14.6.10

Δημήτρη όλοι δίπλα σου!

Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δημήτρη


060610-epitropi-papΤέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή του στη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Πανόρμου και ενώ κάλυπτε τα τεκταινόμενα για λογαριασμό μιας ημερήσιας και μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου παραμένει αναιτίως και αδίκως προφυλακισμένος. Και αυτό, αν και είναι γνωστός ο τόπος διαμονής του και εργασίας του και δεν δύναται να θεωρηθεί ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.
Είναι φανερό πλέον ότι ο παρατεινόμενος εγκλεισμός του εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες της εξουσίας, σε μια εποχή μάλιστα που όλα γύρω μας αλλάζουν, τις περισσότερες φορές παρά τη θέλησή μας. Ο τρόπος σύλληψης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο τραυματισμός του και τα όσα ακολούθησαν, αποτελούν τον προάγγελο εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων ανελευθερίας, που κανείς από εμάς δεν θα ήθελε να βιώσει.
Η επιβολή του μέτρου της στέρησης της ελευθερίας (βάσει αντικρουόμενων «μαρτυριών») σε ένα νέο άνθρωπο και δη δημοσιογράφο, ο οποίος θεωρείται εμπόδιο στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και μάλιστα την ώρα που ύποπτοι για την τέλεση πολύ σοβαρών εγκλημάτων που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω αφήνονται ελεύθεροι (βλέπετε υπόθεση επίθεσης με βόμβα μολότοφ κατά ΑΤ στην Πλατεία Σαρόκο Κέρκυρας), αναδεικνύει τις προθέσεις του συστήματος και σε ποιους αυτό «κλείνει το μάτι». Παράλληλα, κλονίζει την εμπιστοσύνη πολλών εξ ημών στους θεσμούς.
Η όλη υπόθεση, της οποίας επίκειται η διεθνοποίηση, αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας και θα την οδηγήσει σύντομα και για μια ακόμα φορά κατηγορούμενη ενώπιον των αρμοδίων διεθνών αρχών.
Οι υπογράφοντες, διατρανώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε ώστε να τερματιστεί η άδικη και συνεχιζόμενη κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που αποτελεί κόλαφο για τον πολιτικό και το νομικό μας πολιτισμό.


Μόνο εάν φύγουν όλοι θα σωθούμε.....

Μυρίζει ανασχηματισμός


Μυρίζει ανασχηματισμός και μάλιστα καλοκαιρινός και πολύ σύντομος. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με πρόσχημα τις ανακοινώσεις των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να παραιτηθούν ώστε να διεκδικήσουν θέσεις στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ετσι, θα υπάρχει η αφορμή να αλλάξει ο… Μανωλιός και να βάλει άλλα ρούχα αφού πλέον και μέσα στην κυβέρνηση βλέπουν ότι δεν “τραβάει” το όχημα ενώ από Σεπτέμβριο αναμένονται έντονες πιέσεις από την κοινωνία. Εκτός από την οικονομία, τομείς όπως η υγεία, η παιδεία αλλά και περιστατικά όπως ο χορός της Χρουσαλά στο Αβέρωφ δείχνουν ότι υπάρχουν διαλυτικές τάσεις και μόνο το γεγονός ότι είναι πρόσφατη η λαϊκή ετυμηγορία τους κρατά ενωμένους.
Εκτιμάται ότι θα πέσει “τσεκούρι” σε αρκετούς υφυπουργούς ενώ μάλλον αποχωρούν Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (που χρεώνεται το χάλι στην υγεία), Κ. Μπατζελή. Αγνωστό τι θα γίνει με τον Γ. Ραγκούση κι αν θα διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής καθώς και με τον Μ. Χρυσοχοϊδη και με το αν θα αναβαθμιστεί. “Κομμένη” θεωρείται η Λ. Κατσέλη αφού η σχέση της με κορυφαία στελέχη είναι κάκιστη ενώ μάλλον θα αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση και θα συστήσει υπουργείο ή υφυπουργείο Ναυτιλίας αφού η κατάσταση στις θάλασσες δεν είναι καθόλου καλή.
Σε σύσκεψη που έγινε στην κυβέρνηση αποφασίστηκαν ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν καθώς και ποιοι θα κατέλθουν στις περιφερειακές εκλογές. Οπότε είναι θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις έτσι ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν οι υπουργοί και από Σεπτέμβριο, όταν θα πρέπει να πάρουν κι άλλα μέτρα να υπάρχει “νέα πνοή” στην κυβέρνηση έτσι ώστε να προσπαθήσουν να “ξεγελάσουν” τον κόσμο.
Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν το χρίσμα του κινήματος ως υποψήφιοι αιρετοί Περιφερειάρχες Κρήτης.
Πρόκειται για τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη, τους πρώην βουλευτές, κ.κ. Γιάννη Σκουλά και Δημήτρη Σαρρή, και το νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων εξέπνευσε τα μεσάνυχτα, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από τη Νομαρχιακή και Περιφερειακή Επιτροπή.


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα....

Στα χνάρια του Αλογοσκούφη ο Παπακωνσταντίνου

Tο έχει η μοίρα του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών να αποτελεί το 
«μαύρο πρόβατο» της κριτικής τόσο από στελέχη της συμπολίτευσης
Το έχει η μοίρα του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών να αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» της κριτικής τόσο από στελέχη της συμπολίτευσης όσο και από την αντιπολίτευση.
Η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα προς το Γιώργο Παπακωνσταντίνου την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που σύντομα αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση δεν ήταν τυχαία.
Ούτε και οι βαρείς χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «πολλή δουλειά στις εξεταστικές του μέλλοντος».
Το αξιοσημείωτο πέραν όλων των άλλων είναι το γεγονός πως για όσα κατηγορούν κάποιοι σήμερα το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τα ίδια καταμαρτυρούσε το ΠΑΣΟΚ στο Γιώργο Αλογοσκούφη επί θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.
Τότε ήταν η απογραφή και φυσικά οι ιδιωτικοποιήσεις. Τελικά η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται...


Για να μάθουμε τι γίνεται....


Υποθήκευσαν την Εθνική κυριαρχία με πρόσχημα τα δανεικά ! (Δείτε τα έγγραφα)

Όταν γράφαμε οτι το σχέδιο που υπηρετούν είναι το ξεπούλημα της χώρας και το "μνημόνιο" που υπέγραψαν δεν είναι τίποτε άλλο απο το επίσημο "μνημόσυνο" της εθνικής κυριαρχίας, κάποιοι επέμεναν να ευαγγελίζονται την προπαγάνδα των πληρωμένων εργολάβων της ενημέρωσης για να ελπίζουν οτι υπάρχει σωτηρία.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα παρακάτω στοιχεία ντοκουμέντα για να δείτε τι υπέγραψαν...


...πρίν αποδράσουν και αυτοί δια μέσου της "νωπής" λαική εντολής όπως την εξαφανίστηκε κι ο Καραμανλής.

Διαβάστε τι διεμείφθη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών (κάντε κλικ εδώ) για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.
ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό "Επίκαιρα" παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.


ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο, το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.


ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.

______________________________________________________________
Δείτε τώρα σε αποκλειστικότητα τι υπογράψαμε με την τρόικα και "φρίξτε"...
Δείτε τα αίσχη και την ανικανότητά μας ...

Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της "περίφημης" Σύμβασης (εδώ)


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;



Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.
Μέχρι και το αγγλικό δίκαιο ισχύει, λες και πήραμε τα δάνεια της Αγγλίας !!!



"Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος"

9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.


Τι μας ετοιμάζουν;

ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΖΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ:"Υδράργυρο πούλαγε Mουσουλμάνος"

 
ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, καθώς έχουν στα χέρια τους εδώ και αρκετές ώρες έναν μουσουλμάνο λαθρέμπορο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ραδιενεργού υδράργυρου καθώς και αρχαία αντικείμενα μεγάλης εμπορικής και ιστορικής αξίας.

Ανατρίχιασαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο άκουσμα διαφόρων σεναρίων για ισλαμιστική τρομοκρατία, και πυρήνες μουσουλμάνων υποψήφιων μαρτύρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μαςΟ 36χρονος Ιρακινός ονομάζεται Rasid Muhamhed, και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αλλεπάληλες συσκέψεις έγιναν όλη την νύχτα στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής, Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ο υδράργυρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών υψηλής εκρηκτικότητας.

Σύμφωνα με εξακριβομένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του Ιρακινού, του εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αρχαίων και του έκλεισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL". Εκεί, αφού πρώτα τον πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για την αγορά αρχαίων, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του 17 αρχαία αντικείμενα, κυρίως μικρά αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο π.Χ αιώνα.

Αυτό που κινητοποίησε, όμως, ολόκληρη σχεδόν την αστυνομία είναι το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με ποσότητα υδραργύρου. Δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνο υλικό που είναι ραδιενεργό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ισχυρών βομβών, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και της αντιτρομοκρατικής.

Να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος, που είναι διεθνώς απαγορευμένο υλικό, στην μαύρη αγορά στοιχίζει 11.000 – 20.000 ευρώ το γραμμάριο. Το έργο των ερευνών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των αντικειμένων και του υδραργύρου, καθώς και οι ενδεχόμενοι αγοραστές του.
diplomatia.gr


Ακόμη και η εκκλησία έχει τουρκολάγνους.....

Με... φέσι οι μητροπολίτες της Κρήτης

 
Τούρκοι πολίτες, «Φαναριώτες» ιεράρχες, μέχρι και... υποψήφιοι Οικουμενικοί Πατριάρχες γίνονται με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν οι Μητροπολίτες της Κρήτης! Η διαδικασία ξεκίνησε στο Φανάρι όπου μετέβησαν οι πρώτοι τέσσερις από τους εννιά ιεράρχες του νησιού προκειμένου να υπογράψουν σειρά εγγράφων ενώπιον Τούρκων αξιωματούχων, ώστε σύντομα να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Το «παρών» έδωσαν οι Μητροπολίτες της Κρήτης κ.κ. Νεκτάριος, Ανδρέας, Αμφιλόχιος, Ευγένιος, όπως και άλλοι 15 ιεράρχες άλλων αυτόνομων Εκκλησιών απ’ όλο τον κόσμο, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει στο παρελθόν το σχετικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Εναν χρόνο πριν, στη διάρκεια συνάντησης του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα που του έχει υποβληθεί και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων ιεραρχών.

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης ομόφωνα αποδέχτηκε την τουρκική προσφορά, αφού με την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας οι ιεράρχες αποκτούν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στον Οικουμενικό Θρόνο. Το γεγονός προκάλεσε στην Κρήτη έντονες συζητήσεις καθώς υπήρξαν φωνές αλλά και δημοσιεύματα που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα πραγματικά κίνητρα του Τ. Ερντογάν. Ωστόσο οι ιεράρχες της Κρήτης χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτήν ιστορικό γεγονός, τονίζοντας ότι «οι εποχές αλλάζουν, ο κόσμος παγκοσμιοποιείται και μέσα σ’ αυτό τον κόσμο η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα που την υποχρεώνουν να σέβεται το οικουμενικό Πατριαρχείο...». Μετά τις αντιδράσεις πάντως, οι υπόλοιποι 5 μητροπολίτες της Κρήτης ακόμη δεν έχουν καθορίσει πότε θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη...
Μ.ΚΟΚ.


Επί τέλους ........

Ένα μουσείο φορτωμένο τιμή και δόξα

 
>Στις 20 Ιουλίου οι έφεδροι καταδρομείς θα στεγάσουν την περήφανη ιστορία τους.Ιούλιος του 1974. Μαύρες ημέρες για την Κύπρο. Δραματικές για όσους τις έζησαν και ιδιαίτερα για όσους πολέμησαν τους εισβολείς.
Του Νέαρχου Κυπριανού

Στην ακτή του Καραβά, κάποια στιγμή που ηγήτορες τμημάτων, αλλά και απλοί καταδρομείς είχαν καθίσει κάπου για να ξαποστάσουν λίγο και να πάρουν μιαν ανάσα για να συνεχίσουν τον αγώνα που έδιναν, πήραν μιαν απόφαση. Πως όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος, θα δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο και ένα μουσείο. Το πρώτο κομμάτι εκείνης της απόφασης των καταδρομέων που πολέμησαν σώμα με σώμα με τους Τούρκους εισβολείς υλοποιήθηκε το 1986 με την ίδρυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Το δεύτερο κομμάτι παίρνει σύντομα σάρκα και οστά, 36 χρόνια μετά.

Οι εργασίες κατασκευής του Μουσείου για την ιστορία και τον αγώνα των Καταδρομέων βρίσκονται προς το τέλος τους. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών. Το αποτέλεσμα αποζημιώνει όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έγιναν από τα μέλη, καθώς τα πρώτα δείγματα του Μουσείου είναι εντυπωσιακά.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών Μάκης Οικονομίδης εξήγησε στον “Φ” ότι οι καταδρομείς ήθελαν να διατηρήσουν, να διαφυλάξουν και να προβάλουν όχι μόνο τους αγώνες τους, αλλά και να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που έχουν χαθεί. «Χάσαμε 175 καταδρομείς (νεκροί και αγνοούμενοι). Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου θα μνημονεύονται όσοι έπεσαν για την πατρίδα, ενώ ταυτόχρονα, θα προβάλλεται ο αγώνας των καταδρομών. Με το μουσείο φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε τους μαθητές, αλλά και τα παιδιά που υπηρετούν στις καταδρομές», προσθέτει ο κ. Οικονομίδης. Ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου διακρίνεται στο εσωτερικό, που περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, στον περιβάλλοντα χώρο και τον εξωτερικό αίθριο χώρο.

Στο πρώτο τμήμα της έκθεσης του μουσείου εκτίθενται γενικά εκθέματα οπλισμού, στο δεύτερο η ιστορία των Καταδρομών, στο τρίτο σύγχρονο εκπαιδευτικό και συναφές υλικό και στο τέταρτο υλικό για τους πεσόντες και αγνοούμενους καταδρομείς. Η έκθεση καλύπτει χρονικά την περίοδο από την ίδρυση των Καταδρομών στην Κύπρο, το 1964 έως και σήμερα. Αναπτύσσεται σε μια διαδρομή περιμετρική του υπερυψωμένου ισογείου του κτηρίου. Τα εκθέματα παρουσιάζονται σε τέσσερις αίθουσες και σε δυο ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους, ακολουθώντας χρονολογική σειρά και επικεντρώνοντας κυρίως στις πολεμικές επιχειρήσεις της περιόδου 1964 και 1974.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη, αποστολή του μουσείου είναι η συγκέντρωση, η διαφύλαξη και η έκθεση των κειμηλίων των Καταδρομών, η μελέτη και η τεκμηρίωση της ιστορίας τους και η προβολή της ιδέας ανά τους αιώνες. Σύμφωνα με την ταξινόμηση του Διεθνούς Συμβουλίου (ΙCΟΜ), το Μουσείο των Καταδρομών ανήκει στην κατηγορία των ιστορικών-τεχνολογικών μουσείων που εξετάζουν και εκθέτουν μια συγκεκριμένη ανθρώπινη δραστηριότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.


Άντε και καλό καλοκαίρι...


Η χώρα πνίγεται, αλλά ο Γιώργος... κολυμπάει


  • Μεγάλες εξελίξεις αναμένονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων
  • Μελέτη του ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως η κήρυξη πτώχευσης ρίχνει κυβερνήσεις. Γι αυτό επικηρύχθηκε η λέξη "πτώχευση" και "βγήκαν" οι "καλοθελητές" και απειλούν;
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να κρατάει την ψυχραιμία του με πρόγραμμα κανό και "απλωτών" στις θάλασσες της χώρας
Συχνές επαφές με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την ονομασία έχει ο Μάθιου Νίμιτς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος άφησε ανοιχτό το πότε θα καλέσει σε επίσημη συνεδρίαση ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.
Την ίδια στιγμή ο Αντόνιο Μιλόσοσκι επιβεβαίωνε ότι η χώρα του «δέχεται ισχυρές διεθνείς πιέσεις για επείγουσα επίλυση του προβλήματος» και κατηγορούσε την Ελλάδα για έλλειψη πραγματισμού.
Πριν από λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, είχε δηλώσει ότι επίκειται η λήψη δύσκολων αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στον οποίο, όμως, έδειξε και το καρότο: «Ενα αξιόλογο μέλλον στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».
Σερβικά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα,επικαλλούμενα σκοπιανές πηγές (αμέσως μετά τη συνάντηση τους Σέρβου Πρωθυπουργού με τον Ν.Γκρουέφκσι έκαναν λόγο για επίτευξη συμφωνίας στο Σκοπιανό
Χθες ο ανταποκριτής τους ΑΝΤ1 και της "Καθημερινής" έκανε λόγο επίσης για συμφωνία στο όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη".
Πληροφορίες επιμένουν πως ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι "χειροπιαστό" και πως οι Σκοπιανοί εγείρουν αντιρρήσεις σε επιμέρους θέματα (ονομασία εθνικότητας, γλώσσας κλπ), δέχονται όμως μια μικρή προσθήκη (ενός επιθετικού προσδιορισμού) στην ονομασία εφόσον δεν θα απαιτείται η αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό της χώρας καθώς και η αλλαγή της ονομασίας στις διμερείς σχέσεις με όσες χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τη fyrom με το όνομα "Μακεδονία"...
Το ΔΝΤ με έρευνά του γνωρίζει πως "πτώχευση" θα ρίξει τον Γιώργο στον κάλαθο των αχρήστων
Η Ιστορία δείχνει ότι όσες κυβερνήσεις παίρνουν την απόφαση να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση το "πληρώνουν" ακριβά...
Μελέτη για λογαριασμό του ΔΝΤ σε 22 κρατικές χρεοκοπίες που συνέβησαν από το 1980 μέχρι το 2003 δείχνει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις κατέρρευσαν λίγους μήνες μετά, ενώ οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι που διαχειρίστηκαν τις διαδικασίες εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, σε 19 περιπτώσεις χωρών για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία εκλογικών αναμετρήσεων, το κυβερνών κόμμα μετά τη χρεοκοπία ηττήθηκε στις εκλογές στις 18 περιπτώσεις!
Ενα επιπλέον εύρημα της μελέτης είναι ότι το κυβερνών κόμμα έχασε σε μέσο όρο το 16% της δύναμής του στις εκλογές που ακολούθησαν, με τα ποσοστά σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνούν ακόμη και το 40%.
Όταν δεν πετάει, κολυμπάει!
Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να… κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου.
Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το… ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός παρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.
Ενημερωμένοι για την άφιξή του αλλά και υποψιασμένοι για την αγάπη του προς το συγκεκριμένο σπορ, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες επισκευές στα δύο κανό που διέθεταν, ένα κόκκινο και ένα λευκό. Ο κ. Παπανδρέου τα επιθεώρησε όταν αποφάσισε να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, όμως τελικά προτίμησε ένα άλλο, χρώματος πορτοκαλί, που κατέφτασε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Saab ειδικά για την περίσταση. Αφού το συναρμολόγησε με κινήσεις έμπειρου κωπηλάτη, το έριξε στη θάλασσα, ανέβηκε επάνω του και ξεκίνησε το σύντομο ταξίδι στο στενό που σχηματίζεται μεταξύ Πόρου και Ερμιόνης.
Έμπειρος κωπηλάτης μπορεί να είναι, έμπειρος κολυμπητής μπορεί να είναι, έμπειρος ποδηλάτης σίγουρα δεν είναι, ενώ έμπειρος πολιτικός αν και είναι...


Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More