19.6.10

Δεν θα περάσει...

Μακεδονία του Βαρδάρη ίσον Μακεδονία του Αξιού. No Passaran.


ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ  «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΝΟΜΑ, ΣΥΝΘΕΤΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΘΝΙΚΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»
ΙΣΟΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ»
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας.
Χάρτης  της ελληνικής περιοχής που διατρέχει  ο ΒαρδάριοςΒαρδάρις των Βυζαντινών
ή Άξιος – Αξειός – Ναξειός των Αρχαίων ή Αξιός των νεοτέρων Ελλήνων ποταμός
ΔΙΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ  Ο ΑΞΙΟΣ (ΒΑΡΔΑΡΗΣ) ΠΟΤΑΜΟΣ
«“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»
Το «νέο» όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρονται δήθεν να προχωρούν παρασκηνιακά Αθήνα και Σκόπια –αν και από την πλευρά Γκρούεφσκι δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι τέτοιο – αποτελεί άλλη μια απαράδεκτη εθνικά ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο, επειδή περιέχει το αδιαπραγμάτευτο ελληνικό όνομα «Μακεδονία», το οποίο εδώ και 3.500 τουλάχιστον χρόνια χαρακτηρίζει αποκλειστικά το δυναμικό Ελληνισμό, Πολιτισμό και Ιστορία, καθώς και τα έφορα εδάφη της Βόρειας Ελλάδος, τα οποία διατρέχει κάθετα ο Αξιός ή Βαρδάριος ποταμός!
ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ
Στη συγκεκριμένη μάλιστα ονομασία «“Μακεδονία” του Βαρδάρη», η Κυβέρνηση προχωρά ασυλλόγιστα και ανεύθυνα Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »


Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε για την υπογραφή σας!


Ιδού το Προεδρικό Διάταγμα που παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα και καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου

Βόμβα στα θεμέλια της αγοράς εργασίας, εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσης απασχόλησης που βιώνει η χώρα, βάζει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τον κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και στη μείωση των αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα, για τις απολύσεις το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει...


- Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν έξι εργαζόμενους το μήνα

- Για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους μέχρι 30 εργαζόμενους το μήνα.

- Για τις αποζημιώσεις το υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη μείωση από ένα μήνα έως τέσσερις της περιόδου προειδοποίησης πριν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου.

Σήμερα, εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο εγγράφως τόσους μήνες όσο τα μηνιάτικα που δικαιούται ως αποζημίωση, τότε το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό. Με την πρόταση του υπουργείου, δηλαδή τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης, η αποζημίωση θα μειώνεται έως και 50%, αφού ο εργοδότης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει χρήση του λιγοστού χρόνου προειδοποίησης, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθιερώνονται όροι απασχόλησης και αμοιβής για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Για εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι απολύονται προβλέπεται αυτασφάλιση.

Για τους νέους ηλικίας έως 21 ετών όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας θα προσλαμβάνονται με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%, όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Αναλυτικά το Προεδρικό Διάταγμα «Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας»
έχει ως εξής:


Δεν παχαίνει μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό...


Εκτός τόπου και χρόνου ο Πάγκαλος , νόμιζε ότι βρισκόταν στον Έβρο (Δείτε το βίντεο)

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να κάνει βαρύγδουπες πολιτικές δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ για τα εγκαίνια της νέας μονάδας της Pharmathen.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέρει χαρακτηριστικά στα τοπικά ΜΜΕ...

"Η Θράκη πρέπει να στείλει το μήνυμα στην υπόλοιπη Ελλάδα οτι και βιομηχανία μπορεί να υπάρξει και κέρδη και εργασία και οτι ο Έβρος μπορεί και η Ελλάδα μπορεί γενικότερα."
...


Ενώ λοιπόν μιλούσε για την ανάπτυξη της Θράκης με πολιτικάντικες βαρύγδουπες δηλώσεις , ως άλλος Μαυρογυαλούρος , ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε αρκετές φορές οτι είναι ευτυχισμένος που βρίσκετε στον Έβρο, αφού προφανώς οι "αυλικοί" του δεν τον είχαν πληροφορήσει σε ποιο Νομό ανήκει η πόλη που βρισκόταν.

Μετά το τέλος των δηλώσεων του όμως , οι δημοσιογράφοι φαίνεται πως έβαλαν τα γέλια με τη γκάφα του αντιπροέδρου της κυβέρνηση αφού οι δημοσιογράφοι απο τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ" του επισήμαναν ότι οι Σάπες ανήκουν στη Ροδόπη και όχι στον Έβρο !!!

Ως άλλος Μαυρογυαλούρος ο Θ.Πάγκαλος - ετοιμόλογος όπως πάντα- για να καλύψει την χοντρή γκάφα του απάντησε χιουμοριστικά, " Δε βαριέσαι ,τώρα με τον Καλλικράτη, όλα ένα θα γίνουν!"

Φανταστείτε μόνο , ότι ο Πάγκαλος διατέλεσε και Υπουργός Εξωτερικών της χώρας και δεν έχει ιδέα κατά πού πέφτει η Θράκη , άντε τώρα να βγάλεις συμπέρασμα για το τι θα έλεγε όταν συνομιλούσε με τους Τούρκους. Μπορεί και να αναφερόταν στα Γιάννενα !!!

Μετά το ξεπούλημα των Ιμίων και την Ελληνική σημαία που ο Πάγκαλος ήθελε να την εξαφανίσει ο στρατηγός άνεμος , ο Γιώργος Παπανδρέου τον έκανε και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για να τον ανταμείψει "αξιοκρατικά".

Σύνθημα άλλωστε της κυβέρνησης είναι το " Άξιοι και όχι αρεστοί" όπως οι προηγούμενοι έλεγαν εκεί το ιστορικό "Σεμνά και Ταπεινά"....





Αιωνία η μνήμη του!!

Είς μνήμη Νικολάου Σιαλμά

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Πρώτο αίμα...

ΑΛΗΘΕΙΑ, θυμάστε τί κάνατε στις 9:17 π.μ. στις 18 Ιουνίου 1992; Θα μου πείτε: ζητάς πολλά. Έχει περάσει άλλωστε ένας ολόκληρος μήνας. Εξάλλου τί σημασία μπορεί να έχει; Μόνο συγκριτική, μια και ότι και να κάνατε εκείνο το πρωινό του Ιουνίου, αποκλείεται να ήταν σπουδαιότερο απ' ότι έκανε ο υποσμηναγός Νικόλαος A. Σιαλμάς. Γιατί το πρωινό εκείνο, ο Νίκος Σιαλμάς έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα, για να μπορούμε όλοι εμείς να θεωρούμε σημαντικά πολύ πιο πεζά ή και ευτελή πράγματα. H ιδέα εκείνου για το σπουδαίο, ήταν η εκδίωξη με κάθε μέσο του Τούρκου εισβολέα από τον εθνικό εναέριο χώρο.

Έκοψε το νήμα της ζωής του στα γαλανά νερά του Αιγαίου που τάχθηκε να υπερασπίζει με κάθε τρόπο. Διαβάστε περισσότερα


Τις προθέσεις της τις γνωρίζαμε ...

Η Διαμαντοπούλου μετά τα σχολεία του εξωτερικού κλείνει και τα ΙΕΚ, ενώ ανοίγουν σχολεία για μετανάστες!

ΟΕΕΚ λογότυπο
Η διάλυση της Ελλάδος προχωρά με γοργό ρυθμό μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των Ελληνικών στο εξωτερικό! Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η Διαμαντοπούλου (μόνιμη πλέον στην λέσχη Βilderberg) και το υπουργείο (Α)Παιδείας κλείνουν αρκετά ΙΕΚ στην Αθήνα και στην Επαρχία.
Συγκεκριμένα κλείνουν έχει σταλεί εντολή στους διευθυντές για καταμέτρηση του εξοπλισμού και παράδοση των παρακάτω Δημοσίων ΙΕΚ μέχρι το Σεπτέμβριο:
  • ΙΕΚ Περάματος
  • ΙΕΚ Γλυφάδας
  • ΙΕΚ 2ο Πειραιά
  • ΙΕΚ Ελευσίνας
  • Όλα τα 2α ΙΕΚ σε όλες τις πόλεις (2ο ΒΟΛΟΥ, 2ο ΛΑΡΙΣΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2ο, 2ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΑΤΡΑΣ 2°, 2ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
  • Όλα τα παραρτήματα των ΙΕΚ
Για όσους δεν ξέρουν τι είναι τα ΙΕΚ μπορούν να διαβάσουν στην επίσημη ιστοσελίδα:
Στόχος τους είναι να παρέχουν οιουδήποτε τύπου επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική, να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.
Σημειωτέο ότι πολλά κονδύλια για τα Δημόσια ΙΕΚ προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η ΟΛΜΕ ακολουθεί την δικιά της πορεία μαζί με το υπουργείο να αγωνίζεται μόνο για τους λαθρομετανάστες:
Συγχρόνως με την Δραγώνα προχωρούν στα σχολεία λαθρομεταναστών όπου θα διδάσκεται η μητρική τους γλώσσα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν εκτυπωθεί τα αλβανικά βιβλία! Όλα αυτά βέβαια τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός!


Το θέμα είναι να μη τους αφήσουμε και φύγουν....

Το επίπεδο της ζωής μας 15-20 χρόνια πίσω

Οι επαγγελματίες πολιτικοί όπως τους ξέραμε στην Ελλάδα σύντομα τελειώνουν. Εκτός των εγκληματικών λαθών του παρελθόντος που τους βαρύνουν η «νέα εποχή» που ανέτειλε στην Ελλάδα με την κηδεμονία του ΔΝΤ, θα είναι αφορμή για να φανεί ξεκάθαρα «το τι ψάρια πιάνουν».
Οι αλλαγές είναι κατακλυσμιαίες και επιβάλλονται με δραματικό τρόπο την ύστατη ώρα. Η κοινωνία έχει δίκιο να αισθάνεται εκβιαζόμενη. Η μεταπολιτευτική δημοκρατία οδηγούσε την χώρα για 36 χρόνια μέχρι να της αναγγείλει ότι πτωχεύει…
Το δίλημμα με προοπτική να αποφευχθεί η πτώχευση τέθηκε ακαριαία στην αποσβολωμένη κοινωνία.
«Είτε θα πάτε το επίπεδο ζωής σας 15 ή 20 χρόνια πίσω είτε θα χαθείτε όλοι μαζί…»
Δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει την τεράστια απόσταση που χωρίζει την πολιτική τάξη από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι του είναι άγνωστη η εικόνα, των πολιτικών να ψηφίζουν από την μία υπέρ του μνημονίου και από την άλλη να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις με δακρύβρεκτες δηλώσεις να υποφέρουν για τα δεινά που επισωρεύει το μνημόνιο;
Παραδείγματα τέτοιας διπλής συμπεριφοράς είχαμε και πρόσφατα με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά… Όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από το ΛΑΟΣ και από ανεξάρτητους βουλευτές.
Το κλίμα της τύρβης το είδαμε στη βουλή με την αξιωματική αντιπολίτευση, να απορρίπτει το μνημόνιο δεσμευόμενη ταυτόχρονα ότι θα το εφαρμόσει…
Οι πολιτικοί είναι ολοφάνερο ότι είναι αποκομμένοι από τα προβλήματα των πολιτών και της οικονομίας.
Η πυροσβεστική τους διάθεση την ύστατη ώρα για να αποσοβηθεί το μοιραίο και ο ξαφνικά μεγεθυνόμενος πατριωτισμός τους δεν αποτελούν σωσίβιο σωτηρίας.
Η φορομανία που εκδηλώνεται στα μόνιμα υποζύγια (ειλικρινείς επιχειρηματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους) αποτελεί μια καλή λύση για να καλυφθεί προσωρινά το αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή βέβαια τίποτα δεν μεταβάλλεται στο βαθιά διεφθαρμένο κράτος, που για χρόνια είχε πρωταρχικό νόμο την συναλλαγή.
Για σειρά ετών στελέχη του κρατικού και ιδιωτικού τομέα ανδρώνονταν, με πρότυπα την αδιαφάνεια και το κομματικό σύρσιμο. Στην δύσκολη ώρα, όμως όλοι εξαφανίστηκαν, ενώ πολλοί εξ΄αυτών δεν δίσταζαν στις επαφές τους να λένε δήθεν με νόημα ότι η χώρα είναι κοντά στην χρεωκοπία και να μεταφέρουμε τις καταθέσεις μας στο εξωτερικό…
Και οι προαναφερόμενοι με την ευρεία έννοια συμπεριλαμβάνονται στο προς συνταξιοδότηση πολιτικό προσωπικό, που εν χορώ ταπείνωσε την χώρα.
ΥΓ: Και επειδή η φύση απεχθάνεται τα κενά, είναι βέβαιο ότι από την κρίση θα εξέλθει το νέο δυναμικό της χώρας, η εντιμότητα του οποίου δεν θα αμφισβητείται.
Πηγή: Ισοτιμία


Δεν θα αφήσουν τίποτα οι γραικύλοι....

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: Υποθήκευσαν την Ακρόπολη!

Υποθήκευσαν την Ακρόπολη
Διαβάζοντας την περιβόητη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Eλληνικής Kυβέρνησης του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., το πρώτο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι μια τεράστια συναισθηματική κατάρρευση, ένα αίσθημα θυμού και αγανάκτησης. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι κατά τα άλλα εταίροι μας στην Ε.Ε., μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό των εισπρακτικών εταιρειών ή στην καλύτερη περίπτωση με αυτή του «σοβαρού και ηθικού» εκβιαστή.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More