29.4.10

Να πάει να τους υποδεχθεί στα σύνορα ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ!!!

 
Ορδές με φυλακισμένους Αλβανούς αναμένεται σε λίγες ώρες να επανακτήσουν μετά απο χρόνια της χαμένη τους ελευθερία, αφού ο πρόεδρος της χώρας Μπαμίρ Τόπι σε μια ένδειξη μεγαλοψυχίας αποφάσισε να τους δώσει χάρη, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έξωθεν καλή μαρτυρία περί προοδευτισμού, απο τη στιγμή που η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη διαφορά όμως πως δεν μιλάμε για πολιτικούς κρατούμενους, έγκλειστους απο την εποχή του Ενβέρ Χότζα, αλλά για ποινικούς . Και όσο αγαθές και αν είναι....... οι προθέσεις του Μπαμίρ Τόπι, πολλοί απ' αυτούς σίγουρα θα καταλήξουν στην Ελλάδα αφού πλέον στην Αλβανία δεν θα έχουν καμία τύχη, ενώ εκεί θα κινδυνεύουν να ξαναφυλακιστούν αν διαπράξουν το παραμικρό αδίκημα. Το "Crimes on air" σε λίγες ώρες θα έχει στη διάθεση του τη λίστα με τα ονόματα των αποφυλακισμένων, αλλά και το είδος των πράξεων που τους οδήγησαν στις φυλακές. Ωστόσο πηγές της Αλβανικής προεδρίας μας ανέφεραν ότι πρόκειται για: " Άτομα που κατηγορήθηκαν για ελαφριάς μορφής αδικήματα, έδειξαν καλή διαγωγή μέσα στις φυλακές, αλλά και όσοι απ' αυτούς είναι βαρυποινίτες, έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους". Οι αποφυλακίσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και όσο παιρνούν οι ώρες οι βαριές σιδερένιες πόρτες των Αλβανικών φυλακών θα ανοίξουν συνολικά για 357 κρατούμενους, αριθμός-ρεκόρ για δεδομένα της γειτονικής χώρας. Ο Αλβανός πρόεδρος όμως δεν έδειξε την ίδια μεγαλοψυχία για τους πέντε οικογενειάρχες Έλληνες της ιστορικής Χειμάρρας, που αμετάκλητα είναι ερήμην καταδικασμένοι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, επειδή στις αιματηρές δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2003 ύψωσαν την ελληνική σημαία σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, για την επιχειρούμενη βία και νοθεία στις κάλπες, στην προσπαθεια του καθεστώτος να μην επανεκλεγεί ο ομογενής Δήμαρχος Βασίλης Μπολάνος. Οι Βαγγέλης Κολύλας, Φρέντυ Μπελέρης, Κώστας Λαζάρης και Άγγελος Κοκαβέσης, που ζούν μόνιμα στην Ελλάδα, αν περάσουν τα σύνορα για να επισκεφθούν στη Χειμάρρα τους γονείς τους, θα οδηγηθούν στις Αλβανικές φυλακές. Ακόμη και σε κηδείες είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν κρυφά στην Αλβανία, τη στιγμή που οι εδώ Αλβανοί μετανάστες [νόμιμοι ή όχι] έχουν ξεπεράσει τις 800.000. Το απλοϊκό αυτό στην ουσία ζήτημα, που είναι αποτέλεσμα μιας χαλκευμένης δίκης, δεν διευθέτησαν ως όφειλαν ούτε οι ιθύνοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που όλα τα χρόνια διακατέχονται απο μια ακατανόητη "Αλβανοφοβία" και που τον περασμένο μήνα γνώρισαν μια πρωτοφανή Αλβανική ήτα. Ενώ είχε επιτευχθή η υπογραφή συμφωνίας με τους ομολόγους τους για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων, μεταξύ Κέρκυρας και Αγίων Σαράντα, ήρθε το αναθεωρητικό δικαστήριο της Αλβανίας και ακύρωσε την υπογραφή με το αιτιολογικό ότι η επιτροπή της χώρας τους δεν ήταν επαρκώς στελεχωμένη απο ειδικούς επι του θέματος επιστήμονες. Αστειότητες.
http://crimesonair.blogspot.com


Ποιά δικτατορία η κοινοβουλευτική δημοκρατία να λέμε!!!!

 

Η δικτατορία

Γράφει ο Λυσίας

Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι. Δεν παίζονται.
Τέτοιο…. ντοκτορά στο παραμύθι και ο Μινχάουζεν θα το ζήλευε.
Αφού ο Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε τον Οκτώβριο και παραμύθιασε έναν ολόκληρο λαό, για να του υφαρπάξει την ψήφο, βγήκε χθες στους βουλευτές του κόμματός του και κατά την προσφιλή του, μέθοδο, έκανε το ίδιο…
Τους παραμύθιασε, με ένα σωρό ηρωικές κορώνες, του τύπου : ¨ πως η Ελλάδα αρχίζει σιγά-σιγά, να αποτελεί πόλο έλξης, για επενδύσεις, από ξένους επενδυτές ¨ και πως : ¨ τώρα αρχίζει το νοικοκύρεμα της χώρας ¨ …..
Κατά τον Πρωθυπουργό, δηλαδή, νοικοκύρεμα, σημαίνει φτώχεια, ανεργία, κατάντια…. Σημαίνει υποδούλωση σε ξένες οικονομικές δυνάμεις.
Σημαίνει ο εξευτελισμός, που........
εδώ και μήνες βιώνουμε, κυρίως από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης και την Γερμανική κυβέρνηση….
Τους είπε πολλά τέτοια χαριτωμένα.
Και φυσικά, τα φόρτωσε όλα στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.
Για την κατάντια αυτή, ο πατέρας του, με το….¨ Τσοβόλα δώστα όλα ¨ και ένα σωρό ανάλογα, δεν έφταιξε σε τίποτα.
Ούτε και ο Πατριάρχης της διαπλοκής. Ο πιο ανίκανος Πρωθυπουργός στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ο Κώστας Σημίτης….
Ούτε και ο ίδιος, που υπήρξε υπερυπουργός εξωτερικών του Σημίτη.
Κανείς άλλος, εκτός από την επάρατη δεξιά.
Όχι ότι αυτή δεν έφταιξε, με εκείνον τον ¨ κουρασμένο ¨. Αλλά μόνο αυτή;
Τι έκαναν οι βουλευτές, από κάτω;
Τον χειροκροτούσαν. Μάλιστα, τον επικροτούσαν και τον χειροκροτούσαν.
Να ζήσεις δικτατορία της εικονικής δημοκρατίας…..
Παναγούλη, Μουστακλή, Τάσο Μήνη, νεαρέ Διομήδη, ήρωες….
Τρίζουν τα κόκαλά σας…. Που να ξέρατε άμοιροι, για ποιους θυσιάζατε τη ζωή σας.
Που να ξέρατε τις εικονικές πραγματικότητες της καπιταλιστικής νομενκλατούρας….


Δεν έχουν το Θεό τους !!!!!

Τέμενος για τους Μουσουλμάνους,εν μέσω χρεωκοπίας ,με κρατικά κονδύλια!

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...
Την ανέγερση του τεμένους Αθηνών, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η οικοδόμηση του τεμένους θα γίνει "με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου."

Επίσης με απόφαση της υπουργού Παιδείας, διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Ελληνες κρατικοί λειτουργοί.

Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων...

...ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές. Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο Θ.Πάγκαλο με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.
http://ellinikoforum.blogspot.com


Σφαλιάρες που θέλουν!!!!!

Νέα τερτίπια Γκρουέφσκι -για όνομα- με συναίνεση Παπανδρέου;

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεβσκι, εχθές ( προχθές)το απόγευμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπανδρέου. Οι δύο Π/θ συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στις δύο χώρες, καθώς και για τις προκλήσεις που αυτές αντιμετωπίζουν. Η ευρύτερη περιοχή και το μέλλον της, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία αποτέλεσαν επίσης θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας τους. Ο κ. Γκρούεβσκι ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη του “Economist” στην Αθήνα. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε κατανόηση για τη μη συμμετοχή του κ. Γκρούεβσκι σε αυτή τη Διάσκεψη. Οι δύο Πρωθυπουργοί, καταλήγει το ανακοινωθέν, τόνισαν πως είναι ανοικτοί για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας το συντομότερο δυνατόν, ενώ υπογράμμισαν και την ετοιμότητα των δύο πλευρών για την υλοποίηση απευθείας συναντήσεων και επαφών κατά την επερχόμενη περίοδο.
Το δημοψήφισμα
Δημοψήφισμα για το όνομα θα υπάρξει μόνον στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση αποδεκτή και από τις δύο χώρες, ενώ δεν αποκλείεται η κρατική ηγεσία της ΠΓΔΜ να προτείνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος ακόμη και εάν δεν συμφωνεί με την πρόταση. Στην περίπτωση αυτή το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα συσταθεί από τα πολιτικά κόμματα και το Κοινοβούλιο, δήλωσαν εχθές από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνάντηση με δημοσιογράφους της ΠΓΔΜ. Οι συνομιλίες για το όνομα, κατά την άποψή τους δεν έχουν διακοπεί αλλά για τους ίδιους είναι ασαφές από πού προέρχεται η αντίληψη ότι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αποτελεί συμβιβαστική λύση. Ο Π/θ της ΠΓΔΜ, υπογράμμισαν από το VMRO-DPMNE, εμμένει στην προχθεσινή του δήλωση ότι θα καταψήφιζε το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για γενική διεθνή χρήση, εφόσον υπάρξει δημοψήφισμα σχετικά με αυτή την πρόταση, καθώς και ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν συνδέεται με πρόωρες εκλογές εντός του τρέχοντος έτους. Εν τω μεταξύ, εχθές ο Αντιπρόεδρος του SDSM, κ. Γκεοργκίεβ, σε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τη δήλωση του κ. Γκρούεβσκι, τόνισε ότι είναι υποχρέωση του Π/θ της χώρας να ανακοινώσει σε τί τοποθετείται θετικά, ποιά λύση προτείνει για αυτό το ζήτημα, και όχι σε τί αντιτάσσεται. Κατά τον κ. Γκεοργκίεβ, το SDSM δεν θα συμμετέχει σε, όπως υπογράμμισε, εκ των προτέρων καταδικασμένο σε αποτυχία δημοψήφισμα, διότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα σημαίνει πλήρη αλλοίωση της εικόνας της χώρας ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης και οπωσδήποτε μακροπρόθεσμη υπονόμευση των ευρωατλαντικών προοπτικών της ΠΓΔΜ.
Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσαν στα Σκόπια, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ν. Γκρούεφσκι, ότι ‘’σε περίπτωση που υπάρξει επισήμως από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για όλες τις χρήσεις διεθνώς, τότε η κυβέρνηση του θα θέσει την πρόταση αυτή σε δημοψήφισμα και ο ίδιος θα την καταψηφίσει’’. Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του ανέφεραν ότι προτιμότερο θα ήταν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για πρόταση με την οποία θα συμφωνούσαν τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Ελλάδα. Ωστόσο δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, εξαιτίας των διεθνών πιέσεων για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να προτείνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος ακόμη και για πρόταση που θα μπορούσε να κατατεθεί και με την οποία δεν θα συμφωνούσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Στην Αθήνα
Στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου, έχοντας μπροστά του να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που συνεχώς επιδεινώνει την κατάσταση στη χώρα, δείχνει σημάδια “κούρασης” και “νευρικότητας” (σύμφωνα με συμβούλους του) όταν συζητείται το θέμα της πΓΔΜ, εκφράζοντας την άποψη ότι “πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν”. Ορισμένοι διπλωματικοί κύκλοι, παρότι τελευταίως κρατούνται μακράν των κέντρων αποφάσεων, θεωρούν ότι η Αθήνα έχει ήδη πραγματοποιήσει σοβαρές υποχωρήσεις στο ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος, μετά από σχόλια και διαρροές ξένων συναδέλφων τους. Έτσι, εμφανίζεται σήμερα η Αθήνα να έχει εγκαταλείψει όχι μόνο τα erga omnes, που συνόδευαν την “κόκκινη γραμμή” του Κ. Καραμανλή αλλά και τη χρήση της ονομασίας προς όλες τις κατευθύνσεις, με μεταβολή των σχετικών άρθρων του Συντάγματος της γείτονος, προκειμένου να υπάρξει ενεργός δέσμευση, για απόρριψη στο μέλλον αλυτρωτικών τάσεων!
Η πολιτική αυτή αναμένεται να προκαλέσει σοαβρή πολιτική σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) με την κυβέρνηση και να δημιουργήσει επίσης σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές από τη Μακεδονία, κυρίως, “δεν θέλουν να ακούσουν” για λύση χωρίς δεσμευτικές υποχρεωσεις από την άλλη πλευρά. Για το ζήτημα εμφανίζεται απόλυτος και ο Αντ. Σαμαράς, καθώς νοιώθει ότι η σκληρή αντιπαράθεση σε εθνικό θέμα, θα του δώσει ευξκαιρία κινήσεων, που η οικονομία δεν τους επιτρέπει να κάνει.

dragoumanos


Εμείς γιατί τους φοβόμαστε;;;

Σκόπια: Φοβούνται για διάλυση του κράτους

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην υπόσταση του σκοπιανού κράτους, από φωνές της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η στην ουσία δεν υπάρχει η συμφωνία της Οχρίδας, έγινε αντικείμενο συζήτησης των ξένων αντιπροσωπειών στα Σκόπια. «Οι δηλώσεις που ακούσαμε ότι η Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας είναι νεκρή, ήταν η αιτία της κοινής χθεσινής δήλωσης των αποστολών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, και του ΟΑΣΕ στα Σκόπια» δήλωσε σήμερα το μεσημέρι (28 Απρ) ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέσβης Έρβαν Φουερέ (Erwan FOUÉRÉ). Σύμφωνα με αυτόν, γράφει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων «makfax», η Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας είναι η μόνη εναλλακτική λύση που θα εξασφαλίζει καλές σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων σε μια προοπτική προόδου της χώρας. «Πολιτικές πλευρές που σχετίζονται με τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας, μας είπαν πως είναι μια νεκρή συμφωνία. Πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στο πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής, χωρίς να δίνονται άλλες εναλλακτικές λύσεις.»Η συμφωνία της Οχρίδας (του 2001) είναι η μόνη εναλλακτική λύση, είναι ένα σημαντικό πλαίσιο στη διατήρηση των χαρακτηριστικών της πΓΔΜ και της ενίσχυσης των διεθνικών σχέσεων μέσα στην κοινωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνοχή που απειλείται από εντάσεις μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων της χώρας.

»Είναι επομένως σημαντικό, να καταβληθούν προσπάθειες που θα επικεντρωθούν στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας. Κι αυτό θα εξασφαλιστεί με την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων», δήλωσε ο πρέσβης της ΕΕ, Έρβαν Φουερέ.

«Να ενισχυθεί ο πολιτικό διάλογος»
Ο Φουερέ πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει ένα πρόβλημα με τον διάλογο κυρίως μεταξύ των αλβανοφώνων και των σλαβοφώνων κατοίκων της πΓΔΜ. «Ο πολιτικός διάλογος είναι, χωρίς αμφιβολία, αρκετά αδύναμος. Η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων του Κοινοβουλίου πλήττεται καθημερινά, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και δεν επιδιώκεται καν συζήτηση για αυτά. Όπως είναι το πρόγραμμα «Σκόπια 2014» και πολλά παρόμοια. Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των πολιτών να συζητιούνται τα θέματα αυτά στο Κοινοβούλιο ελεύθερα, για να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών, αλλά και να προωθηθούν τα συμφέροντά τους» δήλωσε ο Φουερέ. Οι θέσεις του πρέσβη της ΕΕ, όπως σημειώνει ως κατακλείδα στο δημοσίευμα του, το «maxfax», ήταν μέρος της κοινής δήλωσης των αντιπροσωπειών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ΟΑΣΕ που ανακοινώθηκε σήμερα στα Σκόπια ζητώντας από την Κυβέρνηση την εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου και την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου.

echedoros-a


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More