22.2.10

2η ΓΙΟΡΤΗ PATRIA




Με πρωτοφανή επιτυχία διεξήχθη χθες στον πολυχώρο  Χρώμα στην πλατεία Συντάγματος η 2η γιορτή του πατριωτικού περιοδικού PATRIA ,που ήταν αφιερωμένη  στον πολιτικό κρατούμενο και εκδότη του περιοδικού Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Από της 11 το πρωί άρχισε η προσέλευση του κόσμου με αποτέλεσμα εκατοντάδες πατριωτών να περάσουν από τους χώρους της γιορτής και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον Δημήτρη . Ισόγειο και δύο όροφοι δεν στάθηκαν ικανοί να  χωρέσουν όλο αυτό το πλήθος του κόσμου  που ήλθε να παρακολουθήσει τις προβολές και τις ομιλίες εκλεκτών συναγωνιστών μας .
Η έκπληξη των διοργανωτών της γιορτής ήταν ότι υπήρχε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και μπορούσες από οιονδήποτε χώρο να  παρακολουθείς  τις ομιλίες  τις προβολές και γενικά όλες τις εκδηλώσεις της γιορτής .Στον πρώτο όροφο όπου λειτούργησε έκθεση  βιβλίου αλλά και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΛΟΓΧΗ  πολλές φορές σημειώθηκε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που ήθελε να ενημερωθεί για τις νέες εκδόσεις και να αγοράσει τα βιβλία του. Στο ίδιο χώρο λειτούργησε και έκθεση πατριωτικής γελοιογραφίας μα πολύ μεγάλη επιτυχία .
Στον δεύτερο όροφο διεξήχθησαν οι περισσότερες ομιλίες και ο χώρος απεδείχθη πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τους ομιλητές .  Την παράσταση έκλεψε η συζήτηση που διεύθυνε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος προς το τέλος της γιορτής με εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές  . Στην συζήτηση  αυτή που είχε θέμα τον Δημήτρη Παπαγεωργίου έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης ,ο καθηγητής Χρίστος Γούδης ,οι δημοσιογράφοι Σπύρος Χατζάρας και Νίκος Χιδίρογλου ,ο δικηγόρος Πάτσης και ο Χρίστος Χαρίτος .
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τόσο μεγάλο ώστε η αίθουσα να είναι ασφυκτικά γεμάτη και  πολλοί  παρακολούθησαν την συζήτηση μέσω τηλεοράσεως στον πρώτο όροφο αλλά και στο ισόγειο .
Στο τέλος της συζήτησης δόθηκαν βραβεία σε εκλεκτούς Έλληνες  οι οποίοι με τους αγώνες τους έχουν προσφέρει στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό . Η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν όταν βραβεύτηκε η μητέρα και η μνηστή  του Δημήτρη όπου όλοι όσοι ήσαν μέσα στην αίθουσα να τις χειροκροτούν    επί  αρκετά  λεπτά όρθιοι.
Τελικά η 2η γιορτή του PATRIA σημείωσε μεγάλη επιτυχία και θα πρέπει να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια  στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο και τους συνεργάτες του διότι η διοργάνωση αυτής της μεγαλειώδους  εκδηλώσεως   ήταν ένας πραγματικός άθλος.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο χώρος ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει όλον αυτόν τον κόσμο που ήλθε να τιμήσει τον εκδότη του περιοδικού και τους συνεργάτες του . Πιστεύουμε ότι η 3η γιορτή του PATRIA  θα διεξαχθεί σε πολύ μεγαλύτερο χώρο και με την συμμετοχή του Δημήτρη Παπαγεωργίου .
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια .
Νίκος Αγαπηνός .     


Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά !!!!

Ο ρόλος της Αλβανικής(National Liberation Army). Πως αξιοποιεί τις αλβανικές συμμορίες στην Ελλάδα; Οι Αλβανοί εξτρεμιστές και οι κακοποιοί του Βύρωνα!

Η εξτρεμιστική παραστρατιωτική οργάνωση που ονειρεύεται τη «Μεγάλη Αλβανία» και απειλεί να αιματοκυλίσει όλα τα Βαλκάνια έχει απλώσει τα πλοκάμια στην πρωτεύουσα και πράκτορές της αναλαμβάνουν σιγά-σιγά δράση; Αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα απασχολούν τις Υπηρεσίες Πληροφοριών που καλούνται να δώσουν απαντήσεις και μάλιστα άμεσες και έγκυρες. Το θέμα ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες – τις οποίες οι αρμόδιες Αρχές δεν επιβεβαιώνουν – από το μακελειό στον Βύρωνα και τις έρευνες που το ακολούθησαν, κατά τις οποίες στη γιάφκα των εγκληματιών βρέθηκαν και προκηρύξεις του UCK, μαζί με τον τεράστιο αριθμό όπλων που διέθεταν οι Αλβανοί ληστές. Το εάν οι Αλβανοί εγκληματίες συνδέονται με τον UCK απασχολεί – μετά τη, μη επιβεβαιωμένη, ανεύρεση των προκηρύξεων – τις Αρχές Ασφαλείας που διευρύνουν το πεδίο των αναζητήσεών τους. Προβληματίζονται, δηλαδή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών πέραν του γεγονότος της ύπαρξης πολλών όπλων, αφενός από την αγριότητα των δραστών και αφετέρου από τον τρόπο δράσης τους. Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο το οπλοστάσιο που είχαν στην κατοικία τους οι δράστες της συμπλοκής του Βύρωνα να οδηγεί σε εξτρεμιστικές ομάδες όπως ο UCK και παρακλάδια του. Ομάδες για τις οποίες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ειδοποιήσει με έκθεσή τους ότι ετοιμάζουν αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι Αλβανοί κακοποιοί βρέθηκαν μεταξύ άλλων δεκάδες όπλα, πιστόλια, τέσσερα Καλάσνικοφ, 25 χειροβομβίδες, εκατοντάδες φυσίγγια και δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι!!!


Αν σ’ αυτήν την…περιουσία προστεθεί και η πληροφορία για τις προκηρύξεις του UCK, τότε η σύνδεσή τους με τα όπλα οδηγούν στο μίτο της Αριάδνης: Στη δράση των Αλβανών παραστρατιωτικών οργανώσεων και στη συνεργασία τους με τους εξτρεμιστές στην Αλβανία.
Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την «επέκταση» των…επαγγελματικών ενασχολήσεων των Αλβανών εγκληματιών, που έως τώρα «εισήγαγαν» ναρκωτικά και όπλα. Οι μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν τώρα τα ίχνη που θα τους οδηγήσουν στο «μεγάλο αφεντικό», είτε αυτό είναι από τους επικεφαλής της αλβανικής μαφίας που δρα ανεξέλεγκτα στη χώρα μας, είτε αυτό είναι το άτομο που απεργάζεται την έκρηξη άλλου τύπου ενεργειών. Έως τώρα οι συλληφθέντες ουδέν έχουν καταθέσει. Το «παίζουν» σκληροί και δεν «καρφώνουν» τις διασυνδέσεις τους. Οι αστυνομικοί, πάντως, δείχνουν υπομονή και ευελπιστούν ότι οι δράστες αργά ή γρήγορα θα «σπάσουν» και θα μιλήσουν πιθανότατα για πράγματα που έως τώρα είναι στη σφαίρα της φαντασίας.


Η σύνδεση
Αφετηρία στο «άπλωμα» των ερευνών είναι το ερώτημα: Σε τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ο τόσος μεγάλος όγκος των όπλων σε μία συμμορία ληστών; Τα όπλα, τα πιστόλια και τα αυτόματα θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν από τους ληστές, ενδεχομένως και οι χειροβομβίδες, για τη διαφυγή τους. Το ΤΝΤ όμως;
Αστυνομικές Εισαγγελικές Αρχές, προσπαθούν με συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν της προέλευση των όπλων και τις διασυνδέσεις των δύο Αλβανών συλληφθέντων. Οι πληροφορίες καταφτάνουν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ, στην Αλεξάνδρας, σαν βροχή και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τις διασταυρώσουν. Και μία από αυτές θέλει τα μέλη της συμμορίας να καθοδηγούνται από Αλβανούς εξτρεμιστές-μέλη του UCK.
Το ενδεχόμενο άμεσης σύνδεσης του UCK και των εγκληματιών εξετάζουν με κάθε σοβαρότητα οι αστυνομικοί. Το σενάριο διασύνδεσης των ενόχων με αλβανικές τρομοκρατικές ομάδες-παρακλάδια του UCK με διεθνή δράση ίσως οδηγήσει σε ένα ολόκληρο δίκτυο, το οποίο έχει απασχολήσει τις αμερικανικές μυστικές Υπηρεσίες. Εάν αποδειχτεί ότι οι Αλβανοί συλληφθέντες συνδέονται με τέτοιες ομάδες ή καθοδηγούνται από συμπατριώτες τους που συμμετέχουν σε αυτές, τότε οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.


Οι οργανώσεις
Ποιες είναι όμως οι οργανώσεις που φαίνεται να συνδέονται με τους Αλβανούς συλληφθέντες; Οι έρευνες στρέφονται προς την αλβανική NLA (National Liberation Army).Πρόκειται για μέλη του UCK που αποσχίστηκαν από αυτόν, ιδρύοντας μία ακόμη σκληρότερη τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με έκθεση της CIA, η NLA , η οποία ελέγχει το εμπόριο παράνομων όπλων στα Βαλκάνια με έδρα το χωριό Veleshta στην Αλβανία, έχει στρατολογήσει σκληροπυρηνικούς Κοσοβάρους που ελέγχουν το Τέτοβο, το Αρατσίνοβο και τη μαφία των Σκοπίων.
Η ίδια έκθεση των αμερικανικών μυστικών Υπηρεσιών εκτιμά ότι η οργάνωση αυτή, μαζί με άλλο ένα δίκτυο μικρότερων οργανώσεων, ετοιμάζουν την επιχείρηση «Καυτή άνοιξη των Βαλκανίων». Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τη CIA, για οργανωμένο σχέδιο Αλβανών εξτρεμιστών και οραματιστών της «Μεγάλης Αλβανίας» για αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα, με στόχο την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.



Ένας εγκληματίας Ουτσεκάς, πρωθυπουργός του Κοσόβου
Τους φόβους για την περίοδο δραστηριοποίησης των «σκληρών» Αλβανών και η ανεύρεση του οπλοστασίου και των προκηρύξεων επιτείνει το γεγονός πως η αμερικανική έκθεση αναφέρει ότι η συντονισμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο και στη Βουλγαρία αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε.
Στο παρασκήνιο υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση των Μυστικών Υπηρεσιών πολλών χωρών να συλλάβουν τους καθοδηγητές τόσο του NLA όσο και των περιφερειακών ομάδων του, οι οποίοι βάσει πληροφοριών οδηγούν προς αιματοκύλισμα με στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και την ισχυροποίησή τους με πολιτική δράση ύστερα από τις αιματηρές συγκρούσεις.
Οι έρευνες στρέφονται προς άλλη μια οργάνωση, που διατηρεί στενές σχέσεις και συνεργάζεται με τον NLA.Πρόκειται για την ANA ή AKSH (Albanian National Army), Και αυτή είναι «χτισμένη» από πρώην σκληροπυρηνικά μέλη του UCK τα οποία έχουν αναπτύξει έντονη παραστρατιωτική δραστηριότητα. Ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός από το δυτικό Κοσσυφοπέδιο, όπου η οργάνωση κατάφερε να στήσει σημεία ελέγχου ύστερα από μία σειρά ένοπλων αιματηρών περιστατικών.
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση των συλληφθέντων με Αλβανούς εξτρεμιστές. Πολλοί είναι αυτοί στο παρασκήνιο που συνδέουν τις συλλήψεις με την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας όπλων από την KFOR το 2006 στο Μαυροβούνιο και τις συλλήψεις πέντε Αλβανών, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, συνδέονταν με αυτές τις ομάδες.

hellenicrevenge


Την Αλβάνια και τα μάτια σας κύριοι πολιτικοί!!!!

Αλβανοί εθνικιστές προκαλούν και πάλι! Αρπάζουν ελληνικές περιουσίες με ψεύτικα φιρμάνια • Θέλουν αλβανική ολόκληρη την Ήπειρο!..

Σε έξαρση φαίνεται πως βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Αλβανικός εθνικισμός. Οι γείτονες, με μεθοδευμένες κινήσεις, φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, βάζοντας σοβαρά «κουίζ» στην Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έως τώρα τηρεί ανεξήγητη στάση αναμονής! Για μια ακόμη φορά οι αλυτρωτικές τάσεις των Αλβανών δεν εξαντλούνται στη Βόρειο Ήπειρο, όπου ζει η Ελληνική μειονότητα, αλλά επεκτείνονται και σʼ ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου. Ένας ακόμη κρίκος στην έως τώρα «αλυσίδα» της εθνικιστικής τακτικής τους είναι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, να ακυρώσει τη σημαντικότερη διακρατική συμφωνία που υπογράφτηκε τα τελευταία χρόνια και αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.
Η σύμβαση, που ρυθμίζει τις θαλάσσιες ζώνες από τα στενά της Κέρκυρας μέχρι και την Αδριατική, υπογράφηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις 27 Απριλίου 2009 στα Τίρανα από τους τότε υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζίμ Μπάσα, παρουσία και των πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα.
Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του, μίλησε απλά για αρνητική εξέλιξη «που δεν μας χαροποιεί», προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά αναμένει επίσημη ενημέρωση από τα Τίρανα, για το πώς προτίθεται να χειριστεί περαιτέρω το σοβαρό αυτό θέμα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει κίνδυνος - αν δεν γίνουν άμεσες κινήσεις για να... κατευναστούν τα πνεύματα - να έχουν την ίδια τύχη και άλλες υπογραφείσες συμφωνίες που περιμένουν επικύρωση από την αλβανική Βουλή, όπως αυτή των δύο στρατιωτικών νεκροταφείων, στους Βουλιαράτες και την Κλεισούρα, για την οποία σημαντική υπήρξε η προσωπική συμβολή του Γιαννιώτη πρώην Υφυπουργού Άμυνας, Κώστα Τασούλα.
Το περασμένο φθινόπωρο εκδόθηκαν οι δυο πρώτοι τόμοι του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, στο οποίο χαρακτηρίζονται «Αλβανικά εθνικά εδάφη (!) τα Γιάννινα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα και η Πρέβεζα και Αλβανοί (!) οι Μάρκος Μπότσαρης και Πύρρος Δήμας!
Την έκδοση έχει επιμεληθεί με τον… δικό της τρόπο η «Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων». Πρόκειται για επανέκδοση ενός αντίστοιχου λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επί Χότζα! Μάλιστα, μέχρι και το τέλος του 2010 αναμένεται να κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιποι τόμοι του λεξικού!
«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις, η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά. Η Τσαμουριά είναι η μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» γράφει μεταξύ προκλητικών άλλων το λεξικό.
Η εθνικιστική έξαρση συνεχίζεται καθώς αναφέρεται πως ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης ήταν ένας… «Αλβανός μισθοφόρος, που απλά πολέμησε στο πλευρό Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων»! Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας είναι καταχωρημένος ως «Αλβανική προσωπικότητα»!
Σε ότι αφορά τους Βορειοηπειρώτες το πόνημα αναφέρει πως «βρέθηκαν εκεί για να εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων» ενώ χαρακτηρίζονται ως έποικοι!
«Δεν υπάρχει καμία αναφορά για πολιτιστικά, δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας» τονίζει ο πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας» Κώστας Μπάρκας.
Ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος επισημαίνει ότι «είναι ειρωνικό από τη μια οι Αλβανοί να ζητούν από τους Σκοπιανούς να αφαιρεθούν από την Εγκυκλοπαίδειά τους τα όσα εκείνοι θεωρούν προσβλητικά για το έθνος τους και οι Αλβανοί να προσβάλλουν έτσι την Ελλάδα και την Ελληνική μειονότητα».
Οι προκλήσεις όμως των Αλβανών δεν σταματούν εδώ, αφού χρόνια είναι η τακτική τους να διεκδικούν περιοχές στα χωριά που ζει η ελληνική μειονότητα.
Το ζήτημα της ιδιοκτησίας είναι από τα πολύ σημαντικά, για τους ομογενείς κάτι που επεσήμανε και ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος σε πρόσφατες δηλώσεις του. Όπως τόνισε «κουβαλάμε την αμαρτία της μειοψηφίας, που λεγόμαστε μειονότητα. Το θέμα της ιδιοκτησίας λοιπόν είναι το σημαντικότερο που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε για τη λύση του».
Μερικοί Αλβανοί έχοντας κάποια φιρμάνια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία εμφανίζονται και θέλουν να καταπατήσουν εδάφη στα οποία κατοικούν Έλληνες.
Ο Υπεύθυνος Τύπου της «Ομόνοιας» κ. Λεωνίδας Παππάς με δηλώσεις του πρόσφατα είπε πως «με εξαίρεση τη Χιμάρα ίσως, που ήταν σε ειδικό καθεστώς και είχαν τις περιουσίες, στα χωριά του Βούρκου, της Δερόπολης και άλλων περιοχών, οι δικοί μας δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας, γιατί όλα τα χωράφια και τα λιβάδια ανήκαν σε αγάδες του Αργυροκάστρου και τους παραχωρούνταν από την Υψηλή Πύλη. Δεν μπορούν όμως αυτά τα χαρτιά να είναι τεκμήριο σήμερα για να επιστρέφονται τεράστιες περιουσίες. Το τελευταίο παράδειγμα που έχουμε: δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι τυπικές διαδικασίες του νόμου στην Αλβανία». Η «Ομόνοια» «ζητάει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος αντί να ασχολείται με θέματα που δημιουργούν εντυπώσεις και άλλα, να ασχολείται με θέματα ουσιαστικά».
Εξάλλου, πρόσφατο είναι και το παράδειγμα του χωριού Γιάλα, όταν πολλές οικογένειες ομογενών έμειναν άστεγες, αφού η αλβανική κυβέρνηση, με πρόσχημα έργα που επέβαλλε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατεδάφισε ένα μεγάλο τμήμα του χωριού!
Υπενθυμίζεται, ότι μετά από καταγγελίες, η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε τη χρηματοδότηση προς την αλβανική πλευρά, αφού έκρινε ότι οι πράξεις της αλβανικής κυβέρνησης αντιβαίνουν την πάγια πολιτική της περί μη βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών.
Κατά τʼ άλλα οι Αλβανοί διακαώς επιθυμούν να ενταχθούν στην «οικογένεια» της Ενωμένης Ευρώπης, ζητώντας μάλιστα και την στήριξη της Ελλάδας! Αυτό και αν είναι θράσος!


Αποκάλυψη τώρα!!!!

Αποκάλυψη! Οι μυστικές συνομιλίες του Γκρούεφσκι με ευρωβουλευτές: Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη...

■Αποκάλυψη: Οι μυστικές συνομιλίες του Γκρούεφσκι με ευρωβουλευτές. ■Τελική προθεσμία μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο. ■Πρόταση των Σκοπίων για “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
- Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας.
- Ο Μάθιου Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ. Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στα Σκόπια αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι μετέφερε στους ευρωπαίους συνομιλητές της το μήνυμα: “Τώρα που σας έχουν ανάγκη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, πατήστε τους στον λαιμό για το Σκοπιανό”. Αυτή η… πρωτόγονη σκέψη διατυπώθηκε άλλοτε με έμμεσους και άλλοτε με άμεσους τρόπους κατά τις επαφές που είχαν οι ευρωβουλευτές με υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΠΓΔΜ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι διατύπωσε την προσβλητική εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει διαλλακτικότητα επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και πως θα χρησιμοποιήσει το εθνικό θέμα για αποπροσανατολισμό.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούσαν στη διαπίστωση ότι τώρα είναι η ώρα για τη λύση, κάτι που επεσήμαναν και αμερικανοί γερουσιαστές που επισκέφθηκαν τα Σκόπια τις ίδιες μέρες.
Μάλιστα, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις διαλλακτικότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρουσίασε -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόταση η οποία περιλαμβάνει το όνομα “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας” για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και τεμαχισμό της διαδικασίας, δηλαδή πρώτα το όνομα και μετά όλα τα άλλα.
Ο συντάκτης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ κ. Τάλερ, ο συμπροεδρεύων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, ομογενής Γερμανός ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης και το μέλος της επιτροπής, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, κ. Πέτερλε μετά τη συνάντησή τους την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Γκρούεβσκι και τους αντιπροέδρους της χώρας, κ. Ναούμοσκι και Αντέμι, είπαν ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη σύντομη περίοδο λίγων μηνών ώστε να επιλύσει το ζήτημα με την Ελλάδα και να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Είπαν επίσης ότι θα αυξηθεί η άσκηση πίεσης τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα για τη διευθέτηση του προβλήματος, ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον διμερές αλλά περιφερειακό και ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ “έδειξε θετική διάθεση, την οποία, εάν αποδειχτεί πραγματική, θα πρέπει να δείξει και ο Έλληνας ομόλογός του”.
Κρατώντας ίσες αποστάσεις, καταλόγισαν ευθύνες για το αδιέξοδο και στις δύο πλευρές, ενώ τάχθηκαν υπέρ της ενεργητικότερης εμπλοκής της ΕΕ στο Σκοπιανό, χωρίς να συμμερίζονται την εκτίμηση ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα ως μοχλός πίεσης.
“Αναμένουμε αποτελέσματα στις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης. Δεν θέλουμε να βαλκανιοποιήσουμε την Ευρώπη αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια. Εάν αυτή η ευκαιρία, η οποία θα διαρκέσει 3 με 4 μήνες, δεν αξιοποιηθεί, η καθυστέρηση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα”.
Η επιτάχυνση των εξελίξεων υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου -και όχι μόνο ενόψει της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.
■Αμετακίνητη η κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αν και διαφημίζει την -σε θεωρητικό επίπεδο- διαλλακτικότητά της, δεν δείχνει να έχει μετακινηθεί σοβαρά επί της ουσίας του προβλήματος από την άκαμπτη στάση της. Φαίνεται ότι μπορεί να αποδεχτεί σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ δεν συζητά την κατάργηση του συνταγματικού της ονόματος, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να αμβλύνουν τις προσδοκίες από την επικείμενη αναθέρμανση της διαδικασίας Νίμιτς, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την εθνική κόκκινη γραμμή υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.

Προθεσμία μέχρι το Νοέμβριο
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το χρονοδιάγραμμα που ατύπως υπάρχει είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Λισσαβόνα. Τότε, όπως υποστηρίζουν ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, θα επιχειρηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος αποσταθεροποίησης λόγω των σοβαρών εσωτερικών εθνοτικών εντάσεων μεταξύ της αλβανικής και της σλαβομακεδονικής πλευράς. Μέχρι τον Νοέμβριο η πίεση διαρκώς θα κλιμακώνεται, με πρώτο σταθμό τον Μάρτιο, όταν θα τεθεί εκ νέου το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΠΓΔΜ στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, και με δεύτερο σταθμό τον Ιούνιο, όταν θα εκπνέει η ισπανική προεδρία που έχει εκφράσει αισιοδοξία για διευθέτηση της εκκρεμότητας στο τρέχον εξάμηνο.
Είναι ενδεικτική η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ, ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ “είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της ʽΜακεδονίαςʼ ως σταθερής, ευημερούσας και πολυεθνοτικής δημοκρατίας”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Τώρα το πήραν χαμπάρι ;;;

Κακοποιός και με τη βούλα ο μουσουλμάνος με το Κοράνι


Συνελήφθη ως μέλος συμμορίας διαρρηκτών και καταδικάστηκε ως κλεπταποδόχος ο άνθρωπος για τον οποίο «κάηκε» η Αθήνα όταν κατήγγειλε ότι αστυνομικός έσκισε το ιερό βιβλίο του. ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ και κλεπταποδόχος αποδείχτηκε ότι ήταν τελικά ο νεαρός Σύρος που τον περασμένο Μάιο είχε καταγγείλει αστυνομικό ότι του έσκισε και στη συνέχεια ποδοπάτησε το Κοράνι που κρατούσε. 
Αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους και να προκληθεί σοβαρή αναστάτωση στην Αστυνομία. Ο 27χρονος Χασάν Χαμζί 
καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών επειδή πουλούσε κλοπιμαία. Το Κοράνι που ο ίδιος κρατούσε πάντως προστάζει ρητά «Ου κλέψεις»
Αξιοποιώντας πληροφορίες, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν έφοδο στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο Χαμζί με έναν ακόμη ομοεθνή του και έπεσαν πάνω σε έναν… θησαυρό. Κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία σπείρα διαρρηκτών είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από διαμερίσματα και μεζονέτες των βορείων προαστίων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 27χρονος Σύρος αρνήθηκε πως ο ίδιος συμμετείχε στη σπείρα των διαρρηκτών, αλλά υποστήριξε πως αγόρασε τα αντικείμενα αξίας από άγνωστο άνδρα, χωρίς να γνωρίζει πως ήταν κλεμμένα.
Ο ισχυρισμός του δεν έπεισε την έδρα, που τον καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της σπείρας των διαρρηκτών.
Εφυγε νύχτα…
Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Χαμζί αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπως δήλωσαν στο «ΘΕΜΑ» συμπατριώτες του από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον 27χρονο. «Γνωρίζω ότι ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως θέλει να επιστρέψει στη Συρία. Γενικά ήταν περίεργος. Κυκλοφορούσε σε περίεργες πιάτσες και τον είχαν συλλάβει στο παρελθόν για πλαστά χαρτιά. Του έλεγα να προσέχει. Εμένα μου ζήτησε χρήματα για να φύγει από την Ελλάδα, αλλά έμαθα αργότερα ότι ήθελε να με εκμεταλλευτεί», δήλωσε ο κ. Ελγαντούρ.
Επιχείρησε να νομιμοποιηθεί με πλαστά έγγραφα
Ο Χασάν Χαμζί εγκατέλειψε την Ελλάδα όπως και ήρθε. Παράνομα. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή πώς έφτασε λαθραία στη Σάμο από την Τουρκία το 2002 και από εκεί βρέθηκε στην Αθήνα. Το 2003 υπέβαλε τα χαρτιά του για νομιμοποίηση, στο πλαίσιο μέτρων που τότε προωθούσε η κυβέρνηση Σημίτη, δηλώνοντας όμως πως είναι Ιρακινός επ’ ονόματι Ατίγκ Μοχάμαντ, και όχι Σύρος. Τον περασμένο Μάιο αστυνομικός που έπαιρνε μέρος σε επιχείρηση-«σκούπα» στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας σταμάτησε τον Χαμζί για εξακρίβωση στοιχείων. Με βάση τα όσα κατήγγειλε ο νεαρός, ο αστυνομικός έσκισε σελίδες από το Κοράνι που είχε πάνω του και στη συνέχεια το έριξε στο έδαφος και το ποδοπάτησε βρίζοντας.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αντίδραση μεγάλης μερίδας μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στην Αθήνα και για δύο ημέρες να προκληθούν σοβαρά επεισόδια από φανατικούς που προκάλεσαν καταστροφές σε οχήματα και καταστήματα, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος και ο πρόεδρός της κ. Ναΐμ Ελγαντούρ καταδίκασαν τότε τα επεισόδια ενώ κατέθεσαν μήνυση κατά του αστυνομικού που πρόσβαλε το ιερό βιβλίο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.
Ο κ. Ελγαντούρ επισημαίνει πως κάποιοι εσκεμμένα επιχείρησαν να ηρωοποιήσουν τον Χαμζί. «Τότε στα επεισόδια πήγαν να τον κάνουν ήρωα αλλά η μουσουλμανική ένωση δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα κι εμείς δεν επιτρέψαμε να ξανακαεί η Αθήνα. Αυτό που κάναμε και αποδείξαμε ότι νοιαζόμαστε για αυτή τη χώρα ήταν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για να αποδοθούν ευθύνες -αν υπάρχουν στον αστυνομικό που έσκισε το Κοράνι. Περιμένουμε να οριστεί δικάσιμος», δηλώνει ο ίδιος.
«Για άλλη μία φορά πέφτουν οι μάσκες της θολοκουλτούρας και των προοδευτικών. Ο δήθεν αγωνιστής για το Κοράνι ήταν ένας κοινός κλέφτης»
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ βουλευτής του ΛΑΟΣ

Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 21/2/2010


Ο Δημήτρης είναι ακόμη στις φυλακές τους !!!!!

Λάρισα: Βόλτα από τον εισαγγελέα για τα επεισόδια της Κυριακής και σε 10 λεπτά ελεύθεροι


http://www.newsit.gr/files/Image/00pemh/resized/EPEISODIOU_533_355.jpgΣτο εδώλιο κάθισαν δύο κοπέλες που ανήκουν στην αντιρατσιστική πρωτοβουλία...

Μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθερες. Έξω από το δικαστικό μέγαρο, αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ τους και μοίραζαν προκηρύξεις, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι δύο νεαρές είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Κυριακής (21 Φεβρουαρίου) στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων με μέλη του "Πατριωτικού Συνδέσμου" και της "Χρυσής Αυγής"...
newsit

Εδώ την άλλη την έπιασαν να πετάει μολότοφ και την άφησαν ελεύθερη,στις πέτρες θα κολάγανε?
Αν δεν σε λένε Παπαγεωργίου,δεν είσαι δεξιός,δεν είσαι δημοσιογράφος ή αστυνομικός,φυλακή δεν μπαίνεις.
Έτσι δεν είναι κύριε Χρυσοχοϊδη?


Ήδη την έχουν ανοίξει !!!!!

Κερκόπορτα προσπαθούν να ανοίξουν στα Ν.Α. σύνορα!



Μεγάλο παιχνίδι παίζεται με το Καστελόριζο...!
Κίνδυνος αποκοπής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την κυπριακή και απώλειας των μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου που υπάρχουν στην περιοχή. Φοβισμένη η κυβέρνηση δεν αντιδρά
Διπλωματική ενέργεια που ακουμπά ευθέως την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κρίνεται από αρμόδιους διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας - Κύπρου το προσεχές διάστημα.Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το μεγάλο πλεονέκτημα της εκμετάλλευσης του μεγάλου όγκου φυσικών πόρων που διαθέτει η θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Οι πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη, οδηγούν στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει αμέσως τις κερκόπορτες που πάνε να ανοίξουν στα ΝΑ θαλάσσια σύνορά μας. Εκεί φαίνεται ότι συγκλίνουν συμφέροντα, όχι μόνο οικονομικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας, που διαπερνούν πολλές χώρες.
Πίσω από την εκμετάλλευση των πλούσιων φυσικών πόρων -όπως βεβαιώνουν εγχώριοι και διεθνείς φορείς- παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι, που η Ελλάδα κινδυνεύει να το χάσει αν πρυτανεύσει η τακτική της ισορροπίας και της ήσσονος προσπάθειας χαμηλής πολιτικής που, όπως όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν, έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά με την προτροπή ορισμένων παραγόντων που συστηματικά φρενάρουν τις πρωτοβουλίες που η πολιτική ηγεσία επιβάλλεται να πάρει.
Το παιχνίδι που παίζεται τους τελευταίους μήνες στις θαλάσσιες περιοχές νότια του Καστελλόριζου είναι μεγάλης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας.
Τα δεδομένα αυτήν τη στιγμή είναι τα εξής:
Πρώτον, η από διετίας περίπου άρνηση της ελληνικής πλευράς να δώσει προτεραιότητα στην πρόταση της κυπριακής πλευράς για σύναψη συμφωνίας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο πλευρών και καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Κάτι που, όπως είναι γνωστό, έκανε η Κύπρος τόσο με την Αίγυπτο όσο και με τον Λίβανο, στρέφοντας στην περιοχή τα φώτα μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας.
Δεύτερον, η καταδικασμένη σε αποτυχία -με τον τρόπο που έγινε- προσπάθεια της υπό την Ντόρα Μπακογιάννη ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών να ξεκινήσει διάλογο με την Αίγυπτο για τον καθορισμό μεταξύ των δύο χωρών της υφαλοκρηπίδας. Ανεπιτυχής και επιπόλαια (όπως πρώτο το «Π» είχε δημοσιεύσει πριν από περίπου 12 μήνες) καθώς η ελληνική πλευρά δεν είχε κάνει τίποτα ώστε η Αίγυπτος να υιοθετήσει τη, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, θέση ότι το Καστελλόριζο και τα παρακείμενα μικρά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, η οποία πρέπει να προσμετρηθεί στις συμφωνίες που η Ελλάδα πρέπει να κάνει με Κύπρο και Αίγυπτο -πρωτίστως- και με Τουρκία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων. Τακτική που δυστυχώς συνεχίζεται και με την κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες φρόντισαν να πείσουν τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ παρά τις σαφείς ενδείξεις περί λανθασμένου χειρισμού.
Τρίτον, η σχεδόν ταυτόχρονη απόφαση της Αιγύπτου να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά επί τη βάσει ενός καθαρά αντικοινοτικού και αντισυμβατικού πλαισίου που λέει ότι το Καστελξόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα. Απόφαση που, αν υποθέσουμε ότι υλοποιείται, δημιουργεί μια κρίσιμη θαλάσσια ζώνη που αποκόπτει την ελληνική από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, όπως ανάγλυφα φαίνεται και στον χάρτη που έχουν συντάξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Φυσικό είναι πως, αν η Αίγυπτος και η Τουρκία συμφωνήσουν επί του προαναφερόμενου, τότε η Ελλάδα χάνει το εθνικό και το οικονομικό πλεονέκτημα για τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο που πρέπει να έχει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων (πετρέλαιο, αέριο, ουράνιο κ.λπ.) της θαλάσσιας αυτής περιοχής.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες 20-25 ημέρες ήρθε στην επιφάνεια το μεγάλο πετρελαϊκό παιχνίδι που παίζεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή. Παιχνίδι που παιζόταν στο παρασκήνιο, αλλά εκ των πραγμάτων ήρθε σε πρώτο πλάνο καθώς οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που οι σχετικές επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν εν αφθονία.
Δυστυχώς απέναντι στη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στη χώρα μας, η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει φοβισμένη ή στην καλύτερη περίπτωση υπεκφεύγουσα, κάτω ίσως από το βάρος των προβλημάτων αντιμετώπισης της εγχώριας οικονομικής κρίσης.
Όμως, όπως εύστοχα παρατηρούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, η ιστορική αυτή ευκαιρία μπορεί να γίνει αποδοτικό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Υπό τρεις προϋποθέσεις:α) Να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις στην Αίγυπτο που, αν χρειαστεί, να ακουμπήσουν και αυτήν την ίδια την ισορροπία των διμερών σχέσεων προκειμένου να διασφαλιστεί, αν μη τι άλλο, η ουδετερότητα του Καΐρου στα ζητήματα οριοθετήσεων υφαλοκρηπίδας, που συνεπάγεται εξ αντιδιαστολής την απόρριψη των τουρκικών αιτιάσεων, οι οποίες άλλωστε είναι εκτός του σχετιζόμενου με το θέμα Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.
β) Να γίνει επιτέλους χρήση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαγορεύσει τις παραβιάσεις που κάνουν τουρκικά πλοία στις καθορισμένες από Κύπρο - Αίγυπτο - Λίβανο θαλάσσιες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Κάτι ανάλογο θα δώσει το απαραίτητο μήνυμα στους διεθνείς επενδυτικούς οίκους για το ποιος έχει τον κυρίαρχο λόγο στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων των περιοχών αυτών.
γ) Να γίνει αμέσως πλήρης συντονισμός ενεργειών με την Κύπρο για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των δύο κρατών να έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα (όπως απεικονίζεται στον χάρτη). Κατοχύρωση που μπορεί να επιτευχθεί με συνδυασμό διπλωματικών ενεργειών και εργαλείο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Από το "ΠΑΡΟΝ"


Θεατής και χειροκροτητής!!!!!

Η κυβέρνηση θεατής των …μέτρων που έρχονται

  • Θα ανακοινώσουν τα νέα μέτρα την ημέρα που θα απεργούν τα ΜΜΕ!!!
  • Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους οι κυβερνώντες
Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (ίσως και εκείνη την ημέρα όπου υπάρχει η απεργία και δεν θα βγουν δελτία ειδήσεων και εφημερίδες την Πέμπτη) η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα σκληρά μέτρα που προτίθεται να πάρει με θύματα εκατομμύρια μη έχοντες.
Η περικοπή του 14ου μισθού είναι το σημείο όπου όλοι θα περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις, όμως σχέδια περί αύξησης του ΦΠΑ 2-3 μονάδες, νέα περικοπή στα επιδόματα, αύξηση του φόρου στα καύσιμα, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας αποτελούν το βασικό μενού που μάλλον θα μας σερβίρει η κυβέρνηση. Κι αν δεν μπορέσει να το κάνει μόνη της θα το κάνει με τη βοήθεια του ειδικού κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων από ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν που φτάνει τις επόμενες ώρες στην Αθήνα. Θα περάσει από κόσκινο όλα τα μεγέθη του προϋπολογισμού, θα μας πει για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ασπιρίνες και χρειάζονται… βόμβες, και γενικά θα μας δώσουν φιρμάνι: Ή παίρνετε μέτρα ή έρχονται τα χειρότερα για εσάς. Σαν μπανανία δηλαδή, σαν αφρικανική χώρα όπου μπαίνει το ΔΝΤ και δεν υπολογίζει από κυβερνήσεις και λαούς.
Όσο για την κυβέρνηση Παπανδρέου, απλά μένει θεατής των εξελίξεων, μη μπορώντας να αντιδράσει. Η γύρα του πρωθυπουργού και του Παπακωνσταντίνου στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ μπορεί να έχει επικοινωνιακά οφέλη, δεν μπορεί, όμως, να βοηθήσει στο κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα. Μπορεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί μια εθνική κρίση;
Και προσοχή. Όσο έχουν την ανοχή του κόσμου, όσο τα γκάλοπ βγάζουν συμπάθεια και αποδοχή από τους πολίτες και ένα μοιρολατρικό τρόπο για τα χειρότερα που έρχονται τόσο οι κυβερνώντες θα “ξεσαλώνουν” βοηθούμενοι φυσικά από τους έχοντες (τράπεζες, επιχειρηματίες, γενικά λαμόγια προσκολλημένα στην εξουσία) οι οποίοι βλέπουν ότι για ακόμη μια φορά δεν θα χάσουν τίποτε…
Πηγή


Λεφτά υπάρχουν κε Παπανδρέου !!!!!

ΜΚΟ: το χρώμα του χρήματος, χορός εκατομμυρίων ενώ ζητούν μειώσεις μισθών!


Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο που ακολουθεί εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε ΜΚΟ για έργα που καμιά σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα, λες και εδώ έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας. Προσφέρουμε με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών ψυχολογική υποστήριξη στο Πακιστάν, ενίσχυση τουρισμού στην Συρία και εκπαίδευση στην χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν! Όλα αυτά με τα λεφτά μας! Δεν θα πρέπει κάποιοι να επιστρέψουν μερικά εκατομμύρια και να μπούν φυλακή;
Στελέχη της Ν.Δ. και φίλοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, που έχει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών. Η οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», δημιούργημα του Παντελή Σκλια, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.
Ο-επίσης- φίλος του υφυπουργού, καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, Σπύρος Φλογαΐτης, εξασφάλισε 2.053.000 ευρώ για τη ΜΚΟ του (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης, στο βιογραφικό του), ενώ η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» χρηματοδοτήθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για το ίδιο διάστημα, παρά τις δημόσιες κατηγορίες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται σε βάρος της.  Η διάθεση μέρους του ΑΕΠ για ανθρωπιστική και αναπτυξιακή δράση, στις χώρες που υποφέρουν, αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια υποχρέωσή μας ως χώρας της Ε.Ε. Τα ποσά που δίνονται ετησίως δεν είναι τεράστια. Οι αμφιβολίες που υπάρχουν αφορούν το εάν κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, καθώς για πολλούς εκπροσώπους του ελληνικού δαιμονίου οι ΜΚΟ έχουν γίνει επάγγελμα.  Το έργο των περισσοτέρων δεν ελέγχεται και συχνά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια αφήνονται στη διακριτική τους ευχέρεια. Οσο για το είδος της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας; Σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για το αναμενόμενο: δηλαδή επισιτιστική και φαρμακευτική βοήθεια στους λαούς που χειμάζονται και πραγματικά αναπτυξιακά έργα.



Κουβέντα με τους Τουρκομογγόλους!!!

Κάθε διαπραγμάτευση με την Τουρκία αυτή την περίοδο είναι καθαρή αυτοκτονία



  • Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία δεν είναι μία σοφή πράξη αυτή την περίοδο



  • Του Μιχάλη Ιγνατίου
    Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα οδήγησε στην απαξίωσή της σε όλο τον κόσμο και σε πολιτικό επίπεδο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελλήνων διπλωματών, ελάχιστη σημασία δίνεται στην Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πρέσβεις και το προσωπικό των πρεσβειών αδυνατούν να έχουν ακόμα και απλές επαφές στα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών που υπηρετούν. Για να το πούμε πολύ-πολύ απλά: τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά...
    Υπό το φως των παραπάνω γεγονότων, είναι «αυτοκτονία» κάθε συζήτηση, πόσο μάλλον διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο και δεν υπάρχει το σθένος, ούτε η δύναμη, πόσο μάλλον η ισχύς που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται ξυπόλυτη στ’ αγκάθια με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    Όσο και να αυτοδιαφημίζεται ως η απόλυτη περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας, η Τουρκία έχει και αυτή πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ο καθημερινός αγώνας επικράτησης μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των στρατηγών οδηγεί την κατάσταση στα άκρα. Η χώρα βράζει και τα μέτωπα είναι πολλά. Οι σχέσεις με την Αρμενία βρίσκονται ξανά στο ναδίρ και στην Αμερική άρχισε φρέσκια προσπάθεια για αναγνώριση της γενοκτονίας. Στο τουρκικό Κουρδιστάν ο πόλεμος καλά κρατεί. Ήδη, η 4η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η Τουρκία, ξεκίνησε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Οι πρώτες μάχες είναι νικηφόρες για τους μαχητές του ΡΚΚ.
    Η Ιστορία μας έχει διδάξει πως όποτε η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό της, βγάζει τον θυμό της στο Αιγαίο και την Κύπρο. Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αεροπορία παραβίασε δεσμευμένη περιοχή στο Αιγαίο. Έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν εντός του πεδίου βολής της Άνδρου. Ένα λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει σύρραξη. Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
    Στην Κύπρο, όπου η ελληνοκυπριακή πλευρά εγκλωβίστηκε σε αλληλοκατηγορίες, η Άγκυρα δεν δίνει τίποτα στις διαπραγματεύσεις. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο ψεύδονται. Όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά γίνεται προσπάθεια με τεχνάσματα και αναλήθειες να επηρεαστεί η κοινή γνώμη και να πιστέψει ότι υπήρξε υποχώρηση της τουρκικής πλευράς. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η Τουρκία απαιτεί τα πάντα και δυστυχώς οι αντοχές της ελληνοκυπριακής ηγεσίας αποδείχθηκαν ανύπαρκτες. Η υποχώρηση σε σημαντικές πτυχές της διακυβέρνησης προκαλεί θλίψη, αλλά και οργή. Η ηττοπάθεια είναι διάχυτη στην πολιτική ηγεσία και είναι ευτύχημα ότι αντέχει ακόμα ο λαός. Τα κέρδη για τους Ελληνοκύπριους μέχρι στιγμής είναι μηδαμινά.
    Η Αθήνα, εν μέσω της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αποφάσισε να εισέλθει σε συζητήσεις με την Τουρκία. Είναι λάθος και θα το πληρώσει. Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα χώρας που επιθυμεί ειρήνη. Για τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τουρκίας, ειρήνη σημαίνει υποχώρηση της Ελλάδας σε όλα τα ανοικτά θέματα του Αιγαίου. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, είναι το λιγότερο που θα αποδεχθεί η Τουρκία. Για τον λόγο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να αναβάλει κάθε σκέψη για διάλογο. Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στον κόσμο, ο οποίος θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για εθνικά θέματα, υπό την απειλή της πτώχευσης της πατρίδας του. Και ο κ. Παπανδρέου, που έχει πληροφορηθεί τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αληθεύει ότι ο Λιν Πάσκο είναι στα μαχαίρια με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ρώτησα διπλωμάτη στην έδρα του ΟΗΕ. Η απάντηση ήταν θετική. Ο βοηθός γενικός γραμματέας νιώθει πως ο Αυστραλός πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει το ένα λάθος πάνω στο άλλο... Ποιο ήταν το τελευταίο; Ανάγκασε τον κ. Πάσκο να ζητήσει την παρέμβαση των Αμερικανών στους οποίους παρουσίασε ότι είμαστε στο παρά ένα της συμφωνίας... Και βέβαια δεν έλεγε την αλήθεια.
    Πηγή: Εφ. "Φιλελεύθερος"


    Θα τους πνίξουν οι Έλληνες !!!!!

    ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    "ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

    Έχουν χάσει την μπάλα οι επαγγελματίες αντιρατσιστές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται σαν κάτοικοι όλων των περιοχών της Αθήνας (και του πλανήτη ίσως!) από τις διογκούμενες αντιδράσεις των Ελλήνων. Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα έρχεται η σειρά της Πλατείας Αμερικής, στην οποία έχει αναγγελθεί ήδη εκδήλωση διαμαρτυρίας απο τους Έλληνες κατοίκους! Η εκδήλωση ήταν αναμενόμενο να ταράξει τους επαγγελματίες... ευαίσθητους που ισχυρίζονται ότι με τέτοιες ενέργειες "κινδυνεύει η ειρηνική συνύπαρξη"! Ποια συνύπαρξη όμως δεν μας λένε, όταν ολόκληρες περιοχές του κέντρου των Αθηνών έχουν μετατραπεί σε γκέτο απο τα οποία δεν τολμάνε να περάσουν Έλληνες ούτε κατά την διάρκεια της ημέρας. Για να καταλάβετε την ταραχή των επαγγελματιών αντιρατσιστών (που κονομάνε χοντρά) σήμερα επισκέφτηκαν τον υπουργό ΠΡΟΠΟ οι ίδιοι που τον είχαν επισκεφτεί ξανά για τις κινητοποιήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, επίδοντας μάλιστα στον Χρυσοχοϊδη και... επιστολή! Αυτοί είναι οι "επαναστάτες" και "αγωνιστές" που μονίμως σέρνονται πίσω απο την εξουσία, μιας και αυτή είναι που τους ταϊζει. Το ποτάμι όμως δεν γυρνάει πίσω! Και μετά τον Άγιο Παντελεήμονα παίρνει σειρά η Πλατεία Αττικής και έπεται συνέχεια...


    Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More