23.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

23 Νοεμβρίου




  • Γεγονότα
1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ' οδόν προς την Πελοπόννησο.
1889: Το πρώτο τζουκ-μποξ τίθεται σε λειτουργία σε σαλούν του Σαν Φρανσίσκο.
1916: Η κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης, υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
1959: Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ διακηρύσσει σε λόγο του στο Στρασβούργο το όραμα του για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια.
1964: Ο αμερικανός καρδιοχειρουργός Μάικλ ΝτιΜπέικι πραγματοποιεί την πρώτη παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι-πας).
1976: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11 συντρίβεται κοντά στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 50 επιβαίνοντες.
  • Γεννήσεις
1859: Γουίλιαμ Μπόνεϊ, γνωστός ως Μπίλι δε Κιντ, παράνομος της Άγριας Δύσης. [θαν. 14/7/1891]
1920: Πολ Σελάν, ρουμανοεβραϊκής καταγωγής γάλλος ποιητής που έγραψε στη γερμανική γλώσσα. [θαν. 26/4/1970]
1933: Κζίστοφ Πεντερέτσκι, διακεκριμένος πολωνός συνθέτης. («Θρηνωδία για τα θύματα της Χιροσίμα»)
  • Θάνατοι
1769: Κωνσταντίνος Μαυροκορδάτος, ηγεμόνας της Μολδοβλαχίας. [γεν. 27/2/1711]
1976: Αντρέ Μαλρό, γάλλος συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και πολιτικός («Η κατάσταση του ανθρώπου», «Αντιαπομνημονεύματα», «Ελπίδα») [γεν. 3/11/1901]
1991: Κλάους Κίνσκι (Νικολάους Καρλ Γκίντερ Ναξίνσκι), γερμανός ηθοποιός, καλτ φιγούρα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. [γεν. 18/10/1926]


Με μιά ματιά...

Ελλάδα
  • Απάντηση σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έδωσε στη Ρηγίλλης ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».
  • Την αντίθεσή τους στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζουν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Παιδείας. Συνέχεια υπήρξε και στο θέμα της κατάργησης του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Έκτακτη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Ντόλιο, είχαν αργά το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά την οποία έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που τους απασχολούν. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, ενώ αργότερα συνεδριάζει η Ομοσπονδία για να αποφασίσει συνέχιση ή λήξη των κινητοποιήσεων.
  • «Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας περνά και από την Κύπρο» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Χριστόφιας στην ομιλία του ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε την ΕΕ να πιέσει την Τουρκία, «αντί να στηρίζει τις παράλογες θέσεις της», ενώ υπογράμμισε την «κόκκινη γραμμή» για τη λύση: συμβιβασμός με τους Τουρκοκύπριους, όχι με τον Αττίλα.
  • Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, έγιναν τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Η Οργάνωση έχει δημιουργηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα γραφεία της βρίσκονται στο Ν.Κόσμο.
Κόσμος
  • Η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου συνεχίστηκε το 2010 στο Ιράν –αν και διακόπηκε προσωρινά μέσα στο Νοέμβριο– διαπιστώνει έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) που αναφέρει επιπλέον ότι η συνολική ποσότητα του εμπλουτισμένου ουρανίου έχει αυξηθεί μέσα στο έτος.
  • «Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών»... Ο θρύλος της Manchester United Ερίκ Καντονά προτρέπει τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες σε ένα βίντεο που κάνει «θραύση» στο Διαδίκτυο και πυροδοτεί online εκστρατεία για «άδειασμα» των λογαριασμών στις 7 Δεκεμβρίου.
  • Δέκα άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Γερμανία. Οι συλληφθέντες θεωρείται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο Βέλγιο. Την ίδια στιγμή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δανίας προειδοποιούν πως τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα και εφιστούν την προσοχή των Αρχών ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
  • Ανησυχία για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή εκφράζει η διεθνής κοινότητα μετά τα πυρά πυροβολικού από τη Βόρειο Κορέα κατά νησιού της Νοτίου Κορέας που άφησε δύο Νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς νεκρούς. Την επίθεση καταδικάζουν Ουάσινγκτον, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ ανησυχία εκφράζουν Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία. Για «τεράστια αντίποινα» σε περίπτωση νέας επίθεσης κάνει λόγο η Σεούλ.
  • Προσφυγή κατά της απόφασης της εκλογικής επιτροπής που ανέδειξε ως νικήτρια των εκλογών για την ανάδειξη του γερουσιαστή της Αλάσκας την Λάιζα Μουρκόφσκι, κατέθεσε ο υποστηριζόμενος από το Tea Party -υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων- Τζο Μίλερ, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 2ας Νοεμβρίου. Κάνει λόγο για... ορθογραφικά λάθη που ακυρώνουν την εκλογή της αντιπάλου του.
Οικονομία
  • Η Fourlis, που έχει το franchise των καταστημάτων IKEA σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση 71% των καθαρών κερδών εννεαμήνου, εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς και της μείωσης της ζήτησης, που προκαλεί η πολιτική λιτότητας. Εξαιρώντας τις επιπτώσεις από την έκτακτη εισφορά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 12,3 εκατ. ευρώ.
  • Σε 98,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου «Τιτάν» στο εννιάμηνο μειωμένα κατά 5,2% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ο τζίρος υποχώρησε κατά 1,7%. Η κερδοφορία σε επίπεδο μητρικής υποχώρησε κατά 41,5%, πέφτοντας σε 23,9 εκατ. ευρώ.
  • Το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Πορτογαλίας θα επιτρέψει στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος να περάσει από το Κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2011, απέχοντας από την ψηφοφορία που θα γίνει την Παρασκευή.
Αθλητισμός
  • Το παιχνίδι της Ρόμα με την Μπάγερν στο «Ολίμπικο» ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τρίτης για την 5η αγωνιστική του Champions League. Η αυλαία ανοίγει στις 19.30 με τον αγώνα Σπαρτάκ Μόσχας - Μαρσέιγ, ενώ στις 21.45 θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα ματς. Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16» και διεκδικούν την πρωτιά απέναντι σε Ζίλινα και Αγιαξ αντίστοιχα. Μίλαν, Αρσεναλ και Σαχτάρ ελπίζουν να τσεκάρουν απόψε τα εισιτήρια.
  • Με αρκετές απουσίες θα αγωνιστεί την Τετάρτη στο Παγκρήτιο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Εργοτέλη, στο β' ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 10η αγωνιστική, που είχε διακοπεί λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου από τη βροχόπτωση. Σε σχέση με την 18άδα του α' ημιχρόνου ο Τοροσίδης είναι η μοναδική αναγκαστική αλλαγή, με τον Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του.
  • Μπορεί ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ να δήλωσε ότι θα μετακομίσει τον Ιανουάριο στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο αυτό. Ο 26χρονος επιθετικός, πάντως, με δηλώσεις του στo βρετανικό περιοδικό «Sport/Foot» είπε: «Δεν ξέρω τι έχει ο Μαντσίνι μαζί μου, αλλά περιμένω να φύγω από την ομάδα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχει έρθει σε συμφωνία με τη Γιουβέντους για τον δανεισμό μου».


Όσοι τους ψηφίσατε τώρα δοξάστε τους!

Τί θα γίνει στο Δημόσιο.

|

Μεγάλα ζητήματα θα ανακύψουν τις επόμενες μέρες, όταν θα αρχίσουν να γίνονται συγκεκριμένες οι...
 
Τί θα γίνει στο Δημόσιο
οδηγίες της τρόικας για το Δημόσιο Τομέα, και θα πρέπει να εφαρμοστούν με εντολή των αρμόδιων υπουργών.
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμμέσως πλήν σαφώς προανήγγειλε το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι που όπως είπε προβλέπεται κι από το Σύνταγμα στην περίπτωση κατάργησης θέσεων.
Αν και ο υπουργός για ακόμα μία φορά έσπευσε να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα, δεν έκανε το ίδιο και για την περίπτωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι μετατάξεις που θα αφορούν μετακινήσεις υπαλλήλων στο στενό Δημόσιο τομέα, δε θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις.
Πάντως εξήγγειλε «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο (με εξαίρεση τους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας). Το κάθε υπουργείο, συνέχισε, θα συντάσσει ένα πρόγραμμα προσλήψεων, το οποίο και θα πρέπει να είναι συμβατό με τον κανόνα αυτό. Για το 2010, συμπλήρωσε, υπολογίζονται 40.000 συνταξιοδοτήσεις, γεγονός που θα ανοίξει 8.000 νέες θέσεις για το 2011.

Αναφερόμενος στις εργασιακές συμβάσεις, ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι στο μνημόνιο γίνεται λόγος για απόκλιση από τις κλαδικές και όχι από την εθνική γενική σύμβαση εργασίας, γι΄αυτό και όπως είπε, «δε θα πέσουμε κάτω από 740 ευρώ».
 
Αναφορικά εξάλλου με το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων έκανε λόγο για αναμόρφωση του σχετικού πλαισίου, «σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους», επισημαίνοντας ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, υπό την αίρεση, ωστόσο, κάποιων περιορισμών.

Μέτρα υπέρ των ανέργων

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παίρνει μέτρα υπέρ των ανέργων.
Τα μέτρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή, με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης -την υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη-, του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδη και του προέδρου του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλια.


Στους τρεις άξονες των δράσεων, που θα υλοποιήσει, η κυβέρνηση περιλαμβάνεται η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε αυτό θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.


Τα μέτρα προβλέπουν εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.


Βασίλης Μαρκεζίνης...

Μαρκεζίνης: Πτώχευση ή στάση πληρωμών.

|

Σε ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλης Μαρκεζίνης...
 
εκτίμησε ότι η Ελλάδα ή θα οδηγηθεί σε πτώχευση είτε σε αναδιάρθρωση ή σε στάση πληρωμών. Μαρκεζίνης: Πτώχευση ή στάση πληρωμών«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης ιστορίας», τόνισε. «Με 150% του ΑΕΠ χρέος δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην οικονομική κρίση ο κ. Μαρκεζίνης επεσήμανε στο κοινό «δεν σας λένε την αλήθεια», ενώ για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «σωτήρα» διερωτήθηκε «ποιον θα πρωτοσώσει η Ε.Ε.;»
Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».
Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία; Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής.
Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.
Προέβλεψε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι το δημιούργησαν αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν σε μια περίοδο που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα να το λύσουν. Δήλωσε ότι τον ανησυχούν περισσότερο οι αλυτρωτικές διατάξεις που βρίσκονται στο Σύνταγμα των Σκοπίων και όχι τόσο η ίδια η ονομασία.
Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.
Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σηλωάμ».
Τέλος, έκανε λόγο για λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ το 2009, ισχυριζόμενος ότι «ήξερε τα προβλήματα που υπάρχουν με τα οικονομικά της χώρας».


Καθημερινά νέα...

Ελλάδα
Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια (2010-11-23) - Kalimera.gr
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Ο τελευταίος θα ενημερώσει τον κ.Παπανδρέου για τα αποτελέ..(38 σχετικα αρθρα) 
Στήριξη ανέργων και ευπαθών ομάδων (2010-11-23) - Ναυτεμπορική
  Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων και άλλων ευπαθών ομάδων για το 2011 για παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό..(13 σχετικα αρθρα) 
Υπό επιτήρηση… (2010-11-23) - Kalimera.gr
Υπό την…παρακολούθηση της Ρηγίλλης βρίσκονται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που με την στάση τους δείχνουν είναι κοντά στην κ.Μπακογιάννη. Επίσημα η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι η «Δημο..(10 σχετικα αρθρα) 
Σε κανονικούς ρυθμούς πάλι τα δρομολόγια του Ο.Σ.Ε. (2010-11-23) - Zougla.gr
Αποκαθίσταται σταδιακά, από τις 10:00, η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είχε διακοπεί γύρω στις 08:00, λόγω δολιοφθοράς στις γραμμές.Η δολιοφθορά έγινε στο 37ο χιλιόμετρο της σιδηροδρο..(10 σχετικα αρθρα) 
Εμπρηστική επίθεση στο «Κάραβελ» τα ξημερώματα (2010-11-23) - Kathimerini
Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια εκδηλώθηκε, τα ξημερώματα, έξω από το ξενοδοχείο «Κάραβελ» στην Καισαριανή. ΄Αγνωστοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, στην οδό Ευφρονίου. Από τ..(17 σχετικα αρθρα)
Κόσμος
Στον αέρα ξανά δύο Airbus A380 της Qantas (2010-11-23) - Pathfinder.gr
Αυστραλία  — Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δύο από τα έξι Airbus A380 που διαθέτει θα ξεκινήσουν να εκτελούν δρομολόγια από το ερχόμενο Σάββατο.Τα δύ..(7 σχετικα αρθρα) 
Νέα Ζηλανδία Σβήνουν οι ελπίδες για τους 29 παγιδευμένους ανθρακωρύχους (2010-11-23) - To Bima
Εξανεμίζονται σταδιακά οι ελπίδες να βρεθούν σώοι οι 29 παγιδευμένοι εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο στη Νέα Ζηλανδία τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε. Το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που θα κα..(7 σχετικα αρθρα) 
Θερμό επεισόδιο με δύο νεκρούς στρατιώτες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας (2010-11-23) - Ta Nea
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας μετά τον βομβαρδισμό νησιού της δεύτερης από τους Βορειοκορεάτες, ο οποίος προκάλεσε την ένοπλη αντίδραση της Σεούλ.Δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες ..(13 σχετικα αρθρα) 
Συλλήψεις δέκα υπόπτων για επίθεση στο Βέλγιο (2010-11-23) - Pathfinder.gr
Βέλγιο  — Δέκα πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με το ισλαμιστικό κίνημα και είναι ύποπτα ότι ετοίμαζαν επίθεση στο Βέλγιο εναντίον στόχου «που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», συνελήφθησαν σ..(8 σχετικα αρθρα) 
Στις 29 Απριλίου ο γάμος του Βρετανού πρίγκιπα (2010-11-23) - Eleutherotypia
Στις 29 Απριλίου, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, πρόκειται να τελεστεί ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με την - πολυαναμενόμενη στη Βρετανία -και όχι μόνο- ανακοίνωση του ..(6 σχετικα αρθρα) 
Πολιτική
"Επίθεση" της ΝΔ στην Ντ. Μπακογιάνη (2010-11-23) - Capital.gr
Εγκαταλείπει τη στάση αδιαφορίας απέναντι στο κόμμα της «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη η ΝΔ και φαίνεται να περνά στην επίθεση.  Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίν..(33 σχετικα αρθρα) 
Προετοιμασία ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου (2010-11-23) - Zougla.gr
Η καλύτερη προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου, στην οποία αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού στήριξης, αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης στη..(2 σχετικα αρθρα) 
Ερντογάν: «Δεν τίθεται θέμα για τα 12 μίλια» (2010-11-23) - Eleutherotypia
Εχει σημειωθεί πρόοδος στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απέφυγε να μπει σε..(8 σχετικα αρθρα) 
Μήνυμα Παπανδρέου στην Αγκυρα (2010-11-23) - Ethnos
«Χωρίς την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορούν να εξομαλυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Αγκυρα, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια.Π..(2 σχετικα αρθρα)
Προχειρότητες με τον «Καλλικράτη» (2010-11-23) - City Press
Νέες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής -αυτήν τη φορά αφορούσαν στον «Καλλικράτη»- άφησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των οπ.. 
Οικονομικά
Κομισιόν Ικανοποιητική η πορεία της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής σύγκλισης (2010-11-23) - To Bima
Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας. μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος ..(13 σχετικα αρθρα) 
«Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο» (2010-11-23) - Ta Nea
Καμία απόλυση δε θα γίνει στο Δημόσιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας. ..(15 σχετικα αρθρα) 
ΑΛΚΟ : Σε θετική τροχιά τα κέρδη στο εννεάμηνο (2010-11-23) - Kathimerini
O ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 195,57 εκατ. ευρώ, έναντι 178,34 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,66%. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών, ήτοι το..(54 σχετικα αρθρα) 
«Από την Ιρλανδία κρίνεται το μέλλον του ευρώ» (2010-11-23) - Τα Νέα
Από την επίλυση της κρίσης στην Ιρλανδία κρίνεται το μέλλον του ενιαίου νομίσματος, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είναι το μέλλον του ενιαίου νομίσματος που διακ..(10 σχετικα αρθρα) 
Η Ευρωβουλή πιέζει την ΕΚΤ για ενεργότερη δράση στην κρίση της ευρωζώνης - Ψηφισμα (2010-11-23) - Kerdos
Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, ψήφισμα σχετικά με την επίδοση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά το έτος 2009, στο οποίο υποβάλλουν ακόμη προτάσεις για την ανάληψη δράσεων στ..(10 σχετικα αρθρα) 



Και θα παραμείνει Ελληνικό!



ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

¤Ÿ ‘™“‘™Ÿ •™‘™ •››—™šŸ!!!Το Αιγαίο, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα ιστορίας χιλιετηρίδων, του διεθνούς εθιμικού και συμβατικού δικαίου και τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες θα αναλύσουμε κατωτέρω, είναι Ελληνικό και οι τίτλοι κυριαρχίας της Ελλάδος είναι ακατάλυτοι και ισχυρότεροι από τις οποιοσδήποτε πιέσεις μικρής, μέσης η μεγάλης δύναμης όπως π.χ.

1]Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830
2] Η συνδιάσκεψη του Λονδίνου του 1913
3]Η συμφωνία της Λωζάνης της 24\7\1923
4]Η συμφωνία του Μοντρέ του 1936
5] Η συμφωνία των Παρισίων του 1947
6] Η συμφωνία του Ο.Η.Ε. του 1958
7] Η συμφωνία του Ο.Η.Ε. του 1982
8] Οι συμφωνίες του ICAO
, [ Σικάγου, Παρισίων και Βαρσοβίας]
9] Το Προεδρικό Διάταγμα του 1931, και τα Ν.Δ. 142/69,1182/72, και 210\73 .
10] Ο Κατ.Χάρτης του ΟΗΕ, η Τελική Πράξη του Ελσίνκι, ο Χάρτης των Παρισίων, το Σύμφωνο Λουγκάνο, το ΝΑΤΟ, η συμφωνία της Βιέννης, η Συμφωνία του Αμβούργου.
11] Η Ιστορική πραγματικότητα. Περισσότερα ...


Για ενήμέρωση...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

Χουριέτ 22-11-2010
Η τρίτη πιο παλιά ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακά στα Μουδανιά της Προύσας, πωλείται από τον ιδιοκτήτη της προς 400 χιλιάδες ευρώ. Οι χωρικοί ζήτησαν να αγοράσουν την εκκλησία που επί 10 χρόνια περιμένει να πουληθεί. Ο μουχτάρης του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ εκπροσωπώντας τους χωρικούς ανέφερε πως ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία και είπε :¨Επιθυμούμε να επισκευάσουμε την εκκλησία και να την ανοίξουμε για τον τουρισμό. 400 χιλιάδες ευρώ είναι πολύ ακριβά, αν ήταν 200 χιλιάδες θα την παίρναμε¨.
Το 200 κατοίκων χωριό Κούμγιακά της περιοχής Μουδανιών φιλοξενεί ένα μνημείο με μεγάλη σημασία για τον χριστιανικό κόσμο.  Οι ξένοι τουρίστες συρρέουν στην τρίτη πιο παλιά Ορθόδοξη εκκλησία, που κατασκευάστηκε στην περίοδο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, στα έτη 780-797. Η εκκλησία που είναι γνωστή ως εκκλησία των Αρχαγγέλων ή των Ταξιαρχών, αγοράστηκε πριν από 10 χρόνια από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος προσπάθησε να την επισκευάσει. Καθώς όμως η επιτροπή μνημείων δεν του έδωσε άδεια, αποφάσισε να την πουλήσει.
Σχόλιο : Πωλούνται εκκλησίες….. Δείτε και το σχετικό με το δημοσίευμα βίντεο
http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=11418


Μετά την εξαγγελία...

Εμού...και του ιδίου.

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Έ… δεν μπορεί… Μετά την εξαγγελία της ΔΗ.ΣΥ. βλέπουμε τον Επίτιμο

σε κάνα – δυό τέρμινα να βγαίνει στους Λυριτζή – Οικονόμου και να… απολογείται για την ίδρυση του νέου κόμματος που εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκε γιατί η Ν.Δ… δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών της οικογένειας Μητσοτάκη, για τα όσα έγιναν επί ημερών Κωστάκη και Σία, για το μνημόνιο και για τα… ροζ τηλεοπτικά δρώμενα της απόλυτης σταρ. Τέσσερα σε ένα:

Με σφραγίδα και βούλα μας

Αρχηγός η Ντορούλα μας

Τώρα ΔΗΣΥ μανούλα μας

Κ΄η Νου Δου… αναγούλα μας

Και σιχτίρω την πούλια μας

Τα χαμένα τα άστρα μας

Τα γαλάζια τα κάστρα μας

…………………………….

Αντωνάκη ευάλωτε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Με Νου Δου επτωχεύσαμεν

Και την ζώνη εδέσαμεν

Για ταξίδια ξοδεύσαμεν

Τους ημέτερους θέσαμεν

Το λαό τον εχέ@@μεν

Και ο Κώστας μεράκλωσε

Και στη ΔΕΘ τα εμπάλωσε

………………..

και πεινάσαν σαν άλλοτε

διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

***

Το λαό τον εγδύσανε

Στο ταπί τον αφήσανε

Εις την τσέπη του ρίξανε

Τα βρακιά του τα λύσανε

Δηλαδή τον ξεσχίσανε

Σαν ακρίδες ορμήσανε

………………………

Κ΄ η παρέα ξελάσπωσε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;


Βατοπαίδι ρημάξανε

Καλογέροι τα πιάσανε

Βουλευτές, σάς την κάτσανε

Νταβατζήδες, σας κάψανε

Ο Παυλίδης εβέλασε (μπεεε)

Κ΄ ο Αντώνης μας έκλα(υ)σε

(και η Ντόρα την… «έβαυσε») [sic]

το ΠΑΣΟΚ σάς ξεγέλασε

και ο Έλληνας στέναξε

………………………

και μπατήρης σαν άλλοτε

διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Και μετά σας εψάξανε

Και τις τσέπες αδειάσανε

………………..

Η Νου Δου – φεύ – σας άλωσε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Κάποιοι μπλε νταουνιάσανε

Και στις μίζες χορτάσανε

Το κασσέ ανεβάσανε

Βουλευτές, τους εφτιάξανε

Καταθέσεις στοιβάξανε

Τα ομόλογα πιάσανε

Κάποια δις τα «εχάσανε»

……………………….

Και η Μέργκελ τους μάλλωσε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Τα ταμεία αδειάζανε

Οι πολίτες, τους κράζανε

Μα εκείνοι φωνάζανε

Εις τις τσέπες τα βάζανε

Μες στη μούχλα τους βράζανε

Και στη μπόχα εστάζανε

……………………….

Και η χώρα βαλάντωσε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Το ΠΑΣΟΚ σας τιμώρησε

Στο ταπί σας περιόρισε

Με μνημόνιο σας ζόρισε

Αλλά τσόντα σας δώρησε

Και ο φαν αλλοιθώρησε

………………………….

Και η Τζούλια… ξεσάλωσε

Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;

Ο Συνεργάτης "Β"

ΠΗΓΗ:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/11/blog-post_6050.html


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More