28.4.11

Τελικά θα την πληρώσει μόνο ο Άκης;

Με 226 ψήφους υπέρ συστήνεται προανακριτική επιτροπή για τα υποβρύχια – «Αλήθεια με άτοκες δόσεις δεν υπάρχει» είπε ο Άκης στη Βουλή.


Με 226 ψήφους υπέρ και 9 κατά έγινε δεκτή από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

“Όλα στο φως”, είπε νωρίτερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τονίζοντας ότι “αποκαλύψεις δεν κάνω, γιατί δεν έχω να κάνω”.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης δεσμεύθηκε ότι με πρόταση των βουλευτών της πλειοψηφίας, η Επιτροπή της Βουλής για τους Εξοπλισμούς θα διεξάγει έναν παράλληλο έλεγχο της περιόδου κατά την οποία εκδηλώθηκε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ώστε αν προκύψουν στοιχεία, να έρθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή.
«Αν δεν κάνουμε το «άρατε πύλας», τα γιαούρτια του κόσμου θα μετατραπούν σε καλάσνικοφ» διεμήνυσε σε μια χειμαρώδη ομιλία ο εισηγητής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος.
Για συστηματική και αδιάκοπη επίθεση με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντία εις βάρος του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.
«Δεν φυγομαχώ. Δεν απολογούμαι. Είμαι εδώ ως μάρτυρας για να δώσω τη δική μου αλήθεια. Η συνείδησή μου, η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη τη διαδρομή μου ήμουν παρών και όχι απών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε την οργή και τη θλίψη του, όπως είπε, για το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να βάλουν το κόμμα του απέναντί του, αλλά και να στήσουν ένα «Κολοσσαίο» προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
«Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει», είπε ο πρώην Υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε λέγοντας: «Οδήγησαν την ΚΟ σε έναν πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι παρών και σε αυτή, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη σχετική διαδικασία, ώστε να φανεί η αλήθεια. Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό έκαναν λάθος, πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι κανένα παρασκήνιο δεν θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι και κανένα παράκεντρο εξουσίας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο.
«Είπαν κάποιοι, ακόμη και πολιτικός αρχηγός ότι δήθεν εκβιάζω το ΠΑΣΟΚ. Απαντώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανένα. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Δεν διαπραγματεύομαι την ιστορία μου, δεν παζαρεύω τη συμβολή μου στην πορεία της χώρας και βέβαια δεν εκβιάζομαι».
Απέρριψε ακόμη όλα όσα του καταλογίζουν για «μίζες» και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κάνοντας λόγο για μύθους και τονίζοντας ότι λόγω ιστορικής, πολιτικής, εθνικής συγκυρίας της εποχής αποφασίστηκε αυτό το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.
«Ο μύθος που σκόπιμα καλλιεργήθηκε ότι δήθεν οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι τόσο σαθρός που καταρρέει από μόνος του», είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος.


Κανονικά θα έπρεπε να τα είχαν ξεκολλήσει!

Οι οικονομολόγοι τραβάνε τα μαλλιά τους με την πορεία της ελληνικής οικονομίας!


Του Βασίλη Τσεκούρα.
Σοβαροί οικομολόγοι και αναλυτές βλέπουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυριολεκτικά, τραβάνε τα μαλλιά τους.
Όταν όμως, ακούνε (γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση για να φανεί κάτι) το τί προσπάθειες γίνονται για να βγει η χώρα από την ύφεση, καταρρέουν ή στην καλύτερη γελάνε με την ψυχή τους.
Η πραγματική οικονομία έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, ο κόσμος στενάζει με τις περικοπές σε μισθούς, την αβεβαιότητα του αύριο, αλλά και τις καθημερινές απολύσεις, με την ανεργία να αυξάνει συνεχώς.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας έχουν σοβαρότατο αντίκτυπο στην οικονομία. Αν αυξάνεις την ανεργία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ποιός θα είναι αυτός που θα φέρει εισφορές στα κρατικά ταμεία; Αν δεν διασφαλίσεις τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς του αύριο, πως θα βγει ο άλλος να καταναλώσει; Αν δεν μειώσεις τη φορολογία που είναι στα ύψη και σκέφτεσαι να την πας παραπάνω (παρόλες τις διαβεβαιώσεις) πως να αυξηθεί η κατανάλωση; Αν δεν πιέσεις πραγματικά τις τράπεζες να δώσουν δάνεια στις επιχειρήσεις πως περιμένεις να αντέξει η κοινωνία;
Όλα αυτά, δημιουργούν νέα ύφεση. Πέρυσι, για το 2010, όταν όλοι φώναζαν ότι η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιες περικοπές και τέτοια αβεβαιότητα, ακούγαμε ότι στόχος είναι να βγει το μαύρο χρήμα στην επιφάνεια. Εμείς, πάντως, δεν είδαμε τίποτα απολύτως. Αυτοί που έχουν χρήματα τα έχουν στο εξωτερικό και τα φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού.
Πού είναι οι εξαγγελίες ότι έχουν τα ονόματα καταθετών στο εξωτερικό και μάλιστα, αρκετοί από αυτοί λεγόταν από επίσημα κυβερνητικά χείλη, ότι δεν τα έχουν βγάλει με νόμιμο τρόπο;
Οι σοβαροί οικονομολόγοι, εκτιμούν ότι η μόνη λύση είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά με όλα αυτά που γίνονται έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.Πέρυσι, για παράδειγμα, είχαμε πρωτογενές έλλειμμα 10%. δημιουργώντας τρύπα 16 μονάδων!
Τώρα, βγαίνουν στελέχη της τρόϊκα και μας λένε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα έρθει από το 2014 μέχρι το 2020, της τάξεως του 5,5% του ΑΕΠ. Ειλικρινά, ήθελα να ήξερα ποιός μπορεί αυτούς τους τεχνοκράτες να τους παίρνει κάποιος σοβαρά με τέτοιες προβλέψεις και δηλώσεις. Είναι όμως, οι ίδιοι που καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνική μας συνοχή.
Για να μην πιστέψουμε ότι το κάνετε επίτηδες και οδηγείτε την χώρα στα βράχια, αποδείξτε πλέον στον λαό (που όπως λέτε έχει δείξει απίστευτη ωριμότητα στις “μεταρρυθμίσεις”) ότι υπάρχει φως στο τούνελ.
Γιατί ο κόσμος στενάζει. Και όταν βλέπει ότι δισεκατομμύρια ευρώ έχουν πάει σε τσέπες υμετέρων, χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη, η έκρηξη δεν θα είναι μακρυά. Και μάλιστα, θα είναι απρόβλεπτη. Τότε θα έχουμε και πάλι μια παγκόσμια πρωτοπορία: Υπουργούς και βουλευτές να κάνουν σπίτι τους τη Βουλή. Γιατί παραέξω δεν θα μπορούν να βγουν.
Και όπως είχε πει ο πρωθυπουργός “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε” ο κόσμος τώρα λέει: “ή αλλάζουμε ή αλλάζετε”.


Πάλι παραμυθιάζουν τους Αθηναίους. Όσους συλλαμβάνουν σε λίγο είνια πάλι έξω!


Ή τώρα ανακάλυψαν ξαφνικά το πρόβλημα;

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο παράνομων μεταναστών, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, της πορνείας και του εμπορίου ναρκωτικών ξεκίνησε χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και βρίσκεται σε εξέλιξη .

Ομάδες αστυνομικών ελέγχουν...
αλλοδαπούς και όσοι δεν έχουν πιστοποιητικά νόμιμης παραμονής προσάγονται στις αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ το ίδιο γίνεται με άτομα που ασχολούνται με το παραεμπόριο, ιερόδουλες καθώς και με άτομα που σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών ή άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών από την Ασφάλεια, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, την Άμεση Δράση, την Τροχαία και την Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε άλλες περιοχές της Αθήνας.


Υπουργός Δικαιοσύνης Καστανίδης ο Μέγας!

Χρωστάς 1 Ευρώ ΦΠΑ; Φυλακή. Βιάζεις κοριτσάκια; ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!


Παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών ήταν ο 37χρονος σάτυρος που ήθελε να ξεσπάσει τις αρρωστημένες…ορέξεις του σε ένα 15χρονο κορίτσι, αλλά για…καλή τύχη της ανήλικης, αυτή η φορά, ήταν η πρώτη και η τελευταία! Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, το απόγευμα του Μ. Σαββάτου , στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς νωρίτερα, η ανήλικη τον κατήγγειλε ότι, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των γονιών της, μπήκε στο σπίτι της και αποπειράθηκε να τη βιάσει…
Το ανήλικο κορίτσι αντέδρασε σθεναρά και καλώντας σε βοήθεια, έγινε αντιληπτή από τους γείτονες, γεγονός που ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή.
Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ενώ από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι είχε προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος άλλης μιας γυναίκας και πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.


Να βρούνε τρύπες να κρυφτούν οι πολιτικάντηδες.

Η επανάσταση είναι πλέον αναπόφευκτη….


Όσο και  αν σοκάρει εκ πρώτης όψεως η λέξη, το βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση λαού και καθεστώτος θα είναι η μοιραία κατάληξη της κατάστασης στην οποία έχουμε εισέλθει. Ο λαός, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί πλήρως αυτή τη στιγμή, μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Μπαίνει ήδη σε αναπόδραστη πορεία εξέγερσης. Αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός που θα επαναφέρει γρήγορα το πρότερο επίπεδο διαβίωσης, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.
Αν προσέξει κάποιος με αντικειμενικό βλέμμα την εξέλιξη των γεγονότων θα καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην διακρίνονται πουθενά στον ορίζοντα εκείνες οι δυνάμεις και εκείνα τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αναμενόμενες εξελίξεις, αλλά πάντα η κάθε κοινωνία έχει τις απαντήσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
Η πορεία προς τη σύγκρουση τροφοδοτείται από τρεις κυρίως παράγοντες:….
1)  Από τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και της κρίσης που αυτό έφερε.
2) Από το ότι η πρόταση του καθεστώτος για έξοδο από την κρίση, δηλαδή το μνημόνιο, απέτυχε παταγωδώς, σπρώχνοντας το λαό ακόμα πιο πολύ στην ταπείνωση και την εξαθλίωση και
3) Από το ότι αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο απέτυχε πλήρως, έχει το θράσος να θέλει να συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτός ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σοβαρός και η αιτία που τελικά θα ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να αναμένει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς, θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε «άγγελο» και θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία τον πλούτο που άρπαξε. Απεναντίας το σύνθημα της γενικής εφόδου που έριξε, για πλήρη πλέον αφαίμαξη του λαϊκού πλούτου, είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες».
Ευκαιρίες όμως για ποιον;;; Όχι φυσικά για τον άνεργο που ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του. Όχι φυσικά για τον μικρομεσαίο ή για τον ελεύθερο επαγγελματία που φυτοζωούν, βάζουν λουκέτα ή αυτοκτονούν κάτω από την μέγγενη των χρεών. Το σύνθημα αφορά τα μέλη της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης πολιτικοικονομικής ολιγαρχίας, που έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, την εξουσία, τα ΜΜΕ και τα κονέ.
Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταβληθεί σε «άγιο», απεναντίας, με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει περισσότερο με τα μούτρα στο γενικό ξεκοκάλισμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ο λύκος την αντάρα χαίρεται. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς αντάρα φόβου και  παραπληροφόρησης. Προσπαθεί να διασωθεί ενεργοποιώντας “κοινωνικούς αυτοματισμούς” και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.
Όμως αυτή η βέβαιη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το οικονομικό αδιέξοδο και την χωρίς ορατή ημερομηνία λήξεως εξαθλίωση του λαού, βάζουν αναπόφευκτα το τραίνο της εξέγερσης στις ράγες.

Πηγή:   http://hassapis-peter.blogspot.com


Μεγαλα έργα στην Τουρκία και φτώχια στην Ελλάδα της πράσινης συμφοράς.

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ;

γράφει ο 
Παπανικολόπουλος Νικόλαος
Υποναύαρχος ΛΣ (εα).
      Την Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011, όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τη δήλωση, του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα κατασκευάσει διώρυγα, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο.    «Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη "Διώρυγα Κωνσταντινούπολη"», ένα από τα μεγαλύτερα έργα του αιώνα, που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Ερντογάν, ξεδιπλώνοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία, θα .............
γίνει στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκιάς, δυτικά της Θρακικής Σηλυβρίας,  οι προκαταρκτικές μελέτες αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια, η κατασκευή της θα ολοκληρωθεί το 2023 κατά την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, θα έχει μήκος 40 - 50 χιλιόμετρα, πλάτος 150 μέτρα, βάθος 25 μέτρα και εκτιμάται ότι θα διέρχονται 130-160 πλοία ημερησίως.
      Τα Στενά του Βοσπόρου έχουν μήκος 31 χιλιόμετρα και πλάτος 770 – 1500 μέτρα. Έχουν ιδιαίτερη σημασία στην ναυσιπλοΐα καθώς τα πλοία που διέρχονται από αυτά πρέπει να αλλάξουν 12 φορές πορεία με στροφές που φθάνουν τις 80 μοίρες και ταχύτητες που πέφτουν και στα 7 μίλια .
      Το 2009, πέρασαν 51.422 πλοία, αριθμός που είναι τετραπλάσιος από αυτά που πέρασαν από τη διώρυγα του Παναμά και τριπλάσιος σε σχέση με τη διώρυγα του Σουέζ.
     Ο προβληματισμός της Τουρκιάς για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993.
     Επικαλούμενη λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας από το 1994 μέχρι και το 1998, εφήρμοσε ειδικό αυστηρό Κανονισμό  (Marmara Traffic Regulations) για τη διέλευση των δεξαμενόπλοιων από το Βόσπορο, δημιουργώντας προβλήματα στη ναυτιλιακή κοινότητα.
     1η Ιουλίου 2010, κάλεσε στην Κωνσταντινούπολη, τις 20 μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου  και συζήτησαν το πρόβλημα  της διέλευσης των δεξαμενόπλοιων από  τα Στενά, ενημερώνοντας ότι σε 3 – 4 χρόνια , θα πάρει νέα μέτρα για τη διέλευση των πλοίων από τα Στενά .
     26-28 Οκτωβρίου 2010,διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη,
 τη 12η Συνάντηση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου με έμφαση στις διεθνείς μεταφορές. Το κύριο θέμα της Συνάντησης ήταν και οι εξελίξεις για τους Πετρελαιαγωγούς  Μπακού –  Τσεϊχάν (η κατασκευή του άρχισε το 2002 και η λειτουργία του το 2006) και  Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (εκκρεμεί ως ιδέα από το 1994 και ως Διακρατική Συμφωνία από το 2007)
     Συνεπώς, δεν ξαφνιάζει το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την επίλυση του προβλήματος της ναυσιπλοΐας στο
Βόσπορο, επίλυση την οποία επιζητεί όχι τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο για γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη .
    Άλλωστε, σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώθηκαν αμέσως μετά την εξαγγελία, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από επιστήμονες. «Δύσκολα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει τις συνέπειες όταν παρεμβαίνουμε στη φύση με τόσο τεχνητό τρόπο», δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Τζεμάλ Σαϊντάμ.
     Εύλογα όμως, τίθεται το ερώτημα αν η εξαγγελία  κατασκευής  διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη, αγγίζει την πραγματικότητα. ή είναι μια προεκλογική εξαγγελία  του Τούρκου πρωθυπουργού εν όψει των γενικών εκλογών στην Τουρκία  την 12 Ιουνίου 2011;
     Η εξαγγελία, λαμβάνοντας υπόψη  τα στοιχεία των μεγαλυτέρων διωρύγων του κόσμου, είναι εφικτή.
     Η Διώρυγα του Σουέζ (1859-1869) που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, έχει μήκος 160 χιλιόμετρα, πλάτος 160 μέτρα και βάθος 11,60 μέτρα.
     Η Διώρυγα του Παναμά (1904-1914) που συνδέει τον Ειρηνικό με τον  Ατλαντικό Ωκεανό, έχει μήκος 151 χιλιόμετρα πλάτος 45 μέτρα και βάθος 11 μέτρα.
.     Η Διώρυγα του Κίελου (1887-1895) που συνδέει τη Βαλτική  με τη Βόρειο Θάλασσα , έχει μήκος 98 χιλιόμετρα.
    Οι διώρυγες αυτές είναι διεθνείς διώρυγες καθόσον ενώνουν τμήματα θάλασσας διαφορετικού κράτους . Για τις διεθνείς διώρυγες, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το «Δίκαιο της Θάλασσας» (1982) δεν περιέχει ρυθμίσεις αλλά  το καθεστώς τους διέπεται από  ειδικές, για την καθεμιά, Συμβάσεις.
       Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ενώνοντας ύδατα της χωρικής θάλασσας του ιδίου κράτους, όπως η δική μας της Κορίνθου, δεν θα θεωρείται διεθνής. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα δεσμεύεται διεθνώς για τον τρόπο χρήσης της όπως δεσμεύεται, από τη Σύμβαση του Μοντρέ (1936), για τη χρήση των «Στενών» στη διεθνή ναυσιπλοΐα.
       Η ιδέα κατασκευής του πετρελαιαγωγού  Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη το 1994 και η υπογραφή της σχετικής  Διακρατικής Συμφωνίας Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας το 2007, ήταν απόρροια του προβλήματος των Στενών του Βοσπόρου.
      Με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη γείτονα χώρα η υπόθεση πετρελαιαγωγός μάλλον έχει τελειώσει . 
        
                              Αλεξανδρούπολη   28  Απριλίου  2011
                                ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  Νικόλαος
                                         Υποναύαρχος ΛΣ (εα)


Η Τουρκία γίνεται υπερδύναμης και εμείς ασχολούμεθα με του κλέφτες πολιτικούς!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΚΑΛΑΚΙΑ!


Αύξηση πωλήσεων αυτοκίνητων στην Τουρκία 34% για το 2010
Μείωση πωλήσεων αυτοκίνητων στην Ελλάδα 35,8% για το 2010
Στη γειτονική μας χώρα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πανηγυρικά πως το ΔΝΤ σύντομα θα εισπράξει την τελευταία δόση που του οφείλει η Τουρκία. Είναι γεγονός πως τα δύσκολα τελείωσαν για την Τουρκία με τους δείκτες ανάπτυξης να παρουσιάζουν κατακόρυφη άνοδο.
Αυτό φάνηκε στην αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις του 2010 σημείωσαν αύξηση 34%
Ενώ εμείς ακόμη ψάχνουμε ποιος έκλεψε τα λεφτά και τι ηλιθιότητες θα πει το κάθε παπαγκαλάκι κάθε τρεις και λίγο οι Τούρκοι υλοποιούν στόχους που σε λίγα χρόνια όλη η Ευρώπη θα ζηλεύει την οικονομία της.


Ελληνικές πατριωτικές θέσεις!



ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ!

Μία από τις πλέον παραδεκτές πραγματικότητες που η ίδια η θεία πρόνοια ενέσπειρε στην φύση είναι αναμφισβήτητα η ύπαρξη των ανθρωπίνων φυλών και η σύνδεση αυτών κατά έναν μοναδικό τρόπο με κάθε Έθνος και χώρα. Ουδείς μπορεί να καταρρίψει έτσι ότι η λευκή φυλή κατοίκησε και κατοικεί κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, η κίτρινη φυλή στην Ασία, η μαύρη φυλή στην Αφρική και οι γνωστοί μας ερυθρόδερμοι Ινδιάνοι στην Αμερική μέχρις ότου οι μετέπειτα «φιλάνθρωποι» εξουσιαστές εξολοθρεύσουν μέγα μέρος αυτών. Πάντως η βασική χωροθέτηση των φυλών διατηρήθηκε ακόμη και μετά τις ιστορικά διαπιστωμένες και λογικές μετακινήσεις πληθυσμών από τόπο σε τόπο.

Όμως οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» ανακάλυψαν ότι η φυσική ανθρωπογεωγραφία των πραγμάτων τούς είναι πρόβλημα. Ο σκοπός τού αποστάτη της ανθρωπότητος είναι η κατάργηση του εθνικού κράτους και των θεσμών του και η υπαγωγή του σ’ ένα πολυεθνικό πολτό, τη γνωστή παγκόσμια σιωνιστική διακυβέρνηση, με το σκήπτρο εξουσίας στον παγκόσμιο κυβερνήτη, «ιερέα», δικαστή και ό,τι διάολο θέλει ο Διεθνιστικός Νεοταξισμός. Όμως η ύπαρξη της Φυλής έχει από πίσω της κάμποσα ακόμη ενοχλητικά στοιχεία για το Σύστημα. Έχει το στοιχείο του κοινοτικού τρόπου ζωής και της συντροφικότητας που συσπειρώνει τον λαό γύρω από τα κοινά γνωρίσματα, την φυσιολογική αδιαλλαξία στη νομή της εθνικής γης, την εξίσου φυσική ροπή προς αναζήτηση ζωτικών χώρων και κυριαρχίας, την χωριστή προσωπικότητα και ευφυΐα της κάθε εθνικής κοινότητος.

Και για να πετύχουν τον σκοπό τους εφάρμοσαν μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Έθεσαν απατηλές ελευθερίες μεταξύ των λαών και τις περιόρισαν εντός των τειχών των δημοκρατικών πολιτευμάτων. Έδωσαν εξουσίες σε λαοπρόβλητους ηγετίσκους που κανείς δεν ξέρει τα σκοτεινά τους απόκρυφα και τις κρυφές διαδρομές. Και έδωσαν εντολές να ανακατέψουν με το πέρασμα των χρόνων την πληθυσμιακή σύνθεση των λαών με προσχήματα λαθρομεταναστευτικά και ψυχοπονιάρικα.

Όμως το ανακάτεμα της φυλετικής τράπουλας δεν έδιωξε φυσικά ούτε τις αδικίες που φόρτωσαν ξεδιάντροπα οι νεοταξικοί ολετήρες στους λαούς ούτε άμβλυναν εγκληματικότητα και πολέμους. Τουναντίον, το κακό μεταγγίστηκε από Έθνος σε Έθνος, η ασφάλεια της κοινότητος τέθηκε υπό αμφισβήτηση και διεκδίκηση, η παρακμή των λαών φούντωσε και κακοφόρμισε. Η ομοιογένεια της Φυλής τέθηκε υπό σοβαρή αμφισβήτηση, αλλά τα αντανακλαστικά και το ένστικτο επιβίωσης του λαού, ιδίως των ατίθασων Ελλήνων, δεν επέτρεψε ποτέ τον αφανισμό της.

Το κυρίαρχο δημοκρατικό τάχα και υποκριτικά αντιπροσωπευτικό καθεστώς θέλησε να προστατέψει την καταστρεπτική επιδρομή του σε βάρος της Φυλής. Να καταστρέψει με μανία μάλιστα τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, την εκπολιτιστική και πολιτική ανωτερότητα της Ελληνικής Φυλής. Να δημιουργήσει το σκηνικό μιας εσωτερικής συγκρουσιακής κατάστασης που θα στηριζόταν στη δράση ενός διεθνιστικού στρατού από σωματοφύλακες του καθεστωτικού πολυφυλετικού οράματος ώστε και τις λαϊκές μάζες της εθνικής κοινότητας να τιθασεύσει εκφοβίζοντας αυτές και το πάτημα να εξασφαλίσει για την νομική κατοχύρωση της φυλετικής και εθνικής εξόντωσης. Μια εκστρατεία που εξαπλώνεται παράλληλα σε όλη την Ευρώπη έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τη Λευκή Φυλή.

Βρέθηκε λοιπόν ο σωματοφύλακας του καθεστωτικού πολυφυλετικού οράματος στο πρόσωπο της ανέκαθεν διεθνιστικής και αντεθνικής Αριστεράς. Μια Αριστερά που πάντοτε παγίδευε τους λαούς με τις κοινωνικές της τάχα διεκδικήσεις που τώρα αντικαθίστανται από συνθήματα όπως το «εργάτες ξένοι αδέρφια μας» που έγινε «όλοι είμαστε μετανάστες», για να προχωρήσει στο αίτημα της πλήρους νομιμοποίησης και ενσωμάτωσης των μεταναστών αφού τάχα είμαστε όλοι ίδιοι. Με το αίτημα της Αριστεράς να ταυτίζεται πλήρως μ’ αυτό των δήθεν φιλελεύθερων και σοσιαλιστικών εχθρών.

Όμως η φύση η ίδια εκδικείται. Έρχεται λοιπόν η επιστήμη σήμερα με αδιαμφισβήτητους τρόπους να ενισχύσει και να υπερασπιστεί την θεία απόδοση της εθνικής πολιτείας του Ηρόδοτου με το όμαιμο και το ομόφυλο. Ο διάσημος νομπελίστας βιολόγος Τζέϊμς Γουότσον ήρθε να εξηγήσει ουσιαστικά το αίνιγμα του ανθρώπινου DNA ανακαλύπτοντας τον διπλό του έλικα. Ειδικότερα ο γνωστός βιολόγος έχει προβεί σε ενοχλητικές για το νεοταξικό βόρβορο δηλώσεις που σχετίζονται με τις γενετικές διαφορές σε θέματα όπως η ευφυΐα. Και αυτός ήταν ο λόγος του προπηλακισμού του από τους γνωστούς άγνωστους παρακρατικούς της Αριστεράς στην διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο των Πατρών http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0B2VaX_jOT8. Και από κοντά έρχονται οι αντιρατσιστικοί νόμοι περί εχθροπάθειας. Όμως ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός στέκεται διαπρύσιος κήρυκας υπέρ της εθνικής και φυλετικής ιδιοπροσωπείας του Ελληνικού λαού.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot/


Γεια σου Άκη με ωραία σου!


Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται αύριο να αποφασίσει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

Με την πρότασή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.

Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, γνωστοποίησε ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίδει ο Κανονισμός της Βουλής να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις του για την υπόθεση.

Ο ίδιος, επανειλημμένως έχει υποστηρίξει ότι η απόφαση για την κατασκευή των υποβρυχίων από την κοινοπραξία των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τις γερμανικές εταιρείες Ferrostaal και HDW ήταν αποτέλεσμα κοινής θέσης και κατακύρωσης από το ΚΥΣΕΑ και ότι ο ίδιος δεν έχει πάρει μίζες, όπως προκύπτει από τη γερμανική δικογραφία που διενήργησε η Εισαγγελία του Μονάχου.

Το ενδιαφέρον κατά την αυριανή διαδικασία δεν εντοπίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται η υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.

Με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του ΠΑΣΟΚ να συστήσει προκαταρκτική μόνον για τον ίδιο και τη σύμπτωση των απόψεων με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσοχατζόπουλος, με δήλωσή του, έκανε λόγο για "ατόπημα, περίεργη διαδικασία λόγω κρίσης προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ και περίεργη σύμπνοια με τη ΝΔ για επιλεκτική στοχοποίησή του για μια βολική "αλήθεια" με ορατές πλέον πολιτικές σκοπιμότητες".

Στην πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι πριν την υπογραφή της σύμβασης, τον Φεβρουάριο του 2000, η Ferrostaal σύμφωνα με τη γερμανική δικογραφία ανέπτυξε, όπως σε όλο τον κόσμο, σύστημα δωροδοκιών ανωτάτων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, προκειμένου να έχουν θετική άποψη και επιρροή υπέρ της ανάληψης των έργων από την ίδια.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση των βουλευτών, τα χρήματα των δωροδοκιών φαίνεται να κατέληγαν στους αξιωματούχους μέσω συμβούλων -όπως οι Μιχ. Μαντατός και Αλ. Αβατάγγελος- δικηγορικών γραφείων της Ζυρίχης (όπως του Μάις), ad hoc ιδρυομένων εταιρειών όπως η Ντόμαρτον στις Παρθένες Νήσους και μέσα από πολλές άλλες δυσεξακρίβωτες διαδρομές.
Εξ ου και το κατηγορητήριο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι ο πρώην υπουργός "κατά παράβαση των καθηκόντων του, ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να προβεί σε ενέργεια που ανάγεται στα καθήκοντά του και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

Πάντως οι μίζες που δόθηκαν, αναφέρει η πρόταση, υπολογίζονται στο 4,5% επί του τζίρου του έργου, δηλαδή ανήλθαν στα 72-83 εκ ευρώ, ποσά τα οποία οι δωροδοκηθέντες γνώριζαν σαφώς ότι μετακυλίονταν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην αυριανή συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης
Ντινόπουλος.

Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή ,τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες με μυστική ψηφοφορία.

www.e-typos.com


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More