21.10.10

Στηρίζουμε δυναμικά Γιώργο Δασκαλάκη!

                                                Φίλες   και   Φίλοι

Στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, έχουμε την δυνατότητα με τον συνδυασμό μας  <<ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ>>, και τον Άδωνι Γεωργιάδη για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, και μία ισχυρή, αριθμητικά και ποιοτικά, εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα μας επιτρέψει να αγωνισθούμε όπως καλά γνωρίζουμε να κάνουμε για:
* Να απαλλαγή η Πατρίδα, και ιδιαιτέρως η Αττική και η Αθήνα μας, από τα εκατομμύρια των λαθροαλλοδαπών που δημιουργούν με την παρουσία τους πρωτοφανή κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ασφυξία.
* Να ξαναγίνουν τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά μας και πάλι Ελληνικά.
* Να ματαιώσουμε, με την αφόρητη πίεση που θα ασκήσουμε, την ανέγερση τεμένους, τζαμιών και μιναρέδων στην ιερή Αττική γη.
* Να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.
Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε και να είσθε βέβαιοι πως θα δικαιώσω με απόλυτο τρόπο την εμπιστοσύνη σας και τις προσδοκίες σας.
                                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
                                                                                         Υπ. Περιφερειακός  Σύμβουλος
                                                                                                   Κεντρικού τομέα


Έκαναν τον Ελληνικό λαό ρουφιάνο!

Εθνικό ιδανικό η… ρουφιανιά

Στα χρόνια της διαρκούς κατάθλιψης που ζούμε λόγω της κρίσης, είναι λογικό και αναμενόμενο να αναζητεί κανείς μικρές αποδράσεις στιγμιαίας ικανοποίησης, που θα του επιτρέψουν να νοσταλγήσει τις μέρες της δημιουργικής ξεγνοιασιάς. Να θυμηθεί «πως ήταν», τότε που λίγα πράγματα μπορούσαν να σκιάσουν ένα μέλλον το οποίο θεωρούσε περίπου ως δεδομένο. Να κάνει ένα άλμα ταχύτερο από τη μελαγχολία, και να φανταστεί το φως στο βάθος του τούνελ να δυναμώνει, αντί να τρεμοσβήνει…
Στα χρόνια της τρόικας και του μνημονίου λοιπόν, που αρχίζουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι κανένα (καλώς ή κακώς εννοούμενο) κεκτημένο δεν θα μας… καλημερίσει και την επαύριο, ο Έλληνας ανακαλύπτει τις πιο γκρίζες πτυχές της ψυχοσύνθεσής του. Επικεντρώνεται στο άτομο του, στην οικογένειά του, στο σπίτι του, και δεν διστάζει να βάλει απέναντί του όλη την υπόλοιπη κοινωνία, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενείς και φίλους, προφανώς… δεύτερου βαθμού και σπουδαιότητας.
Έτσι, επιδίδεται σε ένα κυνήγι στρέβλωσης της έννοιας «ευτυχία», που αρχίζει όλο και πιο πολύ να συνεπάγεται… τη δυστυχία του άλλου. Του γύρω μας. Του απέναντι ή και του δίπλα ακόμη.
Η μακροσκελής περιπλάνηση στα μονοπάτια του ψυχικού διαλογισμού, που μόλις διαβάσατε, έχει τις ρίζες της σε ένα ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας, και μάλλον το υποτιμήσαμε, ως προς την αξιολόγησή του: Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών, τα περισσότερα από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στις εφορίες, κατά φοροφυγάδων, προέρχονται από… συγγενείς και φίλους των φοροφυγάδων. Οι οποίοι, είτε παίρνουν τη γλυκιά εκδίκησή τους από τους «πονηρούς», που τόσα χρόνια την έβγαζαν καθαρή, είτε αποφάσισαν να τους βγάλουν το μάτι, ώστε να επιταχύνουν τη μετάλλαξή μας σε κοινωνία όπου θα επιβιώνουν οι μονόφθαλμοι.
Η «εθνική ρουφιανιά» λοιπόν, αρχίζει να μετατρέπεται σε καθημερινό, εθνικό ιδανικό. Καρφώνεις τον φοροφυγά, εκείνον του οποίου ο σκύλος πατάει το γκαζόν του πάρκου, όταν τον βγάζει βόλτα, αυτόν που καπνίζει λίγο έξω από ένα εστιατόριο… Η λίστα προφανώς και δεν έχει επίλογο. Ο πρόλογος ανανεώνεται διαρκώς, ώστε να εμπλουτίζεται το κυρίως θέμα.
Έτσι, ο καταγγέλλων βιώνει την ευτυχία του μικρόκοσμού του, βλέποντας τον διπλανό του να δυστυχεί. Και ο καταγγελλόμενος, περνάει το υπόλοιπο της ημέρας, αναζητώντας τρόπους για να πάρει εκείνος την εκδίκησή του.
Μια «εθνική ρουφιανιά» βέβαια, στην οποία μας παροτρύνει by all means, η ίδια η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ποιος ήταν εκείνος που, προτού ακόμη συμπληρώσει τις πρώτες 100 ημέρες του στη θέση του Πρωθυπουργού, παρακάθισε σε δείπνο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μονολογούσε την πολιτική δυστυχία του να κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων. Ο Γιώργος, έδειξε τον δρόμο…


Ο παραμυθάς!

Όχι σε νέα μέτρα για συνταξιούχους και μισθωτούς λέει ο Παπανδρέου

 

«Ό,τι και να γίνει» δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, διαβεβαίωσε την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Παπανδρέου τόνισε  για μια ακόμη φορά, πως δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ δεν θα υπάρξει και αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Ο πρωθυπουργός θέλοντας να στείλει μήνυμα τόσο εντός των πυλών όσο και εκτός, όρισε κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες».
Και πρόσθεσε ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν συμβάλει και με το παραπάνω στην προσπάθεια που γίνεται για την ελληνική οικονομία και ότι τώρα οι προσπάθειες θα στραφούν σε πολιτικές για τη μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο.
Ακόμη ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχουμε πρωτόγνωρα αποτελέσματα» ανέφερε ο Γ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, καθώς όταν βάζουμε στόχους, τους πετυχαίνουμε».
Σύσσωμη η Αντιπολίτευση μιλάει για νέα μέτρα
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία Παπανδρέου είπε ότι «είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία».
Για βάναυση προσβολή της νοημοσύνης του λαού μιλά το ΚΚΕ, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «κακόγουστο προεκλογικό ανέκδοτο» μπορεί να εκληφθεί η φράση του κ. Γ.Παπανδρέου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.
Τέλος ο ΛΑ.Ο.Σ, τονίζει πως «Με ευχολόγια δεν λύνονται προβλήματα».


Τι θέλει πάλι ο Τούρκος;

Στην Αθήνα o Ταγίπ Ερντογάν


Στην Αθήνα θα βρεθεί ο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, που αρχίζει αύριο στην πρωτεύουσα.
Τις τελευταίες ημέρες είχε υπάρξει φημολογία πως ο κ. Ερντογάν θα είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ.Νετανιάχου, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.
Σε δηλώσεις την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως δεν επιθυμεί να συνομιλήσει με τον Ισραηλινό ομολογό του και πως εάν παρευρεθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο συνέδριο της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο.


Τα ψέματα της κας Χριστοφιλοπούλου!

Ψέματα και πάλι ψέματα από την υφυπουργό παιδείας στη Βουλή!!

Με αφορμή επερώτηση που έγινε στη Βουλή για το εργασιακό καθεστώς των ΑΜΩ η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου μας σέρβιρε τα παρακάτω ψέματα με άπταιστη ρητορική αυτοπεποίθηση...
Ψέμα 1: Το εργασιακό καθεστώς των Αμω είναι καλύτερο από αυτό των Ωρομίσθιων!
Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΕΣΠΑ 2007- 2013) του Υπουργείου Παιδείας από την οποία έγιναν οι προσλήψεις των Αμω ζητά τη συμπλήρωση μηνιαίας κατάστασης δεδουλευμένων ωρών των Αμω σαν να πρόκειται για απλούς ωρομίσθιους! Επίσης δεν έχει φυσικά πληρωθεί κανένας αν και η Υφυπουργός δηλώνει στο βίντεο πως «θα πληρωθούν άμεσα». Τέλος, λες και δεν γνωρίζει την αλλαγή στη νομοθεσία η Υφυπουργός διατείνεται πως «διασφαλίσαμε την προϋπηρεσία τους». Λίγο μετά λέει πως οι διορισμοί θα γίνονται από του χρόνου μόνο μέσω ΑΣΕΠ!

Ψέμα 2: Δεν υπάρχουν αρκετές ώρες Ξένων Γλωσσών για Ακω!
Εδώ και 5 χρόνια η Δεύτερη Ξένη Γλώσσα είναι ενταγμένη σε περισσότερα από 3500 Δημοτικά Σχολεία που έχουν 6/θέσια και άνω οργανικότητα. Με τόσες χιλιάδες ώρες η Υφυπουργός ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως δεν μπορούσαν να υπάρξουν προσλήψεις Αναπληρωτών Κανονικού Ωραρίου!

Ψέμα 3: Υπάρχει διαφάνεια στις προσλήψεις των Αμω!
Δεκάδες συνάδελφοι στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη, στη Φθιώτιδα κατήγγειλαν στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης την έλλειψη διαφάνειας στις προσλήψεις και στην επιλογή σχολικών μονάδων. Συνάδελφοι του Β κύματος προσλαμβάνονται μέσα σε αστικά κέντρα, ενώ συνάδελφοι του Α κύματος στάλθηκαν σε παραμεθόριες περιοχές, ενώ καμία σχεδόν ΔΠΕ δε δημοσίευσε πίνακα μοριοδότησης για την επιλογή πακέτων σχολικών μονάδων.΄


Να μη πληρώσει κανεί μας!

Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω


Το κράτος απαιτεί αμέσως όσα χρήματα θεωρεί ότι του οφείλετε, αλλά «ξεχνάει» να σας δώσει όσα αυτό σας οφείλει. Κι αν τύχει να του χρωστάτε και να σας χρωστά, τότε απαιτεί πρώτα να πληρώσετε εσείς και για τα «άλλα» έχει ο Θεός. Όσο για τις επιστροφές ΦΠΑ; Μοιάζει με ανέκδοτο. Εδώ κοτζάμ Κινέζος πρωθυπουργός ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και συζήτησε τα 16 εκατομμύρια που τους οφείλουμε στο λιμάνι. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κατάσταση. Μοιάζει με στάση πληρωμών, αλλά μας λένε ότι δεν είναι...



Ότι περισσεύει από τον Παπακωνσταντίνου μας τα παίρνει η ΔΕΗ!

                    ΔΕΗ: κέρδη 1 δισ. και θέλει νέες αυξήσεις σε περίοδο κρίσης!

Ανέβασε 32% τα τιμολόγια σε 4 χρόνια - Αντί να κόψει τις δαπάνες, τις φορτώνει στους καταναλωτές.


Με 1 δισ. ευρώ κέρδη το 2009 και με αυξήσεις τιμολογίων συνολικά 32% την περίοδο 2005-2009 η ΔΕΗ εξακολουθεί να στηρίζεται στις ανατιμήσεις που πληρώνουν οι καταναλωτές. Η πολιτική εφησυχασμού με τις συνεχείς αυξήσεις τιμολογίων την περίοδο αυτή άφησε ανεξέλεγκτες τις λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες μετακυλίονταν στους καταναλωτές, ενώ οι διοικήσεις της ΔΕΗ θα έπρεπε να τρέχουν πίσω από τη μείωση του κόστους.


Η Δικαίωση!!!

Επιτέλους δικαίωση!! Μετά από 88 χρόνια ο Άρειος Πάγος αθωώνει τους έξι εκτελεσθέντες στο Γουδί!!

Σήμερα είναι μια λαμπρή ημέρα για την Ελληνική Δικαιοσύνη και για την Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Μετά από 88 χρόνια από την παρωδία δίκης και την βάρβαρη εκτέλεση - δολοφονία των "εξι" από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς τους αντιπάλους, απεδόθη επιτέλους η Δικαιοσύνη και αποκαταστάθηκε η Αλήθεια. Παραθέτω το σχετικό δημοσίευμα που αφορά την σημερινή τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτέλους αποκαθιστά την μνήμη των αγρίως δολοφονηθέντων 6 πατριωτών. Για τις μικρόψυχες αντιδράσεις των προσφυγικών σωματείων έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και δεν θα ήθελα να επανέλθω. Στα ακόλουθα κείμενα μου έχω αναπτύξει σειρά επιχειρημάτων τόσο για την πρωτοφανή καταπάτηση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων των δολοφονηθέντων, όσο και για την αθωότητα τους επί της ουσίας, χωρίς σε καμία περίπτωση να εξαντλώ το θέμα. Υπενθυμίζω για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την αλήθεια σχετικά με την "δίκη" των έξι:

Η δίκη των "εξ" (μια κριτική θεώρηση της δίκης, 87 χρόνια μετά την εκτέλεση των "εξ")

Αντίλογος στα επιχειρήματα των υποστηρικτών της νομιμότητας της "δίκης των εξ"

Η ιστορική αλήθεια για την "Μικρασιατική Άμυνα"

Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης (μια βιογραφία)

Οι ελλείψεις στον στρατηγικό στρατιωτικό σχεδιασμό της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Οι προθέσεις του Βενιζέλου το καλοκαίρι του 1920 για προέλαση του Ελληνικού στρατού στα ενδότερα της Ανατολίας






Τι ακριβώς συμβαίνει;

ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ "ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ" ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

σε ανακοίνωση για τις Εκδηλώσεις Μνήμης από το Α΄ Σώμα Στρατού, για την επέτειο των 98 Χρόνων Ελεύθερης Μακεδονίας

Τι εννοεί το ΓΕΣ όταν λέει "το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών";; αναφερόμενο στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας!!
"Μακεδόνες" αποφάσισαν την αυτοδιάθεση τους!!
Ο Κολοκοτρώνης ή ο Παύλος Μελάς πάλεψαν για την αυτοδιάθεση των λαών και όχι για την απελευθέρωση της Ελλάδος;
Δηλαδή αύριο μπορεί να ζητήσει κάποιος Περιφερειάρχης την αυτοδιάθεση τμήματος της Μακεδονίας;;;
 Εξηγείστε μας σας παρακαλούμε πολύ αν έχουμε άδικο.


Από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2010, με μέριμνα του Α’ Σώματος Στρατού πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο «ΕΚΑΒΗ» στην πόλη της Κατερίνης με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι – Απελευθέρωση Μακεδονίας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 98 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Με την παραπάνω έκθεση και σειρά άλλων εκδηλώσεων, αποδίδεται φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους προμάχους της ελευθερίας μας, που αγωνίστηκαν για και υλοποίησαν την αμετάκλητη απόφαση των κρατών της Βαλκανικής να διεκδικήσουν στο πεδίο της μάχης το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών, την εξασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να τερματίσουν τη δυστυχία των υπόδουλων αδελφών. Οι αξίες της ελευθερίας της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτέλεσαν φάρο φωτεινό για τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος εξορμά ντυμένος στο χακί το φθινόπωρο του 1912, με το Μάνλιχερ ανά χείρας, για να προσθέσει νέες σελίδες δόξας στη στρατιωτική μας ιστορία.

Για τις εκδηλώσεις μνήμης το A’ Σώμα Στρατού δημιούργησε ένα φυλλάδιο με ιστορικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο.

Δείτε το εδώ


Army Alert


Στηρίζουμε δυναμικά Γιώργο Δασκαλάκη!

                                                Φίλες   και   Φίλοι

Στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, έχουμε την δυνατότητα με τον συνδυασμό μας  <<ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ>>, και τον Άδωνι Γεωργιάδη για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, και μία ισχυρή, αριθμητικά και ποιοτικά, εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα μας επιτρέψει να αγωνισθούμε όπως καλά γνωρίζουμε να κάνουμε για:
* Να απαλλαγή η Πατρίδα, και ιδιαιτέρως η Αττική και η Αθήνα μας, από τα εκατομμύρια των λαθροαλλοδαπών που δημιουργούν με την παρουσία τους πρωτοφανή κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ασφυξία.
* Να ξαναγίνουν τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά μας και πάλι Ελληνικά.
* Να ματαιώσουμε, με την αφόρητη πίεση που θα ασκήσουμε, την ανέγερση τεμένους, τζαμιών και μιναρέδων στην ιερή Αττική γη.
* Να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.
Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε και να είσθε βέβαιοι πως θα δικαιώσω με απόλυτο τρόπο την εμπιστοσύνη σας και τις προσδοκίες σας.
                                                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
                                                                                    Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος 
                                                                                       Κεντρικού τομέα Αττικής


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More