κοινωνική αναγκαιότητα και προχωρά στο επόμενο βήμα. Παραχωρεί έναν άλλο χώρο στην περιοχή, έχοντας ήδη εκπονήσει και καταθέσει το τοπογραφικό διάγραμμα, και ζητά την άμεση ανταπόκριση των υπουργείων. Μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί», συνεχίζει ο βουλευτής.
Ο κ. Ψαριανός ερωτά τους υπουργούς να τον πληροφορήσουν, μεταξύ άλλων, σε πιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση τεμένους, τι έχουν απογίνει 15 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν για την κατασκευή του, ποιο Υπουργείο συντονίζει τη δημιουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του.
πηγή


Για όλες τις δουλειές !!!!

Ένοπλες Δυνάμεις για όλες τις δουλειές - "Και δενδροφύτευση κάνουμε"!


GreekSpecialForces_300.jpg
Ένοπλες Δυνάμεις «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν», έχουν εξελιχθεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφάλειας έναντι έξωθεν απειλών: "Και δενδροφύτευση κάνουμε" (!) ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ, το οποίο φυσικά εκτελεί διαταγές άνωθεν: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκρινόμενες σε πρωτοβουλία δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σχιστού Δυτικής Αττικής την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα συμμετέχουν με δύναμη 83 ανδρών», αναφέρει η σχετκή ανακοίνωση!
"Και γιατί μόνο δενδροφύτευση;" λέμε εμείς. Οι δρόμοι της Αθήνας και των συνοικιών είναι γεμάτοι σκουπίδια που χρειάζονται οδοκαθαριστές οι οποίοι συναντώνται πλέον σπανιότερα στους δρόμους και από κόκκους χρυσού. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία οι Ένοπλες Δυνάμεις να αξιοποιηθούν σε ένα ακόμα κοινωνικό έργο.
Επίσης τα στρατόπεδα στην Αττική μπορούν να ανοίξουν και να δέχονται άπορους και μετανάστες στους οποίους θα παρέχουν τροφή και στέγη.
Ακόμα, σε δύο μήνες ανοίγουν οι πλαζ της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας και πρέπει να καθαριστούν από τα σκουπίδια που ξέβραζε το κύμα ένα ολόκληρο χειμώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των παραλιών.
Φυσικά υπάρχει και το κορυφαίο θέμα της «οπτικής ανάπλασης» των πόλεων που είχε προτείνει ο Καλατράβα το 2004, με το βάψιμο των παλαιών κτιρίων και πολυκατοικιών. Μπορούν να ξεκινήσουν να βάφουν τις πόλεις.
Ειδικά οι πιλότοι της Π.Α., οι οποίοι λόγω των περικοπών στα καύσιμα τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τις ώρες πτήσης στο μισό και δεν έχουν τι να κάνουν, μπορούν να αξιοποιηθούν κοινωνικά με πολλούς τρόπους....
Φυσικά κορυφαία στιγμή της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μέχρι σήμερα η..."αποστολή αυτοκτονίας" των αλεξιπτωτιστών στην Κηφισιά, στις αρχές Ιανουαρίου 2002 όταν με ειδική διαταγή στάλθηκαν ... με πλήρη εξάρτηση (!) να σπάσουν τους πάγους που είχε προκαλέσει ο ξαφνικός χιονιάς στα πεζοδρόμια της πόλης, όπου ήταν αδύνατον να κινηθούν με ασφάλεια οι προύχοντες των Β.Π.
πηγή


Τα καμάρια του Γιωργάκη !!!

Δαμανάκη και Κατσέλη μάρτυρες υπεράσπισης διωκόμενης για μαστροπεία

«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η σημερινή αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με τη «χείρα βοηθείας» που έσπευσαν να δώσουν δυο σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας σε μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας στην οποία, όμως, έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!


Τον Δεκέμβριο του 2008, με μισή ώρα διαφορά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η αδελφή της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, Νόρα, η οποία διετέλεσε επίσης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Οι δυο γυναίκες δεν μπήκαν στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιας… εθιμοτυπικής συνάντησης, αλλά για να καταθέσουν ως «μάρτυρες υπεράσπισης» της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κυρίας Νίκης Ρουμπάνη, οι ημέρες και τα έργα της οποίας ελέγχονται ήδη από την 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.


Η ηθική υποστήριξη που παρείχαν οι κ.κ. Δαμανάκη και Κατσέλη στο πρόσωπο της κυρίας Ρουμπάνη, και η σπουδή που έδειξαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ενός προσώπου που σήμερα κατηγορείται ότι σε συνεργασία με «μαστροπούς» νομιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες -δίμετρες καλλονές, στην ουσία, οι οποίες παρουσιάζονταν ως δήθεν κακοποιημένες και ως τέτοιες φιλοξενούνταν στον ξενώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρίσκονταν να χορεύουν........... σε strip-show-, χρήζει άμεσης απάντησης τόσο από τις ίδιες όσο και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν είναι κάθετος στα θέματα ηθικής.
Γιατί, αν δεν αποτελεί μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα η απόφαση, που πήραν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος και μια πρώην βουλευτής, η οποία τυγχάνει μάλιστα να είναι και αδερφή της σημερινής υπουργού Οικονομίας, να πάνε να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για υπόθεση μαστροπείας, τότε τι είναι;
Η ιστορία
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2008, στο γραφείο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά, έφθασε μια «καυτή» ανώνυμη αναφορά. Μέσω αυτής καταγγελλόταν ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση εμπλεκόταν σε ένα δυσώδες παιχνίδι νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών, ότι το κατώφλι του Δικτύου περνούσαν κακοποιημένες-μαϊμού μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ότι μερικές εξ’ αυτών λίγες ημέρες μετά την «κακοποίησή» τους βρίσκονταν να εργάζονται και να εκδίδονται σε μαγαζιά strip show που ανήκαν σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπόρων και όλως τυχαίως ήταν ο βασικός χορηγός του Δικτύου!
Θορυβημένος από τη σοβαρότητα της καταγγελίας που άφηνε σοβαρές σκιές για τη δράση της ΜΚΟ και δη και της προέδρου του, Νίκης Ρουμπάνη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Εφετών, κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Από την οκτάμηνη έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού προέκυψαν σημεία και τέρατα σχετικά με τις σχέσεις του Δικτύου και του επιχειρηματία -χορηγού. Ακόμα και ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε παραδέχθηκε ότι χορήγησε στο Δίκτυο ποσό που ανήλθε στα 15.000 ευρώ, ότι το εξόπλισε με τηλεφωνικό κέντρο, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 είχε δώσει στην κυρία Ρουμπάνη προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ, καθώς και ότι μερικά κορίτσια, τα οποία είχε στείλει ως «βιασμένα» και «κακοποιημένα» στη Ρουμπάνη, μετά από σύντομη παραμονή τους στον Ξενώνα βρέθηκαν να χορεύουν στα μαγαζιά του!
Το πόρισμα-σοκ της εισαγγελέως Εφετών διαβιβάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου, η οποία την ίδια κιόλας ημέρα άσκησε δίωξη κατά της Νίκης Ρουμπάνη για το αδίκημα της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
«Επιτελεί σοβαρό κοινωνικό έργο»
Τόσο η εισαγγελέας Εφετών όσο και η κυρία Ράικου φαίνεται πως δεν επηρεάστηκαν από τις καταθέσεις υπέρ του χαρακτήρα της κατηγορούμενης κυρίας Ρουμπάνη, που έδωσαν η κυρία Δαμανάκη και η κυρία Κατσέλη. Αν και οι δυο «επώνυμες» μάρτυρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξάρουν το χαρακτήρα της προέδρου του Δικτύου, η προσπάθειά τους τελικά δεν έπιασε τόπο. Το ηθικό ατόπημα όμως είναι μεγάλο. Και χρήζει απαντήσεων.
Από τα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr προκύπτει ότι η κυρία Δαμανάκη κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2008 για τη Ρουμπάνη. «Την κυρία Ρουμπάνη εγώ γνωρίζω ως πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. Η οργάνωση αυτή συνεργάζεται με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών για πάνω από μια δεκαετία. Το 1997 προσκλήθηκα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυρία Ρουμπάνη να μιλήσω σε συνέδριο αστυνομικών για θέματα κακοποίησης γυναικών. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσα την κυρία Ρουμπάνη και ενημερώθηκα για θέματα trafficking… Η γνώμη μου είναι ότι κάνει σοβαρό κοινωνικό έργο…».
Δηλαδή η σημερινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αποδέχθηκε το κάλεσμα της κυρίας Ρουμπάνη να πάει να καταθέσει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη συγκυρία, όχι μόνο δεν προφύλαξε (όπως θα έπρεπε) το όνομά της και την ιστορία της, αλλά μίλησε και για σοβαρό κοινωνικό έργο μιας γυναίκας η οποία εκείνη τη στιγμή ελεγχόταν για το εάν συμμετείχε ή όχι σε κυκλώματα μαστροπείας!
Με ακόμα πιο θερμά λόγια για την πρόεδρο του Δικτύου μίλησε όμως η αδερφή τής υπουργού Οικονομίας, η οποία, όπως μάλιστα δήλωσε, είχε τη Νίκη Ρουμπάνη συνεργάτιδα επί έξι χρόνια στο πολιτικό της γραφείο. «…Ένας τέτοιος άνθρωπος, όπως η κυρία Ρουμπάνη, με οράματα, με ιδανικά, είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να έχει τόσο αλλοτριωθεί, ώστε να μεταπηδήσει στα χρόνια αυτά στην αντίπερα όχθη, όταν η ζωή της -και η προσωπική και η οικονομική- ήταν και είναι κρυστάλλινη. Για εμένα το μόνο της ελάττωμα είναι ότι παραμένει σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς απέραντα ιδεολόγος, παλεύοντας για το δίκαιο, δίνοντας τις ελεύθερές της ώρες ώστε να βοηθάει τις γυναίκες που έχουν την ανάγκη της…» κατέθεσε, μεταξύ άλλων.
Για την ιστορία και την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε ότι η κατηγορούμενη πρόεδρος του Δικτύου, καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει ως στόχο την αποτροπή κατάθεσης μαρτύρων που προστατεύονται από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες. Τότε είχε στο… πλευρό της και δυο επώνυμες μάρτυρες, οι οποίες μένει να δούμε εάν θα προσέλθουν να καταθέσουν και στην ανάκριση…


Ντρέπονται οι καραγκιόζηδες ;;;;

Γράφει ο epirus-ellas
Μας έστειλαν μια πρόσκληση να παραστούμε στην παρουσίαση του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ".

Την παρουσίαση την κάνουν οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο
Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και είναι μεταφρασμένο από την Τουρκική γλώσσα στην Ελληνική από το Εργαστηρίο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε κάτω από την επιστημονική του διέυθυνση και επίβλεση από την Λέκτορα του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών κ. Μάρω Μαυροπούλου.
Αυτο το βιβλίο "έγινε" γιατί... προμηθεύει την ελληνική πνευματική κοινότητα, την δημοσιογραφική κοινότητα και όλους τους πολίτες εκείνους που ενδιαφέρονται για μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος, χωρίς προκαταλήψεις, με πολυτιμότατο υλικό: την ίδια τη σκέψη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Ρε ΄σεις θα μας τρελάνετε τελείως; Τι τα στέλνετε αυτά τα mail; Να παραστούμε σε παρουσίαση βιβλίου που έχει γράψει ποιός;
Ένας που γεννήθηκε από Αλβανό πατέρα και από Τουρκάλα μάνα και μπορεί να έχει και Eβραϊκή καταγωγή;

Ο σφαγέας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού; Αυτός που υπήρξε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του αφανισμού με κάθε τρόπο 353.000 Ελλήνων Ποντίων; Ο σφαγέας των παππούδων μας;

Αυτός που το 1922 έσφαξε και έκαψε όλη τη Σμύρνη και τους Έλληνες και Αρμένους που ζούσαν εκεί;
Η πυρπόληση της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, η σφαγή, η λεηλασία και γενικά η γενοκτονία ήταν ένα έγκλημα που σχεδιάστηκε και διαπράχτηκε εν ψυχρώ, με σκοπό την πλήρη απαλλαγή της Τουρκίας από τον Ελληνισμό. Τα θύματα της σφαγής στη Σμύρνη υπολογίσθηκαν σε 150.000.
Είναι ένας εγκληματίας πολέμου και όλες του οι πράξεις είναι ατιμώρητα εγκλήματα. Οι αρπαγές και...

οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, οι γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές, το γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, η χρεοκοπία και καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας που περιλαμβάνονται μαρτυρικοί βασανισμοί αιχμαλώτων, βιασμοί και ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και οι ατέλειωτες πορείες αιχμαλώτων, στα περιώνυμα "τάγματα εργασίας", με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ΄ αυτά, οι σφαγές, οι θηριωδίες μέχρι και οι εκτελέσεις επί των αποφάσεων των τουρκικών δικαστηρίων της "Ανεξαρτησίας" δεν έχουν μέχρι σήμερα ερευνηθεί πλήρως.


Απαξιώνουν τους στρατιωτικούς μας .

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


Γράφει ο Π. Α. Αρχιπλοίαρχος ΠΝ εα

Αγαπητοί κ.κ. πολιτικοί και δημοσιογράφοι ,

Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους άρχοντες της ενημέρωσης του ελληνικού Λαού, που μέσα από τις εκπομπές σας, τα σχόλια και τα άρθρα σας διαμορφώνετε την κοινή γνώμη.
Είμαι ένας από αυτούς που «προνομιακά» συνταξιοδοτήθηκαν στα 50 τους, λόγω αποστρατείας και με την πράξη μου αυτή ζημιώνω το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες φορολογούμενους, σύμφωνα με αυτά που είτε γράφετε και λέτε, είτε αφήνετε να λέγονται στις εκπομπές σας ασχολίαστα.
Τελευταία έχει ξεκινήσει μία....
.

.....επίθεση εναντίον των Στρατιωτικών, αναφορικά με τη «δυνατότητα» που έχουν να βγαίνουν σε μικρή σχετικά ηλικία στη σύνταξη και βέβαια τις «υψηλές αποδοχές» και τα μεγάλα «προνόμιά» τους. Επίθεση η οποία, εν πολλοίς, έχει λάβει τη μορφή συνολικής υποτίμησης και απαξίωσης της προσωπικότητας και του επαγγελματισμού των Στρατιωτικών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στα όρια του εξευτελισμού.

Βέβαια, δεν νομίζω να τολμούσε κανείς να επιτεθεί σε άλλη επαγγελματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Εδώ όμως, αυτοί που το κάνουν αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, γιατί οι Στρατιωτικοί είναι οι μόνοι στην ελληνική επικράτεια που δεν έχουν το δικαίωμα του συνδικαλισμού και της συλλογικής εκπροσώπησης, της κινητοποίησης και της απεργίας, ανίκανοι να αμυνθούν και να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους. Βλέπετε, είναι πολύ εύκολο να μας αποστρατεύσουν μέσα σε μια νύχτα και να συνταξιοδοτηθούμε σε μικρή ηλικία, ή να μας μεταθέσουν στο καρφί του χάρτη! Είναι και αυτό ένα από τα προνόμιά μας!

Κάποια στιγμή όμως και οι φιμωμένοι πρέπει να μιλήσουν, και να είστε σίγουροι πως έχουν πάρα πολλά να πουν και άλλα τόσα να κάνουν!

Για την οικονομία του χρόνου, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω ενδεικτικά στοιχεία που περιγράφουν το Στρατιωτικό ως «προνομιούχο» - «έχοντα και κατέχοντα». Στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακουστεί, ή και αν ακουστήκαν ήταν ψιθυριστά.

Το γνωρίζετε ότι οι Στρατιωτικοί μέχρι και το 1987 πλήρωναν το φαγητό που έτρωγαν μέσα στις Μονάδες (συσσίτιο), κατά τη διάρκεια ασκήσεων, υπηρεσιών, κινητοποιήσεων, επιφυλακών κλπ.;

Το γνωρίζετε ότι αν υπολογίσει ο μέσος Στρατιωτικός τα 24ωρα που έχει εργασθεί στην Υπηρεσία, (πέραν του ωραρίου βεβαία) για ασκήσεις, υπηρεσίες, κινητοποιήσεις, επιφυλακές, κλπ (χωρίς να έχει πληρωθεί δραχμή) και τα μετατρέψει σε εργάσιμες ημέρες (8ωρα), μπορεί να συμπληρώσει μέχρι και 12 χρόνια δεδουλευμένης απλήρωτης εργασίας;

Το γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ο μέσος Στρατιωτικός έχει στερηθεί πράγματα που για τον μέσο εργαζόμενο είναι δεδομένα; Αξίζει να σημειώσω ότι προσωπικά, δεν μπόρεσα να είμαι παρών στη γέννηση του παιδιού μου, όπως και μετά το γάμο μου αμέσως, άφησα τη σύζυγό μου με το νυφικό για να φύγω λόγω έκτακτης κινητοποίησης της Μονάδας μου.

Το γνωρίζετε ότι ο μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι μικρότερος από αυτόν του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού και ο μεν πρώτος εργάζεται κατά μέσο όρο 80 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος 28; Για να μην συνυπολογίζω τις συνθήκες που εργάζεται ο ένας έναντι του άλλου.

Το γνωρίζετε ότι η σύζυγος του μέσου Στρατιωτικού, δεν μπορεί κατ’ ουσία να εργασθεί, λόγω των συχνών μετακινήσεων;

Γνωρίζετε πόσο μας κοστίζουν οι στολές, για την πληθώρα των οποίων κατηγορηθήκαμε; Αυτές τις στολές που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε να τις φοράμε έξω από την Υπηρεσία! Αυτές τις στολές που η Πατρίδα μας εμπιστεύεται να υπερασπίζουμε!

Δεν θα αναφερθώ σε δεκάδες άλλα συγκεκριμένα γεγονότα, παρά μόνον στο ότι οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο μέσος Στρατιωτικός στην ουσία πληρώνει ακριβά το ότι εργάζεται. Σκεφθείτε απλά κάποιον ο οποίος έχει οικογένεια και που λογικά μετά από 15 -20 χρόνια αυτή η οικογένεια που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, κάπου θα έχει κάνει την έδρα της. Ο πατέρας Στρατιωτικός αυτής της οικογένειας όμως συνεχίζει να γυρίζει την Ελλάδα λόγω των μεταθέσεων του. Γνωρίζετε πόσο του κοστίζει αυτό;

Με ποια κατηγορία εργαζόμενων μπορεί να συγκριθεί ο Στρατιωτικός;

Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω το απλό! Πιστεύω πως όλοι οι Στρατιωτικοί θα δέχονταν οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και περικοπές των όποιων επιδομάτων, αρκεί να τους κατέβαλαν τουλάχιστον τα μισά(!) από τις απλήρωτες δεδουλευμένες εργατοημέρες.

Αγαπητοί κύριοι μην συνοδοιπορείτε σε επικίνδυνους για την Πατρίδα ατραπούς, συνεχίζοντας την απαξίωση και τον δημοσιοϋπαλληλισμό των Στρατιωτικών. Είδατε τα αποτελέσματα αυτών των διαδρομών στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας! Ευχόμαστε να μη βιώσουμε παρόμοια αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής μας ασφάλειας!

Τα στρατόπεδα, οι Μονάδες μας, τα οπλικά μας συστήματα και τα σύνορά μας χρειάζονται απερίσπαστους τους Στρατιωτικούς στο βαρύ καθήκον που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα.

Αφήστε τους τουλάχιστον να κρατήσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους!


Με εκτίμηση

Π. Α.

Αρχιπλοίαρχος ΠΝ εα
www.goladas.blogspot.com


Μπράβο στους Ομογενείς !!!!!!!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Λαθρομετανάστευση: ο Δούρειος Ίππος της άλωσης του Ελληνισμού

FEDERATION OF HELLENIC SOCIETIES OF GREATER NEW YORK, INC.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

STATHAKION CENTER 22-51 29TH St., Astoria, NY 11105 

4 Φεβρουαρίου 2010

Με πρωτοβουλία  του Διοικητικού Συμβουλίου και  σε συνεργασία με την Επιτροπή Εθνικών  Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα ημέρα Τρίτη της 26 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 8:00 μμ στο Σταθάκειο Κέντρο της Ομοσπονδίας ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση με θέμα τις εθνικές επιπτώσεις του προτεινόμενου από την ελληνική κυβέρνηση νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν και ανέλυσαν προσεκτικά τις απόψεις της ομιλήτριας κ. Αικατερίνης Λιβάνη, καθώς και τις παρεμβάσεις του συντονιστή της εκδήλωσης Δρα. Χαράλαμπου Β. Βασιλειάδη και αφού παρενέβησαν με ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις κατέληξαν στο εξής ψήφισμα.
    ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι συμμετέχοντες  στην προαναφερόμενη ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση, όλοι Έλληνες στη καταγωγή που ζούμε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, άνθρωποι που νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας αν και ζούμε μακριά της, άνθρωποι που υπηρετούμε την πατρίδα μας εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια και που θυσιαζόμαστε για αυτή όταν κληθούμε, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αιτήματα:
  1. Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία -σε εύρος και συσχετισμούς-μεταξύ των δικαιωμάτων που παρέχει η πολιτεία (και πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης) αλλά και των υποχρεώσεων που του επιβάλλει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κοινωνίες οδηγούνται στα άκρα είτε της απολυταρχίας και της σκλαβιάς, είτε της αυθαιρεσίας και της αναρχίας.
  2. Ζούμε στις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα που θεμελιώθηκε πάνω στις δημοκρατικές αρχές και εμπνεύστηκε από τις μεγάλες αξίες της –αρχαίας αλλά και σύγχρονης- Ελλάδος, της πατρίδας μας, και νιώθουμε έντονη την ανάγκη να σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη και να στηρίζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.
3.  Νιώθουμε, όσο λίγοι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη, μιας και όλοι είμαστε μετανάστες ή γόνοι μεταναστών στις ΗΠΑ και βιώσαμε παρόμοιες καταστάσεις.
4. Κρίνουμε απαραίτητο η ελληνική πολιτεία να προστατεύει όλους τους μετανάστες, ακόμη και τους  παράνομους, και να εντάσσει στο δυναμικό της όσους από αυτούς αποτελούν ωφέλιμη και δημιουργική συνιστώσα της γενέτειράς μας, παρέχοντας τους το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας με όλες τις αμφίδρομες δεσμεύσεις που απαιτεί κάτι τέτοιο.
5. Ωστόσο, είμαστε εναντίον της μαζικής και με συνοπτικές διαδικασίες χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους και μη μετανάστες στη χώρα μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ήμασταν εξίσου αντίθετοι και με μαζικές απελάσεις ή όποιες άλλες προθέσεις ή πράξεις που θα έπλητταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευημερία σε εθνική κλίμακα.
6. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να αποτελεί απλά μια διαδικασία της κρατικής μηχανής και μάλιστα μιας μηχανής που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της, που συχνά «εμπνέεται» από κομματικές κατευθύνσεις και που «ταλαιπωρείται» από τακτικές εκλογικές αναμετρήσεις. 
7. Είναι γνωστό ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να προκύψει απλά από την ψήφιση ενός σχετικού νόμου τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ψηφίζουν κατά βούληση ... των πολιτικών τους αρχηγών απαξιώνοντας έτσι οι ίδιοι τον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που τους ανέθεσε το ελληνικό σύνταγμα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.   
8. Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν εμπίπτει στα πλαίσια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος, η καταγραφή και η έκδοση «πράσινης» κάρτας νομίμου παραμονής σε πρώτη φάση θα συνέβαλε αποτελεσματικά στη προστασία αυτών των ανθρώπων και στη συνέχεια, μέσα από μια μακροπρόθεσμη εθνική μεταναστευτική πολιτική, την ένταξη όσων πληρούν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις στην ελληνική πολιτεία.

9. Κρίνουμε ότι το ζήτημα της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας και της κατάρτισης μεταναστευτικής πολιτικής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν εθνικό και να ζητηθεί μια ευρύτερη συναίνεση εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Διαφαίνεται ότι η φιλοσοφία του προτεινόμενου νομοσχεδίου διίσταται (ίσως και να αντιτίθεται) κατά πολύ του κοινού λαϊκού αισθήματος με κίνδυνο τη δημιουργία ανατρεπτικών και ρατσιστικών δυναμικών αλλά και τάσεων διάσπασης και τριβής μέσα στην ελληνική κοινωνία.
 
10. Η σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο με επείγουσα προτεραιότητα, καταμεσής μάλιστα μιας τεράστιας και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικής απαξίωσης που διέρχεται, κατά γενική ομολογία, η πατρίδα μας, μας δημιουργεί εύλογα πολλά ερωτηματικά, ακόμη και υποψίες. Είναι αλήθεια
τόσο επίκαιρο και επείγον τον εν λόγω ζήτημα; Ποιος θα είναι άραγε ο αντίκτυπος στην εθνική και θρησκευτική ταυτότητα και ομοιογένεια των Ελλήνων; Θα διακυβευτούν το εθνικό φρόνημα και η ορθόδοξη πίστη μας; Θα επιφέρει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, προς όφελος ενός ή δύο συγκεκριμένων κομμάτων; Σε μια εποχή που οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες και η ανεργία καλπάζει, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στα ασφαλιστικά ταμεία και στα κρατικά ταμεία ανεργίας και επιδομάτων; Συμφωνούμε ότι «ο φόβος είναι κακός οδηγός», αλλά δεν φοβόμαστε. Το να επεξηγούμε τα πάντα κάτω από το πρίσμα της ξενοφοβίας είναι υπεκφυγή  και όχι αντιμετώπιση. Ο Έλληνας δεν φοβήθηκε θεριά, τώρα θα φοβηθεί; Το να αναφερόμαστε σε ανθρώπους που «η ανέχεια και ο πόλεμος τους στέρησαν την πρώτη τους πατρίδα» αποτελεί απόπειρα παραπλάνησης του κόσμου, θίγοντας τις ευαίσθητες χορδές ανθρωπιάς του Έλληνα, προβάλλοντας μια περιορισμένη μα τραγική κατηγορία των μεταναστών και όχι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη διάσταση του ζητήματος.
Δυστυχώς  εκτιμούμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας θα επιδράσει  αρνητικά, έως και καταλυτικά, με συνέπειες απρόβλεπτες και ίσως μη –αναστρέψιμες.
11. Τελειώνοντας αναρωτιόμαστε  γιατί το ελληνικό κράτος, αν ήθελε πραγματικά να «τακτοποιήσει» εκκρεμότητες, δεν φρόντισε με την ίδια σπουδή να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της ελληνικής διασποράς για χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις χώρες που κατοικούν τα μέλη της; Στο κάτω-κάτω εμείς οι απόδημοι Έλληνες  (απεξαρτημένοι από ρουσφέτια, πακέτα και επιδοτήσεις) θα ψηφίζουμε με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προοπτική του ελληνικού έθνους. Έτσι δεν πρέπει;
12. Κρίνουμε ότι η λαθρομετανάστευση και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι ο Δούρειος Ίππος της άλωσης του Ελληνισμού.
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο,  
Δημήτριος Καλαμαράς Esq,                                    Πέτρος   Γαλάτουλας
            Πρόεδρος                                                        Γενικός   Γραμματέας


Τσίπα δεν έχουν οι Μαυρογιαλούροι !!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Επιδοτούνται με 5.500 για αγορά υπολογιστών εν μέσω κρίσης...!



Ενώ τον λαό τον γδύνουν αυτοί ξοδεύουν χρήματα σε αγορά υπολογιστών!!Αφυπνιστείτε Έλληνες!
Αποκάλυψη του
Τειρεσία και με αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα μας δείχνει ότι οι εθνοπατέρες μας, χαμπάρι δεν παίρνουν από κρίση.....
Η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α) ενέκρινε, εν μέσω κρίσης, πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής… προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:
Επιτραπέζιους Η/Υ , Laptops, Notebooks, πολυμηχανήματα-εκτυπωτές, Τηλεφωνικό κέντρο, Fax, Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου , προγράμματα Η/Υ ,Δορυφορικό δέκτη και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.
Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο (κάντε κλικ στην κάθε εικόνα) κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή , προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα… περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των τριακοσίων της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές πού επίσης δικαιούνται το επίδομα μας δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.
Πηγή


Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κοιμάτε ήσυχος.

Τους γρονθοκόπησαν και τους έκλεψαν


Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε ένας ηλικιωμένος χθες βράδυ στις 9, ενώ βάδιζε επί της οδού Φοινίκης 45-47 στα Σεπόλια.

Οι δράστες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον άτυχο άνδρα και του άρπαξαν μια τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 €.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Κι άλλο ίδιο συμβάν στα Πετράλωνα

Ανυποψίαστος περπατούσε επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα ένας άνδρας, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε επίθεση από 2 αγνώστους.

Οι δράστες, αφού τον γρονθοκόπησαν, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Το θύμα διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι κακοποιοί διέφυγαν πεζή.


Είμασστε όλοι ακροδεξιοί .....




 


ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ;

Η Πανελλήνια Επιτροπή Πατριωτικών Χριστιανικών Συλλόγων και φίλων Αγίου Όρους ήταν η διοργανώτρια του σημερινού συλλαλητηρίου που troktiko και zougla αποκαλούν ως συγκέντρωση Ακροδεξιών. Μάλιστα το blog troktiko πάει ένα βήμα παραπέρα και κριτικάρει την συμμετοχή του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνι Γεωργιάδη στο συλλαλητήριο που γίνεται για να εκφράσει την αντίθεση όσων συμμετέχουν και εκατομμυρίων άλλων στην χορήγηση Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.


Να που πάνε τα λεφτά .

Η οικονομία στην πράξη: Το ΠΑΣΟΚ δίνει 230.000 € για παγωτά στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού!!!

  • Πόσο ζεστό θα είναι αυτό το καλοκαίρι;
  • Κυβέρνηση είναι εκτός ή εντός πραγματικότητας;
Γνωρίζει άραγε κάτι η κυβερνητική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προχώρησε σε δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του επερχόμενου καλοκαιριού; Αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει ο ανθρώπινος νους την μέριμνα που έχει ήδη παρθεί ώστε να ανακουφισθεί το ΓΕΝ για το καλοκαίρι που έρχεται;
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, προφανώς η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ασκεί την οικονομική πολιτική της χώρας με -τουλάχιστον- ιδιόρυθμο τρόπο, αφού χθες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της ΕΕ ένας διαγωνισμός αξίας 230,000 ευρώ για προμήθεια ΠΑΓΩΤΩΝ στο ΠΟΝ του ΓΕΝ ( Κοινό λεξιλόγιο για τις δημόσιες συμβάσεις (CPV): 15555100)
Είναι πραγματικά αναγκαίο, το κράτος- εν μέσω κρίσης, αλλά και μέσα σε αυτή την θύελλα θυσιών που επιβάλλει σε όλους εμάς τους πολίτες, να προβαίνει σε προμήθεια ΠΑΓΩΤΩΝ;!!!
Από ποιόν προϋπολογισμό προέρχονται άραγε τα χρήματα αυτά και γιατί τόση πρεμούρα για να αγοραστούν αυτά τα παγωτά;
Αλήθεια δεν έχει άλλες ανάγκες το ΓΕΝ για να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα ανάγκες που σε είδη ένδυσης;
Δεν μπορούν οι επισκέπτες του ΠΟΝ να αγοράσουν παγωτό από το κοντινό περίπτερο;
Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε εάν αυτή η προμήθεια βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή την τσέπη μας) ή αποφάσισε ο πρωθυπουργός της χώρας να "δροσίσει" το Πολεμικό Ναυτικό λόγω των δυσκολιών που του δημιουργούνται από τον τούρκο πρωθυπουργό, κύριο Ερντογάν...
Κατά τα άλλα, διανύουμε περίοδο μεγάλης κρίσης και βρισκόμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και της πτώχευσης...
Κωνσταντίνος
 
Για παγωτά λεφτά έχετε για τις παρελάσεις δεν σας περισσεύουν !!!
Νίκος Αγαπηνός. 


Ή παπάς με την Ελλάδα ή ξου........

Κατάθεση Μηνυτηρίου Αναφοράς προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος


  • ...για τις αντορθόδοξες ενέργειες και αιρετικές θέσεις του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου που δεν συγκινούν και δεν εξεγείρουν τους Ιεράρχες
Ιερωμένοι και λαϊκά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας όλο και πιο συχνά, σχεδόν καθημερινά, θλίβονται, πονούν και ντρέπονται για ενέργειες και αποφάσεις των Ποιμένων τους σε ζωτικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.
Και όταν ομιλούν για τα κακώς κείμενα, ζητώντας τη θεραπεία τους, τότε λόγιοι και μη λόγιοι Μητροπολίτες -περί πολλών ευκαίρως ακαίρως λαλίστατοι- κλείνουν ερμητικά τα μάτια τους και τα αυτιά τους προς τα κακώς πραττόμενα και λεγόμενα από συν-Επισκόπους τους και «φιλαδέλφως» εφαπλώνουν το ράσο τους για να τους σκεπάσουν, επιτρέποντας στο κακό να κυριαρχεί και να πολλαπλασιάζεται μέσα στην Εκκλησία μας.
Έτσι, όμως, στην πράξη έρχονται σε αντίθεση με αυτά που περί εκκλησιαστικής δικαιοσύνης και εντιμότητος στον χώρο της Εκκλησίας θεωρητικώς διδάσκουν και μάλιστα καθίσταται μεγαλύτερη και εκκωφαντικότερη αυτή η αντίφασή τους, αφού για να κατοχυρώσουν τη θεωρητική διδασκαλία τους καταφεύγουν στα κείμενα Αγίων Πατέρων και Επισκόπων του παρελθόντος, λησμονώντας μια «μικρή» λεπτομέρεια: ότι οι Άγιοι, όσα έλεγαν τα έπρατταν κιόλας.
Και δεν αρκούνται μόνον σ' αυτό, αλλά κατακεραυνώνουν τους πιστούς που ζητούν το αυτονόητο: να σταματήσουν οι Επίσκοποι να εκθέτουν την Εκκλησία, είτε ως σκανδαλοποιοί είτε ως των σκανδάλων ανεκτικοί. Έτσι, αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντες τους Ιερούς Κανόνες και να αφαιρέσουν από μεν τους εκκλησιομάχους την ευκαιρία του διασυρμού της Εκκλησίας του Χριστού, από δε τους πιστούς την υποχρέωση της διαμαρτυρίας και του ελέγχου των παρανομιών των Επισκόπων σε θέματα Πίστεως, κατηγορούν τους πιστούς που διαμαρτύρονται ως «εγωϊστές», «ανυπάκοους» και «ζηλωτές». Και ακόμη επισείουν εναντίον τους εκκλησιαστικές ποινές ή τους τιμωρούν με αφορισμούς, ώστε να τους αποτρέψουν από τον έλεγχο των Επισκοπικών ατοπημάτων που έχουν σχέση με παράβαση Ι. Κανόνων και παραβάσεις σε θέματα Πίστεως, τα οποία, μάλιστα, ατοπήματα δεν είναι μεμονωμένα και ανώνυμα, αλλά παγκοίνως γνωστά μερικά δε έχουν σχέση με αποφάσεις της ιδίας της Ιεραρχίας ή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Συμβαίνει, δηλαδή, εδώ ό,τι κατηγορούσε ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο οποίος έλεγε (το χωρίο εν παραφράσει): «Επίσκοποι οι νομοθετούντες και κατά κατωτέρων κληρικών και λαϊκών κυρίως εφαρμόζοντες την νομοθεσία».
Και όμως, δυσανάλογα μεγάλος είναι ο αριθμός των Ιερών Κανόνων που νομοθετούν κατά των παρανομούντων Επισκόπων, ώστε να απορεί κανείς και να σκέπτεται: «Τί χρειάζονταν τόσοι πολλοί Ιεροί Κανόνες, που να ρυθμίζουν τις ποινές των παρανομούντων Επισκόπων;». Εκ της εκκλησιαστικής ιστορίας, βέβαια, δικαιολογείται η δημιουργία όλων αυτών των Κανόνων, αφού το μεγαλύτερο κακό στην Εκκλησία -τότε και τώρα- δεν το κάνουν οι ανώνυμοι πιστοί και οι απλοί κληρικοί, αλλά οι επώνυμοι και «περιώνυμοι» Επίσκοποι και Πατριάρχες, οι οποίοι όσο πλησιάζουμε προς τα έσχατα θα προκαλούν όλο και μεγαλύτερο κακό στην Εκκλησία, σύμφωνα με τα προλεχθέντα στην Αγία Γραφή και στις προφητείες αγίων ανδρών.
Και είναι τόσο το κακό που κάνουν, ώστε ο ιερός Χρυσόστομος να πει τον φοβερό εκείνο λόγο: «Ουδένα γαρ δέδοικα ως τους Επισκόπους, πλην ολίγων». Και ο Μ. Βασίλειος: «Ουκ οίδα επίσκοπον μηδέ αριθμήσαιμι εν ιερεύσι Χριστού τον παρά των βεβήλων χειρών επί καταλύσει της πίστεως εις προστασίαν προβεβλημένον... Υμείς δε ει τινα έχετε μεθ' ημών μερίδα, ταυτά ημίν φρονήσετε δηλονότι· ει δε εφ' εαυτών βουλεύεσθε, της ιδίας γνώμης έκαστός εστι κύριος, ημείς αθώοι από του αίματος τούτου». Και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (για να αρκεστούμε σ' αυτούς τους τρεις) είπε: Να φυλάγεσαι από ένα, τους κακούς Επισκόπους, χωρίς να φοβηθείς μήπως χάσεις το θρόνο σου. Το ύψος είναι για όλους, όμως δεν είναι για όλους η χάρη. Παραμέρισε τα άμφια που ως προβιά είναι ντυμένος ο Επίσκοπος και κοίταξε τον λύκο που πίσω της κρύβεται. Μη θέλεις να με πείσεις με τα λόγια αλλά με έργα. Μισώ τη διδασκαλία που είναι αντίθετη στο βίο.
Και όταν υπενθυμίζονται αυτά, οι ακατηγόρητοι Επίσκοποι, έχουν έτοιμοι την απάντηση επαναλαμβάνουν ως ρεφρέν το: «έχουσι γνωσιν οι φύλακες», εννοώντας ότι είναι σε επιφυλακή και θα επιληφθούν αυτοί -όταν έρθει ο κατάλληλος καιρός- τη λύση των προβλημάτων, μη δεχόμενοι καμίαν ανάμειξη των πιστών, ωσάν αυτοί να μην έχουν ουδένα λόγο εις τα της Εκκλησίας.
Όμως η υπομονή, η υπακοή και η ανοχή, όταν τα εξακολουθητικώς υπό των Επισκόπων πραττόμενα έρχονται σε αντίθεση με τους Ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και εκθεμελιώνουν την Πίστη, δεν αποτελούν αρετές και δεν δείχνουν ταπείνωση, αλλά, όπως έγινε πλέον συνείδηση των πιστών, αποτελούν υπεκφυγή, διότι δεν θέλουν οι Επίσκοποι να βάλουν τον «δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων». Η απραξία αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ως αδιαφορία ή άρνηση να αναλάβουμε το κόστος των ευθυνών μας, ή δειλία και φόβος για την απομόνωσή μας, ή άρνηση μήπως χαθούν κάποια οφέλη (υλικά και εγκοσμιοκρατικά), απορρέουν δε από την πρόσδεσή μας και υπακοή μας στους εκκλησιαστικά ισχυρούς και όχι στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό και το θέλημά Του. Άρα μόνον καταστροφικά αποτελέσματα φέρνουν στην Εκκλησία οι εκ της δογματικής αυθεντικότητας και εκ της εκκλησιολογικής τάξεως εκτρεπόμενοι Επίσκοποι.
Ερχόμαστε, ως εκ τούτων και έχοντας συνειδητοποιήσει το κακό που γίνεται στην Εκκλησία από ενέργειες και λόγους των Επισκόπων που δεν συνάδουν με την Αγία Ορθοδοξία μας, να παρουσιάσουμε και να επισημάνουμε συγκεκριμένη περίπτωση ζημίας των πιστών μελών της Εκκλησίας από τις κακόδοξες θέσεις Επισκόπου, του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και όσων τον στηρίζουν, αφού ο Μεσσηνίας δημοσίως προέβη σε αντικανονικές πράξεις και διετύπωσε αιρετικές απόψεις και μάλιστα μέσα στην Ιερά Σύνοδο και στο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος!...




Κοιμάται ήσυχος ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ

Ξυλοκόπησαν τον φύλακα γιατί απέτρεψε τη ληστεία


Ληστεία για… Όσκαρ είχε προετοιμάσει ομάδα αποτελούμενη από 6-8 κακοποιούς, χθες το απόγευμα, σε κοσμηματοπωλείο, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.
Οι ληστές σκόπευαν να ακινητοποιήσουν με σπρέι τον φύλακα και να σπάσουν με βαριοπούλα την τζαμαρία του καταστήματος, την ώρα μάλιστα που μέσα βρίσκονταν πελάτες. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον… ξενοδόχο.
Ήταν 19:30, όταν οι δράστες έφτασαν με....
.

....τρία κλεμμένα αυτοκίνητα στο κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 336, στο ύψος του Νέου Ψυχικού.

Ο παρατηρητικός φύλακας, ωστόσο, αντελήφθη τις προθέσεις του και πρόλαβε να ενημερώσει τους υπαλλήλους του καταστήματος, οι οποίοι κατέβασαν τα ρολά και ασφάλισαν το μαγαζί.

Όταν οι ληστές συνειδητοποίησαν ότι ο σχεδιασμός και ο… κόπος τους θα πήγαινε χαμένος, έστρεψαν την οργή τους στον φύλακα, τον οποίο ξυλοκόπησαν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητα και διέφυγαν πεζή. Σε ένα από τα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν μία βαριοπούλα και ένα σπρέι.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More