8.5.11

Για τους προοδευτικούς Ελληνες φοιτητές.

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ.

Εφ. Ταράφ 3-5-2011.

Ακόμα και για πρωινό, δακτυλικό αποτύπωμα.
Ανησυχία προκαλεί το σύστημα εισόδου-εξόδου με δακτυλικά αποτυπώματα που σύντομα θα εφαρμοστεί σε όλες τις φοιτητικές εστίες. Στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή Μπορνόβα της Σμύρνης, αντί για την υπογραφή στην είσοδο και την έξοδο, εφαρμόζεται πλεόν το δακτυλικό αποτύπωμα.
Η διοίκηση της εστίας υποστηρίζει ότι έτσι παρεμποδίζεται η υπογραφή για τρίτο πρόσωπο. Οι φοιτητές που ακόμη και για πρωινό μπαίνουν με δακτυλικό αποτύπωμα ανησυχούνε : ¨Ποιός μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν θα εμφανιστούνε πουθενά αύριο, μεθαύριο ; ¨.
Η χρήση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για είσοδο-έξοδο, μετά από τις φυλακές τις εταιρίες και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις επεκτείνεται και στις φοιτητικές εστίες. Ο Γενικός Διευθυντής της υπηρεσίας Πιστώσεων και Εστιών Χασάν Αλμπαιράκ μίλησε στην εφημερίδα Ταράφ σχετικά με την πρακτική που άρχισε στην φοιτητική εστία θηλέων Μπορνόβα : ¨Πιστεύω ότι το 99% των φοιτητριών είναι ευχαριστημένες από το μέτρο. Το μέτρο αυτό το πήραμε για να μην ανησυχούνε οι οικογένειες τους και έτσι χάρη σε αυτό το σύστημα μπορούνε να ελέγχουν τα παιδιά τους. Έτσι σταμάτησαν και οι φοιτητές να κάθονται στην ουρά για να υπογράφουν. Σταμάτησε και η πρακτική που είχε εμφανιστεί σε πολλές εστίες να υπογράφουν για λογαριασμό άλλου. Αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί σε όλες τις εστίες της Τουρκίας¨.
Αν εμφανιστούνε αλλού τα δακτυλικά μας αποτυπώματα ;
Οι φοιτητές απέναντι σε αυτό το μέτρο έχουν χωριστεί στα δύο. Ένα μέρος τους το εγκρίνει γιατί σώθηκαν από την ουρά που περίμεναν για να υπογράψουν. Αυτοί που δεν το εγκρίνουν ανησυχούνε μήπως τα δακτυλικά τους αποτυπώματα χρησιμοποιηθούνε αλλού. Επίσης ασκούνε κριτική για το ότι το σύστημα με τα δακτυλικά αποτυπώματα εξαρτάται από την ώρα και αν περάσει η ώρα κλειδώνει, οπότε ασκείται σε βάρος τους πειθαρχική διαδικασία για αργοπορία.


Ο Νταβούτογλου ενώνει τους μουσουλμάνους της Θράκης!

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!

Μιλλέτ 28.4.2011.

Να μην μας ματιάσει κανείς!
Μπιλάλ Μπουντούρ.
… Τελευταία υπάρχει στην μειονότητα ένα θέμα. Οι αχρείαστες αντιπαλότητες υποχώρησαν και έδωσαν την θέση τους σε μια συνεχώς βελτιούμενη ατμόσφαιρα ενότητας και ομοψυχίας.

Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δυστυχώς μπαίνουμε υπέρ του δέοντος σε αντιπαλότητες ως αποτέλεσμα διαφόρων μηχανορραφιών της Ελλάδας, ή των ανειλικρινών συμπεριφορών προς την μειονότητα. Μπορεί καμιά φορά να δημιουργούνται χάσματα ανάμεσα στους φορείς μας. Οι βουλευτές μας, οι μουφτήδες μας, οι πρόεδροι των συλλόγων μας, οι δάσκαλοί μας, οι δημοσιογράφοι μας και οι υπόλοιποι φορείς της μειονότητας, προσπαθώντας να κάνουν το σωστό παίρνουν το ύφος του «εγώ κάνω το πιο σωστό» και στην πραγματικότητα ξεχνούμε πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το πιο σωστό.
Μεγάλη είναι η χαρά μας που τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε και πάλι να επικρατεί μια συνεχώς βελτιούμενη ατμόσφαιρα ενότητας και ομοψυχίας. Αντί των περιττών προκλήσεων και αντιπαλοτήτων, παρατηρούμε να υπάρχουν κοινές προσπάθειες για καλύτερη επίλυση των μειονοτικών θεμάτων.
… Οι ανειλικρινείς συμπεριφορές του κράτους απέναντι στην μειονότητά μας έχουν ως αποτέλεσμα χάριν του ιερού και ύψιστου αγώνα να αγκαλιάζουμε ακόμη πιο σφιχτά με ενότητα και ομοψυχία τον αγώνα για την μειονότητά μας, να κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να ανεχόμαστε ο ένας τις ιδέες του άλλου, ακόμα κι αν κάποιες δεν μας αρέσουν.
…………
Η μεγαλύτερη συμβολή στον στην δημιουργία αυτής της ενότητας και της ομοψυχίας, είναι εκείνη του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ένας σοφός άνθρωπος που μας επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό. Τα λεπτά και βαθιά μηνύματα που μας έδωσε κατά την επίσκεψή του, έγιναν αφορμή να αφυπνιστούμε ξανά και να βάλουμε σε μια τάξη τους εαυτούς μας.
… Η συνεχής αναφορά του Νταβούτογλου στην ενότητα και την ομοψυχία και η δήλωση του πως «Ακόμη κι αν δεν αγαπάτε ο ένας τον άλλον είστε αναγκασμένοι να κινηθείτε με ομοψυχία και ενότητα σε κάθε θέμα,», έγινε αφορμή να βάλουν σε μια τάξη τους εαυτούς τους οι ηγέτες της κοινωνίας.
… Ως ένας άνθρωπος που αγαπάει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, επιτρέψτε μου να πω το εξής : Πλέον να μην χαλάσουμε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα που ξαναβρήκαμε. Σε αυτόν τον κόσμο δεν έχουμε το δικαίωμα να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Αν είμαστε μια μειονότητα που ζούμε στην Ελλάδα, τότε δεν έχουμε καθόλου αυτό το δικαίωμα. Να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα αν συσπειρωθούμε.


Πολλές εκδηλώσεις δεν κάνουν οι τουρκομογγόλοι στην Β. Ελλάδα;

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΣΙΚ.

Εφ. Μπιρλίκ 6-5-2011.

Το ¨Ταξίδι του Ισίκ¨ άρχισε με την δάδα που άναψε στο σπίτι του Ατατούρκ
Το ¨ Ταξίδι του Ισίκ¨ άρχισε με την δάδα που άναψε σε τελετή στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Μετά την πρώτη πηδαλιά οι ποδηλάτες μέσω της Αγίου Δημητρίου πήγαν στην πλατεία της πόλης και βγήκαν στον δρόμο για να συμπληρώσουν το πρώτο τμήμα ως την Ασπροβάλτα. Οι αθλητές θα διανυχτερεύσουν στην Ασπροβάλτα και το πρωί της 7ης Μαΐου θα κινηθούνε από τη Ασπροβάλτα προς την Καβάλα

Μετά την Καβάλα το επόμενο στάδιο είναι πρώτα η Ξάνθη, αργότερα Κομοτηνή και από εκεί μέσω της Αλεξανδρούπολης θα φτάσουν στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων. Τούς Τούρκους ποδηλάτες που μετέχουν στο ¨Ταξίδι του Ισίκ¨, από την Θεσσαλονίκη ως την Ασπροβάλτα τους οδηγεί ένας Έλληνας ποδηλάτης.
Τα σχολεία Ισίκ είναι ένα από τα πιο καθιερωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας και ιδρύθηκαν πριν 125 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Ο επονομασθείς αυτός ως ¨ Ταξίδι του Ισίκ¨ ποδηλατικός κύκλος που άρχισε σήμερα από την Θεσσαλονίκη όταν φτάσει στην Κωνσταντινούπολη θα ενωθούνε μαζί του εκατοντάδες άλλοι ποδηλάτες απόφοιτοι των Ισίκ.
Στην τελετή που οργανώθηκε στο σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κύριος Χουσείν Οζντεμίρ και η σύζυγος του, οι υποπρόξενοι και εργαζόμενοι του προξενείου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σχολείων Φεϊζιγιέ Τουφάν Ντουρντούνογλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του πανεπιστημίου Ισίκ καθηγητής Σιντίκ Γιαρμάν, η πρύτανης του πανεπιστημίου Ισίκ καθηγήτρια Ναφιγιέ Γκιουνέτς Κιγιάκ και 21 απόφοιτοι του Ισίκ
Η πρύτανης του πανεπιστημίου Ισίκ καθηγήτρια Ναφιγιέ Γκιουνέτς Κιγιάκ έκανε την ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδα Μπιρλίκ και στο TRT : ¨ Σίγουρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Αρχίζουμε το ταξίδι μας μπροστά από τον Ατατούρκ που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Πολύ σημαντικό γιατί σε έναν πίσω δρόμο βρίσκεται το σχολείο μας το Φεβζιγιέ. Ο χώρος όπου βρισκόμαστε είναι πολύ σημαντικός και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Διότι ο ιδρυτής του βακουφιού του πανεπιστημίου μας άρχισε εδώ ακριβώς πριν από 125 χρόνια με ένα δημοτικό. Για αυτό θεωρούμε σημαντική αυτήν την δραστηριότητα. Ευχαριστώ τον πρόξενο μας στην Θεσσαλονίκη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για εμάς. Μας διευκόλυναν σε πολλά πράγματα εδώ. Για αυτό το λόγο εκφράζω εξ ονόματος του πανεπιστημίου μου και των σχολείων Φεβζιγιέ την ευγνωμοσύνη μου¨.

Αυτό το ταξίδι θα δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στους δύο λαούς
Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κύριος Χουσείν Οζντεμίρ, ευχαρίστησε το Δ.Σ του πανεπιστημίου Ισίκ και τους αθλητές για αυτήν την σημαντική εκδήλωση.
Ο πρόξενος Οζντεμίρ είπε τα εξής : ¨ Μοιράζομαι τον ίδιο ενθουσιασμό με την πρύτανη του πανεπιστημίου Ισίκ. Επιθυμώ καταρχάς να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Δ.Σ. του πανεπιστημίου Ισίκ καθηγητή Σιντίκ Γιαρμάν και την πρύτανη του πανεπιστημίου Ισίκ καθηγήτρια Ναφιγιέ Γκιουνέτς Κιγιάκ, που επ ΄ευκαιρία της 125ης επετείου της ίδρυσης -επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας- των σχολείων Φεβζιγιέ που έχουν γίνει το καύχημα του σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης μας, οργάνωσαν αυτήν την τελετή και το ταξίδι με τα ποδήλατα που αρχίζει από το σπίτι του Ατατούρκ και θα συνεχιστεί ως το πανεπιστήμιο Ισίκ στην περιοχή Σίλε. Συγχαίρω επίσης όλους τους αθλητές μας που μετέχουν σε αυτό το σημαντικό και μακρύ ταξίδι. Πιστεύω πως μια τέτοια εκδήλωση συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και πως αυτό το συμβολικό ταξίδι θα δημιουργήσει γέφυρες φιλάς ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών¨.


Το λένε προβοκάτσια και ησυχάσανε.

Προβοκάτσια χαρακτηρίζεται από την Αθήνα δημοσίευμα Spiegel για έξοδο από το ευρώ!

Προβοκάτσια χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ανέφερε πως η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και πως για το λόγο αυτό η EE συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα της συνάντησης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και το ενδεχόμενο προσεχούς αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας. «Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.

Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Η Ελλάδα δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ, υπογράμμισε νωρίτερα και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Το δημοσίευμα προκάλεσε μπαράζ διαψεύσεων και από τη γερμανική κυβέρνηση αλλά και από τον εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σχέδια, δήλωσε στο Reuters πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.
O εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εντελώς λάθος». «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συνάντηση», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο o Γκι Σουλέρ.
Επιμένει το Spiegel
Πάντως, δημοσιογράφος του Spiegel Online δήλωσε στο Reuters ότι το περιοδικό εμμένει στα περί συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα.
«Πρόκειται για μυστική συνάντηση. Ίσως έχει ξεκινήσει ήδη», δήλωσε δημοσιογράφος του Spiegel ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με γερμανικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός Γιεργκ Ασμουσεν βρίσκονται στο Λουξεμβούργο σε σύσκεψη με θέμα την Ελλάδα.
Aλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης, με τον οποίον επικοινώνησε το Reuters, ανέφερε ότι ορισμένοι υπουργοί της ΕΕ συναντώνται στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο τιμόνι της ΕΚΤ.
«Δεν είναι καινούριο να συναντάται υπο-ομάδα του eurogroup», δήλωσε ο αξιωματούχος, αποκλείοντας ότι θέμα της συζήτησης είναι πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».
Τι λέει το δημοσίευμα
Αναλυτικότερα, το Spiegel online ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του, ότι «η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή. Η Κομισιόν σήμανε συναγερμό και συγκάλεσε για απόψε έκτακτη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Θέμα της σύσκεψης είναι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η αναδιάρθρωση του χρέους της».
Το δημοσίευμα γράφει ότι «λόγω της τεταμένης κατάστασης έχει επιβληθεί άκρα μυστικότητα για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί Οικονομικών συνοδευόμενοι από έναν μόνον συνεργάτη τους. Εκ μέρους της Γερμανίας συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός Γιουργκ Ασμουσεν».
Σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Σόιμπλε θέλει πάση θυσία να αποτρέψει τους Έλληνες από την έξοδο από το ευρώ. Στις αποσκευές του για το Λουξεμβούργο έχει έκθεση του υπουργείου του, η οποία προειδοποιεί για τις συνέπειες. «Θα υπάρξει μια δραστική υποτίμηση του νέου νομίσματος της χώρας έναντι του ευρώ» επισημαίνεται στην έκθεση. Εκτιμάται ότι η απώλεια της ισοτιμίας θα είναι στο 50%. Αυτό θα οδηγούσε σε δραστική αύξηση του χρέους της χώρας. Οι άνθρωποι του Σόιμπλε υπολογίζουν ότι στην περίπτωση αυτή το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν αναπότρεπτη. Με απλά λόγια η Ελλάδα θα κήρυττε πτώχευση» γράφει το περιοδικό.
Το δημοσίευμα θεωρεί διαφιλονικούμενη τη νομική πτυχή της εξόδου από την ευρωζώνη. Όπως γράφει «σύμφωνα με την άποψη νομικών η χώρα θα έπρεπε να εγκαταλείψει ταυτόχρονα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
(Ναυτεμπορική)
Greece raised possibility of euro exit: report
(Reuters) - Greece has raised the possibility of exiting the euro zone in discussions with the European Commission and other member states in recent days, Germany’s Spiegel Online reported on Friday.
The magazine said euro zone finance ministers were meeting in Luxembourg on Friday evening to discuss the Greek crisis and that a possible restructuring of its debt would be on the agenda of the meeting.
“The government has raised the possibility of leaving the euro zone and reintroducing its own currency,” the report said, without citing its sources.
(Writing by Noah Barkin; Editing by Erik Kirschbaum)
antinews


Ο φον Δημητράκης τα μαθαίνει αυτά. Και εάν ναι τι κάνει;


ΝΤΕΚΟΡ ΜΕ ΣΗΜΑΙA ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Γιορτάστηκε με τελετή στο Χοχστ η Γιορτή του Παιδιού της 23ης Απριλίου. Στις 24-4-2011 γιορτάστηκε με τελετή στο Χοχστ από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούρκων Δυτικής Θράκης –μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης- η 23η Απριλίου που είναι η μέρα Εθνικής Ηγεμονίας και Γιορτής του Παιδιού. Στην γιορτή αυτή που μετείχαν παιδιά από το Χοχστ και την γύρω περιοχή, μιλώντας ο πρόεδρος του συλλόγου Χασάν Μπαιράμ, ενημέρωσε τα παιδιά για την 23η Απριλίου μέρα Εθνικής Ηγεμονίας και Γιορτής του Παιδιού, που ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ την αφιέρωσε στα παιδιά όλου του κόσμου.


Σχόλιο: Επειδή κάποιοι δεν θα πρόσεξαν καλά την φωτογραφία σας δίνουμε και ένα κοντινό μιας αφίσας ίδιας με αυτήν που έχουν στο βάθος της αίθουσας. Το τραγικό είναι ότι πολλοί από τα μέλη του συλλόγου είναι Ρωμά, αλλά από την αδιαφορία (;) της ελληνικής διπλωματίας εκεί καταλήγουμε….

tourkikanea


Είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το Ελληνικό υπέδαφος;

Πλούσια κοιτάσματα χρυσού υπάρχουν σε Στρατώνι, Σκουριές και Ολυμπιάδα!



Τα τρία κοιτάσματα του Στρατωνίου, των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Βόρεια Χαλκιδική «κρύβουν» χρυσό –θεωρητικής, όσο δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης– αξίας 15,6 δισ. ευρώ, ο οποίος με τη συνδρομή της μεταλλουργίας είναι εφικτό να «μεταφραστεί» σε πραγματική αξία έως 11 δισ. ευρώ, δίδοντας ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκατ. ευρώ για πολλά χρόνια στην τοπική και την εθνική οικονομία γενικότερα.
Αυτό ανέφερε ο καθηγητής τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών και πρόεδρος της Σχολής Mηχανικών Mεταλλείων και Mεταλλουργών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ιωάννης Πασπαλιάρης, μιλώντας στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη, με θέμα «Ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας και η αξιοποίησή του».
«Η θεωρητική αξία του μεταλλείου Στρατωνίου είναι 575 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη και να γίνει η εξόρυξή του η πραγματική αξία του είναι μηδενική. Δεν μπορούμε να το πουλήσουμε», είπε ο κ. Πασπαλιάρης για να εξηγήσει πως «αν γίνει εμπλουτισμός, που είναι απαραίτητος για να αξιοποιηθεί ο χρυσός, τότε η πραγματική αξία που μπορεί να ανακτηθεί, εκτιμάται σε 192 εκατ. ευρώ ή 28% της θεωρητικής του. Στην εξόρυξη θα απασχοληθούν συνολικά 770 άτομα, ενώ αν προσθέσουμε και τον εμπλουτισμό θα χρειαστούν ακόμη 215 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Πασπαλιάρης για να προσθέσει πως «με τη μεταλλουργία ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει στα 1.235 άτομα ή 25% περισσότερα από ό,τι χωρίς αυτή».
Την ανάγκη για ορθολογική εκμετάλλευση των ορυκτών κοιτασμάτων που διαθέτει η χώρα σημείωσε και ο καθηγητής του τομέα γεωλογίας και πρόεδρος του Tμήματος Γεωλογίας – κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης, ενώ παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, τα οριακά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα αφορούν περίπου 3 εκατ. τόνους μόλυβδο και ψευδάργυρο, 1,5 εκατ. τόνους χαλκό, 410 τόνους χρυσό, 2.100 τόνους άργιλο και 6 τόνους πρόσχημα χρυσού.
express.gr


Μπράβο πρωθυπουργάρα μας...

Γ.Α.Π: ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ..


Δείτε το σχετικό απόσπασμα, στο video στο τέλος του άρθρου, όπου ο κ. πρωθυπουργός μιλάει για τον εαυτό του..
Αναφέρεται στον εαυτό του και μιλάει για μια προσωπική του εμπειρία και ιστορία…
“Πριν πολλά χρόνια, ενώ ήμουν φαντάρος στον Έβρο κατέβηκα με άδεια στην Αθήνα, φορώντας μάλιστα τα στρατιωτικά. Μπήκα σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής ο οποίος δεν με αναγνώρισε, άρχισε να μου λέει για τον γιο του Παπανδρέου, ο οποίος…
υπηρετούσε δήθεν εκείνο τον καιρό στο Βιετνάμ, ως Αμερικάνος. Έπρεπε να βγάλω την ταυτότητά μου για να του αποδείξω ποιος είμαι…” Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων
Εγώ να σε πιστέψω. Μαζί σου. Να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι πως είσαι πράκτορας των Αμερικανών. Και να δεχθώ πως το περιστατικό που αφηγήθηκες στη βουλή είναι και αληθινό και αποτέλεσμα επώδυνου βιώματος.
Ένα μόνο δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι δυνατόν βρε χριστιανέ μου να αφηγείσαι τέτοια ιστορία και να κοιτάς συνέχεια το γραπτό σου για να μην χάσεις τη συνέχεια;
Την  ιδέα την πήρα από το  loxias.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_8606.html


Ο φον Δημητράκης τι λέει...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6gHHYWassoAKyT8vsAHskulhlGBPkgvaV8pi0OVoBfcci4foy9Jhb8r6sskCstmAK-Tk3B-0UPvYdokdLWxxdkhmjjtq6n9GRMZ1bRgl1li6pkfyr14RzX5iPwXNDXwP4mAB3yA3LfAQ/s320/%25CE%25A4%25CE%2597.jpg
Μακάρι καὶ νὰ ἤξερα… Ἀλλὰ διαβάζοντας τὸ παρακάτω ἄρθρο, μὲ ἔζωσαν τὰ φίδια… Ὄχι δῆλα δή πὼς ἔως τώρα ἤμουν μέσα στὴν τρελλὴ χαρά….  Βλέπουμε τί πᾶνε νὰ μᾶς φτιάξουν μῆνες τώρα… Ἰδίως ὁ ΓΑΠ καὶ ἡ παρέα του, μαζὶ μὲ τὸν φὸν Δημητράκη, εἶναι γιὰ νὰ τοὺς πιάνουμε καὶ νὰ τοὺς τοποθετοῦμε ὡς στόχους στὰ γυμνάσια τῶν γειτόνων…  Καὶ λίγα λέω… 
Κι ὄχι φυσικὰ μόνον αὐτὰ τὰ περίεργα ὄντα ποὺ τὸ παίζουν κουδουνίστρες… Ὅσα συμβαίνουν σήμερα εἶναι ἀποτέλεσμα κακοδιαχειρίσεως  ἀρκετῶν δεκαετιῶν. Σήμερα ἁπλῶς «ἀπολαμβάνουμε» τὰ ἀποτελέσματα τῶν ἀνθελληνικῶν δράσεων τόσων καὶ τόσων…. 
Θὰ κουνηθῇ κάτι ἢ θὰ ἀκουλουθήσῃ μίαν νέα Κύπρος; Καὶ μετὰ τί; Θὰ ἀρχίσουμε πάλι τοὺς θρήνους;
Φιλονόη.
ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
 Στο άμεσως επόμενο χρονικό διάστημα (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι) η Τουρκία είναι επιχειρισιακά πανέτοιμη να…
πραγματοποιήσει αποβατική ενέργεια στο Καστελόριζο.
ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ 
Η γνωστή “ στρατιά αιγαίου” ή όπως λέγεται τώρα (η οποία αντίθετα από όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν εντάχθηκε ΠΟΤΕ στο ΝΑΤΟ) με καταγεγραμμένη δύναμη 
* Δύο ταξιαρχίες πυροβολικού , 
* σχεδόν όλο τα αποβατικά πλοία του τουρκικού στρατού 
* και σχεδόν το σύνολο των ειδικών δυνάμεων !!
και σε συνεργασία με το 11ο Σώμα Στρατού το οποίο εδρεύει στην κατεχόμενη Κύπρο θα πραγματοποιήσει απόβαση και θα καταλάβει το νησί. 
Πιθανολογείται ότι η Τουρκία θα πράξει , βασιζόμενη σε κάποια “ ισχυρά” επιχειρήματα : 
* ανθρωπιστικοί λόγοι , 
* κακομεταχείρηση (με προβοκάτσια ή άνευ) μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που θα ξεβράσει το κύμα τυχαία στο νησί… 
Η στρατιά , όχι μόνο δε καταργήθηκε (ηλίθιο άρθρο-γλύψιμο στον στρ.Χ.Οζκιόκ από την …Καθημερινή!! το 2006) αλλά εδώ και 3 μήνες ενισχύεται σταθερά κι εντατικά με κινητές ιατρικές μονάδες , κινητούς σταθμούς επικοινωνιών και 2 ή 3 
Ναρκοθέτιδες (κύριου προορισμού) , ειδικού τύπου πολεμικού πλοίου που χρησιμοποιείται για την πόντιση ναρκών. 
ΟΙ …… ΑΝΙΔΡΑΣΕΙΣ (λέμε τώρα) 
Οι αντιδράσεις από ελληνική πλευράς θα είναι από γελοίες έως ανύπαρκτες ! 
Αναμένονται με χρονική σειρά (προσέξτε , έχει σημασία) : 
κλαψο-λεονταρισμοί του Πεταλωτή
κλαψομ……ές και “ διαμαρτυρίες” στον ΟΗΕ και στην “ Πρεσβεία” από τον Τζέφρεϋ
π…….ιές του Πάγκαλου τύπου Ζήκου (“ βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα”)
Αδιανόητες κορώνες Σαμαρά και Καρατζαφέρη
…αλλά σε διάστημα ωρών ΟΛΟΙ θα ξαναπάρουν την αγαπημένη μορφή της ΛΥΡΑΤΗΣ ΚΟΤΑΣ !!!!
Γιατί; 
Επειδή στο δίλημμα που θα θέσει εντός 12 ωρών η Τουρκία ”ΘΡΑΚΗ ή ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ” θα απαντήσουν με “ αίσθημα εθνικής ευθύνης” και “ πατριωτισμού ” καπάκι : ΘΡΑΚΗ !!!!!
Επειδή στο δίλημα που θα θέσει ο πνευματικός κόσμος και οι “ προοδευτικοί” μισθοδοτούμενοι :”ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΙΚΙΩΝ και λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων ενάντια στον πόλεμο” ή ….. ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ …….. τι θα απαντήσει το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΦΕΡΤΟΥ ;;;;;;;


Επειδή διλήμματα θα θέσουν και όλα τα γνωστά καθάρματα (οικοδεσπότες & μαϊντανοί) των ΜΜΕ. Δηλ. “ πρόεδροι” επιμελητηρίων , εκπρόσωποι των “ παραγωγικών” τάξεων , “ καθηγητές” (Παντείου κατά προτίμηση ) και λοιποί …..
Δια ταύτα ....
Ξαναδείτε το γιατί από δω και πέρα έτσι θα το βλέπετε….. από φωτό.

Πατριωτικὴ ἀνεξάρτητη ἐνημέρωσις


Να πάνε να γ@..... οι καραγκιόζηδες.


Πρόσωπα από όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και με ιδιαίτερη ιστορία στην κοινωνική ζωή τού τόπου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εξισωθούν οι αποδοχές τους με εκείνες των συνταξιούχων δικαστών. Μεταξύ τους είναι και συνταξιούχοι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως...
ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης, αλλά και ο πρώην γραμματέας Τύπου επί ΠαΣοΚ κ. Σωτήρης Κωστόπουλος, ο πρώην υπουργός επί ΝΔ κ. Αριστείδης Τσιπλάκος και πολλοί άλλοι. Οι περισσότερες προσφυγές έγιναν το 2003-2004, εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική δυσπραγία, και ορισμένοι, όπως η οικογένεια του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και συγκεκριμένα η χήρα Πλασκοβίτη παραιτήθηκε από την προσφυγή της για λογαριασμό του εκλιπόντος πλέον βουλευτή και συζύγου της Σπύρου Πλασκοβίτη. Το ίδιο έπραξε και η συνταξιούχος βουλευτής Νόρα Κατσέλη.

Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, αν και έγκυροι δικαστικοί κύκλοι αποκλείουν τη δυνατότητα ψήφισης νόμου που να αποκλείει τέτοιες προσφυγές, αφού αυτό θα ήταν ευθέως αντισυνταγματικό, όπως ειπώθηκε στο «Βήμα». Η μόνη αντίδραση της πολιτείας που φαίνεται να είναι εφικτή, είναι η άρνηση του Δημοσίου να πληρώσει, σε περίπτωση ενδεχόμενης δικαίωσης των συνταξιούχων βουλευτών.
Η πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» και εκδόθηκε τον Ιούνιο 2010 _ αφορά τις προσφυγές των Αγγ. Αγγελούση, Βασίλη Μπρακατσούλα (συνταξιούχοι από ΠαΣοΚ) και της Καλ. Μπουρδάρα (της ΝΔ) _ επαναπέμπει το θέμα στο αρμόδιο δεύτερο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι για πρώτη φορά ετέθη στη συζήτηση της υπόθεσης ότι υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής (έχει ισχύ νόμου) με την οποία δεσμεύονται οι εν ενεργεία βουλευτές ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας δεν θα διεκδικήσουν οποιαδήποτε αύξηση στις αποδοχές τους. Το αρμόδιο τμήμα θα κληθεί τώρα να αποφασίσει αν αυτή η δέσμευση πρέπει να ισχύσει και για τις αποδοχές των συνταξιούχων βουλευτών, οι οποίες ούτως ή άλλως υπολογίζονται με βάση τις αποδοχές των εν ενεργεία. Το θέμα είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει πάλι στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να δοθεί η τελική λύση στην υπόθεση.

Πριν από το 2010 όμως το Τμήμα που έστειλε την υπόθεση στην Ολομέλεια είχε δικαιώσει τους τρεις συνταξιούχους βουλευτές με το σκεπτικό ότι η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανωτάτου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια κάθε μεταβολή των μηνιαίων αποδοχών των δικαστών να συμπαρασύρει και τους συνταξιούχους βουλευτές. Ο συνταξιούχος δικαστής που δημιούργησε το δεδικασμένο είχε προσφύγει διεκδικώντας εξομοίωση με τις αποδοχές του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ταχυδρομείων, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας (ΕΕΤΤ). Η δικαίωση των τριών αφορούσε αναπροσαρμογή της σύνταξής τους για την περίοδο 2003-2007. Εναντίον της απόφασης είχε ασκήσει αναίρεση τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και οι ίδιοι οι βουλευτές ζητώντας την επιμήκυνση των χρόνων για τα οποία είχαν δικαιωθεί. Δεν συζητήθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο τις προηγούμενες ημέρες για τυπικούς λόγους οι προσφυγές της οικογένειας του εκλιπόντος πρώην υπουργού επί ΠαΣοΚ Γιάννη Σκουλαρίκη.

Μεταξύ των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη είναι επίσης και οι Μόσχος Γικόνογλου, Βασίλης Κεδίκογλου, Δημ. Σωτηρλής, Αθ. Ταχυρίδης, Ηλίας Παπαηλίας, Ελ. Κασιμάτη και πολλοί άλλοι. Οι προσφυγές αγγίζουν τις 850, αλλά πολλές από αυτές έχουν γίνει δύο ή τρεις φορές για τον ίδιο συνταξιούχο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Φλωρεντία Καλδή ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οταν εμφανίστηκε στην Επιτροπή ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, η αντιπρόεδρος, κατά τη συζήτηση για τη συσσώρευση υποθέσεων στο ανώτατο δικαστήριο, αναφέρθηκε και στις συγκεκριμένες προσφυγές.

Η τυχόν δικαίωση των συνταξιούχων βουλευτών θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της χώρας. Δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα με βάση τα οποία θα αποφασιστεί αν δικαιωθούν ή όχι. Το πρώτο είναι η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και το αν η δέσμευση των εν ενεργεία βουλευτών να μη δεχτούν αυξήσεις στις αποδοχές τους ισχύει και για τους συνταξιούχους και το δεύτερο θέμα είναι αν εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα το Ζ Ψήφισμα, που εξισώνει τις αποδοχές των δύο κλάδων...
ΤΟ ΒΗΜΑ
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Ο επαγγελματίας...


"Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ απέρριψε το σενάριο επιμήκυνσης του συνόλου του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως οι συσκέψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν είναι συχνές και άτυπες. "Στη συγκεκριμένη...
σύσκεψη κλήθηκα να μιλήσω για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συνάντηση ανακοινώθηκε μόνο γιατί δημοσιοποιήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αν το δημοσίευμα του γερμανικού τύπου δεν ήταν τόσο επικίνδυνο και αστείο δεν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε. Ούτε τέθηκε, ούτε τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ".

Στη συνάντηση, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος σε μια περίοδο που οι αγορές δυσπιστούν, ενώ πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα στο μηχανισμό του EFSM βάσει του οποίου θα διαμορφωθούν οι συνθήκες του δανεισμού για το 2012-2013.

"Η ελληνική κυβέρνηση πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όποιες αποφάσεις χρειαστεί για να συνεχιστεί η πορεία σωτηρίας της χώρας. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που αυτό θα περιέχει. Προχωράμε μπροστά. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχουμε απόλυτη αποφασιστικότητα", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More