11.12.10

Βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ.

Νέες Κυκλοφορίες


Τα καθημερινά μας νέα...

Έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων (2010-12-11) - Pathfinder.gr
Τις θέσεις τους για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, που θα είναι και η απάντησή τους στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των προτάσεων για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συζητούν οι πρυτάν..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Κερατέα αναφέρει η κυβέρνηση (2010-12-11) - Eleutherotypia
Την ώρα που οι κάτοικοι της Κερατέας διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή , τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών με κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως οι εργασίες ξεκίνησαν. Παράλλ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αναβολή εφαρμογής νέων δρομολογίων (2010-12-11) - Kalimera.gr
Αναβάλλεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα η εφαρμογή του νέου πλέγματος των δρομολογίων του προαστιακού, που επρόκειτο να αρχίσει από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αναβολή θεωρή..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς (2010-12-11) - Pathfinder.gr
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει την προσεχή Τρίτη, ο πρωθυπουργός, εν όψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 τ..(21 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκεντρώνουμετην ευθύνη για τηνυλοποίηση του ΕΣΠΑ (2010-12-11) - Express.gr
ΜE ομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπουργών, επιτρόπων της Ε.Ε. και εκπρόσωπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, στη χθεσινή ημερίδα που οργάνωσε, με επιτυχία η Κοινοβουλευτικ.. (0 σχολια)
Siemens: Παράταση Εξεταστικής έως20/1 για έλεγχο νέου υλικού (2010-12-11) - Express.gr
 ΝEA παράταση για τις 20 Ιανουαρίου2011 πήρε η Eξεταστική Eπιτροπή για τη Siemens ,προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής, ύστερα απόσχετική πρόταση του διευθυντή της Υπη.. (0 σχολια)
«Οι υπουργοί μας εξάντλησαν κάθε περιθώριοδιαπραγμάτευσης» υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής (2010-12-11) - Express.gr
 ΠΛΗΡΗ κάλυψη στην υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη παρείχε ο κυβερνητικόςεκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής με αφορμή κριτική που δέχθηκε στη διάρκεια του προχθεσινούYπουργικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή είχε κα.. (0 σχολια)
Σε θέση μάχης για το πολυνομοσχέδιο (2010-12-11) - Pathfinder.gr
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αρχίζει τη Δευτέρα, στηνΕπιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση τουπολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τιςπερικοπές στις ΔΕΚΟ, ..(12 σχετικα αρθρα) (1 σχολιο)
Τα σαββατιάτικα πρωτοσέλιδα (2010-12-11) - Eleutherotypia
Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη και η επικείμενη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. μ..(10 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Πορτογαλία: προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης «βλέπει» το 47,1% (2010-12-11) - Τα Νέα
Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν, τα αποτελέσματα δημοσκόπηση..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Έρευνα για δωροδοκία βουλευτών στη Ρώμη (2010-12-11) - Antenna
Η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει αν βρίσκεται σε εξέλιξη «δωροδοκία βουλευτών», στο ιταλικό κοινοβούλιο. Η κίνηση αυτή των Ιταλών δικαστικών, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, μετά την..(7 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ζητά ειδικές υπερεξουσίες ο Τσάβες λόγω καταστροφών (2010-12-11) - Antenna
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει από την εθνοσυνέλευση, στην οποία κυριαρχεί η συμπολίτευση, να του εκχωρήσει ειδικές υπερεξουσίες, ώστε να περάσει διατάγματ..(6 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του Σαναντέρ (2010-12-11) - Eleutherotypia
Ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Σάλτσμπουργκ, ότι οι αυστριακές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ...(16 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)

Γερμανία:Το ευρώ είναι ένα πλεονέκτημα για τους Ευρωπαίους ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. (2010-12-11) - Express.gr
Το ευρώ είναι επωφελές για όλους τους Ευρωπαίους, αναφέρει ο Γερμανός υπουργόςΟικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag,λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση μιας κ..(11 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Διεθνές συνέδριο για τη δημοσιογραφία στη νέα εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης (2010-12-11) - ERT3
Οι εξελίξεις στη νέα εποχή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων στο διαδίκτυο, παρουσιάζονται σε διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Θε..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Αναζητείται η χαμένη αξιοπιστία των stress test (2010-12-11) - Imerisia
ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΑΒΒΙΔΗ   hsav@pegasus.gr Πέντε μήνες μετά τη δημοσιοποίηση των stress test στις Αμερικανικές τράπεζες, το καλοκαίρι του 2009, ο τραπεζικός δείκτης της S&P για τη Wall Street εν..(4 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)
Υπόθεση Madoff: Ζητείται η δίωξη της Sonja Kohn (2010-12-11) - Capital.gr
Ο εκκαθαριστής των ταμείων του αμερικανού απατεώνα Bernard Madoff ζήτησε την Παρασκευή (χθες) τη δίωξη της αυστριακής τραπεζίτου Sonja Kohn, η οποία κατηγορείται ως συνεργός στη μεγαλύτερη χρηματοπιστ..(3 σχετικα αρθρα) (0 σχολια)


Ένας νέος σοσιαληστής...

Σοσιαλιστής βορείων προαστίων…

 


Με συνέντευξή του στη REAL NEWS ο Παύλος Γερουλάνος, κλασική περίπτωση αυτού που λένε ότι, αν δεν ήταν φίλος του Παπανδρέου δεν θα τον ήξερε ούτε ο κλητήρας του παλατιού, αποφαίνεται πως «συναίνεση δεν σημαίνει και αμνηστία για τα σκάνδαλα»!

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς μυήθηκε στον σοσιαλισμό ο κύριος Γερουλάνος, αλλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου... έκανε καλή παρέα με τον πρίγκιπα Νικόλαο, μιας και η οικογένειά του προσέφερε τις υπηρεσίες της στο Θρόνο. Τέλος πάντων, αυτό δεν αποτελεί «έγκλημα», και ασφαλώς δεν τον κατηγορεί κανείς γιατί δεν πήγε στο γάμο του φίλου του. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να πάει, ακόμα και… ντυμένος σοσιαλιστής. Στο κάτω- κάτω, άλλο η ιδεολογία και άλλο η φιλία και οι κοινωνικές σχέσεις.

Φαίνεται, όμως, ότι από την ημέρα που ο κύριος Γερουλάνος ανακάλυψε τη φτώχεια και τη δυστυχία, την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», και αποφάσισε να γίνει σοσιαλιστής- σύμβουλος του τότε υπουργού Εξωτερικών, γύρισε την πλάτη στο παρελθόν του. Για το οποίο βεβαίως δεν τον κατηγορεί κανείς, ούτε και οι παλιοί του φίλοι των βορείων προαστίων.

Επί του θέματος τώρα. Αλήθεια ο κύριος Γερουλάνος ξέρει κάτι που δεν ξέρουν οι συνάδελφοί του στην Κυβέρνηση περί σκανδάλων; Γιατί νομίζω ότι οι Εξεταστικές δεν διερευνούν «σκάνδαλα» αλλά υποθέσεις. Και τουλάχιστον μέχρι τώρα, κανένα σκάνδαλο δεν έχουμε δει ή ακούσει. Εκτός κι αν εννοεί ως «σκάνδαλα» τις φήμες που γινόντουσαν ρεπορτάζ με την… ευγενική χορηγία του τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, αντί ο κύριος Γερουλάνος να ασχολείται με τέτοια θέματα που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία, καλύτερα θα ήταν να κοιτάει τη δουλειά του, και να κάνει το σταυρό του που την έχει, λόγω της σχέσης του με τον Πρωθυπουργό. Ειδικά αυτή την εποχή που, άνθρωποι της ηλικίας του, με περισσότερες γνώσεις και εμπειρία, ψάχνουν για δουλειά…


Πάλι είπε την...

Πάγκαλος: Να κλείσουν οι ΔΕΚΟ


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, όση ώρα παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακούγοντας τον έναν μετά τον άλλον υπουργό να μιλούν για τα προγράμματα περικοπών στις ΔΕΚΟ, εκφράζοντας προφανώς το ‘”όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά” πρότεινε οι επιχειρήσεις στις ΔΕΚΟνα κλείσουν με άγνωστο όμως το αποτέλεσμα των χιλιάδων εργαζομένων που τουλάχιστον αυτή την ώρα δεν απολύονται αλλά μετατάσσονται σε άλλες….

υπηρεσίες του δημοσίου.
Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου είναι αλήθεια ότι ξάφνιασε αρκετούς. Ακόμη και τους πιο νεοφιλελεύθερους του υπουργικού συμβουλίου- που το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αρκετούς- στην παρούσα φάση, αλλά τελικώς οι περισσότεροι έκαναν ότι δεν τον άκουσαν γιατί διαφορετικά, μέχρι τώρα η συνεδρίαση δε θα είχε ολοκληρωθεί!
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/12/blog-post_7418.html


Ενημέρωση εξ ανατολών...

ΚΟΝΚΑΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ

 Νέτγκαζέτε 4-12-2010
Κονκάρδα με Τουρκική σημαία από τον πρύτανη στον Ερντογάν


 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Γεντίτεπε εις ανάμνηση της Τουρκικής σημαίας που έστειλε στο διάστημα, δώρισε στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια κονκάρδα. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν στο τέλος της συνάντησης που είχε με τους πρυτάνεις στο Γραφείο Εργασίας της Πρωθυπουργίας στην περιοχή Μπεσίκτας, είχε χειραψία με όλους έναν έναν. Ο ΕΡντογάν χάρισε στους πρυτάνεις ένα σετ τουρκικής καλλιτεχνικής μουσικής που είχε ετοιμαστεί από την πρωθυπουργία. Στο τέλος της συνάντησης ο πρύτανης του πανεπιστημίου Γεντίτεπέ (Επτάλοφος…) καθηγητής Νουρτζάν Μπατς χάρισε στον Ερντογάν μια κονκάρδα για το πέτο, σε ανάμνηση της τουρκικής σημαίας που είχε στείλει στο διάστημα μέσω του Κολούμπια το 1996, όταν δούλευε σε ένα κέντρο διαστημικών ερευνών υπαγόμενο στην ΝΑΣΑ. Ο Ερντογάν που έβαλε την κονκάρδα στο γιακά του σακακιού του, έδωσε κι αυτός στον καθηγητή Μπατς μια κονκάρδα με την τουρκική σημαία.
 Σχόλιο : Σκεφτείτε τώρα ανάλογα αν θα μπορούσε να γίνει αυτό στην ελληνική πραγματικότητα. Να χαρίσει ένας πρύτανης κονκάρδα με την ελληνική σημαία στον Παπανδρέου, και αυτός να ανταποδώσει. Ίσως άλλη σημαία αν ήταν… Κολοέλληνες. 


Και στα δικά μας...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ


Νέτγκαζέτε  30-11-2010


Ο Σύλλογος Αρμενίων του Ντέρσιμ στοχεύει στο να προσεγγίσει 600 οικογένειες σε όλη την Τουρκία και να τις βαφτίσει…
Αρμένιοι  που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Τούντζελι ίδρυσαν τον Σύλλογο Αρμενίων του Ντέρσιμ. Οι Αρμένοι του Ντέρσιμ που είχαν αρχίσει τις ετοιμασίες για την ίδρυση του συλλόγου 8 μήνες πριν -και επίσημα ιδρύθηκε την περασμένη εβδομάδα- για πρώτη φορά θα στηρίξουν την ταυτότητα τους με μια οργανωμένη δομή.
Στόχος του συλλόγου είναι φτάνοντας στις 600 οικογένειες σε όλη την Τουρκία, να τους βαφτίσουν, και να διασώσουν την γλώσσα, την θρησκεία, την λατρεία και τον πολιτισμό τους. Μια από τις πρώτες δραστηριότητες του συλλόγου είναι να κάνει μαθήματα αρμενικής γλώσσας σε αυτούς που παρά το ότι είναι Αρμένιοι δεν ξέρουν αρμενικά. Επίσης ανάμεσα στους στόχους είναι να εντοπιστούνε αρμενικά νεκροταφεία, εκκλησίες, και άλλα ιστορικά μνημεία και με διάφορους πόρους να επισκευαστούνε.
ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Η ιδέα για τον σύλλογο φάνηκε όταν 8 μήνες πριν ο γεννημένος στο Τούντζελι Σελλαχατίν Γκιουλτεκίν, με απόφαση δικαστηρίου άλλαξε όνομα και θρησκεία. Όταν στη θέση του ονόματος έγραψε Μιράν Πιργκίτς και στη θέση για την θρησκεία χριστιανός, δεν νοιάστηκε για τις αντιδράσεις του τύπου ¨μας ξεσκεπάζεις¨ των συγγενών του, και ίδρυσε σύλλογο. Ο Γκιουλτεκίν που δηλώνει πως ¨Δεν επιθυμώ πλέον οι Αρμένιοι του Ντέρσιμ να έχουν κουρδικά και τουρκικά ονόματα. Πρέπει ν μπορούμε να ζούμε χωρίς να κρυβόμαστε¨, έφερε θετικό αποτέλεσμα μετά από προσπάθειες μηνών. Μαζί με 7 φίλους του που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Ντέρσιμ  ίδρυσαν τον ¨Σύλλογο  Πίστης και Αλληλεγγύης Αρμενίων του Ντέρσιμ¨
ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ
Το δεύτερο  βήμα του Γκιουλτεκίν –που παλιότερα ήταν δημοσιογράφος- ήταν όταν βαφτίστηκε μαζί με τον γιό του, τον θείο του και τον ανιψιό του. Ο Γκιουλτεκίν ανέφερε πως όταν πήρε στα χέρια του το επίσημο έγγραφο ενθουσιάστηκε, και για δύο ώρες δεν ήταν σε θέση να το διαβάσει. Δήλωσε : ¨Μετά από 50 χρόνια που ζούσα με την πίστη άλλων, νιώθω  την ανακούφιση να διεκδικώ τον εαυτό μου. Κάθε ποτάμι  πρέπει να ρέει προς την κοίτη του. Οι Αρμένιοι του Ντέρσιμ έχουν μια ανησυχία λόγω της ιδεολογικής δομής της περιοχής.


Οι καραγκιόζηδες των Βαλκανίων...

Θαυμάστε Συνομιλητές και “Ανεξάρτητους” Ακαδημαϊκούς στο Μακεδονικό!!!


Αυτοί είναι οι “Συνομιλητές” μας για εξεύρεση “Αμοιβαίας Αποδεκτής Λύσης” στο ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων!!!  Γκρούεφσκι, Ήλιος της Βεργίνας και Αλυτρωτικοί Χάρτες της “Ενιαίας Μακεδονίας”!!!
Έχουν και το θράσος να μιλάνε για παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995! 
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
Για τις φωτογραφίες ενημερωθήκαμε από την ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ και τις βρήκαμε στο twitter.
pabmfaadc Θαυμάστε Συνομιλητές και Ανεξάρτητους Ακαδημαϊκούς στο Μακεδονικό!!!
Εδώ και οι… “Ανεξάρτητοι” Ακαδημαϊκοί!! Ο γνωστός Victor Friedman, σε παρουσίαση Βιβλίου Εθνικιστών Σκοπιανών, στο οποίο ακόμα και στο εξώφυλλο βλέπει κάποιος Αλυτρωτικούς Χάρτες της “Ενιαίας Μακεδονίας.”
fabhoaadd Θαυμάστε Συνομιλητές και Ανεξάρτητους Ακαδημαϊκούς στο Μακεδονικό!!!
Για το Βιβλίο των Εθνικιστών Σκοπιανών και τι γράφει μέσα, μπορείτε να μάθετε εδώ.


Ενημέρωση εξ ανατολών...




ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ


Εφ. Ταράφ 7-12-2010

Η εταιρία παραγωγής πυραυλικών συστημάτων MBDA που υπέγραψε τον Νοέμβριο γενικό πλαίσιο συμφωνίας με Τουρκικές αμυντικές εταιρίες, εφαρμόζει την στρατηγική ¨Να παράσχουμε τεχνολογία, να παράγουμε μαζί, να αναπτύξουμε μαζί, να πουλήσουμε μαζί¨.
Η Ευρώπη επίσης θέλει να πουλήσει όπλα
Μετά την ιταλική εταιρία Agusta που κέρδισε τον διαγωνισμό ύψους 3 δις $ για τα επιθετικά ελικόπτερα, οξύνθηκε ο ανταγωνισμός στην αμυντική αγορά της Τουρκίας. Ευρωπαϊκές αμυντικές εταιρίες, από τα μεταφορικά αεροπλάνα C-27 μέχρι εταιρίες διαστημικών συστημάτων που θέλουν να εισέρθουν σε μια σειρά από τομείς της Τουρκικής αγοράς, σχεδιάζουν να σπάσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το ατού της ¨μεταφοράς τεχνολογίας¨.  Κέντρο του ανταγωνισμού τα αεροπορικά συστήματα άμυνας. Τέσσερεις χώρες θα μετέχουν στον διαγωνισμό που θα ανοίξει η Τουρκία, που προσπαθεί να μειώσει την καταγεγραμμένη της αδυναμία στην αεράμυνα. 
Απεριόριστη μεταφορά τεχνογνωσίας 
Λόγω των προβλημάτων ενσωμάτωσης στο ΝΑΤΟ των Κινέζικων και Ρωσικών συστημάτων, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της  Raytheon που παράγει τα Patriot PAC-3, φαίνεται να είναι η MBDA, η οποία επιτάχυνε τις συνομιλίες για την πώληση του συστήματος αεράμυνας Samp-T, καθώς και για ¨στρατηγικό συνεταιρισμό¨. Η MBDA που έχει υπογράψει πλαίσιο συμφωνίας με τις (τουρκικές εταιρίες) Aselsan, Roketsan, Havelsan και Ayesaş, υπόσχεται απεριόριστη μεταφορά τεχνογνωσίας, παραγωγή στην Τουρκία και δυνατότητα πώλησης σε τρίτες χώρες. Οι αρμόδιοι της MBDA αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες για το κόστος του συστήματος για το οποίο προβάλλουν την μεταφορά τεχνολογίας. 
Μπορούνε να ενσωματωθούνε στο ΝΑΤΟ
Το σύστημα Samp-T ανεξάρτητα από την πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την φύλαξη περιοχών στρατηγικής σημασίας, ενώ έχει την ικανότητα με το πάνω από 500 χιλιόμετρα βεληνεκές του να καταστρέφει βαλλιστικούς πυραύλους. Οι εκτοξευόμενοι από στεριά και θάλασσα πύραυλοι Aster 15-30 που χρησιμοποιεί το σύστημα Samp-T, έχει την ικανότητα να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ, είτε να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Το Samp-T προβλέπεται να λειτουργεί σε συντονισμό με το  κατασκευασθέν από την ASELSAN Σύστημα Έγκαιρης ειδοποίησης, Διοίκησης και Ελέγχου (HERİKKS).
 Έκπληξη Γιουροφάιτερ
Παρά το ότι μετά την οριστικοποίηση  της αγοράς αξίας 14 δις $ των F-35 έπεσε το ενδιαφέρον για νέα αεροπλάνα, ακούστηκε πως η πολυεθνική αμυντική βιομηχανία Finmeccanica συνεχίζει να παζαρεύει με την Τουρκία τα Eurofighter. Οι αρμόδιοι της Finmeccanica σε δηλώσεις τους στους Τούρκους δημοσιογράφους, ανέφεραν πως επιθυμούνε το συντομότερο να πουλήσουν 50-60 τεμάχια. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια τέτοια αγορά η οποία αναμένεται να φτάσει σε κόστος 2-3 δις $, προβλέπεται πως  τα Γιουροφάιτερ θα καλύψουν τις αδυναμίες του στόλου των F-4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. 


Η Κρήτη ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική!


Ένα από τα σημεία που χτύπησαν πολύ άσχημα τους Έλληνες, κατά την διάρκεια των αποκαλύψεων του wikileaks, ήταν η ύπαρξη της ξεχωριστής χώρας “Κρήτης” σε κάποιο από αυτά. Αυτό δεν έτυχε ιδιαίτερου σχολιασμού από τα μέσα ενημέρωσης και απλά λίγο περισσότερο στο διαδίκτυο. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά. Τα τελευταία δέκα χρόνια ανακινείται από πολύ συγκεκριμένους κύκλους, κυρίως από το εξωτερικό το θέμα της Αυτονομίας της Κρήτης.

Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, όπου συναντά κανείς όρους όπως Κρητική σημαία, Κρητική Πολιτεία, Αυτόνομη Κρήτη, Ανεξάρτητη Κρήτη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κρήτης κ.τ.λ.

Αρκετές σημαίες φιγουράρουν σε σπίτια ενώ υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες.

Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «Αυτόνομης Κρήτης».

Μέχρι ενός σημείου μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει αυτές τις ενέργειες από περιθωριακές έως γραφικές. Είναι δε και πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες ο θετικά εννοούμενος τοπικισμός, ωθεί ανθρώπους που δεν το ξέρουν να χρησιμοποιούν “αυτοκόλλητα” με την συγκεκριμένη σημαία, χωρίς να σημαίνει κάτι παραπέρα από την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, για τους ίδιους, αλλά βολεύει και αυτούς που εξυφαίνουν τα δικά τους σχέδια.
Είναι γνωστή και δεδομένη η Τουρκική στάση η οποία αναζωπυρώνει θέματα (ΠΓΔΜ, Τσάμηδες) που κατά την άποψή τους είναι ακόμα«ανοικτά» και προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα υποστηρίζοντας τους αντιπάλους μας.

Μέσα από τα παιχνίδια με την «Αυτονομία της Κρήτης» μια τέτοιου είδους προπαγάνδα θα βοηθήσει το Τουρκικό κράτος να μπορεί να αναδείξει ή να συνδυάσει με το ανύπαρκτο Κρητικό θέμα στο μέλλον επιπλέον ζητήματα τύπου «Μειονότητα Θράκης», «Αυτονομία Δωδεκανήσων κτλ.

Όπως μάλιστα αναφέρουν τοπικά μέσα της Κρήτης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην Κρήτη έφτασαν ... απόγονοι τουρκοκρητικών που ζητούσαν να δούν τις περιουσίες των προγόνων τους!

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο η πέτρα του σκανδάλου;

Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Όταν φτάνουμε όμως σε σημείο ακόμη και στα wikileaks να διαβάζουμε ότι υπάρχει κράτος “Κρήτη” τότε πρέπει να σκεφτούμε πιο σοβαρά το τι γίνεται γύρω μας.

Το θέμα φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή μιλώντας εκτός αυτών που θέσαμε παραπάνω για “αντεθνική προπαγάνδα σε αθλητικούς χώρους από ομάδες ατόμων, επιχειρηματικές δραστηριότητες και λοιπά, που έχουν ως σκοπό την άμβλυνση του εθνικού φρονήματος των Κρητών, την διασπορά ψευδών ειδήσεων, και την δημιουργία αντεθνικού κλίματος στο νησί.
Και σημειώνουν: “το όλο θέμα της ανθελληνικής αυτής προπαγάνδας η οποία δύναται εν ευθέτω χρόνω να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις δεν θα πρέπει να αποκόπτεται από τα συνεχή δημοσιεύματα περί υπάρξεως πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κρήτη, και περί της ενδεχόμενης κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ε.Ε.”
Ενώ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν είναι γνωστά στις αρμόδιες Υπηρεσίες τα ανωτέρω, και πώς παρακολουθείτε το συγκεκριμένο ζήτημα;
Γνωστά σε όλους είναι, θα απαντούσαμε εμείς. Όπως όμως είναι γνωστή και η απάθεια και η παθητικότητα των… αρμοδίων υπηρεσιών!

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

πηγη


Τι περιμέναμε να έχει Ελληνίδα...


Εμείς ψάχνουμε για δανεικά!




Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας, στην περιοχή Άκουγιου της Νότιας Τουρκίας. Η Άγκυρα δείχνει της προθέσεις της πως θέλει να είναι ανεξάρτητη και στην πρώτη ύλη , που είναι το ουράνιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις για την επανέναρξη έρευνας ουρανίου σε όλη την επικράτεια.
Η σχετικές έρευνες είχαν διακοπεί το 1990. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Ρώσους, η Διεύθυνση Έρευνας Μεταλλευμάτων της Τουρκίας θα ξεκινήσει τις εργασίες αυτές. Ήδη καλούνται τεχνοκράτες και επιστήμονες που έχουν βγει στη σύνταξη για να συνεχίσουν οι έρευνες εκεί που έχουν σταματήσει. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Τουρκίας υπάρχει απόθεμα ουρανίου που φτάνει περίπου στους 9 χιλιάδες τόνους.
Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας ΄Ακουγιου θα έχει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας 5000 MW που σημαίνει ότι οι ετήσιες ανάγκες του εργοστασίου θα είναι περίπου 1000 τόνους ουρανίου.
Η Τουρκία πάντως είναι σε διαπραγματεύσεις και για κατασκευή δεύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Βόρειο Τουρκία. Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν εταιρείες από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ.


Ενεργειακά κοιτάσματα υπάρχουν, εμείς τι κάνουμε;

«Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα στον θαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης, ωστόσο η όλη συζήτηση έχει να κάνει με πιθανότητες, καθώς δεν έχει γίνει επιστημονική έρευνα και γεωτρήσεις, που να επιτρέπουν ασφαλή συμπεράσματα».Αυτό, μεταξύ άλλων, επισήμανε σήμερα σε διάλεξή του στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, ο διδάκτωρ γεωλόγος Πετρελαίου, στη βιομηχανία, πρώην τεχνικός διευθυντής στα Ελληνικά Πετρέλαια και σήμερα τεχνικός σύμβουλος της "Ενεργειακής Αιγαίου ΑΕ", Κωνσταντίνος Νικολάου.

Μιλώντας σε φοιτητές του ιδρύματος, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του δημόσιου φορέα υδρογονανθράκων, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να καλέσει τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις περιοχές, που επιθυμούν, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα και να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα.

«Έχουμε πιθανότητες να βρούμε πετρέλαιο. Δεν έχουμε κοιτάσματα, για παράδειγμα, στη Νότια Κρήτη. Για να πεις ότι έχω κοίτασμα πρέπει να έχεις κάνει έρευνα, γεωτρήσεις και να το έχεις ανακαλύψει. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Στην υπόλοιπη χώρα έχουμε βρει τέσσερα κοιτάσματα στον Πρίνο, που τα εκμεταλλευόμαστε, και δύο ανακαλύψεις, που ψάχνουμε να βρούμε πώς θα γίνουν εκμεταλλεύσιμες.


Στην Κεντρική Ελλάδα έχουμε δύο ανακαλύψεις, μία εκ των οποίων στο Κατάκωλο, που μπορεί να τεθεί σε εκμετάλλευση και μία ανακάλυψη μικρού κοιτάσματος αερίου στην Επανωμή. Τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της έρευνας και των υποθέσεων. Είναι προσδοκίες. Όλα τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας πολύ καλές, που προσφέρονται, και από τις οποίες μπορούμε να αναμένουμε εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, εφόσον προηγουμένως γίνουν έρευνα και επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο διδάκτωρ.

Ο ίδιος επισήμανε πως η κρατική εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια είχε προχωρήσει σε κάποιες ανακαλύψεις κοιτασμάτων, ωστόσο η κατάργησή της το 1998 είχε ως αποτέλεσμα «όλα να ναυαγήσουν».

Αναφορικά με τις επενδύσεις, που μπορούν να γίνουν, σημείωσε πως «διεθνώς, υπάρχει μία πρακτική στην έρευνα. Ανοίγεις μία περιοχή στην αγορά και αν ενδιαφερθούν οι εταιρείες θα μπουν. Πριν από μια 10ετία στη Δυτική Αφρική δεν ήθελαν, γιατί ήταν βαθιά τα νερά, τώρα όμως ξεκίνησαν και προχωρούν, το ίδιο και στον κόλπο του Μεξικού. Πρέπει να αφήσεις αυτούς που έχουν τεχνογνωσία και κεφάλαια για να κάνουν τη δουλειά. Το δημόσιο πρέπει να διασφαλίσει τα δικαιώματά του να κάνει σωστούς διαγωνισμούς και τις έρευνες ας τις αφήσει στην αγορά».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου «όπως είναι τα πράγματα σήμερα και οι προβλέψεις από όλους τους οίκους, την ΕΕ και Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, φαίνεται ότι τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια το πετρέλαιο θα κυριαρχεί».

Είπε ακόμη πως «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ένας κρίσιμος τομέας, αλλά καλύπτουν ένα μικρό μέρος του ισοζυγίου. Δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες» και πρόσθεσε: «Πρέπει να προωθούμε την πράσινη ενέργεια, αλλά όπως είναι σήμερα η Ελλάδα, εξαρτώμενη πάνω από 70% από υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο), θα πρέπει να βρει να καλύψει τις ανάγκες της από δικά της μέσα και δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα, που να μπορεί να το ανατρέψει».
πηγή: EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Θαυμάστε την...

Ντόρα : "Τούρκο υπουργό; Γιατί όχι;"


Παραλειπόμενα από την παρουσία της κ Ντόρας Μπακογιάννη στην διάσκεψη "Bab-ı-Ali" , το οποίο μεταφράζεται από τα τούρκικα ως Υψηλή Πύλη (..)

Την κυρία Μπακογιάννη συνόδευε στην Πόλη ο γνωστός και μη-εξαιρετέος πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραιτήθηκε της κομματικής του ιδιότητας, "εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σκληρές του θέσεις απέναντι στην μειονότητα".

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένας εκ των συμμετεχόντων εκμεταλλευόμενος την παρουσία του κ.Ιλχάν ρώτησε την πρώην ΥΠΕΞ : "Aν θα γίνετε η πρώτη πρωθυπουργός γυναίκα στη χώρα σας, θα κάνετε υπουργό έναν Τούρκο ;"

Για να λάβει την ακόλουθη απάντηση, χωρίς περιστροφές : "Αν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα κοιτάξω το φύλο, την καταγωγή ή τη θρησκεία των υπουργών που θα διαλέξω. Μόνο την επιτυχία τους θα προσέχω. Αν τον βρίσκω επιτυχημένο φυσικά και γίνεται"..

Ειρήσθω εν παρόδω ο κ.Ιλχάν Αχμέτ, γνωστός για τις ακραία φιλοτουρκικές θέσεις του, προσχώρησε προσφάτως στον πολιτικό σχηματισμό της πρώην ΥΠΕΞ.

Aκολουθούν μερικές φωτογραφίες απο την επίσκεψη της κ.Μπακογιάννη στην Πόλη..Πολλά χαμόγελα, εγκάρδιες προσφωνήσεις και..τουρκικά γλυκίσματα. Κατα το γνωστό πλέον μοτίβο "να τρώμε γλυκά, να μιλάμε γλυκά"..



Και η Αθήνα κοιμάται....

Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Καραΐσκος Κώστας, Κομοτηνή
Διευθυντής του «Αντιφωνητή»

Είναι λίγο πολύ γνωστή η ιστορική συγκυρία που επέτρεψε την παραμονή στην Ελλάδα των μουσουλμάνων της Θράκης μετά το 1922. Η – λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε – αντίληψη του Ελευθερίου Βενιζέλου για ένα «αντίβαρο» στην παραμονή των Ελλήνων της Πόλης (και στα δήθεν αυτοδιοικούμενα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου) προικοδότησε την περιοχή με μία μειονοτική παρουσία ουδόλως ευκαταφρόνητη, που κατά καιρούς, δυστυχώς, αποδεικνύεται μάλλον πρόβλημα παρά πλεονέκτημα. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα αν στα 80 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τις μέρες μας το ελληνικό κράτος αποδεικνυόταν περισσότερο ελληνικό ή, έστω, περισσότερο κράτος.

Είναι επίσης λίγο πολύ γνωστός ο τρόπος με τον οποίον η πολυάριθμη και εύπορη αστική τάξη των Ελλήνων της Πόλης τερμάτισε την προαιώνια παρουσία της στο διάστημα των οκτώ αυτών δεκαετιών. Ζώντας σε ένα καθεστώς ημιφασιστικό, ρατσιστικό, στρατοκρατούμενο και κάτω από μέτρα δρακόντεια έως βάρβαρα, εξεμέτρησε το ζην της, ώστε ήδη να αναφερόμαστε πια στο έσχατο απολειφάδι της. Τα μέτρα σε βάρος της ουσιαστικά δεν έπαυσαν ποτέ από την επομένη της Συνθήκης της Λωζάνης, με αποκορύφωμα το 1941 (με τον Φόρο Βαρλίκ και τα Τάγματα Εργασίας), το 1955 (με τα Σεπτεμβριανά, τυπικό δείγμα τούρκικης πολιτισμικής γραφής) και το 1964 (με τις απελάσεις χιλιάδων Ελλήνων από την Πόλη). Πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκές και απαράγραπτο, για το οποίο έχουμε ηθική υποχρέωση – αλλά και υλικό συμφέρον – να απαιτήσουμε συγγνώμη και αποζημίωση, στον δρόμο που έδειξε η Τιτίνα Λοϊζίδου.
Η πορεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική Θράκη δεν ήταν καθόλου παράλληλη. Ακόμη και στις αυταρχικότερες περιόδους διακυβέρνησης της χώρας μας ο ελληνικός πολιτισμός πρωτίστως και η αδύναμη εξωτερική μας πολιτική δευτερευόντως απέτρεψαν αντίποινα ή εκδικητικά μέτρα κλίμακας ανάλογης των προαναφερθέντων εγκλημάτων της Τουρκίας. Αντιθέτως, τα κέρδη της γείτονος στις περιόδους ύφεσης των διμερών σχέσεων αποτελούσαν το εκάστοτε εφαλτήριο για την επόμενη περίοδο. Έτσι, η ελληνική Πολιτεία συνήργησε άλλοτε παθητικά κι άλλοτε με ...ενθουσιασμό στον εκτουρκισμό και τον εκκεμαλισμό του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής, με αξιοθαύμαστη συνέπεια: Το 1930 – με την αφορμή της πρώτης ελληνοτουρκικής «φιλίας» Βενιζέλου - Ατατούρκ – παραγκώνισε ή και απέλασε από το θρακικό έδαφος τους παλαιομουσουλμάνους που αντιδρούσαν στον τουρκικό σωβινισμό (μεταξύ αυτών και ο τελευταίος Οθωμανός σεϊχουλισλάμης, ο Μουσταφά Σαμπρή Εφέντη). Προχώρησε στην νομιμοποίηση σωματείων με τον όρο «τουρκικός» στον τίτλο (και με ανοιχτά κεμαλική ιδεολογία), μια πληγή που χάσκει μέχρι και σήμερα. Επέβαλε συν τω χρόνω το λατινικό αλφάβητο αντικαθιστώντας το παραδοσιακό αραβικό, ακολουθώντας έτσι τις μεταρρυθμίσεις της Άγκυρας εντός του ελληνικού εδάφους. Προχώρησε στα Μορφωτικά πρωτόκολλα του 1951 και του 1968, αποδεχόμενη ουσιαστικά την επίσημη κηδεμονία της Τουρκίας για τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης κι επιβάλλοντας την τουρκική ως επίσημη γλώσσα του. Την περίοδο μάλιστα των νατοϊκών ελληνοτουρκικών ερώτων, όχι μόνο ίδρυσε και χάρισε στην Κομοτηνή Γυμνάσιο με την επωνυμία «Τζελάλ Μπαγιάρ»* αλλά και επέβαλε την ονομασία «τουρκικά» στα τότε λειτουργούντα μειονοτικά σχολεία! Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και, ακόμη περισσότερο, η κυβερνητική Αλλαγή του 1981 έβαλαν ένα πρόσκαιρο φρένο στην πολιτική των μονομερών παραχωρήσεων. Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ελήφθησαν κάποια μέτρα κι έγιναν μερικές προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση για το συμμάζεμα της κατάστασης, όμως ήταν ήδη αργά.
Η υποχώρηση στο πρώτο Νταβός (Ανδρέας Παπανδρέου-Τοργκούτ Οζάλ) υπογραμμίστηκε με ...νόημα από τα επεισόδια του Γενάρη του 1988 στην Κομοτηνή και την περιφέρειά της. Ήταν η εποχή του «ανεξάρτητου» πολιτευτή Σαδίκ Αχμέτ, ο οποίος εξευτέλισε επανειλημμένως την ελληνική πολιτεία, λόγω και έργω. Αξέχαστη ήταν η πρόκληση που απηύθυνε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου τεκμηρίωνε την διεκδίκηση της τουρκικής ταυτότητας για την μειονότητα της Θράκης, λέγοντας: «Όλοι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Τούρκοι. Φέρτε μου ΕΝΑΝ που να δηλώνει ότι δεν είναι Τούρκος! Δεν υπάρχει ούτε ένας!» Και οι 299 σιγούσαν: Όντως, δεν ήταν σε θέση να επιδείξουν ούτε έναν από τις 40.000 των σλαβόφωνων Πομάκων, ούτε έναν από τις 20.000 των εγκατεστημένων και μη Τσιγγάνων! Τότε μάλιστα διαμορφώθηκε και το ...αιτηματολόγιο της Άγκυρας που το περιέφεραν δεξιά κι αριστερά διάφοροι εγκάθετοί της, κυρίως υποψήφιοι πολιτευτές, ανεξαρτήτως κόμματος: Αναγνώριση της μειονότητας ως εθνικής, δηλαδή τουρκικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς της. Απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους χιλιάδες τουρκογενείς που εγκατέλειψαν την Ελλάδα σε παρελθούσες δεκαετίες. Εκλογή – κι όχι διορισμός - των μουφτήδων και των διαχειριστικών επιτροπών βακουφικής περιουσίας. Ενίσχυση της μειονοτικής εκπαίδευσης, διορισμοί διδασκόντων από τις σχολικές εφορίες, επιμορφώσεις μειονοτικών δασκάλων στην Τουρκία, κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, εισαγωγή της διδασκαλίας της τουρκικής σε σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...
Με λίγα λόγια πλήρης έλεγχος της Τουρκίας στην εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων και στην εν γένει ζωή της μειονότητας. Τα αιτήματα αυτά εξακολουθούν και σήμερα να υποβάλλονται ανελλιπώς, αυτούσια ή παραλλαγμένα.Στην δεκαετία που ακολούθησε πολλά άλλαξαν. Η πρόοδος σε κάποια επίπεδα είναι σημαντική, αυτό είναι αλήθεια. Κατ’ αρχήν ήδη από το 1990 ήρθησαν όλοι οι διοικητικοί περιορισμοί που ίσχυαν για τον μειονοτικό πληθυσμό, περιορισμοί που ετέθησαν ως μέτρο πίεσης για μετανάστευση και δημογραφική συμπίεσή του**. Περνώντας πλέον στο αντίθετο άκρο, υιοθετήθηκαν – επισήμως ή όχι – πολιτικές προνομιακής μεταχείρισης των μουσουλμάνων έναντι των συμπολιτών τους χριστιανών. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ουσιαστική εισαγωγή τους στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα άνευ εξετάσεων (με την ποσόστωση του 0,5% - που είναι αλήθεια ότι έστρεψε την μειονοτική νεολαία προς το δημόσιο σχολείο), αλλά και στην υπέρ το δέον ευνοϊκή μεταχείρισή τους σε ζητήματα της καθημερινότητας: πολεοδομικών παραβάσεων, φορολογικών προστίμων, τίτλων κυριότητος ακινήτων, τροχαίων κλήσεων...
Με τον αμφιλεγόμενο αυτόν τρόπο άδειασε η φαρέτρα των επίδοξων ταραχοποιών και ταυτοχρόνως διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο για την ένταξη του μουσουλμανικού πληθυσμού στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Το κλίμα λοιπόν στην περιοχή είναι πια εντελώς διαφορετικό. Πέραν όμως του κλίματος, υπάρχουν και οι εθνικές πραγματικότητες που σήμερα ίσως εκδηλώνονται με τον άλφα τρόπο, αύριο ενδεχομένως με τον βήτα. Στον τομέα αυτόν, και παρά την εργώδη προσπάθεια του ιδιωτικού τομέα, τα αποτελέσματα είναι μεν σημαντικά αλλά όχι αρκετά. Ο εκτουρκισμός των Πομάκων και των Ρωμά (Τσιγγάνων) έχει μεν επιβραδυνθεί αλλά δεν έπαυσε. Οι γλώσσες τους, η Πομακική και η Ρωμανί, δεν ακούγονται ούτε στην Εκπαίδευση αλλά ούτε και σε άλλους χώρους της δημόσιας ζωής. Η ίδια η ταυτότητα των μη τουρκογενών μειονοτικών αμφισβητείται από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και κάθε απλή μνεία της, έστω, αντιμετωπίζεται ως «απόπειρα διάσπασης της Τουρκικής Μειονότητας». Είναι αναμφίβολα η αχίλλειος πτέρνα της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη και δυστυχώς την κρατική αβελτηρία (ή εσκεμμένη απουσία;) δεν μπορεί να την καλύψει ούτε η υπερδραστηριοποίηση κάποιων πολιτιστικών συλλόγων ούτε η αυτοσυνειδησία μερικών μειονοτικών που θέτουν τον εαυτό τους ηρωικά στο μάτι του κυκλώνα.
Όσο για τον τουρκογενή πληθυσμό, εκεί η δουλειά που έπρεπε να γίνει ήταν ιδεολογική: Έπρεπε να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα ναι μεν προσφέρει όλα όσα υποχρεούται κι ακόμη περισσότερα αλλά απαιτεί τη στοιχειώδη νομιμοφροσύνη όλων στο δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν μπορεί να διακηρύττεται μέσα στην ελληνική Επικράτεια από άτομα και συλλογικούς φορείς ο κεμαλικός ρατσισμός και να υμνείται ο σφαγέας των προγόνων μας, τη στιγμή μάλιστα που γίνεται διεθνώς αγώνας για την περιθωριοποίηση τέτοιων απόψεων. Δυστυχώς όμως μία τέτοια πολιτική αντίληψη δεν είναι ακόμη εδραία ούτε και στο εσωτερικό του πλειονοτικού πληθυσμού, εντός κι εκτός Θράκης (βλ. κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ). Ένας άλλος παράγοντας με μακροπρόθεσμα ολέθριες, κατά τη γνώμη μας, συνέπειες είναι το ευρωχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του «Δικτύου Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Θράκης». Μπορεί αυτή τη στιγμή κάποιοι δήμαρχοι να κάνουν πληρωμένα ταξιδάκια και φιγούρα στα επαρχιώτικα ΜΜΕ, καταναλώνοντας με βουλιμία τα ευρώ των Βρυξελλών, όμως η νομιμοποιημένη παρουσία της κεμαλικής Τουρκίας - πολιτική, πολιτιστική, οικονομική, κτλ - ρίχνει ρίζες και θα πληρωθεί κάποια μέρα ακριβά (και τότε ίσως να μην βρίσκεται στο προσκήνιο ο προαγωγός της και η πανταχού παρούσα βουλγαροαμερικάνα μάνα του ώστε να τους ζητηθούν ευθύνες). Στο κάτω κάτω όταν ως Ελλάς μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση άλλες παρέες φανταζόμασταν στο πλευρό μας...
Τέλος, υπάρχουν και οι οικονομικές πραγματικότητες στην περιοχή που παίζουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Η παραδοσιακά αγροτική Θράκη – και η μειονοτική της συνιστώσα – έχει μπροστά της δύσκολες μέρες. Τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που επενδύθηκαν αφορούσαν την εκβιομηχάνιση του τόπου, αλλά το αποτέλεσμα είναι φτωχό (για να το διατυπώσουμε κομψά). Τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην περιοχή τόνωσαν μεν την τάξη των βιομηχάνων και τους κομματικούς φίλους, διέξοδο όμως από τον φθίνοντα πρωτογενή τομέα δεν έδωσαν. Η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η αντικαπνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – χιλιάδες μειονοτικές οικογένειες ζουν από την καπνοκαλλιέργεια - και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των παραγωγών συνθέτουν μία εικόνα που ελάχιστη αισιοδοξία επιτρέπει για το μέλλον. Στα ανωτέρω ας προστεθεί και ο κίνδυνος που συνιστούν για την περιοχή οι επί θύραις χρυσοθηρικές επενδύσεις, που απειλούν να μετατρέψουν σε σύντομο διάστημα τη θρακική ύπαιθρο σε κρανίου τόπο. Οι δρόμοι της μετανάστευσης προς Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, κτλ ξανανοίξανε, για (νεοπρόσφυγες, κυρίως) χριστιανούς και μουσουλμάνους, παρότι ειδικά για τους τελευταίους προέκυψε μία πολλά υποσχόμενη επαγγελματική διέξοδος: Η εισαγωγή από την Τουρκία της φθηνής της παραγωγής, χιλιάδων βιομηχανικών προϊόντων που κατέκλυσαν ήδη την ελληνική αγορά, επιδεινώνοντας δραματικά το εμπορικό ισοζύγιο σε βάρος της χώρας μας.
Κλείνοντας τη σύντομη αυτή σκιαγράφηση του ζητήματος, ανακεφαλαιώνουμε τις βασικές μας θέσεις: Η υποχωρητική μέχρις παρεξηγήσεως ελληνική πολιτική επέτρεψε στην Τουρκία να εδραιωθεί στη Θράκη και να αμφισβητεί επί του πρακτέου την κυριαρχία της. Η σημερινή πολιτική των παροχών και της ισοπολιτείας από μόνη της δεν αρκεί για να ανατρέψει τις πραγματικότητες στη Θράκη. Η πλειονότητα έχει χρέος να αναγνωρίσει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα Πομάκων και Τσιγγάνων, αλλά και να καταδικάσει τον κεμαλισμό ως κλασική φασιστική ιδεολογία και πράξη. Οι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές μπορεί να μην αφίστανται εκείνων της υπόλοιπης χώρας, όμως οι ιδιαιτερότητες της περιοχής επιβάλλουν μία αυξημένη ευαισθησία και διόρθωση της μέχρι τούδε πορείας.
______________________________

* Προς τιμήν του τότε Προέδρου της Τουρκίας και πρώην ...εγκληματία πολέμου σε βάρος του Ελληνισμού της Ιωνίας (!) - και προς δόξαν της νατοϊκού τύπου εθνικοφροσύνης της Φρειδερίκης
** Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ναι μεν η Ελλάδα καταστρατηγούσε τις έννοιες της ισονομίας και της ισοπολιτείας, όμως για μια δίκαιη εκτίμηση του φαινομένου δεν πρέπει να ξεχνάμε το ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Να μην ξεχνάμε, επί παραδείγματι, πότε απέκτησαν πλήρη δικαιώματα οι αριστεροί Έλληνες, παρά την πλήρη επικράτηση της Δεξιάς στον Εμφύλιο ήδη από το 1949. Ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθούν καλύτερα αλλόθρησκοι κι αλλόφυλοι που συχνά πυκνά έδιναν κι αφορμές για υποψίες ότι λειτουργούν ως Πέμπτη Φάλαγγα μιας εχθρικής χώρας;


Η Ήπειρος είναι Ελληνική!!!


ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Ο κατήφορος της εξαχρειωμένης Καθεστηκυίας Τάξεως φαίνεται ότι έχει τέρμα. Και ο τερματισμός της κατρακύλας είναι η διάλυση του ελληνικού κράτους. Όσοι νομίζουν ότι η διαπίστωση αυτή αποτελεί κινδυνολογία δεν έχουν παρά να παρατηρήσουν τον εξευτελισμό που υφιστάμεθα στις εθνικές μας υποθέσεις από γειτονικά κρατικά μορφώματα που αναμφίβολα είναι αδύναμα και στηρίζονται στις αμερικανοσιωνιστικές πλάτες και την ευρεία διάθεση παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την πλευρά των ελληνόφωνων πολιτικάντηδων.

Η περίπτωση της αλβανικής προκλητικότητας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εμπαιγμού και σκοπιμότητας που απολήγουν σε ανθελληνικούς σχεδιασμούς μέσω συμπεφωνημένων επεκτατικών υποστηρίξεων. Ο εμπαιγμός του αλβανικού κράτους καταφαίνεται από την εκμετάλλευση της ηλίθιας ανεκτικότητας των Ελλήνων να δίνουμε δουλειά σε διαπιστωμένους ανθέλληνες ενός εχθρικού κράτους που στηρίζεται στις εξωφρενικές απαιτήσεις μιας δράκας μακελάρηδων σαν τους Τσάμηδες. Απογόνους εγκληματιών πολέμου που έδωσαν στην Ήπειρο δεινά και θάνατο τον καιρό του μεγάλου πολέμου, προκειμένου να επιτύχουν στις μέρες μας τη μεγάλη Αλβανία τους. Όπως νομίζουν και όπως δεν θα τους το επιτρέψουν αληθινά ελεύθεροι στον νου και την καρδιά Έλληνες. Επεκτατικές βλέψεις που έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται ως πρόθεση ήδη στα υπό σίγουρη διάλυση Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο και στηρίζονται στα ενεργειακά σχέδια των εκφραστών της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Σχεδιασμοί που περνούν από την προθυμία ενδοτικών κι όχι ανίκανων γραικύλων που χαρίζουν δικαιώματα εκ προθέσεως κι όχι εκ λάθους.

Τα εδάφη της Ηπείρου διατηρήσανε την πανάρχαια ελληνικότητά τους χάρη στην αθεράπευτη αγάπη των Ελλήνων για τη λευτεριά και τον ασυμβίβαστο πατριωτικό ζήλο που μετουσίωσαν τραχείς πολεμιστές σαν τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ. Αγνοί Έλληνες που δεν διέθεταν κάποιο κομματικό ζήλο και δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Μεγάλη Ιδέα του Ελληνικού Γένους που μεγάλωσε την Ελλάδα της οθωμανικής κατοχής. Που δεν αντάλλαξαν δηλαδή την εθνική τους ταυτότητα και την αναγέννηση της Ελλάδος με την ηρεμία της σάπιας ακινησίας και την ειρήνη του σκλάβου και δεν καταδέχτηκαν την διατήρηση ή αργότερα την επιστροφή των κατάλοιπων της τουρκοκρατίας που εκπροσωπούσαν οι Τουρκαλβανοί Τσάμηδες. Οι οποίοι εξυπηρετώντας τα μεγαλομανή σχέδια της Αλβανίας και του Τούρκου αφεντικού της, αμφότεροι τσανάκια του Νεοταξισμού, προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κατοχή με το θράσος του δειλού κατσαπλιά την τραυματισμένη Ελλάδα. Τραυματισμένη πλην όμως ζωντανή, αληθινή δηλαδή Ελλάδα, που με τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ υπό την αρχηγία του Ναπολέοντα Ζέρβα συνέτριψαν τους Τσάμηδες και τους απόδιωξαν από τη Γη του Πύρου, αποζητώντας πάντα την απομάκρυνση και από το σκλαβωμένο και εξίσου πανώριο ελληνικό τμήμα της λεβέντισσας Βορείου Ηπείρου. Μάχες που δόθηκαν σ’ όλα τα επίπεδα, στο πολεμικό και το πολιτικό επίπεδο από Γενναίους σαν τον Σπυρομήλιο έως τον μακαριστό Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανό έως και τον διάδοχό του Ανδρέα και τους αδούλωτους Έλληνες.

Τώρα λοιπόν φτάσαμε υπό το κράτος σκοτεινών ταγών να δεχτούμε την κατάργηση της βίζας για τους Αλβανούς με αποτέλεσμα να διευκολύνουμε την διέλευση ανθρώπων που μας ζητούν αντί να μας επιστρέψουν γη. Βίζα που καταργείται στις 17 Δεκεμβρίου. Έτσι λοιπόν η σοσιαλιστική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεώρησε πρέπον και ασφαλές να προαναγγείλει την κατάργηση του μόνου τάγματος προφυλακής που υπάρχει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, του 583 Τάγματος Πεζικού που βρίσκεται στην Κόνιτσα, ξεσηκώνοντας την οργισμένη αντίδραση του τοπικού πληθυσμού και του Μητροπολίτη Ανδρέα που διαμήνυσε πως αν συμβεί τούτο, θα διακόψει τις σχέσεις του με τους ραγιάδες «κυβερνήτες». Και από κοντά οι Τσάμηδες μάς προκαλούν ότι θα έρθουν το 2011 στην Ηγουμενίτσα για να τιμήσουν την ψευτογενοκτονία τους. Η δε «ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης» στήνει ιστοσελίδα και επίσημα γραφεία εγκεκριμένα από γερμανικό δικαστήριο, αναγνωρίζοντας στην Ελλάδα ψευτομειονότητες βλαχική, μακεδονική, εβραϊκή και φυσικά αρβανίτικη, αμφισβητώντας τον Ελληνισμό μας ολάκερο.

Λοιπόν, ο Ελληνικός Εθνικισμός δεν παραχωρεί τίποτα και δίνει ιερό όρκο συνέχισης της απόδοσης λευτεριάς στους σκλαβωμένους Έλληνες ξεκινώντας από την Βόρειο Ήπειρο και φτάνοντας ίσα με τον Πόντο, ξεκουβαλώντας τα προσκυνημένα φορτία που έχει σήμερα η Ελλάς στις πλάτες της. Και αφιερώνουμε το τραγούδι αυτό για τον Ναπολέοντα Ζέρβα http://www.youtube.com/watch?v=bKl2a58qzIY&feature=related και το τραγούδι αυτό “ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ…” - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
της Βορείου Ηπείρου σε όλους τους αγωνιστές του Ηπειρωτικού Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Εθνικισμός!!!

 

ΣΥΜΒΟΛΑ


Ο Ελληνικός Εθνικισμός υπερασπίζεται αρχέγονα σύμβολα του Ελληνικού Έθνους που έχουν υποστεί έναν βάρβαρο ετεροπροσδιορισμό και τα οποία έρχονται κατευθείαν από το βάθος της ελληνικής ιστορίας ως ύψιστη άϋλη περιουσία και ζώσα ιστορία. Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι δε η μόνη ιδεολογία που έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στον Πατριωτισμό, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Ιδέα της προάσπισης της Πατρίδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την διαμόρφωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, με γνώμονα το φυλετικό κριτήριο και το κοινό αίμα της εθνικής καταγωγής.

Αφού παγίωσε το αξιακό του σύστημα, τότε προχώρησε στην συστηματοποίηση και την ονοματολογία της Ιδεολογίας. Στην ουσία δηλαδή το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός Εθνικισμός γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μαζί, υπακούοντας και λαμβάνοντας το σχήμα τους από την Ελληνική κοσμοθεωρία και την αντίστοιχη βιοθεωρία που καθορίζουν την συμπεριφορά του πολίτη της Εθνικής Κοινότητας απέναντι στους λαούς, ξεκινώντας από την ορθή συμπεριφορά μέσα στην ίδια την κοινότητα με γνώμονα τον σεβασμό της προγονικής ιστορίας και το χρέος για την ισχυροποίηση της Φυλής.

Οι αξίες του μεγαλώματος της Πατρίδος, της αρίστης φυσικής και πνευματικής κατάστασης και υπεροχής του πολίτη, της επικλήσεως της Θείας Συνδρομής και της προασπίσεως των Ιερών και των Εστιών της Φυλής, αξίες που γνωρίζουμε από το σύνθημα Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, βρίσκουν την απεικόνισή τους μέσα από την διαπεραστική ισχύ των συμβόλων του Αρχέγονου Ελληνισμού. Συμβόλων απολύτου ελληνικής εθνικής καταγωγής. Είναι τα πασίγνωστα σύμβολα του αγκυλωτού σταυρού, του μαιάνδρου και του κέλτικου σταυρού.

Ο αγκυλωτός σταυρός αποτελεί αρχαίο ελληνικό σύμβολο της Απολλώνιας ηλιακής θεότητας στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο. Πρέσβευε εξίσου με τον θρησκευτικό συμβολισμό του την δημιουργική φύση του Ελληνικού Πολιτιστικού Φωτός και την φυσική υπεροχή του Ελληνικού Έθνους. Απέδιδε δε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, αλλά και την επίκληση του εξίσου πολεμικού και εκπολιτιστικού λαού μας προς τον Θεό - Δημιουργό. Είναι χαρακτηριστικό της προέλευσής του ότι ο αγκυλωτός σταυρός αποτελούσε στα πρώτα της χρόνια έμβλημα της αθλητικής ομάδος του Απόλλωνα Σμύρνης, μετέπειτα Απόλλωνα Αθηνών.

Ο μαίανδρος είναι ο γνωστός μας ελληνικός σπειροειδής σταυρός που συνδυάζει εξίσου με τον αγκυλωτό σταυρό την θρησκευτικότητα και τον δυναμισμό της Φυλής των Ελλήνων. Και τα δύο αυτά σύμβολα απαντώνται στην καλλιτεχνική λαϊκή τεχνοτροπία και στους αρχαιοελληνικούς ναούς, αλλά και σε σημαντικά κτήρια. Σε αμφορείς, αλλά και στο γνωστό νομισματοκοπείο των Αθηνών που φυσικά δεν είναι δημιουργήματα Γερμανών ή άλλων λαών, αλλά Ελλήνων. Ο δε Κέλτικος σταυρός είναι το βασικό σύμβολο του υπερβόρειου ελληνογενούς λαού των Κελτών, η δε απεικόνισή του υπάρχει σε πολλούς ελληνικούς χριστιανικούς ναούς στο εξωτερικό μέρος και επάνω από τον τρούλο.

Το δε πορφυρό χρώμα του Ελληνισμού και του Ελληνικού Εθνικισμού, που απαντάται ακόμη και στην πολεμική σημαία του Βυζαντίου, καθρεπτίζει την ανάπτυξη της φυσικής ρώμης του Ηρωικού Έλληνα που οφείλει να κάνει την υπέρβαση επάνω από τα ανθρώπινα όρια για την ύπαρξη μιας Μεγάλης και Δυνατής Εθνικής Κοινότητας που παρέχει την ασφάλεια των πολιτών και την εθνική ισχύ. Όσον αφορά τον χαιρετισμό με το δεξί χέρι αναπεπταμένο προς την πλευρά του ηλιακού φωτός που συνόδευσε τον Ελληνικό Εθνικισμό και υπήρχε ακόμη και στην Ελλάδα του Πατέρα του Όχι Ι. Μεταξά, διαθέτει φυσικά εξίσου ελληνική εθνική προέλευση και απεικονίζει την διαχρονική σημασία της Φυλής μας στις έννοιες του Πολιτισμικού Φωτός και του Ηλίου της Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε τον Απόλλωνα του Δωδεκαθέου, αλλά και τον Προφήτη Ηλία της Ελληνοορθοδοξίας με το ηλιακό άρμα.

Αποδίδοντας τον σεβασμό στην βαριά ιστορία των συμβολισμών του Ελληνικού Έθνους και μαχόμενοι για την Μεγάλη Ελλάδα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, για Θεό, Πατρίδα και Λαό, αφιερώνουμε τούτο το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=TkPSP23J2Uo&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More