31.5.10

Η χρεωκοπία...

Η χρεωκοπία των πολιτικών


290510-vouliΗ δημοκρατία στην Ελλάδα πτώχευσε. Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν τίποτα στην χώρα και τον λαό. Οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούν τον τόπο, απεδείχθησαν παντελώς ανίκανοι, αφού κατάφεραν να καταστρέψουν οικονομικά την χώρα και να καταστήσουν τον λαό πάμφτωχο και επαίτη των διεθνών τοκογλυφικών τραπεζών. Ενώ ο λαός τους εξέλεξε για να τον υπηρετούν, όπως του είχαν υποσχεθεί, αυτοί υπηρετούν τις τσέπες τους, το πορτοφόλι τους, τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους. Παρουσιάζουν φορολογικές δηλώσεις με πληθώρα ακινήτων, καταθέσεις σε τράπεζες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πισίνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, και σκάφη, γιατί εκτός των άλλων προσόντων που έχουν είναι και θαλασσόλυκοι.
Όλα αυτά σε περίοδο που επιβάλουν πρωτοφανή λιτότητα τον λαό, κόβοντας από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δώρα, επιδόματα, μέρος της σύνταξης τους, και μειώνοντας τα εισοδήματα γενικά του λαού με την φορολογική επιδρομή του υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Με την ανερμάτιστη πολιτική τους κατάφεραν οι ανίκανοι και φαύλοι κοινοβουλευτικοί να παραδώσουν την χώρα στο Δ.Ν.Τ. στους τοκογλύφους της ΕΕ και της Ε.Κ.Τ. Όπου όμως το Δ.Ν.Τ. ανέλαβε να σώσει χώρες από οικονομική καταστροφή, όχι μόνο αυτές οι χώρες δεν σώθηκαν οικονομικά, αλλά ακολούθησε πτώχευση των χωρών αυτών, με συνέπεια να σημειωθούν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, ( Αργεντινή κλπ.).
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έστησε πάρτι στις πλάτες του λαού, με την ανοχή του ίδιου φυσικά, εν ονόματι της δημοκρατίας. Μίζες, ρουσφετοκρατία, χρηματισμοί, και συγχρόνως οι φαύλοι πολιτικοί να ψηφίζουν νόμους που τους απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη για τις παράνομες πράξεις τους. Ανενόχλητοι πλέον να μπορούν να επιδοθούν χωρίς φόβο στην λεηλασία των θησαυροφυλακίων, και του πλούτου της πατρίδας μας, σε συνεργασία με τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους και προμηθευτές του δημοσίου. Καταρράκωσαν χωρίς ντροπή τους νόμους και το σύνταγμα με μοναδικό σκοπό να κατοχυρώσουν τα προνόμια και συμφέροντα τους.
Η διαφθορά και η ατιμωρησία εξαπλώθηκε σε όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα χωρίς χρηματισμό. Η οικογενειοκρατία αποτελεί κοινό μυστικό και έχει γεμίσει το δημόσιο από κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι κατατρώγουν τις σάρκες του λαού υποστηρίζοντας το παρασιτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο χρηματιζόμενοι από αυτό, απαξιώνοντας και στην ουσία εξολοθρεύοντας, το παραγωγικό κεφάλαιο και ότι άλλο υγιές και αναπτυξιακό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.
Η πολιτικές ελίτ της οικογενειοκρατίας που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν την χώρα απέτυχαν παταγωδώς, και κατάφεραν να παραδώσουν την διακυβέρνηση της πατρίδας μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία τότε ειλικρινά δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε.
Ο λαός έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αντιδρά. Αντιδρά όχι μόνο κατά της κυβερνήσεως η οποία με ψέματα έκλεψε την ψήφο μας, υποσχόμενη ψευδώς, ότι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβερνήσεως θα βγάλει την χώρα από την κρίση, αλλά και εναντίον ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Τα συνθήματα κλέφτες, κλέφτες, και ψεύτες δονούν την ατμόσφαιρα των διαδηλώσεων και οι μούντζες που τρώνε οι πολιτικοί είναι χιλιάδες. Για τον λόγο αυτόν κρύβονται και δεν κυκλοφορούν ούτε με την συνοδεία αστυνομικών διότι γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει.
Είναι πλέον θέμα χρόνου, η φτώχια, η πείνα, η ταπείνωση, να οδηγήσουν την χώρα σε κοινωνική έκρηξη με ανεξέλικτες συνέπειες για τους πολιτικούς. Να είναι σίγουροι ότι, εάν συμβεί αυτό, τίποτα και κανείς δεν θα μπορέσει να τους σώσει. Οι πολιτικοί χρεοκόπησαν. Ήλθε λοιπόν η ώρα να υπάρξει μία νέα πολιτική για την πατρίδα και τον λαό μας. Μια πολιτική που θα δώσει όραμα και ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Πιστεύουμε ότι μόνο με Εθνικό κράτος αυτό θα μπορέσει να επιτευχτεί.
Θα το τολμήσουν οι Έλληνες;
 Νίκος Παπαγεωργίου
www.elkosmos.gr


Γιατί κρύβονται οι μάγκες;;


Κρύβονται στο Indymedia τώρα που το ΙΣΡΑΗΛ...ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 20 μέλη ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ βοήθειας. Κρυφτείτε πρακτορίσκοι...κι ο Soros θα σας χαρτζηλικώσει!

Απαγορεύεται η λέξη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ δίπλα στη λέξη ΙΣΡΑΗΛ στο Indymedia.
Κοιτάξτε πόσο τρυφερά παρουσιάζουν το θέμα με τους 20 (ΕΙΚΟΣΙ) ΝΕΚΡΟΥΣ που κανόνισαν οι "καταδιωκόμενοι" Εβραίοι.
Δεν αναφέρουν καν τον αριθμό των νεκρών οι ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ των Εβραϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα.
Στις 7.00 συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία.
Προσοχή μην σχίσετε κανένα καλσόν.

Διακριτικά χωρίς υπερβολές και ... ΜΗΝ τυχόν κάψετε καμιά Ισραηλινή σημαία και σας κόψουν οι Εβραίοι τραπεζίτες τις επιχορηγήσεις. Γουρούνια του Indymedia...
υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθείτε όπως το εστιατόριο που κλείσατε με το έτσι θέλω. Τώρα με τους Εβραίους του ΔΝΤ στην κυβέρνηση Τσολάκογλου-Παπανδρέου... θα έχετε την τιμητική σας.
Προσέξτε πως αναγράφεται και κάτω η είδηση: "20 σκοτώθηκαν από Ισραηλινή επίθεση" λες και ήταν τυχαίο γεγονός.
Δεν τολμούν να γράψουν φράσεις όπως :
" ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 20 ΜΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ" .
Τέτοιες φράσεις ΔΕΝ θα ακούσετε ΟΥΤΕ στα δελτία ειδήσεων της κατοχικής Ελλάδας.

macedonia-greece


Οι Έλληνες δεν παίρνουν το μέρος κανενός....


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: "ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ"!



ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ...ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ;

ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ 19 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ??


Ε??


ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ....


ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΕ ΚΑΠΕΛΑ!


Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...

Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται


Ο Καραμανλής ζει το δικό του 1963.
Μπορεί να μην έφυγε από τη χώρα, αλλά είναι το ίδιο απέχοντας συνειδητά από τη δημόσια ζωή.
Βλέπει το σύστημα που κάποτε τον προσκυνούσε να βάλλει κατά ριπάς εναντίον του και δεν ξέρουμε αν υπομειδιά, αλλά σίγουρα θα αναθεματίζει τα λάθη του, τις κωλυσιεργίες και τους δισταγμούς και κυρίως τις  κακές επιλογές προσώπων.
Η πολιτική των ισορροπιών απέτυχε. Η κάλυψη υπουργών υπήρξε καταστροφική. Η επιλογή για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη, ήταν επιλογή και προσωπική και καταστροφική.
Οι επιτυχίες του στην εξωτερική πολιτική είναι παρακαταθήκη για την Ελλάδα. Οι όποιες εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα φέρουν τη σκιά του.
Η ουδέτερη στάση του στα εσωκομματικά εκλήφθηκε όμως ως αβάντα στη Ντόρα.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η σχολή «Καραμανλή» επιτάσσει υπομονή, ηχηρή σιωπή, λιτή ζωή και περισυλλογή.
Αλλά εδώ παίζεται η υστεροφημία του και οι αγωνίες μιας παράταξης.
Και αν είχαμε τη δυνατότητα να τον δούμε (κ. Αγγέλου) θα του λέγαμε ευθέως την γνώμη μας. Βγες και μίλα για τις υποκλοπές. Από εκεί ξεκίνησαν όλα.
Υπενθυμίζουμε:
Καραμανλής: ο στόχος των υποκλοπών ήμουν εγώ
(Σάββατο  3 Οκτ 2009)
Τελικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Καραμανλής τα είπε όλα σε αυτήν την εκλογική μάχη. Και θα έπρεπε ίσως – για τις ημέρες που έρχονται να ξαναδούμε πιο λεπτομερώς μερικές από τις ομιλίες του και δηλώσεις του και κυρίως την σημειολογία τους. Όπως όταν κάλυψε τον Ζαγορίτη και έδωσε γραμμή «μαυρίσματος» εκείνων που «πλήγωσαν την παράταξη».
Επισημαίνουμε επίσης όσα είπε στην διαδικτυακή συνέντευξή που έδωσε την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών. Και έχουν πολύ μεγάλη σημασία επειδή η μεγάλη στροφή προς τα κάτω της κυβέρνησης αρχίζει με τις υποκλοπές το 2005.
Ερώτηση: Τι απαντάτε σε εκείνους που πιστεύουν ότι είστε δέσμιος συμφερόντων, ειδικά μετά τις υποκλοπές;

Καραμανλής: Ας ξεκινήσω, καταρχήν, με το συγκεκριμένο που θέτετε.
Στις υποκλοπές, φαντάζομαι όλοι το έχουν καταλάβει, ο στόχος ήμουν εγώ. Η Κυβέρνηση βεβαίως και άλλα μέλη της, αλλά ο κύριος στόχος ήμουν εγώ.
Κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι αυτός που τις έκανε ή αυτοί που τις έκαναν, δεν ήθελαν να εξυπηρετήσουν ούτε τα συμφέροντα της χώρας, ούτε τα συμφέροντα της Κυβέρνησης και ακόμα λιγότερο εμού, την δική μου, ας το πούμε, πολιτική.
Εγώ δεν δικαιούμαι να κάνω ούτε υπαινιγμούς ούτε εικασίες, γιατί έχω μία πολύ υπεύθυνη θέση. Κατά συνέπεια, εκείνο που αμέσως επέλεξα να κάνω είναι βαθιά και δικαστική και αστυνομική έρευνα.
Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε ποιος ή ποιοι το έκαναν, που σημαίνει ότι αυτός ή αυτοί που το έκαναν είχαν πολύ προηγμένη τεχνολογική δυνατότητα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια θα βγει κάποια στιγμή και θα με δικαιώσει.
Εκείνο, όμως, που θέλω να ξέρουν οι πάντες είναι ότι όχι μόνο υπάρχει κάτι που ξέρω και δεν το λέω, αλλά επαναλαμβάνω ο βασικός στόχος των υποκλοπών, με συγχωρείτε που μιλάω για τον εαυτό μου, ήταν ο ομιλών.
Τώρα στο ευρύτερο ζήτημα.
Ακούστε, εγώ έχω μία άποψη και την έχω πει πολλές φορές και επιμένω σε αυτή και δεν κουνήθηκα ούτε μία σπιθαμή από αυτή. Το να έχεις παραπάνω χρήματα ή το να έχεις ιδιοκτησία σε εφημερίδες, σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, δεν σου δίνει το δικαίωμα να έχεις μεγαλύτερη επιρροή στα πολιτικά πράγματα της χώρας από κάθε άλλο πολίτη. Την ψήφο σου μόνο έχεις.


SIEMENS ο μάγος με τα δώρα....

Λίστες γεμάτες "δώρα" και "χορηγίες"

Μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο στοιχείων βρίσκονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που «ξεσκονίζουν» τις λίστες της Siemens. Αυτές κρύβουν «δώρα» και «χορηγίες» σε πολιτικούς, ανώτατα στελέχη της κρατικής διοίκησης, συνδικαλιστές και δημοσιογράφους

«Πράγματα και θαύματα» βρήκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην περίφημη λίστα της Siemens με τα... δώρα. Από ένα πρώτο «ξεσκόνισμα» εντοπίστηκαν ονόματα πολιτικών, ανώτατων στελεχών της κρατικής διοίκησης, στελεχών και συνδικαλιστών του ΟΤΕ και αρκετοί δημοσιογράφοι να έχουν πάρει δώρα (σε είδος ή σε ρευστό, αυτό ερευνάται) που έφταναν ακόμη και τις 100.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Λίστες γεμάτες  δώρα  και  χορηγίες


Να τους θυμάστε όλους καλά......

Ιδού τα ΛΑΜΟΓΙΑ που υπέγραψαν τον νόμο περί (ΜΗ) ευθύνης των υπουργών.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 1, του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ψηφίστηκε το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ,

“ Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”

Δείτε ποιοί υπέγραψαν τον αισχρό νόμο...



ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.
______________________________

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ

Αρ. Φύλλου 66 19 Μαρτίου 2003 ΝΟΜΟΣ ΥΠΆΡΙΘ.3126 Ποινική ευθύνη των Υπουργών.
0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής του νόμου 1. Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, …

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2003

* 0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
* 0 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΣΗΜΙΤΗΣ ,

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ,
* ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ,
* ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
* ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ,
* ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒAΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
* ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ. ΡΕΠΠΑΣ ,
* ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΔΡΥΣ ,
* ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,
* ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ,
* ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ,
* ΑΙΓΑΙΟΥ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ,
* Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝ. ΠΑΝΝΙΤΣΗΣ ,
* ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠ. – ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ,
* ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,
* ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Κ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ ,
* ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ,
* ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ X. ΒΕΡΕΛΗΣ ,
* ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ,
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ,
* ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤ. ΜΑΝΙΚΑΣ .

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 19 Μαρτίου 2003
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ = ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ = ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ = ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ = ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!!!


Δεν θα μας αφήσουν τίποτα .....

Τρείς φορές θα χτυπήσει φέτος η καμπάνα της Εφορίας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μετά το ΕΤΑΚ 2008, αρχίζει εντός Ιουνίου η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ 2009 και την έκτακτη εισφορά και έπεται η πληρωμή του Φόρου Κατοχής Ακίνητης Περιουσίας για το 2010.

O συνολικός λογαριασμός για τους φορολογούμενους φτάνει τα 1,860 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ αφορούν την έκτακτη εισφορά και 680 εκατ. ευρώ τον νέο ΦΜΑΠ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ολοκλήρωσε την πρώτη εκκαθάριση 939.000 δηλώσεων ΕΤΑΚ 2009 και αρχίζει εντός Ιουνίου...


την αποστολή σημειωμάτων ενώ δύο χρόνια μετά την επιβολή του τέλους από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με την εκκαθάριση του ΕΤΑΚ 2008.

Ετσι, 15.000 φορολογούμενοι καλούνται για μία ακόμη φορά να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2008, έως τις 15 Ιουνίου.

Πρόκειται για 1.286 φορολογούμενους για τους οποίους η ΓΓΠΣ έχει οριστικοποιήσει μεν τα ειδοποιητήρια αλλά αυτά κρίθηκαν «προβληματικά» καθώς εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλές τιμές ΕΤΑΚ και έτσι δεν εστάλησαν τα εκκαθαριστικά, 5.000 φορολογούμενους για τους οποίους εστάλησαν εκκαθαριστικά αλλά δεν... παρελήφθησαν, 5.000 εκκαθαριστικά τα οποία επέστρεψαν με την ένδειξη «πεθαμένος» και 3.714 δηλώσεις οι οποίες είτε εμφανίζουν ακραίες τιμές είτε έχουν λάθη που αφορούν κυρίως την εκκαθάριση ακινήτων προστατευομένων μελών που έχουν «μπερδευτεί» με τους υπόχρεους. Για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους θα επιχειρηθεί νέα εκκαθάριση, μετά την εκ νέου υποβολή του εντύπου Ε9.

Ερχεται ο ΦΜΑΠ

Το ΕΤΑΚ πληρώνεται για τελευταία φορά φέτος, αφού πρόσφατα η κυβέρνηση αντικατέστησε το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων με τον Φόρο Κατοχής Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Παράλληλα όμως επέβαλε και την έκτακτη εισφορά σε ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 400.000 ευρώ, γεγονός που μαζί με τις καθυστερήσεις είσπραξης του ΕΤΑΚ 2008 σημαίνει πως κάποιοι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα ακίνητά τους έως και τέσσερις φορές μέσα σε έναν χρόνο.

Μετά την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2008, σειρά παίρνει το ΕΤΑΚ 2009 που θα πληρωθεί μαζί με την έκτακτη εισφορά και θα ακολουθήσει η πληρωμή του νέου Φόρου Κατοχής.

Τα ραβασάκια της εφορίας

Το ΕΤΑΚ για το 2009 υπολογίζεται με συντελεστή 0,1% και με αφορολόγητο 100.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο που προσαυξάνεται κατά 30.000 ευρώ για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω. Τα ραβασάκια ΕΤΑΚ 2009 που αρχίζει να αποστέλλει η ΓΓΠΣ θα συνοδεύονται και από την έκτακτη εισφορά η οποία αφορά περισσότερους από 70.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οπως ορίζει ο σχετικός νόμος, «η έκτακτη εισφορά βεβαιώνεται και καταβάλλεται μαζί με το ενιαίο τέλος ακινήτων φυσικών προσώπων του έτους 2009».

Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται σε φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 400.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο και όχι σε οικογενειακό επίπεδο.


Πουλήστετα όλα στους τούκους ανθέλληνες...

Ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να πουλήσουν θυγατρικές στην τουρκική Ziraat, ισχυρίζεται ο δ/νων σύμβουλος!

Ελληνικές τράπεζες προσέγγισαν τη διοίκηση της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, Ziraat Bankasi θέτοντας περιουσιακά στοιχεία "προς πώληση", ισχυρίστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Κων/πολη ο δ/νων σύμβουλος της Ziraat, Can Akin Caglar. Σημειώνοντας πως "οι προσφορές έγιναν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό", ο κ. Caglar σημείωσε πως "αυτό δεν είναι μία απόφαση που μπορείς να πάρεις πολύ γρήγορα", Όπως δήλωσε, "τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών που προσφέρθηκαν ήταν μικρότερα απ' αυτά της Ziraat". Κάποιες ελληνικές και αυστριακές τράπεζες προετοιμάζουν την έξοδο τους απ’ τα Βαλκάνια, κάτι που αποτελεί «καλή ευκαιρία» για την Ziraat καθώς επιδιώκει επέκταση εκτός τουρκικών συνόρων, συμπλήρωσε.


Επιτέλους...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΠΙΡΛΙΚ

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 30-5-2010

Με αυτό το άρθρο που δημοσιεύουμε ζητάμε συγγνώμη από την δασκάλα του μειονοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου για άρθρο μας της 6-1-2010 με τίτλο ¨Ζωγραφίστε μου την εικόνα του Αλλάχ¨. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφερόταν πως η δασκάλα είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ, πως εκείνα αρνήθηκαν να πάνε σχολείο και πως πολλά παιδιά είχαν γυρίσει στα σπίτια τους κλαίγοντας.
Αποδείχτηκε πως όλο το άρθρο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Η εφημερίδα μας υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης από λίγους κατοίκους του χωριού. Τα άτομα αυτά που θέλανε να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά, με ένα απαράδεκτο τρόπο μας εγγυήθηκαν για την αλήθεια του περιστατικού και οδήγησαν την εφημερίδα μας να δημοσιεύσει το άρθρο. Μετά από έρευνα που κάναμε σαν εφημερίδα με τους γονείς στο χωριό, με τους δασκάλους και την τοπική κοινωνία, και σαν αποτέλεσμα των εγγράφων που είδαμε πιστεύουμε πως τα στοιχεία του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και πως η Χαρά Νικοπούλου είναι ένα άτομο που εφαρμόζοντας τις οδηγίες του υπουργείου, τους νόμους της πατρίδας μας και το σύνταγμα ασχολείται μόνο με τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα. Δεν είχαμε καμμια πρόθεση να προσβάλλουμε την τιμή και την υπόληψη της σαν εκπαιδευτικό, οικογενειάρχισα και πολίτη. Αισθανόμαστε σεβασμό για αυτήν. Επιθυμούμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο από τους δασκάλους του 4θέσιου μειονοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου όσο και από τους μαθητές, καθώς με το δημοσίευμα μας που αποδείχτηκε ψευδές, διαταράχτηκε η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Εφημερίδα Μπιρλίκ


Αγοράζουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα.....

9
Εν μέσω οικονομικής κρίσης παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία να αναπροσδιορίσουμε όλοι τις καταναλωτικές μας συνήθειες όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.. Καλώς η κακώς η κατανάλωση μετατρέπεται σε μια συνειδητή πράξη που εν τέλει θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον μας γιατί η μικρή μεμονομένη πράξη του καθενός, όταν αθροίζεται γίνεται μαζική και κρίσιμη..
Έτσι μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει η ανάγκη της χώρας μας για ανάπτυξη και μαζι με την ανάγκη επιστρέφει και η ευθύνη.
Σε ένα μέρος της η οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι έχει συρρικνωθεί η εγχώρια παραγωγή με αποτέλεσμα το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών να έχει χάσει την ισορροπία του.. με απλά λόγια , είμαστε ένα σπίτι που αγοράζει περισσότερα από όσα πουλάει κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί στην κατάρρευση..
Με λίγα λόγια, αν το χρέος του κράτους είναι να προωθήσει και να γίνει αρωγός της εγχώριας ανάπτυξης , χρέος των καταναλωτών είναι να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.
συνέχεια εδώ


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More