8.11.10

Σαν ΣΗΜΕΡΑ...

8 Νοεμβρίου




  • Γεγονότα
392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.
1901: Βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη (Ευαγγελικά). Κατά τις συγκρούσεις σκοτώνονται 8 άνθρωποι και τραυματίζονται 80. Η Δημοτική θα αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους 75 χρόνια αργότερα.
1923: Αποτυχημένη απόπειρα  του Χίτλερ στο Μόναχο να καταλάβει την εξουσία, που έμεινε στην ιστορία ως «Το Πραξικόπημα της Μπιραρίας».
1926: Ιδρύεται στη Λευκωσία ο ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας). Μαζί με τη μεγάλη της αντίπαλο «Ομόνοια» είναι οι δύο κορυφαίες ομάδες της Κύπρου.
1961: Ο Γεώργιος Παπανδρέου κηρύσσει τον «Ανένδοτο» μετά τις εκλογές της «βίας και νοθείας».
1977: Ο Μανώλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τον τάφο του μακεδόνα βασιλιά Φίλιππου στη Βεργίνα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.
  • Γεννήσεις
1847: Μπραμ Στόκερ, ιρλανδός συγγραφέας. («Ο Δράκουλας») [θαν. 20/4/1912]
1895: Φώτης Κόντογλου, αγιογράφος και λογοτέχνης από τις Κυδωνιές (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας. [θαν. 13/7/1965]
1922: Κρίστιαν Μπάρναρντ, νοτιοαφρικανός καρδιοχειρουργός, που το 1967 πραγματοποίησε την πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. [θαν. 2/9/1922]
  • Θάνατοι
1674: Τζον Μίλτον, άγγλος ποιητής. («Paradise Lost») [γεν. 9/12/1608]
1986: Βιατσεσλάβ Μολότοφ, πρώην ηγετικό στέλεχος των μπολσεβίκων («Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ»). Το όνομά του φέρουν οι αυτοσχέδιες βόμβες («βόμβες Μολότοφ»). [γεν. 25/2/1890]
2005: Αλέκος Αλεξανδράκης, ηθοποιός. [γεν. 27/11/1928]


Καλά θα κάνει να σηκωθεί να φύγει αυτός και η παρέα του...

Πρωθυπουργός της μειοψηφίας στο καθεστώς της ομηρίας


To διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον πρώτο γύρο των εκλογών βγάζει τα εξής συμπεράσματα τα οποία φάνηκαν ξεκάθαρα από τον τρόπο που επέλεξε να μιλήσει:
1. Το δίλημμα εγώ ή πρόωρες εκλογές ήταν ψευδεπίγραφο. Βασικός στόχος του ήταν ουσιαστικά να πετάξει έξω από το δεύτερο γύρο τον Γ. Δημαρά από τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική. Μόνο αυτός ήταν ο σκοπός του και τον πέτυχε. Μόνο που απέδειξε ότι ο κ. Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δεν είχε τη δύναμη να πάει σε πρόωρες εκλογές διότι είχε σοβαρές πιθανότητες να τις χάσει. Οι ίδιοι στην Ιπποκράτους έβαζαν τον πήχυ στις 5 μονάδες για να κάνουν εκλογές. Τώρα που είναι 2 γιατί κάνουν την πάπια; Επομένως, ένα το κρατούμενο: Ο εκβιασμός δεν πέρασε.
2. Σε ότι αφορά το Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, αποδεικνύεται αυτό που γράψαμε πριν από μερικές ημέρες. Οτι δηλαδή ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν αναγκαίο το Μνημόνιο πήγαν και ψήφισαν στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει ρότα για βουλιάζει το καράβι. “Καπετάνιε στρίψε το τιμόνι αλλιώς θα σε καταργήσουμε και θα αναλάβουμε το πηδάλιο”, φώναξαν οι πολίτες. Και ο κ. Παπανδρέου, από το διάγγελμά του, τουλάχιστον, φάνηκε να μη θέλει να το καταλάβει. Θέλει, όπως είπε, να συνεχίσει όπως ξεκίνησε να αλλάξει την Ελλάδα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.
3. Τρίτο και πιο βασικό συμπέρασμα. Ο κ. Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε ομηρία και η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη της κοινωνίας. Πώς τεκμαίρεται αυτό; Μα φυσικά από τη διαφορά των δύο κομμάτων η οποία πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή να ανατραπεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μην είναι κόλαφος, αλλά είναι ηχηρό χαστούκι, μας φαίνεται πολύ δύσκολο να συνεχίσει να κυβερνά μ’ αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός. Κι αν δεν τόλμησε να πάει τώρα σε εκλογές, κάθε φορά που θα λαμβάνει μια δύσκολη απόφαση (κι όταν λένε δύσκολη εννοούμε αντιλαϊκή) θα βρίσκεται μπροστά στον μπαμπούλα της κυβέρνησης μειοψηφίας στα μάτια του ελληνικού λαού. Το ερώτημα είναι απλό. Με τέτοιο αποτέλεσμα πώς θα πάρει η κυβέρνηση μέτρα που θα πλήττουν ακόμη περισσότερα τα λαϊκά στρώματα; Ο προϋπολογισμός είναι προς των πυλών και η ήττα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να ανατρέψει τις αποφάσεις που ήδη είχαν ληφθεί. Ομως, με το ΔΝΤ να έχει επιβάλλει τους όρους τους και να καθορίζει τις τύχες της χώρας, που θα βρει ο αποδυναμωμένος κ. Παπανδρέου τη δύναμη να υλοποιήσει την πολιτική της Τρόϊκας; Επομένως, μέσα στο 2011 όπου η κατάσταση για την Ελλάδα θα χειροτερέψει θα τεθεί και πάλι, πιο ισχυρό αυτή τη φορά, το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Και θα έχει και η ΝΔ νομιμοποίηση να ζητήσει εκλογές.
4,. Σε καθεστώς ομηρίας είναι ο πρωθυπουργός και από τους βουλευτές του. Ηδη οι αντιδράσεις για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες. Μετά την ήττα στις εκλογές, θα ενισχυθούν οι αντιμνημονιακές φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά πλέον το ΠΑΣΟΚ δε θα έχει την πολυτέλεια να κάνει διαγραφές. Επομένως, στην επόμενη κρίση δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φτάσουμε στα όρια της κυβέρνησης μειοψηφίας.
5. Το τελευταίο στοιχείο από την ομιλία του πρωθυπουργού είναι η επιβεβαίωση αυτού που γράφαμε σχετικά με το φόβο του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Μόνο που τώρα ο τερματοφύλακας έχει φάει το γκολ και ψάχνει στηρίγματα για να μη φάει κι άλλα, για να μην συντριβεί. Ο μόνος τρόπος για να μην ηττηθεί πανηγυρικά θα είναι το κατενάτσιο, πράγμα που σημαίνει ότι προκειμένου να αγκιστρωθεί στο τέρμα, δηλαδή στην εξουσία, θα κάνει τα πάντα. Και ανδρείκελα θα βάλει να φυλάνε το τέρμα, και σκιάχτρα να διώχνουν τον αντίπαλο και… νταβατζήδες να σκάψουν ανάχωμα μπροστά από τα γκολποστ. Η ιστορία του ποδοσφαίρου, σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέει ότι φεύγει με… πεντάρα.


Οι Ελληναράδες!

Άθλιο κρούσμα πατριωτισμού από τους Ελληναράδες της ΝΑΣΑ…

Η ΝΑSA βάφτισε μέρος του Άρη …Καλάβρυτα

 Ναι είναι αλήθεια, η ΝΑSA δια του επιστημονικού συνεργάτη της Αθ. Οικονόμου, ονόμασε βραχώδη κοιλάδα στην περιοχή του Άρη “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ”. «Νονός» των Καλαβρύτων του Άρη είναι ο καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, συνεργάτης της NASA και υπεύθυνος σχεδιασμού πρωτοποριακού εξοπλισμού για την εξερεύνηση του διαστήματος, Αθανάσιος Οικονόμου. «Μου αρέσει να δίνω σε ανεξερεύνητα σημεία πλανητών ονόματα πόλεων και βουνών της πατρίδας μας», λέει ο Έλληνας αστροφυσικός της NASA. O Αθανάσιος Οικονόμου είναι μόνιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνεργάτης της NASA, από το 1960, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency).
Έχει σχεδιάσει τον ρομποτικό εξοπλισμό που αυτήν την στιγμή χρησιμοποιείται για τη λήψη και ανάλυση δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη. Στον μακρινό πλανήτη έφτασαν δύο ρομπότ που σχεδιάστηκαν από τον ίδιο, το «Spirit» και το «Opportunity». Τα ρομπότ αυτά ανακαλύπτουν άγνωστες περιοχές του πλανήτη, στις οποίες ο Οικονόμου δίνει ελληνικά ονόματα, όπως ο κρατήρας «Σαντορίνη», η πεδιάδα «Λασίθι», η κοιλάδα «Καλαβρύτων» κ.λπ. Ο επόμενος στόχος για την ομάδα του είναι ο Κρόνος και η μελέτη της ατμόσφαιρας του.

το είδαμε εδώ


Τα συμφωνήσανε!

 

ΕΝΩ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΛΟΓΕΣ…. ΤΗΝ 5η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ “ΕΡΓΟΔΟΤΗ” ΤΟΥ κ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!! Τ’ ακούτε σεις μ@λ@κες μου, που σας κλέψανε το ψηφαλάκι? θα φάτε καλά σε λίγο …αλλά οι άλλοι τι σας φταίνε βρε μπουταλάδες


Quantcast

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ PRIVE ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010…ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΑΝΑΣ ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΥΛΑ,ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ
ΥΨΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ
ΔΑΧΤΥΛΟ!!! 

ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟMEDIΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ…ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΔΕΝ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ…ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ……..    ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ…

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ PRIVE ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ…ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ
ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ MEDIA GROUP ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ…ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, Π.Χ. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΤΛ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΤΟΥ.

Tο ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις δώδεκα το μεσημέρι
της περασμένης Παρασκευής. Στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι υπήρχε μια
ασυνήθιστη κινητικότητα από νωρίς το πρωί. Το προσωπικό του ξενοδοχείου ετοίμαζε
πυρετωδώς τον vip χώρο μη καπνιζόντων του lounge cafe και λουλούδια
τοποθετούνταν παντού. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο
μεγαλοεργολάβος-εκδότης κ. Γιώργος Μπόμπολας θα έφταναν από στιγμή σε στιγμή.
Ανδρες της ασφάλειας επιθεωρούσαν σχολαστικά τους χώρους του ξενοδοχείου από
νωρίς. Είκοσι λεπτά πριν από τις δώδεκα κατέφθασε ο κ. Μπόμπολας συνοδευόμενος
από τον υφυπουργό Πολιτισμού και υπεύθυνο για τα θέματα του Τύπου, κ. Τηλέμαχο
Χυτήρη.

Οι δύο άντρες κάθονται στο τραπέζι του vip χώρου και συνομιλούν
περιμένοντας τον κ. Παπανδρέου. Λίγο μετά τις δώδεκα, το αυτοκίνητο του
πρωθυπουργού παρκάρει μπροστά από το ξενοδοχείο. Ο κ. Παπανδρέου, αν και
καθυστερημένος, κατευθύνεται με αργό βηματισμό προς το cafe χαιρετώντας έναν
προς έναν τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου που ήταν παραταγμένοι στον διάδρομο
που οδηγούσε στο τραπέζι που τον περίμεναν. Ανετος και χαλαρός, χωρίς σακάκι,
φορώντας λευκό πουκάμισο και μοβ γραβάτα, αφού χαιρετά τον κ. Μπόμπολα και τον
κ. Χυτήρη, κάθεται απέναντι από τον εκδότη. Παραγγέλνει τον καφέ του και ξεκινά
να συζητά με τους άλλους δύο. Η συζήτηση αρχικά έγινε σε φιλικό κλίμα και οι
τρεις τους συζήτησαν τόσο για τις εκλογές όσο και για τις εξελίξεις στον χώρο
του Τύπου. Αυτό άλλωστε ήταν προφανές από την παρουσία του κ.
Χυτήρη.

Ωστόσο, ο υφυπουργός φαίνεται πως εκτοπίστηκε από τη συζήτηση
αφού λίγο αργότερα και μέχρι το τέλος του ραντεβού γινόταν έντονος διάλογος
μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Μπόμπολα. Ο διάλογος αυτός δεν άργησε να
μετατραπεί σε μονόλογο του μεγαλοεργολάβου ο οποίος μάλιστα κάποια στιγμή δεν
δίστασε να κουνάει το δάχτυλό του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ακολούθως να
βγάλει από τα χαρτιά του ένα απόκομμα εντύπου και να του το επιδεικνύει. Ο
πρωθυπουργός, φανερά σκεπτικός και προβληματισμένος, έγειρε προς τα πίσω
τοποθετώντας το δάχτυλό του στον κρόταφό του. Συνηθισμένη κίνηση άλλωστε του κ.
Παπανδρέου κάθε φορά που δεν διστάζει να δείξει τον προβληματισμό του…

Η συζήτηση συνεχιζόταν υπό το άγρυπνο βλέμμα δύο ανδρών της ασφάλειας του
πρωθυπουργού και του εκδότη, οι οποίοι κάθονταν στο πρώτο τραπέζι δίπλα από την
είσοδο του cafe, επιβλέποντας τον χώρο. Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου μιας
ώρα και πρώτος αποχώρησε ο κ. Παπανδρέου. Ωστόσο, ακόμα και την ώρα που έφευγε,
ο κ. Μπόμπολας συνέχιζε να του μιλάει αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να κοιτάζει
επίμονα το ρολόι του καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υποψήφιο
δήμαρχο Αθηνών κ. Γιώργο Καμίνη. Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, στο
τραπέζι παρέμειναν για περίπου δέκα λεπτά ο κ. Μπόμπολας με τον κ. Χυτήρη και
ύστερα αποχώρησαν μαζί.

Την ίδια ώρα, αν και είχαν φτάσει πολύ νωρίτερα,
στον χώρο των καπνιζόντων του cafe που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά
από εκεί που έγινε το «μεγάλο» ραντεβού, έπιναν καφέ ο κ. Γιώργος Τράγκας μαζί
με τον κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο. Ωστόσο, οι δυο τους δεν ήρθαν σε επαφή με τους
υπόλοιπους, αφού εκτός του ότι κάθονταν σε διαφορετική αίθουσα πήγαν αλλά και
έφυγαν νωρίτερα. Aργότερα ο κ. Μπόμπολας εμφανίστηκε «ευτυχής» από την πρωινή
επαφή του με τον πρωθυπουργό, μιλώντας σε στελέχη των εφημερίδων του και
υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε
εθνικές εκλογές.


Αποτελέσματα...

Τα αποτελέσματα στις πρωτεύουσες των νομών





Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να ξεπερνά το 95%, ενδιάφερον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του α' γύρου στις πρωτεύουσες των νομών.

Αγίου Νικολάου
Κουνενάκης Δημήτριος του Ιωάννη 50,51%
Καρατσής Πανίκος του Κυριάκου 36,67%

Αθηναίων
Κακλαμάνης Νικήτας του Μιχαήλ 34,96%
Καμίνης Γεώργιος του Βασιλείου 28,40%

Αλεξανδρούπολης
Λαμπάκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου 36,26%
Κογιομτζής Μιχαήλ του Δημητρίου 25,42%

Αρταίων
Παπαβασιλείου Γεώργιος του Βασιλείου 33,33%
Παπαλέξης Ιωάννης του Αθανασίου 32,83%

Βέροιας
Τσαβδαρίδης Λάζαρος του Γεωργίου 45,60%
Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρίκλεια του Πρόδρομου 43,04%

Βόλου
Σκοτινιώτης Παναγιώτης του Τριαντάφυλλου 37,85%
Μακρή Ζωή (Ζέττα) του Μιχαήλ 35,93%


Γρεβενών
Κουπτσίδης Δημοσθένης του Γερβάσιου 53,70%
Ζήσης Δημήτριος του Στέργιου 39,58%

Δελφών
Φουσέκης Νικόλαος του Δημητρίου 48,87%
Καραχάλιος Απόστολος του Αθανασίου 35,22%

Δράμας
Μαργαρίτης Θωμάς του Μιλτιάδη 37,88%
Χαρακίδης Κυριάκος του Μιχαήλ 26,78%

Έδεσσας
Σόντρας Ιωάννης του Αντωνίου 47,30%
Γιάννου Δημήτριος (Τάκης) του Αριστείδη 46,31%

Ζακύνθου
Μποζίκης Στυλιανός του Σταύρου 44,73%
Αντίοχος-Μπαλιάκρας Αντώνιος του Δημητρίου 27,61%

Ηγουμενίτσας
Κάτσινος Γεώργιος του Αλεξάνδρου 49,31%
Γιόγιακας Βασίλειος του Νικολάου 44,01%

Ηρακλείου
Κουράκης Ιωάννης του Αντωνίου 71,99%
Συντυχάκης Εμμανουήλ του Δανιήλ 12,08%

Θεσσαλονίκης
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος του Πέτρου 37,86%
Μπουτάρης Ιωάννης του Στυλιανού 33,57%

Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
Κατσούλης Παναγιώτης του Αλεξάνδρου 23,12%
Πρεβεζάνος Γεώργιος του Βασιλείου 22,93%

Ιωαννιτών
Φίλιος Φίλιππος του Αχιλλέα 44,15%
Γκόντας Νικόλαος 43,19%

Καβάλας
Σιμιτσής Κωσνταντίνος του Αριστείδη 36,19%
Καλλιοντζής Θεόδωρος του Δημητρίου 35,34%

Καλαμάτας
Νίκας Παναγιώτης του Ευαγγέλου 53,95%
Μπρεδήμας Θεόδωρος του Παναγιώτη 24,73%

Καρδίτσας
Παπαλός Κωνσταντίνος του Χρυσοστόμου 31,12%
Βερίλλης Δομήνικος του Κωνσταντίνου 26,19%

Καρπενησίου
Μπακογιάννης Κωνσταντίνος του Παύλου 54,29%
Καρφής Ευάγγελος του Νικολάου 35,95%

Καστοριάς
Χατζησυμεωνίδης Εμμανουήλ του Γεωργίου 36,47%
Λιάντσης Κωνσταντίνος του Αντωνίου 33,99%

Κατερίνης
Χιονίδης Σάββας του Γεωργίου 54,12%
Μηλιώτης Νικόλαος του Γεωργίου 29,29%

Κέρκυρας
Τρεπεκλής Γιάννης του Αναστάσιου 34,02%
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος του Νικολάου 27,99%

Κεφαλονιάς
Παρίσης Αλέξανδρος του Παναγή 37,27%
Κοτσιλίνης Μάρκος του Γερασίμου 35,08%

Κιλκίς
Μπαλάσκας Ευάγγελος του Δημητρίου 47,66%
Τερζίδης Δημήτριος του Ιωάννη 24,80%

Κοζάνης
Μαλούτας Λάζαρος του Νικολάου 44,08%
Νανοπούλου Αννα του Αθανασίου 36,70%

Κομοτηνής
Πετρίδης Γεώργιος του Αποστόλου 44,36%
Κοτσάκης Δημήτριος του Λεωνίδα 31,30%

Κορινθίων
Πνευματικός Αλέξανδρος του Μιχαήλ 46,48%
Γιώτης Κωνσταντίνος του Ιωάννου 36,38%

Λαμιέων
Κοτρωνιάς Γεώργιος του Νικολάου 52,46%
Οικονόμου Ευγενία (Τζένη) του Επαμεινώνδα 28,02%

Λαρισαίων
Τζανακούλης Κωσταντίνος του Γεωργίου 42,69%
Σάπκας Ιωάννης του Κίμωνα 33,61%

Λεβαδέων
Παπαγγελής Νικόλαος του Γεωργίου 39,27%
Τσιφής Δημήτριος του Ιωάννη 29,75%

Λέσβου
Χατζηκομνηνός Αριστείδης του Γεωργίου 29,63%
Βουνάτσος Δημήτριος του Φωκίωνος 26,30%

Λευκάδας
Αραβανής Κωνσταντίνος του Ανδρέα 37,45%
Βεργίνης Ξενοφώντας του Νικολάου 28,17%

Ναυπλιέων
Αναγνωσταράς Παναγιώτης 41,60%
Σαλεσιώτης Αναστάσιος του Ιωάννη 24,51%

Ξάνθης
Στυλιανίδης Μιχαήλ του Χαριλάου 48,45%
Πούλιος Χρήστος του Βασιλείου 35,85%

Πατρέων
Κατσικόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου 35,07%
Δημαράς Ιωάννης του Σταματίου 21,13%

Πολυγύρου
Ζωγράφος Αστέριος του Γεωργίου 37,57%
Μπογδάνος Κωνσταντίνος του Νικολάου 30,31%

Πρέβεζας
Μπαΐλης Χρήστος του Ευαγγέλου 38,64%
Γιαννάκης Στέργιος του Κωνσταντίνου 34,01%

Πύργου
Παρασκευόπουλος Γεράσιμος (Μάκης) του Αγγελου 52,29%
Λιατσής Γαβριήλ του Σπυρίδωνα 36,94%

Ρεθύμνης
Μαρινάκης Γεώργιος του Χαρίτωνα 73,15%
Νίνος Νικόλαος του Θεοδώρου 11,87%

Ρόδου
Κουσουρνάς Ευστάθιος του Γεωργίου 51,18%
Χατζημάρκος Γεώργιος του Αντωνίου 42,21%

Σάμου
Θάνος Στυλιανός του Δημητρίου 40,84%
Κατρακάζος Νικόλαος του Φώτιου 36,85%

Σερρών
Αγγελίδης Πέτρος του Βασιλείου 34,07%
Μηλίδης Θεόδωρος του Ιωάννη 29,66%

Σπάρτης
Αργειτάκος Σταύρος του Κωνσταντίνου 44,92%
Φούρκας Κωνσταντίνος του Παναγιώτη 38,49%

Σύρου-Ερμούπολης
Δεκαβάλλας Ιωάννης του Νικολάου 46,43%
Πάπιτσης Γεώργιος του Βικέντιου 33,25%

Τρικκαίων
Ταμήλος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου 43,53%
Λάππας Χρήστος του Αντωνίου 39,41%

Τρίπολης
Σμυρνιώτης Ιωάννης του Αναστάσιου 38,37%
Παυλής Δημήτριος του Αναστάσιου 26,17%

Φλώρινας
Βοσκόπουλος Ιωάννης του Ζήση 41,96%
Ασπρίδης Αιμίλιος του Παύλου 30,65%

Χαλκιδέων
Ζεμπίλης Αθανάσιος του Γεωργίου 47,88%
Παγώνης Χρήστος του Δημητρίου 34,64%

Χανίων
Σκουλάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου 39,44%
Αρχοντάκης Γρηγόριος του Αποστόλου 26,32%

Χίου
Λαμπρινούδης Πολύδωρος του Εμμανουήλ 59,43%
Χαλλιορής Ιωάννης του Κωνσταντίνου 31,51%
http://logioshermes.blogspot.com


Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταργηθεί!

Οι μισοί έλληνες

Χοντρικά, σε σύνολο 9.598.542 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, και με το 97% περίπου των εκλογικών τμημάτων καταμετρημένο,  είχαμε (σε ποσοστά επί τοις %) Συμμετοχή                      52          

Αποχή                              48

Ελαβαν          (επί του 52%)        (επί του 100%)

ΠΑΣΟΚ               34                          17
ΝΔ                      32,5                       16,2
ΚΚΕ                   11,5                         5,7 
ΛΑΟΣ                  6,5                         3,2 
ΣΥΝ                    4,8                         2,4

Ακυρα-Λευκά    το υπόλοιπο περίπου ως το 100% του 52%

Συμπέρασμα;

Βγαίνει συμπέρασμα;

Βεβαίως και βγαίνει συμπέρασμα. Και μήνυμα βγαίνει. Και δίδαγμα βγαίνει. Και εντολές προς τους πολιτικούς και απ' όλα.

Οι μισοί έλληνες
  • πιστεύουν οτι οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα
  • πιστεύουν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα ευθύνεται στο σύνολό του για την τωρινή κατάσταση, οικονομική, πολιτική και ηθική
  • πιστεύουν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα δεν τους δίνει την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην σύνθεση των αποφάσεων και στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επιλογή των προσώπων
  • πιστεύουν τα χειρότερα για το ήθος και την εντιμότητα του συνόλου του πολιτικού συστήματος, και θα συνεχίσουν να τα πιστεύουν, μέχρι να επέλθει κάποιου τύπου κάθαρση και στρίμωγμα της διαφθοράς
  • πιστεύουν, σε αντίθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα, ότι το Μνημόνιο πρέπει να φύγει ΤΩΡΑ και όχι αύριο.
Οι μισοί έλληνες, παιδιά.
Μην κάνετε ότι δεν τους ακούτε.

Θραξ Αναρμόδιος


Περιμένατε να πάει σε εκλογές;

Τελικά την έκανε ... γυριστή ο ΓΑΠ

Μετά το στραπάτσο των αποτελεσμάτων για το ΠΑΣΟΚ (αλλά και για τον δικομματισμό) αλλά και σε συνδυασμό με τον πρόσφατο εκβιασμό θα ήταν μάλλον αναμενόμενο ο ΓΑΠ να προχωρήσει σε εκλογές με πιθανή ημερομηνία την 12η Δεκεμβρίου. Ο ΓΑΠ όμως την έκανε γυριστή και σε μήνυμά του .... έκανε το κορόιδο και μας είπε ότι θα συνεχίσει.

Πέταξε τη μπάλα ....εκτός γηπέδου. Κουβέντα για το φόνο. Δεν κατάλαβε μάλλον το μήνυμα που του έστειλαν οι οργισμένοι πολίτες. Κάτι ψέλλισε για την αποχή που πρέπει να ερμηνευτεί (ένας στους δύο δεν ψήφισε) αλλά ουδόλως θεώρησε ότι είναι... πολίτες που στρέφουν την πλάτη στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησής του.

Και αφού δεν τόλμησε να προχωρήσει σε εκλογές (όπως είχε διαμήνυε εμμέσως μέχρι και την Παρασκευή) μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να ενεργοποιηθεί το άλλο σκέλος του σεναρίου που θα συμπεριλαμβάνει πλέον τη δημιουργία μιας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (όπως θα την ονομάσουν αλλά όχι της χώρας αλλά των δανειστών μας) με συμμετοχή Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη και διαφόρων άλλων πουλέν της Bilderberg.

Πηγή:Ιδεοπηγή


Ετοιμάζουν τον δεύτερο γύρο!

Πρόβες για σημαία χωρίς σταυρό

Τηλ  ΑΝΤ1: 210-6886100  - Γενική Δ/νση Ειδήσεων ΑΝΤ1 210-6886342.
Πρέπει όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ  να στείλουμε ένα μήνυμα να καταργήσουμε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.
 Αγαπηνός.


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More